Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Engem is érdekel, mert akkor el tudnám sózni a michleneket Vagy 1x kimegyek pályanapra és ott ellövöm őket Aztán majd Kornél vesz új gátlókat meg fékeket
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Qtya123
őstag
Én is most hirdettem meg egy garnitúra 235/40 R18 vénséges nyárigumit. Kutyát nem érdekelte a DOT, vitték mint a cukrot a hirdetés feladás után pár órával. Magyarországon R17 és afelett mindent el lehet adni. Komolyan, ha már a szálak lógnának ki, még akkor is lenne aki elvinné óccó kici pénzé'.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz bandus #11286 üzenetére
Tekintve, hogy jelentős távokat mész mindenképpen túraabroncsot néznék a helyedben.
pl: Toyo CF2 Proxes-t vagy Hankook K125, ezek közepesen lágy túraabroncsok. A nagy nyomatékod is jól átviszi az útra de nem is kopik túl gyorsan el és árban is kedvező.
#nincsbennetarcsi
-
bandus
veterán
ha elhozom a ceedhez a 17-es felniket, akkor az itteni vélemények alapján a GT radial, vagy milyen gumik kukák. mit ajánlanátok 225/45 R17 méretben?
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Deathunter79 #11284 üzenetére
Nem magát a gumiajánlást kérdőjeleztem meg.
Attól még pontosan és szabatosan kéne fogalmaznia főleg akkor ha szemmel láthatóan egy hozzá nem értő kérdez.
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Deathunter79 #11279 üzenetére
"A másik kettő mintázat részemről felejtős." A futófelület mintázatát designerek rajzolják, a gumi teljesítményéhez nem sok köze van (kivéve a v mintás esőgumi ugye). Kalszikus TC-s műokoskodás.
#nincsbennetarcsi
-
Bozso68
őstag
Köszi a válaszokat.
Én alapból Pirelli Scorpion Verdeben gondolkodtam, két darab kellene most. A 70k a négy GoodYear-ért viszont nem pénz, hiába nem egy tesztgyőztes. A gumis 1 év garit ad rá. -
Deathunter79
tag
Idézet a Totalcar-ról:
"Kedves Gumidoktor,
nyári gumi vásárlása előtt állok, viszont nem tudok dönteni. Érdemes a drágább, nagy márkák abroncsait venni vagy nem jelentenek olyan minőségi ugrást az olcsóbb termékekhez képest?
1, Braum Bravuris 3HM XL 225/40 R18 (23000ft/db)
2, Matador MP47 Hectorra 3XL 225/40 R18 (21000ft/db)
-VAGY-
1, Hankook Ventus v12 evo2 k120 XL 225/40 R18 (29000ft / db)
2, Yokohama C.Drive AC01 XL 225/40 R18 (30000ft/db)
Kedves Levélíró,
A hivatalos listaárak általában összhangban vannak az adott abroncs minőségével és tudásával. A "bolti" árak azonban már nagy szórást mutatnak. Néha bele lehet futni drágán mért, ám gyengébb minőségű termékekbe, de - pláne akciókban - sokszor remek gumik kaphatók igen jó árfekvésben.
Érdemes figyelni a nagyobb gyártók termékeihez kapcsolódó promóciókat is, ami vásárlás esetén további, akár tízezres ajándékkal (pl. benzinkártya, ajándékutalvány stb.) kecsegtet. A konkrét esetben én azt gondolom, hogy a Barum egy bizonyított, megbízható minőséget kínál jó áron, a négyből én azt választanám. Ha bővebb a rászánható keret, akkor a Hankookon érdemes még elgondolkozni. A másik kettő mintázat részemről felejtős.
Üdv, Gumidoki"
-
Bozso68
őstag
Sziasztok!
Chevrolet Captiva-hoz szeretnék nyári gumikat. 235/60 R17. Eredetileg két 2011-es Falken mellé akartam venni két újat, de egy gumis ismerős most ajánl 2014 37 heti, telefonban 7mm-esnek mondott GoodYear Efficient Grip, Merciről levett "gyári" négyes garnitúrát 70K-ért. (20"-ra váltott a tulaja.) SUV-ra jó ez a típus? Mert alkalmi vétel lenne.
Köszi előre is: Zsolt
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz h1ght3chzor #11273 üzenetére
Nem kresz szabály elvben, de el fog térni a mérete a keréknek, és csalni fog a sebességmérőd, 100km/h-nál már 3, sőt akár 6 km/h-t is!
Kornél: Jaj ne mond, a mai utazás is "vidám" volt, jön a meleg, jön a sok gyökkettővel közlekedő ráérős amatőr...
-
nagyúr
válasz Kornel #11270 üzenetére
Pedig annak taposni kell.
h1ght3chzor: Nem váltóméret, kevésbé lesz peres, de 2%-os szabályt megszegi. Én is filóztam ilyenen, végül letettem róla, mert a gyári méreted kiváló, sportos. A nagyobb profilmagassággal kényelmet nyersz, sportosságot és kanyarstabilitást+sebességet veszítessz.
[ Szerkesztve ]
-
h1ght3chzor
őstag
Mostani gumim 225/45/17, mennyivel lenne nagyobb változás a 225/50/17?
Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.
-
nagyúr
válasz molnarpeter #11265 üzenetére
Hazai!
-
nagyúr
válasz tboy93 #11261 üzenetére
De... Már lent is leyokohamáztam a szállítónál, de neki se esett le mert először valami ultrabrutál széles pirelliket hozott, 2 db-ot. Mondom ez kevés lesz, és nem is jó, nem yokohama...
Öregszem, hülyülök, meg amúgy is, hankkuk-yokohama majdnem ugyanaz
-
nagyúr
Megjöttek a 4015 dotos Yokohamák (ventus S1 Evo2). Sajnos csak márciusban kerülnek majd fel, de szééépek nagyon!
-
arpi6k
addikt
Sziasztok!
Felnivel kapcsolatos kérdéssel fordulnék hozzátok, hátha valaki tudna válaszolni.
Az alábbi linken szereplő felnit néztem ki mi magamnak 19-es méretben. A kalkulátor szerint ezek a jó méretek az autómra. Azonban nem tudom hogy mit jelentenek az ET számok mögötti /-jeles értékek (ET35/15, ET35/10, ET35/20). Valaki esetleg tudna ebben segíteni? A felni gyártó hivatalos oldalán erről nem tesznek említést, és más webshop-oknál is csak 30 és 35-ös ET szám van feltüntetve.
Nagyon megköszönném a segítséget!
Intel & ATI
-
veterán
válasz Tsebacsi #11247 üzenetére
Ennyire előre (03.15.) nem hiszek az időjárás-előrejelzésnek
A sok pozitív véleményt látva, most erőt gyűjtök a kerékcseréhez. Tegnap Ausztriában voltam, oda nem mertem megreszkírozni, ki tudja mit mond a határon a yard (kint voltak).
@TayRol: beteszem a láncot a csomiba, nálam lesz, ha kell!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Hétfőn jön a Hankukk, ha más nem, pénteken felrakatom, csak a március 15 körüli enyhe esés zavar, ott csak 6 fok lesz nappal...
-
Qtya123
őstag
válasz Kornel #11241 üzenetére
Valóban kb 2 kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor volt fagypont alatt a hőmérséklet, a hóeséses napok számához meg elég egy kezem is.
Az már kevésbé vicces, hogy ez a nem létező tél a 3 napig tartó -6 fokkal ugyanúgy szétkapta azokat a szakszerűen karbantartott utakat, mintha rendes tél lett volna....
-
veterán
-
Kornel
veterán
válasz Tsebacsi #11236 üzenetére
Nekem 8
Majd azert kerdezd meg mennyit adnak a tiedert (uj gumi nelkul)
Tegnap megneztem egy fl-es 1.8-at, nem volt benne 70 ezer km se, belulrol hibatlan volt, sehol egy kopas, semmi.
Bal elso sarvedot es a lokost csereltek, barhol bevizsgalhato, stb.
2 szett felnivel gumistol volt 2,6M, mondjuk be van adva ra egy hitelkerelem, de ezek szerint nem lehetletlen ebben a 2,5M-s arsavban jot kifogni.
A fazon nagyon biztos volt magaban, barhova el lehet vinni, stb. (Persze ha nem viszik el ) -
nagyúr
válasz bandus #11233 üzenetére
Elhanyagolható a különbség. Cserébe a 17es szélesebb, jobban tapad, jobban kanyarodik, kevésbé komfortos, megvezetik a nyomvályúk, ha nagyon széles. Én alig várom most, hogy feltehessem a nyárit...
[ Szerkesztve ]
-
bandus
veterán
Ugyan kineztem mar a nyarigumit, de most kiderult, hogy egy cimbinek van elado gyari 17-es felniszettje a ceedhez, gumival. Valami Gt radial van rajta, ez hasznalhato lehet, vagy fos es vegyek masikat szerintetek, feltetelezve, hogy a gumi allapota az jo.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Qru
MODERÁTOR
Ausztriában az M+S jelölésű 4 évszakos gumit elfogadják téliként? Vagy csak azt amin van hópihe embléma is?
#nincsbennetarcsi
-
nagyúr
-
Qtya123
őstag
válasz TayRol #11171 üzenetére
Én is a 2013-as teszt alapján választottam múlt évben. A Conti és a Goodyear volt a kiszemelt és úgy voltam vele, hogy azt veszem amelyiket sikerül kedvezőbb áron beszereznem, mert igazából a tesztek alapján kb egyforma tudásúak. Végül a GY volt kedvezőbb áron így azt vettem. Szárazon nagyon fog, a kanyarokban meglepően sokáig tapad, fékezéskor meg leszakad az ember feje.
Vízen is jók vele a tapasztalatok, bár vizes úton elég ritkán mentem vele eddig. A szezonban kb 6.000 km-t tettem meg és elöl kb 0,5 mm-t kopott, hátul meg kb 0,7-et, de gyakorlatilag a 6.000 km-ből 2.000 szerpentin volt és forszírozás.[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Kornel #11220 üzenetére
A 2,2-est, az a dízel nem problémás. Próbáltam az 1,8-ast (igaz G9-ben ami folytottabb mint a G8-ban) nekem gyengének érződött. De próbálj ki egyet mind a kettőből ha tudsz az a tuti, nyilván engem erősen befolyásolt az is, hogy közvetlenül egy 170 lovas gépből ültem át a 140 lovasba...
mod:
Tsebacsi: Túl nehéz a lábad.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
nagyúr
Márpedig a 205-össel sokkal gyakrabban kapar el a kocsi, télit most utálom, alig várom a nyarat. Nem tudok egy normálisat elindulni enyhe emelkedőn, mert egyből krrrrrrr (akkkkkrr***nyád) és csak villog a kipörgésgátló... Inkább rázzon, de haladjon a szekér. Sok civicen látok téli 17es gumit, mostmár értem miér
Qru: a 9esben tényleg halottabb az 1.8
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Kornel #11218 üzenetére
Igen, nekem is az a méret rémlik, de elég rá a 205-ös bőven. Olcsóbb is és van akinek túl kemény a rugózása, azon javít a ballonosabb gumi. Dízelre tuti nem tennék 205 széleset az alacsonyfordulaton jelentkező nagy nyomaték miatt de benzinesre elég bőven a 205 széles.
#nincsbennetarcsi
-
Kornel
veterán
nem 225/45 r17 a nyári gumijának a gyári mérete?
a "sport"-nál szerintem biztos.
tsebacsinak is ilyenre megy fel most a 225/45 r17 ventus evo2 k117...Doki16: ez igaz...
nekem is volt wrd3, az egyik legjobb gumim volt, talán a contik überelték, de téliben a ts850 se volt jobb, bár teljesen más autón és méretben próbáltam.[ Szerkesztve ]
-
Doki16
addikt
válasz Kornel #11215 üzenetére
Ettol a gumitol en bizrosan nem vallok meg. Olyan helyzetbol huzott ki ez engem iden, hogy mar csak kabalabol is megmarad. A GPS bevitt egy saros havas utra amikor nagy olvadasban volt ez a kb. 20-25 centi ho. Visszafordulni lehetetlen volt ha meg megallok tuti nem indultam volna el tobbet Nem volt mas valasztasom vegig mentem kb. 1 kilomtert szantofold minosegu uton. Soha nem izzadtam meg ennyire Minden elektronika dolgozott a kocsiba, full piros volt az egesz muszerfal De kihozott es meg a dombra is felmentem vele. Jol vizsgazott a Nokian egesz telen minden korulmeny kozott, tehat ez nekem marad meg legalabb 3 evig.
A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
Radomer
aktív tag
205/55R16 V BLURESPONSE DUNLOP
Azt hiszem ez lesz a Civic-en hosszas keresgélést követően. Érdemes várni a vétellel hátha lesz valami akció rá?
-
Doki16
addikt
Mi mostanában a best buy 205/55 R16 nyári gumi kategóriában. Egy 2010-es Renault Megane 3-ra kellene. A kocsit használom mindenre, tehát egy értelmes gumi kellene rá ami azért jó esőbe is mert nem szeretek poroszkálni. Leginkább ingázásra és pályázásra használom a kocsit, de szeretem biztonságba tudni magam. Szezon futásteljesítmény kb 6-7000 km között van, tehát nem baj, ha jobban kopik de cserébe jobban is tapad Előbb fog nálam elöregedni mint elkopni.
A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
-
nagyúr
válasz Kornel #11203 üzenetére
Nekem még nagyon kérdéses, itthon nincs kocsi, kintit nemtudok csak úgy intézni. Ha neked hirtelen kell lehet nemtudom odaadni, plusz ha találsz patika 2.2-est 2,5ért kint akkor én azt venném, de most komolyan. Nemtudom vezetted-e a 2.2-est, azért még előtte kipróbálnám.
-
Kornel
veterán
válasz Tsebacsi #11200 üzenetére
2,7M-n belul vannak azert...
Meg en 120k km-re lovom be, ugy meg meg tobb...
100k-t siman alkudok barmelyikbol.
Es akkor a szepseghibakkal meg meg kene baratkoznom, meg hogy varosban futotta a km-ei javat
Meg a varrogep rizsmotorral is
Most nagyon nem tudom, hogy 2.2 ctdi vagy rizs legyen
Van meg egy-ket hetem, aztan ha lezarjak az ugyet, akkor turbo fokozatra kapcsolok, es ha talalok jot, akkor foglalo
Ha jol alkudozunk, akar a tied is lehet, nem zartam ki
Egyebkent kerdezd meg par helyen, mennyit adnak erte, csak kivancsisagbol.
Ha lenyegesen tobbet, akkor oda add majd, nem akarok rossz bizniszt csinalni neked, de magamnak se.
Pl. 7000 eur-ert van kintrol 120k-t futott fix , patika 2.2 ctdi, fullosan, xenonnal, azzal is megallnek 2,5-ben siman.
Ugyhogy tobb verzios a jatek, de ez a szep benne.
Tenyleg kerdezd meg par helyen a tied! -
TaaT
nagyúr
válasz molnarpeter #11196 üzenetére
"A DTM-ben is használt rendkívül nagy szakítószilárdságú, mégis rendkívül könnyű acélszál-szerkezetes anyagnak köszönhetően a Ventus S1 evo2..."
kornelka:
Give them hell Ukraine!
Új hozzászólás Aktív témák
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gumi és felni topik
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest