-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
bkercso
nagyúr
válasz Mathiask #102270 üzenetére
Ahhoz, hogy kevesek által hallható (és kevés rendszeren keresztül hallható) hatást objektíven vizsgálhassunk, nagy számú kísérletet kellene végezni. Szerencsére nem egy tudományos igényű munkát kell az asztalra letenni, csak egy élvezhető rendszert összeállítani otthon. Ha szívesen foglalkozol vele, csillapíts rezgést és fülelj, kísérletezz, ha meg nem, hagyd. Vitatkozni is lehet ezen, de a vita nem fog eldőlni - ahogyan eddig sem tette -, és tudományos magyarázat sem fog születni, mert nem ismerjük a hallást. Nem tudjuk, hogyan lehet hallani -130dB és -150dB fáziszaj közti különbséget pl. Innentől nem mondhatjuk, hogy bármi is elhanyagolható. Max. azt, hogy te vagy én nem halljuk.
És akkor a már többször említett trükk: gyűjtsd csokorba pl. hármasával azokat a moddokat, amiknek a hatását egyenként nem hallottad és hallgasd meg őket együtt, hogy hallani-e!
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Mathiask #102270 üzenetére
Ki kell próbálni, a rendszer minél több pontján is:
- Hallod-e a különbséget?
- Ha hallod, akkor számodra jobbnak / kellemesebbnek tűnik-e a hangzás úgy?Egyébként egyáltalán nem tűnik egyértelműnek, hogy pl. egy elkót a NYÁK-lemezhez (vagy éppen egymáshoz) taknyoljam: a rezgését ezzel nem feltétlenül csökkentem, hanem inkább csak más frekvenciára hangolom. Meg kell hallgatni, és ahogy jobban tetszik: végtelen a lehetőségek száma, és tényleg filléres dolog. Ha eltávolítható ragacsot használsz, akkor az eredeti állapot is visszaállítható.
Én amúgy jobban hiszek a ragasztgatás helyett a készülékekre (vagy alájuk) helyezett nagy tömegű dolgokban. De még alig próbálkoztam. Hosszú lesz a tél, rá fogok érni kísérletezni én is....Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Nők, nőügyek (18+)
- DUNE médialejátszók topicja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vírusirtó topic
- Netfone
- További aktív témák...
- Pioneer DDJ-FLX10 (35 hónap garancia, makulátlan állapot)
- GAMER/UTÓMUNKA PC/GTX1080/i7.7820X/64GB.RAM/1TB.HDD/512GB.SSD+256GB.SSD
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest