- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Az ausztrálok kitartanak a közösségi média életkori korlátozása mellett
- Vámnyomás alatt India, teljes piacot akar az USA az Amazonnak
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Megnyugtatta a Netflix a befektetőket, a vámoktól sem tartanak
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Synology routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Rendszergazda topic
- Hálózati / IP kamera
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
Aktív témák
-
Oliverda
félisten
-
CsubiPaks
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy olyan problémám lenne hogy:
A1 cella színét kellene átszínezni zöldre, ha a B2-ben lévő érték egy adott szöveg, valamint A1et pirosra, ha a B2 egy másik szöveg.
Szóval B2-ben van egy legördülő listám 2 értékkel, és ezt szeretném elérni:
Ha B2=érték1, akkor A1 színe zöld, Ha B2=érték2, akkor A1 színe piros.Nem vagyok egy óriási excel huszár, szal kérnék egy kis segítséget, ha valaki tud erre ötletet mondani.
A feltételes formázásnál ezt sehol nem tudtam beállítani, mivel az értékeim szöveg formátumúak...Köszi előre is!
-
Takezó
csendes tag
válasz
Apollo17hu #30 üzenetére
Igen, és működik már köszi
-
Takezó
csendes tag
válasz
Apollo17hu #28 üzenetére
Az a B2, igen.
Megvan a gond, bár megoldani nem tudtam.
Kis János, Budapest, 58 | 58 | Felvéve
Így van ugye, és az 58-at egy
=JOBB($A2;HOSSZ($A2)-SZÖVEG.KERES('' '';$A2;HOSSZ($A2)-4))
fügvénnyel olvasom ki, ha beírom simán, hogy 58, akkor Nem feleltet ír ki, teljesen jó, ha viszont ezzel a fügvénnyel hozom ki az 58-at, akkor nem :'( -
Takezó
csendes tag
Hali!
Nem értem, hogy oda mér kerül Felvéve? -
Takezó
csendes tag
válasz
Apollo17hu #21 üzenetére
Köszi,előző visszavonva, értem már
-
Apollo17hu
őstag
-
Takezó
csendes tag
Ne haragudj, nagyon láma vagyok
''=AB.DARAB(A1:E9;''Idő'';A12:A13)''
Az idő az a mező, nos a mezőben (Idő) van hiba, legalábbis nekem ezt írja... el kéne neveznem az Idő oszlopot mezőnek valahogy, vagy mi? -
-
Takezó
csendes tag
Hali!
Az egyes feladatot milyen függvénnyel kéne megoldani?
Valaki el tudná nekem magyarázni a gyakoriság függvényt? A konkrét feladatban azt kéne megoldani, hogy kiírja nekem a minősítéseket, hogy hányból hány van.
Köszi előre is -
wolffy
aktív tag
No még egy apróság.
Láttam egyszer olyat egy Excel táblában, hogy az első sor (ez volt a címsor) alá volt húzva egy vonallal és a tábla lefelé scrollozásakor ez a sor helyben maradt, és a többi rekord mozgott csak.
Ezt hogyan lehet elérni?
Azért kérdezem, mert sok esetben hasznos lehet, s gondolom hasonló egyszerű megoldása van mint az előzőekben felvetett kérdésemnek. -
wolffy
aktív tag
Tudtam én, hogy valami tök egyszerű dolog...
Ez is csak azért van mert én még a jó öreg 5.0-son tanultam és kb. megragadtam azon a szinten. Excel 2003-am van, de szerintem több mint fele új funkcióról nem is tudok. Tényleg köszi. Bízom benne, hogy több hasonló hülye kérdéssel nem kell hízlalnom a fórumot. -
wolffy
aktív tag
Sziasztok!
A következő problémával küzdök:
Excelben adott egy HA függvény. A függvény feltétele (logikai vizsgálata) nyilván két irányba ágazik el, igaz és hamis. Az eredménynek úgy kellene kinéznie, hogy ha a függvény igaz értékkel tér vissza a cellába írt eredmény piros színnel, ha hamis értékkel tér vissza akkor pedig kék színnel kellene megjelennie.
Sajnos a súgóban nem találtam érdemi magyarázatot arra, hogy létezik-e olyan parancs amivel a fenti művelet megoldható. Sajnos nem tudom hogyan lehetne kivitelezni, pedig elég fontos lenne.
Bízom benne, hogy itt a fórumban valaki tud segíteni nekem. Kérem akinek van ötlete írjon. Köszi!
Gyanítom, hogy ez is valami olyan apróság lehet ami csak a tudatlanságomra vezethető vissza.
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest