- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Hálózati / IP kamera
- Milyen routert?
- AliExpress tapasztalatok
- Linux haladóknak
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Microsoft Office és Office 365 topic
- XPEnology
- Linux kezdőknek
-
IT café
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
akyyy
senior tag
ujabb dilemmába vagyok. a táblázatomban egy bizonyos sorrendben vannak az oszlopok. azonosító alapján, növekvő sorrendbe, de néhány cellában nem a megfelelő szám van. szóval mégsincs növekvő sorrendbe
Ha én módosítom, hogy olyan sorrendbe legyen, később hogyan tudom az eredeti sorbarendezési állapotba vissza állítani az egészet?próbáltam hivatkozással, de módosította az egészet.
-
akyyy
senior tag
hiába tenném abszoluttá nem érek vele semmit. Sztem a HA fgv hamis értékével kéne játszani hogy nem azt a cellából tegye oda, hanem keresse meg hol is van a keresett szám, melyik cellában, és az ottani szöveget tegye vele. LEhet oda is kell egy f keres fgv? huh bonyoultlt asszem aludnom kell
-
-
akyyy
senior tag
-
akyyy
senior tag
Üdv.
Olyanom van hogy van egy táblázat, ahol az első oszlop számokból áll (ID), minden egyes sor különböző
a második oszlopban pedig szöveg.Van egy hasonló táblázat, ugyanilyen formában, de a szöveg néhol más. Nem mindenhol változik, valahol ugyanaz. Viszont van olyan hogy az egyikbe szerepel de a másikban nem.
Hogyan tudnám a kettöt összefésülni, hogy ha a második táblázatban azon ID alatt talál egyezöt, akkor a szöveget kicserélné. Ha a másikban talál olyat ami az elsőbe nem szerepel, akkor azt meg hagyja békén.
Lehet egy lapon a kettő táblázat is akár, vagy két másik lapon.
-
akyyy
senior tag
van egy dbf kiterjesztésű fjlom, amit az excel meg tud nyitni. a gondom az hogy nincs a fájl hozzá társítva. Hiába próbálom windowsba, a listába nincs benne az excel.
Manuálisan megkereshetném a telepített excel helyét és kiválasztom, de az a gondom hogy 15-ös excel van agépen (legújabb) és fene se tudja hogy hol van ez a fájl
-
akyyy
senior tag
lehetséges valahogy megcsinálni egy excel táblázatot úgy, hogy egyes cellák adatait monjduk egy google formból olvasna be?
ugye van ez a google kérdőíves form. amit bárki kitölthet. ennek eredményeit olvasná be nekem az excel, folyamatos frissítésel mikor megnyitom stb.
-
akyyy
senior tag
tudok olyat csinálni (és ha igen, hogy), hogy van egy excvel táblám mindenféle adatokkal, a második lapon meg ennek az exel táblázat néhány eredménye.
ezt a második lapot egy második kijelzőre (monjduk monitor kiterjesztéssel vagy valamivel meg van oldva a 2 kijelző), ott teljes képernyőn mutassa a második lapot. lehetőleg csak a lapot, tehát se start menü, se eszköztár, semmi más nem kéne.
és ha az első monitoron frissítek egy adatot, akkor automate frissítse magát a második lapon.
másik kérdésem, hogy nem csak a 2. lapon vannak ilyen adatok, hanem a 2,3,4,5 lapon, és azt szeretném ha a kijelző 30 másodpercenként váltakozzon a 2-5 lap között.
gondolom makróval meg lehet oldani.
(esetleg ha valaki tud másik programot. egy autóverseny eredmény kijelzője lenne így megoldva maszekba )
-
akyyy
senior tag
Szűrést szeretnék használni a következő módon.
Adott egy lista, az A oszlopban. pl ez.
a/1/x
a/2/y
b/1/x
b/2/x
b/2/yBeállítom a legelső sorba a szűrőt, és beírom a kritériumot:
*a*1*
Szépen kilistázza az a kezdetűeket. Kikeresem a kiirtól azt amire szükségem van, rendben, viszont ezután szeretnék ismét szúrni a következő képpen
*a*2*
A gondom az, hogy a szürőnél nem "mentette" el amit beírtam, sőt ki se írja nagyon sehol. Hogyan lehetne megcsinálni, hogy könnyen, csupán a kurzorral odamennék az 1-eshez és átírom 2-esre, ahelyett hogy az egészet kéne beírnom újból?Példám túl van egyszerüsítve, amire szükségem lenne, ott persze hoszabb szűrő van, és elég szar beírni az egészet mindíg, mikor csak kis változtatás lenne
Vágólapra másolás nem jó, mivel azzal a cellák melletti értékeket másolom ki.
-
akyyy
senior tag
Iletve egy másik: Wordbe be lehet állítani hogy a betütipus speciális részénél a térköz ritkított legyen, és a mértékét lehet állítani. Excelbe alabol csak alsó felső index van, oszt ennyi.
-
akyyy
senior tag
Valamiért Excelbe nincs vonalzó, és szeretnék egy nagyobbacsaka cellácskákat (vagy táblázatot) csinálni, amit méretre cm-ben adnék meg (esetleg mm)
Sugót találtam, ahol leírja hogy a sormagasság illetve oszlopszélességben 1 pont 0.35 mmnek felel meg, de kiszámolva egy 9 cm-es szélességű cellát, meg egy 25mm-es magasságút, egyáltalán nem úgy néz ki, mint ahogy elterveztem -
akyyy
senior tag
amatőr kérdés
cos 90 fokot hogy számolom ki excelbe hogy 0-át kapjak?
beirom hogy =COS(RADIÁN(60)) megkapom hogy 0,5, szép
beirom ugyanezt 90-e, és valami nagy szám jön ki 0 heyett -
akyyy
senior tag
kb az a problémm mint a talált indexes fórumon a 2113-as hozzászolstól de sajna nem irja le hogy alakitotta olyan formátummá a szögét. valamint én sem tudok számolni ilyen számokkal pl sinuszt.
érdekes, hogy fentebb megemlitik a geodizéa jegyzetet, ez meg pont az
-
akyyy
senior tag
átalakitottam a radiánt különbözö cellákba, egy F nevezübe a fok, P-be a perc, és M-be a másodperc, ez szép és jó, de egy bibi: a másodpercnél csak egy 4-es lesz, 04 helyett. nekem szükséges lenne hogy 04 legyen amit összefüzve egy cellába olyan formátumot kapok, amivel F-P-M-be tudom majd tenni
-
akyyy
senior tag
illetve azt hogyan tudom megcsinálni, hogy számologépen van olyan számom, hogy: 87,16788863
ez fok radiánban amit ha átváltok számologépen megkapom ilyen fomában:
87-10-04.399, amit kerekitenem kell: 87-10-04nos ezzel a kerekitett számmal kellene tovább számolnom excelben, de ott sajna nem kerekiti igy azt a radián fokot úgy ahogy én szeretném
-
akyyy
senior tag
excelbe nem lehet valahogy cellaformázással vagy valamivel pl ilyen formátumban szökget irni
67-10-04
vagy kis karikákkal vonásokkal....
-
akyyy
senior tag
van egy oszlopom ahol igy néz ki kb a tábla:
XYZ
valami
[üres]
[üres]
[üres]
XZZ
valami
[üres]
[üres]
[üres]tehát az A1-ben van egy XYZ szöveg, majd az A6-ban, majd az A11-ben, és igy tovább
A B oszlopban egymás alá szeretném ezeket beirni hivatkozással, tehát igy:
=A1
=A6
=A11a gondaz, hgoy ha ezt lehúzom kitöltés szerüen, akkor az 11-es után szerinte ez jön: A4, majd A9, az A16-os helyett.... remélem érthető
-
akyyy
senior tag
olyat szeretnék csinálni, hogy beírok különböző kérdéseket, egy sorba, egymás alá.
Máshol szeretném ezeket a kérdéseket VÉLETLEN sorrendben, egymás alá megjeleníteni. Mindet! És ha lehet, akkor ha újból csinálok egy ilyen véletlen sorrendet, akkor másmilyen véletlen sorrendben legyen. Lehetséges ez?
-
akyyy
senior tag
ezt miért irja ki:S
Kompatibilitási jelentés: Vegyipari Kupa Kazincbarcika 2012.xls
Futtatás dátuma: 2012.08.21 13:07A munkafüzetben használt következő funkciókat az Excel régebbi verziói nem ismerik. A munkafüzetet régebbi formátumban mentve ezek a funkciók egyáltalán nem vagy csak csökkent formában fognak működni.
Kisebb mértékű funkcióveszteség
A munkafüzet bizonyos cellái vagy stílusai a választott fájlformátumban nem támogatott formázással rendelkeznek. Ezek a formázások a fájlformátum által támogatott leghasonlóbb formázásokkal helyettesítődnek.
-
akyyy
senior tag
cellába ki lehet iratni képlettel a lapnak a nevét?
-
akyyy
senior tag
hogy lehet úgy zárolni csak cellát, hogy az ugyanazon munkalapon máshova lehessen irni?
-
akyyy
senior tag
Megoldottam képletekkel a sorba rendezést, de még az elején van egy kis gond.
=SORSZÁM(S3;$S$3:$S$52;0)+DARABTELI($S$3:S3;S3)-1
Ez ad mindenkinek egy sorszámot hogy hanyadik lenne , és az alapján rendezi sorba. a gond az hogy figyelembe kéne vennie, hogy az S oszlopban a szám ugyanaz-e, és ha igen, akkor a Q oszlopban lévő nagyobb szám legyen a sorszámozásban előrébb.
-
akyyy
senior tag
asszem feladom, az a baj hogy pontegyenlőség esetén egy másik sort kéne nézni, hogy azok közül melyik a nagyobb, és annak kéne előrébb lenni, mert perpill pontegyenlőség esetén azt hozza előre akit hamarébb felirtak a listára :\ de igy leirni nemtudom mert elég bonyolult már a tábla
-
akyyy
senior tag
EZ AZ AMI SEGITETT szuperjó, de ujból gondom lett.
van olyan mikor az alap listából elfogynak a nevek. és ahol a második munkalapon hivatkozok, és nincs név 0-át tesz ki. neveknél sztem jobb ha nem tesz ki semmit.
aztán melette vannak a pontok. itt jó ha nincs semmi 0-át tesz ki olyannál ahol az A oszlopba van név. de ha nincs név, 0át se tegyen ki itt sem.gondolom HA függvény, de hogy mondjam meg neki hogy 0 vagy üresség van ott?
-
akyyy
senior tag
Leltem egy makrót, de ha nem én írom be az adatokat, hanem monjduk valemlyik munkalapról hivatkozok rá, akkor hibát dob ki. másrészt pedig növekvő sorrendbe teszi és csökkenőbe kéne- asszem ez esélytelen, hivatkozással magátol sorba rendezni nem tudja, mindig ki kellesz jelölni és sorba rendezni :\
-
akyyy
senior tag
Na eddig ezt úgy oldottam meg, hogy:
Alap táblába bal oldalon a nevek, véletlen sorrendben, melette pedig majd a kapott pontszáma, az mellet meg az össszesített pontszáma.
második lapon adva van a sorszám hogy ki hanyadik. pár oszloppal arébb csináltam egy összesen oszlopot ahova a következő fvg került:
=NAGY('ALAP'!$S$3:$S$52;A5)
Megvizsgálja az első fülön lévő összesitett pontszámot, és kikeresi ebből az első legnagyobbat. lentebb a második legnagyobbat, és igy szépen csökenő sorrendbe teszi automatikusan.Következő oszlop megmondja hogy hanyadik cellában szerepel az a bizonyos pontszám az összesítetben:
=HOL.VAN(U5;'ALAP'!$S$3:$S$52;0)+2
majd a végén hozzáad kettőt, mert 2 sorral lentebb kezdődik az oszlop, mert van fejléce.
majd egy újabb oszlpban indirekt függvénnyel kiiratom abban a sorban a nevet.
=INDIREKT("'ALAP'!B" & V5)ez igy már fasza is, önmagától sorba rendezi mindig, mikor frissitem az alap lapon a számokat. a gond:
ha még üres a tábla, mindenhova 3-as számot tesz, igy nagyon sok sorban ugyanaz a név fog szerepelni. gondolom ha függvénnyel kiirom, hogy ha holvan függvény a 3-as számot hozza, akkor ne jelenitsen meg semmit. igy csak azok szerepelnek akik kaptak pontot.
nagyon pici esély van rá, de van rá esély, hogy monjduk 2-3 ember is van aki olyan bamba, hogy nem kap pontot. ilyenkor mintkettőnek a holvan függvénye 3-3-3at fog kihozni, és csak 1 szeméylt fog kiratni 3-szor. mit tudok csinálni hogy ha 3 ember nem szerez pontot, akkor azokat abc sorrenbe, vagy mind1 milyen sorrendbe de szerepeljenek már nekem ott
remélem érthető
-
akyyy
senior tag
az hogy van hogy az egyik munkalapon írva vannak nevek, és számok (pontszámok), monjduk abc sorrebdben, vagy ahogy irva vannak mind1.
a másik munkalapra meg szeretnék csinálni egy pontszám alapján sorba rendezett listát, de úgy, hogy ha bármit módosítok az előző lapon, monjduk írok hozzá egy új nevet, az eddigi magasabb pontszámmal, akkor automata átrendeződik helyesbe a második munkalap.
-
akyyy
senior tag
Azt hogy csináljam meg, hogy C oszlopban vizsgálok számokat. ha nagyobb mint nulla, akkor jelenitse meg ezt a számot, de ha kisebbvagy egyenlő mint 0, akkor ne jelenitsen meg semnmit, a nullát se, a minusz számot se. :S
-
akyyy
senior tag
Van az a függvény, hogy szöveg.keres. ugyanezt szeretném, de ne balról jobbra, hanem jobbról balra haladva ellenőrizze, de a karakter számot a baltól számolja. azért kéne mert ilyenjeim vannak:
PF-200-AK-PL201F
ahonnan nekem külön oszlopba tegye az utolsó vonal utáni kódot.
természetesen van ahol szerepel egy perjel még utánna, vagy más kód van, esetleg csak L201F lenne. -
akyyy
senior tag
vagy ha szöveg képlettel összefűzök zárójelet, ill. egyenlőségjelet, akkor miért nem alakitja egyből képletté, még szórakozik, kattintsak bele, akkor már képlet lesz :S
-
akyyy
senior tag
az miért van, hogy le akarom húzni a cellát, kitöltvén automatikusan a hivatkozásokat, cask annyi baj van hogy az egyik cella köztesen üres.
kb igy néz ki:
=(Munka2!K5)
üres
=(Munka2!K6)
üresha ezt folytatva lehúzom, akkor igy fog kinézni
=(Munka2!K8)
üres
=(Munka2!K10)
üres -
akyyy
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #14593 üzenetére
így oldottam meg, mert vannak benne olyan részek is, ami valami miatt nagybetű, az maradjon is az.
=ÖSSZEFŰZ(NAGYBETŰS(BAL((KÖZÉP(A1;SZÖVEG.KERES(" ";A1)+1;50));1));KÖZÉP((KÖZÉP(A1;SZÖVEG.KERES(" ";A1)+1;50));2;50))
Ezzel minden egybe van és működik. de azért át kell nézni ittott
-
akyyy
senior tag
Nem akartam még egy hozzászólást írni de nem találok rá megoldást
Van vagy 4 darab szó, és azt szeretném hogy csak az első szó legyen nagy betűvel kezdődve, a többi szó maradjon kisbetű
mert ugye van olyan képet hogy minden egyes szó. de nekem csak az első szó kell hogy így legyen
-
akyyy
senior tag
asszem rájöttem, irányitott beillesztés, csak az értékeket másolom.
a másik gondom, hogy ha az első lapon ilyen érték szerepel pl.:
B-1234 VALAMIEzt úgy szeretném a második lapra hivatkozással betenni, hogy az A oszlopban legyen a B-1234 a B oszlopban pedig cask a valami. természetesen egy sorba.
-
akyyy
senior tag
az első munkalapon vannak adatok. a második munkafülön az elsőn lévő adatokra hivatkozok, valahogy igy:
=Munka1!A2A harmadikra szeretném másolni a második tartalmát, úgy, hogy a cellákba ne mint hivatkozás, hanem ugy legyen, mintha én gépeltem volna be.
lehet ilyet csinálni excelbe?
-
akyyy
senior tag
beírom táblázatba egymás alá hogy:
3
5
7
31
12
8majd erre hogy szürés, és beirom hogy szürjön ezekre:
3*mégse jelenit meg semmit.
1miért?
2hogyan lehetne mégis? -
akyyy
senior tag
van egy listám különböző számokról (legyen ez pl gyártási szám)
van vagy 200 tétel belőle.van egy másik listám számokkal ebbe jóval több van.
hogyan lehetne azt megcvsinálni hogy pl pirossal kiszinezze nekem a 200 elemből azokat az elemeket, amiknek a száma megtalálható a másik listában?
-
akyyy
senior tag
hogy lehet azt megcsinálni hogy van egy kódom egy cellába, ugyanazt szeretném majd alatta. ugye a jobb also sarkába ott a kis kereszt amivel egér segitségével lefelé húzható és akkor vagy ugyanazt beteszi, vagy egy számmal nagyobbakat.
ugyanezt szeretném elérni, de csakis billentyüzet segitsévégel. ezt is és azt is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hobby rádiós topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hálózati / IP kamera
- Óvodások homokozója
- Milyen notebookot vegyek?
- Számítási kapacitásban és hardverben gazdag 2025-öt kíván a PROHARDVER!
- BestBuy topik
- PayPal
- További aktív témák...
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest