Új hozzászólás Aktív témák

  • #75912448

    törölt tag

    válasz PuMbA #27272 üzenetére

    Írtam, hogy Image upscale hangyafaxnyi 720p>1080p esetén, más kérdés mit látok 55" LCD ill a vetítőn, és mit látsz te pl 65" plazmán vagy 22" monitoron... Nem véletlenül tértem ki a körülményekre, ráadásul az sem mindegy, hogy ezeken a megjelenítőkön álló, vagy mozgóképet hasonlítunk, és még ott a nézési távolság is. "A semmi" más-más körülmények között lehet apró vagy hatalmas, vagy valóban semmi.

    Érdekesebb kérdés, hogy diszkrét VGA esetén Jinc 3taps megy-e, ha igen, ott nagyobb különbséget kéne látnod, főleg DVD felbontás>1080p esetében. 720p>1080p elképzelhető, hogy szintén elhanyagolható. Magam a legjobb eredményt mindig Jinc használatával kaptam, de való életben nem alkalmazom, mert 90% Full HD anyagot nézek, kivéve ugye Chroma up, ott van szerepe. De lehet használni madVR alatt LUT profilt is...

    XBMC-t kell használni, és megkíméljük magunkat az apró különbségek keresésétől :D Abban egyetértek, hogy ha veszünk egy átlag 42-55" tévét - ebben a topikban feltételezem legtöbben HD anyagokat nézünk -, a 13.4-es XBMC ezen körülményeket feltételezvén ma már nem indul igazi hátránnyal az MPC-HC-vel szemben.

    Régebben abból adódóan is láthattak nagyobb különbséget, hogy ugye madVR megkerüli a Catalyst-EVR-t, magyarul nem veszi figyelembe az alapjáraton bekapcsolt (túlhúzott) képjavítókat, melyek totálisan tönkreteszik az XBMC, és az összes többi lejátszó képét, melyek azonos EVR-t használnak

    Ha jól emlékszem W8.1 és 14.4 Cata esetén szerencsére a legtöbb képrontó telepítés után kikapcsolt állapotban van, tehát mezei usernek ma már ezek megkeresésével, kikapcsolásával sem kell törődni.

Új hozzászólás Aktív témák