-
IT café
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
tylerddd
veterán
válasz
makkmarce #85695 üzenetére
Inkább zenére. A Kef Kube 8b-t vagy MIE-t néztem, ez ca. 250k akció nélkül. Max. 300-ig elmennék, ha úgy alakul. Zárt dobozt szeretnék egyébként. Közben erősítőt is upgradelnék, amin lenne két sub kimenet (Marantz 70s).
@hunspikey Igen, az finom kis cucc.
[ Szerkesztve ]
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
tylerddd
veterán
Üdv! Ki mit választana? 1 db sub 250-300k körül vagy 2 db olcsóbb ugyanennyiből? Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
válasz
Dorian #11843 üzenetére
+1
Pont ezt írtam volna, h nem elsősorban az a célom egy eszközzel, amit megveszek, h majd egyszer eladjam. Én egyébként ezekkel, ha rendesen le tudom szedni, akkor azt szoktam csinálni, h ráragasztom egy üres felületre a dobozra például vagy egy külön lapra és azt elteszem a dobozba.
Részemről nem lényeges, h rajta van-e a használt cuccon a matrica vagy nem. Attól, h rajtahagyta a tulaj, még ugyanúgy lehet baja.
-
tylerddd
veterán
Az efféle ventilátorok arra szolgálnak a különböző eszközökben, h az ott keletkezett meleg levegőt eltávolítsák a készülékházból, ergo kifelé viszik a meleg levegőt. A "hűtés" szerintem nem is megfelelő kifejezés arra, amit tesznek.
A nyilak azon a ventin nem azt akarják mutatni, h milyen irányba kell beletenni ahhoz, h a lapátok kifelé kavarják a levegőt?!
-
tylerddd
veterán
válasz
Ferenc. #11742 üzenetére
"Mert fogalmam nincs mire jók egyáltalán a hátsók."
Ez valami kompakt házimozi probléma lehet, mert nekem a Pana volt olyan, h nem jött kb. semmi a hátsókból
A jelenlegi lecserélendő Logitech-nél viszont elég szépen dolgoznak a surround dobozok.
-
tylerddd
veterán
válasz
zsolesz7503 #11725 üzenetére
Elvileg mindenképp hallanunk kell majd a különbséget, még ha abszolút beugró cuccot veszünk is. Legalábbis ezt állítják a legtöbben
-
tylerddd
veterán
válasz
zsolesz7503 #11723 üzenetére
Jó az a Logi
Én a 906-ot cserélem most le. 6 éve 70-ért hozattam be kintről, akkor annyiért jobbat még használt cuccból se tudtam volna összerakni, ahogy nézelődtem. A digitális bemenetek miatt én ezeket mindenképp a sima PC-s szettek fölé helyezném (a többségen két RCA van bemenetként és csá), ezekből legalább rendes 5.1 jön, nem sztereóról felkevert valami. Az megint más kérdés, h milyen minőségben. Nekem eddig megfelelt, most szeretnék továbblépni.
-
tylerddd
veterán
Hello! Polk Audio RTi A3-as hangfalak (frontként használva, polcsugárzós rendszernél) mellé túlzás lenne-e a CSi A6 centernek? Egységesebb lenne a kép a CSi A4-gyel?! Köszi!
-
tylerddd
veterán
Tévében én Panasonicra, de inkább Sony-ra voksolnék, abból is a 7-es, 8-as sorozattól érdemes keresgélni.
@ Redlight2 Nem fostalicska a tévéd, de azért az induló 5-ös utáni 6-os szériából van, tehát nem is a jéghegy csúcsa. Ahogy néztem, az 55"-os verzió is csak 220k, ami szintén erre utal. Inkább egy jól felszerelt budget friendly készülékről van szó.
-
tylerddd
veterán
A center hangzását befolyásolja-e negatív irányban, ha a tévé alá kerül egy viszonylag szűk polcra?! A center ~18-19cm magas, a polc pedig 20-21, a polc viszont minden irányban nyitott.
-
tylerddd
veterán
válasz
Nemir Ombe #10119 üzenetére
""Jó mozi" pedig nincs egy "bizonyos" hangerő alatt....."
Ez így van, de pl. én személy szerint az igazi mozik hangerejét általában túltoltnak érzem. Sokszor csak annyit érez az ember, h üvölt mint állat, de semmi részletesség nincs benne.
-
tylerddd
veterán
válasz
Lacielvtárs #9993 üzenetére
"mondjuk igaz a projihoz kell a sötét szoba. és az nappal meg nyáron nem tudom jó ötlet e..."
Ha filmet akarsz nézni projektorral, akkor évszaktól és napszaktól függetlenül jó ötlet, ha be tudsz sötétíteni. Nem tudom miért ódzkodsz tőle, de ha éppen filmezek, redőnnyel pillanatok alatt besötétítek, ha vége, akkor meg jöhet a fény. Én tévével filmezek, de ha szükséges, akkor besötétítek.
-
tylerddd
veterán
válasz
dave118 #9867 üzenetére
Ez a Yamaha RX-V679 remek cucc. Alapjáraton ez 210k volt, aztán a feketét beakciózták mindenhol 160-ra, most kifutó modellként 140k-ért vihető mindkét színben. Ha nem hiányzik az Atmos és a DTS:X, akkor ez egy nagyon jó vétel lehetne. Moziban bőven hozza a kategóriája szintjét és zenében is kimondottan jó AVR létére.
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
Ha a tévé hangját akarod feldobni, akkor ilyen eszközöket érdemes nézegetned. Ezek nagy részén van optikai bemenet, de akár hdmi is.
Ha a laptopot hdmi-vel dugod rá a tévére, akkor érdemes a laptopon a Lejátszóeszközök-nél a beállításokat megnézni. Én úgy tapasztalom, h nem mindig automatikus a dolog, nálam sokszor kép átmegy, de a hang a laptopból szól, ilyenkor a beállításokban kell babrálni a laptopon. Ha a tévé hangszórója szól ilyen esetben, akkor a füles kimenetnek is működnie kellene.
-
tylerddd
veterán
válasz
LaptopSystem #9743 üzenetére
Ezeket a cuccokat bűn kivinni, amiket kinéztél! Kerti bulihoz kell vagy milyen kinti bulira gondolsz?
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
válasz
zsolesz7503 #9599 üzenetére
Lépésben is lehet haladni, ha nem vagy türelmetlen. Nézegetni kell az aprókat, hátha találsz valami jó ajánlatot. Én is lépésben haladok, mondjuk nekem van, ami addig szóljon, amíg kész nem leszek.
-
tylerddd
veterán
válasz
junkpod #9590 üzenetére
Valóban macerás. De a meglévő hangfalszettet akarja összekötni a tévével meg a PC-vel, nem új hangfalakat meg erősítőt venni. Sajnos ezek a konverterek ilyen árban vannak, de az ő esetébe ez a legolcsóbb megoldás, ha valódi 5.1-et akar. Természetesen megvennie sem kötelező, ha úgy gondolja, jelenlegi állapotában is össze tudja kötni őket, csak akkor felkevert hangot fog kapni.
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
válasz
tylerddd #9585 üzenetére
Közben nézelődtem, a 3db jack képes vinni valódi 5.1-et, "fejenként két csatornát", így a külső hangkártyás módszer megoldást jelenthet PC esetén.
A tévéről (és PC+külső hangkártya kivételével más eszközről sem) viszont azt mondom, h nem tudsz rendes 5.1-et kicsalogatni ezzel a Logitech szettel, a már említett problémák miatt. Elvileg van a hangfalszetthez egy ilyen átalakító, ezzel a tévé füles kimenetére rá tudsz csatlakozni, bár ez elég gyatra hangminőséget tud produkálni, ha nem lehet állítani a kimenet típusát. Nem tudom, h a te tévéd mikori, mit tud ilyen szinten, de nálam lehet állítani a 3,5jack kimenetet fülhallgató/hangkimenet/subwoofer módba. Esetleg ha létezne olyan konverter, amin egyik felől optikai bemenet, a másik oldalon 3db jack kimenet van, kb. mint a külső hangkártyán, amit linkeltél.
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
válasz
Norbeez81 #9584 üzenetére
Leszedtem a manualt, a hangerőszabályozós hangfalból megy a d-sub a subládába, ill. a 3xjack is abból jön, RCA nincs rajta. Így nem tudod a konverterhez kötni, a FrontRight kimenetre, ami RCA. A subon sincs RCA bemenet, pedig azt kellene a konverter subwoofer kimenetével összekötni.
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
válasz
Norbeez81 #9581 üzenetére
Lehet, nem jól gondolom, de a tévé hangjának kikötése bukta szerintem a konverterrel is. A Logitech-nél ugyanis a hangerőszabályzós front hangfal nem RCA-val köthető a subba, hanem ilyen D-SUB-hoz hasonló csatlakozóval. Így ezt nem tudod bekötni a konverter megfelelő RCA kimenetére. Nem beszélve a subról magáról, aminek szintén nincs RCA bemenete, h összekösd a konverterrel. De ha lenne is, a kis hangfalak a subból kapják a kraftot, hiszen abban van az erősítő, viszont nem ebbe kötöd be a hangfalakat.
A külső hangkártyás megoldás a PC-nél működne, hiszen PC-re USB-vel kötnéd, a hangkártyán pedig ott a 3db 3,5-es jack csatlakozó, amibe bele tudod dugni a Logitech-t. Ebben viszont soha nem voltam biztos, h ez a 3 jackes megoldás viszi-e az 5.1-es hangot!
-
tylerddd
veterán
válasz
Viktorka070 #9568 üzenetére
Jó lenne tudni, h konkrétan mennyit szánnál rá és milyen eszközök adottak még! A h/k rendszer biztosan jobb lenne, mint a linkelt Sony, de drágább kicsivel és ahhoz még egy lejátszó is kellene, akár BD vagy egy media player. Miről nézitek/néznétek a filmeket?!
Külön köszönet a #9563-as hozzászólásodért!
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
válasz
Bjanos11 #9545 üzenetére
Erősítőd van valami komolyabb cucc? Mert ilyen árú (ha jól értem ennyit szánsz csak frontokra) frontokhoz már kellene.
@ DennisBeru Az XO elvileg jól van bekötve, viszont annak a beállításaiban is körül kell nézned, h a HDMi-n adja a kimenő hangot. Nekem PS4-em van, ott van erre beállítás, h az optikain vagy a hdmi-n engedje a hangot. A tévé esetében nem tudom, mi a műsorforrás? Tehát beltériről, szolgáltatós műsor megy vagy a tévé media playere miatt kell a hang?!
-
tylerddd
veterán
válasz
#98221312 #9509 üzenetére
"Óriási tévedésben vagy, ha egy percig is azt gondolod, hogy a komplett szettek "valódi" házimozik."
Kompakt házimozikról beszéltem, de sehol nem írtam, h ezek valódi házimozik, legalábbis azok olvasatában, akik erősítős rendszert használnak. Azt írtam, h az átlag user fogalomtárában a házimozi, a kompakt rendszereket takarja, mert a marketing ezt oltotta az agyukba. A házimozi rendszer-re keresve az árukereső ezeket a termékeket listázta. Az átlagnak ez a házimozi és nagy átlag inkább ezeket keresi, mint az erősítős rendszereket, már csak az áruk miatt is. Nevében ez is házimozi, az már más kérdés, h ki mit ért ezalatt. Van aki a kompaktokat, mások egy beugró erősítőt ehhez passzoló hangfalakkal, mások több százezres erősítőt, ennél szabályszerűen nemtomhányszor drágább hangfalakkal, brutál drága kábeleket stb.
Azt viszont megint hangsúlyoznám, h sehol nem írtam, h a kompakt = házimozival.
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
Mi másra gondolhatott a 35k-s érték meghatározásakor?! Ilyen árat csak az határoz meg, aki nincs képben az általad házimozinak hívott rendszer áraival és kompaktot ért alatta. Lehet elírta, és 350k lett volna a keret
De hátha visszatéved ide és leírja, h mire is gondolt.
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
Te fogd fel, h számára a kompakt rendszer a házimozi. Hiába filozofálsz az elnevezésen, h mi lehet az, meg mi nem, az átlag ember ha házimoziról hall, a kompakt rendszerre gondol, mert orrvérzésig ezen a néven futtatták/futtatják a kompakt rendszereket. És milyen érdekes, ő meg is találta a Házimozi belépő szinten topikot.
-
tylerddd
veterán
válasz
Nemir Ombe #9502 üzenetére
"Akkor mi alapján ajánljak bármit is, a Te véleményed alapján!!??"
Te csak abban a szegmensben tudsz gondolkodni házimoziban, ami neked van, a 35k-s kategóriában nem. Te abból indulsz ki, h neked tetszik a piros szín, akkor törvényszerűen az a legszebb szín és iránymutató mindenki számára.
Bármilyen, a felső kategóriás telefonokénál alacsonyabb árszegmenst írhattam volna. Ha 30 ezre van, ha 80, ha 120 telefonra, akkor onnan ajánlom a lehető legjobbat. Érted ezt te nagyon jól, de csak ilyen kifordított mellébeszéléssel tudsz reagálni rá, mint ahogy egyébként bármire itt: Végső vergődésedben belekötsz a mond vs ír dologba, miközben a lényeg érthető
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
válasz
Nemir Ombe #9498 üzenetére
Mondhattam volna 30k-t is a telefonra ... Használtan akar annyiért venni. Kompakt rendszert miért ne kaphatna annyiért használtan? Ne magadból akarj már minden áron kiindulni!
@ Dorian Csak úgy mellékesen megkérdezném, h hol látod, h hirdetek bármit is és ráadásul nem szabályosan?
-
tylerddd
veterán
"Lehet venni, de sokkal többe kerül, mint a bérlet és plusz havonta ráköltesz kétszer annyit, amennyi a BKV bérlet ára. Javítás, karbantartás, üzemanyag, GFB, adó."
Látod, milyen béna volt már az eredeti hasonlatod is?! Egy házimozinál ilyenek költségek nincsenek.
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
Autót is lehet 150 ezerért venni, mégis autó a neve és ellátja azt az alapvető funkciót, amire hívatott: elvisz A-ból B-be. Igaz nem úgy, mint egy 5 millás társa, de megteszi.
@ Nemir Ombe "én semmi olyat nem szoktam ajánlani,amit (személy szerint) nem tartok vállalhatónak éz nem ajànlom “csak azért” mert belefér a keretbe"
Pont ezért nem kellene sokszor válaszolnod, mert nem tudsz más szintjén gondolkodni. Ezekkel a "gyűjts még és lesz normális rendszered" jellegű hozzászólásaiddal nem sokra mennek a kérdezők. Ha én eladó vagyok pl. egy telefonboltban és azt mondja a vevő, h 80k-ért szeretne telefont, akkor ebből a szegmensből ajánlom neki a legjobb lehetőséget, nem pedig az iPhone-t vagy S7-et verem a szájához vagy küldöm el, h ennyiért nem is érdemes telefont vennie.
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
Jóindulatú tanács a fejhallgató meg a vidámpark duma?! Akkor legyen úgy megfogalmazva, h legalább jóindulatú tanácsnak tűnjön. Mellesleg lehet, h ő a topik címéből kiindulva valami kis kompakt rendszerre gondolt, mert nincs benne a témában, mást ért házimozi alatt. Mehetne neki egyből válaszként, h ez nem az a topik, ennyiből nem lehet kihozni semmi komolyat stb.
Van itt olyan ember is, akinek 10-ből 1 értelmes válasza van a kérdésekre, a többi kifordított szövegelés. Neki is szólj kérlek.
-
tylerddd
veterán
válasz
Nemir Ombe #9461 üzenetére
Én azt írtam, h vannak ilyen ismerőseim, nem azt, h így kell csinálnia. A mobilos verziót is ki lehet próbálni, nem kerül semmibe. Ha mégsem jobb, mint a mikrofonos, akkor belövi azzal és mondjuk hallás után utánállít.
Az említett fórumosoknak nem jött be a mikrofonos, így mobilos megoldással próbálkoztak. Ha annak az eredménye neki jobban bejön, akkor úgy hallgatja. Így is mindig arról van szó itt, h meg kell hallgatni és ami neked tetszik.
-
tylerddd
veterán
válasz
Nemir Ombe #9454 üzenetére
Nem tudom, h az miért evidens, h a bemérőmikrofonos beállítás korrekt hangképet ad?! Van, h azután is kell utánállítani.
-
tylerddd
veterán
-
tylerddd
veterán
Volt néhány hozzászólás itt a subokról, ma én is újítottam egyet. Sikerült egy garis, fél éves JBL ES250PW-t találnom megbízható forrásból, gyakorlatilag új állapotban, 80k-ért cakk-pakk szállítással.
-
tylerddd
veterán
Én is berendeltem azt a Velodyne-t, de lemondtam. Utánaolvasgattam és kérdeztem, 70k-ért jó, de pl. az új verziója az Impact 10-nek 150k-ért sokak szerint túlárazott, mint ahogy a többi termékük is. Tehát jónak jók, csak nem biztos, h annyival többet is tudnak nyújtani, mint amennyivel többe kerülnek.
-
-
-
tylerddd
veterán
-
tylerddd
veterán
válasz
Nemir Ombe #9276 üzenetére
Akkor te maga vagy az élet császára. Nem gondoltál még rá, h előadásokat tarts magamfajta lúzereknek? Szerintem még valamelyik kereskedelmi csatorna is vevő lenne rá. Mobil applikációt is gyárthatnál, ami életmódtanácsokkal látná el az arra rászorulókat. Youtube csatorna és egy könyv alap lenne és Nemir Ombe pokemon a go-ba!
-
tylerddd
veterán
válasz
Nemir Ombe #9273 üzenetére
Veled még soha nem fordult elő, h akármennyire is utánajártál egy terméknek, huzamosabb használat során derült ki, h mégsem tetszik vagy nem felel meg az igényeidnek?!
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
válasz
Nemir Ombe #9267 üzenetére
Mert mondjuk nem fér bele számára az eladás során keletkező bukta, ami ezekre az elektronikai eszközökre jellemző. Vesz valamit 100k-ért, eladni 80k-ért tudja, de a jobb cucc meg 120k. Nem biztos, h mindenki úgy van eleresztve, h simán rádobja azt a 40k-t. Vannak, akik megtehetik, h a 120k-s eszközt megveszik és ezután dobják piacra a 80k-s cuccot, másoknak a 80k-s cucc jelenti a pénzmagot a jobb áruhoz, amire viszont nem biztos, h rá tud tenni.
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
válasz
Nemir Ombe #9265 üzenetére
Nincs ilyenem, csak egy harmadik opciót jegyeztem meg.
-
tylerddd
veterán
válasz
Nemir Ombe #9263 üzenetére
... vagy elégedetlen, de nincs módjában cserélgetni ezeket a cuccokat.
-
tylerddd
veterán
válasz
kurucz24 #9259 üzenetére
Nekem a Polk-ot ugyan sokan ajánlották, de nem vettem meg, mert egy kimondottan hifis/házimozis oldalon tulajok reklamálták, h valamelyik kapcsoló rendre tönkremegy rajta. Ettől függetlenül dicsérték a hangját, csak hát a kapcsolós dolog elbizonytalanított.
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
Szerencsére én konyhakésen kívül még nem futottam bele rendes leírást nélkülöző, komoly gyártó által készített eszközbe. Olyat végképp nem láttam, h nem tudták magukról, h wifi vagy BT-képes az eszköz, általában ezek a main fícsörök között szoktak szerepelni. A 636 webes adatlapján, de a készülék előlapján is fel van tüntetve a wifi és BT. Azt is kétlem, h a manual hálózatos képességekről szóló részében (ami biztosan van a leírásban) ne lenne arról szó, h a készülék wifi képes-e. Az említett tévé leírásában is benne volt ezek szerint a BT-képesség, de gondolom a beállításokban is látható lett volna valahol.
Szó se róla, láttam már orbitálisan félrefordított, magyartalan manualokat, hiányos, téves specifikációs oldalt másik termék képeivel (elsősorban netes tesztekben, boltok leírásainál), de azért a legtöbb gyártó nemhogy hiányos, inkább túl részletes leírást is készít termékeiről. Vagy csak szerencsém volt és eddig nem futottam még bele ilyenbe
-
tylerddd
veterán
-
tylerddd
veterán
válasz
Nemir Ombe #9178 üzenetére
Én inkább úgy érzem, h te nem találod a koherenciát az egymást követő kommentek között, de ha gondolod összeollózom neked, mint ahogy te csinálod a hozzászólásaimmal. Most megint kiragadtál a teljes egészből egy fél mondatot, ezzel totál más értelmet adva az én hozzászólásomnak. Mit mire írsz?! Ez valóban érdekes: te a #9156-os hozzászólásodban reagáltál a #9171-es kommentemre?!
-
tylerddd
veterán
válasz
lajthabalazs #9173 üzenetére
Ha külső doboznak tekinthető egy Chromecast 2 vagy egy Mede8er 600, akkor én is valamilyen szinten. De pl. ezek nem AirPlay kompatibilisek, ami viszont nekem az iOS eszközök miatt jól jönne.
-
tylerddd
veterán
válasz
Nemir Ombe #9169 üzenetére
A vezetéknélküli zenelejátszós kommentemre reagáltál azzal, h van olyan erősítő, ami tud pendrive-ról lejátszani tartalmat. Erre írtam, h olyan extra szolgáltatásokkal szerelt erősítőt szeretnék, ami pl. tud ilyet. Meg is neveztem két típust, amik nagyon sokféle, úgymond "iGenerációs" fícsörrel el vannak látva. Leírtam azt is, h ha nem érdekelnének ezek az extrák, akkor egy fapados NAD T 748 mellett döntenék, amin pl. egy USB bemenet sincs (és kb. tényleg csak annyit tud, h megszólaltatja a rákötött hangfalakat), mert hangban viszont ennek ellenére ráver a másik két versenyzőre. Konkrétan a haladó topikban ajánlották anno, mint lehetséges opciót.
Viszont én inkább kötök kis kompromisszumot hang terén, de szeretném a sokféle hasznos szolgáltatást használni (mondjuk Spotify, telefonos app stb.) az erősítőn.
Te egy adott kommentemre reagáltál, aminek volt előélete, amit figyelmen kívül hagyva válaszoltál és így elég érdekes reakció lett belőle, kb. mintha nekem teljesen mindegy lenne, h miként szól az erősítő, csak jó sok okosság legyen benne. Szerintem az említett Denon és Yamaha elég jó kompromisszumos megoldások hang és fícsörök tekintetében.
-
tylerddd
veterán
válasz
Nemir Ombe #9161 üzenetére
Nem csak az extrák érdekelnek. Ne forgasd ki a szavaimat
-
tylerddd
veterán
válasz
Nemir Ombe #9156 üzenetére
Elvileg olyan erőlködőt szeretnék, ami mindenféle extrával fel van szerelve. A Denon 2300w és a Yamaha 681 vannak versenyben, ők azért elég sokféle nyalánkságot tudnak. Előbbi beállításai állítólag nagyon felhasználóbarát módon vannak megcsinálva, de az appjai nem az igaziak. Utóbbinál viszont (megint csak) állítólag baromi jó a mobilos app, de borzalmas logikátlan a menüje.
Ha az ilyen újabb technológiák nem érdekelnének, csak a hangzás, akkor azt hiszem ebben az árkategóriában egy NAD T 748-at vennék. Elvileg ez szolgáltatásaiban eléggé fapados.
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
Előző tévém egy 2011-es LG volt, amin volt BT. Próbáltam rá átküldeni zenét, majd onnan ugye ment a hangrendszerbe: tökéletes volt már akkor is a kapcsolat, de a hangminőségen egyértelműen lehetett hallani, h vezeték nélkül megy a cucc. Nem vagyok vájt fülű, de majdhogynem háttérzenének is zavaróan gyenge minősége volt. Nem tudom, h az újabb szabványok milyenek vagy pl. az AirPlay milyen minőségű iOS eszközök esetében.
Én a telón lévő zenéket jelenleg vezeték nélkül Chromecast-re küldöm, ami a tévében van ugye, onnan megy a hang a Z906-ba. Várom már, h meglegyen az erősítőm és kipróbáljam ezeket a kényelmi funkciókat
-
tylerddd
veterán
Nehéz ügy az állvány téma, én valószínűleg egyedit fogok csináltatni, mert egyszerűen nem kapni olyan "gyárit", ami valóban megfelelne a céloknak. Vagy itt zárt, vagy ott zárt, vagy kevés a polc, vagy alacsony, vagy aránytalanul magas stb. Erre még jön ugye az, h ha meg is felelne technikailag az elvárásoknak, akkor a színe vagy anyaga nem megfelelő/nem gyártják olyanban stb.
-
tylerddd
veterán
válasz
Nemir Ombe #9039 üzenetére
Valami laikusoknak is érthető leírás elérhető-e neten hangfalak, erősítők impedanciájáról? Mit mire szabad kötni meg hasonlók?!
-
tylerddd
veterán
A 679-nek ritka jó hangja van, whathifin pl. benne van a top5 jelenleg legjobb erősítő között, természetesen a saját árkategóriájában. Az extremaudionál viszont Győrben van csak ennyiért az 550 és a 679, nyitási akció miatt, csak személyes vásárlás esetén. Persze ha pont győri vagy, esetleg el tudsz oda menni ... Én 681-et akarok majd, de a 679 is nagyon jó, azt sem vetettem el teljesen.
-
tylerddd
veterán
válasz
Norbi 72 #8967 üzenetére
Köszi a linket!
A szobából az a terület, ahová a rendszer kellene kb. 12nm. Ekkora területre nem javasolták az álló hangfalakat. Amúgy van két nagyon szép állapotú, Jamo Studio 180 álló hangfalpárom, de ez nem az a kategória, újan is csak 30k volt a cucc. Gondoltam, h berakom frontnak őket ideiglenesen, de ez elég perverz ötlet, nem?!
-
tylerddd
veterán
Már lassan 5 éves lesz a Z906 és szeretnék váltani, azt pedig felfelé érdemes.
Erősítő ~200k, sub ~70k, PolkAudio hangfalak (5.0) ~160k. Kábelből nem extrát néztem, de annak is 700Ft/m az ára + szeretném banándugósra megcsinálni őket, az is attól függ, h milyet sikerül majd vennem. Illetve kelleni fog 4db állvány is, ami talán a legszívszaggatóbb számomra, mert rohadt drágák. Találtam embert, aki profi állványt csinál, de pár ezerrel olcsóbb, mint a bolti. Most vettem két Taga állványt 37k-ért, drága, de valóban jó minőségű cucc és állat jól mutat rajtuk a két, már meglévő hangfal
Erősítőből mindenképp újat akarok, garival, hangfalakat szoktam vadászni, hátha találok valahol használtan. Pl. 65k egy pár TSx110b újan, használtan tudtam venni 40k-ért makulátlan állapotban. Tehát ezen a részén tudok talán faragni lefelé, de úgy 500k körül lesz a végén. Mondom, majd szép lassan összepakolgatom, nem hajt a tatár. A vicc viszont az, h ez még mindig egy alsó-közép kategória lesz, legalábbis ahogy nézegetem a komolyabb cuccok árait. Van aki ennyiért csak erősítőt vesz
@ Nemir Ombe Olcsóbb hangfalaknál is (ezekkel volt dolgom eddig, akár egy PC-s hangfalpárnál is) hallható egy műanyag és egy fadobozos rendszer között a különbség utóbbi javára. Én nem vagyok vájt fülű, de még én is érzem. Persze nem vitatkozom azokkal, akik jobban benne vannak a témában, de én így hallottam.
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
válasz
Nemir Ombe #8959 üzenetére
Igen, abban az akcióban rendeltem meg, belefértem a 10 darabba. A Jamo J10 illetve PolkAudio PSW110/125 játszott volna még, de utóbbiaknál többen kapcsolóhibát jeleztek pl. avx-en.
H/K-ból amúgy a 171s-t és a HKTS16-ot néztem először, de ott is húzták a szájukat a hangfalakra. Még azt sem javasolták, h vegyem meg és később lépjek tovább hangfal vonalon, mert állítólag hatalmas bukóval lehetne eladni őket, ha egyáltalán lenne rá kereslet.
Tudom, h számít az ár, de sajnos be kellett látnom, h itt jobban a zsebbe kell nyúlni ahhoz, h valami épkézláb hangzást össze lehessen hozni. Így most inkább szép apránként haladok, de szerintem év végére összehozom a dolgot
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
válasz
fehér_ember #8953 üzenetére
Engem meg pont ezekről a "tejfölös dobozokról" beszéltek le egy másik fórumon, én is Z906-ról váltanék. Szerintük hiába a külön erősítő (ami még el is menne magában), a hangfalak miatt nem lenne nagyságrendekkel jobb a Logitechnél.
Elvileg 4db PolkAudio TSx110b-ből (2-t már beszereztem nagyon szép állapotban használtan), egy TSx150c-ből fog állni a rendszer illetékes része. Erősítő valszeg egy Yamaha RX-V681 lesz, talán Denon 2300w. A mély pedig a fentebb említett, már megrendelt, de le nem szállított Velodyne Impact 10, amivel kapcsolatban viszont kétségeim merültek fel, de úgy látom tapasztalat nincs vele kapcsolatban.
Erősítőből mindenképp újat szeretnék és olyan jól felszerelt eszközt, aminek a lecserélése nélkül léphetnék akár tovább komolyabb hangfalakkal.
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
Hello! Van-e valakinek tapasztalata/véleménye Velodyne Impact 10 subról?!
-
tylerddd
veterán
-
tylerddd
veterán
válasz
lajthabalazs #7141 üzenetére
Nem pont arra gondoltam. Mindegyik reklám tele van incredible meg blockbusting sound, meg hasonló dumákkal.
-
tylerddd
veterán
válasz
lajthabalazs #7134 üzenetére
A Z906-tal nem tudom kinek volt már dolga, de nem az a tipikus "másfél négyzetméteren körülpakolom magam és a PC-t" színvonal. Biztosan nem szól úgy, mint egy erősítő+fadobozos rendszer, de egy lapon sem lehet említeni azzal a Geniussal.
-
tylerddd
veterán
válasz
junkpod #7111 üzenetére
Az a Genius a fasorban sincs a Z906-hoz képest. 80k-ból gazdálkodik a kolléga, nem tudom, h abból tud-e majd jobb rendszert összepakolni. Én nem tudtam anno, próbáltam, hidd el. Szerintem ennyiből erősítős rendszer esélytelen (még használtan sem biztos), de pl. akkor alig találtam olyan kompakt házimozit, amin ennyiféle csatlakozó lett volna, beleértve a 2optikai/1coax-ot. Én 2011-ben 75k-ért hozattam kintről, annyiért akkor én nem tudtam jobbat összehozni.
-
tylerddd
veterán
Ennyiért a Logitech Z906 szerintem nyerő lenne, két optikai és egy koaxiális bemenete van az alap csatlakozókon felül. Én most erről akarok felfelé menni, mondanám, h vedd meg az enyém, de ameddig nincs meg az erősítős rendszerem, addig nem adom el
A többi lakó is szeretni fog miatta
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
Hello!
Polcsugárzós rendszer összeállítását tervezem. Milyen hangfalakat ajánlanátok ebben a kategóriában 80k/pár plafon áron? Más fórumokon a PolkAudio TSx110b-t ajánlották.
Nem vagyok márkafüggő, bármilyen tippre vevő vagyok, DE csak újan vásárolnám meg őket és mindenképp férjen bele a 80k-ba, a "kicsit még rádobnál és ..." nem játszik.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Apple AirPods Max (2024 - USB-C) - Új, csomagolásbontott, akár beszámítással
- PHILIPS 55PUS8349/12 Ambilight 4K HDR Smart TV
- Samsung Harman Kardon HW-Q90R 7.1.4 csatornás Soundbar Valós Dolby Atmos hangprojektor
- MINŐSÉGI RETRO !Lejátszók! /Philips/Pioneer/Akai/Panasonic/
- SAMSUNG (QE65S85DAT) 165CM 4K SMART OLED PRÉMIUM ! ÉRTÉKCSÖKKENT !
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest