-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
vodkaboy22
addikt
Hoho és mennyire igazad van!
Hol lehet ilyen manusokat megismerni?!
Jó választás
6N8C nekem is van pár olyan 1980 utánból (mig-21-ben volt pár darab ) még érződik rajtuk a pápai reptér raktárának szaga dobozoltak nem merem kibontani őket.Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
pedrő
aktív tag
Meg kellene hallgatnom azokat első körben szerintem, hogy el tudjam dönteni azt, hogy szükségem van-e arra a pluszra, amit a százxezer forintos eszközök nyújtanak.
Simán előfordulhat, hogy arra a következtetésre jutok, hogy összespórolom azt a pénzt, mert úgy sokkal, de sokkal élvezetesebb a zenehallgatás.Apropó LINN 24-bits of Christmas.
Valakinek megvan 1-3. nap és a 7. nap studio mastere flacban?[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
Anno... mikor el kezdtem fejesezni, egy Lavry volt a forra'som egy Koss Porta Pro-hoz. Egy jó 300eFt-os DAC a 8eFt-os fejeshez
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
vodkaboy22
addikt
Nekem is ez lett a végső véleményem a T70 felől. Viszont azt hozzátenném, hogy onnantól, hogy nem otthon a nyugiban használja az ember nagyon jó lehet utazásnál is mert jobb mobilforrással útközben luxus élményt adhat. Viszont otthonra tényleg meg kell választani mit rak alá az ember. Háklis ribbanc De a T90 is hasonló háklis. VIszont mindkettő hihetetlen felbontású állati jó fejesek, de követelik a profizmust. Talán számomra ezért is van közelebb a szívemhez a DT széria. Ma pl 4 órát volt városban a fejemen a DT770 és mosolyogva hallgattam Parov stellart.
[ Szerkesztve ]
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
contaxg
veterán
Leginkább a forrás hibáit fogja hallani és borítékolható, hogy hamarosan fejes csere lesz belőle (egy megbocsátóbb hangúra) vagy újabb körök és kisérletezések következnek a forrás oldalon, ami pénz veszteséggel járhat.
Én nem ajánlom a HRT HeadStreamert hozzá.
Szerintem túl kemény a kis HRT hangja.
Főleg ehhez a fejeshez.A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
G@ß!
őstag
mytek 96: 200k +
Sajnos ahhoz nagyon zsebbe kellene nyúlni. Maradjunk egy ~50k lélektani határnál (egyelőre, mivel a rendszeremben lévő hangfalak nem az igaziak)
Rendszerem: Jungson JA-66R + Echotech LS-601 + Polkaudio PSW 110 + Jungson gold IC.
Zene: metal, rock, elektro, classic.
Zoli133: erre gondolsz, nem? [link] [link]
bkercso: ajj, köszi, az a baj vele, hogy túl sokat fogyaszt. -
contaxg
veterán
-
bajnokpityu
félisten
-
bkercso
nagyúr
Figyu: az XLR-en lényegében 2 kimenet van: 3 és -. Meg van egy közös föld. A 3 és a - ellenfázisbn vannak, ezekből használd az egyiket, a másikat meg felejtsd el.
Contaxg is ezt írja, csak nyakatekerten XLR kábelt javasol Koax helyett, de mindegy.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
guppy
őstag
Én a leírásban lévő javaslat szerint forrasztottam újra az átalakítót, sztem nincs igazuk, mert így amit csinálnak, az lényegébe az ellenfázis földre kötése, tehát az elektronikát is fölöslegesen terhelik, a zaj is magasabb lesz -> sztem!
Elég meredek olyat állítani h a Dac gyártója nem ért hozzá, miközben ők csak kábelek, és csatik értékesítésével foglalkoznak ...
-
bajnokpityu
félisten
Egyébként végül kitisztult a dolog, vagy csak sikerült totálisan összezavarni?
küldd el a mytek leírását kácsáéknak, az a legegyszerűbb.(ettől függetlenül én megmérném az erősítődnél, hogy hátha nem azonos potenciál az RCA bemenet külső része Humanék is így csinálják, hogy messzire ne menjünk)
contaxg: nem hiszek, hanem zenét hallgatok. és élvezem, így,h végére értem a kütyüzésnek. megérte a szarakodást a szoftverekkel. kívánok hasonló jókat odaát is!
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
Akár közösíteted is a két belső szálat Mindegyik bekötésnek más hangja van.
Hű de jóóó lehet hifizni ezzel is!![ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
-
bajnokpityu
félisten
a gotham spdif pro? a legrosszabb digi kábel,amit valaha hallottam. rg59 vagy sodort érpár jobb volt hangra
A furu nem rossz kábel, amennyiért mennek használtan. ilyen 8-10rugó körül nem tudok jobbat.Bkercso:pont jitteres hatásúnak érezni BNCvel szemben az RCAt. nekem is logikus a magyarázatod.
donpe:nem minden dac kijárat szereti ezt. Asus pl a normáls xlr-rca átalakítóval nem ment
[ Szerkesztve ]
-
vodkaboy22
addikt
Van stúdiós XLR - RCA aktív átalakító.
TKP XLR oldalra balance- fogó és jelkondiciónáló + virtual ground RCA oldalra meg nagy impedanciás előerősítő kimenet. De Au=1,1 tehát csak minimálisat erősít a jelen.Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
-
titán
1-es megy az árnyékolásba, 2-es megy a pozitívra. 3-as meg szabadon kell, hogy maradjon. javítva
De miért nem egy XLR->RCA átalakítót veszel, és használod a szokásos RCA kábeledet? Mindenesetre ne mikrofonkábelt, hanem hagyományos analóg koaxot kössenek be az XLR dugóba.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
contaxg
veterán
-
vodkaboy22
addikt
Ez maximum addig igaz amíg hibátlanul gurul ki a laborból... De utána az első csomagolásnál megkapja a 10^3-6 közötti diszlokáció sűrűséget... és onnantól bakfity a szegény fkk kristályrácsnak
És az ennyire csoda laborkörülményeket meg nem hiszem el mivel az intel/tsmc/globalf is ha megszakad se tud 10^-2 diszlokáció sűrűségnél jobb kristályt csinálni de nem is akarnak szerencsére
És ha már 200x-nél is egy vacak fémmikroszkópon ilyen fényképet vágnak be akkor végképp nem hiszem el... elektronmikivel EBSD analízis és transzmisszios emiki vizsgálatti eredménnyel kéne ezt alátámasztani...
Ez erősen áltudományosnak tűnt... Kábel + egykristály majd ha a mikulás rhodium focilabdát osztogatVillamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
azigazimoris
aktív tag
-
bkercso
nagyúr
-
bajnokpityu
félisten
Novát pl erősítő nélkül vettem. Dehogynem, sok DIY, és aftermarket erősítő van hozzájuk, nem csak gyári stax.
Egyébként nem kéne feltétlen drágának lennie ezeknek az erősítőknek. Szinte semmivel sem bonyolultabbak, mint egy jobb dinamikushoz való erősítő. Csak, mint ahogy az elektroncső is hiánygzdaság, ennek is meg lehet kérni az árát.Általában egy trafót szoktak adni hozzájuk, amivel végfokról, vagy fejeserősítővel meg lehet szólaltatni. Nálam most is így megy, ha lesz időm, csinálok hozzá dedikált erősítőt, és magamra szabom a hangzását. (hehe, így indult a champ is Vagy csináltatok, most inkább ez utóbbi a valószínűbb.
Egyébként matspec osztályba jártunk, nálunk még azzal nyaltak be az énektanárok, hogy az agy azonos területe dolgozik zenélés, zenehallgatás közben,mint ami a matematikai logikáért felelős.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
Ilyen HSZért(amivel egyetértek) nemsoká UFÓnak, denevérnek fognak szólni. hogyhogy van valami,ami nem mérhető. élmény...
Egyébként nem teljesen egy kalap ám az összes stax. Ez csak egy évtizedes márka, van belőle hd650szerűségtől elkezdve kb mindenféle. Összes egyező hangi jellemzőjük az kimerül a sebességben, meg egy nagyon kedves középtartományban.
Valamint művészet a staxokat kiszolgálni, mert (mint általában a gyors, nagyfelbontású dolgok), mocskosul érzékenyek a kiszolgálásra, hogy összehangban legyenek. Itt még annyira nincs matek, hogy mindenből a sinusosan legkisebb torzítás,aztán jóvan. -
baluka26
nagyúr
Azért az áráért lassú az LCD2, szerintem ez tény. De amúgy szerintem is van egy varázsa. Nem a felvételeknek, a fejhallgatónak.
Ebben a varázsban meg a kis ESW9-em veri teljesen hülyére az LCD2-t.Félre ne érts, nekem is messze a legnagyobb élmény LCD2, de ezek tények. Valahogy egy jó középút mindenből. Kivéve az 1000Hz alatti mókát, mert ott bitang.
[ Szerkesztve ]
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
bajnokpityu
félisten
Nem érted szoba méretét mondom, nem azt, hogy egy lehetetlen irreális méretű térbe rak át mindent.
de hagyjuk, megint kitör a háború, mert f*szméregetésnek tűnik.
Sztem nem erről szól a zenehallgatás, csak ha már beirtad... 600,650hez,701hez képest gyors,persze, mindennél van gyorsabb.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
ez csak sima reverb effekt.
Al di Meola koncertek, focal lemezeken nem effekt van, hanem szoba/teremakusztika.
Sima tuningolt essencen ki tud jönni a szoba mérete is. LCD sztem lassabb annál, hogy a legtöbb felvétel körülményeit átadja. Van néhány, de messze nem mind. Hallottam többször egymás mellett őket golddal és novával szemben is.
donpe: értem én, hogy szereted, ez tök jó, de egy stax mellett sebességben labdába nem rug.
[ Szerkesztve ]
-
szakibá...
senior tag
Én itt nem hallok termet, csak egy rugós zengetőt, azt is monóban (mármint csak a zengetés monó). Aztán lehet, hogy tévedek és nem rugós, hanem lemezes. (egy gagyi 1500Ft-os Maxell fülhallgatóval Youtube-ról)
[ Szerkesztve ]
Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!
-
Bodz
nagyúr
Jól hangzik, de csak ha valaki elvisz. Talán inkább itt kellene egy igényfelmérést csinálni.
(#19603) Deadzone41: 10 ohm? Hát mi ez a használhatatlan vacak? Az Audinst még nem volt, de nem is kapható itthon.
Próbálgatnám a nano dokit, de nincs is jack-rca kábelem vagy átalakítóm. Na, akkor csak magában lesz.
[ Szerkesztve ]
-
guppy
őstag
én úgy vettem észre h a rossz dinamikájú felvételek hibáit mutatja meg nagyon, a túlvezérlésből származó hibákat (sercegés) kevésbé, ezért úgy gondolom a magasok egy picit vissza vannak véve, énekhangok tényleg nagyon szépek, ezt én is megjegyeztem , mélyekkel is csinál valamit, azt még nem sikerült megfognom h mit. Spdif forrásra én nem vettem észre h különösebben érzékenyebb lenne (nem hallok jelentős különbséget a halide és alaplapi között SUPERLOCKot használva)
majd pattintsd fel a fedelét és a jumperek segítségével iktasd ki a potit, és a kondikat, úgy egy kicsit neutrálisabb lesz a hangja sztem (a karakteréből is veszít). ezzel érdemes vigyázni mert ha kiiktatod a kondikat DC feszültség fog megjelenni a kimeneteken, és azt lehet felerősíti a erősítőd, és a fejesed nem fog neki örülni
-
SOAD19
addikt
Sejtettem, csak szeretek csipkelődni!
(#19565) fattyu
"( meg másik pénztemetőt )" - Én is ezt vallom, hogy ha elérsz egy olyan szintre, amivel pillanatnyilag elégedett vagy, akkor gyorsan keresni kell egy másik hobbit, amire költheted a pénzt, valamint megpróbálni nem olvasni a fejes ill. a dac-os topikot, bár nem könnyű.
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
Jaja, mint egy karácsonyfa. De tényleg, valaki hallotta már?
Fertőzök mostanában, már két ismerősnek próbálok valami fejhallgatós rendszert összehozni a hazai kínálatból. Természetesen nem a népszerű cuccokból, az nem lenne túl érdekes. Szóval Fiio E10 kilőve.
1. ESI Dr. DAC nano (kellemes, majd egyszer írok róla) + M-Audio Studiophile Q40 (ez már adott volt) + ? erősítő. Keret 50e, ebből 20e elment a DAC-ra.
2. ? DAC + ? erősítő + Digitech Pro Monitor + valami más fejhallgató még. Keret 90e, ebből 12e már elment a Digire.[ Módosította: 7 ]
-
donpe
aktív tag
Azt hiszem nagyon szerencsés ember vagyok, mert nagyjából megtaláltam azt, ami miatt elkezdtem a fejesezést.
A Mytek feltette az i-re a pontot. Nem csak pontos, nem csak baromi jó felbontásban és térben, de van zeneisége. Pont ellentétes a hangja a kinézetével. Csak úgy hömpölyög belőle a zene. Annyira könnyed, és fülsimogatóan barátságos így ez a lánc (Mytek Stereo 96 DAC-->Laconic Night Blues-->Audez'e LCD3 (LCD2 kölcsönben)), hogy csak vigyorgok a "Fat Old Sun"-t hallgatva... -
SunSoul
tag
Lehet ebben az árban az egybe cuccok közül UD-H01-et kéne meghallgatnod, ha ennyire nem tetszik a gyári Essence. Head-Fi-n 880 tulajok közül többen ezt válaszották DacMagic és Essence helyett, ugye ízlések és... Saját benyomásom szerint kivételesen pontos hangja van ebben az árkategóriában. Mosni (ennyiért) kicsit sem mos, az biztos.
-
Bodz
nagyúr
Pont ez lesz a baj szerintem. Sokkal jobban járnál, ha nem hallgatnád össze az M-DAC-al! Nézd önmagában az Asust! Nyilván ha egy dupla árú, jobb DAC ott van mellette, akkor mindig ki fog kapni.
A lelked mélyén amúgy sejted már, hogy mi lesz a történet vége?[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
gyártó is ad egy táblázatot,mit hova teszel,milyen lesz a hang. bkercsonak se, nekem se nagyon tetszenek, amiket ott javasoltak, meg amit AVXen mások javasoltak, pl a 2107 idézem "opás" hangot csinál.
chrisnagy most vett rakás márkás, komoly opát,lehet, h beszámol.ettől függetlenül sztem soha nem fogja elérni az mdacot. de nem is annyiba kerül.
én csak sample opákkal kísérleteztem, a 1612es vált be végül. ezzel tudok koaxról zenét hallgatni, el tudom fogadni a határait.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
nagychris-el mi végig tuningolt verziót irtunk. és végig csak,mint dac.
irtam is, hogy alap kitben az asus gyengébb momentnél koaxon, tuninggal meg izlés dolga(de nekem pont az asus tetszett jobban). Te most pont ugyanazt mondod, miközben búslakodszdonpe:mdac áráért mytek 96 van,az másik liga.
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
-
bajnokpityu
félisten
Esi juli@m volt anno, amig volt nativ PCI támogatás az alaplapon. Azon a lapon 889A realtek volt, ennél jobb volt a juli@. de ilyen SB, és társai nem hiszem,h jobbak lennének. Pláne nem annyival, amennyivel drágább. (2.5 rugó alatt van szállítással ebayen alaplapi tüske- RCA kijárat- egy egyszerű vezetékkel)
Schawo firewirét használ, sztem azt kéne még ABzni tablával, ott látok még esélyt. ÉS az ő kártyája nem is került ennyibe. Alatta sztem kár USBre áttérni.
-
-
bajnokpityu
félisten
Ilyen árkategóriában szerint pénzkidobás USBt erőltetni. amikor egy valamirevaló USB-spdif átalakító is nagyjából 70-100rugó,akkor ennyiért inkább csak szükségmegoldás lehet az USB port. Meg enélkül ma dacot eladni nehezebb.
Alaplapi koax kijáratról egy nem túl extra furu alfa digit ICről megy nálam. Ez jobb,mint egy kb 2 rugós USBről.
Most installálom az USB drivereit, és aztán egy sztem igen jó, 65rugós Valhalla USB kábelről kipróbálom.
Így meg jóval komolyabb kábelt kap az USB,szóvel ez sem tökéletes teszt, de az lenne a meglepő,ha fordítana tudna. -
-
contaxg
veterán
Csak? Többre számítottam....упаковке nélkül hozod?
Ehhez kellene egy T1 vagy egy T90. Melyiket vegyem szerinted?[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Mozilla Firefox
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ASUS routerek
- További aktív témák...
Állásajánlatok