- Vacsora az elnökkel: kilőtt Trump mémcoinja
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Az ausztrálok kitartanak a közösségi média életkori korlátozása mellett
- Vámnyomás alatt India, teljes piacot akar az USA az Amazonnak
- Milyen routert?
- Windows 10
- A Microsoft beszállt a világ legnagyobb karbonmentesítő projektjébe
- Vacsora az elnökkel: kilőtt Trump mémcoinja
- Windows 11
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Microsoft Excel topic
- Linux kezdőknek
-
IT café
IP Kamera kérdéssor:
Így kérdezz, hogy tudjunk segíteni (katt a linkre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
hevepapa
senior tag
válasz
zsoltip #33898 üzenetére
Talán itt van rá megoldás:
https://www.reddit.com/r/TuyaSmart/comments/1jjll4h/tuya_smart_videos_media_can_be_transformed_to_mp4/ -
hevepapa
senior tag
-
hevepapa
senior tag
-
hevepapa
senior tag
válasz
kanyi51 #33890 üzenetére
Nekem valahogy nem áll össze a kép. Az egy dolog, hogy amikor felraktad a TP Linket akkor megborult a hálózat, de ha leszeded és visszadugsz mindent ahol előtte volt akkor mindennek ugyanúgy mennie kellett volna mint előtte, hiszen alapvetően a vodás eszköz beállításai változatlanok maradtak. Gondolom a szerelő is csak ennyit csinált.
A "szerelő" megpróbálta felpattintani a kamerákat a hálózatra?
Itt nem hiszem, hogy érdemben tudnánk segíteni - látatlanban.
Én már csak egy valamire tudok tippelni:
A voda/one router alapértelmezett IP-je (ha jól tudom) a 192.168.0.1
Elég sok eszköz (a TP Link tuti) alapértelmezettje pedig 192.168.1.1
Ha a szolgáltatós eszköz 192.168.0.x-en van, akkor a többi ami 192.168.1.x-en van bizony nem fogja látni. Álllítsd a vodásat mondjuk 192.168.1.100-ra és elvileg azt már látják a többiek is.
DE: hangsúlyozom - ez csak látatlanban tippelgetés!!!
Keress olyat aki ért hozzá és a helyszínen meg tudja nézni pontosan mik a beállításaid. -
hevepapa
senior tag
válasz
kanyi51 #33866 üzenetére
Mondtam én, hogy ha csak úgy felrakod a tp link routert, akkor abból csak a baj lesz.
Egyébként a TP Link hálózati eszközök nagyon megbízhatóak és - főleg az utóbbi 8-10 évben - nagyon felhasználó barát felületűek is. Nálam a teljes hálózati "infrastuktúrám" csak ilyen gyártmány eszközökből áll. Gyors, stabil és jól konfigurálható. Mivel az NVR és a kamerák is TP Link gyártmányúak, ezért szuper jól belesímulnak a rendszerembe. -
hevepapa
senior tag
válasz
fkenny #33870 üzenetére
Egyszerű az egész! Szó sincs "kicsikarásról". Jól dokumentált minden:
https://www.tp-link.com/hu/support/faq/3718/ -
hevepapa
senior tag
válasz
Patice #33845 üzenetére
Ha a megfelelő NVR alatt a VIGI NVR1004H-4P-re gondoltál, akkor az 45-50 ezer körül mozog + HDD. Ha a sima (POE nélküli) verzióra VIGI NVR1004H akkor az valóban 40 alatt van. Az árukeresőm sajnos a 2 típus összevan ömlesztve 1 helyre, szóval ha valaki nem elég figyelmes és POE-sat akarna venni, akkor könnyen megtéveszti az olcsó ár és átsiklik a "-4P" hiánya felett.
-
hevepapa
senior tag
válasz
kanyi51 #33856 üzenetére
Be lehet mellé rakni - megírták képpel illusztrálva hogy mit kell a vodás-ban átállítani. De ha régi típus, akkor lehet hogy csak 100 mbites portok vannak rajta - akkor meg hiába az előfizetett gyors net - lassú lesz minden, mert a 100 port lesz a szűk keresztmetszet. Ha a pontos típusra rákeresel tuti megtalálod a router adatlapját és azon rajta van minden lényeges infó.
DE: mert ne is haradudj, láthatóan az alapvető hálózati infókkal sem vagy tisztában, ezért nem javaslom hogy "csak úgy" berakd a tp linket. Kb. semmi sem fog működni, mert 1, : benne vannak a régi beállítások, 2 ; esélyesen más lesz a wifi SSID-je jelszavai stb. Szóval csak káosz lesz belőle. Ez 100%!
Keress egy hozzáértőt és az rakja rendbe az egészet az alapoktól kezdve, mert most úgy tűnik elég katyvasz van... Sorry.
A jelszavakról: MINDEN felhasználónév/jelszót neked kell tudni. A napelemest meg a többit is. Javaslom vagy írd fel papírra vagy valami többé kevésbé biztonságos helyen tárold. A Chrome (ha bejelentkezel) menti a felhőjébe, újratelepítéskor visszatölt mindent. Firefox portable verzió - ha csinálsz róla pl. pendrájvra másolatot akkro ha kell visszamásolod a gépedre tokkal-vonóval és minden megvan. Bár praktikusan azt szoktam javasolni hogy csak az a viszonylag jó mentés ha 2 külön fizikai hordozón is megvan, de ha már van 1 akkor az is megteszi. -
hevepapa
senior tag
válasz
kanyi51 #33852 üzenetére
A router nem 1000 GB!
A net előfizetésed elméletileg 1000 MBites. Az 1000 GB (1000 GByte) nagyon brutálisan sok lenne.
Egyébként az előfizetés szerződésedben benne kéne lennie a szolgáltatós router típusának és elérési adatainak.
pl. 192.168.1.0 vagy akármi. + a név (általában admin) és a jelszónak. Bár azt nem tudom hogy a szerződésbe beírják-e a default jelszavat, de azt neked kellene tudni.
Igaz nem ismrem a Voda/One gyakorlatát mert kerülöm őket mint a tüzet. -
hevepapa
senior tag
válasz
kanyi51 #33848 üzenetére
Nem! Kicsit félreértetted.
Amit írtam: "A kamera SSID-je???" csak arra vonatkozott amit írtál:
"Igen a wifi hálózatok között mindég csak a saját hálózat SSIDje látszik, vagyis a ruteré. A csatlakoztatni akart kamerák nem látszanak, hiába írja a leírásuk hogy mit kellene látnom. A ruter a Vodafone-D3FS ami csatlakoztatva van. Porszívó nem játszik, már régen nincsen meg, a kamerák az érdekesek. A saját appjukban meg van adva a ruter SSID és a jelszó. ennek így kellene mennie, de a wifi beállítások között nem szerepel a kamera SSIDje"Úgy értettem, hogy mi a fenének keresed a wifi hálózaton a kamera SSID-jét??? Az csak akkor van átmenetileg amikor - ahogy boborján2 kolléga nagyon pontosan írta - amikor a kamera speciálisan így csatlakozik. De ez az user manualban mindig pontosan le van írva.
-
hevepapa
senior tag
válasz
kanyi51 #33834 üzenetére
"de a wifi beállításokban se szerepel csak a ruter akkor"
Ezt nem igazán értem. A wifi beállításokban - vagy pontosabban az adott eszköz wifi kapcsolatának beállításánál (nem ugyanaz a kettő) a wifi hálózat (SSID) nevének kell látszódnia. Azt kiválasztva kéri a nevet és jelszót. DE: ha a routerben a Wifi SSID rejtettre van állítva, akkor értelemszerűen nem fog látszódni - ilyenkor kézzel kell beírni. Ehhez viszont tudni kell a wifi hálózat pontos nevét.
Látatlanban még az is elképzelhető (bár szerintem értelmetlen lenne) ha a Vodafonos routerben csak az 5 GHz-es wifi van engedélyezve és ezért nem látják il.. nem kapcsolódnak az IoT eszközök amik jellemzően 2,4 GHz-en mennek. Pl. az említett Xiaiomi porszívó. -
hevepapa
senior tag
válasz
Petyuska111 #33822 üzenetére
Természetesen nem tartozik rám senkinek sem az anyagi helyzete, sem az hogy mire költ és mire nem. Lehet, hogy rosszul fogalmaztam, de inkább csak arra szerettem volna célozni, hogy bármerről nézzük: a saját dolgaink megbízható! biztonsága pénzbe kerül.
Sok állandó fórumtárs a saját rendszerére ráköltött párszázezer forintot (márkásabb NVR, kamera, HDD/SSD) és nem azért mert szeretik a pénzt kiszórni az ablakon. Pedig egy csilivili olcsó temus kamera + noname SD kártya is megfelelne??? a célra.
De természetesen ahogy szoktam fogalmazni: kinek a pap, kinek a paplan. Nekem mindegy! -
hevepapa
senior tag
válasz
kanyi51 #33825 üzenetére
Sajnos azt hiszem itt inkább user error van és nem network error.
Ha van 2,4 GHz-es wifi akkor arra minden eszköz fel tud simán kapcsolódni. Az user manualban mindig leírják részletesen mit kell csinálni a kapcsolódáshoz.
A Xiaomi robotporszívó a Mi Home appon keresztül szuperkönnyen és gyorsan üzembe helyezhető. Csak követni kell amit kiír a képernyőre.
Azt hiszem keresni kéne egy hozzáértőt aki a helyszínen be tudja ezeket az eszközöket üzemelni. Távolról, látatlanban, elég nehéz ügy. -
hevepapa
senior tag
válasz
bbsofficial #33826 üzenetére
7. Ha távolról ránézel egy NVR-re (a kamerákra) akkor általában a gyártó saját dedikált szerverén keresztül éred el. Ez nem tárol felvételt, csak a hozzáférést biztosítja valós időben a rendszeredhez. A sebessége/elérhetősége általában teljesen rendben van - az ismertebb gyártóknál. A telefonos értesítés is általában elég gyors. Azt azért tudnod kell, hogy mozgás érzékelésnél az erős szél, ködös, esős időjárás okozhat "hamis" riasztást.
9. A VIGI C540 (és általában az összes PT kamera) tudja követni a mozgást. A C540 a mozgás megszűnése után visszaáll az eredeti, beállított pozícióba. Be lehet állítani úgy is, őrjárat szerűen (ezért Patrol mód...) beállított időnként, beállított időig, beállított helyekre vált. Ennek a hasznosságáról megoszlanak a vélemények, de a lehetőség adott. -
hevepapa
senior tag
válasz
Petyuska111 #33817 üzenetére
Értem én, hogy legyen minden ingyen, de ha már ennyire problémás az anyagi oldalad, akkor a YT előfizetésed helyett fizess a biztonságodért havonta egy kis összeget (fél doboz cigi ára...) , a YT reklámokat meg tüntesd el egy megfelelő ingyenes reklámblokkolóval: )
-
hevepapa
senior tag
válasz
thorex #33811 üzenetére
Ja értem. A kamerához valami ilyesmi konzolt gondoltál? Itt van mindenféle. Lehet, hogy van ami neked megfelelhet. https://ahdip.hu/spl/441146/KAMERA-TARTO-KONZOLOK
A Tapo-nál alapból 30 napos ingyenes felhő van. A vásárlás után bármikor lehet aktiválni. Azt nem tudom, hogy meg lehet-e szakítani, hogy egyik hónapban1 hét, a következőben megint egy hét használat. Van pár C220-am, de azokat csak nagyon ritkán üzemelem be és akkor is csak SD-re vagy NVR-re mentenek.
A felhős mentés árai nem függenek össze a kamerák árával. Az árak inkább csak nekünk drágák.Forint árfolyam, 27% áfa stb. -
hevepapa
senior tag
válasz
boborján2 #33807 üzenetére
Technikailag nem lenne nagy probléma szerintem sem. Inkább költségcsökkentő oka lehet. Nem kell plusz cache meg plusz elektronika vagy ami ehhez kellene, és ezzel lehet spórolni 50 centet kameránként. Főleg, hogy manapság amikor szinte "fillérekért" vannak az X GB-s tárhelyek a "csak mozgásra" rögzítés nem annyira prioritás. Folyamatos rögzítésnél meg a szoftver oda rakja az eseményt jelző markert ahova akarja. NVR-nél, a folyamatosnál azt is be tudom állítani, hogy mozgás előtt és után hány másodpercet jelöljön be még eseményként.
-
hevepapa
senior tag
válasz
thorex #33805 üzenetére
Pár gondolat:
- a wifis kapcsolat elég sokszor problémás, lehet hogy telefonon még az adott helyen megy a wifi, de a kamera már időnként szakadozik. Jellemzően vezetékes kapcsolatot szoktunk ajánlani.
- a "csak mozgásra rögzítés" esetén arra fel kell készülnöd, hogy a mozgás első pár másodpercét nem fogja rögzíteni. Sokan panaszkodnak ilyenre, de ez szimpla technikai korlát. Ködös, szeles, esős időben úgyis szinte folyamatos lesz a rögzítés...
- ha az áram ellátás lehet vezetékes, akkor már érdemesebb egy rendes POE + NVR megoldáson gondolkodni. Ha belegondolsz: 4 db jobbacska minőségű, közepes kapacitású SD kártya árából már tudsz venni egy 2 TB-s WD Purple HDD-t, ami már messze nem ugyanaz a szint.
- a napelemes táplálás erősen felejtős. Ősztől-tavaszig amikor kevés a napsütés lehet hogy akár napokig nem fog menni a kamera.... Az aksis kamerák meg általában sokkal drágábbak, mint a normál kamerák.
- "falból kiálló kivitel". Bullet vagy PT kamera típusok kb. megfelelők. De a turret is jó lehet. Azt nem gondolom, hogy az eresz nagyon belógna a képbe, mert ha az eresz alá rögzíted akkir is lefelé néz a kamera, az ereszt is nem látod. De persze látni kéne a konkrét helyet, anélkül ez csak tippelés.
- ingyenes felhő. Ilyen már nincs. Gyártótól függően szoktak adni kameránként 1-3 hónapos ingyenes felhő elérést. Utána már fizetős lesz. De mert a gyártók szeretnének profitot, ezért legtöbbször a legolcsóbb előfizetés is csak elég fapados és vannak korlátok. Mivel mindenki a saját megoldását támogatja, ezért az nem fog menni, hogy csinálsz egy google accountot és majd oda az ingyenes 15 GB-s helyre irányítod a kamera felvételt. -
hevepapa
senior tag
válasz
daninet #33795 üzenetére
Talán megoldást adnak a problémádra ezek a videók!
How to add the 5th camera to 4 port NVR
https://www.youtube.com/watch?v=vwTmfbe8bSU&ab_channel=FASTCABLING
Add More IP cameras to Your PoE NVR with PoE Switch?
https://www.youtube.com/watch?v=YWOJjDWyzYM&ab_channel=FASTCABLING -
hevepapa
senior tag
válasz
Bar177 #33799 üzenetére
Hát nem is tudom... A kültéri kamerák nem túl nagyok (10-20 cm általában) és teljesen hétköznapi látvány, ha egy házon kívülről 2-4 kamera van. Általában magasabban vannak felfogatva, szóval nem "veri ki az ember szemét" állandóan.
Az viszont nem biztos, hogy elhanyagolható szempont, hogy valamilyen szinten lehet elriasztó hatása annak ha látszik, hogy vannak kamerák. De persze ez a személyes véleményem. -
hevepapa
senior tag
Igen, be lehet állítani hogy ha betelt a kártya akkor felülírja a régi felvételt. Az 512 csak annyit jelent, hogy maximum akkora kártyát tud kezelni. De simán elmegy 64-128-as kártyával is. Praktikus első használatkor a felvétel minőségét, fps-t a maximumra állítani és így kiderül, hogy folyamatos felvételnél mennyi idő fér a kártyára. Ha túl kevés akkor lehet finomítgatni. Kicsivel gyengébb minőség, kevesebb fps. Én a maximális minőség, max. fps-t preferálom.
Még valami fontos: érdemes olyan SD kártyát használni ami kifejezetten kamerás használatra készült. Erről megoszlanak a vélemények, van aki szerint jó a normál kártya, van aki szerint azt kell használni ami erre van kifejlesztve.
Nagyon dióhéjban a különbség: a normál kártya kevés írásra és sok olvasásra van optimalizálva, a kamerába ajánlott meg folyamatos írásra (24/7) és kevés olvasásra. -
hevepapa
senior tag
válasz
palfitom #33756 üzenetére
2-3 negatív értékelés mindig van
26-ból ez nem jelentős. A többi meg elégedett. Ahogy látom ezek egy része szimpla user balfékség ill. tájékozatlanság
Nekem az tetszik, aki negatívumként írta, hogy erős szélben a fa ág mozgására is riaszt
Hát mit csináljon a mozgást észlel?
A
-
hevepapa
senior tag
válasz
Magnat #33748 üzenetére
Persze, ha valakinek szempont a későbbi esetleges NVR-es kompatibilitás akkor kell az ONVIF, de persze ha csak azért kell 1 kamera, hogy néha a munkahelyről ránézzen a macskára otthon és semmi több, akkor megteszi az olcsóbb, nem ONVIF-es kamera is.
Az éjjeli színes felvételhez: mivel itt jellemzően a 20-30 ezres ársávos kamerákról beszélünk a Starlight képes kamerák nem játszanak, mert azok bőven más árkategóriába esnek. Az utcai lámpa meg holdfény, de ezekre nem érdemes alapozni túlzottan, mert ha nem világít az utcai lámpa (megesik néha) vagy felhős az ég, akkor szevasz éjszakai felvétel? Az IR meg teszi a dolgát akkor is ha felhős az ég. Persze ködös időben az IR is letérdelDe akkor az utcai lámpa meg a holdfény sem játszik.
Nem mondom reprezetatívnak a tapasztalatomat, de az ismerősi körömben akik azzal kezdték, hogy "kell az éjszakai színes felvétel", először ment náluk a fehér led fény ehhez, de 1-2 hét után 99%-abn átálltak a sima standard IR-re.
De ahogy mondani szokás: kinek a pap, kinek a paplan. -
hevepapa
senior tag
A Tapo C225-t nem ismerem. Nekem C220 is van. A tech. spec alapján azonos a felbontás, optika, tudás. Ha nagy ritkán kell beltérre is valami azokat rakom fel. Azt is lehet menyezetre rögzíteni. 15 ezer körül van az ára. Nagy vonalakban azonos a C225-el, csak kissé más kivitel (pár mm-es eltérés van a méretekben) és nem 12 hanem 9V-os tápegysége van, Fontos: ezekben az Tapo beltéri kamerákban nincs UTP csatlakozó, de ONVIF kompatibilisek.
Ja még valami: a 360 fokos forgathatóság marketing duma minden kameránálFizikailag 340 fokot fordul, nem forog teljesen körbe-körbe. A 360 fok úgy jön össze hogy fizikailag 340, a többit az optika látószöge adja. Szóval alapvetően megvan a 360, csak nem teljesen úgy, mint ahogy a marketinges írja
-
hevepapa
senior tag
Ha ez a 2 típus a prioritásod, akkor én mindenképpen a Tapo C520WS-t javaslom! Sok ok miatt: a Tapo app nagyon jól konfigurálható, nagyobb SD kártyá kezel, mint a Xiaomi (512 vs 256), de amik a legfontosabbak: mivel a Tapo ONVIF kompatibilis, ezért ha később szerzel egy bármiylen ONVIF kompatibilis NVR-t (szerintem már mindegyik az!) akkor semmi pillanat alatt össze tudod vele kötni, ráadásul van rajta UTP csatlakozó is, ezért akár vezetékesen is össze tudod kötni az NVR-rel. Most még lehet, hogy ez lényegtelen szempont, de időtállóság szempontjából vagy ha később több kamerát is akarsz használni akkor hidd el már fontos lehet. Pl. a 4 csatornás VIGI NVR1004H 35 ezer Ft, a 8 csatornás VIGI NVR1008H 32 ezer Ft + HDD ára.
A Xiaomi CW400 csak a saját app-pal működik (Mi Home) és passz.
Azt nem javasolnám, hogy keverd a két típust, praktikus, ha minden kamerát 1 app-ból tudsz kezelni.
Éjszakai színes kép: sokszor volt téma itt és alaposan körbe is jártuk pro/kontra érvekkel.
Dióhéjban: akkor lesz éjszakai színes kép, ha közben világít a kamerán a fehér fény is. Mivel ezek a kamerák azért nem reflektorok: jelentősen kisebb lesz így a látótávolsága, mint a normál IR fénnyel. Az IR meg csak fekete-fehér képet mutat viszont sokkal nagyobb területet be tud világítani mint a fehér LED. A kamerák helyétől függően akár zavaró is lehet, ha éjszaka megy az udvaron ill. a beltérben a világítás. -
hevepapa
senior tag
válasz
jézusom #33715 üzenetére
Nálam az NVR-ben be lehet állítani, hogy a mozgás előtt és után hány másodpercet mutasson eseménynek. Persze folyamatos rögzítésnél a szoftvernek csak "ujjgyakorlat", hogy az eseményt jelző markert hova rakja be a stream-be. Én úgy állítottam be, hogy előtte és utána még 5 másodperc legyen.
-
hevepapa
senior tag
válasz
Rodzser Mór #33713 üzenetére
Érdemben nem nagyon fog változni ha csak a mozgásra kezd el rögzíteni a kamera. A mozgás legeleje le fog maradni. Ha gyenge a hardver akkor gyenge. Nem véletlen, hogy mindenki azt szokta javasolni, hogy folyamatos legyen a felvétel. Fogalmazhatunk úgy is, hogy a hely spórálásnak ez az ára. Persze itt jön képbe az a rész, hogy a folyamatos felvételhez olyan tárolót ajánlanak ami a folyamatos írásra van optimalizálva....
Minél érzékenyebbre állítod a mozgás érzékelést, annál több riasztást fogsz kapni - még arra is amikor a szél miatt mozognak a faágak vagy hajladozik az udvaron a fű. Nem a dinamikus mozgáson van a hangsúly, hanem azon hogy x idő alatt a képen mennyi pixel tartalma változik meg. Általában a közepes érték már jó hatásfokú. -
-
hevepapa
senior tag
válasz
Rodzser Mór #33706 üzenetére
Nincs pufferelés vagy hasonló. Mozgást észlel, elindul a rögzítés. Az, hogy az észlelés és a rögzítés kezdés közt mennyi idő telik el, az elsősorban a kamera elektronikájától (és a firmware-től) függ. Ez simán lehet 1-2 másodperc is egy gyengébb kameránál.
-
hevepapa
senior tag
válasz
hatesz #33699 üzenetére
A SuperCam Plus app nem jó hozzá? Az van az app store-ban.
https://apps.apple.com/us/app/supercam-plus/id1058764743
Egyébként az a véleményem, hogy ha már adott a házzal a rendszer és karcsú a költségvetés - ami házvétel után teljesen érthető, akkor inkább egyenlőre maradjon ez.
Nem sok értelme van lecserélni valami kici, ócó alis rendszerre és utána 1-2 év múlva azt is kidobni. A semminél jobb a meglévő is és ha konszolidálodik a pénztárca akkor szétnézni az akkori lehetőségek közt.
Tapasztalatból hallottam, hogy egy ház vétel után millió olyan kiadás van ami sokkal fontosabb, mint a kamera rendszer csere... -
hevepapa
senior tag
válasz
szita.erno #33689 üzenetére
Nézzen szét TP Link VIGI vonalon. Azzal sem tud mellé lőni.
-
hevepapa
senior tag
válasz
Adam4187 #33671 üzenetére
Igen, ez is lényeges szempont lehet. Ezenk a linken egy elég jó leírás van erről magyarul, ábrával. https://www.tp-link.com/hu/support/faq/2883/
Kültérre én a 4 mm-est preferálom. -
hevepapa
senior tag
válasz
bogabi #33669 üzenetére
Lehet hogy nem pontosan fogalmaztam. Arra gondoltam, hogy a legtöbb kamerában van olyan funkció, hogy mozgás (esemény) érzékerléskor bekapcsol a világítás. Ahol ki van emelve az éjszakai színes kép ott meg szinte tuti.
Mondjuk én nem azt írtam hogy attól jó a kamera, ha van benne ilyen, hanem csak annyit hogy a jobbacskákban általában van. -
hevepapa
senior tag
válasz
Adam4187 #33667 üzenetére
A H800 szettnél azért említsd meg azt is, hogy nem tudja a 25 fps képkockasebességet.
50 Hz: 12.5fps@3840*2160, 20 fps (3200 × 1800, 2688 × 1520, 1920 × 1080, 1280 × 720
60 Hz: 15fps@3840*2160, 20 fps (3200 × 1800, 2688 × 1520, 1920 × 1080, 1280 × 720)Volt erről már régebben itt elég komoly vita, hogy kell a 25 vagy sem.
Ízlés kérdése.. de én maradok a saját álláspontomnál: legnagyobb felbontásban 12,5 / 15 fps meglehetősen karcsú - főleg hogy már a legtöbb alis "dzsunka balra" brand kamera is tudja a folyamatos 25 fps-t.NEM! Nem akarok ezen megint vitázni senkivel, de úgy gondolom az a korrekt, ha egy laikus leendő vásárló tisztában van ezzel a hiányossággal. Aztán majd eldönti ő mit vesz. Pro vs. kontra.
-
hevepapa
senior tag
Minden picit is épkézláb kamerában van világítás. Ahol színes éjszakai felvétellel reklámozzák ott annyi csak a trükk, hogy olyankor folyamatosan világítanak a fehér ledek is. Van aki szereti ezt, én személy szerint 2 ok miatt tartom feleslegesnek: minek világítson esetleg egy ablak felett a kamera? 1 potenciális tolvajnak jelzi hol a kamera.
A csak IR fény igaz fekete-fehér képet ad csak, de a pr piros IR led nem feltűnő.
Van olyan opció is minden kameránál, hogy mozgás érzékelésnél kapcsol be a fehér fény. Ez esőben, ködben, szeles időben amikor mozognak a fa ágak vagy a fű - elég zavaró lesz.Írtad, hogy nem kell külön HDD, mert van elfekvőben. Azt azért tudnod kell, hogy a rögzítőkbe speciálisan erre a célra fejlesztett (pl. WD Purple sorozat) HDD-t ajánlanak mindenhol az adatbiztonság miatt és nem normál, otthoni PC-st. Leegyszerűsítva:
A rögzítős HDD több forrásból érkező, folyamatos 7/24 írásra és minimális olvasásra van fejlesztve. Az otthoni PC-s meg napi pár órás működésre, viszonylag kevés írásra és viszonylag kevés olvasásra készült. Ha belegondolsz: az NVR 1 nap alatt több adatot ír ki, mint te az otthoni PC-den 1 hét (átlag használat) alatt. 4 kamera 3 hét alatt írhat simán 2 TB adatot.
Ettől még elmuzsikálgathat a levetett PC-s HDD a rögzítőben rendesen, de benne van a korai bad sectorosodás is. -
hevepapa
senior tag
Egy tipp: a Homewizzard Energy app-ban is szörnyű a magyar gépi fordítás és amikor értekeztem a supporttal, hogy lehetne átállítani angolra, akkor mondták, hogy a telefon Beállítások-Alkalmazások-az app infójánál lehet nyelvet váltani. Más appnál nem láttam, hogy ilyen hülye megoldást, de 1 pillantást megérhet a reolink app, hátha annál is így van.
Off topic: én minden kamerás appot meg PC-s szoftvert angolul használok. Az egy dolog, hogy elboldogulok az angollal, de a fő ok: bármi probléma adódik: az angol szövegre rákeresve esélyesen lesz megoldás valahol a neten, míg a magyar fordításra gyakorlatilag esélytelen. Ráadásul vannak olyan kifejezések amiknek egyszerűen nincs értelmes magyar fordítása. Pl: WDR, HLC, BLC area
-
hevepapa
senior tag
Apró kiegészítés: a VIGI NVR1004H-4P rögzítő ára 52 ezer körül kezdődik. Sajnos.
Az van, hogy az árukeresőn erre rákeresve valóban bejön egy csomó ajánlat 36-40 ezer körül, de alaposabb megnézve látszik, hogy azok "csak" NVR1004H"-k. Azaz a POE nélküli 4 csatornás verzió. Azt nem tudom, hogy ez az anomália az arukereso sara vagy kereskedői trükk, de könnyű ebben elkeveredni.
Köztünk szóval az ott látható 100-150 ezres árakra csak azt lehet mondani, hogy ugyanmár.. menjenek a picsába ezek a boltok!Én szerencsére még akkor vettem meg a VIGI NVR1004H-4P-t 32 ezerért, a C540-eket meg 27 ezerért, amikor nem volt ennyire ismert a VIGI márka.
-
hevepapa
senior tag
Nem igazán érdemes az alin keresgetned. Az a "Kerui" rendszer amit belinkeltél fél perces kereséssel megtalálható más neveken is. Én ezeket találtam: Fuers, Gadnari, HFWVision.
Ez gyakorlatilag úgy működik, hogy egy kínai cég gyártja mindet és olyan feliratot szitáz rá amit a kereskedő kér tőle. Ezzel az a legnagyobb probléma, hogy a szoftveres támogatása (firmware frissítés) gyakorlatilag nulla lesz. Az meg egy biztonsági kameránál eléggé fejvakarós téma + ha később találnak valami hibát benne az tuti nem lesz soha kijavítva. Természetesen a garanciát meg felejtsd el, mert hiába ad papíron a noname alis eladó 100 év garit, lehet hogy 2 hét múlva már megszüntette a profilját és szevasz gari...Sajnos a középkategóriás termékek, a megbízható, ismert gyártók és évek óta ismert és működő rendszerek nem igazán olcsók. Főleg ha magyarországon, magyar garanciával veszed. 27% ÁFA, infláció, forint árfolyam. Én kb 2 éve vettem a TP Link VIGI rendszeremet - azóta ugyanez már kb 60 ezerrel lett drágább.
Az én tippem: valamelyik olcsóbb 4 kamerás Annke szett a maga kompromisszumaival vagy egy Reolink szett magyar boltból - ha szempont a magyar garancia.
Itt többeknek van Annke vagy Reolink rendszere, tudnak segíteni benne.
A TP Link Vigi-t azért nem javaslom, mert annál egy 4 kamerás rendszer ára közelebb lenne a 200-hoz, mint a 100-hoz. A 4 POE csatornás NVR1004H-4P rögzítő + 2 TB WD Purple HDD együtt közel 80 ezer manapság. -
-
hevepapa
senior tag
válasz
kunberci #33622 üzenetére
A f.aszt gondoltam sarokcsiszolóra! Azért nehéz arra gondolni amikor egy 5-600 ezres telefonról van szó, hogy akinek ilyen van az azzal fog sarokcsiszolózni.
Nekem teljesen hétköznapi szleng kifejezés a flexelés. Ami annyit tesz kb, hogy valaki valamivel felvág vagy azzal akar menőnek látszani.
Minden a szövegkörnyezettől függ. -
hevepapa
senior tag
válasz
Magnat #33602 üzenetére
Ha a TV előfizetésedben lennének 4K-s csatornák is akkor azt néznéd és nem a FHD/SD verziót. Mondjuk 65"-os TV-n 3 méterről FHD még elmegy, de az SD adás már elég erősen necces minőségű.
Szóval mert nincs széleskörben viszonylag olcsón elérhető 4K felbontású tartalom, ezért nem is alakul ki rá az igény. Megjegyzem a Netflixes 4K is finoman szólva: szarrá van tömörítve a sávszélesség spórolás miatt. -
hevepapa
senior tag
válasz
Magnat #33597 üzenetére
A képfelbontás / képminőség elég cseles téma. Ugyanaz a kép ég és föld ha telefonon, 10"-os tableten, 24"-os PC monitoron vagy pl. 55"-os TV-n nézed meg. És akkor még a színhűségben az ordító eltérésekról nem is beszéltem.
Vagy 15 éve dolgoztam pár évig grafikusként egy reklámügynökségen. Állandó és mindig visszatérő harc volt az ügyfelekkel, akik a netről lementett képekből akartak nyomdában A1/A2 méretű plakátot csináltatni. Nagy erőfeszítés volt megértetni az ügyfelekkel, hogy ami a monitoron faszául néz ki, az A2-ben kinyomtatva okádék lesz. Elmagyarázni a monitor 72 DPI, RGB és a nyomdai 300 DPI CMYK közti különbségeket - sokszor tovább tartott mint megcsinálni a melót.
Miért hoztam ezt fel? A nagyobb felbontásból és jobb minőségből lehet jó minőségű kisebbet csinálni - fordítva ez már elég nehézkes és vannak korlátai. -
hevepapa
senior tag
válasz
Magnat #33597 üzenetére
A filmeknél az FHD feletti felbontás azért nincs elterjedve, mert a kábeltv-s tartalmak max. FHD-ben vannak, a Netflixen meg a 4K-s csomag azért érezhetően drágább mint a max. FHD-s. Ráadásul a jobbacska 55"-os 4K-s TV-nél látható a különbség, de egy olcsóbb, kisebb TV-n nem igazán látszik a nagyobb felbontás előnye.
A netről letöltött sorozatoknál meg: a 720p azért nézhető minőség és 530 MB, ugyanez a rész 2160p -ban: 7,7 GB -
hevepapa
senior tag
válasz
Magnat #33594 üzenetére
Hát igen... aki követi a fórumot az látja, hogy általában az elsődleges szempont egy kamerarendszer kiválasztásánál az ár. Főleg, mióta ennyire berobbant a temus és alis kici ócó kamera dömping. Nehéz / kb. lehetetlen elmagyarázni egy átlag felhasználónak akit nem érdekli a technikai részlet, hogy miért nem a legjobb választás biztonsági kamerának egy 8 ezer forintos, garancia nélküli, noname appal működő, dual kamerás, 8 MP-s, wifis kamera ami tud minden elképzelhető funkciót és ha nem szégyenlős a kínai kereskedő akkor még az is ki van írva hogy reggelente kávét főz (ez csak szarkazmus...)
Itt a sok sznob 60-80+ ezerért javasol ilyet, de az alin meg csak 8 ezer szállítással. JA és vesz hozzá az alin 516 GB-s "eredeti San Disk" SD kártyát 3 ezerért...Aztán pár hónap múlva itt kér tanácsot hogy mi lehet a baja a "Csingkung AI extra super" kamerájának és ha nem ugrik senki azonnal akkor meg a sértődés van csak, hogy itt lenézik az alis kamerákat.
Nem vitás, hogy akad ott is jó vétel, ami egész korrekt minőség és tudja ami ki van írva, de ahogy leírtam már jópárszor: általában az olcsó húsnak híg a leve.
Az analóg rendszerek felett meg egyszerűn átlépett a technikai fejlódés. A maguk idején jók voltak, de ma már van sokkal jobb - nem sokkal drágábban de időtállóbban. Olyan ez mint a VHS/DVD/BlueRay/4K képminőség fejlődés. Azért egy DVD film képminősége már kissé necces egy 55"-os TV-n nézve.
-
-
hevepapa
senior tag
válasz
kunberci #33580 üzenetére
Érdemes a telepítés előtt párszor átgondolni a lehetséges megoldásokat. Elsőre nem biztos, hogy a legpraktikusabb megoldás előkerül. Nálam pl. a 3. variáció lett a győztes. Így lehetett megoldani a legkevesebb fúrás-faragással. Nem én raktam fel, mert nálam kellett még hozzá némi villanyszerelési munka is, ahhoz meg nem értek
Ráadásul a kamerák olyan magasan vannak amekkora létrám sem volt. Ismerős szerelő eljött a fiával és egy haverjával. Mivel minden ki volt találva, nem kellett a helyszínen agyalni mi merre legyen. Hárman nekiálltak, fúrtak, faragtak, szereltek. Kb. 3 óra alatt kész is voltak. 50-et nekem megért.
A lényeg: többször át kell gondolni és meglesz a legolcsóbb, legoptimálisabb megoldás. -
hevepapa
senior tag
válasz
kdavid13 #33565 üzenetére
A vacs által említett TP Link Vigi rendszer 2 TB-s WD Purple HDD-vel kijön 165-170 ezerből. A 3 év magyar garancia sem hátrányos szerintem. Vigi beállításokban tudok segíteni, nekem is ilyen van. Megbízható, atomstabil, rendszeres firmware, app és program frisstések vannak hozzá, szóval jó a háttér supportja is. Ha forgatható PT kamera kell valahova akkor a Vigi C540 jó. Bár drágább mint a normál kamera. Kb 38 ezer.
A krimpeléstől nem kell félni. Temuról megveszed a legolcsóbb krimpelő fogót, mellé egy kábeltesztert meg egy marék csatlakozót. Érdemes az átmenőset vennni.
Megnézel 2 jutub videót, elrontod az első pár darabot, de utána simán menni fog. Nem olyan atomfizika, mint aminek a szakik megpróbálják beállítani. -
hevepapa
senior tag
válasz
kunberci #33569 üzenetére
Aksis kisgépekben a kedvencem az aksis egykezes láncfűrész. Baromi praktikus és kényelmes a tavaszi metszéskor. Azért más a feelingje egy 5-8 centi átmérőjű elszáradt ág levágásának pár másodperc alatt, mint percekig fűrészelgetni és közben létrán egyensúlyozni
Nekem egy Hyundai van 2 aksival. Szuper.
Egyébként ha valaki nem sokat barkácsol, csak évente 1-2x kisebb dolgokat, akkor nem problémás a Lidl vonal sem - szerintem. Olcsó, középszarnál kicsit jobb minőség.
Természetesen messze van a régi Makita, Hilti stb. minőségtől, de az ára isAz más kérdés, hogy ahogy hallom a régi nagy márkák is kezdenek elkutyulni és ott olcsósítani a cuccaikat ahol lehet.
-
hevepapa
senior tag
válasz
Magnat #33560 üzenetére
De akkor honnan kaptak DHCP címet pár óra múlva - ha közben semmi sem történt? Csak mert amikor lejár a bérlet kér IP hosszabbítást és ha ez nem lehetséges akkor megkapja a következő szabad IP-t. Persze ettől függetlenül még lehet ilyen gond, de én azért azt tapasztaltam, hogy céges környezetben (ha jó a rendszergazda) akkor minden eszköz fix IP-n van ami egy meghatározott elv szerint van fel és kiosztva.
-
hevepapa
senior tag
válasz
Magnat #33555 üzenetére
Bár egyszerűbb az NVR-t lehúzni, de annak nyoma marad a logban. Az újraindulást naplózza. Az meg kérdéseket vethet fel. A switch lehúzásánák nincs konkrét nyoma a logban. Persze a hely ismerete nélkül ez csak tippelés. Fene se tudja mihez lehet ott könnyen hozzáférni és mihez nem.
-
hevepapa
senior tag
Szerintem ennél sokkal.sokkal egyszerűbb a sztori.
Hétvégi esemény, benn a vagyonőr, pár óráig nincs kamerafelvétel.
Szerintem szimplán csak ki lett kapcsolva / megmókolva a kamerarendszer. A switch ha bedöglik, akkor az jó eséllyel nem fog pár óra múlva megjavulni - főleg hogy ahogy írtad: régebben is volt már egyszer ilyen. De ha a vagyonőr kihúzza a switcheket akkor az NVR megy, de felvétel nincs. Aztán visszadugja a tápot és magic... újra van felvétel.
De persze az nincs rögzítve amikor a vagyonőr - vagy valakije - olyan helyen nézelődik ahol nincs keresnivalója, esetleg pár apróság zsebbe kerül, vagy csak "szerette" a barátnőjét a vezérigazgató irodájában a bőrkanapénNaná, hogy nem szólt egyből... Szóval bármi lehet, de érdemes lehet picit megkapargatni a vagyonőrt is.
Ockham borotvája.
-
hevepapa
senior tag
válasz
bigrob #33548 üzenetére
Nem ismerem se a kamerákat se az app-ot, de kicsit hasonló eset előfordult a TP Link Tapo kameráknál is. Elvileg minden OK az SD kártyával, folyamatos rögzítés bekapcsolva, élőkép van, mozgásra riasztás van. De nincs rögzítés.
Az app-ban a kameránál van egy adatvédelmi (vagy valami ilyesmi nevű) mód. Ha be van kapcsolva akkor nem rögzít. Gondolom olyasmi esetekre van ez a mód, ha az ember otthon van akkor 1 kattintással le tudja állítani a rögzítést...
Az ikon állapota szerint ez ki van kapcsolva (át van húzva), de rákoppintva kiírja hogy kilép ebból a módból. A rögzítés is elindul egyből. Bár, az is lehet, hogy az áthúzott ikon azt jelezné hogy így lesz kikapcsolva ez a mód?
Csak tippelgetés látatlanban, de nem elképzelhető valami hasonló megoldás nálad is? -
hevepapa
senior tag
válasz
kunberci #33543 üzenetére
Teljesen jogos amit írtál! Az utóbbi 10 évben már necces a külső plugin elvárás. A kötelező IE mód nekem azt sugallja, hogy még mindig valamilyen ActiveX megoldás dolgozik a háttérben, merthogy az volt az IE saját, semmivel sem kompatibilis "varázslata".
Ezzel az a legnagyobb probléma, hogy ha az MS úgy dönt, hogy végleg likvidálja az IE utolsó morzsáját is (akár egy normális frissités keretében), akkor az eléggé gáz helyzetet okozhat. Azért 2025-ben már illendő lenne a teljes Chrome, Edge, Firefox, Opera kompatibilitás.... -
hevepapa
senior tag
Megoszlanak a vélemények a dóm kamerákról. Voltak IR visszaverődés meg párásodás problémák pár embernél. Igaz ha erős prioritás a vandálbiztosság akkor optimális választás lehet, de normál esetben talán inkább turret vagy bullet kivitel jobb lehet.
Ha 3 MP-ben gondolkodsz: érdekes lehet a VIGI C430 vagy a VIGI C230
(a "C" utáni első szám a kialakítást, a 2. a felbontást jelzi, a 3. a variánsokat) -
hevepapa
senior tag
válasz
szita.erno #33522 üzenetére
Még jobban pontosítsunk: rendszámfelismerő kamerát keres az ismerősöd vagy "csak" olyat aminek a visszajátszott felvételén többé-kevésbé elolvasható a rendszám.
Már csak azért is kérdés ez, mert a rendszámfelismerő kamerák úgy 300 ezertől indulnak, de láttam már 1 milliósat is. -
hevepapa
senior tag
válasz
F.B.I. #33501 üzenetére
Tudom, tudom... nem igazán értékelt téma itt a jogászkodás.
DE: remélem tisztában vagy azzal, hogy egy munkahelyen a dolgozók kamerás megfigyelésének elég komoly szabályai vannak. Alap, hogy legyen a cégnek érvényes GDPR szabályzata amiben részletesen le van írva a kamerás megfigyelés minden részlete és adatkezelése (ki, mikor, milyen indokkal nézheti meg a felvételt, mennyi ideig van tárolva stb) . Természetesen az érintett dolgozóknak alá kell írni, hogy elolvasták és tudomásul vették a rájuk vonatkozó részeket. Szóval az nem úgy működik, hogy csak úgy felkerül egy kamera az iroda sarkába és a főnök/tulaj azon keresztül állandóan szemmel tartja a dolgozókat, hogy mit csinálnak éppen.... Ha mégis ilyen totál illegális megfigyelésben gondolkodik a cég, akkor gyűjthet egy 7 számjegyű büntetésre amikor kiderül a kukkolás -
hevepapa
senior tag
válasz
F.B.I. #33503 üzenetére
Az összes TP Link Tapo kamera csak 2,4 GHz-en működik.
https://www.tapo.com/hu/faq/66/
"Q4: Which Wi-Fi frequency band do Tapo cameras support, 2.4GHz or 5GHz?
A: All Tapo cameras only support the 2.4GHz band."
A Vigi széria is csak 2,4-es.
A Reolinknek van olyan wifis kamerája ami megy 2,4 és 5 GHz-en is. De erről nem tudok konkrétabbat. Az biztos, hogy ezek árban is húzósabbak. -
hevepapa
senior tag
Örülök, hogy összeállt a dolog! Sajnos a szolgáltatói eszközök általában nem a legacélosabb cuccok. Alapszinten elmegy, de én nem igazán rajongok ezekért.
A VIGI Configuration Tool (ahogy a neve is sugallja) elsősorban a beállítások megkönnyítésére van kihegyezve. Az ember elpiszmog vele 1-2 órát amíg megtalálja a neki legjobban megfelelő beállításokat és utána lementi a config fájlokat, hogy ha később kell egy reset, akkor már ne kelljen vacakolni a beállításokkal.
Praktikus firmware frissítés után lementeni az új config-ot és akkor nem lesz kompatibilitás probléma. -
hevepapa
senior tag
válasz
Jack72 #33475 üzenetére
Túl sok amerikai filmet nézel
A magyar valóság és az amcsi filmek közt akad eltérés...
De szerintem hagyjuk is ezt a témát, mert a "mi lenne ha" elképzelésekben sosincs egyetértés. Ha a szomszédod a te kertedet nézné direktben és ez zavarna téged, akkor te lennél a leghangosabb ellene. Ha te néznéd a szomszéd kertjét és ez őt zavarná, akkor meg ő lenne a leghangosabb ellene, akkor is ha szerinted nincs ebben semmi rossz. -
hevepapa
senior tag
-
hevepapa
senior tag
válasz
Jack72 #33467 üzenetére
Az szerintem a probléma, hogy amikor bejött a GDPR és ezzel a kamerás megfigyelés témakör, akkor még elég kevés magánszemélynél volt kamerarendszer és elsősorban a céges megfigyelés volt a prioritás. Ráadásul a "szokásos" módon az egészben ordítóan érezhető volt, hogy olyanok alakították ki az előírásokat akiknek az íróasztal mögött ülve lövésük sem votl a valós élethelyzetekről.
Azóta eltelt majd 10 év és főleg az utóbbi 4-5 évben robbanásszerűen elterjedtek az otthoni kamerák. Bár az itt fórumozók (jogosan) nem tartják túl sokra az alis, temus "kici, ócó, ezeröccá" kamerákat, de sokaknak csak ezek az előrhetőek és attól ezek még a probléma részei.
1 szó mint 100: mivel a valós élet, valós felhasználási mód és a szabályozás finoman szólva nem fedi egymást ezért ez jelenleg egy rohadt vékony jég. Mert az egy dolog hogy a szomszéd most örül ha a kameránk rálát a kapujára, de ha majd összeveszünk valamin akkor simán feljelenthet ugyanezért. És ilyenkor az nem igazán mentesítő körülmény, hogy 5 házzal arrébb a másik szomszédnál is kilát a kamera az utcára. -
hevepapa
senior tag
válasz
Hoffer #33465 üzenetére
Ez csak a cégekre vonatkozik! A minden cégnek kötelező GDPR szabályzatban van benne. Ezek a kötelezően kirakandó tájékoztatók a szabályzat mellékletei. Ha érdekel holnap küldök ilyen mellékleteket
Nem tudom mennyit csináltam amikor kötelező lett - de nagyon sokat.
A magánszemély kamerás megfigyelésre más előírások vonatkoznak. -
hevepapa
senior tag
Tudom, hogy vannak ilyen esetek. Amikor bejött a cégeknek a GDPR, akkor több tucatnyit kellett csinálnom. A kamerás megfigyelés külön megért volna egy misét annyi gyakorlatilag betarthatatlan agyrém volt benne. Akkoriban még nem voltak ennyire elterjedve a magánházaknál a kamerák és a cégesből lett kifacsarva a magánszemélyre vonatkozó szabályozás.
-
hevepapa
senior tag
válasz
boborján2 #33446 üzenetére
A magánszemélyek "jogszerű" kamera használata nem igazánéletszerű a jogszabályok alapján. Én úgy látom, hogy ezt mindenki tudja és mindenki félre is néz ebben a témában. Mert a valóság az, hogy tényleg nagy segítség lehet a rendőröknek egy lopásnál / betörésnél ha valamelyik szomszéd kamerája "jogszerűtlenül", de mégis rögzíti az elkövetőt. Nem tudom van-e arról bármilyen felmérés hogy aránylik a vagyon elleni bűncselekmények száma ott ahol sok kamera van az utcában, ahhoz képest ahol alig van? Ez az egyik oldala az éremnek, másik meg az mint amiről pár hete itt írt egy ember hogy a szomszédja tudatosan figyeli (állítólag) az ő udvarát és hogy mit lehet tenni ilyenkor.
-
hevepapa
senior tag
válasz
andorfy #33434 üzenetére
Nagyon nehéz az ilyen helyzet, mert egyfelől teljesen érthető a család aggódása a mama érdekében. Másfelől meg: azért az se igazán jó, ha teljesen megszűnik a privát szférája és gyakorlatilag minden lépését kamera követi. Csak gondold magad az ő helyére hogy neked milyen lenne ha tudod, hogy 24/7-ben bármikor nézhetik kamerán mit csinálsz.
Természetesen megértem az aggódásotokat is.
De azért ezt csak át kéne gondolni valahogy. Főleg, hogy egy ilyen "megfigyelésnek" csak akkor van értelme, ha nagyon sűrűn ránéztek, mert az kb. nem sok ha este derül ki, hogy hajnalban elesett a mama a konyhában.
Nehéz ügy ez. Én is inkább az okosóra irányába terelgetném vagy állandóan legyen nála egy nyomógombos mobil amin gyorshívóra vagytok állítva és ha gond van gyorsan tudtok róla.
Nálunk a telefonos megoldás volt a 80+-os anyámnál. -
hevepapa
senior tag
-
hevepapa
senior tag
válasz
boborján2 #33416 üzenetére
Szerintem is simán viszi az 50-60 métert. Nem vagyok elektronikai hozzáértő, de gondolom, hogy azért a 8 POE csatorna vezérlésénél kitalálták a terheléselosztást rendesen - főleg hogy van opció akár 270 méterig is.
Éjszaka az IR fénnyel sem lesz probléma szerintem, mert ahogy én tapasztaltam. max duplája a nappali fogyasztásnak. Ha éjszaka 5W-tal számolunk akkor is még csak 40-nél tart. -
hevepapa
senior tag
válasz
boborján2 #33413 üzenetére
Sok méter! Nekem a 4 csatornás kistestvér van, gyakorlatilag azonos a 8 csatornással.
Hogy most konkrétan hány méterre vannak a kamerák az NVR-től meg nem mondom, de a legtávolabbi szerintem simán van 20 méterre. Ebben a pillanatban az 53W-ból a 3 kamerám 5,8W-ot fogyaszt - összesen.
De a PoE channel menüben át lehet állítani a portokat "Long distance" módba ami akkor kell ha a kamera 100-270 méter távolságban van. 100 alatt "Auto" mód van.
Szóval elég lesz a delej a 8 kamerára is.
DE: ha vannak fenntartásaid akkor VIGI NVR1008H-8MP-t vegyél. Az már nem 53 hanem 113W-ot tud leadni összesen. SzVSz feleslleges ennyi az átlag kamerákhoz, de a lehetőség adott. -
hevepapa
senior tag
válasz
boborján2 #33409 üzenetére
A távoli elérés nem lesz probléma. Kell regisztrálni egy ingyenes TP Link ID-t és azzal mehet PC-n és mobilon is. A VIGI app-ban meg lehet osztani más személlyel is a rendszer elérését. A másik személynek is regisztrálnia magának ID-t. A megosztás pofonegyszerű.
Az app-ban és a PC-s "kliensben" is lehet állítgatni a fő és az stream felbontását és minőségét..
Bár a böngészős nézegetés is járható út, de PC-n sokkal egyszerűbb és praktikusabb VIGI Security Manager-en keresztül nézni. A beállítgatásokat meg a VIGI Config Tool-lal csinálni.Abból kiindulva, hogy 3 db 4MP-s kamera max felbontással és minőségben 25 fps-sel 25-17 napot tud rögzíteni egy 2 TB-s HDD-re, ez nálad kb 12-16 nap körül lesz.
-
hevepapa
senior tag
válasz
Márton #33398 üzenetére
Sose próbáltam manuálisan indítani. Amikor összeraktam annak idején, elindítottam, azóta megy folyamatosan (kb. 1,5 éve). Ha van néha áramszünet, amikor újra van áram, folytatja a felvételt. Heti 1x van egy ütemezett újraindítás is.
4mm-es lencse:
Horizontal FOV: 79°, Vertical FOV: 43°, Diagonal FOV: 93° -
hevepapa
senior tag
válasz
Márton #33390 üzenetére
Már megbocsáss, de mégis mit vártál egy 13ezer forintos kb. noname kamerától????
Az én kamerám mondjuk nem céllövöldés 2 pálcás,
de: 2560x1440 px, 25 fps, 3,84 mbps (VBR,CBR) H265+, kép állítható (fényerő, szaturáció, kontraszt, élesség, fehér egyensúly, WDR, HLS, BLC) külön nappal és külön éjszaka
OSD kikapcsolható
felvétel folyamatos / eseményfüggő: SD kártya, NVR, PC -
-
hevepapa
senior tag
válasz
kunberci #33370 üzenetére
Fillérekért lehet kapni menedzselhető switchet gigabites portokkal.
A 100-as switch olyan, mint a 3,5-es DVD író. Elvileg jó ha van, de gyakorlatilag elment felette az idő. A gépeim olyan házakban vannak amikbe be sem lehet rakni a 3,5-es írót.
Van egy laptopból kiszedett DVD íróm a fiókban és ha 2-3 évente kell 1x, akkor egy megfelelő USB3-as kábellel összedugom a gépemmel és ennyi. Pár éve egy dohányipari expón szóróajándékként szinte minden kiállító cég pendrájvot adott. 1 nap alatt kaptam vagy 250-300 GB-nyit. Fogyóeszköz...
Új hozzászólás Aktív témák
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen routert?
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Jövedelem
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- iPhone topik
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Air 13,6 M4 10CPU/10GPU 16GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar Azonnal Deák tér
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- Dell Latitude 5310, 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
- Már 33 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés .Gamer szék noblechairs HERO Valódi Bőr Fekete
- BESZÁMÍTÁS!ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS1000W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest