Új hozzászólás Aktív témák
-
paatrick
őstag
"A cikkről annyit, hogy biztos hogy megfognak állapodni.
A Universal-nak kell a lé, a Tiktok-nak meg a nyenyere zene."
A Universalnak tavalyi évre meglesz a ~10 milliárd dollár bevétel. Ha a cikkben írt elemzők állítása helyes és a Tiktokkal csak 109 milliót vesztenek, akkor én a helyükben biztos nem állapodnék meg. Ez a bevételük 1%-a.Látva a Tiktok körüli amerikai nyomást még jobban is járnak ha kimaradnak belőle. A másik ami a cikkben is írva van az AI-zenék. Azt meg jól lehet perelni, főleg ha alapból tiltva van a zenéjük a platformon.
-
mvkly
senior tag
Szerintem is sok minden jobb volt régen. Film, foci, zene (a falon az egyik vászonképem ez: [kép], szerinted mennyire érdekelnek a maiak?). De ha megpróbálom egy kicsit is felülről nézni, semelyikre se merném azt mondani, mert régen ezek jók voltak, akkor ez az etalon, onnantól lejtő. Nem tudom magam beleképzelni egy ma 10-20 éves ember helyébe (de egy nálam kétszer idősebbébe sem), egészen más ingerek érik, egy folyamatosan változó kultúra másik pontján nőtt fel, mint te vagy én. Biztos hullámzó ez a vonal és lehet, hogy tényleg ez a mostani egy mélypont. De ennek a megállapításához teljesen objektívnak kellene lenni és ismerni az elmúlt évszázad top billboard listáját. Utóbbi még talán menne, de az előbbi... Neked megy? Ha a mai zenék annyira egyszerűek és szalagon gyártják őket, akkor a ragtime vagy a korai blues az mi?
[ Szerkesztve ]
-
etnies
senior tag
"Micheal Jackson vagy Whitney Houston albumot, mert piszok menők voltak. Az alap volt akkoriban.
Ha nem azért, mert k*rva jók voltak az albumok és nagyon igényes volt maga a zenéjük is.
Pedig egyik-másikat utáltam én is.
Ezek a Taylor Swift vagy kik ezek nullák, senkiháziak hozzájuk képest.
A cipőjüket nem köthetnék be."Pont két olyan előadót hoztál fel, akik pont olyanok, mint TS. Írják nekik a zenét, bár TS ír saját szövegeket is. Pl. Jackson miben is volt olyan nagyon különleges? Tudott táncolni a színpadon?
WH-nak jó hangja volt, de már akkor sem volt a legjobb. Pl. Mariah Carey vagy Celine Dion jobb énekesnők. Ezt úgy mondom, hogy én is szerettem WH-t."Apám jól mondta anno 92-ben nekem gyerekként, mikor ment a tv-be Jackson Bukaresti koncert.
"Nézd meg, mert ilyen show az életben többé nem fogsz látni." "Ebben viszont apukád tévedett, mert itt nyugaton évi több száz hatalmas show-t lehet megnézni élőben. Értelemszerűen keletre nem mennek el, mert ott nehezen lehet elkérni egy állóhelyért 45.000 Forintot, itt sok koncert 100 Font-ról indul, de a jó jegyek inkább 200 Fontba kerülnek.
Szerintem te beleestél a régenmindenjobbvolt-ba. Jómagam emlékszem a 90-es évek szar szemétjére is, és arra is, hogy milyen jókat tomboltunk a diszkóban olyan zenékre, amelyeket ma simán kiröhögök. A 90-es évek is tele volt szeméttel (Kozsó, Backstreet boys, stb)
De nagyon elmentünk a személyes ízlés felé, melyben sosem lesz egyetértés és ez nem is baj.
-
-
mvkly
senior tag
-
etnies
senior tag
Lemezeladási számok nem mutatnak sem népszerűséget, sem minőséget.
Már akkor sem mutattak ilyeneket, amikor még adtak ki lemezeket.Manapság a megtekintés, letöltés és stream a mérvadó, mivel az égvilágon senki nem vesz lemezeket, mivel nincs is min lejátszani. Konkrétan a számítógépemben sincs optikai meghajtó kb 15-20 éve, pedig én az a generáció vagyok, akinek még volt walkmen-je, később hordozható mp3 lejátszója.
Azt el kell felejteni, az a múlt. Az autógyártók teljesítményét sem abban mérjük, hogy hány szekeret tudtak eladni 2023-ban.
-
-
Előbb tisztázni kéne a beszélgetésben, hogy a telefonomon lévő zenékről beszélünk, vagy a streamingről
Csak mert most egy hozzászólásban hirtelen mindkettőről szó van, én (meg azt hittem te is) meg eddig a streamingrol beszéltem
De úgy nehéz, ha ferdítjük a beszélgetést az igazunkért
[ Szerkesztve ]
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
it Nem tudott megállapodni a TikTok és a Universal Music Group, így rengeteg népszerű zene tűnt el a platformról, amely az AI-fejlesztésekkel sem halad jól.
- Yongnuo 85mm 1.8 (legújabb modell) - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Yoga Gen1 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Meike 55mm 1.8 Pro objektív - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i7-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1165G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest