Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
benfolds
őstag
válasz FBLLMAG #78698 üzenetére
igen, hajlamos vagyok jobban meghúzni, mert hamar kilazul. az utóbbi időben rengeteget volt a fejemen, végül is nem csoda, hogy nyomot hagyott. még tavasszal ilyen napi 6-7 órát folyamatosan dolgoztam vele egy hónapon keresztül. lehet, hogy majd mindig változtatgatom a pozíciót. igazából azt sem tudom, hogy a homlokon milyen magasan kell hordani, ma feljebb toltam és szerintem kényelmesebb volt, mint ahogy eddig hordtam.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz benfolds #78696 üzenetére
Ne idegeskedj, majd elmúlik. Picit szorosabbra húztab a kelleténél. Ha nem zavart, fátylat rá. Majd elmúlik. Nekem is volt már szilikontól 2 csík.
Én ezért szeretem a szivacsos / gumis homlokra simuló megoldásokat hosszabb távon. Ja meg a homlokomon 100 g (vagy 50 g) alatt legyen a "tömeg".
-
benfolds
őstag
na, ez a téma még biztos nem merült itt fel.
mostanában naponta több órát (4-5-6) használom a skilhunt h03 fejlámpát, a pántjának a gumi része meg szokta nyomni a homlokom, normálisnak vettem egy ideig, de az előbb vettem észre, hogy bár tegnap éjfél óta nincs rajtam a lámpa, a nyoma még mindig ott van a homlokom közepén, két 0,5x0,5 cm-es ponton. eléggé ledöbbentem, amikor megláttam. más is tapasztalt ilyet? lehet, hogy ez most már így marad? arra gondolok, hogy tegnap ugye nagyon meleg volt, olyankor jobban dagadnak az erek a homlokon is, és lehet, hogy azért hagyott nyomot a lámpa, mert ezek sokáig voltak elszorítva. -
betyarr
veterán
válasz UberMutant #78694 üzenetére
hát, ez fail a részemről, ugyanis az első lépésben nem választottam ki az országot...nyilván nem akart magyar címet elfogadni. köszi!
-
betyarr
veterán
válasz UberMutant #78692 üzenetére
a packetát próbáltam,de magyar címre nem akart ugrani. lefordíttattam az oldalt google fordítóval, de sehol sem találtam MO-t csak SK és CZ-t.
-
Janaboy
veterán
Sziasztok,
Tesómnak van egy Skilhunt h03as lámpája de valami baja van.
Tudtok javasolni helyette valami jobbat vagy az továbbra is jó deal?
Illetve kis csónakba keresnek mágneses kereső lámpát (fényhíd). Erre tudtok vmi jót javasolni jó árban?Köszi.
Janaboy
-
WestBam
Topikgazda
válasz Technoman #78680 üzenetére
A hideg és a meleg fény közt én nem tapasztaltam még érzékelhető különbséget, ahogy fentebb is írták, a vörös fény megoldás lehet, de azzal másként fogod a környezeted érzékelni, sík terepen ok, ahol technikásabb oda mindenképp érdemes bekapcsolni a rendes lámpát, ha jönnek a bogarak, ha nem.
⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
Technoman
őstag
Sziasztok!
Egy olyan" problémával" szembesültem, amire megoldást keresek:
Adva van egy pár éves Armytek Wizard Pro Magnet USB fejlámpa, amit nagyon szeretek és a túrázásaim során mindig nagyszerű társ.
A gondom az lenne, hogy a fenti lámpára -amiből akkoriban hideg fehér fényűt vettem- használat során csak úgy rajzanak az éjszakai bogarak/lepkék Sajnos ez nálam, megszokta nehezíteni a sötétben való haladást. A minap is, ahogy a Magas-Börzsönyből jöttünk le, a sok száz körülöttem repkedő "vacsoralepkétől" majd' orra buktam.
A kérdésem: a fenti lámpához kapható-e valami speciális kiegészítő (pld színszűrő), amivel minimalizálni tudnám, a fenti hívatlan látogatókat?
Az egyik barátomnak szintén egy Armytek Elf C1 (v2) lámpája van. Viszont az övé meleg fehér fényű, ami láthatóan nem, vagy csak nagyon kevés rovart "érdekel" (ezért gondoltam a színszűrőre).
Szerintetek ez beválna? Ha igen, milyen színűt érdemes venni, ami mellett azért a terepet is látnám? Pirosat, fehéret, zöldet, esetleg kéket?
Ha van vmi más ötletetek, szívesen venném.
thx -
betyarr
veterán
sziasztok!
egy egyedi kéréssel fordulnék a topiklakókhoz: van egy régi de jól működő [nitecore tip] lámpám, amit mindig a zsebemben hordok, amolyan kulcstartóként is funkcionál. legnagyobb sajnálatomra ma eltörött a műanyag csúszka, ami véd a véletlen bekapcsolás ellen. lenne itt valaki, akinek már nem működik ez a típusú lámpája? esetleg olyan, aki nem használja ezt a kis műanyagot és esetleg megválna tőle? nagyon szeretem ezt a kis lámpácskát, mert volt jópár eset, amikor tényleg nagyon jól jött, hogy kéznél volt. természetesen nem ingyen kérem. egy privát üzenetben megbeszéljük a részleteket.
egészen pontosan erről van szó:
köszi szépen előre is!
remélem maradhat. ez annyira egyedi dolog, hogy esélytelen lenne a hardverapróra feltenni. -
-
makoss
veterán
Erről mi a vélemény?
Wurkkos TD04 XHP50D HI 3000 lumen fényerővelKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
bedvóter
tag
-
pittlaren
csendes tag
válasz Ereshkigal #78659 üzenetére
Amikor írtam, akkor 26300,- volt, és abból ugrott le a kuponos30%.
Ezek nagyon rövid időkapus, bár visszatérő akciók.[ Szerkesztve ]
Milyen név az, hogy Azim? Cornwalli vagy ír? Mór...
-
WestBam
Topikgazda
válasz sarajhvh #78665 üzenetére
Hát nem túl elegáns dolog, de sajnos néha előfordul. Mivel a Fenixek eléggé egybe vannak szerelve ezért valószínűleg meg kell szoknod, nem tudsz a driveren mozdítani, hogy hátha másként fesszül meg és akkor esetleg nem sípol a benne lévő tekercs.
⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
sarajhvh
tag
Sziasztok! Tegnap megjött a Fenix HM-61r V2 fejlámpa.
Az egyik fokozaton "600 Lumen" nagyon halk sípolást hallani, de tényleg nagyon halk,
és csak akkor, ha a fülemhez teszem.
Mennyire elfogadható ez, vagy mennyire nem?
A HM-61r fejlámpámnál nincs sípolás! -
pamesz
tag
válasz Ereshkigal #78662 üzenetére
Nekem sikerült megcsípni 18-ért. Tegnap hozta is a futár, este teszteltem. Brutál amit tud, meglett az abszolút kedvenc fejlámpa is
-
BaLee
addikt
válasz Ereshkigal #78659 üzenetére
Folyamatosan változnak az árak. Akkor volt annyi amikor akciós volt az ár. Érdemes figyelgetni, az elmúlt napokban többször is akciózták.
-
makoss
veterán
Üdv!
Keresek egy zsebbe is könnyen tehető kis méretű lámpát, lehetőleg USB-C lehessen tölteni, itthoni boltból, ha áramszünet van kellően lehessen látni mindent
Jelenleg egy Niterider Lumina Oled 1100 biciklilámpát használok rendszeres térdfájásom miatt már nem biciklizek de itthoni feladatokra nagyon jó a Niterider, csak egy van belőle.
Visszaolvasva láttam ezt a Wurkkos FC13 lámpát, de sajnos nem találom itthon.
Van itthoni boltban ilyen, vagy hasonló fényerejű lámpa?
Árat nem tudok mondani mert a Niterider eléggé masszív lámpa, élettartam garancia is van rá, de 40-60eFt-ot már nem szeretnék költeni ha lehet.Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
pittlaren
csendes tag
válasz WestBam #78655 üzenetére
Tudomasom szerint, most csak a Boker25 él. Az igazán nagy biznisz, amikor az akciós cuccokra is él.a kupon, mint például a HC65, vagy az Mh12 pro esetében a 28k-s árból még leugrik a kuponos 30%. Sztem vmiféle gerillamarketing lehet, mert visszatérően ugyan, de rövid időkapuval élnek ez utóbbi eksönök. Év elején a victofinox bicskákkal játszották ezt - Vic rescue tool 23k, meg a többi - mint most a nitecore lampakkal. Közvetlenül ezelőttmeg a fenix-el, így lett ld22v2 vilagbajnok áron.
[ Szerkesztve ]
-
pittlaren
csendes tag
,nitecore30 kuponnal 18k a knifestockon az mh12 pro.
[ Szerkesztve ]
-
bedvóter
tag
válasz csibe1 #78647 üzenetére
Idő kell, hogy gyűljenek a tapasztalatok.
Vapcell S4+:
A slotonkénti programozás az áramválasztási lehetőséggel együtt klassz.
A V3-as verzió már tudja a tárolás funkciót is.
Slotonként 3A-es töltési lehetőség.
A valós érték alá méri a belső ellenállást, magyarán egy "döglődő" akkura nagyobb töltőáramot ad automata módban, mint kellene.
A töltőportos Acebeam már nem fér bele.XTAR VP4L Plus:
Precíz töltés, viszonylag pontosabb belső ellenállás mérés.
Belefér az általam leghosszabbnak talált 21700-as akku is (töltőportos Acebeam).
A kijelző betekintési szöge botrányosan rossz.
A 4 slot egyszerre csak egyféle funkcióval és töltőárammal használható (pl. 500mA-rel fogod tölteni egyszerre az 5000mAh-ás Li-ion akkut, meg az AAA méretű Eneloop-ot).Fentiek alapján számomra jobb vételnek tűnik a Vapcell.
Amikor egy vita során már mindenki hülyének néz engem, akkor biztos lehetek abban, hogy nekem van igazam.
-
H-Zol
senior tag
válasz stuka20 #78644 üzenetére
Örülök , hogy segíthettem , és hogy tetszik a lámpa ( sok lámpám van de ő [link] egy jó lámpa , igaz most jól fel lett árazva )
Ezeknél a lámpáknál a hő a nagy gond , ezért tartok én egy pár nagy lámpát , ahová nagy fényerő és üzemidő is kell oda kell egy komolyabb nagytestű lámpa !! -
-
bedvóter
tag
válasz WestBam #78638 üzenetére
Köszönöm, el fogom olvasni újra.
Annyit azért már most is láttam, hogy a töltés közben villogó Ni-MH feliratról te sem ejtettél szót.
Másrészt a használati utasítás mélyen hallgat arról, hogy
- mind a 4 slotban csak ugyanaz a funkció használható egyszerre
- a töltőáram is egyforma minden slotban
- stb. stb.
Egy szó mint száz, fércmunka a használati utasítás.Amikor egy vita során már mindenki hülyének néz engem, akkor biztos lehetek abban, hogy nekem van igazam.
-
H-Zol
senior tag
válasz benfolds #78639 üzenetére
Nekem nincs , de szerintem teljesen jó , van usb C töltés is !!
Nekem C8G van SST40 - LED -el itt nincs usb töltés de viszont van fokozatmentes fényerő állítás , ami nekem fontos , és ez talán szűkebben világít de az udvarban , kertben is el boldogulok vele , de viszont van hatótáv is kinti terepen , erdő , mező , vízpart stb !!
Itt [link] össze hasonlítják őket ! -
WestBam
Topikgazda
-
bedvóter
tag
Az XTAR VP4 / VP4L Plus töltők használati utasítása botrányosra sikeredett. 1, azaz egy oldal és még csak nincs is sűrűn teleírva. Csak a lényeg hiányzik belőlük.
Nyilvánvalóan a menedzsment úgy érezte, nem kell bő lére ereszteni a dolgokat.
Semmi kétség, a Földről, a több száz fényévnyire levő új otthonunkba majd olyan űrhajók szállítják az emberiséget, aminek 10 oldalas lesz a használati útmutatója.
Ja, hogy az űrhajó még a startállványon felrobban, vagy néhány fényévvel elvéti a célt ?
Kit érdekel ?
Ez a faj megérett a pusztulásra.Amikor egy vita során már mindenki hülyének néz engem, akkor biztos lehetek abban, hogy nekem van igazam.
-
Chuck Norris
senior tag
Sziasztok, vennék 14500 akkut a lámpámba olyat szeretnék amit közvetlenül lehet tölteni usb-ről, ilyesmit: [link], tudtok ajánlani valamit ami bevált? Köszönöm.
-
H-Zol
senior tag
válasz Zoli-bácsi #78631 üzenetére
Köszi , igen ebben a felállásban írtam , csak a link lemaradt de most itt [link] van !
Szerintem én is behuzok egyet , már rég óta vágyom egy ilyen színjátszós kapcsolora!! -
benfolds
őstag
Convoy C8-nak van valami budget alternatívája mostanában? Sofirn-től esetleg? Barátom elhagyta az övét, kéne valami helyette.
-
Jack72
tag
válasz pamesz #78625 üzenetére
Kár volt feljönni a fórumra, mert beletetted a darazsat a fülembe.
Gondolom akksi is jár hozzá.
Régebben ezt a lámpát is ajánlották a fórumtagok. Habár én flood lámpát akarok venni kompakt méretben, de ilyen jó ajánlatot nem kellene kihagynom...You're a disease and I'm the cure
-
pittlaren
csendes tag
Breaking, knifestock-on a nitecore30 kuponnal a HC65 UHE 18410,-!
Én behúztam egy sárga Nu21-t, 6200-t.
-
H-Zol
senior tag
válasz Czimby #78621 üzenetére
Nincs talp mágnes , egyik vége a LED , a másik az Uv és oldalt a cob LED , a mágnes a klipszen van és jobbra balra forgatható , megtartani csak függőlegesen tartja meg , vízszintesen nem ( lefordúl ) , itt van három kép, mint ahogy írtam az usb védő gumi az vicc volt , le is szedtem !
Első bekapcsolás a végében a LED , ha pár másodpercet vársz és újra nyomod akkor kikapcsol de ha bekapcsolod és megint megnyomod akkor átvált a cob LED alacsony fokozatra és ha mégegyet nyomsz akkor a más fokozatot kapcsolja , az UV hosszú nyomásra jön elő !! -
Czimby
addikt
Esetleg a Technik-ről tudnál felrakni pár képet, mert a neten csak ugyanaz a 2-3 kis felbontású van mindenhol.
Pl a gombok, toltőnyilás, akasztó kialakítása nem látszik egyiken se. Az akasztó is mágneses vagy csak a talp?Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
Munkához keresek toll lámpát.
Mágnes talp, fül.
Beépített töltő.
Robosztus kivitel.Amiket találtam.
Scangrip Work Pen 200R
RsPro 2554203Tudás kb ugyanaz.
Scangripben kicsit nagyobb az akku 700 VS 750mAh
A cob LED fokozatmentes én dimmelhető 20-200Lumen.
RsPro Védett a type-c csati, bár maga a lámpa csak ip20 míg a scangrip ip30.
A top LED a scangrip esetén 150 lumen és erősen hot sportos, ez tetszik. 20fokos a sugárzási szög.
Az RsPro-n csak 100lumen és olyan a lencse előtte, hogy egyenletes térítse a fényt.
A cob LED a scangrip esetén csak 200lm max míg az RsPro 315, de nem hiszem ki lenne használva.
Ami még fontos, hogy az RsPro-n csak high/low lehetőség van a cob LED esetén, míg a scangrip dimmelhető.
Ja és még az RsPro-bam van lézer pointer.Szerintetek melyiket érdemes megvenni?
Egy árban vannak.Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
WestBam
Topikgazda
válasz pamesz #78613 üzenetére
Kérdés, hogy az "erős" alatt mit értesz?
Egy Petzl 1-2 lumenes vörös fényéhez képest a mai fejlámpák 5-10 lumenes vörös fénye erősebbnek számít. Viszont vannak már 100-200 lumen fényáramú vörös fényű lámpák és fejlámpák is. Érdemes megjegyezni, hogy a magasabb fényáramú vörös fény ugyan úgy rontja az éjszakai látást, tehát olyan a hatása, mintha fehér fényt használnál. Egyetlen nagy előnye van: a rovarok nem érzékelik, ezért nem repülnek rá a fényre.
Csillagászok mai napig az 1lm-es vagy még alacsonyabb fényáramú vörös fényű lámpákat keresik és részesítik előnyben.⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
pamesz
tag
Sziasztok! Tudtok olyan lámpát ajánlani, ami pirosan is tud erősen világítani? Éjszakai erdőben túrán, van, hogy Holdfény mellett megyünk sokat, aztán nagyon rossz felkapcsolni a rendeset. Jó lenne egy olyan, aminek erős piros fénye is van. Talán kevésbé lenne vakító, mégis lehetne vele látni.
-
bedvóter
tag
válasz balou84 #78606 üzenetére
Én egy 21700-as akkura ill. egy töltőre próbáltam ki.
Mindkétszer azt írta ki, a kupon érvényes csak nem a kosárban levő termékre.
Cseles, de azt nem írta, hogy akkor mire érvényes (valszeg poloskaírtóra igen).[ Szerkesztve ]
Amikor egy vita során már mindenki hülyének néz engem, akkor biztos lehetek abban, hogy nekem van igazam.
-
balou84
csendes tag
Ma 15% kedvezmény van a sportlampa.hu-n.
Kupon: Flashlight15
-
WestBam
Topikgazda
válasz sarajhvh #78596 üzenetére
Sajnálatos, ilyenről még nem is hallottam, hogy eltörne magától a ház
Ha nem titok miféle vadkamerát használsz amibe 21700 akku kell? Nézegetem őket egy ideje a szemem sarkából, de amiket én láttam azokba zsáknyi AA elem vagy akku kell, de ez a 21700 akkus megoldás nekem vonzónak tűnik.⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest