Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Milyen NAS-t vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- DIGI kábel TV
- VMware
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterMark
titán
Azért mert nincs olyan, hogy 2.0 kábel.
A High Speed kábelek jók a 18 Gbps-re, mivel nem kábeltől függ.
Can existing HDMI cables support the higher bandwidths of HDMI 2.0 Specification?
Yes, existing High Speed HDMI Cables (wire only) will support the new higher bandwidths (up to 18Gbps).HDMI 2.0 specification defined a new, more efficient signaling method, for speeds above 1.4b limits (10.2Gbps), to allow higher bandwidths (up to 18Gbps) over existing High Speed HDMI Wire Cables.
[link][ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz MaxxDamage #51876 üzenetére
Az x Hz-es panel nem azt jelenti, hogy olyan bemenő jelet fel tud dolgozni az elektronika.
Switch Tax
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
válasz MaxxDamage #51664 üzenetére
Igen, a kb. 5.5 Gbit/s-es képhez biztos kell a 18 Gbit/s-es kábel, na mindegy, legalább lesz egy kábeled ami biztosan tudja amit ráírtak. De a hiba továbbra sem itt van.
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz cinemazealot #51652 üzenetére
A DD Live / DTS Connect-el annyira nem probálkoznék, mert még ha működik is, játéktól függ hogy hajlandó-e ráadni az 5.1-et. Alapból nem sikerült összehoznom, csak olyan játéknál, ahol kifejezetten ki lehet választani az 5.1-et. (Team Fortress 2 pl.)
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz MaxxDamage #51638 üzenetére
Bocs, de most tulajdonképpen mi is a probléma? A színes kép?
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz MaxxDamage #51636 üzenetére
Nem tudom, de High Speed-nek tűnik ami jó kell legyen.
Szerezz be egy normális High Speed kábelt, és ez a része rendben lesz: [link] [link]
De egyébként a gond nem itt van valószínűleg.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz MaxxDamage #51632 üzenetére
Onnan másoltam ki: [link]
A nem szabvány felbontásokhoz azért nem tudod beállítani azokat a hertz-eket, mert a tévé nem ismeri.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz MaxxDamage #51632 üzenetére
Az nem kábel, hanem valami szoftveres / driver probléma.
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz MaxxDamage #51630 üzenetére
A színek valami beállítástól másak, általában color space, a kábelnek nincs köze hozzá.
Az a kábel ha valóban certifikált akkor jó lehet, amit beraktam logónak rajta kell lennie.
120 Hz-es bemenő jelet támogat a tv/monitorod?
szerk.: Egyébként az 1080p / 120 Hz-nek 6.59 Gbit/s sávszélesség kell, ezt már az 1.3 is tudta, és elég hozzá a sima High Speed kábel.
Ultra High Speed már a Premium High Speed kábelnél is feleslegesebb erre a célra...
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz MaxxDamage #51628 üzenetére
Nem. Ilyen nincs, hogy 2.0 kábel. A High Speed kábelnek jónak kell lennie hozzá, de nézz certifikáltat ha biztosra akarsz menni, ezért linkeltem az hdmi.org-ot:
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz MaxxDamage #51626 üzenetére
Kábel típusok: [link]
A tarkabarka kép akkor van ha nem ismeri a jelet a TV. Pl. bootolás alatt szokott néha ilyen lenni.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz CirrMee #51366 üzenetére
Elsőre vagy azt mondanám, hogy rossz következtetés, és simán merül az elem és elveszti a kapcsolatot. (Azért villog.) Vagy a Kodi lekapcsolja azt az USB hubot energiatakarékosságból amin a táv van. És aztán ezért veszti el a kapcsolatot (villog). Ki-bedugásra ugye újraaktiválja.
Megoldásnak mondjuk elsőre cserélj elemet, és kapcsold ki a windows energiatakarékosságát az USB és HID eszközökre.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
Én is AMD, bocs.
Esetleg ami szóba jöhetne nálam az vagy Intel NUC, vagy valamilyen Intel ITX konfig.
Bár most az új NUC-ban lévő AMD dedikált VGA is tetszik.[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz Baliga Tamás #51304 üzenetére
Igazából normális 12-14 centis ventinek már fél méterről sincs hangja. Nekem is teljesen hangtalan a HTPC-m. Bekapcsolásnál sem hallani, hogy most megy-e vagy nem.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz Narmiaren #51302 üzenetére
Az Intel és az AMD is eléggé pontos 24p ben. (Mármint a 23.967-nél.)
A HTPC-mben A8-7670K-van, és hangtalan. Csak normális hűtés kell hozzá. Fogyasztásban valóban kicsit több lesz.
Egyébként szerintem mindkettő megfelelhet. Ha fogyasztás a fontos, akkor lehet az Intel jobb választás.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz Patice #51220 üzenetére
Most is fix IP-n van, van frissebb driver is, azt majd lecserélem. Van amikor a film feléig jó, aztán onnan elkezdi az akadozást.
Pontosan mi ez a blackbird? Tudsz egy linket adni?
szerk.: Egyébként lehet network gond? Próbáltam felmountolva és onnan tallózva, meg SMB-ről is. De ugyanaz. Viszont linuxon jól megy. (Szóval nem hinném, hogy itt a gond, hacsaknem a windows-ban.)
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
MasterMark
titán
Megőrülök már. Miért akadozik a lejátszás? Kodi Leia Alpha, AMD Kaveri APU.
Rendszertelenül be-beakad a kép. (stuttering) Nem mindig csinálja, úgy érzem a Windows-tól függ, hogy épp mit csinál a háttérben. Ja igen, Windows 10 LTSB.
Bárkinek bármi ötlet? Linuxra nem tudok menni, mert a Hivox Suricata 24 ott nem működik.
Switch Tax
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
válasz Patice #50941 üzenetére
Nem próbáltam.
Elméletileg lehet diszket passthrough-olni Hyper-V-n: [link]
szerk.: De nemsokára tervezem Hyper-V alapokra helyezni az itthoni szervert. Akkor esetleg majd tudok mondani többet is, mert az egyik guest oprendszert gondoltam NAS funkciókra használni külön.
szerk.2: Amúgy ahogy olvasom, annyira nem ajánlják ezt már. Simán csak VHDX-et kell rakni rá. Azzal amúgy mi a gond?
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz MasterMark #50881 üzenetére
Teljesen kikapcsolt állapotból is simán megy a bekapcsolás. Maximum HTPC experience.
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz MasterMark #50623 üzenetére
Lett egy Harmony 525-öm (kösz Patice), az előzmény iMON simán megy vele. [link]
Gyári távjára továbbra sem reagál semmit. Tud valaki valami magyarázatot esetleg?
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz xxlongikaxx #50795 üzenetére
Mostani normális ventiknek semmi hangja nincs leszabályozva, de pont annyi légmozgást csinál ami passzívnál nincs meg.
Meg hát a jó ház is megfogja, illetve nem kell semmit az útjába rakni. (Ne legyen turbulencia, annak van szélzaja.)
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz xxlongikaxx #50793 üzenetére
Egyrészt Kodi simán menni fog azzal nincs gond. Sima programként telepíthető.
Másrészt a full passzívot még mindig érdemes elfelejteni, pláne ha HDD is lesz benne.Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz lyzzard #50696 üzenetére
Teljesen mindegy hol van. A HDD nem hangtalan, de aki azt nem hallja, akkor a ventit sem fogja. (Ezért nem érdemes full passzívra menni, ha HDD is van, mert értelmetlen.)
Egyébként jó a passzív lap is, csak a házban akkor legyen valami nagy venti kis fordulaton, hogy ne rekedjen meg a levegő.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz canniball #50633 üzenetére
Hát még tegnap este ránéztem, de nem láttam semmit.
Esetleg majd rámérek multiméterrel, hogy egyáltalán kap-e áramot a vevő, meg vesz-e valamit. Azt még lehet cserélni.
Ha más nem, majd ebay-es infra marad, csak akkor nem lehet vele bekapcsolni a gépet. Mondjuk azt most se lehet szóval...
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz canniball #50620 üzenetére
Felraktam win-t meg az iMON drivert, meg szoftvereket. Kijelző szépen megy, knob szépen megy, lehet menüben kavarogni, meg hangot állítani stb.
Távról semmi nem történik.
Táv jónak tűnik, látom, hogy kiadja az infra jelet. De más távra se reagál egyébként.
Mi lehet a baja? A bekötés szerintem jó, de nagyon nincs is mit elrontani rajta. Szedjem ki a VFD modult ránézni az infra vevőre?
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz canniball #50620 üzenetére
Mindenképp megnézem majd, csak most linux alol meg vagyok lőve. Próbálom a távirányítást is összehozni, de nem történik semmi.
Ez alapján egyébként úgy tűnik, hogy mégiscsak van valami szoftveres dolog a visszakapcsolást illetően.
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz canniball #50617 üzenetére
Az szerintem nincs linuxra, és egyelőre csak pendriveról van LibreElec-em.
Ha meglesz az ssdm, akkor mindenképp win lesz, ott ki tudom majd próbálni.
De azt hittem linux alatt is megy.
Meg úgy gondoltam a bekapcsolás az platformfüggetlen, sőt oprendszerfüggetlen.
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz canniball #50613 üzenetére
Nagyon rosszul nem lehet bekötni. Meg ugye maga a bekapcsológomb is az iMON-on keresztül van bekötve, az iMON meg az alaplapra.
Olyan, mintha egyáltalán nem reagálna a távra. Semmi nem működik a táv szempontjából.
Pedig LibreELEC alól látszik a cucc:Bus 003 Device 004: ID SoundGraph Inc. iMON PAD Remote Controller
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
MasterMark
titán
Egy kis iMON segitseg kellene. A bekapcsolasnak hogy kellene mukodnie? Osszekotottem mindent ahogy kell, de mintha nem is reagalna a tavra. Lehet valahogy ellenorizni?
Koszi.
Switch Tax
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
válasz SunMount3r #50525 üzenetére
Az oké, hogy neked nem kell, nekünk viszont igen, így az olyasmi házak alapból kiesnek.
Nekem alap a hifi szélesség. Miért kell magyarázni?
Switch Tax
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
válasz tupacamaru #50410 üzenetére
A Kodi-ban és a Windows-ban is változott a képkezelés, az már bőven elég a különbséghez.
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz Gorneck #50284 üzenetére
Nekem ugye hifi szélesség kell, és nem ilyen magas, szóval nálam az ilyen kocka házak ki is estek. Én is meglévőből csinálnám, ezért kell a full atx ház.
Egyébként már rég Node 202 lenne valamelyik főnix giga lappal, meg vga-val...
SunMount3r: Az első linkje volt, nem kellett keresgetni..
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz SunMount3r #50279 üzenetére
Ezt linkelte ő is, meg erről beszéltünk.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz vallas #50272 üzenetére
Fractal Design Node 605, már ha kapható lenne.
Én full atx lappal és táppal gondolkozom és hifi szélesség mindenképpen. Én is ezeket találtam amit te. Fractal-hoz képest mindkettő gagyi, de nekem a Cooltek G3 jobban bejön, ha nem találok 605-öst, valószínűleg azt fogok venni.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest