Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ZozzV6
senior tag
válasz Masooo #45596 üzenetére
Nem csereberéltem. Szerintem az indafotó rendetlenkedett.
Emlékszem pár éve csináltam az összes lámpámat együtt maxon bekapcsolva egy képet. Az 9 db lámpa volt és összesen kb tudtak együtt 10-12000 lument.
Ma van kb 50 lámpám és szerintem valahol 100000 lumen körül lenne ha mind bekapcsolnám. De mindjárt kiszámolom[ Szerkesztve ]
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
Masooo
aktív tag
válasz ZozzV6 #45595 üzenetére
Azt hittem, ez azt jelenti, hogy lefotóztad este valahol, valamire irányítva, de a szerelés képeit látom, a remélt képet nem, pedig a projet visszaolvasása kiváncsivá tett
Hát most sztornozni kéne, mert látom megvolt a képcsere de akkor is itt maradna, szóval tartalma is lehet.
Még pár ilyen "ágyú" és nemzetbiztonsági kockázat leszel az USA-ban, ha a NASA jelenti majd nekik, hogy ezekre a fényekre "ET lehet, hogy hazatelefonál"
[ Szerkesztve ]
Politikáról priviben sem vitáznék, mert hát ki a bolondabb? A bolond, vagy aki követi őt?
-
ZozzV6
senior tag
Csináltam egy képet az MF01 fényéről kint.
Majd mivel a bezelt hőlégfúvóval melegítve sem sikerült leszedni megbontottam a driver felől. Majd később nekifutok még a bezelnek jobb taktikával.
Nem tudom mi a funkciója ennek a kenőcsnek de a kontaktokon is volt így eltávolítottam.
Driver másik oldala:
És mivel a kontakt gyűrű kicsit sorjás volt a furatok szélén kicsit megpolíroztam:
Ha már szét volt borítva megmértem a led polc vastagságát és csak 2,35mm. Ilyen erős lámpánál többet vártam de a led csillag maga réz ami jó dolog.
A tisztogatás polírozás után 8670 lument mértem.
Mivel a driveren találtam 4 db R150 sense ellenállást ezért az L6-nál is alkalmazott ellenállást egy R100-ast pluszba rádobtam. Így 9030 lumen most a végeredmény de itt megállok mert ekkora fényerőnél 9 vagy 10000 úgyse venni észre szemre csak a magam megnyugtatására toltam fel 9000 fölé hogy tudjam biztos megvan bár jobban örültem volna ha alapból megvan de végülis így is bőven sok ez és bármire elég.[ Szerkesztve ]
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
may15
csendes tag
válasz DonThomasino #45592 üzenetére
Fél gombnyomás a módváltás. Bekapcsolt állapotban.
-
vince
őstag
válasz DonThomasino #45592 üzenetére
Convoy C8 esetén úgy, hogy a legkisebb fényerőre állítod, majd amikor néhány másodperc múlva villan egyet, azonnal kikapcsolod. Következő bekapcsolásnál már a másik módcsoportban leszel.
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
DonThomasino
veterán
C8 on hogy tudok különböző mode okat választani ?
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
(jan)
őstag
válasz MittuDomain_ #45587 üzenetére
Melegedesre nagyon kivancsi lennek.
Legszebb öröm a söröm és az áramköröm!
-
ZozzV6
senior tag
válasz FBLLMAG #45586 üzenetére
Maximum ha sikerül a ragasztott bezelt leműteni az MF01-ről akkor kaphat az is egy olyan drivert amire rámegy az Andúril firmware és azzal erősebb is lesz
-
MittuDomain_
őstag
Ma megjött a kis Xanes fejlámpa, amiről írtam korábban.
Nincs most időm semmilyen rendes tesztre, csak belepattintottam egy cellát, működik, jó fényes, ennyi.
Nem volt ugyan tele a cella, de azt már most megmondom, hogy ez sosem lesz 1650lm, 1200 talán...
A kis-t tessék komolyan venni, egy S2+ hozzá képest óriás, ezért turbón szerintem nagyon melegedni fog. A Boruit fejpántja nekem kényelmesebb, de ez annyira kicsi, hogy ez is bőven elég, csak a kemény műanyag lap kicsit nyom.Ezennel hivatalosan is felajánlom Westbam-nek tesztre, keress privátban, ha érdekel a dolog.
Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
ZozzV6
senior tag
válasz FBLLMAG #45584 üzenetére
Igen. Szóval kis csalódás van mert azt hittem a 9000 meglesz. Ráadásul a high módom annyi amire visszalépnie kellene szóval lehet reklamálok egyet.
Mások mérései alapján a 8430 nem nagy elmaradás. Van akinek 9000 de az hagyján. De a high másoknál 4800 és 3 perc körül lép vissza 1700-ra. Nálam 1768 a high de azt enyhe langyosodással negyed óránál is stabilan tartotta nem lépet vissza de tovább nem próbáltam. De bazinagy így az ugrás 1700 és 8400 között.[ Szerkesztve ]
-
ZozzV6
senior tag
Megjött az Astrolux MF01. Ezzel teljes a jelenleg kapható MF család.
MF01 és MF02
MF01 és BLF Q8
A Nichia verziósat rendeltem. 3,9V-ra merült LG HG2 akksikkal 8040 lument tudott.
Átraktam az MF02 akkutartóját amiben már áthidaltam a rugókat és azzal 8310 lumen lett. Most töltődnek az akksik és később mérek újra.MF02 és MF01
Valamint megjött a 4 db Soshine 14500 akku gearbestről is. Az elsőt beraktam az OPUS BT-C100-ba kapacitás tesztre mivel a 4 slotos töltő most foglalt az MF01 akkuival.
Csomagolás kiváló. button top szóval mindenbe jók lesznek és adtak egy 4 akkus műanyag dobozt is hozzájuk.[ Szerkesztve ]
-
ZozzV6
senior tag
válasz ZolkoW #45576 üzenetére
Ez azért van mert a gyártó maga se tudja. Ami nálam járt ott a dobozra XP-L2 volt írva de a lámpában XP-L led volt.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz Lacerta #45573 üzenetére
Nekem ezzel a kis mérettel jól jött volna, ill. jól jön a 20000 cd. Bár jobb lenne, ha kicsit tovább bírná ezt a fényerőt. Így maradnak a kisebb LL -rek, esetleg a Fenix E25 UE (ez is mintha 13000 cd felett teljesítene, erősebbnek tűnik picit mint a Fenix PD35, Nitecore P12).
Amúgy teljes mértékben egyetértek veled.
-
ZolkoW
őstag
válasz WestBam #45548 üzenetére
zsír a C8..
a kuponokra ránéztem, és észrevettem, hogy ER16 a lista szerint van XP-L és XP-L2 LEDdel is.. ez valós, vagy az egyik helyen pontatlan a leírás? Melyiket szeressem?
(azt tippelem, hogy igazából egyféle létezik)Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
anonymus89
addikt
válasz -szabi- #45545 üzenetére
A vetítési képe kiváló nem teljesen csak 1 pontba hord.
Bent szobában simán lepipálja bármelyik izzó fényerejét.
Annyira nem melegszik mivel jól van kialakítva a body.
Súlyát észre fogod venni hisz nem elhanyagolható.Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
Lacerta
aktív tag
válasz KawaBazsy #45546 üzenetére
Van értelme a Li-ion akkunak,
Onnan indultunk, hogy nagy kár, hogy sok AAA/AA lámpánál elemmel / NiMH akkuval stabilizált a kimenet, de Li-ion akkuval nem.
A Tool AA esetében semmilyen áramforrással nem stabilizált a kimenet.Ill. a harmadik, számomra nagyon fontos dolog, h bármikor rá lehet tölteni.
Rég volt az, amikor a NiCd akkuk számottevő memóriaeffektust produkáltak. A NiMH-k esetében egyrészt szinte elhanyagolható, másrészt pedig az okostöltők korában semmibe sem tart néha egy kisüt-feltölt ciklussal rámenni, ha úgyis feltölti az ember.
A Li-ion viszont öregszik, és akkor is, ha nem használod. Folyamatosan csökken a kapacitása, és nő a belső ellenállása. -
Lacerta
aktív tag
válasz FBLLMAG #45541 üzenetére
A Manker T01 jó, tényleg 900 lm nem jön ki belőle, de attól a 600 - 700 lm -tól nem forrósodik.
A T01 annyiban speciális, hogy tisztességes méretű, bordázott feje van. Az sokat el tud disszipálni. De az akkut ettől függetlenül durván megterheli.
Nekem az a meglátásom, hogy az AAA/AA lámpák alapvetően nem Li-ionos üzemre valók. Kivéve, amelyiket alapból arra terveztek. Pl. ott a Rofis R2, az 14500-al is tök stabil. Cserébe viszont NiMH-val csak 90 lm-t tud folyamatosan, és azt nem tudja tölteni sem.
Szóval ha elmegy Li-ionnal is a [ AAA/AA ] lámpa, az fícsör, meg nice to have, de kb. ennyi. -
may15
csendes tag
válasz balazs1956 #45566 üzenetére
Ali alkalmazás ezt dobta sajnos, nem tudom mi lehet a gond.
Alin keress rá, higy lumintop, és ár szerint csökkenő sorrendbe rendezd el, és ott lesz. -
törölt tag
A csoport kiválasztásához kell a sorozat. De ha egyszer az elején beállítod soha többet nem kell vesződni vele. Van két lámpám is ugyanezzel a driverrel és szerintem tök jó, h működik úgy is ahogy a hozzád hasonló igényű felh akarják. Akinek meg a többi extra kell azok majd mejegyzik, hogy kell aktiválni a másik csoportot meg a memóriát vagy a rejtett módokat. Szerintem nagyob kílódás átíratni a vezérlést mint beállítani egyszer. Ez direk így van kitalálva, hogy mindenki örüljön és úgy használja ahogy neki tetszik.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
dik
őstag
válasz WestBam #45548 üzenetére
Nagyon jó sikerült cikk! Örülök, hogy talán nem válaszottam rosszul akkor... Köszönjük!
Ennek a drivert valaki tudja amúgy átírni? Nekem nem nagyon kellene ennyi fokozat és egyebek nem látom sok értelmét számomra felesleges. 3-4 világítási mód bőven elég lenne. Ez megoldható valahogy?[ Szerkesztve ]
"A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"
-
veterán
válasz WestBam #45552 üzenetére
Néztem pár helyen, itt ott fel lehet lelni 300-400$ környéki áron. Sokan szerintem csak azért vették hogy hasznot húzzanak belőle.
Igazából nem hiszem hogy az ára miatt annyira el fog terjedni, illetve Lumintop miatt nem tudom hogy BG vagy GB fogja-e árulni.iPhone 16 Pro Max
-
WestBam
Topikgazda
válasz jozsi252 #45549 üzenetére
Megérkezett szerencsésen, elégedett is vagyok vele, viszont amíg nem kerül kereskedelmi forgalomba addig nincs értelme írogatni róla. Igazából nem is tudom, most nem követem a témát, hogy valamelyik bolttal megállapodtak már végre?
⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
WestBam
Topikgazda
Az Astrolux C8-ról sikerült írnom egy cikket, akit érdekel megtalálja a blogon
⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
vince
őstag
válasz -szabi- #45545 üzenetére
Igen, az a Q8 vagy valami hasonló 26650-es flood az én kívánságlistámon is ott szerepel
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
KawaBazsy
aktív tag
válasz Lacerta #45539 üzenetére
Van értelme a Li-ion akkunak, mindjárt írok is kettőt (Lumintop Tool AA). Egyrészt li-ionnal 550 lument tud (amúgy 110/120lm), másrészt meg hosszabb ideig tartja a 100 körüli lument. S persze ha lemerül, akkor jó dolog, h ni-cd-vel is, meg alkáli elemmel is megy. Ill. a harmadik, számomra nagyon fontos dolog, h bármikor rá lehet tölteni.
-
-szabi-
addikt
válasz anonymus89 #45543 üzenetére
Gyanítom és sem használnám ki, viszont még nem próbáltam ezért szeretnék Q8-at vagy hasonló képességűt.
üdv
-
ZozzV6
senior tag
válasz anonymus89 #45543 üzenetére
Nekem a Q8 az éjjeli szekrényen a kis éjjeli lámpám a 3D nyomtatott diffúzorral. Minden nap megy 1-2 órát és kb csak havonta töltöm de akkor sem üres csak én 3,5-3,6V-nál már rá szoktam tölteni az akkukra.
-
anonymus89
addikt
válasz ZozzV6 #45542 üzenetére
Szép együtt a két szín abban a hitben voltam picivel többet fogyaszt a "helyzet jelző".
Mas: Sajnos tovább kellett adnom a BLF Q8-on mert bitang fényét soha nem használtam volna ki.
Én mindig széttekertem a body-t.Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
ZozzV6
senior tag
Múltkor bekerült a Fet+1x7135 driver a Skilhunt H03 minibe és az Andúril firmware de most újabb evolúciós lépcsőn van túl. Kiderült hogy a gomb világítás ezért nem volt jó csak a kapcsolóra kötve a ledeket mert az Andúril hex fájl amit használtam Emisar D1-hez volt készítve és abban nincs indikátor led így a programból hiányzott ez a rész és azon a lábon nem adott ki semmit az atmel. De most felraktam a BLF Q8-hoz fordított Andúrilt és módosítottam a kapcsoló panelen és most már van két kék led ami állandóan világít és egy piros amit én állítok be hogy ki legyen kapcsolva vagy kis vagy magas fényerőn világítson. Mindezt a sima kikapcsolt és a lockolt állapothoz külön-külön. Valamint bekapcsolva fényerejével jelzi hogy épp csak a 7135 csatornát használom vagy már a fet-re átkapcsolt a driver.
Egy vezetősávot el kellett vágnom a piros ledhez mert ide került az ellenállás különben túl erős lenne a fénye.Az nyugalmi áramfelvétel egészen kicsi. kikapcsolt és lockolt állapotban is ugyanannyi minden érték.
A kékek mindig ugyanúgy működnek kivéve ha épp meg van nyomva a kapcsoló.piros kikapcsolva: 0.174 mA /Aspire 18350: 311 nap /Sanyo 18650GA: 838 nap
piros alacsony fényerő: 0.224 mA /Aspire 18350: 240 nap /Sanyo 18650GA: 651 nap
piros magas fényerő: 0.596 mA /Aspire 18350: 90 nap /Sanyo 18650GA: 244 napYoutube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
FBLLMAG
senior tag
válasz Lacerta #45539 üzenetére
Részben egyetértek veled. A Manker T01 jó, tényleg 900 lm nem jön ki belőle, de attól a 600 - 700 lm -tól nem forrósodik. A 2AA -s lámpáim gond nélkül képesek használni akár a TRONIC akkumulátorokat is, míg az 1AA -s ZL lámpáimnál MAX fokozaton már gyenge a TRONIC, még a frissen töltött is. Elég egyenletesen merülnek a 2, 3, 4 AA -s lámpáimban az akkumulátorok. A Fenix E25 UE esetében pedig védett 14500 -asokat használok, de szükség esetén elketyeg bármilyen 2 db AA -s elemmel is. Ez akár 1000 lm -ra is képes, probléma nélkül, míg a T01 esetében 1 db 14500 -as azért elég kevés.
Nekem is azért vannak AA / AAA -s lámpáim is, mert ezekbe akár a benzinkúton este is tudok elemet venni, viszonylag olcsón. 20 - 30 km távolságból, nincs kedvem hazarohanni másik akkumulátorért, lámpáért. Benzinkút meg van már jóformán minden faluban. És lőn világosság. Mert ugye a kisebb települések valahogy nincsenek eleresztve kültéri világítással. Ráadásul az újjan nyitott utcákból kifelejtik a világító oszlopokat pár helyen (gondolom amíg nem lakják az utcát, addig felesleges, nekem meg azért a félkész házat is meg kéne lesnem este 6 után télen is). Ráadásul a félkész ingatlanokban a világítás sem szok működni, korlátok is szoknak hiányozni, a ház körüli rész, pedig kész akadálypálya. Ilyen helyzetekben, az igen elhalványuló, a hirtelen kikapcsoló lámpák, nálam nem nagyon játszanak.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz #07813632 #45538 üzenetére
A ZL SC5w MKII stabilan tud 400 lm -t is. Kicsit sárgább a fénye mint az öregebb SC5 OP -nak. Este az a melegebb fehér valahogy jobban bejön, nappal viszont a hideg fehér tetszik jobban.
A Fenix LD22 -ből sok dolog hiányzik amit más lámpáknál már megszoktam. De ha eddig csak Fenix -et használtál, akkor a ZL SC5 nagy ugrás lesz, ilyen szempontból. A vetítési képe hasonló lesz a PD35 -höz, csak a szórt fénye lesz kicsit szélesebb. Csakis AA -s NiMh akkumulátorral működik, esetleg AA -s elemmel. De mágnes nem lesz benne.
Ajánlom figyelmedbe még az Armytek Prime / Partner termékeit is.
-
Lacerta
aktív tag
válasz FBLLMAG #45534 üzenetére
Amit én gondolok, az az, hogy ilyen 2.5Wh körüli akkukat, és vastagabb filctollnyi házba tokozott ledeket 5-6W-al megküldeni, erősen lámpab*szás kategória. Egyszerűen túl nagy teljesítmény. Az, hogy 3.6V-on könnyebb, mint 1.2V-on, gyakorlatilag mellékes.
Kicsit olyan ez, mint amikor gyerekkoromban addig reszelték a műmájer lakótelepi srácok a Simson Enduro-t, amíg már akár a 70-et is vitte. De mondjuk ha vettek volna 125-ös ETZ-t, az reszelés nélül is megy 100-at, és nem sül be minden héten.Eleve, az AAA és AA cellák egyik lényege, hogy ha mondjuk kimerült a NiCd/NiMH akkud, akkor bárhol veszel 1.5V-os elemet a trafikban, és ugyanúgy jó lesz.
Ebbe a méretbe Li-ion akkut tenni, műszakilag igen kevéssé indokolható. Egy AAA/AA lámpába menjen egy jó Eneloop. Ha nagyobb fény kell, akkor 18650-es vagy 26650-es lámpa, és kész.A Fenix LD22 2 cellás, ezért 2x annyi Wh fér el benne. És 2x olyan hosszú is. Ami azzal is jár, hogy több hőt tud disszipálni. A soros cellaelrendezés egyébként sem NiMH, sem Li-ion akkuknál nem annyira szerencsés. 14500-asból van ugyan protected, de nekem egy kicsit feleslegesnek tűnik 2 db protected 14500-ast beszerezni egy ceruzalámpa kedvéért. De nyilván ízlése válogatja.
-
törölt tag
válasz FBLLMAG #45537 üzenetére
Azért hasznos, mert azt erősíted bennem , csak venni fogok egy Zebrát. Fenix már volt nálam tk75,rc40,pd35,tk16. És több mint elègedett voltam velük. Most egy nimh AA-s lámpát szeretnék ami stabilan tud viszonylag sokáig tartani kb 250 lumen fényerőt. (Ennél több nem kell. Egyébként is az a véleményem, 500 lumen felett feleslegesek ezek kicsi lámpák mert messzebb már számottevően nem látok velük az előttem lévö 30-40 métert meg annyival nem világítják meg jobban, hogy legyen értelme. 1000 lumen felett meg akkor van értelme ha olyan a kialakítás hogy direkt messzire világít. Ezek a 3 ledes lámpák s2 méretekkel pff.. minek?) Az ld22 miért nem az igazi?
-
FBLLMAG
senior tag
válasz #07813632 #45529 üzenetére
Persze leírhatom, de ez csupán a saját véleményem.
1., Manker E11, Utorch U01, Lumintop EDC05 lámpákat teljesen feltöltött 14500 -as akkumulátorokkal hasonlítottam a saját Zebralight SC5 OP NiMh akkumulátoros lámpámhoz. A 800 lm nem tűnt fényesebbnek mint a ZL SC5 OP 540 lm -ja (Ezt ZozzV6 táblázatában is ellenőrizhetitek). Én a Fenix LD22 -est fényesebbnek mértem mint a ZL SC5 OP lámpámat.
2., Ez a Manker áramkör kicsit érdekes. A NiMh akkumulátorokat szabályozza a 14500 -as akkumulátort azonban nem (a T01 esetében is így van). Ahogy merül a 14500 -as akkumulátor úgy gyengül a fényereje a lámpáknak. A ZL SC5 OP és a Fenix LD22 is digitálisan szabályozott, az akkumulátor merülése nincs hatással a fényerőre, nem csökken.
3., Azt a 800 lm -t csupán percekig bírják, bicajon pedig, gondolom nem csak pár percig fogják használni. (A ZL is 3 perc után visszavesz). A Fenix LD22 nem lép vissza, akár 1 óra után is ugyanakkora a fényereje.
4., Rövidek, vékonyak. A Fenix LD22 szerelékkel biztonságosabban megmarad a bicajon.
5., A 14500 -as ugyanakkora kapacitású (3 Wh) mint 1 db AA -s ENELOOP. A Manker E11, Utorch U01, Lumintop EDC05 1 db akkumulátort használ, míg a Fenix LD22 2 db AA -s NiMh akkumulátort használ. Így az üzemideje is elégséges.
6., A Fenix LD22 esetében lehet választani, hogy oldalkapcsolóról vagy farokkapcsolóról szeretném irányítani.
A Fenix LD22 hátránya, hogy drágább mint a Convoy S2+.
-
Alex91
félisten
válasz user112 #45531 üzenetére
Ha fenyerot szeretnel, akkor a li-ion-os 14500-as kell, ha meg hosszabb uzemidot, akkor ni-mh AA. Ni-MH-bol meg a LADDA ajanlott, ha olcso kel, egyebkent meg eneloop...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
user112
senior tag
Ajánlanátok jó, megbízható és nagyobb kapacitású 14500-as akksit valamelyik kínai shopból? Vagy ezeknél jobbak a Lidl és IKEA ni-mh akksik?
[ Szerkesztve ]
-
Gargouille
őstag
válasz #94529552 #45521 üzenetére
Neki ez a nicz akku a vesszőparipája ha visszaolvasol, amolyan nagykövete eme technológiának. ☺ A másikban meg egy Lion akkuval van összevetve, nem egy súlycsoport. Jó a ladda, nincs vele gond.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
Lacerta
aktív tag
válasz Nahát! #45523 üzenetére
És az előfordulhat,
Aligha.
Ausztenites korrózióálló acél. Alig van széntartalma, és eleve puha, nem is edzhető.
Hosszas, magas hőmérsékletű hevítéssel ( órákig, olvadásponthoz közel ) vagy megömlesztéssel lehetne a felületet krómtartalomban annyira elszegényíteni, hogy a rezisztenciahatár alá menjen. És akkor rozsdálna. -
Nahát!
tag
válasz ZozzV6 #45519 üzenetére
És az előfordulhat, hogy a hevítés hatására, illetve amennyiben nem vízben hűtötted le gyorsan, hanem hagytad a levegőn kihűlni némileg megváltozott az acél anyagösszetétele (egyes ötvözők - amitől rozsdamentes - és a szén egy része "kiég"), a keménységéből veszít ("kilágyul") és már nem is annyira rozsdamentes?
-
-
ZozzV6
senior tag
Gáztűzhelyen megszíneztem kicsit az Astrolux MF02 Rozsdamentes acél bezeljét:
-
FBLLMAG
senior tag
válasz Lacerta #45513 üzenetére
Pár AA -s lámpával volt már tapasztalatom. Akkor már inkább a 2AA -s Olight S2A vagy a Fenix LD22 2015 -ös mellett tenném le a voksot, mivel ezeket jobban fel lehet fogatni a bicajra. Szereléket is lehet hozzájuk rendelni, és biztos, hogy nem esnek le. A Manker, Utorch, Lumintop vonalon van egy pici problémám. Voltak a kezemben, ill. valamelyik meg is van. Viszont egyetértek Veled, a 18650 -essel olcsóbban jön ki.
Az Armytek Tiara A1 PRO csuklószerelékével, bicajra is rakható, nem kell külön szerelék. Mármint ha ritkábban szeretné használni.
Párszor már leírtam, nem csak a lm számít.
[ Szerkesztve ]
-
FBLLMAG
senior tag
-
-
gyapo11
őstag
Friss példát tudok mondani, január 19-én utaltam 5.6 $-t, március 28-án kaptam vissza Paypalra, pár nappal később a számlámra Ft-ban 9 Ft-tal kevesebbet (1430 oda 1421 vissza).
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
Lacerta
aktív tag
válasz bugizozi #45512 üzenetére
Egy jobb 18650-esbe mondjuk 3x-4x annyi delej fér, mint egy jobb AA méretű NiMH akkuba.
Szóval nem nagyon.Ha mindenképp ragaszkodsz az AA-hoz, akkor pl. a Manker E11 / Lumintop EDC05 / Utorch UT01 triumvirátust érdemes nézegetni. Olcsóbban Sofirn Sp10A / B, vagy ha nem számít a pénz, akkor Manker T01, vagy valamelyik AA-s Zebralight.
De, ha nem számít a pénz, akkor vegyél inkább néhány 18650-est.[ Csak jelzem, hogy az AA-s lámpákat többnyire nem tartják meg rendesen a bicajos tartók, mert nagyobb átmérőre készülnek - saját tapasztalat ]
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Kisebb fajta elemlámpát szeretnék vásárolni, kerékpárra raknám.
A Convoy S2 tetszik, viszont olvastam, hogy 18650 akku kell bele.
Van esetleg hasonló méretű/teljesítményű lámpa amibe jó az Ikea-s LADDA akku?Köszönöm a segítséget!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
MAC72
tag
Az a pár pont nem érdekel. Ez a pár ezer forint maradhatna akár walleten is. Viszont mostanában nem igen vannak jó árak. Szóval lehet, hogy sokáig használnák a pénzem. Ha visszautaltatom, rögtön felhasználnám.
(Ha visszautalják, akkor a bank hogyan vált? Mennyi lesz vajon az a 12.99USD Forintban?)
Mondjuk ez már ilyen fillérb@szós kérdés, igazából nem fontos, csak beugrott egy ilyen gondolat.
Visszautaltatom és megveszem Banggoodról az M1 hostot.
Köszönöm a segítséget! -
Janusz001
őstag
Amúgy van valami oka, hogy szinte minden elemlámpa hirdetésben (GB,Bangood,Ali) ajánlott akkunak samu inr18650 30q -t javasolnak? Én sony vc7 -ket használok, ez is tudja a 10A folyamatost, ami bőven sok egy 8 driveres lámpának. Vagy van egyéb oka is?
-
may15
csendes tag
válasz MittuDomain_ #45507 üzenetére
A vámnál szúrópróba szerűen szednek ki csomagokat az olcsóból is, kibontják, megnézik hogy mi van benne, rákeresnek hogy kb mennyi, aztán kapod a papírt hogy számolj el a cuccal, paypal igazolás, webshopból kép, különben visszamegy a feladónak.
Szóval nem mindig megy a dolog.
Ilyenkor az áfát rakják rá, ami +27%. -
vince
őstag
Nincs trükk, a teljes összeget utalják vissza a számládra. Ha a walletet választod, akkor kapsz ajándékba 13 pontot is (nekem mondjuk 2 pontot ajánlottak fel Dolláronként egy hasonló esetben), nekik előnyösebb, ha nincs pénzmozgás és majd náluk költöd el az összeget. Azt mérlegeld, hogy fogsz-e vásárolni tőlük a (közel)jövőben bármit, megéri-e az ajándék pontokért náluk parkoltatni a pénzed.
-
MAC72
tag
Convoy S2+
$9.99 kód: GBAPR018
Ennél nem tudok most olcsóbbat. -
Imy
veterán
Convoy S2+-ra valami kupon? Szeretnék még venni egy ilyen lámpát, 8$-t bátran adnék érte.
-
MAC72
tag
A sérülten érkezett Convoy M1-et megreklamáltam GB-nél. Ezt a választ kaptam:
We would like to extend our apologies for this inconvenience.
After reviewing your case, please review our possible solutions:
1)Refund 12.99USD on GB Wallet (store credit)
We can refund to your GB wallet and exceptionally reward you with extra points (You will receive 1 points for every 1 USD. e.g. 1 USD=1 points, 3 USD=3 points etc.). The refund will take 24 hours to process and appear in your GB wallet.
Learn more about wallet benefits: http://www.gearbest.com/about/gb-wallet.html
Check out how to use point :http://www.gearbest.com/about/about-points.html?157wrew
2)Refund to your payment account
Kindly refer to our warranty policy here:http://www.gearbest.com/about/warranty-and-return.htmlCan you please let me know your decision?
Thank you for your understanding.Én ezzel is elégedett vagyok. Kértem, hogy küldjék újra, de túl szép lenne, ha a csak 13 dollárért kuponnal vett terméket újra elküldenék.
Ha jól értem, (bá cak kicit éteni angol) választhatok, hogy walletre vagy a bankszámlámra kérem vissza a pénzt.
A wallet egyértelmű, 12.99USD. De nem írja számszerűen a számlára történő refund összegét. Lehet ebben valami trükk? Az alatta lévő sorban linkeli a szabályzatot. Nyálazzam át ezt is, hogy képben legyek?
Jobban örülnék, ha a számlámra kerülne vissza ez a teljes összeg, mert BG-ról 12.14USD-ért vennék egy Convoy M1 host-ot. Átpakolom a cuccot (mert a lámpa csak kívülről sérült) és a probléma letudva.
Szóval csak írjam meg válaszban, hogy 12.99USD vissza a számlámra és rendben vagyunk megmarad a barátság?Azért írom le mindezt, mert ebben szerencsére még nincs tapasztalatom és biztos van itt valaki, aki intézett már ilyen problémát.
[ Szerkesztve ]
-
ZozzV6
senior tag
válasz lacko6 #45500 üzenetére
Nekem egy kifolyt kicsit. Szóval fenntartásokkal kezelendő. Bár az az egy lett ónbucival forrasztva. Lehet amiatt. Most rendeltem Soshine-t Gearbestről. Meglátjuk az hogy viselkedik hosszabb távon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest