Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
-igu-
addikt
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
-
zetor2000
őstag
válasz -igu- #146593 üzenetére
Nem tudom, mennyire vigasztal / opció, de már vannak iOS alá is "szoftverboltok", azaz nem feltétlen kell az Apple-től venni a cuccot.
Én egyelőre fejből csak annyit tudok, hogy az Epic-nek van ilyenje, mert ekörül volt némi összezörrenés. De itt asszem csak játékok vannak, mert az Epic az ezzel foglalkozik. Szerintem egy Google keresést megér, hogy keress valamit, és akkor lehet lesz olyan, hogy próba... persze lehet, hogy az alkalmazásfejlesztő sem akart eddig mást, csak fizetőset kiadni.Ilyen jailbreakelt, nem hivatalossal én egyáltalán nem foglalkoztam. Droidon tudok, hogy rákeresek, hogy kedvenc app.apk, és kiadja a legutolsó verziót is, akár, de nincs androidos készülékem, amire ilyet szeretnék.
[ Szerkesztve ]
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
-
zetor2000
őstag
válasz -igu- #146590 üzenetére
Én iOS-t használok, de fizetős cuccom még nincs, és szerintem nem lesz még egy ideig. Így erre a kérdésre sajna nem tudok válaszolni. De talán van rá súgó az Apple oldalain...
Az okok közt nem tudom, van e olyan, hogy nem tetszik, nem ilyen lovat szerettem volna... de hátha.[ Szerkesztve ]
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
-igu-
addikt
almásoktól kérdem, hogy az app store-ban van refund lehetőség, ha nem tetszik, amit kapok a pénzemért?
belefutrottam olyanba, aminek nincs ingyenes/próba verziója, egyből kell neki a pénzem, pedig még azt se tudom, hogy megfelelő-e nekem a cucc
android-nál volt vmio 2 óra tán, amíg indoklás nélkül refund-ot lehetett indítaniA Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
jcage
tag
Köszi mindenkinek. Visszakerestem, de én messze nem tolom ilyenn szinten. Legközelebb mondjuk viszek legalább 1-2 zacsi izotóniás cuccot.
A kritikus olyan, mint a nőgyógyász: ott keresi a problémát, ahol más az élvezetet...
-
-
-NoVa-
addikt
válasz jcage #146581 üzenetére
Én a jó nyeregben hiszek, nem használtam túl sokszor betétes nadrágot. Egy jó Selle Italia SLR Ti pont olyan kényelmetlen 150 km után, mint az első 5km-en, és ez óriási érték. A legtöbb nyereg kilométerarányosan válik kínzóeszközzé
Aztán ez egyénfüggő, nekem ez a forma vált be, másnak más.
-
-NoVa-
addikt
válasz jcage #146579 üzenetére
Lehet néhol kapni MTB-s rövidgatyát, amiben ott a pelenkabetét, de nem annyira cuki testhez simulós, MAMIL outfit.
Aztán az izotóniás izék meg a különböző tempóval felszívódó szénhidrátos zselék / bar-ok tudományába nagyon el lehet merülni, de kb ennyi. Örökhajtóssal 48:16 áttétellel ilyen körön nem görcsöl be a comb, mert folyamatosan mozog a lábad, és nincs ideje elsavasodni az izmoknak, de olyat úgyis csak az csinál, aki tudja magáról, hogy elvetemült fixis. -
jcage
tag
Bicajosokat kérdezném: hirtelen indíttatásból letoltam Balatoni kiskört, meglett 5 órán belül, viszont eléggé begörcsölt a combom a végére. Túrós batyu 40km-nél, ice tea 60-nál, amúgy meg csak víz. Mit rontottam el? Ja és ha nem szeretném, hogy az alsógatyám kidörzsölje a fütyköst, akkor bzuis biciklis gatya kellene alsó nélkül?
A kritikus olyan, mint a nőgyógyász: ott keresi a problémát, ahol más az élvezetet...
-
Sipi-
őstag
Balaton kiskört melyik irányban érdemes megcsinálni Siófokról indulva?
Szántód-Tihany felé vagy inkább Balatonvilágos felé?https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
Tim82
félisten
válasz eattila #146568 üzenetére
Viber tud magától is, Whatsapp esetében be kell lőni a rendszeres automatikus mentést (Google Drive-ra biztosan engedi) és akkor abból vissza lehet állítani.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
-igu-
addikt
válasz eattila #146566 üzenetére
néhány óra szüttyögés és telepítgetés után rájöttem, hogy a whatsapp és viber chat history-t buktam, mert azokat az első indításkor kellett volna migrálnom
na puff
telegram bezzeg tudjaA Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
-igu-
addikt
válasz zetor2000 #146563 üzenetére
megnézem majd a kapcsolódó szaktopikban, mi az ajánlott típus
a cégnél leginkább csak olajszennyeződés és karcolódás veszélye áll fenn
+ nem szeretem, ha nincs biztos fogása a készüléknek2FA: paypal-t pl. nem lehet kinyitni nélküle, Revolut-ot meg de
többi bankos cuccok még nicsenek fentA Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
zetor2000
őstag
válasz Grillo #146560 üzenetére
Ismi tett fel a vikkendházuk tetejére KPE csőkígyót, vett egy 24V-os keringetőszivattyút, meg egy munkaakkut. Most a szivattyú feltolja a medence vizét a háztetőre, ott felforr, aztán azt mondta utoljára, hogy 30-32 fok a medencevíz, kábé ingyen. Persze némi szűrő van benne itt-ott, hogy a szivattyúba ne kerüljön kosz.
-
zetor2000
őstag
válasz -igu- #146561 üzenetére
Kínaiak árulnak _jó_ tokokat és fóliát.
Nem tudom, mennyire "ipari" a környezet, de a sima iPhone is rendelkezik egy jóféle ip védelemmel, szétszedni se egyszerű emiatt.Melyik részen van benne az a 2fa? Nekem 13 mini van (meg egy céges 12 mini), de ezeken nincs 2fa.
-
-
Grillo
őstag
válasz Sipi- #146557 üzenetére
Sógorék idehoztak pár napja egy 2,5 méter átmérőjű kis medencét, hogy nesze, hűtsd magad. Kissé átszerveztem a kertet a hétvégén, tegnap feltöltöttem a kútról. Olyan 15 fok volt este. Ma csak belenyúltam, mikor este locsoltam, szerintem 25 fokos volt legalább. 2000 liter, holnap akkor is belemászok, ha a jegesmedvéket és a fókákat kell kikergetnem.
-
Sipi-
őstag
Felkerültek a 32 mm széles gumik a biciklire a 47-esek helyett. Reggel kipróbálom milyen lett Kicsot furcsán nézn ki a bicikli így, vagyis inkább szokatlan.
https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
-igu-
addikt
#dlagaszagaink
áttértem iPhone-ra, 220 euróval a bolti ár alatt
nem az ios vonzott, hanem az android taszítottA Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
Jahno
veterán
válasz Sipi- #146549 üzenetére
Egy csomószor van, hogy kitalálom fürdenék a Balatonban, de 2 perc alatt elmúlik. Max. a Drótszamérig jutnék le, de az sem jött össze meg a veresi tavak sem. Haver most Ipolynál talált egy jó belógó fát, még seggest is lehetett volna ugrani, de majd azt is legközelebb. Meg is dumáltam Vele, hogy 3 nap alatt körbejárta helyettem az országot és igazából ilyen Rukkerl tó, Berettyó meg hasonló helyeken elég nehéz mellé lőni.
-
zetor2000
őstag
válasz blueboi69 #146548 üzenetére
Fain sóbánya van a lengyel testvéreknél is, Vjelicskában, vagy hol... Vielicka? Krakkótól 10 perc busz, asszem. Nekem sikerült egy laza 6 órát lenn lenni, mert 2-3 óra volt a "sima" túra - lengyel csoport, mert az sűrűn indul - aztán a kijáratnál 3 felé oszlott a tömeg, hogy lift, gyalog, meg ... na mi ide álltunk be, az meg levitt még ~3 órát sétálni mindenféle régiségek felé. Kafa volt, de ez szerintem feláras extra volt, de mi ugye minden nyelven nem beszélő magyarok voltunk, de senki nem szólt ránk, hogy ...
-
Sipi-
őstag
válasz blueboi69 #146547 üzenetére
Mi ha délután 4-kor kitaláljuk, hogy fürödjünk a Balatonban, akkor 5-kor mára vízben is vagyunk Nem a távolság miatt (400 méter, papaucsban sincs 10 perc), hanem mert mire mindenki elkészül, naptejezés meglesz, tanakodás, hogy mit vigyünk, ajtó bezárás után újra kinyitás és még ivás, pisilés, zsebkendő keresés
-
blueboi69
senior tag
válasz Sipi- #146541 üzenetére
Iiiigen csak annyi, hogy mi délután 4kor kitaláljuk, hogy mi lenne ha a balcsiban fürdönénk, aztán nem gond leugrani, mert kb fél óra Siófok.
Szóval ez a része nekünk olcsóbb, mint elmenni tengerpartra. Ellenben tavaly óta 3-4napokra belföldön is foglalunk szállást kirándulunk. -
Jahno
veterán
válasz A. Crowley #146545 üzenetére
Nekem még Pesten belül Kőbánya, Csepel, Soroksár és Pesterzsébet van hátra, többi az pipa.
Esetleg úgy csinálok, mint egy jó projetkvezető, elvégre egy zöldített Ekcel mindent eltakar /(c) Jolán and the dickheadz - Váci úti ballada/
Ez a medvés hely tavalyról határozottan rémlik, gondolom ott lesz valahol a Lujza utca környékén.
-
A. Crowley
tag
válasz -NoVa- #146542 üzenetére
"Bihar környékén a medvebarlang a hőségriadóban külön előny, télen nyáron 10 fok van bent. Egy bő másfél kilométernyi cseppkőbarlang, amiben 150 medve rekedt tizenezer éve, a cseppkövek között szétszórt medvecsontok szépen elvezetnek a végéig, ahol fekszik az a medve, akit már nem megettek, hanem egyben maradva éhenhalt."
Itt én is voltam tavaly februárban.
-
Tim82
félisten
válasz -NoVa- #146542 üzenetére
+
Ha városnézés is szóba jöhet, akkor ajánlottak nagyon a valahai szász városok. Pl. Brassó szerintem remek hely, bár már vagy hat évesek az emlékeim, de úgy maradt meg bennem, hogy laknék akár ott. Nagyszeben kicsit lélektelenebb, de ilyen pár napos bázisnak a környék felfedezéséhez az is teljesen jó.
Szászhermány, Medgyes, Prázsmár még, ami beugrik, hogy érdekes, na meg a törcsvári "Drakula"-kastély (ami igazából egy nagyobbacska középkori lakótorony).
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
-NoVa-
addikt
válasz Sipi- #146541 üzenetére
Az árak akkor látványosak, amikor bevásárolsz egy boltban reggelit, vacsorát, és nem a 27%-os áfa + 5% szolidalitási illeték van rápakolva, csak 13% a kenyér/pékárura, 25% az egyébre, és 1-2 hét alatt kumulálva érezhetően kevesebbet fizetsz a kasszánál ezekért, mint itthon. Kb az útiköltséget kompenzálja.
-
-NoVa-
addikt
válasz blueboi69 #146540 üzenetére
Gyerekekkel ha már nem olcsó, JUFA Hotel láncot nézzetek az Osztrákoknál, értelmes, helyi zöldségek, friss, jó minőségű hozzávalók, általában medence és játszóház / kültéri izék is akadnak.
Erdélyben meg minden helyfüggő. A Tordai sóbányánál pl helyben épp felújítás volt, amire a biztonsági őr nagyban magyarázta, hogy hát a weboldalukon kiírták, nem is értik, miért jön a sok ember a Google alapján, ami azt írja ,hogy nyitva van. Épp egy Bolgár család üvöltözött velük, akik Sofiából autóztak odáig egy nagy kirándulásos napért, volt öröm. Mi csak útbaejtettük Kolozsvár felé, áztunk egy sort a sóstóban (a fentiben érdemes, kevesebben másznak fel a lépcsőn), nem volt akkora tragédia, de jó élmény a gyerekekkel egy ilyen monumentális bánya belülről. A Salzburgit is imádták, a facsúszdákon száguoldozás és egyéb élmények kellemesen lefárasztják őket.
Bihar környékén a medvebarlang a hőségriadóban külön előny, télen nyáron 10 fok van bent. Egy bő másfél kilométernyi cseppkőbarlang, amiben 150 medve rekedt tizenezer éve, a cseppkövek között szétszórt medvecsontok szépen elvezetnek a végéig, ahol fekszik az a medve, akit már nem megettek, hanem egyben maradva éhenhalt.Ja, és a forgalom az amúgy tükörsima és kátyútlan utakon néha sűrű:
-
Sipi-
őstag
válasz blueboi69 #146536 üzenetére
Akkor Te ismered a tengert
Szó szerint minden sarkon volt ATM, a központi részen maximum 50 méterenként
A szállásnál az előleget utaltam, de a maradékot már kp-ban kérte. Boltokban általában tudtunk kártyázni, de pékségnél már nem. De ez Pag szigetén volt, Novalján. Máshol lehet, hogy másként megy.
Tegnap voltunk a balatoni strandon, más. Levittük a merülős szemüveget is, de feleslegesen, nem lehet látni benne semmit Tenger alja viszont szép volt.
Viszont teljesen megértem azt aki abban a dilemmában van, hogy tengerpart vs. Balaton kérdésnél a tengerpart mellett dönt. Sokkal nagyobb eséllyel van jó idő, víz medence tisztaságú, árak kb. hasonlóak, mint a Balaton felkapottabb régióiban. Csak nem 110-150 km Budapesttől hanem 500+https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
blueboi69
senior tag
válasz -NoVa- #146539 üzenetére
Ez igazán szomorú
Mi talán jövőre kezdjük majd felfedezni Austriát, csak pöppet drága a szállás, de megyünk majd Szlovéniába és Olaszországba is eljutunk remélem az elkövetkezendő években.
Idén keletre megyünk pár napra, Szerbia, Bulgária. Onnan felüdülés lesz nyugatra menni.
Még egyszer eljutnék Erdélybe is, szép lehet. -
-NoVa-
addikt
válasz Jahno #146538 üzenetére
Aki lemegy a kontinensről vízből kiálló kupacokra, az készüljön fel rá, hogy a civilizáció egyes dolgai oda nem érnek el.
A drága autópálya fogalma meg relatív. Amikor a gyerekek félálomban, csukott szemmel megállapítják a zökkenőkből, szintkülönbségekből, hullámokból és kátyúkból, hogy már Magyarországon vagyunk, az azt jelenti, hogy a futóművesnél fizetem ki azt, amit az autópályadíjban nem. Vagy legalábbis ott is, csak ott nem arra használják, amire kéne.
A Horvát(h) pálya sík, sima, karbantartott és rendesen kivitelezett útfelülettel rendelkezik, annyira nem fáj az ára. Ahogy az Osztrák, Olasz, sokszor a Román! útminőség egy más világ. Képesek egy rendesen kivitelezett javítást szintben megfelelően illeszteni. Itt nem. Akkor mi a drága? -
-NoVa-
addikt
válasz blueboi69 #146536 üzenetére
Pontszerű élmény, Nin környékén mindenhol kártyáznak, Zadar felé is, lejjebb, feljebb a partvonalin szintén, inkább a szigeteken KP-znak, ahol a mobillefedettség és egyéb hálózat már kevésbé megbízható.
Hullám, sós, tiszta víz, jó levegő, meg a Balatoni parlagfű és egyéb allergénrezervátum hiánya, mind felüdítő dolog. Meg a kék ég, ami itt a gödörben nem jellemző, csak a szürke. Ha tó kell, akkor Garda, vagy Zell am See, Champex Lac, a Balaton számomra maximum megállópont utazás közben, nem úticél.
-
blueboi69
senior tag
válasz Sipi- #146519 üzenetére
Ezek alapján nem biztos, hogy mi nekiindulunk arrafelé.
Bár én meg pont, hogy Balatonon nem voltam soha, gyerekként a tengerpartra mentünk, mert ott éltek rokonok, nekem a hullámok nagyon hiányoznak itt a velencei tóból meg a balcsiból is. Viszont ez a kp-s balfaszkodás eléggé eltántorítana onnan. -
Jahno
veterán
No, Margit híd most erősen állt és még pótlóbusz is, szóval gyorsan visszafordultam a Jászainál, hogy akkor metróval tovább. Villamos ki is írta, hogy "szerelőre vár". Következő pillanatban lett 3 darab induló 2es is, de sikerült eltalálnom melyik a következő. Vissza Kossuth, metróval Moszkva, meg is vagyunk. Csak következőre ne felejtsem el, hogy Jászai felé max. gyalog menjek.
-
hobizoli
nagyúr
válasz qnadam #146532 üzenetére
szerinted megis minek eroltetik ezeket, amikor van rajta 50-60 ember es ilyen 100k-s kovetotaborbol jon ossze ennyi "erdeklodo"?
es 3 hetig ezt kell ott nezni, fuuu kiultunk ide 4-n konyvet olvasni...meg nezd, en igy is tudom szivni az e.cigit, igy setaltatom a buksi kutyam... mert ez kb ez a szint
van egy par fokolompos, akinek beteges maniaja ez a tíííccsukki, meg zarjuk le barmi aron mindent IS, aztan minden osszehaluzott ervet meg lehetoseget megragadnak, ahol ennek elvezkezdhetnek
aztan lathato modon meg rajtuk kivul a kutyat sem erdekli az egesz nyomorekoskodasuk
ott az a qrva sok ter meg park, a q. anyjajaert nem tudnak oda kimenni ezek ezzel az agybajukkal egyutt
ezek pont erre a celra vannak kitalalva meg fenntartva
erdekes, hogy egyikben latom a tomegeket pedig ott meg arnyek is lenne a faktol
erre jon ez a tííccsukki brigad, es most uljunk ki a rakpartra az ezerrel tuzo napra
granulalok b+...tenyleg, ez a legfontosabbtöbb drón kell ;P
-
Jahno
veterán
válasz hobizoli #146528 üzenetére
Most a követőkön és elérhetőségen elgondolkoztam. Első 3 fő szervező egységnek van közel 100ezres tábora, mellétolta az önkormányzat amit lehet, plusz a sallangok, egyéb szubkultúrák, alosztályok.
Ezek közül a swingeseket nem számoltam bele, pedig több 10 vendéget be tudtak húzni. Legalább jópofa volt és történt valami.
A mi asztalunk meg amerre mozogtam, az megjelenés alapján inkább a nulla felé konvergált, itt kb. az össze létszám, amiben a szervezők és minden vendég benne van. 100ezres követőtáborral, hírveréssel. Arányaiban elég vacak.
Ez kemény. Akkor is, ha mi jól el voltunk, de ezt meg lehet oldani sokkal kisebb költségvetéssel a parton vagy bármelyik péceli kiskocsmában.
-
hobizoli
nagyúr
válasz Jahno #146529 üzenetére
amikor a koruton lett a bicajsav eleinte tobbszor lattam olyanokat akik egy nagyon szuk bolyban lassan haladva csapatban tekernek, de selfie kameraval veszik magukat, hogy sokan legyenek a kepen "fudeqrvajoltekerunkittvazze"... keszult a propaganda video
meg ne boruljanak akkorat, ha osszeakadnak, hogy mentovel kelljen elhordani oket[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
Jahno
veterán
válasz hobizoli #146528 üzenetére
Bármilyen rendezvény alapban vonzza a tömeget és jógásoknak nem véletlenül ment eddig is a mindenféle egyéb zöldövezet meg természetközelibb rész, de ha most Népligetnél kiraksz 2 aktív hangszórót, vattacukros standot és még valamit, akkor ott lesz 87 ember, akire már lehet hivatkozni, hogy sikeres volt. Ez ilyen.
Swingesek saját halmazt építenek, itt-ott megjelennek, megjelenik 30 ember. DJ, alkotóművész, író, szobrász, mindenki be tud húzni valamennyit csak a saját táborából és ahogy néztem itt most erre építettek. Hívtak n+1 szolgáltatót meg alkotói kört, reklámozzátok, csóközön. Fotósoknál meg a diákoknál látszott is, hogy 15ezer követővel a hátuk mögött én jelentem meg haverral és kész is, ennyit tudnak a számok, vagy mi mögé lehet tenni értelmet, mozgalmat.
Az, hogy egy XY noname DJ lép fel, vagy mi vagy a fentebb emlegetett ilyenolyan Sztrítfotós alkotói csoportok, az meghatározná, hogy elvileg hány embert húz be. Aztán meg nem. Utoljára szolnoki terveknél vitatkoztam kicsit, mert egy gitáros kitalálta, hogy esetleg adna 30-60 perces ingyenes,valamennyire dumálgatós, technikázós, életművéből a legjobb részeket előadós fellépést, meg mesélne a kezdetekről, kialakulásáról, hírnévről.
Akkor bedobtam, hogy nem teljesen jó ötlet, mert erre jó eséllyel nem 110 helyi hülye esne be, ha elég nagy port kavarnak, akkor komolyabb szervezés kellene és lehet fél napos fesztiválba vagy ki tudja mibe menne át. A neve kritikus tömeget mozgatna meg, ami nem ennek a rendezvénynek a lehetősége. Annak ellenére, hogy ott lennék az első sorban, világot megváltanám és napokig nem innék sört, ha ezt úgy megnézhetném de inkább beszéljünk valami kisebb névvel a piacról, vagy hazai húzóerővel, ha max. 100 vendég elérése a cél és nem 5 stadion.
Ezért soroltam fel annó pár potenciálisabb helyszínt, aminek értelme lenne és nem kell ekkora hajcihő, mellé a kutyát nem zavarja. Itt szerintem az a cél, hogy hajcihő legyen meg zavarják a kutyát és legyen felfordulás.
Helyhez meg a cél, ha valóban buli, grill, Fanta, kisfröccs, miazmás lenne, akkor amiket mondtam. Háros, Pavilon környéke (mellette rögtön lehet kosarazni is meg mozogni, sztrítwokout minden), Népsziget, Hajógyár, Statua környéke minimálban, de én simán behúznám a Károlyi kertet meg mindent is, aztán haccójjon. Tabán meg csak májusban létezik Vérmezővel együtt, ahol pár ezren elférnek.Igaz ott Duna az nincs, de fentről pazar a kilátás. Egyébnek ott a Macis, bár lehet jobb is ha mindenféle állatok nem járnak arrafelé, mert így jut nekem hely, nem barmolják össze.
Nem csak a bicajosokról van szó, de tegnap azért erősen alacsonyra tették a mércét az öntudatosságukkal.
-
hobizoli
nagyúr
válasz Jahno #146527 üzenetére
...es akkor odamesz a Népligetbe, es kb kong az ürességtől, sehol senki
ott árnyékben is elmeditálgathatnának senkitől sem zavartatva, de nekik pont ott kell ezt, és pont akkor
viszont ha mashova mennel akkor elobb-utobb pont ott is szeretnenek vmit igy kretenkedni a mondvacsinalt urugyeikkel
ebbol is latszik, hogy igazabol a celjuk a masik lehetosegeinek totalis megsemmisitese
ezert szoktam mondani rajuk azt, hogy bicajnácik
azok is a kizarolagos lebensraum-t akartak maguknak mindenkin attaposva es megsemmsitve azok lehetosegeittöbb drón kell ;P
-
Jahno
veterán
válasz hobizoli #146526 üzenetére
Én már a jógásokat sem értettem, de valószínű olyanok, mint a hétvégi vegánok, akik időnként meglovagolnak egy trendet, aztán hirdetik, hogy csak humuszt esznek bulgurral, kedden gyárban meg tolják a szalámis zsömlét. Főleg mikor az ilyen természetközeli ezomambójambó, meg csend és átszellemülés kell. Műmájerkedés. És bevallom, hogy hétvégi punk vagyok és kész, van ilyen, más kaszt.
Tömeg meg olyan, lehet mondani, hogy direkt nem úgy dokumentáltam, de a jobbra fehér napernyők a Viadukt bár terasza, addig nem sokan lófrálnak. Na jó, ezt pont azért hagytam meg szögben is, mert belelógott a bicajos :-D
Fenti képen kb. 20 embert tudsz megszámolni. Én vittem oda a tömeg 10%át :-DEredeti terv szerint arcokat, történéseket meg hasonlót fotóztunk volna, ha már így adja ki, mert valaki felvetette, hogy lehet 100-200 év múlva unokáink sem fogják látni, de ahogy 1800as évektől alakult a rakpart, ez is egy kordokumentum lesz. Látszik, hogy a székeken is alig férnek el, meg a háttérben hömpölyög a tömeg :-D
Most látom ez is a vonalon megy Bár itt éppen senkit nem zavart, csináljon amit akar. Jöhettek volna Iguék meg Nováék, Nekik lett volna annyi eszük, hogy ha köztem meg a táncos közt van fél méter sem, mögöttem meg kb. 2 méter, akkor inkább ott suhanjanak el, de Igu kiköltözött vidékre, ahogy nézem Vele együtt az ész is, vagy nem tudom. -
Jahno
veterán
Akkor Retró rakpart riport.
Elvileg 17 óra környékétől lettek volna mindenféle programok, mi meg elég korán, 16 óra körül odaestünk a szinte teljesen üres rakpartra. Pár hasonló marharépa lézengett, meg egy drogosnak kinéző csávó bontotta a rendszert akit párszor próbáltak elzavarni, végül letolta a gatyáját az út közepén akkor legalább elvitték a rendőrök.
Asszony rögtön meg is kérdezte, hogy ebben most mi a jó és lesz-e valami vagy mire várunk, én meg néztem ki bambán a fejemből, hogy állítólag ez jó.
Mellékszál, amit évente mondok, hogy van itt Hajógyár, Háros (ott voltam most esti minimál buliban), Népsziget, mindenféle egyéb zegzugok, Boráros mellett a zöld és naplemente nézős terület Pavilonnal, el is lehetne osztani a népeket, most végre megindult ez a része is, Margitszigetnél grillezőt is telepítettek (meg 3-4 helyre máshová is):
Le lehet menni (eddig is lehetett, csak neccesebb volt meg borulásveszélyes, most lett lépcső, arról már nem rakok be képet), üldögélni és borozni az árnyékban.Lentebb szintén némi dunai mellékszál, oda is mennek minimál DJ-k bulit tartani vagy éppen kis ingyen strand, kicsit savanyú meg sárga, de a mienk:
Felét önkéntesek tartják fent, meg ahogy kiadja az egész önszerveződőleg, ahogy múltkor bedobtam, az áradás miatt kicsit pakolászni kellene akkor valahogy nem törik össze magukat 10ezrek és jönnek csákánnyal megoldani a dolgokat.Nézzük sorba. Viadukt bár a 2es alatt, értelmezhető is lenne kis esti bulis helynek, napközben fotós kiállítás, Budapest és árvíz, mi volt a rakparton, 1800as évektől 2006-10ig. Ez legalább érdekes volt.
Kint nem sokan ücsörögtak/kódorogtak
Bent meg eléggé meleg volt, néhányan mentünk egy kört, kértünk egy limonádét és kész is:
A rendszer az visszaválthatós poharas, de nem sokat szóakoztak, ütött a pénztárgépbe egy mínuszt és KPban visszakaptuk a pénzt. Kétszer mondtam, hogy ki sem fizetem a poharam, mert 10 másodpercen belül visszaadom, kár a tranzakcióért. Csaposok legalább jó fejek. Kép is van, de ennyit nem raknék be :-P
Árfekvés az zűrös. 1500-ért mérik a "saját" (majdnem lóhúgy) sörüket. KV 560-ért teljesen jó, rendes anyag. Fröccs az már leverte a lécet, 1910-ért adtak átlag Irsaiból. Csak, hogy tudjuk hol a helyünk, mások által lehúzósnak mondott helyen a Móriczon 2180-ért kettő ilyet adtak (erről majd npera vagy beszámol vagy nem, most nekimentünk a világnak). 2 átlag rumért még becsengettünk 17ezer forintot és következő hasonlónál szerintem trafikból viszek magammal 3 sört és palack fröccsöt tized árfekvéssel, rum kimarad. Vagy itt van az Élet vize....
Mivel az egész 1 kilométer hosszú és a programokról leírás van (könyvbemutató, kerekasztal beszélgetés, satöbbi) , vagy a Viadukt bár hirdeti, kb. azon a darabon kerestünk mindent is, ami vagy megtörtént vagy nem. Érdekes is lehetett volna, ahogy a könyvbemutatósokat néztem kiraktak egy asztalra 3 darabot és néztek ki a fejükből, majd fél óra múlva összecsomagoltak és hazamentek.Swingesek az átlagnál látványosabbak voltak, mellé kitelepült volna egy fotós csoport, akik minimál létszámmal kb. fél órára jelentek meg, kicsit pofáztunk, röhögtünk és mindenki ment a dolgára. Ezek jó fejek, poénkodtunk, fikáztuk egymást, minden ment a maga módján ahogy kell
Hazafelé láttuk, hogy a 2es alatt máshol is nyitva van néhány kiállító tér, ahol történnek dolgok, de nem teljesen volt érthető, hogy oda be lehet pofátlankodni vagy zártkörű, meg előtte a szervezők is mondták, hogy teljes káosz, infóhiány, fejetlenség van, így inkább hazaballagtunk. Jött egy csaj aki azt hitte valaki vagyok és küldjem a számlát, ahogy megegyeztünk. Harmadikra fogta fel, hogy én csak egy itt kóborló vendég vagyok, nem egyeztünk meg semmiben Egy asztalhoz leültünk, hasonszőrű arcok voltak, mint mi, mellettünk 2 fura figura adomány dobozzal, de sem tájékoztató, sem szórólap, sem hellószevasz, de legalább sört ittak.... Ez is valami ebben a zavarodott világban.
Fotóztunk filmre, elcserélgettük egymással a gépeinket, meg pár véletlenszerű járókelőnek odaadtuk, hogy nyomjon el kockákat és valami lesz. Eredetileg ez lett volna a koncepció is, csak a szervezők nem vettek részt akkora létszámban szóval ezt is nekem kellett megoldani, volt nálam 3 gép, 10+ kockát elajándékoztam, meglátjuk mi lesz belőle. De legalább én is kaptam cserébe egy kultikus Leica M2est :-P
Estére már kezdett nőni a tömeg, ilyenkor lehet képekkel illusztrálni, hogy hány csilliárd résztvevőt mozgatott meg, de mi ebből kimaradtunk, általános vergődős nihil volt, ha fogyasztunk akkor drága, bicajos sztorikat már emlegettem, továbbra sem értem miért pont itt meg az aszfalton kellett ezt megfejteni de majd még kinézek néha, hogy legyen rendes mintavétel ellenben azokkal akik a Kisteszkó-terem-hómofisz környékén mozognak és próbálnak interpolálni, hogy hol a 4es6os végállomása hány kerékpáros/parkolóház hányadossá krumpliköbméter/órára levetítve vagy csak megint én nem értem ezt az egész hatszori felmelegítéssel tálalt alapjaiban elbaszott rántott levest.
-
zetor2000
őstag
válasz hobizoli #146523 üzenetére
Nálam azért nagyobb a pörgés, de van pálinkám 2012-ból. Asszem a második-harmadik főzet, amit még az exem apukájával sikerült elérni, bár az öreg nem sokat tett hozzá, csak magozta a szilvát, meg aztán itta a végén a párlatot. Akkor adott haver pár kiló (~70) birst, azt minden egyben kifőtt (szilva, alma meg némi körte), és egész vállalható (qrva jó) pálinka lett.
Rum az ugye szokott kopni, de most egy ideje nincs idehaza, mert meleg van, meg volt más innivaló. Most épp valami gin kopik, de előtte némi Becherovka is elmúlt, mert nagyon meleg volt, és a "beton" egy egész jó koktél. Az eredeti recept szerint 1:1 arányban Becherovka és tonik, jégre töltve, de én azért finomítottam, ~1 rész Becher, meg vagy 3 rész tonik, jégen, citrommal. Meg isminél sikerült némi pálinkát is felszívni...
Mondjuk mostanában üdítőztem leginkább, meg áZSványvíz, mert valóban meleg volt. Néha ilyen 0ás ízesített sör(alapú üdítő).Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
-igu-
addikt
válasz zetor2000 #146518 üzenetére
Pont így, igen. Sült szalonna vagy kolbász szokott a tetején ülni. Mivel szalonnán indítottuk meg, tálaláskor most az került rá..
Üvegbe natúr lecsó ment csak, semmi romlandó :)
Vendég meg ne jöjjön, vagy ha igen, hát egyen előtte otthon. ;)[ Szerkesztve ]
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
Sipi-
őstag
Így 40+ évesen eljutottam a horvát tengerparta Röviden: én nem vágyok vissza. Hétfőn későn indultunk, csak 7:40-kor. Annak rendje és módja szerint a Zágráb környéki dugóba beálltunk. Megállás nem sok volt, inkább 20-40 km/h-val haladgattunk. Pag szigetére mentünk, a szállásra rövid bevásárlás után majdnem este 7-re értünk oda. Szállás jó volt, bár a "klimatizált szállás" egy darab klímát jelentett a folyosón (3 szobára), a jól felszerelt konyhába pedig csak egy félig működő mosogatógép fért bele (tányér, evőeszköz is kevés volt, bögrét kérésre hozott a tulaj). A hűtő viszont jégkockakészítős nagy hűtő volt
A strandok jók voltak, de a sós víz 20+ év Balatonozás után eléggé furcsa Viszont nagyon tiszta tényleg, több méter mélységben is látszik az alja
Angolul mindenki jól beszélt, de az, hogy mindenhol lehet cigizni, kártyával fizetni meg alig, az visszarepített a 15-20 évvel ezelőtti Magyarországra Nagy méretű és forgalmú étteremben is "cash only"
Visszafelé csak délután majdnem 5-kor indultunk, elkerültük a dugót sikeresen Éjfél is elmúlt mire Siófokra értünk (2 tankolás, sikertelen McDonalds majd sikeres McDonalds miatti megállások). 1260 km-t mentünk, kocsi és tetőbox jól bírta, bár most borzalmasan bogaras mindkettő
Horvát autópályák nagyon drágák, 244 km-re fizettem 17,6 eurot, meg a rövidebb szakaszokért is még sokat.[ Szerkesztve ]
-
zetor2000
őstag
válasz -igu- #146517 üzenetére
Ach! Akkor oké.
Innen kicsit sok volt (a lé rajta), persze a mennyiség se gyenge, de egy rendes vendégség el tudja ezt tüntetni.
Nem láttam bele, de én némi kolbászt is szoktam beletenni, de az tartósításkor annyira nem oké, akkor inkább csak a natúr, hagyma-paprika-paradicsom szentháromság szokott játszani, a többi majd ha kell...Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
-
zetor2000
őstag
válasz -igu- #146490 üzenetére
Ez megázott?
Én szeretem a lecsót, és meg is főzöm, de ez innen nekem nagyon sok vizet tartalmaz...
Tenni kéne (kellett volna) bele valamit, ami felszívja... rizs / tarhonya pl.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
válasz hobizoli #146508 üzenetére
"mert ezt igenylik a vevoik..."
Ha van ilyen... Szerintem ez a marketing BS teteje... egy erősen rétegtermékről beszélünk. Kisüzemi, keveset képesek főzni. És akkor vevői igények vannak
Na, meg még hobbifőzde is...Az 1000-1300...2000/liter nem ritka, a hazai kisüzemi sörök kiskerára cca itt van, ha literre számolunk.
Az alapanyag az legyen nekik, én is rendelek sok vackot Kínából, de én se szólok rá másra, hogy mit honnan vegyen.
Pálinka Kecskemét környékén az más téma. Eleve más módszerrel, más alapanyagokból, más alkoholtartalmú ital jön létre. A minősége persze azoknak is kérdéses, de azért be szokták tudni lőni, hogy "jó" legyen.Igazából ha nem jó a termés, akkor mindegy, igazán jó nem lesz belőle. Most a barackkal van baj - az van arrafelé főleg. Gondolom, azért a nagy(obb) főzdék megtalálják a módszert, hogy de, jó legyen.
Egyik kedvencem a málnapálinka, de sajnos olyan pénzeket kérnek érte, hogy csak ritkán engedem meg magamnak.
-
Jahno
veterán
válasz hobizoli #146509 üzenetére
Swinges táncos oktatós bemutatós nyílt nap valami volt. Bicajosok simán csilingeltek és berongyoltak a táncosok közé. 27ből 27. Csak azért nem több, mert nem volt ekkora forgalom :-D Így is rekordot döntöttek, ennyi 2+ óra alatt megy le csúcsidőben a rakparton.
Ez a következő posztom a forgalomról, mert ugye tavaly is többször jártam arrafelé meg most is. És belementünk a sűrűjébe, káposztafej civilek kezébe adtuk a fotómasináinkat, hogy vigyék el, nyomkodják bátran és vagy lesz valami vagy nem, vagy 100 év múlva kordokumentum vagy nem, de legalább megpróbáltuk
Taktikai seprűnyél a küllők közé-e mehet? Vagy vegyem lazán? Most lazán vettem, csak itt puffogok, megvontam a vállam. Vajon a bicajos lazán veszi ha csak úgy elé állok akadéknak? Itt nem úgy nézett ki.
-
Jahno
veterán
válasz Grillo #146507 üzenetére
Vagy bézbólütő, hogy tudja hol a helye, de akkor biztos én leszek a köcsög. Bár sokat nem veszthetek, így is én vagyok a kocsog
Nézem a képeket, ezek szerintem nem bírták elhagyni vonalat, az lehetett a vezérszál:
Vinnem kell szenet és áthúzni, lehet meg is állnak és ott fognak pingvinezni, hogy merre tovább az előre, vagy teszek bele egy derékszögű visszafordítót és nyugtunk lesz -
hobizoli
nagyúr
válasz zetor2000 #146500 üzenetére
ecce kb 2 eve ceges csapatepiton voltunk egy kecskemeti magan sorfozdeben, ahol kis szeriaban csinalnak kulonbozo ízésítésű(!!) megoldasokat is
vmi csak par honapig van, aztan jon egy masik iz, mert ezt igenylik a vevoik...
ezeknek a literje ilyen 1000-1300Ft korul volt atlagban es volt 2000 feletti literaras is
mondtak is, hogy covid alatt eleg sok ilyen ceg csodbe ment a kornyeken, es csak az ilyen arakkal tudnak rentabilisek maradni, itt is senkinek nem ez volt a foallasa, szoval azert annyira tuti nem poroghet ez igy sem hogy csak ebbol eljenek
raktarukban voltak olyan alapanyagaik is, amiket a kozeli USA-bol importaltak ehhez 1-2 raklappal ...biztos jo óccsó volt a fuvarja ennek +VÁM +ÁFA
nem nagyon szoktam sört inni egyebkent se, de annyira nem is estem seggre...
a palinka kostolás jobban bejöntöbb drón kell ;P
-
Jahno
veterán
válasz Bujdy81 #146453 üzenetére
Bicajos etika. Rakpart, lehet lesz róla egy hosszabb posztom, de még mittomén. Mert rakpart lezárva, éljünk együtt szabadon, buli van, csiribiri.
A bicajos persze direkt öntudatos, hogy csakazértis a táncos banda és köztem megy el azon a kb. 1 méteren akkor is, ha mögöttem ott a teljes sáv szabadon és csóközön:
10ből 10. Utána jöttek a haladó harcosok, akik a táncosok közé mentek és csengettek, mert csakazértisövéarakpart. 100%ban. Oszt feladtam, elmentem inkább inni és haza. Legközelebb felrúghatom-e? -
Jahno
veterán
válasz Grillo #146504 üzenetére
SztAndrásnak évente 1-2 alkalommal adtam lehetőséget, ugorjunk. Élesztőizű egyenbuggyant szar volt az összes, bár mentesét nem láttam. Namajdeccer. Úgyis mindig újra és újra hagyom magam meggyzőzni, aztán beszopolom. +1 nem mérvadó
.
Nullás Peroni van a Kossuth Lajos utcán dohányboltotokban.[ Szerkesztve ]
-
Jahno
veterán
Na, csepeli gíroszosnál most nálam elszakadt. Előtte héten bajom volt a többivel, hogy nem értette, nem azt adta, nem egyértelmű, hogy ki vagyok, melyik az enyém, rendelés után még feltettek 7 értelmezhetetlen kérdést, most az előttem lévő hármat összekeverte és nem azt kapták, mellettem lévőt megkavarta, nálam azt nem értette meg 10 perc alatt, hogy kettő darab sima üres pitát kérnék. Ketten foglalkoztak velem, nem adta ki, Barkóbáztunk és értetlenkedtünk, előkerült a fő üzletvezető és világot beígérte ajándékba, meg vidékiek, nem értenek magyarul (2 nyelv + G fordító, meg aktiviti plusz hasonló módszertan is létezik, lehet hatékonyabb lenne) nézzem el, blábláblá. Nem néztem el. ,Itt vagyunk szájbavert Mordos Csepel-külső környékén a KGST után nem sokkal a vörös csillag égisze alatt és nem tudom megrendelni egy pultnál azt, ami nem is bonyolult, ott van az étlapon, azt kérem. Faszom.
Következő poszt a rakpart lezárós bicajosról lesz, mert megnéztem, de fel kell hozzá szívnom magam
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Filmvilág
- Szólánc.
- Autós topik
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Digitális Állampolgárság Program
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest