Új hozzászólás Aktív témák
-
saldrick
csendes tag
válasz
maxika2004 #6199 üzenetére
Köszönöm, az árgépet én is ismerem. Sőt, képzeld még az árukeresővel is probálkoztam. Csak pl az ott elsőnek kihozott digitalplaza dobta vissza a rendelést
Ezért kértem _gyakorlati_ tapasztalatot, hogy ki, hol vette. Egyébként mindkét webshop azt mondta, hogy nem lesz gond, 1 hét és megkapom
, de mégse így lett.
Bár a digitcam már nem egy mai gyerek, adok neki egy esélyt.
-
saldrick
csendes tag
válasz
maxika2004 #6196 üzenetére
Sziasztok!
Én is több teszt alapján a V720-at választottam ki, mint első kamerámat. Viszont már a második webshop dobja vissza, hogy az importőrtől nem tudja beszerzni
Kb 3 hét ment már el a várakozással.
Kinél érdemes megrendelni, hogy legyen kamerám is végre ? Vett valaki az elmúlt hónapban?
-
Buschy
csendes tag
válasz
maxika2004 #6196 üzenetére
köszi!
-
Buschy
csendes tag
Sziasztok! Mi lett a Pana hdc-90 utódja? Vagy ha az annyira nem állat, mi ebben a kategóriában a leghasználhatóbb kamera?
-
belovary
senior tag
Sziasztok!
A segítségeteket és véleményeteket szeretném kérni!
Szeretnék vásárolni egy kamerát, amolyan "mindenféle" használatra.
Igaz, egyenlőre még hobbi szinten (szerintem marad is) készítek felvételeket, vágom,szerkesztem, ilyesmi.
Bátyám operatőr, de meguntam, hogy ha valamit szeretnék vele megcsináltatni minimum egy fél év...
Szóval egy olyan gépezet kéne, amely használható sima házi videózáshoz is, de nem ijed meg ha egy kis snowboardozás közben használnám. A vízállóság is jól jönne, éppen babaúszásra jár a kisbabánk, de nem csak ezért...
Néztem a Panasonic WA30-at és a Sony HDR GW66E masinákat, de nagyon tesztet nem találok róluk.
Igaz, extrémebb környezetben jobban el tudom képzelni a Drift-et, meg a GoPro-t, de ezekkel mondjuk egy nyaraláson már nem érezném annyira jól magam...
Várom hozzászólásotokat! -
silboy
aktív tag
Kérdezgettem,olvasgattam itt is és máshol is.Szóval Sony kamerát szeretnék,a kérdés az melyik tipus.Legfőbb szempont a képminőség,kihasználatlan,haszontalan szolgáltatások,effektek nem kellenének.Projektorosra sincs szükségem.Amiket néztem CX-320,CX-280,CX-220.Mind háromban ugyanaz az érzékelő van.A 220-ban digitális,a másik kettőben optikai stabilizátor van.Ez megéri a többlet költséget?A két kisebben Carl Zeiss objektív van,a legnagyobban Sony G.A legdrágábban lévő Sony optika jobb minőséget produkál mint az olcsóbb modellekben lévő Zeiss?Esetleg van még köztük valami lényeges különbség ami elkerülte a figyelmemet?
-
anonym1s
őstag
Hello emberek.
Masik tpikban mar megirtam, de gondoltam bemasolom ide is.
Vettem egy jvc vx715 kamerat az angol ebay oldalrol 120 angol fontert (45000ft).
Ma delutan erkezett a gep, de csak este tudtam kiprobalni, ezert nappali felvetelrol nem tudok nyilatkozni, de az ejszakai nagyon bika!
Ha valakinek fontos a keves fenynel normalis video, az ne nezzen masfele, mert megtalalta ami kell neki
Nekem volt egy panasonic v720 kameram 3 hetig, amirol az altalanos velemeny az, hogy jo kamera, en ehhez tudom viszonyitani, meg a panasonic lx7 fenykepezom videojahoz.
Az lx7-hez kepest mindenben elmarad (zoom-ot leszamitva), szoval ahhoz nem is viszonyitanam mert felesleges.
A v720-hoz kepest, szemmel lathatoan elesebb, tisztabb es szinesebb videot csinal sotetben, szoval a kulonbseg szerintem nem csak hajszalnyi. Latoszoge kisebb mint a v720, de nem sokkal.
A stabilizatora sem olyan hatekony mint a v720, de a 10x zom-hoz eppen elegendo. A sony cx220 gepet is probaltam, annak stabilizatoranal sokkal jobb.
Fokusz hangot egyaltalan nem hallok, zoom hangot is csak akkor, ha nincs hatterzaj egyaltalan, es teljes sebessegen zoom-olok, de ilyenkor is alig hallatszik, szoval gyakorlatilag nema. Lassu zoom-on total nema. A stabilizator hangja nem hallatszik bele a felvetelbe.
Hangja sztereo, ebben jobb az 5.1-es v720, de 5.1 hang igen ritkan van a hetkoznapi eletben, ezert nem mondanam tul nagy hatranynak.
Van benne magyar nyelv, wifi, es led lampa ejszakai felvetelekhez, plusz egy rakas dolog ami szamomra felesleges, de lehet van akinek jol jon.
Ezen kivul kicsi, konnyu, lapos, konnyen elfer akar egy ing zsebben is, es 2db! akksit 2500ft-ert adnak hozza ebay-rol.
Akku idorol kesobb tudok irni.
Na ennyi. Szerintem nagyon megeri az arat.Ja, a lencsevedo auto nyilik amikor kihajtom a kijelzot, de visszazarni mar kezzel kell amikor behajtom a kijelzot.
-
tsyl
aktív tag
válasz
tibor123 #6188 üzenetére
Igen, ezért lett volna jó, ha mellé tudom tenni a másik kamera felvételét mert lett volna hasonlítási alap a hangot is illetően. Biztos lehet játszani hangterén manuálisan, csak kérdés ez élesben mennyire kivitelezhető. Gondolok itt arra, ha felvétel közben pld. sűrűn kell helyet változtatni. A nagy kamerámon a külső mikrofont azért nem szerettem sokszor, mert manuális módba állandóan foglalkozni kellett vele és pld. egy esküvőn ahol nagyon sok a helyváltás ( no meg a zenekarközelség) nem mindig van idő pontosan belőni. Vágásnál nagyon sok időt elvitt a korrigálás.Színpadi előadásnál persze más volt a helyzet, ott nem is volt vele semmi gondom.
No meg hangzásban azért nagyon sok különbség van az 5.1 vagy a sztereó felvételben. Külső mikit 5.1-be nem is igen láttam még. -
tibor123
tag
Csak most érkeztem, megnézni a videókak. A kinti felvétel szép, részletes, amilyennek lennie kell. A benti felvételt kétszer is megnéztem (először az énekesnőre koncentráltam), zoom nélkül nagyon jó, zoommal már látszik a mákosodás, de szerintem ez belefér ilyen fényviszonyok közt és ilyen árú kameránál. Ami egy kicsit fájó, az a hang. Gyenge a szélzajcsökkentés és a mélyhang. Volt már több kamerám, Sony, Panasonic, Jvc… SD, HD, igaz nem a legdrágábbak, de a basszus hiánya és a gyenge szélzajcsillapítás mindegyikre jellemző volt. Lehet, hogy magasak az elvárásaim ebben az árkategóriában, de többet vártam ettől a kamerától ezen a téren. Nem tudom, külső mikrofon nem segítene-e ezen a problémán... Ha lessz időm, tesztelgetem egy kicsit a kamerán a basszuserősítést.
-
tsyl
aktív tag
Utolsó teszt mára:
Szobanövény sötét szobában (Hc-V720,Full Hd, 0:16 kb.:50mb)Szobanövény a beépített lámpával megvilágítva( Hc-V720,Full Hd, 0:22 kb.: 65Mb)
itt is igaz a mondás: Jó felvételhez, fény kell
-
tsyl
aktív tag
válasz
tibor123 #6184 üzenetére
HA még egyszer csinálnám akkor másképpen fognék neki, de a célnak így is megfelel már
Igen egyetértek ezzel a Wi-Fi-s dologgal. Nem rég cseréltem le a régi nyomtatómat újra, (amivel tudok lemezfelületet is nyomtatni) és természetesen ebbe is már bele van építve ez a technika...csóváltam is rendesen a fejem....No, itt van egy kicsit nagyobb file (HC-V720 Full HD, 03:52, kb.:700Mb) összecsipkedve pár snitt a teszt kedvéért.
Itt egy zenekari próbát rögzítettem, különböző felbontásokban 5.1-es hanggal. Ez a rész itt most Full Hd és vannak benne szándékosan hirtelen gyors mozgások (fordulások) is, mivel tartottam tőle, hogy háttal a hangfalaknak érezhetően gyengülni fog a hanghatás...de ezt elég szépen lekezelte a mikrofon.
A valóságba nagyon hangosan játszottak és csak pár lépésre voltam a kamerával a hangfalaktól. Visszahallgatva, azt mondom nagyon szépen lekezelte a miki ezt a helyzetet automatára állítva, bár a mély hangok rendesen meglettek tizedelve. Rosszabbra számítottam megmondom őszintén.Ebbe a kis próba helyiségbe 2 db fénycső armatúra adta a fényt, ami nem volt igazán a legideálisabb. "AI" módra állítva készültek a felvételek(válltámasszal). Fontos volt a zoom viselkedése is számomra. A felvételnél és főleg közelítéskor nagyon sokszor látom a "zajt", nem hiába kevés volt ez a fény.
Párhuzamosan rögzítettem mindent egy JVC DV kamerával is. Összeakartam hasonlítani a két felvételt, hogy nem is olyan régen még mi is volt a "standard" és azért mekkora különbségek vannak. Ám a szalagot nem tudtam már visszajátszani, mert valószínűleg fejhibás lett közben a ketyere. -
tsyl
aktív tag
Ez egy mikrofon és zoom teszt volt.A szélzaj csillapítására voltam főleg kíváncsi, amitől mint már régebben írtam is, nem szabad csodát várni.
(HC-V720 Full HD,19 másodperc, kb.: 60Mb) -
tibor123
tag
Úgy látom, hogy a "műtét" nem csúnyította el a napellenződet.
Nekem is ez a véleményem a wifiről, semmit sem ér… A vásárlás előtt a távirányítás funkciótól sokat vártam, de mikor megérkezett és elkezdtem tesztelgetni, rájöttem, hogy felejtős a dolog. Nyomkodjad a kamerát, nyomkodjad a telefont és ráadásul sokat is fogyaszt. A legfájóbb a dologban, hogy távirányitásban a kamera kezelő gombjai nem működnek. Ki kell lépni a távirányításból, hogy újra használni lehessen a kamera kezelő gombjait.
Szerintem, csak azért rakták bele a wifit, mert ez most trendi és eladhatóbb így a kamera. -
tsyl
aktív tag
válasz
anonym1s #6182 üzenetére
Kicsi a világ
Én tudatosan tolom el magamtól már nagyon régen a politikát...nem nagyon látok bele ebbe a szférába, csak ugye hallja,olvassa az ember a médiát és környezetébe is akaratlanul tapasztal dolgokat...én is azt látom a kis ember szintjén, hogy kivonul a fővállalkozó dögös autókkal és csatlósaival látványosan felvállalni a munkát.
Majd pár nap múlva ahogy kezdődik a meló, megjelenik a "mester" az ütött-kopott Ladájával és segédjeivel....aztán neki kezdenek a munkának éhbérért... aki meg felvállalta jókat röhög a markába... -
anonym1s
őstag
-
tsyl
aktív tag
válasz
tibor123 #6180 üzenetére
pár órája sétáltam épp én is a környékén...
Amúgy alaposan felújítják ami igencsak ráfért már szegénykére.
leírásKözben megoldottam a napellenző problémám és levágtam 1-1cm-t a függőleges oldalakból. Így már tökéletes lett, nem lóg bele a felvételbe.
tibor123-nak köszönhetően a külső akkum is "megjavult" épp ma készültem el a tápkábellel, ami már kellő vastagságú és teljesen stabilan megy. Sajnos derékszögű DC csatlakozót sehol sem sikerült szerezni, így maradt az egyenes dugó nálam is.
Teszteltem a készülék Wi-Fi lehetőségeit is (okostelóval távirányítás, felvétel..stb.) de nem igazán szerettem bele ezekbe a funkciókba. Nyugodtan kihagyhatták volna belőle, nem tudom hány embernek jelenthet ez valami használható plusszot. Nehézkes és lassú. Az NFC-s párosítás ( Xperia-Sola telóm van) meg egyáltalán nem jött össze, pedig a kamera felismerte a mobilt, de beállítani nem tudta.
Teszek fel hamarosan egy zoom és mikrofon tesztet is még.
-
tibor123
tag
válasz
anonym1s #6179 üzenetére
Igen, valóban Debrecenben készült a videó. Egy családi pizzázás alkalmából ugrottunk be szeretett városunkba és úgy gondoltam, viszem a kamerát is magammal és csinálok egy-két felvételt. Nem tudom, hogy miért van beállványozva a Nagytemplom, biztos valami munkát fognak végezni.
-
maxika2004
őstag
Ez lehet driver függvénye is szerintem, mert nekem az ezer éves laptopomon, lenovo
egy ideig asszem nem volt, majd mikor ujratelepitettem, lehet más driverrel, utána lett !A monitorokon nincs nálam hdmi, pedig azok kb 3 és 8 évesek, (asus-dell) de lehet állitani !
dell-en ennyi van : 25,29,30,50,59,60
Pedig ha nem stimmel az fps.HZ akkor tuti nem lesz folyamatos ! -
Ottó58
senior tag
válasz
maxika2004 #6175 üzenetére
Ja, ez így igaz. (50-50, 60-60).
(#6174)tibor 123; "úgy látom hogy a videó minősége, legyen az 50i vagy 50p, elmarad a tv +bluray minőségétől."-lehet, hogy mégis a valódi a számítógépen nézett kép? "kiskagylo2" is írta, hogy "szoftveres becsapás" és a képjavítás miatt más a TV-n.
-
djnice
veterán
válasz
maxika2004 #6175 üzenetére
Hát nekem pl a laptop saját képernyője csak 60 Hz-n tud működni, és sok monitor is, max amelyiknek van hdmi bemenete és úgy kötjük rá a gépre akkor lehet állítani a képfrissítést.
-
maxika2004
őstag
"Számítógépen pedig soha nem lesz olyan folyamatos a mozgás mint TV-n Bluray lejátszóval, a monitor vagy laptop 60 Hz képfrissítése miatt (mivel a videó 50 fps-es). "
Ezzel anno én is sokat szívtam, de sz. gépen is ugyanolyan folyamatosnak kell lenni !
Nálam megoldódott ! Persze az alap hogy az 50fps-es videót , 50 hz-en nézzünk...
60-at meg 60-on ! ... lejátszonak én a CyberLink PowerDVD13 - at használom,
ezzel nekem teljesen folyamatos ! -
tibor123
tag
-
kiskagylo2
csendes tag
Mindegy is emberek , aki sample videókat vadászik úgy is ugyan azon a vason nézi meg őket, és ebben az esetben lineárisan lesz a jobb a jobb tudású kamera videója, mint egy gyengébb minőségűé! Amúgy a váltott soros szűrő egy becsapás, mert szoftveresen javít a minőségen, és ez megint csak nem a kamera tudását prezentálja....
-
djnice
veterán
válasz
tibor123 #6171 üzenetére
Ha VLC-t használsz, akkor a Bemenet/kodekek-nél legyen bekapcsolva a Hardveresen gyorsított dekódolás. Amúgy sztem a Media Player Classic Home Cinema jobb. Számítógépen pedig soha nem lesz olyan folyamatos a mozgás mint TV-n Bluray lejátszóval, a monitor vagy laptop 60 Hz képfrissítése miatt (mivel a videó 50 fps-es).
-
tibor123
tag
Nos, reggel lett a kis fiamnál is. Kipróbáltuk amit irtál és valóban eltüntek a fésűfogak. Több kameravideót is kipróbáltunk, 50i és 50p videókat is. Szépen dolgozik az általad ajánlott váltottsoros szűrő és így már egész jó ez a vlc, szinte teljesen egyforma az 50i és 50p videók minősége. Az örömöm azomban nem teljes. Van egy kis probléma. Leírom, hátha tudsz ebben is segíteni:
Gyors oldalirányú kameramozgásnál, 50i és 50p videóknál egyaránt, a kép nem folyamatos, eltűnik a kép élessége, a folyamatos kameramozgás szakaszosnak tűnik. Nehéz megfogalmazni a jelenséget. Nem feltűnő a dolog, de a bluray lejátszóval összehasonlítva észrevehető a külömbség. Létezne, hogy a számítógép gyenge, gondolok itt a videókártyára? -
tibor123
tag
Csak a saját tapasztalataimat irom le:
32" Samsung full hd tv-t használok, egy LG bluray felvevő-lejátszóval médialejátszásra. És valóban, gyakorlatilag semmilyen külömbséget nem lehet látni az 50i és az 50p videók között. Amiket nállunk láttál, kameravideókat, az is mind 50i felvétel volt, nagyrészt 13 Mb/s bitrátával. Nem akarok elfogult lenni, de szerintem nyugodtak, folyamatosak a videók, tűéles képpel. Én nagyon ritkán használom az 50p felvételt, több okból is.
Vitatható, kicsi minőségtöbbletet ad.
Nagy adatmennyiség a memóriakártyán és a kész video is nagyobb terjedelmű.
És nem utólsó sorban a szerkesztésnél sem mindegy, hogy mekkora adatmennyiséggel dolgozunk.
Ja, még annyit, hogy az akksi is jobban fogy 1080p/50 felvételi módban. -
-
tibor123
tag
válasz
kiskagylo2 #6165 üzenetére
Igen, már emlékszem, hogy vettél te is egy HC-V720 kamerát. Beszéltünk privátban.
A téma kedvéért, meg unaloműzés képpen több géppel is megpróbáltam lejátszani a videót. Gyorsan rádugtuk a lapos tévét a kisfiam számítógépére. Kicsit szerényebb képességű mint a tiéd (AMD FX6300 proci, gigabyte geforce gtx 650 videokártya, asus sabertooth 990fx r2.0 alaplap, win7), de szerintem a célnak megfelel. A vlc playerrel tényleg jól látható a fésűsödés, főleg oldalirányú kameramozgásnál. Windows media playerrel megszünt a fésűsödés, sokkal jobb lett a kép, de nem tökéletes. Gyors kamera mozgáskor (több videóval is próbáltam) mintha egy-egy képkocka hiányozna a videóból. Letöltöttünk még néhány lejátszót, de az említett problémák ugyanúgy megvoltak. Most építettük ezt a számítógépet, egy hónapos, kb. 200000 ft. volt, nagy csalódás, hogy ilyen gyenge a videólejátszásban, különösen annak fényében, hogy következő tesztalanyom, egy Bluepanther dvbt box (8000 ft) hiba nélkül játsza az említett 50i videókat. Akárhogy rántgatom a kamerát jobbra-balra, se fésűsödés, sem akadozó kép, tökéletes, folyamatos a video. Ugyanilyen szépen működik a bluray lejátszóm is és a tévébe integrált médialejátszó is. Van egy MINIX NEO X7 smart boxom, na ennek már nem olyan meggyőző a tudása, ha egy 50i videót akarok megnézni. Hasonló képet ad, mint a számítógép WMP-el. Számítógép plusz tévével most próbáltam először az említett videókat, de nem vagyok vele megelégedve, maradok a médialejátszó boxoknál. -
kiskagylo2
csendes tag
válasz
tibor123 #6164 üzenetére
Nincs semmi gond, én tudom mit tud a jószág , nekem is van... Amúgy egy i7-es gépen vlc-vel néztem. nem nagyon, de látszik, és csak azért reklamáltam hogy nem a teljes tudása lett bemutatva,és ugye vannak akik árgus szemmel lesik mit tud..... különben elég lenne szűk 1 perc,vagy fél a bemutatáshoz, ha gyengusz a neted. Persze ne érez hogy csorbítani akarom érdemeidet, távol álljon tőlem! Köszi a feltöltést!
-
tibor123
tag
válasz
kiskagylo2 #6163 üzenetére
Hát az nem egyszerű. 0.5 Mb/s a feltöltési sebességem. Kb. 6-7 óra alatt ment fel így is a videó. Nem tudom, hogy milyen géppel játszottad le, én a bluray lejátszómmal szoktam, gond nélkül, fésűsödésmentesen játsza az 50i videókat is. Alig vehető észre külömbség az 50i és az 50p videók között. De, ha a smart boxommal játszom le, az 50i video minősége sokkal rosszabb, videóinfomációk menüben 25 képkockásnak látja az 50i videót. Nem vagyok otthon a témában és bocs, ha hülyeséget írok, de szerintem a lejátszód nem kezeli a váltottsoros videókat. De biztos van itt a fórumon aki jártasabb ebben a témában… Talán tudnak tanácsot adni.
-
tibor123
tag
Üdvözlök mindenkit!
A napokban készítettem egy kis tesztvideót gyenge fényviszonyok között a HC-V720 kamerámmal.
https://www.dropbox.com/s/7pojsxts5lp14wd/HC-V720%20Gyenge%20f%C3%A9nyviszonyok.m2ts
Főleg azoknak ajánlom, akik kamera vásárlás előtt állnak és a HC-V720 is felmerült a lehetőségek között. Nem akarom sem fényezni sem elmarasztalni a kamerát, ennyit tud gyenge fénynél. -
anonym1s
őstag
Van itt valakinek JVC GZ-VX715 kameraja?
-
anonym1s
őstag
Sziasztok.
Mi a kulonbseg ez a ket canon kamera kozott a 8gb beepitett tarhelyen kivul?
Az R406-ot most olcson tudnam megvenni, belso tarhely nekem nem kell, azon kivul meg en nem latok mas kulonbseget.CANON LEGRIA HF R406
CANON LEGRIA HF R47Ja, itt egy video amiben a panasonic v210-el hasonlitjak, es a panasonic lathatoan jobb minosegu. Valoban ilyen latvanyos a minosegkulonbseg a panasonic javara, vagy csak rossz a beallitas a canon kameran?
-
narumon
őstag
válasz
Katumoto712 #6157 üzenetére
Az ilyen kérdésekre gyorsabban kapsz választ a DSLR videózás topicban, ide csak ritkán nézek be.
Igen valóban, ezeknek mind elég lassú az autófokuszuk. Videó esetén érdemes átkapcsolni manuálisra. -
Katumoto712
tag
Sziasztok.
Nem rég vásároltam egy Sony Nex-3N Kamerát.
Megvagyok vele elégedve kezdő fotósként,de van pár hibája.
A legnagyobb problémám a videó minősége lenne.Nem tudom,hogy ez normális-e ennél a képnél de a legjobb minőségre állítva is sokszor lesz homályos a kép mikor videózom,főleg mozgatáskor.Mintha nagyon lassu lenne a fokusza.Remélem tud valaki segíteni,mert még garanciális.
Köszi -
lev@bps
csendes tag
Sziasztok,
kamera vásárlásban volna szükségem segítségre: minimális összeg van rászánva (max. 70 000 Ft), másodlagos kamerának lesz használva. Nagyrészt interjúk lesznek vele rögzítve állványról, igazából semmilyen különösebb elvárás nincs, mert lámpa van, a hang a képtől függetlenül kerül rögzítésre és nagyrészt civilizált helyszíneken forgatunk, így hálózatról kaphatja a tápot, akksiidő se lényeges. Ilyen áron azért belefér az optikai stabilizátor, ill. azért nyilván örülnék, ha kevésbé jó fényviszonyok között is jó képet kéne rögzítenie (CMOS szenzor?). A legfontosabb a képminőség: mindenképpen FullHD és azon belül is jó minőség. Csodát nyilván nem várok ennyi pénzért.
Talán nagyon mellé nem nyúlhatok, de ha van tippetek, megköszönöm, ha megosztjátok.
(jöhet külföldről rendelés is, Amazon-t nézegetem pl. az akciókért - ha épp valaki látott valamilyen komoly akciót, szintén jelezze!)
Köszi!
-
tibor123
tag
Itt van egy videó a HC-V720 működése külső akkuval:
https://www.dropbox.com/s/rf8ch1ebki811ts/HC-V720%20akku.m2ts
Elnézést a bihari tájszólásomért, sokszor még engem is meglep ha vissza hallom saját magamat.
Itt egy videó a beépített kameralámpa pótlására:
https://www.dropbox.com/s/ba9r8qcmtyg7sh3/Led%20Vide%C3%B3l%C3%A1mpa.m2ts
A felvételek a leggyengébb minőségben (5Mb/s) készültek a kis feltöltési sebességem miatt. -
tibor123
tag
Hello!
Sajnálattal olvasom, hogy jártál. Úgy gondolom, hogy egyetlen oka van a problémáidnak, kevés áramot tud leadni a külső akku. Vibráló lcd azért látható mert ha töltőn van a kamera, automatikusan világosabbra (+1) vált az lcd. Akkucsere üzenet nekem is megjelent kameralámpa használatakor, ugyanilyen vibráló lcd-vel együtt. Lajátszáskor feleannyi áramot fogyaszt a kamera (az akkuidő kijelzőről is látszik), ezért működött ebben a módban jól és az akkubank is birta árammal.
Az én külső akkum is határon van áramellátás szempontjából, a kameralámpát már nem birja, és a kameralámpa használatával ugyanezeket a hibaüzeneteket hozza, de a lámpa használata nélkül tökéletesen müködik. Felvételkor is, bármilyen opciót használok. -
tsyl
aktív tag
Ma próbálgattam tesztelni egy külső akkut is (Power Bank 20.000mAH)
Felvételnél periodikusan kiírta, hogy cseréljem ki a teljesen feltöltött akkut, miközben folyamatosan villódzott az Lcd kijelző fényereje. Érdekes, mikor bekapcsoltam a kamerafényt akkor ez a villódzás teljesen abba maradt. Az okát nem értem.
A gyári aksit nekem szinte falta a kísérlet közben és kb. 50 perc alatt le is merült. Ezek után már nem is fogadta a külső tápot el.
Play üzemmódba nem volt baja. Nem villogott és érdekes módon a power bankot is elfogadta.
Próbáltam úgy is, hogy a gyári akkut kiveszem de akkor pár másodpercen belül ez az üzenet íródott ki és le is kapcsolt a kamera.
No mára ennyit... -
tsyl
aktív tag
-
No.01
addikt
Sziasztok,
Lehet rossz helyen jarok, de akkor legyetek kedvesek mutassatok iranyt
Akcio kamerat (de hulyen hangzik ez magyarul
) keresek, motorozashoz, biciklizeshez.
GoPRO lenne a tuti valasztas tudom enis, de annyit sajna nem adnek erte hiaba is jo es vannak megcafolhatatlan elonyei.
Kulfoldon rengeteg az apro kamera, de a legtobb esetben gagyi vackot adnak ami igaz h folvesz videot, de az olyan is. En szivesen adnek ki penzt egy olyanert ami hasonlo tudasu (kis kompromisszumokat bevallalok lasd 1080p 60fps <--> 1080p 30fps) de nem egy olyan highend cucc, mint a nagytestver.Segitsegeteket elore is koszonom!
-
tsyl
aktív tag
válasz
tibor123 #6143 üzenetére
Nagyon érdekes és köszönöm az infót! Én is megfogom nézni. Ezt a részét még nem is próbáltam a kamerának. Rengeteg minden van még ami kipróbálásra vár!
Viszont én is teszteltem a mikrofont és különböző felbontásokat (természetben és egy zenekari próbán), amit szintén szeretnék majd a közeljövőben megosztani az érdeklődőkkel.
Dióhéjban (pozitívan) csak annyit, nem is gondoltam volna, hogy ilyen szépen lekezeli a V720 beépített mikrofonja a hangfal közelséget. Nem torzult a hang sehol. Egyenlőre csak automata üzemmódba történtek a jelenetek rögzítései 5.1 Surround beállítással.
Negatívum viszont az én véleményem szerint, hogy a basszus nagyon eltűnik. Persze elképzelhető, hogy ha manuálisan állítom a felvételiszintet akkor ez kivédhető. Majd ezt is kipróbálom idővel.Teszteltem a szélzajt is igen erős szélfújás mellett. A beszédhangok érthetőek voltak, viszont az automatika nem igazán tudta a szelet kiszűrni. Ettől az opciótól nem szabad sokat elvárni és kicsit csalódtam is benne.
A zenekari próbán 45 perc felvételt tudtam készíteni a v720-as gyári akkujával úgy hogy közben a kamerát nem kapcsoltam ki (csak pause) és szándékosan elég sokat zoom-oltam. A kamera 95 percet ment így..ennyit bírt nálam aVW-VBT190 akku teljes töltésről indulva.
Egy kicsit más:
Szereztem némi tárhelyet az elmúlt napokba és azon szorgoskodom, hogy egy helyre feltudjam tölteni a rövidke teszt snitteket eredeti m2ts formátumba. Az a tervem, hogy adom a Youtube-os linket és mellette pedig ott lesz az eredi videó letöltő linkje is, mert én is tapasztaltam, hogy a videómegosztó nem adja vissza az igazi értékelhető felbontást.Nagyon szívesen gyűjtenék össze (és tenném közzé )több típusú kamera vagy fényképezőgép (videó-fotó) felvételeit ha ebben partnerek lennétek. Én is nagyon kíváncsi vagyok a videó- és fotótechnika folyamatos vívmányaira és az állandó versenyben lévő termékek "bizonyítékaira". Úgy érzem nem vagyok egyedül ezzel. Lehetetlen minden terméket kipróbálni ami a piacon van, pedig az ember nagyon kíváncsi lenne rá és ez a hobbi vagy nevezhetjük elhivatottságnak, nem igazán olcsó kategória. Ezért lenne jó ha nem azt akarnánk elhitetni, hogy a saját "XY" kameránk a legjobb és a többi az felejtős...hanem azt hogy ha valaki bizonytalan vásárlás és szakmai téren, akkor legyen annyi segítsége, hogy saját szemével győződjön meg az adott technika tudásáról...és döntsön ahogy jónak látja...Mindig lesznek újabb és minőségibb termékek...
...Magamat ismerve biztos, hogy nem fogok jó pár évig másik kamerát megvenni akár milyen csodák is jönnek majd ki a piacra...nekem a V720 jutott előnyeivel és hibáival együtt..és ezt így is fogadom el. -
tibor123
tag
Üdv!
Ha valakit érdekel… A hc-v720 kameradőlés kiegyenlítő nem csak parasztvakítás, valóban működik. Tesztvideóim visszanézése során jöttem rá. Lcd-n átsiklik az ember felette, de tévén nézve és a hc-v500-al összehasonlítva (amiben nincs ez a funkció) szembeötlő, hogy egy enyhe, abszolút nem zavaró, jobbra-balra billegés látható a felvételen. Valószínűleg a korrigálások miatt látható az említett billegés. Már akkor is látszik, hogy történik valami, mikor ezt a funkciót aktiváljuk. Nem csak annyi történik, hogy az lcd-re kerül az ikon, hanem egy pillanatra elsötétül a kijelző és egy nagyított kép tér vissza az lcd-re. Kb. 2mm eltérés mind a négy irányban. Nem vagyok benne biztos, csak feltételezem, hogy körbevágja a képet és így végzi a korrekciót. -
tibor123
tag
Hello!
Mindegyiknek van előnye és hátránya. Sötétben egyértelműen a canon a nyerő, de sajnos nincs nagylátószögű objektív (ha jól tudom) és a zoom is elég kicsi. A hc-v520-nak óriási zoomja van, de sötétben ő a felsoroltak közzül a leggyengébb. Ha kicsit visszaolvasol, "djnice" 6017-es hozzászólásában van utalás egy tesztre. Hc-v727 (kb. ugyanaz, mint a hc-v720) és canon m506 (hasonló az m56-hoz) -
tsyl
aktív tag
Tud valaki gyorsba segíteni, hogy a Panasonic következő jelölései pontosan milyen bitrateket jelölnek?
Egyszerűen nem találom a táblázatot...
1920x1080 50p
1920x1080 50i PH
1920x1080 50i HA
1920x1080 50i HG
1920x1080 50i HE -
anonym1s
őstag
Van valakinek infoja arrol hogy a 2014-es kamera modellek miben lesznek jobbak a 2013-asoknal?
Teszteltem az lx7 akkuidejet. Nem mondanam bajnoknak. 1 ora 42 percet birt, plusz 10 perc amig csak be volt kapcsolva de felvetel nem ment. Meg szerencse hogy kicsi-konnyu es olcso hozza az akksi.
Prima ez az lx7, en nagyon birom, de ha hegyekbe megyek kirandulni, megiscsak jo lenne egy combos zoom. -
zsolt734
tag
Sziasztok!
Használt kamera vásárlás előtt állok, két lehetőségem van: Canon HF R306 és Sony CX-105.
Ti melyiket vennétek, ha a minél jobb képminőség a lényeg, viszonylag kevés fényben?
Előre is köszönöm segítségeteket!Üdv.:
Zsolt -
nglc
csendes tag
Sziasztok,
Kamera vásárlás elött állok, a megfelelő model kiválasztásában kérném a segítségeteket.
Felhasználás köre vegyes, kirándulás-beltéri adott esetben gyengébb fényviszonyok-sportesemény.
Kicsit nézegetve a kínálatot és olvasgatva a fórumot az alábbi tipusokra szűkítettem le:Canon Legria HF M56
Panasonic HC-V520
Panasonic HC-V720Ezek közül szerintetek melyik lenne a legjobb választás egy átlag felhasználónak?Esetleg pro-kontra hogy miért.
Illetve érdekelne, hogy a V520-V720 közötti kb. 25K árkülönbség a képminőségben is jelentkezik-e vagy csak a szolgáltatásokban nyújt többet a V720?
Ha ebben az ársávban /100K körül/ tudtok más alternatívát ajánlani azt is megköszönném.Üdv.
nglc -
tsyl
aktív tag
válasz
Vyndree #6133 üzenetére
Elkezdtem tesztelni a kamerát...
Nem szeretném egyik technikához sem hasonlítani...vonja le mindenki magában amit gondol róla...
A memória kártyáról egy az egybe töltöttem fel a képeket, minden manipuláció nélkül.
1. rész:
Panasonic VC-720 (original 20,4 Megapixeles) Fotók:
-Hóvirág
Fotó - 26x-os zoom teszt (válltámasszal
kép01
kép02
Fotó3
Fotó04
Fotó05
Fotó06
Fotó07
Fotó08egyéb fotók:
Blöki
Zeller
Száraz csokor részlet 01
Száraz csokor részlet 02
Menta
Splitter (vakus)Ahogy időm engedi töltöm a videó felvételeket is...
-
anonym1s
őstag
Hali.
Kossz hogy te is elmagyaraztad neki, hatha igy mar megerti, mi az a kezelesi koltsegJa, oktoberben te tanacsoltad nekem a fenykepezot a kamera helyett.
A hx9v-t eladtam mert az ejszakai videoi nem tetszettek (bar a v720-nal az is jobb volt), de maradtam a tanacsodnal es nem bantam meg.
Szoval kossz a tanacsot! -
anonym1s
őstag
válasz
maxika2004 #6117 üzenetére
Vitaba szallsz velem v720 kamera ugyben, holott en hetekig hasznaltam, neked meg soha nem volt.
Kijelented hogy hulyesegeket beszelek, celzasokat teszel a szemelyemre, fel igazsagokkal probalsz nevetsegesse tenni, biralod a vasarlasi szokasaimat, es a vegen meg te "nem alacsonyodsz le".
En nem szoltam hozzad egyetlen rossz szot sem amig belem nem kotottel, es mindig is csak a v720-rol beszeltem, meg olyan kamerakrol amirol van tapasztalatom.
Akkor alacsonyodtal le, amikor burkoltan kijelentetted, hogy hazugsag amit en tapasztalatok alapjan irtam.Most egy lx7 gepem van, tegnap erkezett. Olcsobb volt mint a v720, videoban sokkal jobb, fenykepben nagyon sokkal jobb, elso toltes alkalmaval 1 ora hasznalat utan meg mindig 3 palcikas az akksijelzo, gyari akksi 8000ft de most akcioban 5400, utangyartott 2100. Egyetlen hatranya a v720-al szembena kicsi es lassu zoom, de a video minoseg karpotol ezert.
Bar ha jobban belegondolok en ezt nem tudhatom, majd te megmondod tutit, mert te olvastal rola tesztet -
tsyl
aktív tag
válasz
tibor123 #6122 üzenetére
Én is!
Mikrofonilag nekem a pana gs500 (dv-s) volt nagyon sokàig etalon. Hangfal közvetlen közelébe is normális felvételt rögzített. 5.1 mikivel most fogom próbálni először ezért is érdekel annyira. A "nagy" kamerámhoz anno vettem külső mikrofont (Rode) de sokszor csalódtam éles helyzetekbe benne.
-
-
djnice
veterán
válasz
Vyndree #6118 üzenetére
A kezelési költséget a posta szabja ki a vámolási munkáért (1000-1500 Ft), kb október óta szinte mindent megállítanak ami EU-n kívülről érkezik és be kell fizetni a termék ára után az áfát (22 euró felett, és a postaköltség is beleszámít), plusz nagyobb érték esetén (150 euró felett) a vámot is.
-
Vyndree
őstag
válasz
maxika2004 #6117 üzenetére
Most is ködösít, nem tudja rendesen elmagyarázni. Mondjuk ami nincs azt elég nehéz.
-
Vyndree
őstag
válasz
anonym1s #6112 üzenetére
Nekem még nem volt ilyen tételem, magyarázd el kérlek, mert tényleg nem értem mi ez kezelési költség. Van a terméknek egy ára, van postaköltsége (vagy nincs), más költséggel eddig még nem találkoztam. 117 terméket rendeltem eddig, se vám-ot, se áfá-t nem kellett eddig még fizetnem, mondjuk általában 50usd alatt rendelek.
-
anonym1s
őstag
válasz
maxika2004 #6114 üzenetére
Hu bazdmeg, te nagyon sulyos vagy. Ha gondolod, kikereshetek neked nehany pszihiater telefonszamot a telefonkonyvbol hogy elbeszelgess veluk
-
maxika2004
őstag
válasz
anonym1s #6113 üzenetére
(OFF)" En mondom a tapasztalataimat,Maxika mondja a magaet, csak fogalma sincs mirol "
tapasztalataidat az lcd kijelzőn keresztül ..(/OFF)
(OFF)Addig nincs gondja senkinek mig el nem hiszi a hülyeségeidet !(/OFF)
Azt te csak szeretnéd hogy csak 1 ember röhögne rajtad, jóval több van elhiheted !! -
anonym1s
őstag
válasz
Vyndree #6102 üzenetére
Szoktam kulfoldrol rendelni, tavolkeletrol is de csak ugy ha afa es kezelesi ktsg-el egyutt is megeri, mert az hogy atjon afa nelkul, kizarolag a szerencsen mulik. En pl. november kozepe ota minden szarra fizettem mert nem "csusztak at". Kezelesi koltsegnek meg mar a neveben benne van hogy mi az. Ha nem tudod mi az, utana kene nezned. Amugy rajtad kivul nem ismerek senki mast aki nem tudja mi a kezelesi ktsg.
-
tibor123
tag
válasz
Vyndree #6109 üzenetére
Így van. Szerintem az én tesztem sem teljesen mérvadó, mint ahogy az 1órás felvételi idő sem.
Lakásban végeztem a tesztet, automata üzemmódban, automata lcd fény, 13Mb/s bitráta. Videólámpát nem használtam, 5-10 percenként megjárattam kicsit a zoommotort.
Az akkuidő kijelző 1 óra 34 percet ír feltöltve. Átlagos körülmények között- úgy gondolom-ez könnyedén elérhető. -
Garada
őstag
Bennem is sokszor felmerült a kérdés de egy IPhone vagy IPad kamera tökéletesen kielégítí az igényeimet.
-
Vyndree
őstag
válasz
tibor123 #6108 üzenetére
Gondolom a felvételi idő sok mindentől függ, elég sok összetevőből tevődhet össze. Zoom, fényerő, állítgatás. Azt is bele kell kalkulálni, hogy az esetek 90%-ban nem úgy videózunk, hogy bekapcsoljuk a felvételt és merülésig felvételi módban hagyjuk. Az időt inkább tól-ig kéne meghatározni.
-
tibor123
tag
Hello!
Valalaki mérte már a hc-v720 felvételi idejét, vagy csak írogatjuk a hallottak után az 1órát,1óra 15 percet? Mert én tegnap végeztem egy próbát. 2 óra 2 perc felvételt sikerült csinálni full töltöttségről kikapcsolásig. Meglepett engem is. -
Ottó58
senior tag
válasz
Dr. Gonzο #6105 üzenetére
És miért nem veszel Sony-t? Alap akkuval is több mint 2óra felvételi idő, kicsit nagyobbal akár négy óránál is több, vagy még nagyobbal akár 8 óra is lehet, és van utángyártott!!!
S nem kerül csak a Pana 3/4-ébe, vagy még annyiba sem. Annyival nem jobb a Pana, amennyivel drágább, csak némelyek nagyon favorizálják. -
Dr. Gonzο
senior tag
Jézusom, micsoda parázs hangulat....
Én csak arra lettem volna kíváncsi, hogy 120.000 környékén a Panasonic HC-V720EP-KA megfelel-e.
És van-e kiváltó alternatívája.
Azzal azért tisztában vagyok, hogy 120-ért nem fogok minden téren tökéletes kamerát kapni. De nem is prof felhasználásra lesz.
Amúgy ha a Panát 2 akksival veszem és az 2 óra felvételre elég ,az több mint elég!
Nézegettem a fényképezőgéppel készített videókat, átlagban 4 perces kisfilmek vannak rajta.
Az két akksival 30 videót jelent. Ezt több mint elég egy napra.
Persze nyitott vagyok más készülékre is, hisz ezért vagyok itt, ezért kértem a tanácsotokat.
Csak ne vesszetek össze -
rybak111
csendes tag
Sziasztok!
A Panasonic HC-V720 és a Canon Legria HF M56 között ingadozom. Mi a különbség a felvételi módban? Mit jelenz az, hogy a Canon párhuzamos rögzít AVCHD és MP4 formátumban? Ezt a Pana nem tudja?
Megéri várni a Canon R56-ra?
Köszi -
Vyndree
őstag
válasz
anonym1s #6076 üzenetére
Vissza kanyarodva egy gondolattal a külföldről rendelt termékekhez, soha nem fizettem még se ÁFÁ-t, se VÁM-ot, se kezelésit (még most se tudom ez mi), pedig rengetek akkut, kábelt, tokot, tartót rendeltem már kintről és volt benne ami jócskán meghaladta a €22-t. Számlát nekem nem raknak bele a csomagba azt átküldik és ha kell kinyomtatom, a finánc csak azt látja amit ráírnak. Ha kibontja csak egy akkut lát benne meg hogy 20 USD az ára és nem tudja megtejelni. A legutóbbi fényképező akkum 6,45 USD volt (majdnem 1500Ft), ennek az itthoni bolti ára ÁFÁ-val, VÁM-mal, iszonyat haszonnal 7990Ft. Egy olyan rendelésem volt ami meghaladta az 50eFt-ot, de az is simán átjött, ott sem volt egyéb költség.
Ha mindenki így csinálná tuti tennének ellene valamit mert ez az az országnak ez nem jó. Be kell menni a boltba megvenni, abból van bevétele az államnak többszörösen is, ezt a kintről rendelt megoldást hagyd meg nekünk.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- iKing.Hu - Google Pixel 9 Pro XL - Hazel - Használt, karcmentes
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Samsung Galaxy S24 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570 AORUS ULTRA alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest