Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
thamasz
senior tag
Ma megjött a P25 Smilodon szürke a Fasttechtől!
jan 30-án rendeltem, febr.-2-án adták fel, 11-én vámolták, a posta aludt rajta, de ma ideért! Naggyon tetszik! Várom az estét. Ja, és olcsóbb volt, mint anno az MT26 HKequipmenttől, ez a durva. Töltöttem vele egyet, amikor végzett 4,19V-ot mértem az akkun multiméterrel. -
thamasz
senior tag
válasz kinaicuccok #11443 üzenetére
Driver cseréhez: [link]
-
thamasz
senior tag
Van egy ilyen 501b-m: [link] amibe ilyen drivert tettem: [link]
és egy ilyen 502b-t rendeltem apámnak: [link] amibe pedig ilyen driver került: [link]
A drivereket azért cseréltem, mert jobb minőségűek mint ami gyárilag a lámpákban volt, és programozhatóak, vagyis megoldható, hogy ne legyen villogás- ahogyan szeretnéd. Apám lámpájába azért került a kisebb áramerősségű driver mert nem ért hozzá és fontos volt a megbízhatóság.
Gyári driverekkel is ajánlom ezeket a lámpákat, végül is működtek. Biztos van jobb, majd más is ajánl, nekem ezekkel van tapasztalatom. Az 502b jobb minőségűnek tűnik mint a fenti 501b. -
thamasz
senior tag
Az IntlOutdooros ml102 töltőt vettem praktikussága, hordozhatósága miatt, de otthon is gyakran használom akku töltésre, nagyon jó a véleményem, és külföldi fórumokon is dícsérik. Épp akkut töltöttem vele, és a kedvedért rátettem a GPS-re próbaképp. A GPS le volt merülve, be sem tudtam kapcsolni, de amint rádugtam: [link] elkezdte szépen tölteni és bekapcsolt. Korábban próbaként mobilt és táblagépet is (fel)töltöttem vele. Azt is lehet hogy töltöd vele a 18650-et miközben a másik végén lóg a gps/mobil stb, és az is töltődik.
[ Szerkesztve ]
-
thamasz
senior tag
-
thamasz
senior tag
-
thamasz
senior tag
válasz Fotozgato #10329 üzenetére
(#10329) Fotozgato: Egyébként érdekel, hogy hogy kell ennek a töltőnek az U-ját calibrálni?
Die Tasten 'Dec' und 'Start' beim Anstöpseln des Chargers drücken und halten.
Nach der Aktivierung des Display's nach ca 10 sekunden ist man im kalibrierungsmenü und kann den AD-Wandler feinabstimmen.
Nun eine Spannungsquelle (Akku) anstecken und parallel dazu ein Voltmeter (sollte halbwegs genau gehen) und mit der 'Dec' oder 'Inc' taste den offset (+- 20 Einheiten sind möglich) die Ablesespannung im Charger erhöhen oder verringern. Erfahrungsgemäss zeigt das interne Voltmeter zu wenig an und die Akku's werden überladen was langfristig zum Ausfall führt.
Nach dem Abgleich mit 'Enter' bestätigen damit die Einstellung permanent im NVRAM übernommen wird.
Szóval: A Dec és a Start gombok egyidejű nyomva tartása mellett kell bedugni a hálózati csatlakozót, és a gombokat addig nyomva tartani, míg megjelenik a kalibrációs menü. A kimenetre kell csatlakoztatni egy akkumulátort (én egy 12V ólom akkut használtam erre), és párhuzamosan egy voltmérőt -ami lehetőleg pontosnak tekinthető. Eltérés esetén a töltő +-20 lépésben állítható a Dec és az Inc gombokkal. A beállítás után le kell okézni az Enterrel, hogy a készülék megjegyezze. -
thamasz
senior tag
válasz HornedReaper #10171 üzenetére
(#10171) harveszter: P60-as XML-T6-hoz hol kapok a legolcsóbban drivert?
Gondolom az tojt be a lámpában.. Vagy ellenállással / egyébbel ki lehet iktatni a drivert?
[link]
Én KD-ról rendeltem. -
thamasz
senior tag
válasz tbesze #10185 üzenetére
(#10185) tbesze: Ehhez Nitecore akkksihoz képest a Efest SANYO Védett 18650 3.7V 2600mAh milyen?: Picit korábban írtam róla pár sort, mért áramokkal: [link]
Továbbra is az van, hogy az Efest akkuval lekapcsol maxon a lámpa, Nitecore-val nem, és a villogó módok is működnek vele míg az Efest-el nem. Illetve 3.8V-ra merült Efest-el már működik a villogó mód, 3,8V felett nem. Mivel a Nitecore akku mindkét lámpámat rendesen működteti, nekem jobb, mint az Efest.
A Nitecore akku pár mm-el hosszabb, épp hogy befér a töltőimbe, és Seiko Japan védelem van rajta. Ez talán még egy ok, hogy közük van a Samsunghoz: Internationally insured by Samsung Life Insurance Co., Ltd.
Ha ezek is megérkeznek, összehasonlítom őket is [link][ Szerkesztve ]
-
thamasz
senior tag
-
thamasz
senior tag
-
thamasz
senior tag
válasz Fotozgato #10128 üzenetére
Tuti AA akku van benne? Egy ilyesmi porszívónk van, amiben már kicseréltem az akkukat, ebben 8db subC cella volt. Ilyenek kerültek bele: [link] Tök jól működik azóta, főleg, hogy a saját adaptere helyett ilyennel töltöm : [link] (ez occobban is beszerezhető...) Ezzel Li-iont is tudsz tölteni. Beépített balancer is van benne (akkupackok egyes celláinak kiegyenlített töltéséhez). Ha bővebben érdekel pü. Védett kellene mindenképp szerintem, mert túlmerülhetnek egyes akkuk, a porszívó nem jelez vissza ilyen téren.
[ Szerkesztve ]
-
thamasz
senior tag
válasz gepeszgyerek #10100 üzenetére
Én úgy értelmezném, hogy HongKong és Budapest között van valahol. A kinti posta már nem látja, a magyar meg még nem.
-
thamasz
senior tag
válasz gepeszgyerek #10094 üzenetére
Melyik tracking oldalon nézed? Nekem csak a magyar posta mutatott érdemleges infót.
-
thamasz
senior tag
válasz gepeszgyerek #10094 üzenetére
Nekem többé-kevésbé jó tapasztalatom van Manafonttal :
Rendelés/ fizetés: 2012.10.11
Postára adás / Track Nr.-t megkaptam: 2012.10.12
--itt valamiért 10 napot csücsült a postán Szingapúrban??
2012.10.22 12:15
Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad2012.10.28 22:22
Küldemény információ:
Célországba megérkezett / Arrived in the destination country2012.10.28 22:26
Küldemény információ:
Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs2012.10.29 09:46
Küldemény információ:
Bejövő küldemény vámkezelve / Inbound item customs procedure--itt volt egy hosszú hétvége / ünnep
2012.11.05 08:41
Küldemény információ:
Kézbesítés regisztrálva / Delivery registered(ugyanaznap rendelt Intloutdoor ma jött meg, szóval még lassabb. DX rend: 09.okt érkezés: 13.nov. Lightmalls 26.okt-10.nov, és HK eq 18.okt-07.nov viszont gyors volt.)
-
thamasz
senior tag
válasz stickermajom #10076 üzenetére
Amúgy ma este végre tudtam próbálgatni, és nem semmi, hogy fényerőben -szemre versenyben van ez a kis 11 USD lámpa a Nitecore MT26-al Turbo fokozaton. Ugyanaz a Led, jól meghajtva. A különbség, hogy az MT26 spotja erősebb picit, cserébe kisebb felületet világít összességében. Tehát EDC-re tök jó ez a kis occoság.. -ha működik...
-
thamasz
senior tag
válasz stickermajom #10076 üzenetére
Ha vannak forrasztó szerszámaid, nem gáz. Berakni a drivert szvsz könnyebb, mint kivenni a régit. Az eredeti driver pereme hozzá volt forrasztva a réz tokozathoz. Nem volt itthon kiforrasztó huzal, így anélkül eléggé nehéz volt leszedni a forraszanyagot. Miután ezzel megvoltam már könnyen ki lehetett piszkálni a drivert. Elég hoszú vezeték volt alatta, szerintem azt is érdemes lehet cserélni vastagabbra mert elég csenevész, bár én direkt nem akartam, nehogy még nagyobb áram jusson a Ledre. A csillagot a leddel sokkal nehezebb volt kivenni, mint a drivert. Amúgy épp most rendeltem drivert hozzá hátha jobb lesz a gyárinál, mert így mégsem lehet ajándék a lámpából.
-
thamasz
senior tag
válasz M_o_g_y_i #10007 üzenetére
Sikerült a műtét a leolvadt ledes 501b-n! Újra működik. A legnehezebb a csillag kioperálása volt, fehér "hővezető?" trutyival bele volt ragasztva. Ki kellett venni a drivert és másik oldalról kitolni/feszíteni. El is hajlott, deformálódott a csillag tőle. Sajnos csak gyantás ónom volt itthon, kellett rátenni picit, mert szinte nem volt semmi ón a led alatt, nos ez az ónom már kb. 180 fokon olvadt folyékonnyá a főzőlapon (IR hőmérővel mérve). Hogy mit kibírnak ezek a ledek... Milyen ónt javasolnátok amúgy a led forrasztáshoz? A drivert nem fotóztam le, de elég egyszerűnek tűnt, csak 2 ic volt rajta.
(#10007) M_o_g_y_i : Az Efest akksi a túl nagy áramfelvétel miatt kapcsolt le. Tehát nagy fokozaton a lámpád direktben hajtja a ledet, nincs áramkorlát. Cserélj drivert! 1,6-2A elég lenne az 501-es testhez! (a p60 x@r hőleadása miatt főleg): Ezúttal végeztem méréseket is, mennyi áramot vesz fel a lámpa az efest és a nitecore akkukról a különböző fokozatokon. Az Efest esetében továbbra sem működnek a villogó módok.EFEST LOW
NITECORE LOW
EFEST MID
NITECORE MID
EFEST HIGH
NITECORE HIGHAz Efest elvileg 5,2 A-t tud (ez van ráírva), biztos, hogy az akku kapcsol le max fokozaton? Vagy van valami hővédelem a driverben?
Mindenesetre ezek alapján ezt a drivert néztem ki csereként: [link][ Szerkesztve ]
-
thamasz
senior tag
válasz stickermajom #10028 üzenetére
Ilyenkor az van szerintem, hogy belátjuk, ez jár 11 USD-ért, és rendelünk bele másik (jobb?) drivert. Vagy?
Nem voltak nagy elvárásaim, de azért működhetne nem?[ Szerkesztve ]
-
thamasz
senior tag
válasz stickermajom #10021 üzenetére
Ugyanezt az Efest akkut említettem én is, ezzel nem ment az 501b rendesen, maxon lekapcsolt egyre rövidebb idő után. (de legalább nem olvasztotta le a ledet mint ez: [link])
-
thamasz
senior tag
-
thamasz
senior tag
Kösz korn, úgy érted, ha sikerül kioperálnom a csillagot tegyem rá elektromos főzőlapra, azon melegítsem fel? Miből van ez a csillag amúgy valami kerámia? Amúgy tényleg nagyon melegnek találtam a lámpa fejét rövid idő után. Elsőre jó benyomást tett rám ez az occó lámpa, de hogy az első nap így elszálljon...(Amúgy vajon miért nem felelet meg neki az efest aksi?)
-
thamasz
senior tag
válasz stickermajom #9987 üzenetére
Már régóta olvasom a fórumot de ez az első hozzászólásom. Megfertőződtem én is elemlámpa ügyben. Pár éve még tudatlanul Lenser P7-el kezdtem, most egy Nitecore MT26 az új kedvenc, és egy Olight S10. A sikereken felbuzdulva apámnak rendeltem karácsonyra egy Ultrafire 501b U2-t , szerintem ugyanazt mint stickermajom. 26-án rendeltem, ma jött meg. Először vadonat új efest 2600-as akkuval próbáltam ki, és azt tapasztaltam, hogy a max. fényerőn először kb 10 mp után, majd egyre hamarabb lekapcsolt, végül már csak annyit maradt bekapcsolva, hogy gyorsan módot tudjak váltani. Kisebb fényerőn nem kapcsolt le. Nem működtek továbbá a villogó módok sem, csak felvillantak és vége. Mondom faxa -biztos a kapcsoló-, de ez még semmi: beletettem a Nitecore akkumat próbaképp, és voilá, működtek a villogó módok, és max. fényerőn sem kapcsolt ki. Örültem nagyon, gondoltam csak egy új akku kell apámnak vagy használom én az efest akkut, mert az MT26 persze hiba nélkül megy azzal is ???. Próbálgattam az 501-et tovább, szépen melegedett is -alufólia rátekerés megvolt- és egyszer csak kialudt, azóta semmi. A led pedig ilyen lett:
Nem akartalak elkeseríteni stickermajom, de én megszívtam.
Van valakinek ötlete, hogy mit csináljak? Rendeljek új drop-int, vagy ledet, vagy mit? Reklamálni semmi kedvem egy 11 USD lámpát. Karácsonyig jó lenne megoldani valahogy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DIGI Mobil
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?