- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
baderoli
tag
Sziasztok!
Hogyan tudnék egy cellán belül beírni képletet és szöveget?
Szeretném ha az oszlop legfelső cellájában összesítené az alatta lévőket és nevet is szeretnék adni mellé.
Köszi!
-
baderoli
tag
Sziasztok! Sajnos nem találtam megoldást a fileméret duplázódására a neten. Esetleg valakinek ötlete?
-
baderoli
tag
Sziasztok!
Van egy gombom a munkafüzetbe és szeretném azt, hogyha ráklikkelek akkor beírjon egy félkövér nagy X-et abba a cellába középre, amin épp állok.
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
baderoli
tag
Sziasztok!
Tud olyat az excel, hogy egy adott cella értékét elosztja az aktuális hónap hátralévő napjainak a számával?
Esetleg kaphatnék egy ilyen képletet?Üdv!
Olivér[ Szerkesztve ]
-
baderoli
tag
válasz Delila_1 #19576 üzenetére
Sajnos nem jutottam vele előrébb , az nekem megoldás lenne ha egy új munkafüzetben összesíteném a dolgokat. Odáig eljutottam hogy az összesítő gomb után betallózom a kívánt filet, de utána nem működik a darabteli függvény amit előzőleg írtál ha beírom. Esetleg erre van megoldás?
-
baderoli
tag
Van az eddig év minden munka napjára külön táblázatom, oszlopokra van osztva a tevékenység, sorokban vannak a személyek. Ha megtörtént az adott feladat akkor a keresztmetszetben van egy X. Ezeket az xeket szeretném össze számolni egész évre. A file nevekben az eltérés a dátum. pl. iparos 2013.11.18, iparos 2013.11.19 stb...
Nem tudom hogyan kezdjek hozzá. Egyesíteni kell a munkafüzeteket, vagy van egy képlet ami össze számolja minden egyes munkafüzetből oszloponként az xeket és összeadja?
-
baderoli
tag
Sziasztok! Szeretnék tőletek kérni egy képletet, ami összeszámolja hogy egy adott oszlopban hány db X van. Üdv! Olivér
-
baderoli
tag
A táblázatban lévő vezérlő gombokat szeretném fixálni. Ha görgetem a neveket,szeretném ha legfelül maradnának. Hogyan tudom megtenni ezt? Köszi!
-
baderoli
tag
Sziasztok! Létezik olyan képlet ami ha a dátum lejárt akkor pirosra színezi a háteret? Pl A oszlop a név B üres C a kezdeti dátum, a D "=c1+7" Köszi! Üdv!
-
baderoli
tag
Sorry, ismét megkérdezném.
Készítene valaki nekem egy makrót?
Munka1 A1.C30 tartomány másolása Munka2 B4.C34 re.
Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
-
baderoli
tag
Sziasztok!
Adott két táblázat 1.ből szeretnék átmásolni 2.be . 1.ben az adatok egymás alatt vannak sorban, 2ben a beillesztési helyek közt van pár sor amit üresen kellene hagynom. 30sor adat 5sor üres. hogyan tudom kizárni azokat a sorokat hogy ne másoljon oda? szeretném egyben átmásolni és nem 30asával.
-
baderoli
tag
Sziasztok! Ismét szeretném kérni a segítségeteket. Szeretnék átmásolni egy munkalapot egy másik táblázatba. A gondom az hogy ez sikerül de a munkalapon vannak képletek amit módosít.
ebből:=Munka1!B42
ez lett: ='[kész napi lista új.xls]Munka1'!B42Van erre valami megoldás, hogy az eredeti legyen benne?
Köszi!
Üdv![ Szerkesztve ]
-
baderoli
tag
Sziasztok! Külön tudom menteni a munka 2-ön lévő változásokat? Köszi! Üdv!
-
baderoli
tag
Köszönöm! Ismét sokat segítettetek.
-
baderoli
tag
válasz Delila_1 #16100 üzenetére
Köszönöm! Ha két különböző területet szeretnék megjelölni egy makrón belül,akkor elég csak megismételnem a lezáráson belül? Pl:
Sub X_ek()
Dim sorF%, sorA%, oszlopE%, oszlopU%, i%, sor%, oszlop%sorF% = 42: sorA% = 71: oszlopE% = 4: oszlopU% = 8
For i = 1 To 2
sor% = Rnd() * (sorF% - sorA%) + sorA%
oszlop% = Rnd() * (oszlopU% - oszlopE%) + oszlopE%
Cells(sor%, oszlop%) = "X"
Next
Dim sorF%, sorA%, oszlopE%, oszlopU%, i%, sor%, oszlop%sorF% = 42: sorA% = 71: oszlopE% = 10: oszlopU% = 12
For i = 1 To 2
sor% = Rnd() * (sorF% - sorA%) + sorA%
oszlop% = Rnd() * (oszlopU% - oszlopE%) + oszlopE%
Cells(sor%, oszlop%) = "X"
Next
End SubHa jó a logikám akkor a D42:H71 és J42:L71 területre írja be. De szerintem a Dim sor nem is kell kétszer és talán a Next sem. Amúgy ez milyen nyelven van ? Visual Basic?
-
baderoli
tag
Sziasztok! Szeretnék egy képletet kérni tőletek vagy makrót ami azt tudja,hogy egy adott cella területen belül véletlen szerűen beilleszt soronként két cellába egy X-et középre, ezt egy gomb megnyomásával szeretném elérni. A gombot be tudom illeszteni a táblázatba. Előre is köszi!
-
baderoli
tag
Sajnos nem találom a megoldást arra, hogy csak egy kijelölt területet lehessen görgetni.
Ami pedig körülötte van az maradjon fixen.[ Szerkesztve ]
-
baderoli
tag
válasz Excelbarat #16076 üzenetére
Ez jól jött, mert átírta az egészet és hamis értékeket kaptam, de most megint okosabb lettem! Köszi!
-
baderoli
tag
válasz Excelbarat #16074 üzenetére
"4. Ismét a D2 -re mész és a jobb alsó sarkát lehúzod ameddig szeretnéd ezáltal oda is beírja a képletet"
Köszi! Ezzel nagyot segítettél a melómon.
-
baderoli
tag
Király! Köszi! Sikerült megcsinálnom ,plusz még készítettem ez alapján egy másik parancsot is, elég csak egy adatot megadnom az illetőről és beír mindent. Már csak az a szépséghiba ,hogy nem tudok rájönni mikor és miért ismétli magától a parancsot az adott cellára adoptálva.
-
baderoli
tag
válasz Excelbarat #16045 üzenetére
Köszi! Már kaptam egy megoldást,de ezt is ki fogom próbálni!
-
baderoli
tag
Örök hála! Valszeg zaklatlak még, egy darabig el leszek, míg össze áll a fejembe és felviszem az adatokat.
Másik téma: Készítettem egy csomag nyilvántartó táblázatot. Már beillesztettem gombokat, rendeltem hozzá makrót (sorba állítás név, dátum és csomagszám szerint) Egy olyan gombot szeretnék még ,hogyha megnyomom akkor abba a cellába amin állok ,beírja az aznapi dátumot.
-
baderoli
tag
Azt meg tudom csinálni,hogy a beírandó adatok az munka 1-en van, az adatbázis a munka 2-ön, a képlet kikeresi a munka 2-ön lévő névhez tartozó évszámot és beírja a munka 1re? Ez bonyolult?
ui: nagyon kezdő vagyok excel-ben
[ Szerkesztve ]
-
baderoli
tag
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni több dologban. Szeretnék készíteni egy adatbázist , amibe ha beírok egy nevet hozzá rendel egy születési évet a mellette lévő oszlopba. Minden nap meg kell csinálnom különböző nevekkel és nem tudom hogy el lehet-e menteni előre a születési éveket.
Előre is köszi! Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Újévi kedvező ár!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest