Új hozzászólás Aktív témák

• Dilikutya

félisten

válasz i2k #152578 üzenetére

Munkára/akármi szerkesztésre: imádom. Akár home office-ban több VM, ssh ablak elfér egymás mellett, táblázatokat kezelni is remek. Szeretem képfeldolgozásra, látszanak a részletek is. Mondjuk önmagában a 4K nem elég, kell a fizikai méret is hozzá, nekem 28", minden tűéles, nekem nem is kicsi.

Filmezésre: van stream előfizetésünk, az nem is mind 4K. Még van sok DVD is. Ha ezen nézek filmet, akkor sem mindig van előny a 4K-ból. Régi filmeknél rendszerint nincs látványos különbség, pici mosottság, életlenség, szemcsésség van, 1080p-hez nem ad sokat. Régi SD tartalmak egy bizonyos távolságból nem élvezhetetlenek, persze sok múlik azon is, milyen maga a tartalom, ami élesebb, nyilván tűrhetőbb, az agyonmásolt VHS minőségű DVD-k(ripek) meg akármin nézed, vackok. Többségében 1080p-t nézek rajta, 4K-t (nem stream, hanem rendesen) csak új, hűde látványos filmeknél. Ahhoz kicsi a 28, 32 col.

Játék: a gyerekkel egész délután nyomtuk tegnap a Forza Horizon 4-et. 7 éves, de gyönyörű, és röccenésmentesen megy 4K-ban, nem csak az éppen jó 30 fps-el. Mellette játszogatok a BAttlefield V single-vel (csak néha, mert elég nagyvonalú az autosave, kell legalább fél órát rászánni), ez is minden maxon 4K, csak a pálya betöltésekor akad, utána nem. Van még bőven játékom, amik már jól néznek ki, de vagy nem volt még időm rájuk, vagy régebben játszottam, és már menne maxon 4K-ban, így nem is nagyon veszek semmit. Ebből kifolyólag nem kell brutál kártya sem, jelenleg ami nem menne maxon a meglévőkből 4K-ban, az a GTA V, a RDR2, de ezek is a VRAM miatt, oda már kevés a 4GB. 1440p-ben tökéletes. 1-2 újabb Call of Duty kérdéses, Black Ops Cold War és a Vanguard a legújabbak, amik megvannak, még nem próbáltam őket. A legújabb AAA játékaim a Vanguard és a Far Cry 6, utóbbi szintén a VRAM-on vérzik el, 1080p-ben is megtöltötte teljesen, emellett van valami memóriakezelési problémája is a játéknak, de az most nem ide tartozik. :)Elkezdtem összeszedni, mim van, az ilyen-olyan platformok duplikációival együtt kb. 1600 játék, bár lehet a DLC-k egy része is külön sor. Fele nyilván ingyenes szemét, de ha mindent is osztunk, szorzunk, rengeteg jó és viszonylag nem régi játékom van, ami jól is néz ki, és nem is fő meg a gép a 4K alatt. Szóval lehet, idén se lesz új VGA, inkább távcső, vagy bármi egyéb. Eleve több szabadidős elfoglaltságom is van a családon kívül, koncertek, képregények, filmezés, vettem vagy 20 zenei CD-t is idén, ezek sokszor jobban pörögnek, a játék meg elég összevissza, vagy egy hónap alatt sem értem a 10 órás Battlefield V végére. :)Mondjuk ha az úgymond hobbikat összeszámoljuk, olcsóbb lenne egy olcsóbb RTX5080-al magamra zárni a szobát. ;]

Új hozzászólás Aktív témák