-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flashback
addikt
válasz pethob #39589 üzenetére
Nehéz téma az, részben egyet is értek veled meg nem is. A mobil kamerák jellemzöen a point and shoot usereknek vannak kitalälva, és ugye valamivel kopmenzálni kell a szenzor/optika hiányát. Erre tök jó az AI "képsimítás". A generält tartalom már megint más.
Amit valaki írt elöttem is: Nincs is igény a jó fotókra egy szinten túl...profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
Flashback
addikt
-
Flashback
addikt
válasz Elektrosokk #39252 üzenetére
Szerintem sem gàz, Fuji szinten elèg jò. Persze ha be van állítva megfelelően, akkor jól müködik az AF.
Vicces mikor az XS10et megvettem marha jó ès egészen pontos volt az AF. Főleg a Canon tükrös után. Aztàn persze ezen is rontottak De hátha èv vègèig lesz valami változás.[ Szerkesztve ]
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
Flashback
addikt
[ Szerkesztve ]
-
Flashback
addikt
Ezek a Sirui obik csak nekem újak?
[link]Nagyon jó áras, és egész vällalható a minösége, söt.
[ Szerkesztve ]
-
Flashback
addikt
válasz randras_83 #39196 üzenetére
Wow. Nem is tudtam hogy van ilyen!
[ Szerkesztve ]
-
Flashback
addikt
válasz Elektrosokk #38985 üzenetére
Igen ezekért szerethetö a Fuji az tény. Mióta váltottam a Sling Pocketre azt bárhova elcipelem, bármikor felkapom. A Canon kishätizsákos volt...
Még mindig érdekel az XS20 XS10 csere, ha van érdemi javulás...profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
Flashback
addikt
Uhh kár volt ránézni... Csäbítás lvl100
Csak idö közben megszerettem a Fujit, az AF ellenére is. Kodak Porta filmsimu annyira hozzámnött hogy azt már nagyon nehezen engedném el.
Milyen éredekes, ahogy nézem a 10 évvel ezelötti Canonos képeimet mindegyik enyhén túlszaturált, színes.
A mostaniak meg szépen mosottak.profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
Flashback
addikt
4danos Fuji mester: Pal2Tech után beällítottam a 2-es tipusú AF-C és a Zone Area-t. Meglätjuk mennyit javul.
Tudom nem egy kategória de volt a kezemben múlt héten egy R5. Az a sebesség (és a FF) csäbító volt nagyon, de hobby fotózához overkill, nem kicsit.
[ Szerkesztve ]
-
Flashback
addikt
válasz Elektrosokk #38977 üzenetére
legkisebblegfrisebb
Autókorrekció telefonról. Bocsánat.Komolyan elgondolkodtam egy XS10 -> XS20 cserén. De ha az AF nem sokkal jobb akkor kb felesleges. Visszanéztem, és mikor a gyerek jött ma felém rollerrel (lassan). Hät az elszomorító. Mindehol van fókusz csak az arcán nincs 10böl kb 5x.
[ Szerkesztve ]
-
Flashback
addikt
válasz vakablak93 #38975 üzenetére
Ahol lehet én a legkisebb FWt használom.
Elszomoritó mert ha az AF jò lenne ez a XS10 egy nagyon èlhető gèp lenne. Mikor megvettem az 1.1 fwel mintha jobb lett volna. Pedig nativ Fuji obik, F2-F4...
Lehet vissza kellene hackelni?profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
Flashback
addikt
AF egyedül. Ma jó fényviszonyok között is képest volt az AF-et a hättérre állítani. Lett jó kép is persze. De bosszantó hogy 1-2 jó képet dobni kellett miatta.
#38966 Atomizer: Amikor kijött az X-S20 akkor nagyon szerették az AF-et. Most meg nem jó?
-
Flashback
addikt
-
Flashback
addikt
A 27mm-es a kicsi Pancake Obi ugye?
Mennyiért mennek azok most használtan?profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
Flashback
addikt
Godox TT350F-en van micro usb port firmware frissítéshez. Van értelme?
Ahogy nézem az utolsó is 2021-es... Valószinüleg azzal jön.profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
Flashback
addikt
Low budget Vaku
Sziasztok lenne egy kisebb häzibuli amin szeretnék fotózni (legalábbis az elején). Az XS10 built in vaku nem hiszem hogy elég lenne.
Van valami hasznälható olcsó alternetíva? Láttam Godox TT350F-et 80€-ért, ez jó lehet?[ Szerkesztve ]
-
Flashback
addikt
válasz Atomizer #37672 üzenetére
Tavaly óta van S10-em. Tükrös Canont vältott, ès valóban volt egy ilyen érzésem nekem is pär percig hogy ez törékeny. De ez csak abból adódott valszeg hogy 200gr-al könnyebb és kisebb a väz.
Szerintem fogd meg élöben esetleg löj vele pár fotót.profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
Flashback
addikt
válasz randras_83 #37458 üzenetére
Milyenek ott az ingatlan árak? Néztétek... El tudnék képzelni egy full remote pozíciót valami kis tengerparti faluból
[ Szerkesztve ]
-
Flashback
addikt
Ki mit fotózott az utóbbi idöben?
-
Flashback
addikt
Tengerpartra milyen preset-et hasznältok?
Lättam pär jót de nehéz lesz dönteni[ Szerkesztve ]
-
Flashback
addikt
Egy kb új 1 éves X-S10-et mennyiért lehetne eladni?
-
Flashback
addikt
Ébri, Stauffenberg, madgie... meg az összes profi fotós:
Nagyon érdekelne hogy ti hogy használjátok a vázakat. Hogy van a fokusz beállítva? Gondolom egy esküvön nincs idö szarakodni a MF-el. Hogy setupoljátok át gyorsan?
PL a zár beállítást kirakjätok valami gombra, esetleg preset, vagy gyors menüböl?[ Szerkesztve ]
-
Flashback
addikt
válasz madgie #37020 üzenetére
Oké a szenzor ua. de nincs:
- stabi
- lassab a feldolgozás
- nincsenek portok rajta (vaku, fejhallgató)
- HDR range kisebb
- szem fókusz
- dupla sdPersze ott van az obi rajta, meg a beépített ND de még így is kb 30% al kellene pozícionálni. Kitobival kb 200€ a különbség.
Szerintem a reális ára olyan 1250-1300€ körül lenne újonnan.[ Szerkesztve ]
-
Flashback
addikt
Azért vicc hogy a X100V XT4/XT5 árszinten mozog...
-
Flashback
addikt
válasz Mr.Csizmás #36684 üzenetére
Ja bocs nem is figyeltem hogy te szúrtad be.
-
Flashback
addikt
Nem tudom hogy ez az ár jó-e. De azért berakom:
Fujifilm X-T30 II MILC fényképezőgép, fekete + XF18-55mm F2.8-4 R szett
Újracsomagolt - Garancia 36 hónap
Használat apró jelei a terméken, csomagolás kifogástalan állapotban, bontott kiegészítők
404.900 Ftprofi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
Flashback
addikt
Ha már AF: ùgy tudom hogy a lineáris quad(ro)(?) motoros Fuji lencsék a leggyorsabbak.
Nem találtam listát melyik obik kapták ezt meg.
Csak az hogy melyikben van LinearMotor: [link]
Èrdemes lehet ezt nézni.[ Szerkesztve ]
-
Flashback
addikt
válasz Stauffenberg #36440 üzenetére
Februärban talán leszek pesten ha kell egy tesztre fel tudom ajánlani a 16-80-at.
-
Flashback
addikt
válasz Stauffenberg #36378 üzenetére
+1 Sigma a reviewek alapján.
-
Flashback
addikt
válasz Stauffenberg #36369 üzenetére
Èn annak is örül hogy a Fuji leveszi a telefontól a geo lokációt és a friss FW-t...
-
Flashback
addikt
-
Flashback
addikt
válasz Rusher4587 #36303 üzenetére
Az XF 90-ért fáj a szívem
-
Flashback
addikt
válasz -szabi- #36286 üzenetére
Ugyanebben a cipőben voltam az év elején.
Fuji lett végül: X-S10. Ez az egyik legjobb csomag a piacon (már ha nem kell a duál SD és jó a forgatható LCD)
16-80-al vettem ami egy univerzális üveg. Semmiben sem top de mindenben jó.profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
Flashback
addikt
válasz Stauffenberg #36217 üzenetére
16-80mm a tényleg jó. Csak a lowlight témáknál rakom fel a 30/F2-t. Ez az átfogás egyszerüen brilliáns, a képminöség is egész jó a végeken is.
#36214 Stauffenberg: jó ötlet, csak megfelelö idöpontot talälni az a kérdéses.
-
Flashback
addikt
válasz Ereshkigal #36021 üzenetére
Olaszország
-
Flashback
addikt
Nem lehet rá valami képnézöt rakni ami támogatja?
-
Flashback
addikt
válasz neevous #35991 üzenetére
A régi Canonomhoz vettem egy "premium" utángyártott akksit.
Feltöltöttem, majd október körül elraktam a gépet. Februárben mikor elövettem gondoltam megnézem mennyit bír az utángyártott akksi. Viszont állásban annyira lemerült hogy mikor beraktama vázba akkor az utolsó vonáson volt. Míg a gyári teljes töltést mutatott.Ebböl következik hogy sokkal nagyobb a belsö ellenállása = terhelés hatására jobban melegszik.
[ Szerkesztve ]
-
-
Flashback
addikt
válasz Rusher4587 #35972 üzenetére
Kipróbálom én is az S10-en a videózást.
Milyen beállításokkal videóztál?profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
Flashback
addikt
válasz DonRazzino #35965 üzenetére
Pedig nekem már jött jól egyszer kétszer hogy oldalra tudtam dönteni az LCD-t az XS10-en.
-
Flashback
addikt
válasz lugosi #35832 üzenetére
Ja én is sokíg gondolkodtam az M4/3-on. Jó kis rendszer az is.
De az OM1 árából meg már kijött az XS-10 + 16-80/F4 + 35/F2.
Fotós táska mentesség meg abszolút jó dolog ha van valami vékony szetted de én biztos elmorzsolnek egy könnycseppet ha valami kulcs végighúzná a vázat, obit...Amúgy ez a Fuji színei téma nagyon igaz. Beleszerettem én is.
[ Szerkesztve ]
-
Flashback
addikt
válasz lugosi #35826 üzenetére
Ugyanígy voltam az XS10-el.
Mikor a kezembe adták a 13 éve megszokott böszme DSLR után azt kérdeztem hogy ez nem csak valami Dummy darab, müködik?
De azóta az gondolom lehene kicsit kisebb is, itt ott. Bár ennek még mindig van valami fogása szerencsére. Az XE4-en mondjuk egy zoom obi már lehet kellemetlen.profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
Flashback
addikt
válasz mikrofon #35813 üzenetére
Régi 5L vagy az új 6L.
Próbáltam a 3-at de az egy obi a vázon meg iratok. A 5-ös is necces nekem ha már pénztárcát kell belerakni, de nekem mondjuk még egy Strap is van hozzá...
arn - Februárban nekem is vadászni kellett. Végül volt raktáron még egy darab egy telefonos egyeztetés után azt hoztam el. Persze a mostanitól jóval kedvezőbb áron...[ Szerkesztve ]
-
Flashback
addikt
Megy is a Custom profilba. Milyen nevet adnál a gyermeknek?
-
Flashback
addikt
válasz randras_83 #35786 üzenetére
Uhh hát ez tényleg elég jó SOOC...
Azt meg lehet kérdezni melyik film sim/beállítás?
A classic neg-es mákvirág fotó is nagyon hangulatos!profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
Flashback
addikt
Csak hogy legyen egy kis pörgés. Dobjatok fel az elmúlt időszakból egy hangulatos képet (ami persze ti fotóztatok... )
[ Szerkesztve ]
-
Flashback
addikt
válasz mikrofon #35776 üzenetére
Pont tegnap "találtam meg" Fuji Xp70-et. Még a Covidos álmát aludta...
Pár éve mikor a Tesco felszámolta a fényképezös pultokat valami 20e alatt sikerült megvenni. Egy jópár vizes nyaralást végig fotóztunk vele. Elég strapabíró. A beépített optikai zoom nagyon jó. Három év alvás után is teljesen feltöltödött.
XP140 az utódja, biztosan jobb sokkal, viszont nem igen lehet kapni. Személy szerint nem is tetszik ez a bugyi sárga design. Da amúgy jól kézbe illik.Viszont a Panasonicon és a Ricohon kívül már nem is lehet kapni vízálló fényképezöt. Gondolom az akciókamerák meg a mobilok megették a piacot...
Nézz rá esetleg a GOPRO Hero 10-re hátha jobban megfelel az igényeidnek. Bár én is T6-ot venném.
[ Szerkesztve ]
-
Flashback
addikt
Egy pár tapasztalat...
- A fényt viszonylag jól belövi a váz (X-S10). A régi canonon mindig -1/2 -2/3ba fotóztam ha kevés volt a fény azért ha sok azért... Aztán ha kellett RAWba húztam vissza. Ebben a Fuji mintha precízebb lenne.
- FW frissítés után a XC35-t érezhetően megtáltosodott. 16-80 is lehet gyorsabb, de ott nem szembe tűnő annyira.
- A custom profilokkal kezdek megbarátkozni, de néha túl lassú a mentési idő (~1mp). Tudja valaki melyik beállítás lehet érte a felelős?profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
Flashback
addikt
FUJINON lens, XF150-600mmF5.6-8 R LM OIS WR has been available.
The accuracy of AF function has been improved at manual focus mode using “One-Push AF”.[ Szerkesztve ]
-
Flashback
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ukrajnai háború
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest