- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
-
IT café
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ManUnited
aktív tag
Pure Audio módban én is tompának érzem a hangzást. Pio 1122. Sima stereoban viszont nagyon tetszik. Lehet hogy el van "rontva" az ízlésem, és már a feljavított hangzást szoktam meg.
-
dio001
tag
Érhetek el jobb hangzást a frontoknál ha dupla erősítést használok? Denon 2310+JBL ES 80
"Soha ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel... Mert a személyiségem az én vagyok, a viselkedésem meg attól függ, hogy Te ki vagy."
-
nagyúr
válasz ManUnited #103001 üzenetére
"Lehet hogy el van "rontva" az ízlésem, és már a feljavított hangzást szoktam meg."
Abszolút lehet, én is írtam ezt. Szerintem a "feljavított"-at is tedd idézőjelbe.
"Akkor ezek szerint ezek mind belépők? "
Igen, ezek döntően belépők. Látod, rövid időn belül előkerült Pioneer, Denon és Onkyo modell is, tehát nem márka-specifikus a dolog. Nyilván nem a Pure Direct elve szar, hanem egy bizonyos erősítő-szint alatt a megvalósítása. Ha szar egyáltalán, mert itt van ugye a személyes faktor, hogy ki, milyen ecseszett lúdnesszes hanghoz van hozzászokva, amihez méri a Pure Direct természetes hangzását, "laposságát".
[ Szerkesztve ]
-
kabar
senior tag
válasz liszi70 #103006 üzenetére
Nekem is hasonló érzésem volt régen a NR906 esetében, és betudtam, hogy ennyire házimozira van. Utána ugyanazt az erősítőt rátették egy másik hangfalra (egy jóval öregebb azt hiszem ELAC-ra), és hát hogy is mondjam... A különbség megmaradt a két hangzás között (Pure és sztereó), de annyira megjöttek a hangok, hogy a színezést abszolút nem kívántad. Szóval szerintem függ a hangfalaktól is.
A Yamahámnál már nem érzem, hogy akkora különbség lenne, de én csak Straight vagy Pure-ban hallgatom. Pedig az sem milliós erősítő.Dio 001
Régi az az ES80? Mert ha nem még alakulhat a hangja.[ Szerkesztve ]
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
ManUnited
aktív tag
válasz liszi70 #103006 üzenetére
Most végeztem egy kis összehasonlítást, és arra az eredményre jutottam hogy ha halkan hallgatom akkor jobban tetszik a "feljavított" hang, hangosabb hangerőn viszont sokkal jobban szól a pure direct. Több hangszert, hangot hallok ki a zenéből és szebben is szólalnak meg. Sajnos ezt ritkán fogom tudni kiélvezni, nem túl szomszéd kompatibilis így a hangerő. De jó hogy feljött a téma, így legalább megtudtam hogy így is tud szólni az erősítő + hangfal párosom.
-
dio001
tag
válasz ZSZS-CMSC #103007 üzenetére
Mire érted a sima átkábelezést? Jelenleg a Front A ba vannak dugva a frontok. Inakustic atmos air 309 kábellel. Ennyi semmi több.
"Soha ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel... Mert a személyiségem az én vagyok, a viselkedésem meg attól függ, hogy Te ki vagy."
-
Cseneles
őstag
válasz ZSZS-CMSC #103005 üzenetére
Átlag 100dB hangnyomás? Én egy igencsak komoly mozi szobában mértem 96dB-t hallgatási pozícióban ami általam eddig hallott legkomolyabb felállás volt Ezt mivel produkálod főleg 34nm2-en
[ Szerkesztve ]
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
dio001
tag
válasz Gergőke88 #103008 üzenetére
Tervbe van véve ebbe az évben(év közepe fele), lehet lesz egy szint ugrás. csak meg kellene találni a megfelelő erősítőt. A szívem egy nagy H/K felé húz, az ész pedig Denon,Marantz, Arcam.
-
dio001
tag
-
rajzol01
tag
válasz dualcore #102991 üzenetére
Pure audioban nálam is tompa a sztereo zene (Onkyo 876+JBL ES80). Sztereo-n javul de nem az igazi. Manual EQ-t bekapcsolva, tone feljavítva már ok, de én használok Subot is, hogy koncertszerű legyen az élmény. Dinamic EQ-val a legütősebb, de az eltorzítja a sztereo zenét,főleg az énekhangot. Filmet viszont csak azzal. én.
-
vendingo
veterán
válasz devil-k #103011 üzenetére
Csak a Pure móddal szól gagyin. Sima stereo része bőven jobb mint amihez korábban szoktam.
A hangfalak is kezdenek rendesen bejáratódni, szóval napról napra jobb az összkép.
A mozi része meg annyira tetszik, hogy jobbra nem is vágyok.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Gigi01
őstag
Onkyo TX-SR607 jó erősítőnek számít?
Vagy nézegettem a Yamaha RX-V377-et újonnan.
Mivel amiket kinézek,mind messze vannak,és nem akarok ráfázni.
Bár az Onkyo is csak úgy oldható meg.
Ugye a boltit még vissza is lehetne küldeni,így megtörténne az otthoni lehallgatás.[ Szerkesztve ]
-
Cseneles
őstag
válasz ZSZS-CMSC #103019 üzenetére
Átkábelezve nem lehet rossz, 1 subbot használsz? Én amit hallottam az 2db JL Audio Fathom f112 volt focal szett társaságában egy igen komoly proci+végfok mellett fél hangerőn kb 96dB...de ettől leesett az állam 21m2-en
[ Szerkesztve ]
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
-
BBéci
legenda
válasz ZSZS-CMSC #103027 üzenetére
Ha dupla, ha nem dupla, akkor is csak 200 W a teljesítménye. [link]
Az pedig totális hozzá nem értésről tanúskodik, hogy 6 mm2-es kábelt ajánlgatsz, minden egyéb kritériumot figyelmen kívül hagyva.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
demars
addikt
Onkyo tx-nr 809 vagy onkyo tx-sr876 ?
Milyen lényeges különbség van a két vas között?
Első 175 ezer, második 125 ezer. Alkudni minden bizonnyal lehet mindkettőnél...[ Szerkesztve ]
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
A Wharfedale WH-210 mélyládáról van valakinek tapasztalata?
Megér 30000Ft-ot?
Vagy ha nem akkor tudtok valami jó mélyládát ajánlani 90-100w körüli teljesítménnyel 30-35000Ft értékben?
Ennyiért ilyen teljesítménnyel gondolom csak használt jöhet szóba...A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Gigi01 #103022 üzenetére
nekem volt Yamaha-m is meg most Onkyom van. (TX-SR508)
én plusz egyet adnék az Onkyora.
nekem az Onkyo hangja jobban tetszik.
ilyen volt a Yamahám"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
whatnot
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple asztali gépek
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Építő/felújító topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Google Pixel topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest