-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
niof
addikt
válasz Ear001 #80524 üzenetére
Most erre nem tudom mit vársz választ...
Ha valami torzít, teljesen mindegy, hogy harmonikus vagy diszharmonikus, attól az még torzít. Teljesen nyilvánvaló, hogy minél kisebb ez az érték, annál kevesebbet tesz bele bármely készülék az eredeti jelalakba a saját "hangjából". És ez így helyes. Ugyanez érvényes a zajértékekre is. Ez az én nézőpontom, nem kell egyetérteni vele. Persze lehet egy Sokol rádión is zenét hallgatni, ha az a zene jó, de itt most nem erről van szó. Jó ideje kísérem figyelemmel a Hi-Fi világot, és megvan róla a saját kialakult véleményem. Vannak, amiknek látom értelmét, vannak amiknek nem, és jókat derülök rajtuk. Aminek látom értelmét, azok a mérhető/reprodukálható mérési eredmények, a minél pontosabb és gyorsabb jelátvitel, lehetőség szerint minél kevesebb veszteséggel. Eleve a rövidítés, amivel emlegetik ezeket a készülékeket, is erről szól. Persze ha megy az angol... Az ilyen "Piripócsi plébános által szentelt vízzel töltött miskakancsó október harmadikán reggel 6:21 perckor a legdélebbi ablak párkányára helyezését" és hasonló társait meg hagyjuk. Kb. van vagy 1000 cég, aki valamilyen módon megpróbál hasznot húzni mindenféle módon a szerencsétlen hi-fi hívőkből, de nagyon kevés olyan létezik, akik tényleg letesznek valamit a pénzünkért az asztalra. Tűt kell keresni abban a bizonyos szénakazalban, ha az ember ilyet keres. Tudom, szkeptikus hozzáállás, de ez van. Bár manapság úgy tűnik, vannak gyártók, akik felismerték ezt a fajta igényt is, nem csak az évtizedek óta nyomott ezoterikus audiofil meg híg-end maszlagot kenik be kívülről egy újabb adag mázzal/mézzel, hogy a hifibogarak rárepüljenek...
A jó definícióját meg Zoliee-nál jobban nem tudom megfogalmazni én sem. Ha felrakom a fejest, és elvisz magával a zene, kikapcsol, bele tudok feledkezni, érzéseket ébreszt bennem (lehetőleg pozitívakat), akkor az jó.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
p76
senior tag
válasz Ear001 #80524 üzenetére
Tudom, arra én is kíváncsian várom a választ.
A másik sztorim meg az hogy az ASR mérőoldalon az a szabály hogy minden "jól tervezett/kivitelezett" DAC egyformán szól.
Viszont a Topping egy tervezője azt mondta hogy az új E30 a középtartományban jobban szól mint a D30.
Eddig a D30 pontosan úgy szólt mint bármelyik többmilliós DAC.
Értitek ha profitról van szó akkor hirtelen másképp szólnak a DAC-ok, vakteszt ide vagy oda.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vírusirtó topic
- Netfone
- Kutya topik
- Az Oppo is rápróbál a kompakt csúcskategóriára
- Direct One (műholdas és online TV)
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- Pioneer DDJ-FLX10 (35 hónap garancia, makulátlan állapot)
- GAMER/UTÓMUNKA PC/GTX1080/i7.7820X/64GB.RAM/1TB.HDD/512GB.SSD+256GB.SSD
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest