-
IT café
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
"mennyire van hallható különbség"
Az ilyen kérdéseket nem igazán lehet korrektül megválaszolni. Tény, hogy nagyobb a dinamika és a hangsávok felbontása (a keverés, stúdiómunka lehet ugyanolyan jó a régi formátumokban is). Az is tény, hogy ez már középkategóriás rendszereknél is hallható.
De hogy ezt te a saját rendszereden, beállításaiddal, szobádban, füleddel hallod / nemhallod / mennyirehallod, azt rajtad kívül nem mondja meg más.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
VoidXs
Topikgazda
Ennek két külön esete van. Ha szolgáltatók közti sávokat hasonlítasz össze, a különbség hatalmas is lehet, mert például a Netflix notóriusan kompresszál, eltünteti az összes hangerőkülönbséget. Viszont amikor ugyanaz a forrás és a beállítás, nincs különbség. Végeztem rengeteg embert bevonva különböző tömörítésekre vakteszteket, és bár szokás szerint az aranyfülűek rinyáltak, hogy márpedig így meg úgy hallják a konyhából is, ilyenre nem volt példa, az AC3 transzparensnek bizonyult hiteles teszten. A bitrate nem feltétlenül változik. Lehet mindkettő 16 és 24 is.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Zigi
senior tag
Nekem az a tapasztalatom, hogy a truhd és a dtshd ma kódolású eredeti hangsávok szebben szólnak. Dinamikusabbnak, finomabbnak, tisztábbnak, részletezőbbnek hallom, nagyobb a felbontása, talán így jellemezném. A streming szolgáltatók mindegy melyik és milyen hangsáv van feltüntetve, ugyanaz a minőség, egyformán szól a összes DD, DD+ stb. nálam.
Sőt az atmos os filmek ráadásul + hangerőt igényelnek kb +8db-t kell feljebb tekernem a hangerőn a szokottnál.[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
Ebben az esetben csak a PC tudja mindkét igényt, viszont ott meg TrueHD Atmos nincs, csak DDP. Tudom, mennyire jó egy ilyen ötletes felkeverés, így inkább az eARC-ról mondanék le, és máshogy kötném a forrásokat.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
félisten
Az újabb gyártáson már megoldottak, nem kell hozzá adapter. Mondjuk az enyém 4 hónapos vétel de biztos elfekvő modell volt mert ez még régebbi gyártás. Elméletileg 2021 augusztustól már jót gyártottak.
Itt a honlap ahol meg lehet nézni. [link] xxxxxxx70000 széria szám alattiakhoz kell adapter az ez fölöttieknél már gyárilag meg van oldva.PS5 mellé ott az eARC nem kell hozzá ez feltétlenül, de nekem van Xbox is és Ps5 is de csak 2 HDMi 2.1 van a Tv-n amiből az egyik eARC is ráadásul, azt elviszi az AVR. A Ps5 marad a Tv-n eARC cal az Xbox AVR be megy ezzel.
Igazából pénzbe nem került, elférni meg elfér.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
VoidXs
Topikgazda
-
morfondőr
őstag
Yamaha RX-V685-el használtam kb. 2 hónapot így. Ha straight módban volt az erősítő, akkor csak atmos hangnál kapcsolta be a front hight sugárzókat, úgy adott némi magassági effektet, meg elől szélesítette a hangzást. Viszont fel tudta keverni akár a sztereót is úgy hogy minden sugárzóból szóljon, de nekem akkor nagyon nem tetszett a hangja.
Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
félisten
Tudnak Denonnál bizonyos típusoknál van rá opció.
ezt keresd :
- DTS Neural:X
- DTS Virtual:X( ez kevésbé arra való de rákeveri a hangot)[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
-
BBéci
legenda
Csak tippelek: simán lehet akár jobb hangú is a Sonyd.
Előző kérdésedre reagálva...
A Denon és a többi gyártó mérnökei ügyesen adagolják a hangminőséget is, nem csak a szolgáltatásokat, hogy legyen abban is előnye a drágább modellnek.#71467Zsömica
Szőnyeg kell rá, mert a laminált padlóburkoló nagyon durván visszaveri a hangot.#71469powerup2
A jobb oldali frontsugárzó hangja is problémás lehet a nagyon közeli szekrény miatt.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
félisten
Mivel én 1700ról váltottam 2700 mi biztos, hogy a 2700 ban nagyobb erő van és nomrális ( értsd nem 2005 ből származó, amin ki voltam akadva az 1700 nál amúgy) grafikus menü van. Hangzásban egyébként szerintem semmivel nem jobb, mint az 1700.
-
-
félisten
Nagyon jó kis erősítő az 1700H Mozira, Nekem jobban tetszett, ahogy kezelte az Atmost, mint ahogy a 2700 teszi, viszont a mély tartományt a 2700 jobban tolja .
Zenére lényegesen jobb a 2700 pedig ez sem túl acélos amúgy benne így zenére nem ajánlanám az 1700H-t.( mondjuk a 2700-at sem)
Valamint gyengébb csatornánkként a teljesítménye ez érződik azért rajt, de általános mozis keretek között szinte egy kategória.Ha szempont a HDMI 2.1 akkor az 1700H-t vedd, mert hibátlanul működik rajt a VRR / 4K /120Hz.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Biztos vagyok benne hogy egyértelmű a különbség ott már ,bár nem volt olyanom de a Yamahámat( rxa-1080) azzal sorolták egy kategóriába és az más dimenzió volt mint a 2700 főleg zenében és erőben, dinamikában. Azt azért vedd figyelembe hogy a 3700 is csak 1 db HDMI 2.1.
Milyen TV-re lenne rákötve? hány HDMI 2.1 van rajt ?[ Szerkesztve ]
-
félisten
jah az szuper. akkor tényleg jó neked az eARC, mert nem foglalja el a 2-ből az egyik portot, mint nálam Philipsen. A 2700 és 1700 között én az 1700 at venném ,amúgy meg bármelyikkel szemben a 3700 ha belefér ,mert az tényleg más kategória.
[ Szerkesztve ]
-
I'am Dony
őstag
A HDMI portok miatt előnyben van a kisebb változat igen, a teljesítménybeli különbség pedig elhanyagolható a maga 15w -jával, amit kizárt dolog, hogy meg tudj különböztetni. A 3xxx széria viszont már egy más világ. Ha az anyagiak engedik sokkal jobb választás lenne zenei és mozi téren is.
-
VoidXs
Topikgazda
-
-
-
-
-
WaterWave
veterán
Bőven jó... Nagyon felment az ára az erősítőknek is, köszönhetően a 400-as dollárnak
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
WaterWave
veterán
Amire te gondolsz az egy valós probléma VOLT
Probléma oka a hibás hdmi chipekben rejlik... Ezt kezdetben egy adapterrel orvosolták, amit a Sound United készített, működni működik de macerás mivel külön áramforrást biztosítani neki, egy külön doboz...
Aztán orvosolva lett, konkrétan az x időtől gyártott erősítőkben már a jó chipkészlet került... Ezt könnyen tudod ellenőrizni, meg kell nézni a gyáriszámot, ha kb ilyenre végződik, akkor jó:xxxxx70001
Ezt kb 2021 májusától nyomják, tehát az ez előttiekhez kell az adapter, ez utániak már jól működnek.
Mikor vettem a 4700-at erre kifejezetten figyeltem, nálam 71xxx a vége.
PS5 és lg oled c1-el használom és 120hz megy vele. Xboxon is próbáltam, nincs képi probléma.• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
WaterWave
veterán
800 dollár volt anno... sztem olyan 70-80 ezret érhet, igaz atmos nélküli avr de sztem az reális... De majd többiek belövik.
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
BBéci
legenda
Azzal elrontod a többi csatornára jutó hangminőséget. Sajnos - tudtommal - nem úgy működik, hogy azokat érintetlenül hagyja és csak hozzáteszi a magassági csatornákra kerülő jelet. Összekutyulja az egészet.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
morfondőr
őstag
Már egyszer írtam, hogy én is csak atmosnál tudtam használni. Túlságosan össze kavarta a hangzást, ezért ahol nem volt atmos, ott inkább maradtam 5.1-nél. Persze lehet a Denon jobb munkát végez, bár gondolom ott sem teszik be a belépő kategóriába a legtutibb technológiát.
Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
Ger_man
senior tag
Nyugodtan kapcsold be. Én is használom a felkonvertálást. Nagyon jól működik, van is rá egy jó példám: PS5, PCM 7.1 beállítással keverem fel 5.0.2-re (high frontok vannak nekem is), megmondom miért használok 7.1-et, 5.1 helyett, a Sony STR-DN1080 erősítőm a két oldalsó surround hangszóróval ki tud keverni egy hátsó "fantom" surroundot, vagyis virtuálisan ugyan de 7.0.2-m van. És mielőtt valaki csak legyinte h ennek nagyon marketing szaga van, azt meg kell hazudtolnom, mert nagyon jól működik a dolog. Na már most visszatérve a PS5-re, (amit néha vagy Dolby Surrounddal, néha DTS Neural:X-szel konvertálok fel) azon belül is a The Last of Us Part II játékra, aminek rendkívül jó hangkeverése van, finomhangolni is profin lehet az adott szettedre, de "csak" 7.1 a maximális beállítási lehetőség, ahogy a PS5-ön is. Na már most van benne több esős jelenet, ahol az eső hangját olyan szépen felkeveri a felső csatornára h öröm hallgtani. De több filmnél is tapasztaltam hogy nagyon jól működik a felkonvertálás 5.1-ről is, de stereo-val is rendkívül jól elboldogul. Külön bravúr a Sony-nál, hogy a high frontok esetén a center hangját is fel tudom küldeni (1-10 skálás beállítással) a high csatornára, amivel azt érem el hogy nem a tv alatti centerből érződik a beszéd hanem konkértan a tv közepére be tudom finom hangolni, ami egyszerűen az egyik kedvenc fícsöröm.
És Atmos/DTS:X esetén is nyugodtan hagyhatom bekapcsolva vagy az egyik vagy a másik felkonvertálást, mert Atmos estén a Dolby Surround nem piszkál bele (én nem hallok különbséget, meg csatornánk ként is megnéztem, Atmos teszt lemezzel, ahol lehet az egyes csatornákat külön megszólaltatni) DTS:X-nél pedig a DTS Neural:X sem bántja az "eredetit", ha Atmos-ra küldök DTS Neural:X-et vagy fordítva, ott érződik h a kettő máshogy közelíti meg a hangképzést (DTS Neural:X az Atmosból a "core 5.1/7.1"-et szedi ki és alakítja át), nekem a Dolby Surround jön be jobban egyébként, ennek ellenére szoktam a DTS Neural:X-szel is próbálkozni, ha pl DTS-HD 5.1/7.1-et akarok felkonvertálni. Próbálkozz, hallgasd meg, teszteld és dönts -
Ger_man
senior tag
Hasonlót tud esetleg a Denon is? Amit még szeretek a Sony-ban, hogy Sony TV-vel (XH95), kb nem is kell a saját irányítójához nyúlni, mert felismeri a tv és finomhangolni is tudom a tv menüjében.
Igen vannak ilyen Demo lemezek, vannak rajta film részletek is, de "csatorna" tesztelők is.
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- OLED TV topic
- Autós topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest