- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az AI és a felhő számít, a tiszta energia nem: jó a szén is a tech szektornak
- Milyen program, ami...?
- Microsoft Word topic
- Linux kezdőknek
- Sweet.tv - internetes TV
- Hálózati / IP kamera
- Windows 11
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Elveheti az USA a Chrome-ot a Google-től
-
IT café
Ha egy termék garanciális ügyintézésével kapcsolatban kérdezel, akkor a könnyebb segítségnyújtás érdekében adj meg minél többet a következő adatokból:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
Hitachi TV letotálozta magát, nyilván javíthatatlan, csereutalványt ki is küldték.
Mos tépp hol áll a gránitszilárdságú törvényünk ezen a téren? Konkrétan majdnem kétszer annyiért kapok olyan TV-t most, mint amennyiért ezt vettem és tekintve, hogy ez nagymuteré, ahol a pénz messze nem úgy megy, mint az ügyfeleseknél akik szerint "rá kell dobni egy kicsit" így nekem marhára kéne egy ilyen specifikációs TV azért a csereutalványért, mert a pénzből még hasonló méretűt se nagyon kapni, nem még FHD-t.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz LuckyL #24040 üzenetére
Rendes, hazai, hivatalos pöcsétes gari, igen, jótállás ha így jobban tetszik. Mivel a pofám ki lett mosva már párszor a nem hivatalos helyről shoppinggal ezért csak így tolom.
Hülye lenne cserélni a bolt, 50k-s TV most 90k-nál nincs olcsóbban, még lenne se csinálná meg. Akkor ez egy ordas nagy bukta, gr8.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz LuckyL #24042 üzenetére
Mondtam nagymuternak, hogy csinálhatjuk azt, amit már párszor, hogy angolul anyacégnek írni és reménykedni. Sajnos a hazai partnerek és képviselők fogalmazzunk úgy, hogy finoman szólva is messze vannak az emberséges üzletpolitikától.
Lásd a Gorenje esetét anyám mosógépével, ahol szerintem sikerült az elmúlt 20 év legdurvább sztoriját összerakni. Az az email folyam és az a "szakvélemény" ami kiesett belőlük az szerintem nem csak belőlem csalt ki könnyeket.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz LuckyL #24044 üzenetére
Sales, kisker-nagyker vonalon dolgoztam, hosszú, hosszú éveket. Nekem nem kell bemutatni hogyan megy a dolog, hiszen ezeket én intéztem anno
2 dolog nem volt akkoriban: a piac nem fordult a feje tetejére hónapok alatt és azok a márkák, akik amúgy foglalkoznak üzleti körökkel is, azok nem csinálnak a szájukból segget mindenáron. Mondom a sztorit: Dell moncsi, gariban kuka lett. Telefon és másnap 5-re Belgiumból itt az új monitor. Mivel a régi változat nem volt forgalomban, a hasonló típus eggyel újabb darabját küldték. És cső. Szóval ez működik, pedig ez is lett 60%-al drágább, mint a számlaértéke
Itt a gond, hogy Hitachi TV már nincs. Itthoni képviselet sincs. Semmi sincs. Így ez piszkos nehéz.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
Mivel a másik terület meg a szerszámgép, hidd el, nem nagyon jutott eszembe, hogy esetleg a kettő hasonló szint, van bőven Hitachi meg most már Hikoki gépem is, leesett, hogy a kettő esélyesen más területre készült. És még mielőtt igen, leírom ismét: ebben dolgoztam, az, hogy az egyes régi márkanevek régóta ugyanazt a modellt takarják más címkével nem ver mellkasba.
meg tudod, hogy megvenni se lett volna szabad
Olyan embernek, aki 2m-re se lát, se hall rendesen 50k-ért 5év garival újonnan? Mit vettél volna ennyiért? Mit vettél volna másfélszer ennyiért? Semmit. Kétszer ennyiért már talán. Ugorjunk, ez ennyiért baromira jó vétel volt.
de az is csak 40"
Megint átesünk a lovon, ez egy 32"-os TV volt. És még mielőtt, nem, nem lesz 40"-os, de 8K-s 75"-os OLED sem. Mivel a 32" max ami befér és ha arconpörög a fél TV-s topik, akkor sem fér be nagyobb
Ez egy bestbyte vásárlás volt, most jön az, hogy EU képviseletre írok.
Kösz mindenkinek
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz LuckyL #24049 üzenetére
Eltaláltad, ilyenkor ez a másik ami automatikusan megy. Az a baj, hogy most is 4 év után sz@rt be a cucc, ergo csak azért nem teli bukta a buli, mert 5 év promóciós garival vettem ezt is. Ha lett volna rá 1-2 év akkor ez most rekt.
-
Tikakukac
titán
Jhaj. FHD volt. Amikor én azt mondom, hogy valami baromi jó vétel volt, akkor az baromi jó vétel volt. 52k volt vagy valami ilyesmi, bruttó. FHD, zsír új, 32", 5 év garival. Sok szerencsét ehhez akár ma is, de megnézem 100k-ért adnak-e ilyesmit. Kétlem
-
Tikakukac
titán
Alámegyek kicsit: mi a hiba? Ha ilyen 5000km-enként előjövő fura zaj akkor persze, hogy nem találtak semmit tippre 1,5 óra alatt.
Engem még érdekelne melyik ez a nagyszerű márka.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz 4Grider #24124 üzenetére
Mivel jellemzően 1 cikkszámos az egész váltó ezért brutális pénz és durván szopó cserélni is. Ergo "nincs annak baja". Céges flotta fateráknak Ford volt egy darabig, voltak olyan garis ügyek, hogy lestem. Kocsi készen van, mennek érte, konkrétan be sem indult
-
Tikakukac
titán
Munkára munkagép, ehhez méltó supporttal és nincs gond. Omen az, well, régen is kutya messze volt ettől és ma sincs sokkal közelebb.
Ez sima garis bárhonnan nézve, ergo 2-3-4-5-6 hét is lehet.
-
Tikakukac
titán
válasz RAiN91 #24205 üzenetére
Nekem most volt Philips garim, úgy egy fél tucat. Sokat elmond egyébként a minőségről, de ez más topik.
Mivel tőlem 7 perc a márkaszerviz, így nagy megfejtés nem volt, hogy hova megy, de az egyik mixer szerintem emagos volt, azzal sem tököltek sokat.
Igaz, javítani semmit sem javítanak, minden amit bevittem pénzvisszás lett. Ez mondjuk ahogy a TV-m esetében itt is azt jelenti, hogy erős ráfizuval vehetem az újabb lomokat.
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
válasz RAiN91 #24215 üzenetére
Eszetlenül vakon van minden bolt és üzlet a témában. Allee az odáig ment, hogy csak a vásárlás helyszínén KP-ban. Mondtam nekik, hogy ha amúgy anyám nem adja ide a levelet és nem Pesten lennék max 10 percre innen akkor szerintetek anyám lenyomna 540km-t, mert ti hülyék vagytok? Hümmögés volt, pénzt megkaptam és távoztam.
De a többi is elég érdekes volt.
-
Tikakukac
titán
A kereskedelem úgy működik, hogy ha besz0pod egy termékkel akkor vagy küldöd a mailt, hogy eláraztuk és sorry vagy, hogy kifogytunk és sorry vagy, hogy teljesíted az új készletből és buksz egy keveset.
Ha az ügyfél felhív és azt mondod neki, hogy okés, megoldjuk, akkor ne menjünk már át xtreme nyomorultba és várakoztassuk meg okoskodjunk az idővel, mert ez viszont a legalja mindennek.
-
Tikakukac
titán
Nem kell rizsa: kiszolgáljuk vagy nem. Ennyi. Nem kell köríteni, pontosan tudom mint ex dolgozó ez mennyire kavaró tud lenni, ott vagy, kiszámolod, belefér avagy sem, erről ügyfélnek adsz tájékoztatást és cső.
2022-ben amikor van mobiltelefon meg elektronikus mail ne menjünk át ennyire szerencsétlenbe.
-
Tikakukac
titán
Ez 20 éve alap itthon. Az apró királyát 1000 feletti pozitívval akkor hanyagoltam, mikor pontosan csont ugyanezt megcsinálta, majd egy másik vele egy partiban lévő szintén. Ezek annyival durvábbak, hogy a renomé megtartása érdekében bevetnek olykor egyéb praktikákat is, ezek önmagában banhammert érnének amúgy, de ilyen ez a világ.
A VGA árak elszállása előtt ugye a RAM volt hasonló. Ki nem találod, ott is ugyanez ment, nekem is van hasonló sztorim.
Amíg nincs rendes fogyvédelem és a büntetések is nevetségesek nem is változik semmi.
-
Tikakukac
titán
válasz LuckyL #24289 üzenetére
Ezt amúgy valaki tisztázhatná: adott x termék. Javíthatatlan. De az x terméket továbbra is lehet kapni. Ha én azt mondom, hogy márpedig egy újat akarok, akkor a boltnak el kell fogadnia?
Nyilván ha bolt vagyok (voltam is) akkor egyértelmű: 200k-ért eladott kártyáért amikor a nagykerben már 400k pénzt adok vissza, fordítva meg hozatok másik karit. A kérdés jelenleg vevő részre értendő, mert bevallom engem is módfelett idegesít, hogy bármit garizok, azt 100% biztos, hogy nem kapom vissza se újonnan se javítva, mert a boltnak bukó lenne. Így viszont nekem ordas bukta.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz LuckyL #24292 üzenetére
Mint mondtam ültem a pult mögött pár évet, tudom mi a gyakorlat. Engem csak az érdekel, hogy a leírt jogszabály, amiben ott van a csere, javítás, pénzvissza mi az erősorrend.
Anno tök ezy volt: többe van a cucc nekünk, mint a pénzvissza: instant pénzvissza. És ez általános, mondom, üvölt, hogy a piaci árak fordulásakor hogyan történik egy garizás
-
-
Tikakukac
titán
Vírus áldozata lett itt minden és mindenki, de azért a sejtésem beigazolódott, hogy erre fog majd mindenki mindent később. Igen patináns étterem zárt be mellettünk és hát volt itt sírás-rívás, amit akarsz, hogy ez a vírus ezt is tönkretette.
Pedig nem, már évek óta egy nettó bukóban lévő étterem volt, amit végre komolyabb arcvesztés nélkül be lehetett szántani. És ilyenből rengeteget tudok. Ezt is úgy mondta el az egyik elég nagy részt birtokló tulaj, amúgy én is hülyén halok meg.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz carl18 #24480 üzenetére
Mindig könnyes szemmel nézem az ilyen optimista és pozitív hsz.-eket a témában.
A valóság sajnos teljesen más, én inkább lottóznék a helyetekben. Jelenleg ott tartunk, hogy a gariidőket már elég magas szintű eszközök sem feltétlen húzzák ki. De a legjobb amikor gariból is már kifut egy hardver és még mindig nincs rá rendes szoftver-firmware
-
Tikakukac
titán
válasz FireFox1996 #26355 üzenetére
Egy teljes iroda volt egész télen márciusig olykor 10 fokban, mert a Daikin nem tudott cserélni egy hőszivattyú kültérit.
Ismerős érzésA fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
Laptopban az, hogy új alaplapot kapsz gariba kisebb csoda. A refurb az alap felállás.
Szóval ez simán lehet egy gyári javítás ami khm., aki itthon dolgozott ilyen helyen tudja, hogy nem feltétlen egy csúcstechnológia.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
Minimum 3 ilyen esetem volt Edigivel és Emaggal is vagy 2.
Fogták és simán törölték a rendelést, szó nélkül. Hiába hívtam őket anno telón, amikor még volt ilyen, a hölgy csak ismételte, hogy törölve lett, csocsi.
Néhányat sikerült megmenteni, de azért 1 zacskó budipapír miatt nem fogok itt naptárat írniA fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
Ezt írtam fentebb. Aki dolgozott ez kicsit is boltban vagy szervizben tudja, hogy az új-új cuccok gariban ritka dolgok, szinte mindig refurb jön beépítésre vagy cserére.
Ha amúgy 36 hó gari megindult megint, akkor nincs para, hajtani kell, mint a barom és tapasztalataim szerint meg is fog feküdni
-
Tikakukac
titán
válasz Lackooo84 #26439 üzenetére
Minimum 15-20 éves gyakorlatot kell akkor a földbe döngölni. Egy csecsemőnek minden vicc új, most már legalább tudhatod, hogy az a pár ezer ember aki itthon is dolgozik a javítóiparban azok többek között az eddigi garis telefonjaid lapját csinálták meg majd kapta vissza más garis csereként
-
Tikakukac
titán
válasz Lackooo84 #26474 üzenetére
Sok vásárló nincs tisztában a kötelezettségeivel sem sajnos.
A "tetves" boltok vonják le szépen a károkat, tépett dobozokat és minden mást is.Volt ügyfél aki fel tucat laptopot rendelt meg 2 hét alatt és küldte vissza mindet. A végén jött a softbox és a kamera és minden karc és minden apró hiba ki lett ajánlva cserére, majd levonásra.
Élj a jogaiddal, de ne visszaélj.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz smore09 #26556 üzenetére
Na szóval a rengeteg körmondat és kása kerülgetés helyett írjuk már le: megvetted az újracsomizott karit egy jóféle árkedvezménnyel, nem jött be a dolog, de valahogy szeretnél mégis ennyiből patika kártyát.
Kicserélni nem fogják, felejtsd is el.
Javításra küldheted, abból pénzvissza lesz. Meg mindennel amivel próbálkozol pénzvissza lesz.
Gyártóval ha körbe tudod ezt hozni megoldható egy csere-javítás, de ami időt ebbe bele fogsz rakni, azt inkább töltsd a bárkiddel, ezt meg küldd vissza. Nem jött be, van ilyen.
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
válasz tamikomac #26632 üzenetére
A még nem, aztán már igen időt pont megéltem.
Az mindegy hogyan vitted vissza, ez nem a boltban akadt meg nálunk sem. Hanem a pénzügyön. Max 2 nap után nekünk is érdekünk volt visszarakni a cuccokat és elszámolni az eszközzel. Aki ül rajta, az mindig a pénzügy, az okok sora meg végtelen sok lehet
-
Tikakukac
titán
válasz somnia #26681 üzenetére
Én itt agyaltam rajta, hogy monitor, bill és egér meg valami dokkoló esetleg, külső adattárolók. Erre tápkábel.
Nos, adok egyet ha szeretnéd, van egy kaskával. Érdekesebb kérdés, hogy amúgy rendelésben ez ott van, hogy jár mellé xy vagy ezt te láttad és gondoltad valahonnan?
-
Tikakukac
titán
válasz somnia #26685 üzenetére
Ilyen alapon az sincs benne, hogy nincs hozzá egy 34"-os 4K monitor, akkor hol a monitor
Nekem kicsit más, munkából fakadóan nálam kötelező, hogy mindenhez legyen minden
Használt business cuccoknál pölö monitor a talp sem feltétlen tartozék, szóval
-
Tikakukac
titán
válasz somnia #26695 üzenetére
Az eredeti kérdés ez volt:
Mivel lejárt a 14 napos elállási időm mit tudok tenni, hogy megkapjam a tartozékokat?
Így belinkelve a cuccot, jön akkor az én kérdésem:
Milyen tartozékokat szeretnél megkapni akkor? Lehet én vagyok béna, de akkor screenshotold ki az oldalról azokat a tartozékokat amiket leírnak, hogy megkapsz a gép mellé
Új hozzászólás Aktív témák
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- (970gramm,15 mm!!!)ACER SWIFT 5 Érintős FullHD IPS,core i5 8250u(8X3,4Ghz)Vil.bill, 8-16GB RAM,SSD,
- Eladó iPhone 14 Pro 256GB 1hónapja aktivált garanciás
- ACER UltraBook,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz)4-16GB RAM,SSD,szép
- Lenovo LOQ 15IRH8 Gamer laptop , RTX 4050 , i5 12450H , 16GB DDR5 , 512GB NVME
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest