- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lapa
veterán
válasz
cortez25 #699 üzenetére
szerintem ebben a formában sehogy de ne legyen igazam. ha jól sejtem úgy tudnád megoldani, hogyha az a bizonyos progi nem ebbe a táblába mentene. szóval ha a megnyitott tábla csak egy kópiája lenne annak amibe a program ír. ezt úgy lehet megoldani, hogy a megnyitott tábla összes cellája a program által töltött tábla megfelelő cellájával egyenlő.
persze fogalmam nincs tud-e úgy frissíteni abból a táblából hogy közben azt vmi progi macerálja. feltételezem igen. ha meg igen, akkor F9-re újraszámol meg frissít is ha nem tévedek...
upd: előtte azért próbáld meg simán F9-et hátha megeszi. vagy lehet makrót írni, ami bezárja és újra megnyitja a táblát, akkor nem kell duplikátumot csinálni...
[Szerkesztve] -
cortez25
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy egyszerű kérdésem.
Hogyan tudok egy nyitott exceltáblát úgy frissíteni, hogy nem nyitom meg újra.
A file nem írható, mert egy progi ebbe ment adatokat, viszont szükségem van a folyamatos autómatikus frissítésre....
THX -
KMan
őstag
Sziasztok!
Excel programozás – VBA – Makró könyvet keresek teljesen kezdő szintről, van valakinek tapasztalata, hogy mely könyvek jók ebből a témából?
Köszi szépen. -
-
DrGonzo22
őstag
Üdv,
kéne csinálnom egy olyan táblázatot, amiben mondjuk 5501-től 6000-ig lennének felírva számok kis rubrikákban, teljesen betöltve az egész lapot.
(életemben nem használtam még ezt a programot, de gondolom ilyenere találták ki)
-
KMan
őstag
Sziasztok!
Excel programozás – VBA – Makró könyvet keresek teljesen kezdő szintről, van valakinek tapasztalata, hogy mely könyvek jók ebből a témából?
Köszi szépen. -
t.akos
csendes tag
Az egyéni formátumok beállításai rendben vannak, csak az a fránya felső index nem akar sehogy sem odakeveredni...
Egyébként ha innen kimásolva beillesztem, akkor rendben működik. Csak hát ez kicsit macerás lenne, hogy midig keresni egy olyan helyet, ahol az épp aktuális formátum megtalálható.
[Szerkesztve] -
t.akos
csendes tag
Sziasztok!
Lehet, hogy felvetődött már a kérdés, csak lusta voltam a teljes topicot végigolvasni.
tehát a problémám a követekező: szeretnék olyan egyéni cellaformátumot beállítani, melyben felső index is szerepel (pl. négyzetméter).
Akárhogy görcsölök, sehogy sem jött edig össze.
tud valaki segíteni?
előre is köszi. -
lapa
veterán
bocs most néztem csak be. na figyu: szal megcsinálhatod azt, hogy összehasonlítod a két táblát. legyen cég1 az egyik tábla oszlopa, cég2, név2, tel2 a másik tábla oszlopai. tehát cég1 pl. a tábla TELJES oszlopa ( A : A ).
1. cég2 melletti oszlop első cellájába beírod: =index(cég1;hol.van(cég2 első cellája;cég1;0))
(tehát ha cég1 pl. Munka1 A oszlopában van, cég2 meg Munka2 A oszlopában és mindkettőnek van egy egysoros fejléce akkor:
=index(Munka1!A:A;hol.van(A2;Munka1!A:A;0))
2. ha ezt a képletet lehúzod, minden olyan sor mellé kiírja a cégnevet, ami a cég1 listában is szerepel. többiben #hiányzik lesz.
3. analóg ugyanezt megcsinálod fordítva is, hogy kiderüljön mi van benne cég2 listában cég1 elemei közül.
4. az így kreált oszlopokon célszerű egy másolás --> irányított beillesztés --> érték műveletet végrehajtani, utána szépen sorrendezhetők.
a hol.van angolul match, egyébként meg az egészet fkeres fügvénnyel kéne csinálni ha szakszerűek vagyunk, kábé ugyanez az eredmény. de én nem vagyok szakszerű...
a felajánlott testrészeket meg küldd át mailen.
[Szerkesztve] -
rover45
őstag
léccike, a fél kezemet odaadnám egy kis segítségért
-
rover45
őstag
jah,aha, bocsika h percenként írok
a Te megoldásod tökéletes lenne ideális esetben, de:
az alapján amit mondtál mindenképp szükséges, h mind a két lista tartalmazza az összes adatot, de az én esetemben 2 különböző lista adott
1.lista: cégnév, cím, irányítószám, telefon, cégvezető
2.lista: csak cégnév!!!
így is megoldható valahogy? -
lapa
veterán
ezt már kérdezted, választ is kaptál
de bővebben: egy új táblába egymás alá másolod a két listát, az első sorban mindenképp legyen pl. ''cégnév'', az összes többi oszlopnak is adj egyedi fejlécet.
utána futtasd az adatok --> kimutatás és blabla --> tartománynak megadod a listát --> utána csak behúzod a cégnév mezőt a mezőválasztóból a ''sor mező'' kockájába. a többi adatot a tőle jobbra lévő kockába húzod.
összegek eltüntetéséhez jobb gomb a mezőfejlécen --> mezőtulajd --> részösszegek --> nincs
az egyéb cégadatok egymás mellettivé varázslásához odébb kell húzni valamelyik jobb felső szürke fejlécet ha jólemlékszem.
utána amit kaptál kijelöl --> jobb gomb --> irányított beilleszt --> értékek
[Szerkesztve] -
rover45
őstag
Halika!
A segítségeteket kérném.
Adott két táblázat, mindkettőben cégnevek és egyéb cégadatok.
Kérdésem, hogy tudnám ''összefésülni'' a két táblázatot? Úgy értem, aki mondjuk benne van mindkettőben az, az összevontban csak egyszer szerepeljen.
Tehát szépen sorbamegyek az első táblázat cégnév elemein, és ezeket egyesével összehasonlítja a másik táblázat összes cégnevével, majd megtartja/kitörli.....(nemtudom mi lehetséges) azt ami már megvan....
Létezik ilyen excelben hogy kiszűri a többszörös értékeket?
Ha jól emléxem talán accessben van hasonló, csak....az a gáz, h itt minden excelben van
Esetleg vmi egyszerűbb importálós dolog is sokat segítene excelből accessbe!
Többen mondták, h egyszerűen másoljam össze, rakjam ABC-be és amiből több van törölgessem ki, csak az a baj, h 8-10ezer ilyen elemem van...
Előre is köszönöm!!!! -
X-COM
nagyúr
marha egyszerű:
listatartomány ahol az adataid vannak, fejléccel együtt, tehát A1:H100
szűrőtartomány, ahol a szűrőfeltételeid vannak,
pl. A105106-ban az szerepel, hogy
magasság hajszín
<180 szőke
azaz, 180cm-nél alacsonyabb és szőke a haja.
aztán választhatsz, hogy helyben (az eredeti tábládat) szűrje meg, vagy tegye máshová.
ja, még annyit, hogy azok a feltételek amik egymás mellett vannak azok és kapcsolatban állnak egymással, különben vagy
magasság hajszín
<180
szőke
azaz 180-nál alacsonyabb, vagy szőke
[Szerkesztve] -
KMan
őstag
S.O.S
!! valaki lécci mentsen meg! még mindig irányított szűrő !!! -
KMan
őstag
SSziasztok!
S.O.S. segitség kéne nekem Excel-ből!
Valaki eltudná nekem közérthetően magyarázni az IRÁNYÍTOTT szűrő műküdését? (nekem a Excel súgó túl magas)
Tehát:
Adott a táblázat, (A1:H100) oszlopokban az alábbi:
Kód(A)Név(B)Lakóhely(C)Magasság(D)Súly(D)Szemszín(E)Hajszin(F)Szuletesi datum(G)Eletkor Minosites(H)
Feladat:
Irányított szűrővel szűrd le a 40 évesnél fiatalabb barna hajú és barna és fekete szemű embereket!
Kérdésem: hogyan kellene kitölteni a irányított szűrős ablakot!
Listatartomány-???
Szűrőtartomány-???
Remélem érthető volt, köszönöm szépen!
Lehet hogy nem is kellene megoldani a fenti példát, csak valahogy elmagyarázni lécci, hogy mi az iranyitott szuro lenyege. Koszimegegysszer!!! -
lapa
veterán
ha ezt írja ki akkor valahol a sorrendezni kívánt tartományon belül vannak egyesített cellák. arról ismerszenek meg, hogy vagy a függőleges, vagy pedig a vízszintes cellarács hiányzik közülük.
ha mindet el akarod tüntetni (előtte inkább mentsd el más néven), akkor bal felső sarokban klikk a szürke oszlop-sor fejlécre (=mindent kijelöl) utána meg eszköztárban megkeresed azt a gombot, ami legjobban hasonlít erre: |<--a-->| (cellák egyesítése). ha ráklikkelsz eltünteti az összes cellaegyesítést. -
koob
senior tag
'A művelet végrehajtásához szükséges, hogy az egyesített cellák azonos méretűek legyenek.'
Nem engedi névsorrendbe tenni a sorokat.
Mit tehetek? -
lapa
veterán
jó kérdés. esetleg a területi beállításokban változtassátok meg a tizedeselválasztót, ez a dátumos téma nekem se szokott összejönni. most megnéztem a beállításokat a 2003-ban de ott nem találtam semmi jót.
meg lehet talán próbálni deaktiválni az automatikus számolást is, hátha. utána már ki tudod cserélni a pöttyöt vesszőre. -
umek
tag
üdv. nekem egy olyan problémám lenne, hogy:
Kaptam excel fájlokat. Sokat. Ezekben van egy csomó adat, csak számok. Semmi függvény, meg ilyenek, egy csomó szám. Oszlopok, sorok.
Na szóval, a gáz az, hogy az olyan számoknál mint például: 5.04 arra vált automatikusan , hogy 2005.05.04. DE! Csak az excel. Egy másik program, az SPSS is megnyitja a fájlt, és ott rendesen látszanak az adatok, viszont az excel már a megnyitáskor átalakítja erre a hülye dátumra. És több gépen is megnéztük, ugyanez... Ilyenkor mit lehet tenni? A formátum általánosra állítása sem segít, (merthogy azt is dátumra állítja), mert akkor meg valami teljesen más számmá alakul a dolog. Bármi 5let?
Előre is köszi! -
Hale Bopp
csendes tag
plz help!
fontos lenne nagyon.
valami konvertáló program? -
RAM
őstag
Célérték keresés merre található?
-
Hale Bopp
csendes tag
Hello!
Olyan kérdésem lenne, hogy ha megcsinálok egy programot excelben, utána azt ki lehet úgy vinni, hogy magától induljon exe-ként és ne kelljen hozzá semmi más program? -
lapa
veterán
akkor gondolom nem a számok végén volt, hanem az volt az ezres elválasztó, nem? gondoltam kitérek rá de azt írtad a végén van.
de ha már itt tartunk hasznos lehet megemlíteni, hogy ilyen esetben célszerű kikpoizni a szóköznek látszó tárgyat és azt bepastelni a csere ablakba... -
corm
senior tag
Sziasztok!
Lehet egészen láma kérdés, mégsem találok rá valami roppantmód egyszerű megoldást. A probléma az, hogy adott egy áblázat, és ebben adott tulajdonságokhoz, számok tartoznak, ilyesféle módon: első oszlop: tulajdonság1 második oszlop: szám1. A probléma az, hogy a számok egy részénél a szám után még van egy space is, emiatt pedig az autoszűrés ezeket külön értékként értelmezi, ami nekem nem jó... A csere viszont nem érzékeli a különbséget a két cella között, sőt nem is hajlandó megvizsgálni se. A dolog leegyszerűstve úgy is megfogalmazható, hogy egy db spacet szeretnék eltűntetni
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcs BAZÁR! STEAM/ORIGIN/BATTLE.NET / PS5/XBOX/EPIC/GOG/EA/UPLAY
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 1600W Corsair AX1600i Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest