- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
winhate
őstag
Jópofa ez a digitális - analóg vita.
Beszállok a buliba.Koncert : Metallica
Időpont: 2024
Helyszín: Műanyag Mega VárosFellépők:
James Hetfield
Kirk Hammett
Robert Trujillo
Lars UlrichLars leül egy okádék műanyag digitális dob elé.
Hetfield , Hammet , Trujilo pedig odaállnak az új szintijeik elé.
Gitár nuku
Dobszerkó nukuViszont van fasza keverő , digitális torzító , pikáns kompresszaló ware és társai .
Valahogy nekem az eredeti felállás, hangszerelés tetszene és csak arra vennék jegyet.
Köszönöm a megtisztelő figyelmet, leülök magamtól is....
http://pouet.net/prod.php?which=5633
-
mvkly
senior tag
-
arnyekxxx
veterán
Mások meg nem mennének el egy DJ bulijára ahol az előadó a diszkópult helyett egy norvég blackmetál zenekarral állna szinpadra és úgy tolná végig a tuctucprogramot torzítottzsében
Mi következik ebből?
megjegyzem a Metallica sok éve "digitálistorzítókkal" koncertezik
[ Szerkesztve ]
-
30-as, 40-es évek? Nagyon messzire mentünk, de legyen.
Az a nemzedék főképp élő zenén nőtt fel. Nagyon ritka volt a háztartásokban a rádió és lemezjátszó. Nagyon kivételezett volt valaki, ha birtokolt egyet. Nem hiába lehet látni olyan fotókat, videókat, hogy körbeülik 5-6-an a rádiót meccset vagy zenét hallgatva.
De inkább eljártak az emberek különböző klubokba zenét hallgatni.
Nem jó példa, mert az egy lassú világ volt.A Beat-el és Rock 'n Roll-al új műfajok teremtődtek. Ma nincs ilyenről szó. Itt leépülés van.
Nem lettek rosszul ők ettöl, mert igényes zene volt. Az volt az idősebb korosztály számára inkább probléma evvel az új zenével, hogy számukra egyre ízléstelenebbül öltöztek és táncoltak a fiatalok.Jelen időben már erről sem beszélhetünk. Nincsenek új műfajok. Az élő zenén a közönség áll, mint a marha kezébe a telefonnal.
-
etnies
senior tag
A 3.3 csak a YT, nem nézek utána az adatoknak, de simán meglehet, hogy a Föld 2x hallgatta meg azt a számot.
Mindegy, érted mire gondolok. Én magam részéről nem vagyok analóg ellenes, szeretem a tradicionális dolgokat (pl fa íjjam van, fa vesszőket használok, nem műanyagot), de azért ne tegyünk úgy, mint ha a lemezvásárlás nem egy hobbytevékenység lenne. Ha az előadóknak a bakelit- és cd lemezek eladásából kellene megélniük, azt hiszem jóval szegényebbek lennének."önmagam hite vagyok magamban"
-
aktív tag
-
etnies
senior tag
"Micheal Jackson vagy Whitney Houston albumot, mert piszok menők voltak. Az alap volt akkoriban.
Ha nem azért, mert k*rva jók voltak az albumok és nagyon igényes volt maga a zenéjük is.
Pedig egyik-másikat utáltam én is.
Ezek a Taylor Swift vagy kik ezek nullák, senkiháziak hozzájuk képest.
A cipőjüket nem köthetnék be."Pont két olyan előadót hoztál fel, akik pont olyanok, mint TS. Írják nekik a zenét, bár TS ír saját szövegeket is. Pl. Jackson miben is volt olyan nagyon különleges? Tudott táncolni a színpadon?
WH-nak jó hangja volt, de már akkor sem volt a legjobb. Pl. Mariah Carey vagy Celine Dion jobb énekesnők. Ezt úgy mondom, hogy én is szerettem WH-t."Apám jól mondta anno 92-ben nekem gyerekként, mikor ment a tv-be Jackson Bukaresti koncert.
"Nézd meg, mert ilyen show az életben többé nem fogsz látni." "Ebben viszont apukád tévedett, mert itt nyugaton évi több száz hatalmas show-t lehet megnézni élőben. Értelemszerűen keletre nem mennek el, mert ott nehezen lehet elkérni egy állóhelyért 45.000 Forintot, itt sok koncert 100 Font-ról indul, de a jó jegyek inkább 200 Fontba kerülnek.
Szerintem te beleestél a régenmindenjobbvolt-ba. Jómagam emlékszem a 90-es évek szar szemétjére is, és arra is, hogy milyen jókat tomboltunk a diszkóban olyan zenékre, amelyeket ma simán kiröhögök. A 90-es évek is tele volt szeméttel (Kozsó, Backstreet boys, stb)
De nagyon elmentünk a személyes ízlés felé, melyben sosem lesz egyetértés és ez nem is baj.
"önmagam hite vagyok magamban"
-
etnies
senior tag
Jön TS Londonba idén, a jegyeket tavaly eladták, én sajnos nem kerültem sorra, nem tudtam venni.
2 hónap alatt 6 koncertje lesz a Wembley-ben, 1 évvel az esemény előtt sold out. Van még néhány jegy, melyen nyerészkedni akar a tulajdonos (befektetési céllal vette és most 500 Font-nál drágábban adja), de amúgy nem maradt semmi, a 90.000-es stadion tele lesz. Elhiheted, nagy show lesz.
Aki szívinfarktust akar kapni, itt megteheti.Én ki szoktam menni a londoni NFL-meccsekre, fél éve regisztráltam, 3 hónappa ezelőtt árulták a jegyeket. Online lehetett sorban állni, 12.00-kor "nyitott" ki. Én elnéztem az időt és 12:02-kor "álltam be" a sorba, 450.000-ik helyre kerültem, 4 óra múlva kerültem sorra, de már csak az 1000+ Fontos VIP-jegyek maradtak. Ez megy máshol, csak érdekesség képpen mondtam el.
Ja, hallottam odahaza az Azariah nevű srác 3x megtölti a Puskást, valószínűleg több pénze lesz belőle, mint az egész életében eladott lemezekből összesen. Az, hogy jó vagy szar, ízlés dolga, de a számok és matek az tény.
-
Inkább hagyjuk, hogy amit írtál arról mit gondolok, mert piszok személyes lenne.
Ne legyünk már ennyire túl érzékenyek, hogy lehessen erről vitatkozni, beszélgetni.
Semmivel sem értek egyet, amit írtál.És igen régen minden jobb volt.
Két kérdés :
Who the fuck is TS?
Voltál már valaha Kiss koncerten?[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
"Tehát a népesség min. fele le se sz*rja Taylor Swiftet. Ezen elgondolkoznék a helyében
Már nem pálya az analóg, de az egyik egy kattintás, a másik rengeteg beleölt idő, pénz, tapasztalat. Meg némi idegeskedés, hogy egy ilyet például ne összehajtogatva kapj kézhez: [link]"40 millió bakelitet adtak el összesen tavaly. Tehát a népesség 99,9%-a le se szarja a bakelitet
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
Attila0
őstag
válasz paatrick #113 üzenetére
"40 millió bakelitet adtak el összesen tavaly. Tehát a népesség 99,9%-a le se szarja a bakelitet "
Mondjuk a bekelit tényleg egy rossz példa, hiszen azzal szinte hímestojásként kell bánni, ahhoz hogy sokáig megőrizze a jó minőségét. Viszont ebből a szempontból a CD talán már nem annyira kényes.
[ Szerkesztve ]
-
A cikkről annyit, hogy biztos hogy megfognak állapodni.
A Universal-nak kell a lé, a Tiktok-nak meg a nyenyere zene. -
-
mvkly
senior tag
Azt ugye tudod, hogy aki a mai populáris zenét szereti, az valszeg a te ízlésedről gondolja ugyanezt? Már ha érdekli.
Meg a képet torzíthatja, hogy ma bármit bármikor meghallgathaszt, rád öntik ha nem is akarod, így sokkal könnyebben szúrod ki a neked nem tetsztőt. Mint ahogy ma állítólag több a hülye ember, mint ötven éve, pedig csak az elérésük nagyobb.
[ Szerkesztve ]
-
-
Azért öntik rád, mert az új generáció 5 perc tovább nem tud egy helyre koncentrálni. És el kell adni a szart bármennyire szar is, abból lesz a profit. A lemeztársaságok (kissé non sense már így hívni őket) azt nagyon jól tudják, hogy hulladék amit kiadnak. És az ő általuk futtatott emberkék fabatkát sem érnek. És így tudják a legjobban applikációkon keresztül beletolni az arcodba.
Taylor Swift egy hatodrangú Madonna imitátor, zero énektudatással és kreativitással. Jó a politikai fekvése, meg jó bula. Na, ezért tolják.
-
etnies
senior tag
Mivel ő mondta, hogy mindenkinek hagyta, hogy megb*ssza, akitől előnyt remélt a zeneiparban. Madonna is egy átlagos énekesnő, csak az akkori prüdériában nagyot ment, hogy kirakta mindenét és bevette bárkiét.
Nektek a '90-es évek az aranykor, a jó időszak. Én idős-demens betegekkel dolgozom, na nekik meg a Beatles, Bob Dylan, Rolling Stones és társai az aranykorszak és azokra fintorognak, amiket ti dícsértek
Nem veszitek észre, hogy ez tényleg a régenmindenjobbvolt. Mert a te világodban így is van. A mai fiatalok világában pedig ez az időszak lesz a régenmindenjobbvolt, csak 20 év múlva.
-
Attila0
őstag
"Nektek a '90-es évek az aranykor, a jó időszak. Én idős-demens betegekkel dolgozom, na nekik meg a Beatles, Bob Dylan, Rolling Stones és társai az aranykorszak és azokra fintorognak, amiket ti dicsértek "
Az lehet hogy az idősotthon lakói fintorognak egy 90-es évekbeli együttesre, én viszont nem fintorgok egy Beatles-ra, Rolling Stones-ra. Ti viszont már leszóljátok ha mi mást merészelünk hallgatni mint ami eltér a 2024-es mainstream zenétől.
[ Szerkesztve ]
-
De mi a gondod avval, ha én szerintem régen minden jobb volt?
Megakarom érteni mi evvel a gond, ha valaki ezt mondja.
Sokan gúnyolódnak ezen, de senki sem mondja el mi evvel a problémája.Részemről ez nem nosztalgia. Ez tény megállapítás az alapján amit láttam vagy hallottam az utóbbi időben.
[ Szerkesztve ]
-
mvkly
senior tag
Szerintem is sok minden jobb volt régen. Film, foci, zene (a falon az egyik vászonképem ez: [kép], szerinted mennyire érdekelnek a maiak?). De ha megpróbálom egy kicsit is felülről nézni, semelyikre se merném azt mondani, mert régen ezek jók voltak, akkor ez az etalon, onnantól lejtő. Nem tudom magam beleképzelni egy ma 10-20 éves ember helyébe (de egy nálam kétszer idősebbébe sem), egészen más ingerek érik, egy folyamatosan változó kultúra másik pontján nőtt fel, mint te vagy én. Biztos hullámzó ez a vonal és lehet, hogy tényleg ez a mostani egy mélypont. De ennek a megállapításához teljesen objektívnak kellene lenni és ismerni az elmúlt évszázad top billboard listáját. Utóbbi még talán menne, de az előbbi... Neked megy? Ha a mai zenék annyira egyszerűek és szalagon gyártják őket, akkor a ragtime vagy a korai blues az mi?
[ Szerkesztve ]
-
Nem húzok vonalat mi az etalon. Egészen biztosan lesznek olyan művészek a jövőben, akik kiemelkedő zenét csinálnak majd.
Volt is nem rég egy ilyen : Amy Winehouse, ha már a mai kor zenéje a téma. Sajnáltam is szerencsétlent, hogy ilyen korán elment. Ilyen zenei zsenik nem minden bokorban teremnek.
Engem az aggaszt a mai zenében, zenészeknek nevezett egyénekben hogy kreativitás és a zenei tudás szemernyi szikráját sem látom.
Nagyon zavar a hangszerek hiánya. És persze hangszerek nélkül is lehet remek zenét csinálni pl. Depeche Mode.
De kezd ki üresedni ez az egész. Ez nagyon a mélypont.
Állandóan csak ugyan azokat az alapokat hallom minden mai zeneszámban.A mai zenének nincs egyénisége. Jellegtelen.
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
"A cikkről annyit, hogy biztos hogy megfognak állapodni.
A Universal-nak kell a lé, a Tiktok-nak meg a nyenyere zene."
A Universalnak tavalyi évre meglesz a ~10 milliárd dollár bevétel. Ha a cikkben írt elemzők állítása helyes és a Tiktokkal csak 109 milliót vesztenek, akkor én a helyükben biztos nem állapodnék meg. Ez a bevételük 1%-a.Látva a Tiktok körüli amerikai nyomást még jobban is járnak ha kimaradnak belőle. A másik ami a cikkben is írva van az AI-zenék. Azt meg jól lehet perelni, főleg ha alapból tiltva van a zenéjük a platformon.
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
paatrick
őstag
"Szerintem is sok minden jobb volt régen. Film, foci, zene"
Foci biztos nem. A mi legendás aranycsapatunkat egy mai U17-es válogatott is simán megverné szégyentelenül nagy gólkülönbséggel.
Ott volt a 2004-es EB, a görögök 1 gólokat beszenvedve nézhetetlen játékkal megnyerték az EB-t. Ma egy ilyen már elképzelhetetlen.
Az utóbbi 15 évben a foci olyan profivá nőtte magát amiből csak előre van kiút, folyamatosan jobbnak lenni, többet futni, kevesebbet hibázni stb. Az élvezeti érték ezzel sokszor csökkent.Film, zene mai is van ugyanannyi jó egy évre vetítve. Csak régen nem te döntötted el mit nézel hanem a mozi. Így a filmek 90%-ról nem is tudtál.
Ma meg szinte egyidőben nézheted az amerikai premierrel a streamingen a dolgokat. Vagy ha egy koreai akciófilmet akarsz azt is simán tudsz nézni. Szóval sokkal nagyobb a merítés amihez hozzáférsz ezért érződik úgy hogy kevesebb a jó.[ Szerkesztve ]
-
mvkly
senior tag
válasz paatrick #135 üzenetére
Dehát nem ugyanezt írtam én is? Hogy a saját, pici, szűk nézőpontomból jobbnak érezhetem a régi bármit, miközben objektíve ezt nem lehet megítélni? Ezért nem szoktam a "régen minden..."-nel ilyen könnyen dobálózni.
Célirányos keresés ugyan, de érdekelt van-e valamilyen hitelesebb alapja: [link] (ne a videót, a szöveget nézd) Érdekes téma ez. Meg elég OFF is.De a filmekből nem engedek. Nekem ne akarja senki bemesélni, hogy 2000 után készült annyi remekmű, mint akár a 90-es években. Visszább már nem is lapozok.
↑Nyilván érzelmi alapon -
Attila0
őstag
"De a filmekből nem engedek. Nekem ne akarja senki bemesélni, hogy 2000 után készült annyi remekmű, mint akár a 90-es években. Visszább már nem is lapozok.
↑Nyilván érzelmi alapon "Szerintem paartick is valami hasonlót írt. Szóval szerinte is készült mostanában jó film, csak jobban elvész a "tömegben."
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
"Nekem ne akarja senki bemesélni, hogy 2000 után készült annyi remekmű, mint akár a 90-es években."
Pedig simán keress rá mi volt a 90-es évek legjobb sci-fi filmjei, meg mik jöttek azóta. Fényévnyi különbség van az újak javára, minőségben és mennyiségben is.6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
fatal`
titán
válasz paatrick #138 üzenetére
Ott szokott félremenni ez a dolog szerintem, hogy a régi időkből a "szeméttel" (legyen az film, vagy zene, vagy játék, mindegy) már senki nem foglalkozik, el is lettek felejtve. Szóval a régi idők kiemelkedő alkotásait hasonlítják a 20-as évek összes megjelenéséhez, amiben persze hogy legalább annyi szemét lesz, mint jó tartalom.
-
btprg
senior tag
válasz paatrick #138 üzenetére
A sci-fi pont nem annyira jó példa szerintem, mert a CGI-nek köszönhetően kicsit egyszerűbb manapság látványos dolgokat csinálni, mint amikor meg kellett mindent építeni Így nem fair az összehasonlítás.
"Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)
-
paatrick
őstag
A látvány csak egy dolog, ennél fontosabb a film felépítése meg a történet. Jurassic Park 1, Kapcsolat, Mátrix, Ötödik elem ma is teljesen jól néz ki, Gattacába látvány se kellett.
2000-es években ugyanúgy van minimál látvánnyal sci-fi, A találmány, vagy Az őslakó pl egy szobában játszódik az egész.
Manapság attól hogy könnyebb "jól kinéző" sci-fit csinálni pont kontraproduktív lett, sokszor csak látvány van történet nincs.[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
-
peppa
tag
Nagyon nehéz összemérni számszerűleg az analóg eladásokat és a digitális megtekintéseket. TaylorSwift 3.3Mrd megnézése jelentősebb dolog-e, mint 100 fizikai lemez eladása? Az analóg eladásoknál eleve nem tudni ki és hányszor halgatta meg valaki. A mennyiségen túl a figyelem minőségéről pedig egyáltalán nem tudunk semmit.
Amikor playlistek és automatikus ajánlások során jutunk el egy dalhoz a háttérben hallgatva, az ugyanúgy 1 meghallgatásnak számít, mint amikor valaki pl.: este az idejéből/pénzéből/figyelméből dedikáltan áldoz egy dalra, ő dönt így és nem kívülről kapja. Digitális/analóg esetén is megvalósítható bármelyik minőség, de az biztos, hogy a digitális úton nagyságrendekkel könnyebb utat találni ehhez a szórt, felszínes figyelmi állapothoz, amihez elegendőek a felszínes dalok is, amik a hangulatunkhoz hozzá tudnak járulni. Az analóg előnnyel indul a másik oldalon, mert az körülményesebb, több áldozatot igényel.
Megnéztem a linkelt Taylor Swift videót és én nem tudtam beljebb kerülni ennél a felszínes szórt figyelmet igénylő szintnél. Nekem nehezít az is, hogy nem élő a zene, egy patika mérlegen előre összeállított steril zenére egy szintén steril képvilágban "színészkednek". Az őszinteséget nem tudtam felfedezni, látszólag nagy érzelmeknek mozdulnak meg, de ez nekem megmaradt a külsődlegesen kisírt szemek és indulatok szintjén. Lehet, hogy csak engem dobott le és más megtalálja benne azt, amit ez dal ad a világnak.Ami nekem nagyon friss jelenség az egy covereket készítő csapat 3 különböző formációja: Pomplamoose, ScrayPocktes, Stories. Mondjuk ezek mellet dolgozni nem tudok
[link] Ez kb 100ezer megtekintés fél év alatt :-) Az első 15mp után már nem igazán akartam másra figyelni, csak hogy kik ezek és mit csinálnak? 100% valódi, őszinte, kreatív. Lehet időnkét rendelni CD-n és lemezen is az albumaikat!
[link] Ez meg 1.8 millió 2 év alatt, szerintem Cory Henry már húzónévnek számít -
-
-
paatrick
őstag
Imdb 6 alatt már nem nézek filmeket, szóval a fele kiesett a többit láttam, de a fent említett Alien 3 bővített változattal lehet teszek egy próbát. A simát láttam párszor.
-
-
paatrick
őstag
Igen egyedül vígjáték fronton lóg ki az egész, ott nem tudom hogy értékelnek az emberek simán jók vannak 5-6 között is. Viszont a többi műfajban már inkább kínzás a 6 alatti film. Sorozatoknál meg már szinte a 8-as a választószint.
-
ha3flt
tag
Na, elsüllyedt már közben a Tik-tak, vagy nincs olyan szerencsénk?
Új hozzászólás Aktív témák
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Interactive Brokers társalgó
- EA Sports WRC '23
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Autós topik
- Jövedelem
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest