-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Ezekről mi a véleményetek?
Fosi Audio Q4 mini fejhallgató-erősítő sztereó USB AUX játék DAC audio átalakító
192 kHz-es USB DAC digitális-analóg audio átalakító
192 kHz-es DAC alumínium digitális-analóg audio átalakító
Szimpatikus még a könnyű kis Fosi Audio DS1, megtalálható rajta a hangerőszabályzó is.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz CPT.Pirk #107346 üzenetére
Végül hogyan vált be a "192kHz 24Bit" DAC?
Egy régi kis Creative Sound Blaster Play "utódjaként" talán jó lehetne?
-
Dhampir
félisten
válasz pulutodurumo #106243 üzenetére
Én is úgy tudom, hogy már megterhelt ár lenne, ezért pendítettem meg már a kérdező hozzászólásomban is az európai beszerzést. Ugyanakkor egyes kínai gyártók (talán boltok is?) lehetőséget adnak például európai raktárakból való szállításra is.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Analóg hangerőszabályzós új DAC-ok közül, amely laptopra csatlakoztatva is megfelelő, "ár-érték" arányban mit ajánlanátok, ami Európában beszerezhető?
Korábban nézegetett típusok:
FiiO K3 2021 (ez USB 2.0-hoz való még)
Ezeknél van ajánlottabb, illetve valamelyikük variánsa?
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz Dhampir #100292 üzenetére
Végül ezeket találtam, amik nagyjából választ adnak a felvetésre:
My "subjective" experience with AKM vs ESS DAC chip "sound signature".
-
Dhampir
félisten
SirRasor és Polllen
Köszönöm az infót!
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Hasonló kategóriában melyik lehet a jobb DAC?
- FX-AUDIO DAC-X6 (ennél tetszenek a kis kapcsolók is)
- Fosi Audio Q5
Esetleg van hozzájuk hasonló DAC ekkora tudással, valamennyivel még olcsóbban is?
-
Dhampir
félisten
válasz Gzula[HUN] #97628 üzenetére
Köszönöm szépen az ajánlott típusokat!
Még eszembe jutott az, hogy van olyan, amelyik Linux alatt is jó drivertámogatással bír?
A FiiO K3-ról olvastam az Árukeresőn egy vásárlói véleményt, miszerint Linux alatt is jól működött, de az már kicsit drágább eszköz.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Creative Aurvana Live! SE fejhallgatóhoz milyen DAC-ot ajánlanátok?
Régebben Bodz listája alapján választott Creative Sound Blaster Play! USB eszközt használtam Koss Porta Pro fejhallgatóval.
A Creative Aurvana Live! SE is relatíve szépen szólal meg a régi kis Creative Sound Blaster Play! eszközzel.
Milyen számítógépre köthető (vagy számítógépre is köthető) erősítőt ajánlanátok, ami a régihez képest mindenképpen minőségibb előrelépést jelentene?
-
Dhampir
félisten
Véleményem szerint a Creative Sound Blaster Play! is kicsit szebben szól Linux alatt, ahol teltebb és részletgazdagabb a hang.
Mintha a Windows 10-hez való audio driver nem emelne ki eléggé egy-egy hangszert, például ennek a videónak a vége felé (körülbelül 1:18-tól) a dobhangok háttérbe szorulnak.
-
Dhampir
félisten
A DacMagic XS tesztjében többek között ezeket írták:
A Cambridge Audio DacMagic XS tényleg képes egzaktabb módon tálalni finom és összetett zenék részleteit, de nagyon jó fejhallgató vagy hifi rendszer kell ahhoz, hogy ezt meghalljuk.
Valamint:
Tipp: Ha mindent ki akarunk hozni a DacMagic XS-ből, célszerű szereznünk egy speciális USB kábelt is mellé. Rengeteg zenehallgatásra optimalizált zsinórt találunk a piacon, melyeknek hatékonyságát korábbi tesztjeink is igazolják. Mi ezúttal egy Furutech GT2 USB-mini vezetéket (AudioQuest Mini-B Micro-B USB átalakítóval) hívtunk segítségül, és a gyárilag mellékelt madzaghoz képest egyértelmű különbségeket hallottunk. A kiváló kábel sok részletet megragad, „kikristályosodnak” olyan apró rezdülések, melyeket az alapzsinórral is hallunk, de visszafogottabban, homályosabban. Mivel az eltérés azonnal észrevehető, ezért annak, aki 24/96 vagy még jobb minőségű zenéket szokott hallgatni, erősen ajánljuk, hogy feltétlenül hallgassa meg másik vezetékkel az XS-t! Itthon is több remek kábelmárkát találunk, többek között az AudioQuest és a Furutech lehet jó választás.
-
Dhampir
félisten
válasz ates93 #33163 üzenetére
Például a Wolfson chipes Samsung Galaxy S3 a Boeffla kernellel és hozzá a Boeffla Sound Controllal állítólag jól szól.
-
Dhampir
félisten
Utánaérdeklődtem a FiiO E10K Linux alatti támogatásának és közvetetten az a válasz érkezett a FiiO fejlesztői csapatától hogy "a FiiO E10K-t támogatja a legtöbb Linux disztribúció". Gondoltam közzéteszem, ha valaki a Windows mellett Linux orientáltságú DAC-ban gondolkodik.
Nincsen saját tapasztalatom erről a DAC-ról, a friss felhasználók például ezen a fórumon cseverésznek tapasztalataikról.
-
Dhampir
félisten
válasz krichd1 #33090 üzenetére
Kikapcsoltam, köszi.
A legújabb driverrel nyomta fel az Audio Centert, más nincsen fent.(#33091) .DLL
Így is szép a hangzás, a gyárilag választható effektek nélkül.
Érdekes, olyan, mintha középen is lenne egy láthatatlan, harmadik hangszóró, VLC-vel hallgatom a HDEND Audiophile Air1 CD 2007-et.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
Beszereztem egy Creative Sound Blaster Play! kis USB-be nyomható kütyüt, az alaplapi hangkártyánál jobb.
Azzal indítottam, hogy letiltottam az alaplapi Realtök hangkártyát, hogy ne kavarjon be a hangbeállításoknál.Csodákat nem várok el tőle, de egy Genius 1250B egyszerű hangfalacskával szép tisztán szól, legalábbis a laptop zizegőjénél sokkal jobban. :-)
Bekapcsoltam a Creative Audio Centerében a CMSS-3D, Bass Boost, EAX Effects módokat, egyenlőre "Jazz Club" hangbeállításra tettem.
Vajon érdemes feltelepíteni a Creative Alchemy szoftvert is?
-
Dhampir
félisten
válasz bkercso #33082 üzenetére
Ez vajon TCXO-kal együtt kerül ennyibe??
Elvileg a 3 darab aranyszínű izébizé látható a képen és ha nem vág át az eladó, akkor már beleforrasztották, illetve feltehetően forrasztani fogják a megrendelés után.
Ez jó árnak számít a TCXO-kkal együtt?
Szerintem rendeld meg és ha TCXO-kkal küldik, akkor berendelünk belőlük egy nagyobb adagot. A következő kínai újévi ünnepségekig talán ideér.
(#33085) .DLL
Ne légy illúzióromboló. :-( :-)
A kínaiakhoz képest David Copperfield kutyagumi.
Ezeket felfogni már mikroelektronikai ismereteket követelnek meg. Nekem egyenlőre jó lesz a Plug & Play is. :-D
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
(#33071) .DLL
(#33072) dudika10
(#33073) vodkaboy22
Köszönöm szépen a segítséget!
-
Dhampir
félisten
A Creative Sound Blaster X-FI Surround 5.1 Pro hangkártya mennyire ajánlott a Creative Sound Blaster X-FI HD-hez képest?
-
Dhampir
félisten
Amit bkercso mester korábban ajánlott; az Xmos chip(?) vodkaboy22 beszámolója alapján Linux alatt is működik.
Nem tudom, hogy a XMOS PCM5102 USB kompletten összeszerelt ketyerére is vonatkoztatható a fenti tapasztalat?
Az Xmos úgy működik, hogy USB-be bedugva a hangerőt fejhallgató esetén csak a gépről lehet szabályozni, illetve hangszóró működtetésekor értelemszerűen a hangfal saját hangerőszabályzójával?
Ehhez kell még külön egy külső tápot is venni?
-
Dhampir
félisten
Bodz cikkében és a fórum keresőjének segítségével olvastam a Creative Sound Blaster X-Fi HD USB hátrányáról, miszerint usb-n nem tudja a 44.1kHz-et.
Innen viszont azt hámoztam ki a CA0189 chipről (ha jól informálódtam és tényleg ez van benne), hogy:
Internal glitchless clock mux to select between one of three possible PLL reference clocks:
-24.576MHz oscillator for native 48kHz operation
-22.579MHz oscillator for native 44.1kHz operation
-external S/PDIF clock sourceEszerint mégiscsak működik 44.1kHz-en is?
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz Dhampir #33060 üzenetére
Vélhetően a Linuxos működési feltétel már nagyon le fogja szűkíteni a kört, így könnyebb lesz a maradékból csipegetni. A kérdés az, hogy így mi marad minél "ócóbban".
(#33062) Jancsi
Tetszik ez a műhelymunka. Olyan, mint a "szétszedtem/összeraktam projekt Béka honlapján".
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz CaNNa3IS #33059 üzenetére
Köszönöm szépen a választ!
Viszont a Musiland Linux alatt nem működik Bodz cikke szerint.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz bkercso #33054 üzenetére
Pontosítanám, egy Samsung Galaxy i9300 S3 lejátszóján fejhallgatóval meghallgatott, FLAC-formátumú HDEND: Audiophile Air1 - CD2007 hangzása és a laptop alaplapi hangkártyája között ég és föld a különbség.
Ehhez hasonlóan szép hangzás, minél valósághűbb lenne jó. Viszont ha ezt a hangzást visszaadja már a Creative Sound Blaster Play USB hangkártya is, akkor az bőven elegendő lenne kezdésnek. Másik szempont, hogy szükség esetén Linux alatt is beüzemelhető legyen.
-
Dhampir
félisten
válasz bkercso #33050 üzenetére
Köszönöm, hogy eddig elszenvedtél, illetve kibírtatok.
Azért lenne még egy idétlen kérdésem (a fórumlakók lehetséges gondolata: -Jaj ne, csak azt ne, többet már ne!")
Egy okostelefonban lévő Wolfson dac minőségét az USB-re köthetőek közül hozza a 10.000 Ft alatti kategória is vagy csak az ennél drágábbak mérhetőek hozzá?
-
Dhampir
félisten
válasz bkercso #33046 üzenetére
Benne van és remek összeállítás, de ahogy a szerző is írja a végén:
Ez nem egy teljes lista, csak pár példa, afféle iránymutatás, hogy mivel lehet érdemes foglalkozni első körben.bkercso: A fórum amúgy nem csak a kérdezősködésről szól,
Hadd idézzem a lista cikke alján megfogalmazott gondolatot, amelyből aláhúzással kiemelem a lényeget:
Ennél jóval több értelmes, szép hangú DAC és erősítő létezik, amiket akár én magam is ajánlok bármikor, tessék kérdezni a fórumban!
Engedtessék meg a kérdés, kérem.
(#33045) .DLL
egy baja van, 10k és 100k között nincs felosztva.
Igen.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz bkercso #33043 üzenetére
Csakhogy keresni tudni kell, ugyanis a kereső konkrét típusokra ad jobbára találati eredményt.
Akinek fingja nincsen a kínai gyártósorról lecsúszó exkluzív audiophile cuccokról, az jószerivel fél év múlva is a kalviatúrát fogja karmolászni.
Nem ártana az összefoglalóba elkészíteni egy kisebb listát az ajánlott típusokról, mint ahogyan ezt egyéb topikokban is megcsinálták már.
Jóval kevesebb lenne a kérdezősködés és röviddel utána már be is lehetne zárni ezt a fórumot.[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz bkercso #33040 üzenetére
Az biztos, hogyha megtehetem, akkor alaposan megfontolom a dolgokat, mert "hamarinak" lenni csak a kereskedőknek üzlet.
Habár az is igaz, hogy spórolni a legjobban úgy lehet, ha semmit nem vesz az ember, viszont a hosszú élet titka is a vételben rejlik, ugyanis nem szabad abbahagyni a lélegzést.
A vázlatos listát egy kis eligazodásnak és emlékeztetőnek szántam, mert rajtam kívül betévednek ide más keresők is.
-
Dhampir
félisten
válasz CaNNa3IS #33038 üzenetére
Nem sok tapasztalatod lehet ilyen téren azt látom.
Naná, semmilyen.
A FiiO E10K DAC+AMP és a Creative Sound Blaster X-FI HD USB kivételével a többit mind itt ajánlották.
Semmilyen vám papír nem kellett.
Az még tavaly volt? Idén már minden vámkezelés alá esik.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Ki melyi(e)kre szavazna a három alsó- illetve belépőkategóriából (olcsó, közepesen drága, drágább)?
Olcsó:
-MUSE Z3 HiFi PCM2704 USB to S/PDIF Converter DAC (külföldről rendelhető)
-Creative Sound Blaster Play! USB (hazánkban kapható) (külföldön K-MIC Jin Maike KM720 néven is fut, külföldről rendelhető)Közepesen drága:
-HiFimeDIY Sabre U2 Asynchronous USB DAC (külföldről rendelhető)
Drágább:
-Musiland monitor 01 Mini (külföldről rendelhető)
-FiiO E10K DAC+AMP fejhallgató erősítő D/A konverterrel (hazánkban kapható)
-Creative Sound Blaster X-FI HD USB (hazánkban kapható)Ha a listából kimaradt valamilyen ajánlható darab, akkor légyszi pótoljátok egy hozzászólás erejéig.
-
Dhampir
félisten
válasz bkercso #33007 üzenetére
Vélhetően annak érné meg, aki nem akarja reszketve várni egy lekáderezhetetlen kínai shop küldeményét.
Az Áfázást nem lehet kikerülni. Egy visszaküldős javítás után ismét várni kellene míg átmegy a vámkezelésen és újból bekérik a dokumentumokat, igazolni kell a már egyszer kifizetett Áfát, szóval ez egy hercehurca. Nem is beszélve arról, hogy útközben kilophatják a terméket, ez néha mobiltelefonokkal is előfordul.
Szerintem érdemes lenne kifizetni az itthon elérhető jó szupportért a többletárat. Nyilván, aki ráérős (rendelkezésére áll egy helyettesítő hangkártya) vagy ez a hobbija és szeret rizikózni, az bevállalja a távol-keleti megrendelést.
Lehetne csoportos rendelést szervezni, hátha a webshop olcsóbban adná így a terméket. Ehhez azonban a szervezőnek és szétosztónak fel kellene áldoznia magát, ezért érthető, ha a kereskedői behangoltsággal nem feltétlenül rendelkező "Aú, dió, Phil" ezt nem vállalná be. :-)
-
Dhampir
félisten
Millióféle hifi, audio, barlang, szájharmonikákat árusító, fedél nélküliek életterén átvehető és egyéb akusztikai szaküzlet létezik Magyarországon (legalábbis a fővárosban) és nem értem, hogy egy minden szakértő, zeneértő, zeneszerető előtt bizonyított Musiland DAC miért nem kapható itthon is?
-
Dhampir
félisten
válasz bkercso #33000 üzenetére
Állítólag eme fórumról kiolvasottak szerint sokat javult az elődjéhez képest.
(#32999) zsocy
Dorien lenne a legalkalmasabb egy ilyen tapasztalat megosztására, mert neki legalább van tapasztalata az elődjével és más gyártmányokkal is. :-)
(#32998) Bodz
Amíg nem válok oligarchává, addig az Impact Twin beszerzési eksön elnapolva, de a nevét igyekszem észben tartani. :-))
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz CaNNa3IS #32988 üzenetére
A Musiland monitor 01 Mini és a közepes kínai dobozolt voltak.
Viszont ilyen komoly értékben külföldről nem fogok rendelni semmit sem, főleg Kínából nem.
Hosszabb keresgélés, böngészgetés után a magasabb kategóriában a FiiO E10K nyerte el a tetszésemet és ez szerencsére már hazánkban is beszerezhető.
Köszönöm szépen a korábbi tanácsokat és türelmeteket!
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
Ez igaz.
Véleményed szerint érdemes lenne idővel beruházni egy Infrasonic DeuX FireWire hangeszközre avagy ez kimondottan csak felvételhez használható? Egyáltalán érdemes FireWire konvertálóban gondolkodni?
-
Dhampir
félisten
Ez igaz.
Véleményed szerint érdemes lenne idővel beruházni egy Infrasonic DeuX FireWire hangeszközre avagy ez kimondottan csak felvételhez használható? Egyáltalán érdemes FireWare erősítőben gondolkodni?
-
Dhampir
félisten
válasz krichd1 #32982 üzenetére
Nagyobb netes boltoknál, mint amazon vagy thomann, a visszaküldött árukat használtként olcsóbban árulják./I]
Az a tisztességes eladói hozzáállás.
Habár így némileg veszít rajta a bolt, de legalább nem vezeti félre a vevőit.Cserébe elvárható a tisztességes, jó szándékú fogyasztói magatartás, hozzáállás is.
Érdemes csak akkor megvenni valamit, ha biztosan tudom, hogy arra van szükségem, tehát felkészült vagyok a termékből és azért választottam ki, főleg, ha egy drága áruról van szó.[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz bkercso #32970 üzenetére
Ezért szoktam eredeti csomagolású, lezárt terméket venni, ha vadiújban és nem használt termék vételében gondolkozom.
Pont az ilyen dolgok miatt a személyes átvételt preferálom, hogy lássam, nem egy visszagyűrt csomagolású árucikket kaptam.(#32971) .DLL
A gyári tesztelés más lapra tartozik.
Viszont próbálj meg teljesen újként eladni akár a Hardveraprón vagy a ZenészAprón egy már felbontott és kipróbált terméket. Ezután az már egyáltalán nem új állapotú, hanem használtnak tekinthető.
Aki teljesen új termékeket preferál, az nem fogja a "csak kipróbáltam" kamu dumás hirdetést bevenni, legfeljebb akkor, ha még tapasztalatlan a vásárlás és fogyasztói jogok érvényesítésének terén.A bejáratási időszak után ki tudja milyen hangzáspróbáknak kitett, nyúzott eszközt kap így az ember.
-
Dhampir
félisten
válasz bkercso #32961 üzenetére
Egyúttal hangszórót is kellene vennem, ezért a magyaros büdzsét hazavágná a kísérletezgetés.
Tulajdonképpen a hangszórókereséstől jutottam el ide a DAC-topikba, mert sokáig szenvedtem el a laptop beépített zajkeltőjét. Néha felteszem a Koss Porta Pro fejhallgatómat, de a külső hangforrást jobban kedvelem.Eme fórum tanulmányozásával és a "vének tanácsának" meghallgatásával reméltem magamba szippantani a kudarcok java részétől talán megkímélő bölcsességet.
(#32962) csƵ
Én is attól tartok, hogy sárból nem lehet aranyat gyurmázni.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
Az univerzalitása is jó dolog.
32-bit és 64-biten is működik a driver Windows alatt.Érdemesebb 32-bites operációs rendszer alatt használni egy DAC-ot?
Böngészés közben bukkantam rá erre az Audiophil Linuxra. Érdekes disztribúciónak tűnik.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
Találtam egy érdekes kis írást, amelyik a FireWire/USB mód használatát ecseteli.
Habár 2011-es keltezésű a cikk, de belinkelem, hátha tudattágítás gyanánt jól jön a magamhoz hasonló "új halak" számára: -
Dhampir
félisten
Adott egy szabad FireWare interfész.
Kihasználásához ajánlott a Behringer FCA202, illetve ár/érték arányban hazai beszerzésből mi lenne a legjobb vétel?
Egyáltalán érdemes FireWare csatlakozású DAC-ot venni?
-
Dhampir
félisten
A Lexicon Alpha Studio alkalmas lenne a Musiland helyett hangjavításra is?
(#32926) bkercso
Kezdetnek egy olcsó, de jó minőségű eszköz kellene és lehetőleg hazai támogatású legyen.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
Köszönöm szépen a sok tanácsot. Mindenkinek.
Az alsó kategóriában most három versenyző kristályosodott ki előttem:
1. Creative Sound Blaster PLAY
2. MUSE PCM 2704 HI-FI USB mini DAC
3. Behringer UCA-202Ezek közül melyik lenne a legjobb?
A hazai garanciát és árát is figyelembe véve a Creativ tűnik szimpatikusnak.Ha kategóriában kicsit feljebb lépnék, akkor még mi jöhetne szóba?
-
-
Dhampir
félisten
Sajnos a laptopomon használhatatlan lenne. Pedig kezdtem örülni a "felfedezésnek".
Eszerint a MUSE PCM 2704 lenne a legjobb ajánlat ár/érték arányát tekintve?
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz bkercso #32890 üzenetére
Köszönöm a linket és a többi infót!
A laptop és a hangszóró közé szeretném beiktatni, a Hong Kong-ban forrasztott DAC-ok alkalmasak erre a célra? Vajon ezek szoftver nélkül is jobb minőséget produkálnak az alaplapi hangvezérlőnél?
Egy Lexicon Alpha Studio mennyivel lenne jobb mindezeknél? Habár esetemben ez olyképpen hatna, mint ágyúval lőni verébre, tekintettel a minimalista, de a minőséget sem mellőző igényeimre.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok, bebüfiznék egy butácska kérdést.
Mennyiből jönne ki legolcsóbban egy Behringer UCA202 tudásának megfelelő, maszek DAC?
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Need for Speed Heat (PC, PS4, XO)
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Mini-ITX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest