Új hozzászólás Aktív témák
-
3800+
őstag
válasz
hollozoli #1410 üzenetére
Szia!
Én is erősíteném a Q10-sek táborát, nekem is az itteni fickók ajánlották
A másik kamerát nem ismerem nem akarlak lebeszélni róla, csak annyit tudok mondani, hogy a Q10-zel sem jársz rosszul, és a két ár különbségéből pedig vehetsz egy memóriakártyát is. De a döntés a Tiéd!
Ebben az árkategóriában, nemigen találsz jobbat, a különbségek meg szinte észrevehetetlenek... szerintem.
Van hozzá progi, nem használtam még szerkesztésre, de pikkpakk átlehet vele pakolni a videóid a számítógépre. Bedugod a kamerát, és a következő kattintással már másolja is a dolgokat -
3800+
őstag
Meg lett a kártya is, és az első felvételek
Nem árulok el nagy titkot, hogy lámpafényél a kamera szenved egy kicsit... még ismerkedünk, holnap majd jobban megizzasztom, normális fényeknél.
Felraktam a splash playert, de ezzel is recés a fullHD-s kép. Valaki elárulja hogyan lehet ezt a problémát megoldani? Milyen beállítással?
-
3800+
őstag
Bocsánat, elfelejtettem megkérdezni, hogy valaki tudja-e, hogy hány Mbps sebességgel vesz fel a Q10-es? Sehol nem találok ilyen infót a kameráról. A Samsung kártyák egész olcsók, de 20Mb/s az írási sebességük. Na most ha ennél nagyobba vesz fel a kamera akkor nem fog tudni a kártya minden képet rögzíteni
-
3800+
őstag
Bocsánat hogy ide írok, de tudom hogy itt kapok választ... a memóriás topikban is kérdeztem pár napja, és sehol semmi
.
Ezt a két memória kártyát néztem ki a Q10-be, de nem tudom, hogy elég gyorsak-e ahhoz, hogy minden képkockát rögzítsenek. c10-es mind a kettő...
Valaki esetleg tudna segíteni?
-
3800+
őstag
Sziasztok!
Talán emlékszik valaki, hogy nem rég HMX-Q10-zel kapcsolatban zaklattam itt a társaságot.
Végre sikerült megrendelnem az extreme digitaltól, szerdán érkezik. Mivel soha életemben nem rendeltem így semmit, érdekelne egy kis tapasztalat ezzel kapcsolatban.
A kiszállítás ingyenes, úgy voltam vele minek utazzam át fél Budapestet... egyébként nem vagyok lusta, de sosem rendeltem még, ki szeretném próbálniSzóval ha belegondolok, nem nézhetem meg kevésbé mintha bent a boltban venném meg. Elindítani úgy sem tudom, mert gondolom az aksi nem lesz feltöltve. Az biztos, hogy addig el nem engedem a futárt, amíg meg nem bizonyosodok róla, hogy a cucc sérülésmentes.
Mivel memó kártyám még nincs, ezért majd kérek kölcsön havertól egyet, hogy kipróbáljam működik-e a kamera.
Az lenne a legfőbb kérdésem, hogy az első töltésnek hogyan kell történnie? Mennyi idő? -
3800+
őstag
-
3800+
őstag
Nem igazán... elolvastam a linket amit kaptam, valamivel tisztább a dolog
. Az jön le az egészből, hogy az 1080p-s kamerák drágábbak és kevesebb képet készítenek másodpercenként. Az 1080i meg ha megvan hozzá a megfelelő lejátszó, akkor jó, és 50 képet készít másodpercenként, ami gyorsabban mozgó tárgyaknál előnyös.
De az elvét akkor sem értem, hogy mit jelent hogy váltósoros. És hogy miért nem lehet 1080p minden kamera.
Engem az érdekelne leginkább, hogy mik a legideálisabb beállítások a kamerán belül. Samu Q10-re gondolok legfőképp.Kép szerintem megfelelő egy tanuló amatőrfilmezőnek, a hang lehet probléma. De szerintem erre is lehet megoldás, csak szerezni kell egy hangrögzítőt, amihez lehet csatlakoztatni mikrofont hosszú kábellel. Kell egy olyan rúd amit a festők használnak magas falakhoz, egy kis szigetelő szalag, és kész is. Szélben nehezebb a dolog, de arra is biztos van megoldás, csak találékonynak kell lenni!
-
3800+
őstag
Belenéztem én is a sample videókba ha nem gond és az lenne a kérdésem, hogy az első linknél, 3 1080i-s videó van és csak egynél vannak recék a széleknél. Ez beállítási dolog? Mert ilyen recés élekkel az 1080i szerintem nem jó, akkor inkább 720p-ben érdemes felvenni, abban a felbontásban nagyon szép képet készít. Ez csak az én véleményem... Az érdekes hogy a többi 1080i-s videónál tökéletes a kép, nincsenek recék... ez beállítás kérdése?
-
3800+
őstag
Sziasztok!
Én is ilyenre gyűjtök, és én is szeretnék vele kisfilmeket készíteni. Tisztában vagyok vele, hogy nem profi kamera de azzal is tisztában vagyok hogy vékony a pénztárcám mint egy tisztasági betét
P
Én bízom abban, hogy nappal jó képeket lehet vele készíteni, kis utómunkával... Ha nem akarod afrikában éjjel vagy hajnalban az oroszlánok vadászati szokásait filmre venni, akkor szerintem tökéletes kamera. Mondom úgy hogy nem vettem meg még, csak rengeteget olvastam róla, és sok videóját is láttam. Természetesen akkor ér valamit a szavam, ha nekem is ilyenem van.
Olvastam valahol, hogy a 32gigás kártyák hajlamosak elromlani, így jobban megéri a 16 gigás. Nem hiszem hogy egyszerre olyan sokat használnám, de valaki tudna egy körülbelüli számot adni, hogy FullHD-ban 16 gigára mennyi anyag fér rá időben? Visszaolvasgattam más topikokban de nem találtam infót.
-
3800+
őstag
válasz
Daniford #781 üzenetére
Csodás!
Most ez hülye kérdés lesz, de widescreenbe (16:9) is képes felvételt készíteni?
szerk.: köszi a tippet is, valóban ez a legolcsóbb
. Egyébként a kamera nem csak családi videózásra lenne, hanem filmkészítős versenyekre is használnánk az osztálytársaimmal. Reménykedem benne, hogy színkorrekció, és egyéb utómunkálatokkal filmszerű képeket is készíthetek vele.
-
3800+
őstag
válasz
Daniford #770 üzenetére
Eszembe jutott még egy érdekes dolog, ez pedig a Q10 optikai képstabilizációját illeti. Nem vagyok semmilyen függő, nem remeg a kezem, de ha kamera van a kezemben nagyon nehéz stablian fogni... állvány nélkül szinte lehetetlen. Tehát van valami infód számomra a képstabilizációval kapcsolatban?
-
3800+
őstag
válasz
Daniford #764 üzenetére
Még eszembe jutott egy olyan probléma ami minden gépnél fontos lehet, hogy mennyire hallatszik be a mikrofonba a zoomolás hangja... illetve érdekelne még, hogy milyen sebességű a zoom
. Néztem videókat, de azokon nem tudom megállapítani, hogy a készítő kattanásig nyomta a zoom gombot.
Szerintetek érdemes még várni az árával kapcsolatban vagy most kell megvenni? Árgép szerint az utóbbi időben nagyot csökkent az ár, na most akkor tovább csökken, vagy feljebb mehet
-
3800+
őstag
Sziasztok!
Olvasgattam, és egyre jobban tetszik a Samu HMX-Q10. Sok mindent olvastam róla, de szerintetek összességében jól járnék vele ha megvenném? Illetve érdekelne hogy ez képes valódi full HD-ban felvenni, vagy csak az van ráírva...
Köszi előre is!
-
3800+
őstag
Hali!
Van valakinek véleménye a Toshiba Camileo SX500-ról? mert nem vagyok eleresztve annyira.... hogy nagyon drága kamerát vegyek, de ez egész jónak tűnik. De mivel sík hülye vagyok kamerák terén ezért gondoltam megkérdezem, van ebben az árkategóriában jobb?
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Íme, a One UI 8
- Apple MacBook
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Tőzsde és gazdaság
- Politika
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ARCTIC Liquid Freezer II 420 vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! GIGABYTE X570 AORUS XTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest