- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacis69
tag
válasz westcoastog #8357 üzenetére
Én már az új OKJ-ről beszéltem, az ismerem, a régi nálunk nem volt.
-
Parson
addikt
válasz westcoastog #8353 üzenetére
Sok sikert hozzá. Az egyetlen ok, ami miatt kevés lehet itt-ott ez a képesités, az az, miszerint a CAD a nevéből adódóan is csak támogatja a tervezői munkát, tehát csak egy eszköz, amivel mérnöki tudással és látással megfejelt termékeket kreálhatsz. Így a továbbképzést mindenképp javaslom, ha van rá mód, akár céges kereteken belül is. Jó dolog a rosszban, hogy nem egy ember tanulta meg sulin kivül a szakmát, igaz ez a nehezebb út, amit választhatsz, de nem reménytelen. Kellő kitartással menni fog, ha más nem, legalább azokon az alterületeken, amiken alkotni szeretnél az aktuális CAD szoftverekkel.
[ Szerkesztve ]
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
törölt tag
válasz westcoastog #8346 üzenetére
Privát ment, plusz nekünk inkább a német nyelv ismerete lenne jó.
-
kpityu2
őstag
válasz westcoastog #8346 üzenetére
Küld szét az önéletrajzodat a komolyabb cégeknek. Ha komolyan el akarsz helyezkedni, akkor kalkulálj a budapesti, vagy nyugat-magyarországi költözéssel. KKV-al szerintem nem érdemes próbálkozni, ott a fiatal, egyedülálló, több éves gyakorlattal rendelkező, mindenhez értő és minimálbéren bejelentett dolgozókat keresik.
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
Lacis69
tag
válasz westcoastog #8344 üzenetére
Szia!
Milyen OKJ? CAD-CAM info?
Esetleg gépgyártós?Én biztatnálak, ne add fel, próbálkozz! Főleg, ha van benned tanulási hajlam, és igyekezet.
Nekem gépgyártástechnológiai technikusaim vannak, és elég jó arányban el tudnak helyezkedni a szakmában. Vannak köztük, akik CAD progival dolgoznak.
Sőt, néha jönnek hozzám cégek, akik érdeklődnek olyan technológusok iránt, akik tudnak CAD-ben dolgozni. (A progi nem számít, majd a helyit megtanulja!) -
perfag
aktív tag
válasz westcoastog #6547 üzenetére
Én Solid Edge-t használok, nem tudok segíteni. Mi kitöréssel oldjuk meg, hogy az Inventorban hogy kell azt nem tudom, de nem is érdekel.
-
kpityu2
őstag
válasz westcoastog #6547 üzenetére
Nem tudom, hogy észrevetted-e, de a #6519 alatt linkelt doksi, komplett magyar nyelvű leírás az Inventorról. Igaz csak az alapok. A 12. fejezet (215. old) kezd foglalkozni a razkészítéssel. Innen is letölthető:
[link]
Nézd át, hátha találsz benne ezt azt ami segít.Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
perfag
aktív tag
válasz westcoastog #6532 üzenetére
Egy győri egyetemi tanár előadását felvették mobil telefonon és feltették a netre. Nagyon tetszett a gondolata: inkább megyek ki mezítelen az utcára, mint ne tegyek szimmetriavonalakat.
Azt hiszem nem mondták még, a nézetrend nem jó, a homloknézet (ahol a sok kör van ) a másik oldalon kellene legyen.
Mondtuk már a félnézet-félmetszetet, de lehet, hogy egyszerűen csak nem tudod a módját, miként kell csinálni Inventorban? Ez fórum, kérdezd meg. -
3DFan
aktív tag
válasz westcoastog #6532 üzenetére
- szimmetriatengelyek, furatközéppont jelek hiánya
- nem látható élekhez nem méretezünk, félnézet-félmetszetet kellett volna alkalmazni (mint ahogy javasolták is Neked korábban)
- a süllyesztett furatok osztókörének mekkora az átmérője?
- a hornyok milyen szélesek? -
Amateur87
tag
válasz westcoastog #6506 üzenetére
Valami hasonlóból kellene kiindulni...szerintem:
(#6502) kpityu2: Azt hogy érted hogy az SW ronda rajzokat csinál??
Az a probléma ami nem oldódik meg magától 3 nap alatt, nem érdemli meg, hogy foglalkozzak vele!
-
kpityu2
őstag
válasz westcoastog #6506 üzenetére
A nézetrend nem csak esztétikai kérdés. A vetítés azt is meghatározza, hogy miként forgatod a munkadarabot, hogy a nézetnek megfelelően álljon (ezért kell jelölni, hogy európai vagy amerikai elrendezést használsz, mert nem egyforma).
Ha nem így helyezkednek el a nézetek, akkor előfordulhat, hogy nem tudod meghatározni, hogy a munkadarab melyik oldalát látod. Ezeknél a progiknál általában ez nem gond, mert a főnézetből való "kihúzásnál"l automatikusan generálódik a megfelelő nézet. Csak nem szabad utólag ide-oda pakolgatni.
Ha nincs gyakorlatod, akkor nem könnyű olyan rajzot készíteni, amin minden fontos rajta van, mert akkor az egyik méret olyan mint a többi. Próbáld meg leszimulálni a megmunkálási lépéseket egy papíron, és készíteni olyan gyártási rajzot minden lépéshez, ami az adott megmunkáláshoz kellene, ha te csinálnád.
[ Szerkesztve ]
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
Narcsa
csendes tag
válasz westcoastog #6503 üzenetére
Tehát a rajzi megjegyzés panelban találsz olyat hogy felület minőségi jel (pipa), kiválasztod, rárakod a felületre, jobbgomb folytatás, a felugró ablakban pedig megadhatod, az adatokat. De pl. azt is kiválaszthatod, hogy kizárólag csak forgácsolással megmunkálandó felület, vagy anélküli, stb.
-
perfag
aktív tag
válasz westcoastog #6500 üzenetére
Ahogy elnézem, neked nem csak a tűrésekkel van problémád. A vetületi ábrázolás alapjaival is. Nézetrend! Mit keres a homloknézet a főábra mellett? A főábra helyén félnézet-félmetszetnek kellene lennie. És ok, jól néz ki a két axonometrikus ábra, de mit kezdesz vele? Lehet, hogy rosszindulatúnak fog tűnni amit írtam. Az is. Középiskolában tanítok, munkahelyi ártalom.
-
kpityu2
őstag
Ezeket a rajzon kell felraknod, mert kiegészítő információk. A modellnek nincs tűrése, mert az pont akkora amekkorának modellezed. Viszont a parametrikus rendszerek át tudják venni a modellezés során megadott (nem az adatmezőkbe beírt, hanem méretkényszerként megadott) méreteket. A Solidworks-öt nem ajánlom rajzkészítésre ha van választásod, mert ritka ronda rajzokat csinál.
-
Narcsa
csendes tag
A rajzon is elegendő beméretezni, majd a méretre kattintasz jobb gombbal, új méretstílust választasz. Az ablakban van egy olyan opció hogy tűrés, ide bármilyen fajta tűrést megadhatsz.
Az alaktűrések pedig mutatóvonalakkal tehető rá.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest