Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jahno
veterán
válasz Samott #23099 üzenetére
" ezt meg nem tudjak mekkora terulet es hogy mibe fog kerulni a behajtas"
Szóval ott vagyunk, mint kb. 2009ben :-D Csak nehogy valaki hirtelen megvilágosodjon és bevezessen egy darab valamit. Mindenképpen szopni fogunk, az egyszer biztos. Szóval valamikor bezevetés előtt egy nappal, vagy utána egy nappal kellene visszatérni rá, mert az első pár tervezetnek még én is beugrottam, mikor a Vitézy gyerek Tarlóssal meg két másikkal arcoskodott. Azóta Ő is teljesen más fotelből dirigál :-D
-
Samott
addikt
"Közzétették a főváros közlekedésfejlesztési terveit tartalmazó priorizált, pontozott Budapesti Mobilitási Tervet. Ebből kiderül, mi épülhet Budapesten a következő 6–11 évben. A meglepetés, hogy a három (szűkös-közepes-gazdag) költségkeretre kidolgozott javaslatok mindegyike számol a dugódíj bevezetésével 2025-ig."
Lesz Budapest "megyei" matrica, 5e mint a tobbi es lesz egy belsobb resz, ezt meg nem tudjak mekkora terulet es hogy mibe fog kerulni a behajtas.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
Samott
addikt
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
Jahno
veterán
válasz Samott #23090 üzenetére
Kérdés mire szeretnél utalni? Most éppen havi 1ezer ember és kezdődik a szezon. Ha ez az átlag marad, akkor az évi 1 kisvárosnyi mennyiség. Számold ki mennyibe kerülne úgy nagyságrendileg. Ha csak ezt a napi 235öt nézem, akkor ahogy megfogták és azt mondták, hogy jónapot, ez már 10 milliós nagyságrendeket tud elvinni értelmetlenül a semmire. rosszabb, mint egy stadion baze :-D
[ Szerkesztve ]
-
Jahno
veterán
válasz Samott #23087 üzenetére
Na, én meg nem mondanám, hogy a KIES még jó volt-e ahhoz, vagy nem. Ezek mindig kavarnak és már a 4es droidoknál is mást támogatott. Szerencsére Samut nem kellett feloldanom, első pár eszközben tuti nem volt védelem, aztán amilyen marha acég, ott a fiókhoz kötöttet sem lehet kiütni, mint az almásnál. Érdekes lesz.
-
Samott
addikt
#comic pictures
(tekintsetek el a tematol, csak az abrazolas es a szamok erdekesek)
-
Gabibácsi
őstag
samsung galaxy tab s2... kolléganő okosan kódot rakott rá, teszteszközre
majd elfelejtette
kikapcsolni sem lehet, ahhoz is kódot kér
lemerülni hagytam, majd töltőn nyomom a power off/volume up -t együtt, hard resethez
de nekem símán bebootol, nem úgy mint a leírásokban/YT videókban
ötlet ?Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.
-
Samott
addikt
Szerintem te szandekosan szivatod. Csak egy mukodo bringat akart, volt is neki, csak egy kis felujitas kellett a gepnek. Gabibacsi nem hipszter, hogy fixivel bohockodjon.
-
Jahno
veterán
-
npera
addikt
válasz Gabibácsi #23067 üzenetére
Nem kötekedésképpen, csak eszembe jutott. Ha nem vagy túl magas (180 körül max) és semmi emelkedőt nem tervezel leküzdeni, akkor egy stílusos fixi nem érdekel?
Olasz Dafnefixed gépek elképesztően jól néznek ki, ott aztán van stílus dögivel. Lehet egy csomó modell közül választani, vagy konfigurálni. Van szabadonfutós és hardcore fixi is.
Nekem nincs a méretemben, 58-as kell. Szóval én meg vagyok menekülve...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz zetor2000 #22994 üzenetére
Én most számoltam, hogy öregszem.
Az elmúlt héten alig futottam, pedig kellene, hogy menjek a mázsa alá...
Mondjuk előtte 15 nap alatt lement három maraton, úgyhogy inkább úszni mentem utána.
Jelentem, leúsztam 33 métert gyorsban! Vagy Instásan: new PB on FS swin @ 33m! <3 vagy valami ilyesmi…
-
Gabibácsi
őstag
válasz ncc1701 #23066 üzenetére
campinggel párszor napi 70-et mentem a somogyi dombságban anno
szét is esett a hátsóagy
amúgy meg mindenki másra használja a bringát, lehet belemagyarázni bármit, én úgy és arra használom amire én szeretném, nekem csak egy hobbiHozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.
-
ncc1701
veterán
válasz Bujdy81 #23065 üzenetére
Haveromnak mindig mondom, h szeretjük az emelkedőt. Ez az erősségünk. De sejtésem szerint a srác nem igazán szereti...
De ha már.. Igaz,csak túra, nem verseny, de 100+kg kategóriában nem szar. Már majdnem 5 kilót ledobtam a disznó álarcból.[ Szerkesztve ]
-
Bujdy81
aktív tag
Én az októberi 100 km-esre!
-
Bujdy81
aktív tag
-
Jahno
veterán
válasz Gabibácsi #23058 üzenetére
Vannak szép helyek, max. kicsit koncentráltan. Mi is nyilván bent kavartunk a sűrűjében ahogy a sok sügér turista, akik ellen lázadoztunk :-D Jópofák az 1 kocsis villamosok, amik sűrűn mennek, metrót pld. nem is láttam, szerencsére a beer to go és a minimarket nekem megfelelő volt, néha kicsit drágábban. Ez meg ilyen. Vár oldalában ablakon kifelé árulták a 0.75-ös Pilsnert, hibátlan.
Ami meglepő, hogy elég sok nagy/drága/erős autó rohangált, legtöbb meg a híd tövében bőgette a motort és puffogtatott, ezek durvábbak voltak, mint Pesten. Vagy csak mi fogtuk ki pont a Porsche/Ferrari vonalat. És persze a legtuskóbb egy BMW-s volt, mi más lehetne :-D
-
npera
addikt
válasz qnadam #23020 üzenetére
Ez vicces. Pont tegnap néztem mennyi az annyi otthon. Ősrégi TV-hálózaton megy a net, naponta többször megszakad. Ez a normál felállás. Legkisebb csomagot rendeltem, ami elvileg 50 MBit/s lefelé. Ezt akkor sem tudja, ha mindenki alszik a közelben és senki sem lóg a neten rajtam kívül. Amint egy picit is van forgalom a környéken, akkor a realisztikus inkább 10 MBit/s körül van és néha megáll pár percre.
Megnéztem, hogy a NAS felé mennyire gyors a cucc. A jelen felállás az, hogy van powerline adapter, ami a 230V-on megy az alsó szintről fel. Elvileg valami 650 MBit/s lenne, de a valóság elég gyászos. 6 Mbyte/s a stabil másolási sebesség a PC és a NAS között.
Egy későbbi stádiumban fel kell újítani az elektromos hálózatot, akkor majd megkérem az elektromos jóembert, hogy húzzon ki egy CAT6 kábelt is a felső szintre. Vagy kettőt akkor már. Akkor fel tudok menni a felső szintre kábelen és nem kell adapterezni ide-oda. Amikor lakásban laktam, akkor a gigabites lokális neten kábé 30 MByte/s tempóval ment a NAS-ra a cucc.
-
Jahno
veterán
Prágában korrekt a vasútállomás, van rendes kajálda, kávézó, sör és egy rendes Billa is. WC viszont városban és mindenhol is fizetős., valamint általános kukahiány van, gyűjthettük a szemetet. Összességében annyira nem estem hasra tőle, mint páran azt felvázolták. És még a vonatos kocsmát is kihagytuk :-D
-
ncc1701
veterán
Amellett meg, ha valaki kicsit is paranoiás, akkor nem csatlakozik rá mindenféle wifire, mert ha túloltalt egy ügyes ember van, akkor ott azért sok disznólságot lehet csinálni. Én mondjuk úgy szoktam, h indítok egy vpn-t hazafele, és úgy netezek a mindenféle wifin. Ha azt visszafejti, akkor egészségére, megdolgozott érte.
-
FőDudu
veterán
válasz -NoVa- #23040 üzenetére
Nalad van a fekete lyuk ahonnan nem jut ki a feny (sem).
Most hetvegen volt egy kis 2e fos konferencia, erdekes modon nem nagyon cuppantak ra a nekik elokeszitett wifire. 2-300 eszkoz volt fent, max 2-30MB/s forgalommal.
Pedig ez ilyen kis reklamos tortenet volt, almas volt meg a taskajuk is
Ebbol is latszik, hogy tul olcso a mobilnet...FőDudu
-
Gabibácsi
őstag
Boldog Samantha Fox születésnapot!
-
zetor2000
őstag
válasz qnadam #23029 üzenetére
Az már forgalom Persze, ha a szolgáltató ilyen rednes, hogy lassabb már nincs is.
Régen toltam 384/64K DSL-el, nem kívánom vissza. Pedig nekem érdekesebb volt a világ.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
Ez megvan, csak a megunt licenszt ha eladja, milyen matricát ad hozzá, ha Ő sem kapott?
Van egy XY cég, 112 géppel. Leselejteznek 12-t, hardverapróra felpattintja az ITsük.10E/Windows, 64 bites. Számlát ad a cég, hogy honnan van. De matricát rajzol? Mert az neki sincs.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
-
veterán
válasz zetor2000 #23025 üzenetére
a lépcsőházi ont és a router között itt cat5e van, mindenhol máshol amit épp találtam most mértem egyet, asszem nem vészes. de 3-400 felett igazából nem is érdekel. anyóséknál ftth gigabit van, amin havi 10-15 gigabájtot át is zavarnak
hanyas vagy, te disznó?
-
Sipi-
őstag
Olyan "kellemes" ilyen szövegeket olvasni egy hitelszerződésben: "... az Adós ennek a tűrésére kötelezi magát."
https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
zetor2000
őstag
válasz zetor2000 #23026 üzenetére
Itt leírják, hogy megunt, kiszuperált gépek licenszeit is értékesíthetik. Kérésre lefotózzák a matricát, vagy elküldik. Számlát adnak. Innen leltem rá, szóval hardveraprón is lehet venni frankót. Csak mégsem 2000Ft, hanem kicsit több. De szerintem ez a használt ár annyi, amennyibe megalkuszunk.
Mindenesetre a MS oldalán az van, hogy a p2p és aukciós weboldalakon történő MS lincenszek vásárlását lehetőleg kerüljük.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
válasz qnadam #23024 üzenetére
Én sem. A kód eléggé büdi nekem is, azt én sem fogadnám el, ha ilyennel foglalkoznék. Azt mellesleg le lehet nézni gépekről, régen gyűjtöttem ilyen kódokat. Azt a fene tudja.
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
válasz qnadam #23020 üzenetére
Ha lesz kedvem feltépni a parkettaszegélyt (kábelcsatorna egyben), akkor kiszedem ezt a Cat5öt, és szerválok bele Cat6ot. Azzal elvileg a jelenlegi 450-600 felkúszhat 1Gbitre is. A szerződés olyan. Persze itt is lehet minden más hálózati eszköz a gátja, de a Gpon-t cserélték, hogy tuti tudjon mindent. Így van vendéghálózat, meg ács (AC-s) Wifi is, akár. De mire klattyintok, és frissül az nCore oldala, már lekapta a NAS a tartalmat. Szóval nem sietek a cserével. Az erkélyajtónál van gond, mert ott csináltam szép alu küszöböt, ami alatt megy a Cat5, és azt macera felszedni.
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
válasz qnadam #23019 üzenetére
Elvileg az EU megengedte / lehetővé tette a fel nem használt liszenszek továbbértékesítését. Itt az eredeti tulajdonos kapott "valami" adathordozót, de ez sem biztos. Céges környezetben lehet, regisztrálni kellett valami Microsoft oldalon, és onnan lehet letölteni. Itt az eredetiséget a szerződés teszi lehetővé. Melóba is ilyen Windows cuccaink vannak. Ismerőséknél is volt valami Microsoft szerződés, ők kaptak akkoriban valami csomagot, ami tartalmazta az épp aktuális verziókat, és ha jött ki valami újabb, akkor küldték a CD-ket. Náluk se volt matrica a gépern, de mindenük legalizálva volt.
Számlát biztos ad, aki ilyet árul, én is tudok neked rajzolni hasonlót. De erre nem vennék mérget.
A matricát meg hogy? Az eredetinél se kapott a cég... Egy ~50-100 gépes gépparkot már b*zis matricázni. Meg milyen legyen rajta? Ha frissül a céges lörnyezet, vakarjam le a W95öt, tegyek rá XP-st? Aztán meg W7-est?
Minden bizonnyal megvannak a lehetőségek, hogy igazolja az ember a Windows eredetiségét az ilyen vásárlásokkor is. Meg kell kérdezni valami hivatalos partnert / viszonteladót / MS supportot, hogy mi merre, és olyat kell kérni az eladótól, ha van valami speckó kitétele a dolognak.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
veterán
válasz Gabibácsi #22996 üzenetére
+1, most pont szezonja van. ősz elején adtam el a téliket az autómról, hamar jöttek érte.
mostanában nagyon elkezdték dicsérni a nexen gumikat, most vivicittán volt kirakva pár rönó, azokon már a gyári szerelés is az volt. zasszonynak úgyis kell vennie két nyárit, még az se kizárt, hogy ez lesz belőle.
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz zetor2000 #23018 üzenetére
és ennek a nagy részét a wifin szedi össze, vezetéken inkább 1 körül szokott lenni de mivel nem játszom, a docsis hálók 20-30 ms-je se zavart.
vezetéken 800-850 mbps körül van a vége lefelé, de ott lehet, hogy a router a szűk keresztmetszet, és ez is inkább csak éjjel jön össze, de valahogy majd csak túlélemhanyas vagy, te disznó?
-
zetor2000
őstag
válasz qnadam #23017 üzenetére
Ez a ping egész jó. Ha online játszanál, értékelnéd, szerintem.
A sebesség meg kinek mi, de EU átlag felett van, szerintem így is. A hazai net azt mondják, egész európai. Illetve, sokak szeretnének ilyet.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
veterán
asszem nem volt rossz ötlet venni egy új ap-t (felfelé a netkapcsolat korlátoz már)
hanyas vagy, te disznó?
-
FőDudu
veterán
Nova:
gyerek itt volt.Nagyon jo, de nincs mozgo osszeallitas. Sajnos minden uveg mogott van.
FőDudu
-
FőDudu
veterán
-
npera
addikt
2019-es Cube Hyde már nem tekerős váltót kap, hanem MTB-jellegű fel-le kapcsolósat. Ha megjelenik belőle az akciós, akkor alighanem einstand lesz. 999 juró a normál ára, a kifutó modell pedig 850 pezeta. Akkor várok jól.
-
FőDudu
veterán
Megvettem a goodofferen a W10+2016Pro kombot.
3 percen belul megjott a kulcs.
W10 azonnal aktivalva is lett.De egyszruen agyrem, hogy a kibaszott office2016-ot szinte keptelenseg offline telepitokent (iso) letolteni.
Mindenhez regisztraciot ker vagy lepjen be a live accountjaval, de nyilvan a szomszed gepet nem akarom a magam accountjaba regisztralni.
Lekapom ceges VLSC account alol - ugyis PRO-t vettem.
Kapjakbe.[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
npera
addikt
Ma durván feltolódott a nap. Reggel elmentem vásárolni, aztán elkezdtem előkészíteni a délutáni grillezést és főztem brokkoli levest a gyereknek. Mire elkészült, addigra maradt 10 percem arra, hogy egyek ebédet és összeszedjem az úszócuccot. A kiscsajjal elmentünk úszni, most egy magasabb szintű osztályba jár már. Az egyik merülésnél valami elképesztő durván szemen rugott, azt hittem az úszószemüveg bemegy az agyamba. Mondjuk én voltam a hülye, minek kóricálok a holttérbe ahova olyanokat rúg, mint egy telivér paripa...
A háton siklás nagyon jól megy neki, de amikor merülni kell vagy beugrani a medence széléről akkor a kiscsaj másik dimenzióban mozog, mint a többi gyerek. Egyszerűen nincs semmi félelem benne, úgy beugrik vagy merül, mint a szél.
Volt olyan gyakorlat, hogy el kellett dobni egy kis gumikacsát, aztán a gyerek a hátamon kapaszkodott és víz alatt úszva kellett utána menni. Közben levegőt fújni orron át, hogy ne menjen az orrába a víz. Az elején még csalt és fél kézzel fogta az orrát, de aztán rájött az ízére és onnan két kézzel kapaszkodott a vállamba. Én meg lerúgtam magam a medence aljára és úgy úsztunk a kacsáért 2-3 métert víz alatt. Nagyon élvezte. Meg én is.
A grillezés alatt a család kiült a teraszra, a lemenő Nap odasüt. Kivittük a rollert és a műanyag motorkát, aztán ott zúzott a két gyerek, asszony napozott, én meg grilleztem. Nem panaszkodom....
-
zetor2000
őstag
válasz FőDudu #22997 üzenetére
Tele van ilyennel a hardverapro.hu. Max annyi, hogy külön-külön veszed meg.
A nyelvi csomagokat önállóan lehet / kell telepíteni, és ezekért asszem csak egy szoftverkulcsot kapsz, semmi mást. Ha minden igaz, nem fogja kitiltani semmi / senki a licenszeidet, ha esetleg nem sikerülne az aktiválás, akkor kapsz másik kulcsot. Jellemzően van minden, ami szokott kelleni. Windows 10 (32/64) Office 201x Sima / Pro, most már láttam Photoshopot, meg Eset Nod32 antivírust, de biztos van egyéb cucc is jó árban.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
FőDudu
veterán
Kutya meleg van.
FőDudu
Új hozzászólás Aktív témák
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?