- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheMarci
addikt
válasz bringasisti #30599 üzenetére
Amennyiben találnál tökéletes kamerát, elképzelhető, hogy vennél egy rosszabbat a számodra nem elfogadható készenléti fogyasztás miatt?
Ez a kamera 4g-s, akksis, előfizetéses, miért is nem jó? [https://reolink.com/product/reolink-go-plus/]
[ Szerkesztve ]
Do You Dream?
-
Helga0203
tag
válasz bringasisti #30591 üzenetére
Üdv!
Szerinted az eladónak fejből kéne tudni minden polcon lévő termét tulajdonságait?
Ugye ezt sem gondolod komolyan!A topikgazda 2x kérte, hogy a Kamera kérdéssort töltsd ki, nem sikerült!
Biztosan az eladóval , illetve itt a topiklakókkal van a baj, hogy nem tudnak neked napok óta segíteni??
-
hevepapa
senior tag
válasz bringasisti #30595 üzenetére
De te ezt kérdezted "Következő volt a kérdés: a készülék készenléti áram felvétele mennyi."
Erre meg nincs válasz, mert nincs ilyen üzemmód! Normál módban nem sokat fogyasztanak. A 3 azonos típusú kamerám ebben a pillanatban összesen 4,6 W-ot fogyaszt. 1,3 - 1,5 - 1,8 eloszlásban.
De amíg ezt beírtam felugrott 5.6 W-ra.
1 szó mint 100: akár hiszed, akár nem: nics rá pontos válasz és ez nem az eladó hibája.Mi a kinézett kamerád pontos típusa? Mondjuk... kb. ha ezzel kezded akkor előrébb lennénk
[ Szerkesztve ]
-
jézusom
addikt
Fogyasztás attól is függ, mennyi mozgás van, mennyit megy az infra, stb...
-
hevepapa
senior tag
Az eladó helyes válasza a felhő árra:
Ez attól függ, hol, mennyi időre, milyen szolgáltatásokkal kéri a kedves vevő.
Lehet havi 100 Ft és lehet havi 100 000 Ft is. Pontos választ a gyártó weblapján az igények letisztázása után lehet kapni erre. Mivel a felhő előfizetést nem a bolt kezeli, honnan tudnák az árakat? -
hevepapa
senior tag
válasz bringasisti #30590 üzenetére
A kameráknál nincs olyan, hogy stand-by mód. Az az dolga, hogy 24/7-ben működjön. Sőt... legtöbbször a gyártók a hivatalos tech. spec-ben sem részletezik a kamera fogyasztását, csak a tápegység adatait írják ki. Szóval az eladó, ha nem tudta kapásból a fogyasztást, az teljesenérthető. Pl a Reolinknél és a TP Linknél sincs a kameráknál konkrét fogyasztási adat. Pedig ezek nem "dzsunka balra" kategóriák. Az más kérdés, hogy egy eladó keverte a voltot a wattal. Esélyesen arra gondolt, hogy 12V-os táp kell hozzá.
"nem tudták megmondani hogy a behatolás észlelése után hány képet csinál milyen időközönként"
Ezt maximum úgy tudnák megmondani, ha megvan a konkrét típus ami érdekel és utána elkezdené az eladó a neten bogarászni a gyártó weblapján és esetleg fórumokban, hogy utánanézzen. Ez nem egyszerű és pikk-pakk eset. Ráadásul lehet hogy ez a kért funkció csak 1 firmware frissítéssel kerül bele és nincs benne a letölthető doksijában Az én kamerámban a kép feltöltés ftp szerverre funkció is ilyen frissítéssel került be. -
[w]
őstag
ha a betörő 1 perc alatt hatástalanítja és nem tudsz olyan helyet találni, ahol nem hozzáférhető, akkor szerintem zárhatjuk is a témát, mert ennek így nem sok értelme van/lesz és nem a felhő árazása a legnagyobb problémád
cmdr PETER W. VOLKOV
-
bringasisti
őstag
válasz hevepapa #30587 üzenetére
Minden felvetett kérdést már részleteztem. Az nem válasz hogy nézzem meg, mikor a forgalmazó konkrét kérdésre nem válaszol. Én azt kérdeztem, hogy havi 100 vagy 100 ezer forint a szolgáltatás. Többször leírtam hogy a betörő max 1 perc alatt a készüléket hatástalanítja ezért memoria kártyát venni bele pénz kidobás!
BENEFON DELTA--------N8
-
bringasisti
őstag
válasz hevepapa #30587 üzenetére
Következő volt a kérdés: a készülék készenléti áram felvétele mennyi. Válasz 12 V !!! Gyártó eszköz gazdálkodás volt a munkaköröm. Egy vállalkozás ilyen tudású forgalmazó esetén mikor rendel néhány milla értékben terméket? De az igényem a következő: 4G kapcsolat, 5 méterről beltéri éles kép, riasztás esetén esetleg email mellet SMS, és nem tudták megmondani hogy a behatolás észlelése után hány képet csinál milyen időközönként. Mert arra nem vagyok kíváncsi hogy az ajtó megmozdul, arra vagyok kivancsi hogy a ficko a helyiségbe lép és utana fel perc múlva jön a társa!
BENEFON DELTA--------N8
-
jézusom
addikt
Hali!
Videosec kamerához milyen windows app lell?
A kamera rajta van egy annke rögzítőn de azon keresztül nem tudom beállítani. Bent van a kamera egy félig sötét kutya kennelben és valami wdrt vagy egyebet be kéne aktiválni. Ez régen tudta a sötétben színes képet is de így nem tudom aktiválni
-
hevepapa
senior tag
válasz bringasisti #30586 üzenetére
Már megbocsáss, de ha legalapvetőbb kérdéseket nem fogalmazod meg pontosan, akkor senki sem tud válaszolni neked! Kamera pontos típusa, a gyártó felhószolgáltatásának paraméterei (azaz mit ad a pénzedért), előfizetés szintje és időtartama. Ingyenes, basic, pro, premium. 1 hónap, fél év, 1 év. Dollár, euró aktuális árfolyama. Szóval ezek kombinációja alapján lehet válaszolni arra, hogy kb. mennyibe kerül az előfizetés. Egyébként ha valamelyik kamerához van felhő elérés, akkor a gyártó webplapján megtalálod a pontos árakat és az ezért nyújtott szolgáltatásokat.
Ha felhőben használod akkor miért rögzítené az app külön és hova mentene? Nem lenne egyszerűbb egy sima SD kártyára mentés?Nem bántásként mondom, félre ne értsd, de ha az említett boltokban is csak ilyen általános, konkrétum-mentes kérdéseid voltak, akkor az eladó arra nem fog tudni válaszolni. Ezerféle kamera van, ezerféle gyártóval, ezerféle technikai megoldással.
Ha tudod a kamera pontos típusát akkor jó esetben a neten pár pillanat alatt megtudod a részletes paramétereit.[ Szerkesztve ]
-
bringasisti
őstag
Kamerák felhő szolgáltatása körülbelül mibe kerül? Ha telefonon nézem előben a betörő urat akkor az app engedi rögzíteni a felvételt? Több boltot megkérdeztem, árulnak valamit, de a leg alapvetőbb kérdésre nem tudnak valaszolni a készülékek műszaki paramétereit tekintve. Én ha egy emailt önállóan el tudok küldeni akkor jó napom van, de azt látom hogy félszemüek között én vagyok a császár!
[ Szerkesztve ]
BENEFON DELTA--------N8
-
Victoryus
addikt
válasz hevepapa #30584 üzenetére
Jogos lehet. hogy szimplán ilyen vacak. Átnéztem a beállításait, ugyanúgy be van pipálva a human detection, meg a terület. Komoly dolgot nem lehet rábízni szerintem, de legalább kiegészíti a riasztót, rá lehet nézni az udvarra. Fura, mert folyamatosan változik a "viselkedése". Egyik héten kapcsolgatja a lámpát éjszaka a macskákra is, másik héten meg nem.
Ami stabil, az a folyamatos rögzítés, abban még nem láttam hibát.<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
hevepapa
senior tag
Így, konkrét típus megjelölés nélkül nem igazán lehet arra válaszolni, hogy jobb vagy rosszabb. Az biztos, hogy sok gyártónál vannak olyan szériák, amik "belül" gyakorlatilag azonosak, csak más-más kivitelben készülnek. Az, hogy milyen kivitelűt kell felrakni, az függ attól is hova kerül fel és kinek mi a szimpatikus. Ezt mindenkinek magának kell eldönteni.
-
mexel
veterán
válasz hevepapa #30561 üzenetére
Lehet hogy rosszul írtam, elnézést de még nagyon sötét zóna nekem minden a kamerákkal kapcsolatban, ilyenre gondoltam (ilyen formára, a típus lényegtelen, nem olyanra amin van búra is - egyébként a hikvision oldalán és máshol írják dómnak , onnan vettem az elnevezést)
De közben már rájöttem hogy a csőkamera is jó lesz. ( melyik a jobb egyébként?)[ Szerkesztve ]
-
boborján2
aktív tag
válasz hevepapa #30574 üzenetére
A dahua magyar képviselettel én is nagy beszélgetésben vagyok. Volt 1-2 húzása a gyártónak ,ami kiverte a biztosítékomat.
Még folyamatban van, próbálnak segítőkészek lenni, de még nincs fény az alagút végén.
Ha ennek pozitív is lesz a vége én azt gondolom elköszönök a márkától.
[ Szerkesztve ]
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
zolisx4
őstag
válasz hevepapa #30574 üzenetére
Velük már beszéltem ma, gyártóhoz küldik vissza , mivel sorozatszám alapján hiába 2 hónapja kaptam teljesen újonnan cserébe a másik ért ,ez egy 2022 gyártási évű cucc [kép]
Nem értik a 2 éves eltérést .
Mindegy van egy másik rögzítőm itt az adatlapja , [kép] csak most ezzel meg vagyok lőve mert az összes kamerát vissza kéne állítanom 4 Mp re hogy a HIKVISION ezt ilyen tartaléknak vettem, csak most az a gond hogy nem tudom át állítani a kamerákat ,nincs usb nem működik egyik sem, kép az van csak semmit nem tudok állítani.
Ezért próbálok valamit keresni mást. -
hevepapa
senior tag
válasz zolisx4 #30572 üzenetére
Hát ez tényleg nem jó dolog! Lehet, hogy valami hibás szériába futottál bele. Bár a Dahua jó márka, de mindenhol benne van a pakliban. Off: én is szívtam a rossz szériás 1 TB-s WB Blue SSD-vel.
Az RMA nem tudom hogy megy Dahuáéknál de esélyes hogy inkább pár hét mint pár nap.
Egy telefont azért lehet érdemes lenne megereszteni a Dahua Technology Hungary Kft.-nek, hátha tudnak valami megoldást a problémára. tel: +36 1 789 9852
Ha nem is direktben, de hátha tudnak adni kontaktot olyan magyar céghez akinél tudsz intézni garis cserét gyorsan. -
zolisx4
őstag
válasz hevepapa #30563 üzenetére
Szünetmentes tápegységről megy minden, a kamerák áramellátásai is ,ellenőriztem nem áram baj van ,az első a lefagyott ,csak úgy indult újra hogy ki kellett húzni, el is indult a ventilátora de képet nem adott többet ,a betöltő kép sem jött elő. A másodiknak kiment 3 csatornája , ennek meg most se a lan ,sem az usb csatlakozói nem működnek.
Nem tudom honnan szedték a boltba annak idején de nem csak az enyém romlott el .
Az hogy 3 év garancia van rá az jó ,csak nem tudom nélkülözni hónapokig ,azért keresek másikat, ahogy nézegetem a pont ugyan ilyet 100 felett van ,van 80 ért is de nem tud annyit ,vagy ha tud is nem használom ki.
Gyakorlatilag 0-24 ben megy a monitor hogy kőrbe lássuk a házat mert annyi a betörés .[ Szerkesztve ]
-
Victoryus
addikt
Az létezik, hogy a Hiseeu tanul? Be van állítva, hogy milyen területen kéne neki humánt felismerni, riasztást küldeni. Amikor megvettem, akkor küldött rólam, meg az asszonyról is. Aztán egyre kevesebbet, rólam már nem is küld értesítést, asszonyról néha. Most volt nálunk vendég, egyből jött az értesítés, hogy mozgás van.
<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
gozso
őstag
válasz hevepapa #30561 üzenetére
nemcsak hogy nem lesz annyira jó a képe, hanem az időjárási viszontagságok miatt a búrán mikrokarcok, sérülések keletkeznek. lehet próbálkozni polírozással, egyebekkel...
garantálom, 1 év múlva az éjszakai felvételen csak a búráról visszaverőd ledeket fogja látni-keresek majd felvételt, megmutatom
fél vese eladó..., szivárványhártya ugyanitt
-
hevepapa
senior tag
válasz zolisx4 #30562 üzenetére
Ahogy látom erre a rögzítőre 3 év gyári garancia van, szóval ha beleférsz ebbe akkor nem gond, hogy bezárt a bolt. Bár... talán kicsit macerásabb lesz intézni a garit.
Arra én kis esélyt látok, hogy ugyanolyan rögzítőből egymás után 2 is tönkremenjen. Nem lehetséges hogy valami helyi probléma az oka? Túlfeszültség vagy ilyesmi? Csak mert ha ez az ok akkor egy más típust is gallyra vághat. -
zolisx4
őstag
Sziasztok !
Pici segítségre lenne szükségem.
8 kamerás analóg rendszer van kiépítve, a kamerák Dahua HAC-HFW1500T-A-0280B-S2 ,ebből van 5 db és 3 db HAC-HDW1509T-A-LED-0280B-S2 .ezek elméletileg Real 5 Mp .
A rögzítőm DH-XVR5108HS-4KL-I3, az a gond hogy már a 3. rögzítőm megy tönkre, első 2 őt cserélték ,most meg már nincs meg a bolt, bezárt, nem igazán akarnák Dahua rögzítőt mert tavasz óta csak a garanciákat intézni, nem pont kedvemre való.
Van esetleg valakinek ötlete hogy ezekhez a kamerákhoz milyen rögzítőt lehet venni ?? -
mexel
veterán
válasz hevepapa #30559 üzenetére
Max 20-30 m kábel lesz hozzájuk, egyik sem lesz messzebb, de inkább kevesebb. Akkor sima POE lenne jó? Nekem dóm kamera kellene a felszerelése annak lenne a legegyszerűbb, eresz alatti részre függőlegesen.
Reolink akkor megfelelne, olyan ami jó felbontás és főleg éjszaka jó képet ad ( az éjszakai a lényeg) és riasszon is. Jól kezelhető app-al. A rögzítés kevésbé lényeges, az a cél hogy a szülő nyugodtabb legyen éjjel, körbe tudjon nézni, jobban aludjon, nagyobb biztonságban érezze magát. Az passz. Ami ezeknek a fweltételeknek megfelel meg kell venni. Nincs behatárolva hogy 100 vagy 200, nem hiszem hogy elmenne olyan nagyon azért -
hevepapa
senior tag
Én nem vennék aliról - van aki igen. Kinek mi a prioritás....
Az éjszakai színes kép kicsit csalafinta dolog Ez úgy működik, hogy világít közben pár fehér led és így lesz színes a kép. A kép minőség ilyenkor nagyon nem olyan ám mint nappal - ahhoz nagyobb fényerő kéne, mint pár kis led fénye. Biztos azt akarod, hogy világítson éjjel a kameráid "lámpája"? Az infra nem látszik (csak pár kis piros led a kamerán), de az meg fekete/fehér.POE vs POE+
A POE tápellátásnál 1 CAT5e utp kábelen megy az adat és az eszköz áramellátása standard RJ45 csatlakozókkal. Szóval nem kell külön 220V-os aljzatot barkácsolni a kamera közelébe a tápegységének. A POE+ annyiból tér el, hogy kb. dupla teljesítményt (15,3 W vs. 30 W) tud leadni portonként ha szükséges és akár 200-250 méterre is lehet a kamera. Igaz a kamerák általában 3-10W-ot fogyasztanak, de ha messzebb van a kamera akkor a veszteség miatt benne van a pakliban hogy az éjszakai IR nagyobb áramfelvétele miatt karcsú lesz a 15 W portonként. NEm biztos, de benne van.500 GB-s HDD?
attól függ mennyi és mekkora felbontású kamerát akarsz felrakni. 5-6 db 8 MP-s kamera pár nap alatt telerakja az 500 GB-t folyamatos felvétellel a legjobb minőségben és felbontással. 1 nap? 5 nap? Ki kell számolni. De nem sok idő az tuti.
Gondolom használt HDD-k. Azt vedd figyelembe, hogy az NVR-ben 24/7-ben folyamatosan írva lesz rá. Aztán vagy bírja vagy nem. Erre nincs tuti recept.[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz hevepapa #30549 üzenetére
Köszönöm szépen a segítségeket! Van esetleg vmi konkrét javaslat ( akár aliról) olyan kamerákról, amibőkl kettő éjjel is színes és jó felbontás, nagy látószög, kettő meg kiesebb tudású. Plusz hozzá akkor NVR ami POE+ os ( nem tudom mi az a poe de amint lesz időm utánaolvasok - csak pár napot vagyok itt mindig és iylenkor erre nincs idő, mindent csinálni kell ami van a szülóknél.)
Ezeket össze lehet kötni valahogy a risztórendszerrel? Ja mert olyan kamera érdekelne ami mozgásra riaszt is telefonon - amennyiben van ilyen.
A helyzet az hogy van kb 20-30 500-as HDD-m, sima akármilyen és jó pár 250-es ssd-m is.[ Szerkesztve ]
-
Jack72
aktív tag
Ha már HDD, van egy 15 éves Lenovo laptopom, ami éjjel-nappal ment az utóbbi 6 évben az időképes feltöltés miatt. Csak azért cseréltem le, mert szegény már nagyon lassú volt más feladatokra pl. képszerkesztés. Megvan most is és hibátlanul üzemel ha bekapcsolom. Win7 van rajta.
You're a disease and I'm the cure
-
hevepapa
senior tag
válasz boborján2 #30555 üzenetére
Simán előfordulhat ilyen is. A HDD-k néha tudnak pozitív meglepetéseket okozni Nekem is volt olyan WD-m aminek már szinte kivolt keze-lába, szét volt hajtva, de a HDSentinel szerint nem volt rajta 1 bs sem. Valahol megvan még a padláson egy dobozban. 250 GB-s volt, megszolgálta a nyugdíját
SSD-t én se raknék NVR-be. Nettó pénzkidobás tényleges előny nélkül. -
boborján2
aktív tag
válasz hevepapa #30550 üzenetére
Biztos hogy jobb a surveillance merevlemez (elvileg) , de nalam épp van egy sima wd 2tb. 5 év 3hónapot lehúzott egy nvr-ben.
Bad sectorosan vették ki(2db volt nem szaporodott), még pár hónapot ment win alatt és most pusztult el teljesen.Szóval élt majdnem 6 évet. Az nem is olyan rossz érték.
ssd-t viszont tuti nem tennék bele.
Nem azért mert mi lesz a tbw értékkel ,hanem simán csak pénzkidobás. Amelyik nvr-be hdd-t terveztek ,az tudni is fogja értelmes hdd-vek amit kell.[ Szerkesztve ]
-
vacs
Topikgazda
válasz canadaa #30524 üzenetére
Az én Reolink kamerám kb 40-45 mérerről simán felismerte az autót és küldte a telefonra az értesítést: [link]
A linkelt noname csoda kamera csak 2MP, felejtsd el, max 5 méterig lát el!
Én 8 MP-es kamerát tennék oda!Reolink GO 4G szériát ajánlom (valóban nem az Argus-t), ezek már érnek is valamit!!!
Döntsd el, hogy olcsón veszel valamit, amivel nem sokra mész, vagy elsőre veszel egy jót!(^)(>.<)(^)
-
lac1
csendes tag
válasz hevepapa #30541 üzenetére
Különleges lehetek, mert a telcsin, tableten és a pc-n kívül semmi nincs a hálózatra kötve, persze a kamerák az igen. Se wifis klíma, se légtisztító, se lófütty. Nem azért , mert nem tehetném meg (mindent azért nem), hanem mert nem látom az értelmét.
Pénz-ékszer- különösebb vagyontárgy nincs itthon, nem bankban dolgozom, nem vállalatirányítást látok el itthonról...
Amit írsz, abban van ráció, ezzel nem is vitatkozom, de nekem és a kollégáimnak (hiszen velük vagyok szinte a legtöbbet) sincsenek efféle eszközeik.
Ez persze nem azt jelenti, hogy a kőkorszakban élek, csak egyszerűen nem látom értelmét, hogy a hűtőmet meg az ajtónyitómat - nincs is olyan - távolról irányítsam vagy tudjak róluk.
Sőt, valszleg utálnám magam, ha olyan életet élnék, hogy amikor hazaérek, ne legyen időm-energiám bekapcsolni az eszközeimet, Virágot se gép öntözze helyettem, autóból is ki tudok szállni, hogy kinyissam a kertkaput, ez alól az az évi 5-6 eset jelent kivételt, amikor annyira esik pont akkor, hogy tényleg kellemetlen a mértéke.
Nekem semmilyen social platformon nincs elérhetőségem, nem vagyok kíváncsi még anyám esetében sem arra, hogy mit evett éppen reggelire, vagy milyent kulázott a kutyája.A számítástechnika nem egy egzakt tudomány...
-
hevepapa
senior tag
Az NVR kérdéshez: általában HDD-t szoktak belerakni - bár van aki az SSD-re esküszik.
1 sarok pont van: olyan HDD-t kell belerakni ami kifejezetten megfigyelő rendszerhez van tervezve. Pl. WD Purple. Miért nem optimális egy általános PC-s HDD?
A megfigyelős rendszerben 24/7-ben megy az írás a HDD-re, ehhez képest elég kevés az olvasás. Az általános HDD-ben meg sokkal kevesebb az írás az olvasáshoz képest és nem is igazán a 24/7 működés a jellemző. Informatikával foglalkozol, tudod hogy nagyon nem ugyanaz a kávéhéz a két eltérő üzemmód
Persze megy az NVR-ben az általános HDD is, de esélyesen hamarabb kipurcan mint egy erre optimalizált HDD. -
hevepapa
senior tag
Bármit is mond a szerelő, a Hikvision baromi drága, az azonos tudású más gyártókhoz képest. Mivel neked prioritás a magyar garancia, ezért mutatok egy elég szemléletes összehasonlítást arra a típusra ami itt került szóba #30543 :
Hikvision DS-2CD1347G0-L
4 MP-s, turret, 2,8-as lencsével, PoE táppal
az ára: 48 450 Ft, 2 év garancia
TP-Link VIGI C440
4 MP-s, turret, 2,8-as lencsével, PoE táppal
az ára: 18 501 Ft, 3 év garanciaMinőségben és tudásban kb. azonosak, de még ha nem is 100%-ig (át kéne bogarászni mindkettőnél a tech.spect és megnézni egy halom tesztet), de az tuti, hogy a Hik nem kb. 2,5x jobb
Karbantartás, javítás: ahogy írtad a padláson mehet az utp kábel a kamerákhoz. Veszel olyan 4-8 csatornás PoE-s NVR-t amennyi kamera lesz (praktikusan PoE+ a célszerű!!!). Az összeszererelés annyi, hogy kamera rögzít ahova kell, utp kábel egyik vége a kamerába másik az NVR-be, amikor mind össze van dugva az nvr-t bekapcsolod, követed a teljesen érthető, kiírt utasításokat és kb pár perc múlva van egy működő rendszer.
Mivel a mostani rendszerek többé-kevésbe hasonló tudásúak, ezért aki elboldogul egy Hikvision felületen az elboldogul egy Reolinken is. Megejgyzem: főleg ha angol felületet néz. Ugyanis sok esetben a magyar fordításokban akad félrefordítás (szinte mind gépi fordítás). Lesz aki sima nvr + PoE switchet fog javasolni, de az egyfelől kicsit drágább, másfelől meg plusz egy eszköz aminek helyet és áramot kell találni. Ráadásul egy jobbacska minőségű 8 csatornás PoE+ switch nem lesz olcsó.
Az ilyen kamerás cégek szeretik túlmisztifikálni ezt - de így lehet több tízezret elkérni egy kiszállásért amikor az össz javítás annyi, hogy újra kell krimpelni egy dugót -
mexel
veterán
Köszönöm, fogalmam sincs az NVR-ből mi jó mi nem, erről nem is olvastam. ( nagyon nagyon szürke zóna ez nekem, pedig informatikával foglalkozom de a kamerarendszerek és riasztók kiestek. Nem én szerelem sajna egyéb okok miatt, max a kábelek egy részét megcsinálom, illetve nagy része megvan a régi rendszerhez. A kamerák kábele padláson megy, nem lesz nehéz összerakni, csak nem tudom mi kell nekik, táp is vagy miylen egyéb. A hikvisiont éppen csak azért akartam mert kb annyiba kerül mint az ajánlottak és ha gond lesz vele akkor szülők bárkit hívnak megcsinálja majd nekik ( nem nálam lesz) Nem tudok mindig itt lenni és úgy gondolom ha valami mást rakatok fel akkor majd jön a kaffogás a szerelőktől ha javítani kell ( mint zuhanykabinnál pl a Ravak, vagy autóban a német autó, csak ara nem mammognak ha hozzá kell nyúlni)
Azt sem tudom hogyan lehet a kamerák képét appban megnézni, hogynéz i egy risztó appja stb -
senior tag
Hikvision kínai mammut (annak minden előnyével/hátrányával - én nem venném, ha van más ugyanolyan ugyanannyiért), Reolink sokkal kisebb Taiwan. Azt nem tudom, hogy a Hikvision megoldotta-e már így 2024 vége felé, hogy az NVR webes felületéhez ne kelljen IE mód és/vagy plugin, hanem menjen ezek nélkül.... Reolinknél azt tudom, hogy nem kell ilyen varázslat, megy szinte bármilyen böngészőből.
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
kunberci
senior tag
Akkor is jó lenne össz árat tudni.
Milyen NVR-t szeretnél (POE, vagy nem POE)?
Aliról olcsóbban lehet beszerezni a dolgokat.
Reolink esetén nincs se szállítás, se áfa, se vám.
Németből érkezik.
Garancia meg Annke-nél, Reolink-nál se szokott gond lenni, csak nem helyben intéződik (nem M.O. kell visszaküldeni).
Nem Te fogod szerelni?[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz kunberci #30544 üzenetére
Köszönöm. Az árakat látva ez sem olcsóbb mint a hikvision, jobb is ez? Csak itthon ahhoz van minden, minden kivonulós risztós cég azt rakná... A költségvetés ahogy kijön, meg kell csinálni és kész. Van olyan riasztó központi egység ami egyben kezel kamerát és érzékelőket? Vagy az nem szokás?
Egy igen régi DSC PC510 van mot ami csak 4 zónás és szerintem azt nem lehet bővíteni sem hogy lehessen rá vmi modult kötni ami a távfelügyeletnek riaszt plusz még 4 zónát hozzátenni -
kunberci
senior tag
Szia!
Található az összefoglalóban kamera kérdéssor, azt érdemes kitölteni, illetve a max költségvetést sem írtad le.
Kamerának bőven elég a Cat 5e kábel, csak tiszta réz kábel legyen.
Szerintem a Hikvision kamerák elég drágák, ezért inkább az
Annke
TP Link vigi
Reolink
Kameráit illetve rögzítőit érdemes megnézni.
Egy app-ba tudd megnézni a riasztót, kamerákat, és ha ez kettő app?Reolinkből
2db RLC 810A (8MP) [link]
2db RLC 811A (8MP) [link]
ebbe van infra is, ha mégis fekete fehérbe néznéd este.
NVR:
POE-s NVR:
[link]Nem POE-s NVR:
[link]
Nem POE-s NVR-hez POE switch is kell:
[link] -
Power17
tag
Sziasztok!
Vettem egy ilyen kamerát Hikvision DS-2CD1347G0-L
Van benne ez a megvilágítás funkció este ha mozgás van. Azt ki lehet kapcsolni a webes felületen? Vagy ez csak akkor világít ha embert vagy autót érzékel?
Illetve van alul egy kis ablak Settings felirattal a kamerán, ott mit lehet állítani? Köszi![ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Talán erre kapok választ...
Mi indokolja hogy ne Hikvisiont vegyek családi házra, max 4 db kellene és ebből 2 olyan ami éjjel is színes és jó. Ahogy az összefoglalót olvasom a sok ajánlott kamerához való link nem él, nincs akkora támogatottság stb. ( talán rosszul látom) Az árak viszont nem annyira eltérőek, a 4 kamerán talán 20 ezret sem spórolnék. Ezekhez viszont van magyar gari, támogatás stb. -
hevepapa
senior tag
Szerintem nincs pontos definíciója az "okos" eszköznek, ezért az IoT jelző a pontosabb. Ebbe nem csak a mobil telefon tartozik bele, hanem minden amit interneten keresztül tudsz elérni vagy/és vezérelni. Klíma, robot porszívó, légtisztító, napelemes inverter, IP kamera rendszer stb, stb. Még egy ajtónyitást érzékelő szenzor ami a telefonodra küld értesítést is IoT - bár nem okos eszköz. Amikor telefonos appon keresztül a munkahelyedről elindítod az otthoni wifis klímádat vagy ránézel az udvari kamerára akkor gyakorlatilag ezek a cuccok a a routereden keresztül kommunikálnak a telefonoddal. Én nem nevezném okosnak pl. a wifis klímát, de attól az még IoT eszköz ami ott lapul a hálózatodban és elvileg látja (láthatja) a többi eszközödet is. Tapasztalatom szerint a legtöbb helyen van egy wifi hálózat és azon lóg minden eszköz. Alapból mindenki lát mindenkit és elvileg kommunikálhat is vele. De ha a vendéghálózatra rakod akkor ott már lehet korlátozni, hogy ne lássa a belső (fő) hálózatot és a többi eszközt. Nálam az Archer C80-as routerben kb. 1 éve egy frissítéssel bekerült a dedikált IoT hálózat funkció ahol eszközönként lehet szabályozni mi mit érhet el. Ez még természetesen nem szünteti meg 100%-ig a kockázatokat, de jelentősen csökkent(het)i. 1 szó mint 100: szerintem nem csak nálad, hanem az ismeretségi körödben is sokkal több olyan eszköz van ami használja a hálózatodat. Persze egy wifis klímát is lehet csak távirányítóval használni és akkor no para, de ha már van rá mód akkor használjuk ki az előnyeit.
[ Szerkesztve ]
-
lac1
csendes tag
válasz kunberci #30538 üzenetére
Jelenleg úgy üzemelek, hogy a kamerák 10 fps-re vannak állítva a hálózati forgalom miatt, mozgás esetén másodpercenként 2- illetve 3 képet rögzítenek a NAS-ra, ez eddig tökéletesen jó volt, így hát a a jelzett érték nem probléma.
A linket köszönöm, elmentem, hátha elgondolkodom rajta.A számítástechnika nem egy egzakt tudomány...
-
lac1
csendes tag
válasz hevepapa #30536 üzenetére
Olvastam, a cikkből látszódik, hogy nem a jelenlegi magyarországi állapotokra alapozva íródott. A mobileszközeimen kívül semmilyen "okos" eszközöm nincs, de nagyjából tudom a kollégák és haverok életét is, ők is kb. így vannak.
Abban látok nagyobb problémát, hogy pl. az Imou kamerának nincs webes felülete, csak a saját appján keresztül érhető el, illetve a kipróbált NVR-en a képe ott van, de szerintem a beállítások már nem érhetőek el, de ebben az utóbbiban nem vagyok biztos...
Na, ebben nagyobb sebezhetőséget látok, hogy az app mit művel az eszközön, amire telepítették. Okos hűtő? Okos akváriumhőmérő? Minek? Aki ebben hisz, annak úgy is kell.A számítástechnika nem egy egzakt tudomány...
-
hevepapa
senior tag
"azt meg nézze a hülye hacker, hogy a kertkapura van irányítva, meg a macska korzózik fel- s alá"
Senkit sem érdekel a kertkapud
Olvasd el ezt a cikket, érdekes amit a Sicontact biztonsági szakértője ír...
Bár a cikk 2019-es, de azóta a helyzet nem jobb lett...
A kamerádat törik fel legszívesebben a hackerek -
boborján2
aktív tag
-
hevepapa
senior tag
válasz boborján2 #30531 üzenetére
Nem csak Tapo feature ez A pókok valahogy baromira szeretik a kamerát Lehet, hogy azért mert kicsit melegebb mint a környezete? Fogalmam sincs, de engem is párszor megmosolyogtatott a felvétel amikor a pók (hogy rohadna meg egyébként) himbálózik a fonalán Mondjuk nálam nincs bekapcsolva a személy meg jármű felismerés csak a mozgás.
-
lac1
csendes tag
válasz kunberci #30515 üzenetére
Amit rászánok, az nem titok, kameránként azt látom, hogy 17-25 ezer darabonként, rögzítő pedig, 25-30 ezertől felfelé, de amit gondolok maximálisan, az 55-60 ezer.
És mint írtam egy marad, egy már van, tehát plusz kettő meg egy NVR...A számítástechnika nem egy egzakt tudomány...
-
boborján2
aktív tag
Kezdek csalódott lenni a Tapo C510W okos funkcióitól. Az egy dolog, hogy alapvetően jól működik és bármilyen mozgást mozgásnak jelzi , az embert meg embernek. De hogy egy szál közeli pók fonal amit a szél előtte mozgat az percenként , hol ember hol csak mozgás az már vicc kategória.
-
lac1
csendes tag
válasz hevepapa #30513 üzenetére
Ebben teljesen egyetértek veled, szerencsére ez egy közösségi helyen működik, mondjuk azt, hogy egy kávézó-ételbár, stb.
A legnagyobb problémának azt látom, ha elromlana a kamera és utána nem lehetne bármit rákötni, de ezt most ellenőriztem, ONVIF-en megy rajta más is.
Ami nálam lenne, azt meg nézze a hülye hacker, hogy a kertkapura van irányítva, meg a macska korzózik fel- s alá. Ha saját bankom lenne, nem ez lenne a kiválasztott hardver.
Ráadásul sohasem tudjuk meg, hogy a kínai gyártó mit épített bele és mit néz, majdnem mindegy is.A számítástechnika nem egy egzakt tudomány...
-
lac1
csendes tag
válasz hevepapa #30514 üzenetére
Igen, de ahogy néztem, kb. 60,- forint a különbség méterenként, nekem olyan 50 méter (ami lehet akár 60 is) mennyiség kell, de a lakóházból lemegy a "gerinc", azon van egy router, ami jelenleg wifi extenderként is szolgál a garázsban amikor valamit csinálok és netezek, meg a mobiltelcsi, meg ha jön valaki, és ezen van egy switch, ezen keresztül működnek a kamerák.
Tehát a gerinc mindenképpen előre gondolkodva lesz kiépítve, a kamera felé pedig mehetnének akár egy CAT5-n is, de elhozok egy bontatlan tekercset, fel lesz írva a kezdő méter, visszaviszem valamennyivel, azon is ott a méter, a különbséget fizetem, nem akarok centizve előre méretezni, mert amúgy sem lehet pontosan kiszámolni, ha marad valamennyi kábel, az is plusz kiadás lesz, mintha most egyelőre feleslegesen jónak tűnőt építek be.A számítástechnika nem egy egzakt tudomány...
-
mexel
veterán
Sziasztok lenne még egy kérdésem. Abszolút nem értek kamerákhoz. Családi házra körbe lenne 4 db, valószínűleg Hikvision ( az egyszerűség kedvéért). A kábelezést én oldanám meg a risztóközpontig, a kameráktól., ez így lenne egyszerűbb. Milyen kábelezés kell ezekhez? Illetve be lehet kötni a riasztó központjába ezeket és onnan a rögzítőhöz? Vagy ez külön egység? Szeretném egy appban látnia kamerákat és a riasztót, biztos van valami mód rá. Nem kell vezetéknélküli, mert úgy látom azok a központok drágák. Ha valaki tud ebben segíteni megköszönném. A lényeg hogy olyan központ kellene ami jól kezelhető magyar nyelvű (androidos) appal rendelkezik, kezelje a zónákat és a kamerákat.
De első körben a kábelezés érdekelne -
hevepapa
senior tag
válasz bringasisti #30523 üzenetére
Szinte biztos, hogy nem lesz probléma. Én 99,9999%-ra tenném.
Általában botok próbálják automatizálva törögetni a rendszereket. Ebben nincs semmi személyes. Olyan ez, mint a weblap feltörés. Az is automatizálva van. Megy a bot, rápróbál erre-arra, ha nem jön össze megy tovább. Amikor még webes melóm volt, a naplófájlokban látszott, hogy általában napi 20-30 ilyen rutin piszkálgatás volt. -
Parson
addikt
válasz Parson #29864 üzenetére
update 3.
Telepitettem a rendszert - eufyCam S330 (eufyCam 3) 4-Cam Kit + 1 TB Hard Drive - és kb 1 hónapja üzemel most már... kimondottan stabilan. Azt hiszem, jó szívvel tudom ajánlani másoknak is, de persze a hosszútávú müködése még kérdéses.───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
canadaa
tag
Az Argus az fix látószögű, nem? Go PT /Ultra/Ranger inkább amit néztem. (Vagy a forgós nem olyan jó?)
A felismerés működik úgy is, hogy a leírt 10-15m infra érzékelésen kívül van az illető/autó?
Korlátlan adatmennyiséget olcsón azért ott sem nagyon látok. Csak már havi 7500-10 000 Ft felett. Ami a felhős díjjal együtt (~2000Ft) azért elég húzós. Ha több kamerát rakok ki, akkor meg végképp.
Mennyi adatot fogyaszthat mobilnetből egy ilyen, ha pl állandóan megy? 2K-ban?Plusz: Egy ilyen mennyire lehet rossz 1-10 skálán?
[ Szerkesztve ]
-
bringasisti
őstag
válasz hevepapa #30522 üzenetére
Arra gondoltam hogy üzembe helyezem a kamerát és ha nincs riasztás akkor csak mikor jövök megyek élesítem kikapcsolom. Ez olyan rövid idő ami ad egy biztonsagot? Nem örzök atom titkokat, nem érdemes napokat arra forditani hogy törjék a rendszert. Jól gondolom?
BENEFON DELTA--------N8
-
hevepapa
senior tag
válasz bringasisti #30520 üzenetére
Gondolom IP kamerára gondolsz. Ha van benne ismert és kihasználható sebezhetőség, akkor miért ne lehetne? A 4G ilyen szempontból irreleváns - szerintem. Ha a kamerát "kintről" el tudod érni, akkor elvileg más is elérheti.
-
vacs
Topikgazda
válasz canadaa #30518 üzenetére
Szia.
Reolink Argus széria lesz a barátod szerintem, ár/értékben az egyik legjobb jelenleg!
Az oldal tetején az összefoglalóban olvasd el a Reolink részt, sok kérdésedre választ kapsz!
Adat sim kártyából egy Yettel flottás korlátlan adat csomagot ajánlok (pl Auchan flotta), így nem lesz probléma az adatmennyiség és "olcsó" is lesz, a Flottás topikban segítenek.
Ezek a kamerák tudnak ember és gépjármű felismerést, ami neked is jól fog jönni!
A napelemes működés attól is függ, hogy mennyire tudod árnyékmentes helyre tenni a Solar panelt!
Én egy FTP szerverre (is) rögzíteném a felvételeket (ami a korlátlan net miatt nem probléma), így ha leverik a kamerát, akkor is meglesz a felvétel! Vagy a Reolink saját felhő tárhelye is használható.
100K alatt nem úszod meg.
Így hirtelen ennyi jutott eszembe.[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
mexel
veterán
Sziasztok! VAjon van topik ami riasztórendszerekről, riasztóközpontokról szól? Van egy meglévő DSC, régi, ezt bővíteném, kamerával, telefonos irányíthatósággal, de a honlapokon nehezen igazodok ki, pár kérdésem lenne amire ha választ kapnék nagyban előrejutnék. De nem csak kamerás kérdés azért nem ide tenném fel. Bocs a kérdésért de nem találtam olyan topikot ami ennyire él és mozog
-
canadaa
tag
Sziasztok!
Problémánk van illegális szemét lerakókkal és szóba került, hogy kellene kirakni kamerát (vagy kamerákat). A probléma ott van, hogy nincs áram a közelben sem.
Amennyire én láttam, napelemes, 4G képes kamerák, amik tudnak 360 fokhoz közel mozogni, olyan 100e Ft felett lennének már.
Kérdéseim:
- Milyen márka az, ami megbízható szoftveresen? (Mivel felhős, gondolom valami havi költség is lenne a használatért). Nekem ami kellene, hogy ha mozgás van akkor riasszon és kellene tudnom több embert is beengedni a rendszerbe hogy tudják nézni. Másik, hogy jobb lenne, ha jól működne a mozgás érzékelése és csak akkor venne fel felhőbe, hogy ne zabálja a mobilnetet.
- Sejtem, hogy a napelemes megoldással is van azért hogy lemerül. Ilyenkor mi van? Kapok értesítőt? Újraindul és megy majd minden tovább? Ki kell esetleg mennem hozzá? (Még létrát is vinnem kellene)
- Mi a legkevesebb amiből ezt meg lehet úszni? Félek, hogy az okos jómunkásember aki azért nem a szeméttelepre viszi a szemetet, mert ott szét kell válogatni, majd jól szétveri a kamerát (vagy ellopja).Legszívesebben olyat raknék ki, ami tud lőni gumilövedékes puskával
[ Szerkesztve ]
-
DonElvis
aktív tag
Sziasztok,
Akad esetleg olyan fórumtárs, aki behatóbban foglalkozott IP kamerákkal? Úgy értem esetleg javította, és ismeri áramköri szinten. Egy Xiaomi C200 IP kamerát szeretnék egy jármű távirányítására használni és szeretném tudni, hogy honnan tudom levenni a fel-le valamint jobbra-balra jeleket.
Szkóppal elkezdtem keresni ezeket a jeleket, de a mérőpontokon nincsennek jelen. Attól tartok, hogy csak valamelyik IC lábáról tudom kivezetni őket.Előre is köszi!
Ami nem számít, az nem érdekel
-
hevepapa
senior tag
Az ilyen alsópolcos, noname cuccoknál az egyik legnagyobb probléma, hogy szoftveres support gyakorlatilag nem létezik hozzá. Hiba és biztonsági javítások, új funkciók? Felejtsd el.... Az persze más kérdés, hogy van aki igényli ezeket a javításokat, van aki meg nem.
Tudom, én vagyok túl szigorú, de biztonsági rendszertől nekem alap elvárás, hogy maga a rendszer a lehetőségeken belül biztonságos legyen és ne potenciális átjáróház bárkinek.
[link] -
lac1
csendes tag
válasz kunberci #30496 üzenetére
Szia,
nem tervezek előre költséget, de figyelembe veszem. A lényeg: most van három kamerám, ebből kettőnek mennie kell, mert mint írtam, az IR ledek sem világítanak (kellett felraknom IR reflektort), van két különböző POE-s kamerám, a harmadik megmarad, ezen felül most tervezek egy negyediket felszerelni, mert akkor látom az udvart teljes egészében. A garázs belsejét esetleg pluszban, tehát, max két kamerát veszek még meg a rögzítőt.
Ami bonyolítja, hogy a kábelezést is cserélem, mert a lakóházból az udvar/garázsba vezető kábelt cserélném Cat6/FTP kábelre, de valami jobb csatornát is, mert az UV azért teszi a dolgát, tehát ez egy hónapokban mérhető folyamat lesz.
Vagyis NVR most a régi kamerákkal, aztán, egyenként az unalmas délutánonként a kamerák. Ami az érdekes, a Keview ismeri az FTP protokolt, amikor azt állítom be küldésre mozgás esetén, nem küld semmit, te a tesztnél a megadott NAS-ra (FTP) ge ytsz filét azért elküld, de ennyi, ezért merült fel, hogy hagyom a fenébe, kell egy NVR...A számítástechnika nem egy egzakt tudomány...
-
lac1
csendes tag
válasz hevepapa #30492 üzenetére
Nem, nem abban, csak kerestem valahol gyorsan egy olyan leírást, amit nem értettem, és ez volt elsőnek. Amúgy láttam egy PNI 10 csatorna / 4 POE rögzítőt 25 ezer körül.
Egy régi haver állandóan kínlódik az xxx helyiségében a régi analóg rendszerrel, elég költségérzékeny, vetetett velem egy Zexi márkájú szettet (8 kamera, NVR, POE switch), felszerelés előtt az asztalon összeraktam kíváncsiságból egy kamerával, meglepően korrekt volt. Van egy POE Imou Sd kártyás kamerám, felismerte és kezelte, van egy POE Keview IP kamerám, felismerte és jól kezelte, szóval kellemesen csalódtam az alsópolcos cuccokban, így gondoltam, hogy POE NVR lenne legegyszerűbb ami egy PNI gyártmányú.A számítástechnika nem egy egzakt tudomány...
-
-
Gery15
addikt
Sziasztok!
Az egyik Reolink RLC-520A kamerám elkezdett lecsatlakozni a hálózatról és 2-3 naponta ki kell húzzam a poe switchből utána minden megy tovább… ezeken a napokon ugyanúgy rögzített. TP-Link poe switchen van egy testvére az hibátlanul működik, hard reset, másik portra történő dugás, legfrissebb driver, utp kábele tesztelve.
Esetleg valakinek ötlet?[ Szerkesztve ]
HyperX
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest