Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zetor2000
őstag
válasz Samott #90298 üzenetére
Ez az egész feladóvevényes-tértivevényes lófsz űrlap arra való, hogy:
-erről átgépeljék, ki-kinek küldene
-ezt adják vissza, hogy őrizzed, mert valamiért kéneSzerintem ha megkérdeznék amik eleve rajta vannak, hamarabb végezne az ember, mert amúgy is begépelik, nem kell még olvasni is, meg akkor már lehetne, hogy email-t / sms-t küldjenek, hogy kéremszépen, célbaért a levél, vagy nemvoltotthon, bszottátvenni.
Én csomagfeladással voltam így, de a Múzeum körúton van egy nagy arc postás csóka, az skippelt mindent, kérdezte, kinek, mikor, mennyiért, lemérte, majd a végén adott valami félbevágott A4est, amin kábé rajta voltak azok, amit kérdezett, és mondta, mennyi az annyi, jónapot. Az A4 másik felét nejlonban ráragasztotta a csomagra.
A végén bankszámlán landolt az utánvét összege.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
Samott
addikt
válasz WiZARD #90273 üzenetére
Ha mar posta, itthon ez a helyzet: Magyar Posta 2021
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
zetor2000
őstag
Sajnos van olyan jelforrás / keverő, ami vibrál, ha "csak" simán be van kötve a rendszerbe.
Ma pl. 2 monitor volt olyan, hogy asztal szélén nézted, és megvakultál, mert rezgett a kép. Mert a keverőből csak ilyen kép tud kijönni, mert ha 1080p@60 a norma, akkor pár másik rendszer esik szét... meg a keverő (tulképp egy switcher) egy nem túl aczélos valami, és a jeleket nem szereti. Egy "rendszerfelbontás" mind felett...Roland V60-HD Nem rossz, de sokmindent nem képes megemészteni.
Ha a prezentációs laptopon buzerálom a második monitor beállíásait, akkor se jobb... Vagy a teremben nincs kép a projektoron (ez ritka, de néha elő-előfordul), vagy villog a kép a projektoron (ez még ritkább, de volt), vagy egy videokonf rendszer képe hullik szét tőle. Egyben sosem jó, mert mindennek persze más a natív formátuma. És van 1-2...sok DS kijelző mellé, de szerencsére ezek ritkán vannak használva, meg ezek önjáróak.Mondjuk a 210E-s splittert nehéz megindokolni a 10-20E-s profi kinézetűekkel szemben.
Talán a csavaros táp, meg a minőség, a rackelhetőség (aminél a beépítőlemez is ~100E... )Extronra még nem kerestem idehaza árat... De az se olcsóbb, szerintem.
Hátt... 186E és 268E nettó az Extron splitter... Ez icipicit drágább, mint a Kramer. És mennyivel jobb, mint mondjuk egy Digitus, ami ~20E az 1be4ki?Majd a kasszások eldöntik. Nekem eddig elég volt specifikálni, csak látom a számokat, és fogom a fejem, hogy jajj... illettve ez már lyally!
[ Szerkesztve ]
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
Jahno
veterán
válasz zetor2000 #90293 üzenetére
De minek scaler? Különben is, Kramerrel azért szívtam már. Pár dologban jöhet, de kiélezett szitukban az Extron bőven jobb. Otthonra meg a gagyi kínai és kész.
Retró csoport is kezd unalmas lenni, 2 hetente jön valaki, hogy C64et kötne HDMIvel TVre, páran leírjuk, hogy van benne szopás bőven, de lehet a TV-n is van AV, csak nem tudja, előbb azt próbálja ki, aztán jön Sanyika az occsó konverterrel, ami nyilván nem működik, de Ő kugliból nagyon okos és mennek az oda-vissza állatságok, pedig páran kipróbáltuk, van is, de ez nem számít.
-
blueboi69
senior tag
-
zetor2000
őstag
Főnökömnek mondtam, hogy kéne 2 HDMI splitter, meg kisez-kisaz... mondja, hogy az drága lesz. Gondoltam, hogy nem, de most nézegettem Kramer HDMI splittert (1bemenet, 2 kimenet), 4K@60Hz-t tud, egy olyat, ami 1be 4ki szintén 4K60Hz képest, meg mellé egy kicsi HDMI scalert, ez is képes max 4K@60Hz-re.
A splitter (1:2) 210E/db, az 1be 4ki az 280, a scaler ~400E. És ez a 2 splitter, meg 1 scaler még lehet, kevés is. Szerencsére ezek bruttó árak
De ilyen gógyimogyi cuccal nem szeretnék kezdeni, mert akkor mindig olyat kapunk majd később. Meg ezek nem akadnak meg kábé sosem.
Ilyeneket vennék itthonra is, csak hátizé... ennyire azért nekem nem fussa. Most keresek valami kicsit silányabbat, de még megbízhatót.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
WiZARD
addikt
válasz blueboi69 #90282 üzenetére
Én még sose voltam utcáról átlag emberként állami intézményben orvosnál, gyereknek is ez volt az első és jó darabig utolsó alkalom...
(Akad pár orvos a családban, mindig mindenhova volt ismerős)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
-
-NoVa-
addikt
válasz blueboi69 #90281 üzenetére
Te eleve nem acroban repülsz egyelőre, stabilizálva, opciósan először magadhoz képest nem elforogva próbálkozz, nem szemüvegben. Nem könnyű line of sight repülni, de érdemes megtanulni valamennyire, onnan már az FPV nem kihívás.
Szóval elöször valami óvatos, apró lépésekben ilyesmi:
linkMonitor nekem jól jött, ha a gyerekek mellett repültem, olyankor a szemüveg nem opció, de most még a távodon, amit rendeltél, nincs monitortartó konzol. Meg sokszor inkább LOS repülök, jobban tudok rájuk figyelni.
-
blueboi69
senior tag
válasz -NoVa- #90274 üzenetére
Köszi!
Akkor jól éreztem, hogy meg kő venni.
Mode2-ben repülsz ugye?
Bazz, én valahogy tökmáshogy kezeltem/kezelném a dolgokat, mint ahogy a gimball imitáció mozdul. Persze lehet a gyári beállítások tökmás repülési ívet alkotnának.Csoportban árulnak egy fpv monitort óccsóé, vmi 5ezer körül, azt érdemes lehet megvenni?
-
eattila
őstag
Az. Tenklyú! Majd egyszer megitatlak
Makró kapcsán láttam sok helyen. mihez képest olcsó?
Mondjuk most néztem, Thomas Heaton is lecserélte az 5Dmk4-et fuji gfx r50-re. (asszem így írják.) Az se gyenge állat...
Ja, és rájöttem a vinnyetta okára is. Valószínűleg. FF vázon nagy a napellenző az 50-esre kicsit Ettől függetlenül valószínűleg eladó lesz az is.
[ Szerkesztve ]
e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/
-
Jahno
veterán
válasz eattila #90278 üzenetére
35mm-es? Szép. Nem látom rendesen, hogy mit kell nyomni, mert folyton szomjazom :-D
Laowa állat egy cucc lett. Főleg ahogy kinőtt a földből és a minősége is. Vagy a kretén kategóriák, amire azt kell mondanom, hogy kategóriájában nézve nem is drágák. Csak nekünk :-D
Lehet meséltem, pld. vett akkora halszemet, hogy templomban háttal a falnak támaszkodva fényképezett előre és képen látszódott a feje felett falon lévő kereszt... Az meg a másik fele, hogy elvileg occsó, de azért aki ebből egy rendes sorra be tud ruházni az is bekaphassa.
-
Jahno
veterán
válasz Bujdy81 #90269 üzenetére
Én szegény ember lukasztójával szoktam, ami éppen kéznél van. Lapos csavarhúzó, ollóval böködni, ésatöbbi. Igazából ebben is asszonyra kell hallgatni. Kaptam egy rugalmas övet, amin nincs luk, csak dugom a pöcköt ahova szeretném. Így nem olyan látványos az sem, ha hízok
-
WiZARD
addikt
Asszony ma vitte gyereket kontroll vesevizsgálatra, de miután reggel a kifejezetten bunkó nővérek 3 szúrásból se tudták szegénynek jó helyre szúrni a branült, a negyedik előtt inkább mondta hogy akkor ne próbálkozzanak tovább és visszük máshova.
magyar egészségügy rulzKözben én szlovák postára mentem. Persze elszámoltam magam, csináltatam PCR tesztet, de a 72 óra tegnap reggel letelt én meg csak tegnap este lettem kész a cuccokkal. Nyilván most volt határon ellenőrzés, volt akit vissza is fordítottak.
Amikor a határőr nézegette a PCR teszt papírt és a dátumot kereste, akkor gyorsan rámutattam a validation date-re, mielőtt megtalálta volna a collection date-et, így meg belefértem a 72 órábaSoha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
eattila
őstag
D7000 eladva. Kifizették, átadtam futárnak. Sima liba.
-
npera
addikt
válasz blueboi69 #90224 üzenetére
Ő nem is régen még Crossfire protokollal repült, azon belül is külső 2W-os adóteljesítményű modullal és "nagy" antennával.
Valamint minőségi VTX-el 800 mW-on igen jó antennákkal. A minőségi VTX-et azért mondom, mert elég nagy különbség van aközött, hogy ráírják az adott értéket vagy tényleg le is adja-e.
Most váltott szintén TBS (Team BlackSheep) Tracer protokollra, ami nem annyira long range, de azért eléggé az. Viszont a latency töredéke az eleve gyors Crossfire rendszernek.
-
eattila
őstag
-
-NoVa-
addikt
Az alsó jeges kép az Árpád kilátótól 100 méterre volt, viszont az emelkedős jeges utas az az Izbégi lőtér után, a Bükkös pataknál, ha jövő héten is jeges lesz (tartós +8 fokban elhanyagolható esély), az ad egy extra 2km gyaloglást felfelé. Ott meg megvan a kockázata, hogy a vízesés környékén találtok egy random kidőlt fatörzset, és elmegy vele az a fél nap, mert azért más az, mint ha fél kézzel gyereket fogva, kicsit lehajolva másfél másodperc van komponálni:
Árpád kilátóhoz Verecke út végén leparkolni egyszerűbb, aztán ott van pár perc sétára, van idő keresni érdekességet, és kattintgatni. Nagy tömeg ott sincs, de azért mozgás bőven.
-
BobaHWSW
aktív tag
A kerdes jogos. Egy ~55 kg es egy ~90kulos embert elbirt.
-
Jahno
veterán
válasz -NoVa- #90250 üzenetére
Ide már vagy hétszer elindultunk :-) Van benne valami. Lajos forrás környékétől gyalog fel? Egyelőre Árpád kilátó ésvagy Apáthy szikla környéke lesz, de lehet csak ott a parkolótól elindulunk bármerre és 300 méter múlva visszafordulunk, mert vége a napnak :-)
Ojjektumból ezt kellene levadásznunk, míg be lehet menni:
Nem túlzottan gyerekeknek való és fotókon sem látszik, de ennek elég nagy föld alatti része is van.
-
blueboi69
senior tag
válasz BobaHWSW #90230 üzenetére
És az az 1ember az hány kg-val van számolva? Mert pl a lifteknél is ott van pl, hogy max 12fő, de egyrészt annyi bele sem fér, másrészt meg odaírják még mellé, hogy 800kg, de ez meg nekem nem fér össze a 12 fővel sehogy sem. Szóval ha itt a "hídon" is így mérik akkor én valszeg nem mernék átmenni rajta, és nem azért, mert parázok magasságtól.
Anyukádnak jobbulást! Ha tényleg rosszabra fordulna a helyzet, akkor eléggé szopó, hogy nem mehetsz haza még fél évig.
A többi kép pazar, csak így tovább! -
Jahno
veterán
válasz eattila #90234 üzenetére
Művészi koncepció. Aztán yajjbaze itt megint kinőtt a földből az újabb fotózzunk együtt csoport. Addig okés, hogy összeszedték az összes unatkozó nagy- és kismamát, de azt sosem gondoltam volna, hogy egy feketefehér feladványnál majd azon kell vitatkozni, hogy hány és milyen szín lehet benne.
-
npera
addikt
Blueboi, ez nem jó látvány. Amikor látod az FPV-videón, hogy elszáll a motor harangja a propellerrel együtt....
-
npera
addikt
Ez valami kegyetlen jó. Nehéz megunni
-
Samott
addikt
A reklamnal mar csak a kommentek jobbak: Mask Up America
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
npera
addikt
-
zetor2000
őstag
válasz BobaHWSW #90233 üzenetére
Ha nem mondtad volna, hogy VFX stúdióban melózol...
Csak van ott "valaki", aki ennyit meg tud csinálni Ha másban nem, akkor Photoshopban. Némi elforgatás, aztán levágás...Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
válasz eattila #90231 üzenetére
Ilyen beülős-biztosítós hevederes karabínerek nélkül lehet, én sem. Ha ez nem valami zárt terület, valami élménypark, ahol tuti nem hal meg senki, mert 20 centire van a földtől, hanem ez a rendes "út" egy szélesebb patak fölött, akkor 2-3x is meggondolom. Pláne, hogy nem hagyjak itt semmit, nehogy vissza kelljen jönni
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
BobaHWSW
aktív tag
Doki teszt nemvolt. Anyukam fel a dologtol inkabb ugy dontottek maguktol 2hetig nem hagyjak el a hazat es lesz ami lesz. Szenne vannak pakolva mindennel, elvannak.
Ma reggel hivott apokam, hogy anya jobban van es reggel ota mar nincs lazcsillapiton.
Elegge parazok. Nemtudom mi lenne, ha rosszabbra fordulna a dolog. Se elhagyni nem igazan tudom ujzelandot (ilyen holnapra kell repjegy az pl keptelenseg mint ami volt anno exem apukajanal) valamint 5-6 honapos varakozasi ido van mire visszajohetnek emberek. Nekem szeptemberig jogilag nemkene lelepni az orszagbol mert nincs papirom visszajonni.
A letelepedesinek van egy 2 eves varakozasi periodusa ami agusztus vegen jar le. Utana van szabad ki-be menes. Nem mondom jol aludtam tegnap.
-
blueboi69
senior tag
-
blueboi69
senior tag
válasz -NoVa- #90175 üzenetére
Hinnye ezt visszanéztem párszor. Van még mit tanulnom. Többi beállítás milyen? Nekem a free verzió van, lehet ott limitálva vannak. Vagy keverem a másik simmel.
Parrot Bebop-ot láttam amikor felrakták, nézegettem, de nem tudtam eszik-e vagy isszák, meg a drónos költségvetést csak lassan tudom beszivárogtatni a mindenhavi kiadások közé, szóval nem impulzusvásárolok, pláne nem olyat, amiről nemtudom micsoda
-
blueboi69
senior tag
Köszi!
Ma eszembe jutott, hogy a szántóföldek közt van egy füves leszállópálya, amin egy mezőgazdasági gép parkol az idő 99%-ban. Más nem használja, egy szélzsákon kívül nincs is semmi. Néha permeteznek vele meg szúnyogot irtanak, de szinte soha nem látom repülni.
Mondjuk nagyon egyszerű, ha látom a gépet a földön, akkor nincs baj. -
Sipi-
őstag
Hasonló, mint a második van a Vasúttörténeti parkban is. Amikor asszony a Morgannál dolgozott és itt volt a céges családi nap, akkor elég sok kört mentek a gyerekek Ott volt gőzös is, rendesen szénnel tűzeltek benne, szikrázott is (asszony karján hónapokig meglátszott az egyik kipattanó szikra nyoma).
https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
npera
addikt
[ Szerkesztve ]
-
eattila
őstag
Még éppen elcspítünk némi havat. Kollegával meg a kislányával kicsattantunk szánkózni. A csajok élvezték
-
npera
addikt
válasz -NoVa- #90208 üzenetére
Ez is egy jó videó. Rögtön az elején van egy kis Blackhawk down momentum...
A legjobb, amikor a "kommandósok" körbe pörögnek, aztán kettőt levág a rotor, de még össze vannak kötve és a kettős pörgő mozgással repülnek el.
A grafika pont olyan, mintha a régi csak messziről csodált Amigás játékokra rátenném az idő megszépítette filtert fejben. Számomra ez már a grafika csúcsa, ennél szebb nem is kell.
-
Samott
addikt
Netflixen talaltam, bejovos: Ari Eldjarn: Pardon my Icelandic - Raising a one-year old
-
JonesC
tag
Olyan, mintha a macsek alól lógó kábel folytatódna alatta a növényben
-
eattila
őstag
Még macska, 50/1.8 Nikkor
Jupiter 37A
-
npera
addikt
válasz blueboi69 #90157 üzenetére
Van a Skyzone box goggleből egy egyszerűbb változat, ami még mindig elég jónak tűnik. Ugyanaz a vevő és elektronika, csak alacsonyabb felbontású kijelző. Ez még mindig bőven elég az analóg képre, csak ha valami digitális linkre akarnál átállni, akkor arra nem annyira jó. De arra szerintem úgyis valami csúcsszemüveget vesz az ember.
-
npera
addikt
válasz -NoVa- #90208 üzenetére
Én nagyon régimódi vagyok a kezelőszervekkel kapcsolatban, ha képernyőn kell valamit csináljak az többször lassabban megy, mint fizikai kezelőszervekkel.
Gyakorolni lehet ezzel is tutira, mert a "koreográfiát" lehet vele próbálni. Nekem a fizikai kezelőszerv nélkül nem megy sajnos.
-
eattila
őstag
válasz eattila #90202 üzenetére
Jó, az 50-es annyira nem vész. De .... A 35-öst még kipróbálom.
És sajna a lányom vagy nem készséges, vagy grimaszol. Merd! Pedig az obi az horzsol, a váz meg.... Szimplán remek. Néha kihullik a manual assistból valamiért.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest