- Milyen routert?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Windows 11
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Windows 10
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Nem örülnek a britek, hogy mindenki Google keresőt használ
-
IT café
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mephi666
nagyúr
válasz Bad Pritt #141799 üzenetére
a mel gibson-os payback ilyen, amiből a rendezői változat lényegében egy teljesen más sztori... (és ebből nekem pont a rendezői tetszik kevésbé)
...20 éve volt egy "nagyon jó haver" csaj ismerős, akit tanítottam teniszezni és tenisz után a kötelező program az volt, hogy megnéztük felirattal a film sima változatát láttuk pár hét alatt vagy 10-szer... később pedig magyar adókon ment a szinkronos és teljesen el volt szörnyedve, hogy a "haba-haba-haba"-t leferdítették valami baromságra
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Bad Pritt
félisten
válasz Mik76 #141793 üzenetére
Amúgy most szarkazmus nélkül, ez tényleg az lehet, az idő majd eldönteni. Nem a minősége, hanem szimplán a létezése miatt.
Hány ilyen filmról tudunk, amit egy kvázi teljesen új változatban, az alapjaiból építettek újra? Nekem egy jut még eszembe, a Superman II Richard Donner Cut, de ott egyrészt nem különbözött azért ennyire a két változat és annyi idő telt el köztük, hogy nem volt ekkora hatása, egy érdekesség lett végül, ráadásul nem is került ennyibe.
Ebben a túltelített, patikamérlegen kiszámolt elemekből építkező zsánerben, egy stúdióvezetők és részvényesek által vezérelt közegben kapott valaki potom pénzt, hogy mutassa be a saját vízióját, ez egészen rendkívüli szerintem, akár precedens értékű is lehet.
Hány olyan film volt csak az elmúlt évtizedben, ami közepes-hulladék lett, mert a rendező elhagyta a fedélzetet "kreatív nézeteltérések" miatt és valaki összetákolt egy filmszerű abominációt a távozása után? Lehet, hogy a Snyder Cut sikerén felbuzdulva az ilyen rendezők kapnak végre egy platformot, hogy a saját változataikat alkossák meg.
Mert azt azért érdemes látni, hogy ugyan a "kritikusok" nem voltak mind elájulva a Snyder Cuttól, de rendkívül pozitív a fogadtatása a nézők részéről.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Miklós315
aktív tag
válasz myckey #141789 üzenetére
Hmm, pedig azt hittem...
#141790 proci985:
Peter Greenaway? (nekem nem jött be egyik megpróbált filmje sem, de ő próbált számomra fura megközelítéssel "filmművészeti alkotásokat" (tehát több mint filmet) létrehozni.)Az rémlik, hogy a The Bad Batch közös pont
#141791 Tibiajax:
Az a lényeg, hogy tetszettAmúgy meg: Woody csak egy van
[ Szerkesztve ]
"Szerintem."
-
proci985
MODERÁTOR
Snatch (2000)
Remek forgatokonyv, remek rendezo, jo szineszek, eszmeletlen tempo, jo zenei vilag. Meglepoen egyben tartja a sok cselekmenyszalat es remekul adagolja a (fekete) humort.
Klasszikus, nem alaptalanul. Remek szineszek, gyakorlatilag egy az egyben olyan szerepben amik utalhatoak. Kulon orom kisebb szerepekben olyan szereploket latni, mint a dnb producer legenda Goldie. Az alapanyag eleg egyszeru, de maga a talalas kb tokeletes.
8/10, kb kihozza az alapanyagbol az abszolut maximumot.
#értékelés
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Miklós315 #141788 üzenetére
egyebkent azt vedd pozitivumnak, hogy nem mindig / mindenben ertunk egyet.
erdekes filmeket nezel es erdekes nezopontod van. en pedig a posztmodern interpretacio fele hajlok, avagy a mu igazabol sajat eletet el a befogadoval valo interakcio soran.
-
myckey
veterán
válasz Miklós315 #141788 üzenetére
Én is kívülálló vagyok, nem tekintem magamat rajongónak, nem. Ennek ellenére számomra van benne pozitívum, természetesen ha pocsék lenne nem kínoznám vele magamat. 2x is
Ezt sztm ne szűkítsük le rajongókra.
Van aki szerint értékelhetetlen, más szerint meg nem, ez ennyi kb. Mint ahogy az élet számos területén , itt sem vagyunk egyformák.Hála az égnek."Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
Miklós315
aktív tag
válasz Tibiajax #141785 üzenetére
Asszem, nagyjából...
Ha adott egy szívednek kedves téma/univerzum, és még "nem is bűnrosszfúj kategória" a film se, akkor megengedőbb vagy vele szemben (?) - ha jól értem.
Itt Proci985 jól összefoglalta: nekem önmagában, önálló filmként van vele nagy! bajom (a részletekbe a lore ismeretének hiánya miatt nem is akarok/akartam belemenni, (aztán kicsit mégis sikerült)) - szerintem pocsék mint film (pl. függetlenül attól, hogy hívják a szereplőket vagy a helyszíneket, stb).
De - mint írtam korábban az írásodra reagálva - úgy tűnik nekem (tehát az írásod alapján), hogy rajongóként (ismerve a lore-t) működőképes, szerethető, befogadható. Ebből én kimaradtam (ez van), mert kívülállóként semmi nem működik benne számomra (amiket már leírtam).Jól túlragoztam (bocsi), de ennyi a lényege.
(A SW-t nem értem, miért különböztetjük meg: a filmekből indult, lett egy kiterjedt lore-ja, de a legutóbbi trilógia ettől még olyan, amilyen. Az, hogy a DC a képregényekből merít, vagy korábbi filmekből kitermelt lore-ból, az a mostani kész filmjét mennyiben befolyásolja a megengedés/megkülönböztetés szempontjából?)
[ Szerkesztve ]
"Szerintem."
-
Tibiajax
nagyúr
válasz Miklós315 #141780 üzenetére
sw trilógiát ne keverd ide sztem hasonlatnak, mert ott voltak már alap sw-filmek, amik jók voltak. ja, bocsánat helyesbítek, kurva jók voltak. mondjuk, a régiek.. aztán később már nem annyira jók jöttek, a legújabbak meg ugye, tudjuk, hulladékok.
dc-filmek meg annyira azért nem jönnek régóta. voltak bár próbálkozások, de szinte mind fos volt, kivéve talán Nolan Batmanjei.. és akkor most itt az all star dc-nagyfilm, amit persze, comic fan-milliók vártak
amit írsz értem, nyilván nem 'igyekezet' alapján kell dönteni. de, ha én nézek egy filmet, témája adott, és igenis nem érzek alatta nyögvenyelést, meg erőltetett ízt, akkor nekem már sok problémám nem is lehet. onnantól csak arra "figyelek" vajon nem alszom-e be alatta, meg hasonló dolgok..de az igazán kritikus Tibi már eltűnik, és ha még pörgős és magával is ragadó valamennyire, akkor nem fogom csak azért is leszólni, mert találok benne mégis valahol, itt-ott esetleg -mondjuk pl- dramaturgbéli hibát vagy bakit, vagy belekötök egy esetleges szál talán ki nem bontásába, stbstb
nemtom, tiszta-e nagyjából, amit próbálok leírni -
proci985
MODERÁTOR
válasz Tibiajax #141774 üzenetére
nezd, Miklós315el nem mindig es mindenben ertek egyet, de amiket nez az alapjan imadja a filmmuveszetet es nagyon nyitott mindenre.
alapvetoen utkozik ket nezopont:
- a filmszeretok, akik filmet akarnak latni, tehat osszefuggo es egybefuggo sztori, rendes operator, eggye vagott forgatokonyv
- akik a kepregenyes karaktereket szeretik, tehat a kepregenyes karakter legyen kidolgozva akar a film rovasara
es a ket nezopont nem feltetlenul egy dolgot var. utobbinak jo egy kiterjesztett megoldas, ami adott esetben csapongo fokusz szempontjabol, ugyanakkor fokuszban tud tartani tobb szereplot, de ez egy filmnek szinte mindig karosaztan persze van az a pont, amikor a csillagok egyutt allnak es mindket pont elegedett. erre remek pelda pl Snydertol a Watchmen, ami sokkal jobb mu az eredeti kepregenyhez kepest. vagy pl az Oldboy. vagy az Akira. online feluleteket a kettot nem feltetlenul sikerul osszehangolni, pl a geekz blognak sikerult ez anno.
ösztönből előtörő érzelmi érvek ezek persze, tudom
[ Szerkesztve ]
-
Miklós315
aktív tag
válasz Tibiajax #141774 üzenetére
Már bocsi, de ez többször visszaköszönt Nálad ("látom az igyekezetet")...
1. Én a kész terméket (a filmet) látom - olyannak, amilyennek.
2. Ha ezt az érvelést legitimnek vesszük ez esetben (filmek téma), akkor pl. Marx és Lenin esetében is látszott, hogy igyekeznek jól csinálni, amit... Hogy mégse örült neki mindenki, hát, na! Sok elégedetlenkedő, pedig voltak, akiknek tetszett...A többi már jogosabb: ízlés kérdése (pl. Affleck Batmanje. Nem lenne feltétlenül rossz koncepció, de olyan, mintha "le lenne láncolva" forgatókönyvileg, nincs mozgástere - ő a gazdag muksó, aki sír, hogy "kell egy csapat"). Neked meg tetszik, tehát van létjogosultsága, de ez a kész eredménytől, nem a szándéktól függ, mert akkor az új SW trilógia esetében is a szándék van, a többi másodlagos
[ Szerkesztve ]
"Szerintem."
-
bagyulajuve
addikt
Resistencia eterna
-
myckey
veterán
válasz gyuromoj #141776 üzenetére
Én még a "múltkor" láttam a "Godzsila vs KingKong" előzetesét, a két szörny megvalósítása
[link] Ez a hivatalos trailer, és ez nem kicsit klassz.[ Szerkesztve ]
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
Tibiajax
nagyúr
válasz Cs1csó #141770 üzenetére
ez tényleg így van
pl amikor Miklós315 megírta amiket megírt az új 4órás dc-filmről, igenis, feldühített valóban.
hogy ahelyett, hogy értékelnénk az igyekezetet, Snyder munkáját, egyáltalán a hozzáállást, hogy igen, ő ezt jobban megcsinálta, de sajnos nem így jött le először a világnak, de majd most. és tényleg megkaptunk benne sok mindent, sokkal többet és máshogy, jobban tálalva az új karaktereket, akár.. vannak hibák persze, azok vannak mindig, ebben is, és biztos h nem is fog mindenkinek feküdni pont, állhat fejen is akár Snyder
de én látom benne az igyekvést, látok végül is most már koncepciót, értékelem a képi világot, a karakterek összehozását, azt h pl Affleck igenis tök jó lett Wayne/Batman-nek, pedig hogy írtóztam a gondolattól is, amikor először olvashattuk, hogy épp ő lesz majd az új denevér.. és tessék. nálam a legjobb denevér, eddig. ki merem mondani
ösztönből előtörő érzelmi érvek ezek persze, tudom -
hoffman_
nagyúr
de rég volt már ilyen, hogy napi 70-100-150 új hozzászólás egy új nagy film miatt. furcsa. kicsit olyan, mintha be lenne zárva a világ és nem csinálnának nagy mozis AAA premiereket egy ideje.
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Cs1csó
félisten
válasz Tibiajax #141767 üzenetére
Szinkron, aborusz, halálbüntetés, eutanázia, vallás, stb. ezek olyan témák amik sokszor érzelmi alapon osztják meg az embereket ezért nem lehet objektíven nyilatkozni.
A szinkront van aki igényli (megszokás, idegen nyelv tudásának hiánya, nem szeret olvasni stb.) és van aki nem. Szerintem a nyelv és feliratválasztás korában már ez egy kevésbé fontos kérdés, sőt mivel ez adott egy DVD-nél BD-nél stb. ezért ha elfér akár lehet szinkron is.
A lényeg a VÁLASZTÁS szabadsága.
-
Tibiajax
nagyúr
nagyon kell a Mortal-t is szinkronnal erőltetni?...
csak kérdezem
-
-
myckey
veterán
válasz Tibiajax #141758 üzenetére
Visszakanyarodva a szinkronra, fordításra stb...a végén az "Őszre" felirattól kiégtem, ott végem volt, láttam másnak is hasonlóan kellemes érzése támadt...
A "Sose halunk meg " nekem 1080p, Dunás kiadásban van meg, ez egészen rendben van.
De akárhogy is megnézném, mert az a zene, az egész filmnek a légköre és ahogy játszanak...olyan érzésekkel tölti meg az embert, amit nehéz átadni. Ráadásul a sajátunk Örök darab a számomra. A másik ilyen az " Indul a bakterház "...de én szeretem a "Csocsót" is."Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
nagyúr
-
Tibiajax
nagyúr
válasz myckey #141755 üzenetére
kicsit elkanyarodva, de filmtémánál maradva
nézem az aláírásod.. épp a a héten csináltam meg a restaurált Sose halunk meg-et, kis korrekciót kapott tőlem, meg a kommentársávot. fasza anyag lett, így tekintettem meg ismét, hát jah.. még mindig fantasztikus élmény. főleg így, normális képminőséggel, meg javított, roxy stereo hanggal
felböffent épp nem olyan rég, hogy kinek mi, melyik film jelent alapfilmet.. hát ez az alkotás, Koltay csodája mindenképpen az. és talán, ebben nagyjából ki is tudunk egyezni, mindannyian -
Bad Pritt
félisten
Egy kis érdekesség: a Snyder Cut ugye hivatalosan 242 perces, viszont aki HBO Go-n nézte, annak feltűnhetett, hogy a film ott csak 232 perces. Itt a magyarázat: Why Justice League's Snyder Cut Is Shorter In the UK. Ez ránk is vonatkozik nyilván.
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
gyuromoj
veterán
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
myckey
veterán
válasz Tibiajax #141752 üzenetére
Nem, ezt a képernyőhöz igazítást kihagyom, csináltam én, de maradtam inkább 4:3...
Másodjára nem volt vészes, sőt, egészen megszoktam.
A hangzás viszont ég és föld lett, original ban, de nekem a gonosz verte ki a biztosítékot, nem volt különösebb gondom a többivel.Jó ez hogy van, sokkalta jobban fekszik, mint a 2 órás vágás, még talán rápróbálok a Batman vs Superman bővítettre is, de ott nekem a koncepció nem jön át.....egyébként meg Az acélember és ezen 4 órás verzió között, jól elfér, illik is. Csak akkor sem értem hogy miért.. de ez már az én bajom.
[ Szerkesztve ]
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
-
Tibiajax
nagyúr
válasz myckey #141723 üzenetére
- miért nem zoomoltál? írtam, tegnap, hogy nyugodtan lehet zoomolni egyet, teliképernyőre. az én sony-m elég korrektul megcsinálja, képminőség sem szenved 3m-ről látható csorbát és teli képet nézhettem végig
- hogy nem jut eszedbe (nemcsak neked másoknak is, akik szinkronnal merészelték elindítani) hogy azzal még véletlen sem.. nyilván csakis ov. de az avangers-t is mai napig csak ov-vel szabad nézni. ne vicceljetek már.. thanos hangja is, meg a többieké is.. csakis eredetiben. itt ugyanez. akár aqua akár darkseid, batman-ről nem is beszélve... csakis ov. ez az a kategóra, ahol tényleg csak ov. és nem csak azért, mert a mai szinkron fos. a magyar hang elgagyisítja teljesen, az amúgy is mese-világot, meg figurákat.. ha még az eredetileg legalább félelmetesre kigondolt hangot még egy magyar sz.rendező el is bassza, könyörgöm mire számíthatunk akkor végül..ennyi esélyt adjunk már az egésznek, h a magyar ráerőltetett sáv legalább ne bassza el
mondom ezt az egészet én, nagy régi szinkron-párti.. de gondolhatjátok, h nem a levegőbe beszélek akkor. tessék végre rám hallgatni
mai magyar szinkron csak legeslegvégső esetbenBad Pritt egyetértek.. tök fölösleges összehasonlítgatni. két eltérő univerzum, két eltérő vonal, örüljünk, hogy van mindkettő, és most végre dc-ből is kaptunk egy jó all starts-t
#141726 brownus majd akkor mehetünk moziba be, ha megkapod mind a két szurit! jó kis kínait..
#141738 myckey én úgy emlékszem, csak a legelején volt benne Gordon. az mondjuk egy jó scene is volt. már akkor feltűnt mennyire köpcös, de mokány Batflack
-
oriic
HÁZIGAZDA
Amúgy ha már JL, decemberben felkerült YT-ra egy ilyen Behind the Scene videó, érdemes lehet megnézni (ha még nem látta valaki)
«ZACK SNYDER'S JUSTICE LEAGUE» Behind The Scenes (2021) #SnyderCut
Nekem pl újdonság volt az, hogy nézett ki a bajszos Superman. [kép]
Live-Die-Respawn
-
emiki6
veterán
válasz Miklós315 #141740 üzenetére
Steppenwolf gondolom a klasszik csatlós, aki a főgonosz szolgájaként jár el, azért, hogy nagyobb hatalomra tegyen szert a mestere hatalma jóvoltából. Kapcsolati-politikai tőke. A szockó sem nélkülözött besúgókat, véres kezű végrehajtókat, azaz megalkuvókat, akik félelemből és hatalom/jólét vágyból bármit megtettek. Lehet erős hasonlat, de ez jutott eszembe.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Miklós315
aktív tag
válasz FollowTheORI #141747 üzenetére
Lehet.
Én arról, hogy egy világvége-megmentős film akkor mozgatja meg a nézőjét, ha potens, reális kihívást vázol. Szerintem ez esetben egyáltalán nem sikerült úgy tálalni a fenyegetést (és a kalandot), hogy működhessen."Szerintem."
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz shotika #141701 üzenetére
Nem is tévedtél volna nagyot, hisz ez tényleg csak egy "bevezető" film akart lenni.
Darkseidről már most többet tudunk, mint az első Avengers után Thanosról.De ne aggódj, attól már nem kell félni, hogy befejezik, Snyder sem akar már ezzel foglalkozni a hírek szerint.
Majd valaki valamikor esetleg újra belevág, vagy lesznek független, kitudja milyen minőségű és irányú (remélhetőleg jó) különálló filmek.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Miklós315
aktív tag
válasz FollowTheORI #141744 üzenetére
Ööö, izé, bocsáss meg, drága, de Superman 1,5 perc alatt röhögve,ásítva kettétépte Steppit, szóval hogy jön ide az, hogy emberek harcolnak kardokkal emberek ellen az ókorban...???
[ Szerkesztve ]
"Szerintem."
-
nagyúr
-
Miklós315
aktív tag
válasz FollowTheORI #141742 üzenetére
De Xerxész nem a 300 kitalált figurája, hanem a történelem szülte a 300 képregény(filme)t...
És le tudják nyomni 300-an a hódító földi sereget, stratégiailag jól megválasztott helyszínnel, és hősies-taktikus ellenállással, míg a többiek nem csatlakoznak, stb.Egy Steppenwolf két nap alatt lenyomná az összes sereget és kitűzhetné a zászlót, kivéve, ha
... Szóval akkor elvárható, hogy feldobják kicsit ezt a fikciót.Superman Thanost felépítették, ahogy Darkseidot is ebben elkezdték. De Steppenwolf és Loki közt ég és föld a különbség, de még a GotG1 gonosza is szűk motivációval játszott (bosszú egy népen a saját sértettsége miatt), nem "gonosz vagyok, bummtadaa"...stb.
[ Szerkesztve ]
"Szerintem."
-
nagyúr
válasz Miklós315 #141697 üzenetére
Ez tudod olyan kérdés hogy a 300-ban Xerxes miért hódít, ba da bumm.. vannak hódítók akik uralni akarják az mindenséget is... miért kéne ennél több magyarázat?
Thanosnál is amikor először megmutatták vakartad a fejed és hiteltelen volt az összes Averngers film emiatt? Még azt se tudtuk hogy csettinteni akar, azért küldi a csatlósait, nem hogy bármi egyéb hátteret.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Miklós315
aktív tag
válasz emiki6 #141735 üzenetére
Ultronban két potens mozzanatot vélek felfedezni:
1. a "kikacsintás" az uralhatatlanul önállósodó mesterséges intelligencia felé emeli az érdekességfaktort (úgy is, hogy azért ismert, elhasznált ötlet más köntösben tálalva)
2. és ebből fakadóan a civilizációra hatni képes technológiai fölényével (konkrétan visszalőhette volna az emberiséget a kőkorba (amíg van benzin/kerozin, még mehet a jövésmenés, de amúgy gyalogkakukk-ellenállás, miközben magának fenntarthatna egy bázist, ahol növekedhetne (seregképzés), és le-lecsapna pl. Stark önfenntartó bázisaira, stb. ergo az idő neki kedvez, kifogynánk a munícióból, stb. - Thor, Hulk vehetné fel a harcot vele, a többi "parkolhatna") igen nagy falat lenne a csapatnak, ehelyett meg közép-kategóriaként végezte.egyfilmes kőhajigálós Azonban Ultron egymondatos motivációja - miszerint "a felelőtlen Stark, mint teremtője megtagadja, ezért apa-fiú konfliktus (másképp akár Sith-mester-tanítvány-konfliktusként is felfogható), másfelől az emberiség java az emberiség becsicskítása (korlátok közt tartani mértéktelen-hőzöngő természetüket)" - szerintem kettővel több, mint a leuralok mindent (Steppenwolf), mert majd Darkseid (az ki?) "szeretni fog" (megbocsát, visszafogad, stb. - miért nem önállósul?, miért akar visszabújni hozzá?) motiváció, ami a vagyok, mert szerepelek a forgatókönyvben (nehéz azonosulni vele, nehéz komolyan venni mint "mindenkiben félelmet keltő egyetemes érzetet", hiszen csak egy leverendő rosszfiú, testtel, fegyverrel, stb. - Hulk/Thor/Superman ásítás közben lenyomná/lenyomta...).
Itt a DC-koncepció hibája az ok: hiányzik sok válasz, ami alapozhatná a figurákat, a történetet. Rajongók ért(het)ik, de elvileg ez közönségfilmnek lett kiküldve..."Mikor rangsorolom, a ((marvel)) filmeket, akkor csak 1 dolog számít, az, hogy milyen érzéseket hagyott bennem, milyennek érzem, ha visszagondolok"
Ez jogos, és ezzel nem is tudok/akarok vitázni. Ízlések és pofonok. Pl. hangulatra egyik film Neked tetszik másik nem, nekem fordítva... ez ilyen.Az A1 esetében én arra tudok gyanakodni - mert részben érzem is, újrázva a szériát -, hogy már meghaladottá vált. A tétje, a hősök kalandjai, stb. már kiteljesedtek, továbbléptek.
Szórakoztató film, de elsőre, időben aktuálisan magával sodort, később már sokkal visszafogottabb hatást tud csak kelteni. Azonban így is koherensebb műnek tűnik...Hmm.
Filmként (karakterek a filmben, történet, rendezés, hangulat) a legrosszabb marvel-filmek (számomra a GotG2, Hangya1, BP, Thor2, Ultron, Endgame) is a DC-filmek "fölött" állnak. Borzasztóak az új filmjeik, pedig maga a stúdió tud jó filmeket gyártani (akár brandben is: Harry Potter).
Az Aquaman amúgy kb. egész jól venné az akadályt, de több tartalmi/üzenetbeli gondom van vele, és így is középszerűen felületes a világával, az Acélember első fele tetszik, csak gyorsan túl akar lenni ezen (már ismert felépítés-részen, ezért expresszként zakatol a harcig), ez kár, a többi film nem tudott megnyerni. Ez van.Hajrá, ne törődj velem: ha tudod élvezni, örülj a filmnek, ha meg nem tetszik majd, az önmagában legyen indokolt
[ Szerkesztve ]
"Szerintem."
-
myckey
veterán
válasz Tibiajax #141717 üzenetére
Nem tudom, nem emlékszek....az alap verzióban benne volt ez a Batman jelenet, Gordonal?
[link] Mert ez egy hasonlóan "badass" momentum a denevérember kapcsán, mint amit mutattál most Supermannal. Ezekkel a "színekkel" és beállításokkal nagyon tetszett ![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Twitteren már belefutottam ma a #RestoreTheSnyderVerse hashtagbe
-
shotika
őstag
válasz mephi666 #141713 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy kissé erőltetett, de egy jó szkripttel, egy fasza rendezővel én azt mondanám oké...De, meghalt. Viszont a cikkben is benne van, hogy elképzelhetőnek tartják, hogy valami miatt mégis életben tartották Castort. Csak az a helyzet, hogy Travolta és Cage is a 90-es évek közepén-végén volt a legmenőbb, ráadásul a mai fiatal generációnak semmit se jelent a nevük, így nehezen hiszem, hogy hasonló megamozinak készülne, mint az első. Maximum streaming felületen lehetne durrantani, ott könnyebb is megmozgatni a 30as-40-es generációt.
szerk: kis kutató munka után már bizakodóbb is vagyok. Adam Wingard / Simon Barett rendező és író páros hozta össze anno a You're Next filmet, ami az egyik legjobb slasher a műfajból.
#141712: Ace Ventura 3: Carrey nélkül semmi értelme, de vele se sok. Öreg ő már egy ilyen bohóckodós szerephez
Shotiii#2629 Gainward RTX 3060TI 8GB, Corsair 2x16GB DDR4 3200mhz, i5-13600KF, Asus TUF B660M-D4, EVGA 750GQ
-
emiki6
veterán
válasz Miklós315 #141719 üzenetére
Egyáltalán nem mindegy, hogy A1 vagy IW és az sem számít, hogy ultronban mennyi potenciál volt, mert potenciál a legtöbb koncepcióban elég sok van.
Az avangers szerintem túlértékel. Hiába volt egy marék előzményfilm, a végeredmény nekem annyira nem jött be, se az ultron, se a CapAm filmek, se az Endgame. Egyedül az IW-t sikerült igazán jól megcsinálniuk, ott minden működött és még valami pluszt is adott, míg az A1 megnézése hiányérzetet kelt, valami nincs benne, ami kéne, talán ez volt a CA filmeknél is, az ultron kora csak átlagon aluli. Az Endgame meg egyértelmű visszalépés volt az IW-hoz képest, sok embert ismerek, aki az IW-t imádta, az EG viszont nagy csalódás volt (ott már thanos is degradálva lett).
Mikor rangsorolom, a marvel filmeket, akkor csak 1 dolog számít, az, hogy milyen érzéseket hagyott bennem, milyennek érzem, ha visszagondolok és ilyen szempontból az IW, dr stange és a 2 gotg, illetve a thor ragnarok film a top, a többi b kategória vagy rosszabb. Hiába húdemittoménmilyenjól összerakott pl a tél katonája, valahogy abszolút hidegen hagy.
A BvS meglepően kielégítő film volt, én magasabbra tenném, mint az Avangerst, a ww korrekt, de a bvs-nél semmilyenebb, az aquaman meg a hibái ellenére is szerethető (kalandfilmként egész jól működik, amiből mostanában kevés van, a Jumanju jut eszembe, az is jó volt).
Na, de nem okoskodom, amíg nem láttam, noha elfogult vagyok, elég jó placebó nálam, ha tudom, hogy egy project nagy kreatív szabadságot kapott és úgy készült, azok gyakran tetszeni szoktak, míg ha a stúdió megköti a művészek kezeit / mást akar, az szinte mindig balul sül el és nagyon érezni, hogy el lett rontva. Nem véletlen kérték a Snyder cut-ot a fanok.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Bad Pritt
félisten
válasz myckey #141732 üzenetére
Szerintem a CGI-ra félretett pénz nagyrésze elment Steppenwolfra, kegyetlen jól nézett ki végig.
Mindenki más olyan furcsa volt sokszor, nem néztek ki rosszul, de valahogy mégis érezted, hogy nem stimmel. Majd ha Mik megnézi, tuti leírja, hogy miért.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
myckey
veterán
válasz radi8tor #141730 üzenetére
Nekem Steppenwolf orgánuma magyarul elég súlyos volt Original már korrekt, de így egymás után a képarány és lassítás is máshogy hatott rám, próbáltam figyelni a képregényes dolgokra, egy egy jelenet ( pláne Flash ) nagyon jó, "megállítva". ( vagy amit kolléga linkelt )
Elég erős képi világ van körülötte, plusz a muzsikák, egész filmre értve. De sokat számít, kinek mi tetszik, nekem ez a "fakó" és sokszor mélabús jön be, nyerstermészetes.A nyitó képsorok is nagyon erősek, Batmannal karöltve Aztán persze ott van az ellentéte, a CGI orgia ...na itt ami nem annyira feküdt, az Cyborg fizimiskája, elnagyoltnak tűnt, Steppenwolf kinézete viszont nagyon tetszett ! De az egészet tekintve, bejött ez az új vonal.Szrk
Egyébként lehet furán hangzik, de nekem Superman "ébredése" és az ottani pillanatok,(hősgyalázás) valamint Darkseid eljövetele nagyobb fun volt, jobban átjött a "badass" érzés, mint a végső harcban.Bár megjegyzem, a tetőpontra Batman barátom felszívta magát, ott már elkapott a feeling vele kapcsolatban, örültem is neki .#141733Bad Pritt
Igen, Steppen nagyon jól festett, de nekem a többi karakterrel sem vol gondom, jók voltak az új "köntösök", csak Kiborg volt kicsit fura....de jah![ Szerkesztve ]
-
Bad Pritt
félisten
válasz #42308056 #141728 üzenetére
Nehéz megmondani amúgy, hogy mi lesz a jövője ennek az egész sztorinak, mert eddig is annyit változott minden résztvevő hozzáállása. Gyakorlatilag onnan, hogy Snyder nem akar tudni a filmről és a Warner szerint nem létezik a Snyder Cut eljutottunk oda, hogy Snyder fizetés nélkül megrendezte és bővítette a filmjét, a Warner pedig az HBO-n keresztül adott rá 70 milliót pluszban, szóval az, hogy ebben a pillanatban mi ugyanezen személyek hozzáállása nem hiszem, hogy mérvadó.
Snyder elmondta több helyen, hogy neki ennyi volt a DC univerzum, a Warner pedig a 2017-es filmet tekinti kánonnak, viszont náluk ott van az a gigantikus draft, amit a Snyder házaspár még a Man of Steel előtt előterjesztett a stúdió felé, hogy tessék, mi így képzeljük el a DC moziverzumot 5 fővonalbeli filmmel (Man of Steel, BvS, JL 1-2-3) és mellékágakkal. Na ezt még simán felhasználhatják valahogy, ha akarják.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Bad Pritt
félisten
válasz brownus #141722 üzenetére
Azt ne felejtsük már el, hogy Thanosról sem tudtál semmit 2018 előtt, pedig már 2012-ben megjelent, az Infinity War előtt annyit tudtál róla, hogy hajkurássza a köveket valamiért. Darkseidról sem tudsz semmit, csak annyit, hogy hajkurássza az egyenletet, amivel minden élet felett rendelkezhet.
Steppenwolf itt egy olyan szintű ellenfél, mint Loki (uralni akarom az embereket), Ultron (el akarom pusztítani az embereket), Ronan (el akarom pusztítani a... valakiket), Ego (el akarok pusztítani mindenkit). Ezeknél számomra Steppenwolf egy jobb gonosz volt.Bár továbbra sem értem ezt a kényszert a hasonlítgatásra.
[ Szerkesztve ]
-
belinho
senior tag
Én is csatlakozom, nekem is jobban bejött, mint a 2017 verzió. Nagy a különbség Whedon és Snyder stílusa között. Ennek kellett volna a moziba kerülnie mondjuk egy 3 órás verzióban, akkor nagyot ütött volna, vagy 2 filmre bontani. Én örülök neki, hogy megkaptuk ebben a formában és nem került a süllyesztőbe. Ha jön a Blu-ray kiadás, akkor megy a polcra.
-
myckey
veterán
Én újráztam a Snyder verziót, és másodjára még jobb volt....Első nekifutásra "helyenként" zavart a képarány, most újból már nem idegesített ( biztos hozzászokott a szemem ).
Alapból szinkronizálva nyúltam hozzá, na azt nem kellett volna, így eredetiben sokkal jobb volt a karakterek megszólalása, de leginkább a "gonosz" szereplőké. A lassításból továbbra is elvennék, és ezáltal hozzáadnék... mondjuk Steppenwolf vagy Darkseid történetéhez, viszont Lois Lane szerepeltetését visszaszívom, pont annyit játszott, amennyit kellett kb. esetleg még Flasht lehetett volna építeni, ja majdnem elfelejtettem...Batman személyisége annyira nem jött nekem át, bár az is igaz, hogy ezekkel a metahumánokkal nem túl egyszerű neki sem.
Ami nálam telitalálat, az továbbra is az egésznek a megjelenése és a hangulata ! Képregényszerű jelenetek, utalások.... nem túl élénk színekkel operálva, mellé pedig kellően "szívfacsaró" az egyes epizódok hangvétele, a zenei aláfestés is telitalálat, másodjára is. ( pláne mikor egyik másik karaktert vezetik fel ). Nem is annyira a végkifejlet, sokkal inkább az odáig vezető út ami megfogott. Tartok tőle hogy nem lesz már ebből semmi, pedig a rajongók biztos továbbagyalják az egészet, nem véletlen, de ez már veszett fejsze nyele sztm.Az epilógus pedig Bat @ Joker miatt éri meg, rohadt jó volt az a párbeszéd szerk: Nem vagyok rajongó, így is jól szórakoztam rajta és tetszett amit látok és hallok, ez mondjuk sokat számít biztos. Egyszerűen csak fekszik a megvalósítás...meg látszik, hogy Snyder is beletolt egy erős szuperhősös életérzést, még ha mint filmet, szét is lehet szedni és darabjaira elemezni / kritizálni.
Darkseid első eljövetele is mekkora volt már, a mitológiával fűszerezve, Zeusz stb [ Szerkesztve ]
-
brownus
veterán
válasz Bad Pritt #141720 üzenetére
Hmm, most akinek mozgott folyamatosan a "ruhája" , páncélja az volt steppenwolf? Thanosnak is teljesen valid célja volt :) ráférne ez a való világra is a bolygón, természetesen csak viccelek! Szeretünk mindenkit! De neki akkor mik a problémái? Apu bizalmát és szeretét megszerezni? Ettől thanos badass-eb. Sztem, ő csak a fogadott lányai miatt sírt. A zöld csaj miatt. A kék ugye félig robot volt!?
Baszics, hogy ennyire nem emlékszem a nevekre, nem lehetek ennyire RAM hibás...[ Szerkesztve ]
-
Miklós315
aktív tag
"ez a produkció, Snyder DC-mozija nem a kritikusoknak, és nem is műelemzőknek készült. ez a látványvilág és 4órás battle csak és kizárólag a képregényfanokhoz, azok közül is elsősorban a DC régi olvasóihoz szól"
Ezt tök valid érvnek venném, ha a DC/Warner ezt deklarálta volna kezdetektől fogva, hogy pl. "Mi, a saját univerzumunkat kizárólag a vérfanoknak szánjuk, így a kívülállók kritikáit jobb híján csak tudomásul venni áll módunkban. Bocsi, de nem ti vagytok a célközönség, hanem az igazi rajongók."
Ekkor is fenntartom, hogy rossz rendezés/írás a film(ek 98%-a), de az egész koncepciót életképesebbnek tartanám. Szerintem ezzel tudtak volna nagyot dobni: markáns, vállalt célkitűzés, stb. Kihagyott ziccer a részükről.
De! A filmjeiken nem látszik ez, sőt, az látszik, hogy "anagyonkomolyepicdrámaharcon" túl nincs koncepciójuk, saját "ízvilág", csak próbálják behozni kasszában a Marvelt, mert ők is akarnak kaszálni...Bár, így, ahogy írod, ezekből a sorokból az jön le, hogy a rajongóknak tud működni... (?) Ez nektek legalább jó, és örülők, hogy ti élvezitek.
[ Szerkesztve ]
"Szerintem."
-
Bad Pritt
félisten
válasz emiki6 #141716 üzenetére
A gonoszok nem gyengék, mert egyrészt csak egy van, nem Darkseid az igazi ellenfél, ő csak kapott egy kis alapozást itt (mint Thanos), Steppenwolf pedig egy sokkal jobb karakter mind dizájnjában, mind motivációjában, mint a szuperhősfilmek gonoszkái általában.
Tök egyértelmű gondjai és céljai vannak, amik ugyan ráférnek egy szalvétára, de még így is több, mint a 23 Marvel film 20 gonosza, vagy sok korábbi DC film figurája.Viszont amit itt írsz, hogy a régebbi Marvel filmekhez kéne hasonlítani, ha már mindenképp hasonlítani akarjuk valamihez, ez teljesen igaz, egyszerűen elszállt felette az idő, egészen más felépítése van, mint manapság egy szuperhősfilmnek.
Ízekre lehet szedni amúgy tök fölöslegesen, ahogy bármelyik látványfilmet, de ha saját zsánerében vizsgálatod, akkor bőven bőven a jobbak között van, én sokkal jobban élveztem, mint mondjuk az Infinity Waron kívül bármely Avengers-t, vagy korábbi DCEU filmet.Viszont az is igaz, hogy a film legnagyobb erénye egyben a hibája is, 100%-ban a fanoknak készült, Zack ide aztán mindent bezsúfolt, ami csak a tarsolyában volt.
-
Miklós315
aktív tag
válasz emiki6 #141716 üzenetére
Kb. mindegy (Avengers 1 vagy IW), mivel mindkettőben már egyénileg felépített karakterek állnak össze egy nagyobb horderejű fenyegetéssel szemben (felépült addigra - a tétnöveléssel - a sztorivonal).
De legyen - avagy Bosszúállók I.:
jól működik a karakterek közti dinamika, jók a szövegek (szórakoztatóak, karakterekhez illően markánsak, van a sztori szempontjából tartalmuk/céljuk, nem "üres fecsegés" - kivéve, ami nettó szórakoztatásra szolgál, pl. Vasember Thornak címzett beszólásai), működik a gonosz karakter (nem legyőzhetetlen, de eléggé potens, továbbá karakteres), emeli a tétet a film során (Loki, majd egy inváziós sereg, jó csatával), jók a zenék, feszesnek-pörgősnek hat, nem unatkozok rajta, és bár a karakterekért nem izgultam (nem számítottam veszteségre), de badass feeling volt(ak) a kalandjuk/zúzásaik (menő, szórakoztató).
"Popcorn-minőség", nem "semmilyenség".Ezzel szemben a Batman-Flash páros egy gagyi/vérszegény/félkész Vasember-Pókember utánérzést nyújt, ami mellett kb. önállóan ott van Csodanő, Cyborg, Superman, Aquaman még kb. Flash-sel próbál cimbizni, de több kellett volna. Egymás mellett vannak, nem együtt.
A többit már leírtam, nem ismétlem (szövegek, történetvezetés, konfliktus, látvány, stb.)...Az Avengers 1 és az Infinity War szerintem a két csúcspontja a "Marvel-szériának".
Szerk.: Az Ultronról már írtam, hogy nagyon nem tetszett ez a forgatókönyv. Akkora potenciál van abban az ellenségben, és szerintem elpazarolták. Vannak jó részei a filmnek, de összességében csalódás. Ily módon közelebb áll a ZSJL szintjéhez, de így is köröket ver rá.
[ Szerkesztve ]
"Szerintem."
-
Tibiajax
nagyúr
Zack Snyder's Justice League
hd,ovegyre többen nézitek, felesleges már sok mindent mondani róla
ez a mozdulat itt fent☝️, Kal-El momentuma, mindent elmond mit kapunk, immáron méltóbb, 4óra terjedelemben. pontosan azt, amit kapnunk kellett volna, amikor a moziba elmentünk rá.Miklós315-nek szeretném eme bő és kiveséző kritikámból üzenni, ez a produkció, Snyder DC-mozija nem a kritikusoknak, és nem is műelemzőknek készült. ez a látványvilág és 4órás battle csak és kizárólag a képregényfanokhoz, azok közül is elsősorban a DC régi olvasóihoz szól, akiket nem igazán sikerült kiengesztelni az első nekifutásra. akik a Sötétség Ura-n, az Apokalipszisen nőttek fel, akik tanulás helyett inkább az acélember és Darkseid dialógusait meg harcát bújták gyerekként.. csak és kizárólag nekik szól. és akik ilyenek voltak, azoknak ez, hogy végre a vásznon is megjelent nekünk az omega-sugarak ura, végre, vééégre..ahogy állt a szokásos hátra tett kezével, és mellette igen, ott volt Jóságos Nagymama is (tudod, emlékszel, aki egyszer majdnem eltörte Superman gerincét.. ja, nem emlékszel hiszen nem voltál olvasója ezeknek, nem tudhatod)
áááhhh.. magyarázatok nélkül is instant élvezet ezek a képkockákbár így ment volna már a moziba is be.. akkor én is vigyorgó kismalacként jöttem volna ki. pont olyanként, mint amilyen az éjjel is voltam, amikor vége lett a harcoknak
-
emiki6
veterán
válasz Miklós315 #141703 üzenetére
Azér az IW-vel hasonlítani erős, mert az IW kb a marvel tetőpontja. Hasonlítsd inkább az avangershez vagy az ultron korához, azoknál nem hiszem, hogy rosszabb.
(Mondjuk még nem láttam az új JL-t, bár kár, ha superman még mindig op és a gonoszok még mindig gyengék, hiába az a +2 óra.)
-
Miklós315
aktív tag
-
paatrick
őstag
válasz pohár #141698 üzenetére
Én szinkronnal néztem, Steppenwolf és annak a másiknak amelyik a kőből jön ki kb érthetetlen volt mit mondanak.
Az ember szereplőknél se volt mindig tiszta ott meg olyan volt mintha valami nagy csarnokban vették volna fel és visszhangzana.6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
mephi666
nagyúr
válasz gyuromoj #141712 üzenetére
Face/Off-ot rég láttam:
... nem tudom, hogy lehetne folytatni logikusan a filmetnem halt meg a végén Castor/Cage? Nekem igy rémlik, majd Travolta az arcát visszakapva hazasétál és viszi Cage fiát is Pár hete nézegettem telefonon a csillagok állását és megakadt a szemem ezen: innen vették a Castor+Pollux testvéreknek a nevet?
[ Módosította: radi8tor ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
gyuromoj
veterán
IGN Hungary
Sok év után elkészül az Ace Ventura 3. a leggyorsabb sündisznó alkotóinak jóvoltából
Az Ál/Arc két sztárja visszatérhet a folytatásban
Ha további Igazság Ligája-filmeket forgatott volna, Zack Snydernek eszement terve lett volna egy új BatmanrePSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
gyuromoj
veterán
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
mephi666
nagyúr
válasz brownus #141708 üzenetére
vagy tudathasadásos batman-catwoman ha már ennyire ülünk ezen a lmbtfcku vonaton amúgy is...
-
brownus
veterán
válasz Miklós315 #141707 üzenetére
egy tudathasadásos bat-joker figura? Jöhet
Képek amiket eddig láttam jó lesz, az az animációs film jutott eszembe róla ami több részből áll, és mind más stílusban formálja meg őt, rajzolás terén is. Mindjárt megkeresem, nem ugrik be a címe. Pedig illene mert az egyik legjobb animációs batman film. -
Miklós315
aktív tag
válasz brownus #141706 üzenetére
Érdekes lenne, ha elvinnék olyan "művészfilmes" irányba, mint a Joker karakterét.
Ha igaz - javítson ki bárki -, Pattinson pl. kirohanást intézett a rajongói elvárások ellen, miszerint "ne akarják már, hogy Batman-fizimiskájú (kigyúrt badass) legyen, ő egy színművész, aki majd megtölti a saját koncepciójával a figurát"...
Ebből nekem az ugrik be ötletként, hogy esténként egy üveg bor mellett filozofálgat majd a rosszfiúkkal a bűn eredetéről, természetéről, szükségességéről..."Szerintem."
-
brownus
veterán
Kíváncsian várom az új bat filmet, Pattinson sztem zseniális színész, imádom. Muszáj jónak lennie ebben a remeknek ígérkező batman filmben is.
Legutóbb a devil all the time-ban láttam, jó volt, a film is az.[ Szerkesztve ]
-
brownus
veterán
Na, ez jutott eszembe nekem is, agggyááá még 50k legyalult földet és akkor papa újra szeretni fog.
Ettől az endgame ötvenezerszer jobb film, kb mindenben.
Remélem a zombis filmje jó lesz.
Még 1 dolog, azok a kíb.szott gitár 🎸 szólok, omg. A WW filmben jól illeszkedik az atmoszférába, de itt. No no no no.
Adok egy erős 6 pontot erre a filmre.Van egy olyan érzésem, persze még csak az első kávémat kortyolgatom, és ö-esküvés szagú hogy snyder erővel akarta lenyomni a WW filmeket :D nem sikerült. Mindkét WW film 2x jobb.
Ok, ebben az is benne van hogy "szerelmes" vagyok Gal-ba[ Szerkesztve ]
-
Miklós315
aktív tag
válasz #42308056 #141702 üzenetére
Nagy Sándor és Caesar emberek az emberek ellen/között... a lépték nem mindegy.
Egy összeesküvés vagy egy bolond rajongó vagy egy csata az életükbe, a birodalmukba, mindenükbe fájhat(ott).Emberként a (múltbeli) embereket máshogy veszed, mint fiktív karakterek, univerzum(ok), szabályok, indítékok, viszonyok szórakoztatni vágyó világát. A tanulságok is más hangsúllyal esnek latba: a tanulságok pl. emberiek kell, legyenek, mert emberek "alkotják" az embereknek, tehát max. elhagyhatók, de nem-emberiek nem lehetnek. Akkor ugyanis közönyt, érdektelenséget kapnak válaszul.
Tehát a történetek tanulsága közös pont az emberi (történeti) "hősök" és a "rajzolt-fiktív hősök" közt. Analógia, ha úgy tetszik. Ugyanazt máshogy tálalva tanítja (pl. barátság, szabadság, stb.), miközben szórakoztat (mindkét esetben akár).A számok is "apróságok", amiket nem akarok szőrszálhasogatni (más hasonló hülyeségek mellett), én az alap koncepciót és a kivitelezési minőséget tartom védhetetlennek.
A rossz gonosz (ellenség) pedig fontos egy történetben:
vagy legyen egy szimbólum, egy megfoghatatlan, de súlyos és markáns dolog jelképe (pl. félelem, gyűlölet/irigység, valami pusztító, ködszerű ártalom, ami fenyegeti a létezést magát = pl. Szauron), vagy legyen összetett, érdekes, nem-győzhetetlenül op, akinek a motivációjában van elgondolkodtató, hogy tétje legyen az azonosulásnak (valamelyik oldallal), a harcnak, a végkimenetelnek (pl. Darth Vader karaktere, bár itt a filmben sem derül ki sok, így az utólagos infók torzítják a példát). Ennek híján az unalom győz[ Szerkesztve ]
"Szerintem."
-
Miklós315
aktív tag
válasz shotika #141701 üzenetére
...és igaza KELL, legyen, mert a rossz koncepció-választásnak köszönhetően a filmekkel együtt a rajongó is kényszerpályán mozog.
A Man of Steel (2013) --> Dawn of Justice (2016) --> Wonder Woman (2017 jun) --> Justice League (2017 nov) vonal azt ábrázolja, hogy "hűű, a konkurens mekkora sikereket ér el ezzel a koncepcióval, ami nekünk nem jutott eszünkbe, hát ez egy kaszálda, csináljuk már mi is gyorsan!" - csakhogy ahelyett, hogy késve bár, de pariba tehető vagy jobb filmek előállításába fogtak volna, felépítve a maguk filmes univerzumát, "csavartak egyet" ("nehogy már másolással vádoljanak"(?)), és megpróbálták utolérni a riválist "sztoriban" (együtt a csapat, nagy főellenség-gyakás, stb.). Tehát megspórolták az építkezést.
Na ez nem áll jól a ZSJL-nek (sem, meg a Whedon-félének sem):
4 órára jut egy ultimate főgonosz (Darkseid=Thanos), akit csak belebegtetnek, egy kis-főellenség (Steppenwolf=pl. Ultron), akivel megküzdenek, és hat hős, akik közül az univerzumban Supermant, Batmant untig ismeri mindenki (rajongó, nem rajongó is), Csodanő kapott egy filmet (de pl. nem emlékszem rá: ő "kicsoda"? Félisten? Ki az apja, mitől olyan gyors mint Flash és olyan szívós mint Superman - mitől több a többi amazonnál?), és a többi három (Flash, Aquaman és Cyborg) meg a filmben mutatkozik be. Annyit fog tudni egy nem-rajongó (képregényes tudás nélküli néző), ami a filmben benne van róluk.Na és itt lepleződik le, hogy mekkora hiba volt így "épülni":
1. ha ugyanis elégnek gondolták a karakterekről négy órában azt a kb. négy mondatos bemutatást, amivel a három újoncot pozícionálták, akkor minek önálló filmekkel bajlódni? Üres-színes héjak, amik nem rejtenek belül semmit. Ergo érdektelenek.
2. Vagy nem volt esélyük közel kerülni a nézőhöz, hiszen majd a saját film/sorozat lesz a lényeg, ezért nem lövik le a sztorijukat (karakter kibontása). Megintcsak érdektelenek (él, meghal a küzdelem végén, mindegy).
3. Ehhez jön a rossz/érdektelen (fő)ellenség, ami szintén nem köt le.
4. Végül az ismert hősök, akikért izgulhatnánk: Superman most támadt fel a halálból, nem fog meghalni (és simán op a filmben), Batman ezen a szinten simán gyalogáldozat kéne legyen, vagy ki kellene maradnia a komolyabb balhékból, nincs miért izgulni reálisan, Wonder Woman meg olyan mint Superman kishúga(/kora miatt nővére), nem okoz aggódó pillanatokat a tökéletesen belőtt haj/smink a film egésze során...Gonosz módon melléteszem az Infinity Wart (előzményekkel felépített kaland):
- 2 és fél óra
- 14 főbb hős és még több mellék(hős)karakter
- több helyszín (stimmel a ZSJL-nél is)
- és a film során (ez persze csalóka, mert ugyebár azóta...)hullanak mint a legyek
- viszont feszesnek hat (feszültebb-gördülékenyebb), szórakoztatóbb, "látványosabb" (=jobban néz ki), hangulatosabb (=rendezés/forgatókönyv különbségek)Persze -->szerintem<--.
"Szerintem."
-
törölt tag
Fura ez a gonosz karakter téma. Miért kell hogy emberi motivációja legyen? Mármint mi motiválhat valakit 100,000 világ meghódítására? Ugyanaz mint a korábbi hódítókat, Nagy Sándort, Cézárt, stb... Mert csak.
Engem jobban zavartak az ostoba számok. 100,000 világot elpusztított már, haggyál már Elég lett volna 10 vagy ilyesmi, hogy komoly kihívásnak tűnjön a dolog.
-
shotika
őstag
Majd úgyis jön egy rajongó, aki elmagyarázza, hogy ez egy trilógia első része, és majd azokban derült volna ki, hogy mi miért van. Sose rajongtam az ilyen megoldásokért, és úgy gondolom, egy filmnek önállóan is helyt kell tudnia állni.
Legyünk őszinték, ha ez a film folytatódna, az is pontosan ugyanilyen kiszámítható és érdektelen lenne, mert már az alapok se voltak rendben.A magam részéről elengedtem az Aquamen 2-őt és a WW84 után Gal Gadot szériáját is, DC filmes vonalon jelenleg egyedül az új alapokra rakott Batman film az ami érdekel.
[ Szerkesztve ]
Shotiii#2629 Gainward RTX 3060TI 8GB, Corsair 2x16GB DDR4 3200mhz, i5-13600KF, Asus TUF B660M-D4, EVGA 750GQ
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!