-
IT café
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok!
Mivel nincs nagy mozgás a "Szerkesztett és makrofotók mobillal" topikban, így ide hozom a képeimet. Természetesen nem nagyon szerkesztettem őket, csak átméreteztem a fotókat egyes esetekben.Ennél a fotónál volt egy kis probléma az utófókusszal, de Snapseed-del orvosoltam, a szerkesztett változat itt található meg.
Valaki tudná a fotókat véleményezni? Min javíthatnék még esetleg?
Huawei P8 Lite
-
törölt tag
válasz Fred23 #79297 üzenetére
Én se találok olyat, aminek elég jó kamerája van és kisméretű is. Nekem a vízállóság nem fontos, de még így se találok megfelelő készüléket. Lekopogom, de még a mostani egész jól bírja, így fél évig nem szándékozom leváltani.
--
Fotóztam ma néhányat.
kép link
teljes képHuawei P8 Lite
Mindegyik fotó az alap Huawei kamerával készült, kivétel az utolsó, azt Open Camera-val csináltam. Valaki tudná véleményezni?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Fred23 #79315 üzenetére
Talán még van remény arra, hogy adnak ki valami jó telefont, ami viszonylag kompakt és 100k alatt van, meg a kamerája is jó.
Szerintem az Xcover is 145+-os méretű lesz, tavaly 146 volt, aztán gondolom, hogy fognak rajta változtatni.
Én még abban reménykedem, hogy a J4 méretben marad olyan, mint a tavaly kiadott J3. -
törölt tag
válasz kislaci #79325 üzenetére
Én simán átküldöm, de ha a legjobb minőséget akarod visszaadni, akkor érdemes Flickr-re feltölteni a fotókat, kijelölni őket a Camera Roll oldalon, és a linket átküldeni az illetőnek.
Szerk.: Pont most próbáltam, Viberen nekem a teljes képet, jó minőségben adja vissza.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Valaki tudná mondani, hogyan lehet RAW-ban fotózni? Előre is köszi. -
törölt tag
válasz vittgen #80141 üzenetére
"Röviden összefoglalva, a RAW állomány a kamera érzékelőjének kimenete, minimális feldolgozottsági állapotban. Ez azt jelenti, hogy minden adatot tartalmaz a rögzített képről. Úgy tekinthetjük, hogy ez a digitális negatív. Olyan negatív amelyet még nem dolgoztak fel."
Magyarul: a telefon azt fotózza le, amit maga a lencse lát, tehát nem állít rajta semmit se. Ezt neked utána ki kell dolgoznod, így sokkal jobb eredményt érsz el, mint ha JPG/JPEG-ben fotóznál.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz vittgen #80147 üzenetére
Ne ide töltsd fel a fotókat, hanem mondjuk Foto Bunch-ra (fb.pics), valamint még a Flickr-t (flickr.com) tudom ajánlani, bár ez utóbbinál kötelező regisztrálni.
Harmadik, de nem utolsó lehetőségnek még a PH! saját mobilos képfeltöltőjét és megosztóját tudom ajánlani, a Fototrendet.
Ezeknél már enged 5 MB-nál nagyobb méretű fotókat feltölteni, és a minőség is jobb lesz.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Francia91 #80751 üzenetére
Viszont annak ellenére, hogy az N8 nem mai csirke, jó fotók. Szerintem érdemes lenne rajtuk szerkesztgetni, aztán felrakni a másik topikba őket, én kíváncsi lennék arra, hogy mennyit javul a minőség, és mi lesz a végeredmény. -
törölt tag
válasz cicaslany86 #80864 üzenetére
A készülék árát nézve szerintem nem rossz képek.
-
törölt tag
Tudom, nagyon OFF, de lenne egy kérdésem:
Fényképezés terén melyik jobb? Huawei P Smart / Samsung Galaxy A5 2017 / Sony Xperia XA2 / Nokia 6.1
Ezek közül melyik készíti a legjobb minőségű fotót? Valamelyikkel esetleg lehet RAW fotót csinálni?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Azt is néztem, viszont nekem kicsit kicsinek bizonyult, meg az iOS se tetszik. Mindenesetre, még meggondolom, mivel elég sokra képes a kamerája.
Samsung Galaxy A8-at és az A6+-t néztem még, ez utóbbinál valamit szoftveresen elbaltáztak. Kíváncsi leszek, hogy javítják-e.
Kamerailag az A8 vagy az iSE jobb? -
törölt tag
válasz trebrona #81335 üzenetére
+(#81336) Moz
A nem makulátlan alatt azt értettem, hogy például a Redmi (Note) 5A-ra hallottam panaszokat az elhajlással kapcsolatban. Viszont az erős középkategóriában versenyző mobiljaiknál már tudtommal nincs ilyen probléma. Az meg a másik, hogy minden gyártónak lehet hibás szériája, akár összeszerelés terén is. Pl. Apple-nál a 6-os szériára panaszkodtak, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Xiaomi13T eladó!
- Samsung S23 Ultra 12/512GB, Dual SIM, független, 2026 Febr garis, magyar vásárlás
- IPhone 14 Pro Max 256GB gyári független 2025.11.18. Vodafone szavatosság
- Honor 90 512GB 19GB RAM kártyafüggetlen + dual simes, számlás, garanciális, dobozos, fóliás!
- DooGee S110 12/256GB újszerű 6hó jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest