Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    Topikgazda

    válasz devil-k #48354 üzenetére

    Nos, elkezdem a választ (1. rész):

    Kodi 17.3 friss telepítés Win10 gépen.

    Ez a képernyő fogad. Bemegyünk a beállításokba:

    Rendszerbeállítások:

    Alul állítsd át haladóra (asszem ez a magyar fordítása):

    A kijelző beállításánál a lényeg dedikált HTPC (+Win10) esetén, hogy a kijelző mód teljes képernyős (Full screen) legyen, ne pedig ablakos (Windowed):

    Teljes képernyős beállításánál aktív lesz a felbontás beállítása is. Ez a kijelzőtől függ, általában a legnagyobb támogatott felbontásra (a kijelző natív felbontására) érdemes állítani. Ez ugye FullHD TV-k eseén 1920x1080p.

    (Bocsánat, innentől nem fordítom a beállítások nevét, mert én angolul használom a felületet)

    "Use fullscreen window" - Ahogy alul angolul le van írva: ha be van kapcsolva, akkor csak teljes képernyős ablakot használ, hogy más alkalmazások is futhassanak ugyan azon a gépen, pl. ha valaki kiterjesztett asztallal használja a gépét és a TV a másodlagos kijelző, akkor a monitoron ilyen beállítás mellett még lehet netezni, bármi mást csinálni. Ez persze erőforrás igényesebb is, és dedikált HTPC esetében tök felesleges, azaz, ha a legjobb eredményre törekszünk, akkor ezt ki kell kapcsolni.

    "Delay after change of refresh rate" - A képfrekvencia változás késleltetése, tizedmásodperces pontosággal állítható. Egyes esetekben hasznos lehet, pl. vetítők esetén érdemes lehet kicsit késleltetni a film indítását ezzel, míg a megfelelő képfrissítési frekvenciára átáll. TV-knél szerintem nem kell ezért megfelelő, ha marad Off-ban (kikapcsolva).

    "Use limited colour range (16-235)" - az RGB beállítása, hogy teljes tartományt (0-255) küldjön alapból a Kodi, vagy korlátozottat (16-235). Ez is kijelző függő beállítás. Ki kell próbálni, mert lehet pl. túl sötét is a végeredmény, ami sötét jeleneteknél részletvesztést okoz. Ha a bekapcsolt állás a jó, akkor a TV-t kell hozzálőni rendesen pl. kalibrációs ábrákkal (kontraszt, fényerő, gamma, stb).

    A képernyő kalibrálása:

    Ha a felbontást jól lőttük be és a TV is pixel by pixel jeleníti meg a képet, akkor a jelölő négyzetek alap állásban tökéletesen látszanak és középen a négyzet is tökéletes négyzet. Így (elnézést, csak ablakos módban tudtam normális képernyőmentést csinálni):

    Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

Új hozzászólás Aktív témák