Új hozzászólás Aktív témák

  • szazbolha

    addikt

    válasz Grafy12 #33475 üzenetére

    Még mindig fenntartom, hogy a választott hangszórókészlet minősége alapvetően meghatározza a "jól" elkészített hangsugárzó minőségét. Ha kell az erős/kellemes mély akkor a 2 utas nem elég. Ami elég "dögös" lenne mélyben az nem megy elég magasra, nem tudod elváltani a legtutibb magas hangszóróval sem.
    Ha a mély-közép felmegy 3Khz-ig, tuti nem lesz erős mélyekben. Mindezt tetézi az érzéketlenség (lásd DA175-8 a "jó" mélyeivel), amit pótolhatsz erősítővel, de valahogy ez sem az igazi.

    A 72 liter már elég nagy hangsugárzó, de ha van helyed és a feleség nem utálja ki akkor ok.

    Valamint bármilyen hangszórót választasz, mindig lesz aki tud jobbat picit drágábban, mindig kicsit többet fogsz költeni mint az eredeti terv. Kell egy határt húzni.

    Ha hallgatsz shalaffira - legalább közép viszonylatában - és találsz olcsón 18w8424-et, és magas a szállítási költség, akkor lehet beszállnék 2 db-al.
    Most épp nem kell, de egyszerűen megkerülhetetlen, hogy egy barkácsolónak legyen egy jó közép hangszórója.
    Mondjuk én 4 inchben gondolkodtam, mert olcsóbb és egyenletesebb az SPL-je, jobban lehet vágni, akár 4-5 Khz-ig, kisebb térfogat kell neki, stb. De lehet a 18cm-snek szebb és teltebb lesz a hangja. Énekhang + vonósok, akusztikus gitár .
    De még nem találtam meg az igazit.

    Mélyben nem tudok jó tippet adni. Ha 20cm-ig gondolkodunk újra és újra visszatérek a az RSS215-höz. De nagy és nem zárt dobozzal, sokkal nagyobb a választék.

    Az általad választott hangszórókészlet is lehet szépen szól majd, de a SICA-król nincs infó, a SONOPART szerint nagyon jók... a magas/közép keresztezési frekvenciát én magasra tolnám. Ameddig csak lehet, 3-4 Khz-közé. De csak azért mert nekem így lenne kellemes, pontszerűbb érzet, talán jobb szinpadkép. Mióta van DSP-m sok kísérletet elvégeztem. Nagyon hasznos cucc, nekem többet ér mint a mérőmikrofon. Sokat költöttem hangváltókra,

Új hozzászólás Aktív témák