Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyapo11
őstag
válasz Masooo #66619 üzenetére
Szerintem nem veszélyes.
Ha egy nagyobb belső ellenállású akkut jobban megterhelsz, akkor az áram melegíti az akkut. És persze a feszültség is leesik, amit látni fogsz a gyenge fényerőn, innen tudod hogy hoppá van.
Vegyünk egy 200 mΩ-os akkut, világítsunk 700 lumennel, legyen 100 lumen/W, vagyis az áram 1.9 A, ez az akkuban már 0.38 V-os feszültségesés és 0.7 W-os fűtés, nem olyan vészes. 500 mΩ-nál 0.95 V és 1.8 W, de itt már a 3.7 V-os akku csak 2.7-et tud kiizzadni, annak meg a lámpák már nagyon nem örülnek ha még egyáltalán világít, a turbót meg már régen elfelejthetjük.
Kis fénynél meg szinte észre sem vesszük, hogy egy nagy belső ellenállású akkut használunk. PL. 150 lumenes sétálás 500 mΩ-os akkuval 1.5 W, 400 mA, ez 0.2 V feszültségesés, 0.08 W hőveszteség az akkuban.
Összefoglalva, amíg használható fény jön ki, addig lehet használni a gyengébb akkukat is, nem a melegedés lesz a legbosszantóbb.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
Chris Kiki
senior tag
válasz Masooo #66605 üzenetére
Én a Vape42-től vettem a Sony VTC6-ot, szerintem korrekt áron adják. De ha körbenézel a HA-on, fogsz találni vadi új 18650-et 1000Ft magasságában, annyiért BB.
Amiga 1200 - Blizzard 1230 MKIV 68030@50/68882@50 - 2MB Chip/128MB Fast - 4GB CF - Classic WB 3.1 - WHDLoad >>> and the Amiga lives forever
-
emre
veterán
válasz Masooo #66605 üzenetére
Ali Litokala store-ból most jött meg egy csomagom.
Más:
2 vagy 3 akkura való tubust senki nem tud ajánlani 18650-hez?
"Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
Gargouille
őstag
válasz Masooo #66557 üzenetére
A tévedés kockázatával, szerintem rosszul emlékszel, legalábbis a sima C8, az egy 1 akkus lámpa, a driver meg a led benne 3,7V-hoz van készítve. Ha két 18650-et raksz a csőbe, akkor sorba kötöd őket, és máris dupláztad a feszültséget. Biztosan lehet bele barkácsolni (vagy venni) olyan elektronikát ami ezt kezeli, de a gyári C8 - amennyire én tudom - nem ilyen.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
veterán
-
gyapo11
őstag
válasz Masooo #66522 üzenetére
AAA lámpa lehet pl. a Lumintop HL AAA, kicsit drága. Inkább kulcstartós lámpát ajánlanék helyette beépített akkuval. Nem a Nitecore Tube, Fenix UC01 vonalat, hanem Nitecore TIP, TINI, TIKI, Astrolux K1, MecArmy SGN. Vagy AA elemes, kapcsoló nélküli, tekerős a JetBeam JET - I MK.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
Chris Kiki
senior tag
válasz Masooo #66522 üzenetére
A 4-es olyan, mintha a 12-est a 10-es programmódban használnád. Én a 12-est ajánlanám, mert nagyobb rugalmasságot ad, "bolondbiztos", véletlenül módot váltani gyakorlatilag lehetetlen, de ha kell, akkor van strobe, SOS, csak 100%, stb.
Amiga 1200 - Blizzard 1230 MKIV 68030@50/68882@50 - 2MB Chip/128MB Fast - 4GB CF - Classic WB 3.1 - WHDLoad >>> and the Amiga lives forever
-
WestBam
Topikgazda
válasz Masooo #66469 üzenetére
200 méterig bármelyik C8-al jó vagy, még az XM-L2 LED-es legrégebbi változattal is
Convoy C8 XP-L HI verzióban koncentráltabb a fénye és távolra elvilágít, 2,8A a maximális áramfelvétele.
Convoy C8 SST40 verziónak olyan a fénye, mint az XM-L2 klasszikus lámpának, csak a LED áramfelvétele sokkal magasabb, ezért több a szórt fény is, valamint egy kicsit még távolabb világít, cserébe hamarabb merül a 8A feletti felvett áram miatt, valamint melegszik is, amit a driver kordában tart.
Astrolux C8 létezik XHP50.2 emitterrel szerelve. A lumen sok, tehát van bőven szórt fény, sajnos nem igazán találtam adatot arról, hogy milyen a fényerő ebben a verzióban, de én kb. ide lőném be, mert ez is agyon van hajtva.
Astrolux C8 XP-L HI verziót kapod meg egy olyan turbó fokozattal kiegészítve, amitől leesik az állad. Nincs hővédelem, addig indítgatod újra a 45 másodperces turbót, amennyiszer szeretnéd, vagy bírja a kezed a felmelegedő lámpát fogni. Meglepően távolra képes elvilágítani.
Convoy C8 KW CSLNM1.TG verzióban világít szerintem a legtávolabb. Ez 5A körül vesz fel áramot, melegszik is, de ebben is van hővédelem. A szórt fény az ennél sem lesz túl sok, de a hotspot az iszonyat szűk és erőteljes lesz.⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
MittuDomain_
őstag
válasz Masooo #64778 üzenetére
Talán még most is 25$ + szállítás a Wuben H1 a BG-n. (Akksival, de az neked nem szempont.) Okosan e lehet kuponozni szállítással 23,25$-ra.
Az SP40 költséghatákonyabb, ez a több led miatt lehet érdekes. Dedikált fejlámpa - nem pipa és mágnese sincs - , de a többi funkcióban várhatóan jobb.
Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
Ra3
őstag
válasz Masooo #64774 üzenetére
Árkategóriát nem mondtál, de az én tippem a Boruit után szabadon Sofirn SP40.
Alin most olyan 20 dollár, de ha vársz 11.11-ig akkor egyrészt olcsóbb is lesz meg kuponok is felbukkanhatnak, nekem idén sikerült 4000-4500ft környékén vennem többet is.
Van belőle barna és zöld is már, minkettő frankón fest élőben.
XP-L led, mágnes a talpban, microusb tölthetőség, rövid cső, akasztó, töltöttség visszajelzés, egyszerű használat, ennél lejjebb nem adnám ha 18650-es lámpa kell.''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
-
baltasar
csendes tag
válasz Masooo #46307 üzenetére
Postával kapcsolatban: Novemberi rendeléseim,2db Nitecore Hc60,1 db xiaomi mozgásérzékelős falilámpa,2 db telefontok. Mind külön rendelés, karácsonyi ajándék lett volna. Belga postával jött. Mind megérkezett a célországba. Posta válasza több alkalommal: Az áru nem bizonyítható, hogy melyik országban tünt el. Köszönik, hogy felkerestem az ügyfélszolgálatot. Azóta nem érkezett meg egy Ebay-os ezüst nyakláncom. Nekem ennyi.
-
veterán
válasz Masooo #46080 üzenetére
Nem éri meg a felárat sajnos a hibrid. Én tavaly novemberbe vettem új Yaris-t, 1.5 111LE motorral, és 4.3m helyett 5.3m lett volna a hibrid verzió. És ahogy kiszámoltam, nekem ez legalább 6-7 év alatt térült volna meg. És ki tudja hogy ennyi idő után még mindig meglesz-e. Ha esetleg meg, akkor ezek után "termeli" csak a pénzt vissza, ha viszont nem akkor a köv tulaj lesz vele szerencsés helyzetben. Nyilván drágábban fogom tudni eladni mint egy sima benzines motorral szereltet, de közel sem 1 millióval drágábban. Ergo én azt a pénzt soha az életbe nem fogom visszakapni.
Amúgy meg ezzel a motorral szerelve nekem 5-5.5 között fogyaszt ami számomra tökéletes, főleg úgy hogy a cég fizeti a benzint.
Egyszóval szép és jó meg környezetkímélőbb a hibrid, de a nagy felár miatt nem éri megvenni hiába ez a jövő. Nyilván ha nem számítana a pénz akkor egy LEAF-re beneveznék mert az új nagyoooon tetszik, de nem tudok leakasztani 10+ millát érte. Sajnos ez van.
Ergo érdemes keresni egy aránylag kis fogyasztású szívó benzinest aminek a szervizelési költsége várhatóan alacsony lesz. Legalábbis ameddig nem csökken még az elektromos autók ára.(#46066) ZozzV6
Na akkor nem vagyok vele egyedül. Esetleg eladásra is nyomtatsz kupakot GT-re? Várok még azért hátha megkapom Neal-től a védőt a GT-re.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
vince
őstag
válasz Masooo #45678 üzenetére
Jelentősen nagyobb kapacitás ⇒ hosszabb üzemidő
(#45675) ZozzV6
+1 a 26650-re[ Szerkesztve ]
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
Masooo
aktív tag
válasz Masooo #45665 üzenetére
no. találékony megoldásként védett akkut tettem a csodalámpába ami kilógott és így óvatosan csatlakoztattam hozzá a c8 sima kapcsolóját.
Ezzel bekapcsoltam.
Kivittem az utcafényes 90m tesztre és nem volt sokkal rosszabb a látott kép, mint amit a c8 hpl tud, sőt a vetítési kép is elfogadhatóan szép kerek volt. A távolabbi világításnál már valamit kopott a fénye, de a 150m távon is egészen látható ereményt hozott, ott a c8 már jobban domborított kicsit, de még mindig azt mondom, nem annyival, hogy a q2800-ra azt mondjam, használhatatlan vacak.Igaz, a c8 harmada árban, az eloxálás fényévekre van a q2800 minőségétől, de fényben, 2 akkuval hozza azt, ami nagyon kell.
tetszett, de én nem venném.
itt egy kérdés:
a c8 lengőkapcsoló megjött de valahogy nem találjuk az összhangot. Ha bekapcsolom akkor fokozatot vált nem abban kapcsol be mint amikor kikapcsoltam és UE a hatást éri el az a kapcsoló is, ami csak felvillantja a lámpát amíg nyomva van tatva.Ezt nem lehet vhogy orvosolni? Avagy mit teszek rosszul?
Politikáról priviben sem vitáznék, mert hát ki a bolondabb? A bolond, vagy aki követi őt?
-
vince
őstag
válasz Masooo #45657 üzenetére
Nem tűnt el, én tőle vettem két Sanyo 18650GA-t szűk két hete. Már csak a Sofirn SP32A-nak kellene megérkeznie, hogy legyen helyük
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
WestBam
Topikgazda
válasz Masooo #45649 üzenetére
Pont annyit tud, mint egy C8 XM-L2 LED-del és egy akkuval.
Ha van C8-ad akkor hasonlítsd össze, ilyesféle kofferes csodával volt már találkozásom, ráadásul este, mikor épp méltatták- Aztán elővettem a mezítlábas C8-ast ami kb. 3500Ft-ba kerül átszámolva, igaz nincs benne akku és töltő (mindkettő gagyi ami van a csomagban), béna szerelék sincs hozzá, illetve a lengőkapcsoló sem volt hozzá ,de már az is kapható ugye⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
vince
őstag
válasz Masooo #45640 üzenetére
80000 W teljesítményhez (ha esetleg ezt jelenti a felirat az oldalán) félek kevés lesz a 8800 mAh
-
ZozzV6
senior tag
válasz Masooo #45596 üzenetére
Nem csereberéltem. Szerintem az indafotó rendetlenkedett.
Emlékszem pár éve csináltam az összes lámpámat együtt maxon bekapcsolva egy képet. Az 9 db lámpa volt és összesen kb tudtak együtt 10-12000 lument.
Ma van kb 50 lámpám és szerintem valahol 100000 lumen körül lenne ha mind bekapcsolnám. De mindjárt kiszámolom[ Szerkesztve ]
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
HardSanyeee
őstag
-
ZolkoW
őstag
válasz Masooo #45201 üzenetére
nyilván, de ha már ott a darab
vasalu a kezébenMa fogdostam meg egy munkatársam BD06-ját, a szokásos minőség, szimpatikus méret, meg minden.
Mondjuk sokszor előkerül a "kis lámpába minek nagy áram, ha nem bírja" kérdéskör, én úgy vagyok vele, hogy egy ekkora izom akksiból csak jó lenne kipréselni párezer lument, még ha csak 1 percre is. Az 1000-et sok lámpa tudja, a hosszú üzemidőt ez is, de amikor kimegyek a sötétben az udvarra (nem mintha sötétben nem találnék el..), akkor csak megvillantom turbó fokozaton is a határt...Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
gyapo11
őstag
válasz Masooo #45121 üzenetére
Hogy milyen lámpák kaphatók, azt majd mások elmondják, csak két dolgot fűznék hozzá.
Egy 18650 akkuból is ki lehet venni 20 A-t, ami 70+ W, tehát emiatt nem kell két cella. Viszont ha két cella van, akkor feleződik az áram a cellákon, és azt szeretik, nem melegszik annyira, kevesebb a belső ellenálláson a veszteség. De egy cellával is megvan a sokezer lumen megfelelő driverrel.
Másrészt 1 led - sok led, a sok led a nyerő, mert kevésbé kell kihajtani egy-egy ledet, ettől magasabb lesz a lumen/W érték, és ugyanannyi W-ból több lument generál. Viszont több ledet nem lehet olyan jól fókuszálni, mint egyet, tehát ha thrower kell, akkor valószínűleg az egy led lesz a nyerő.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
may15
csendes tag
válasz Masooo #45121 üzenetére
Manker U21-en 561m-t mértünk hatótávnak. Előnye hogy micro usb-vel újratölthető, és 2A-s gyorstöltést is tud. Azt tudom javasolni, hogy légy türelemmel egy kicsit, mert a manker most áprilisra ígérte az U22-t, aminek a refije bár kisebb, lumenben több lesz. A hatótáv marad ez az 500+. Annxi, hogy az rettentően kényelmes fogású darab, 21700 akksival megy, és usb c port van benne.
Az említett szempontokon meg gondolkozok kicsit, hogy miket tudok még mondani neked rá.
-
may15
csendes tag
válasz Masooo #45114 üzenetére
Na szóval.
C8 nem megy két akksival, mert a driver nem kezel 4,2v-nál nagyobb feszültséget, szóval lazán kinyírnád. Ha persze ez a cél, akkor 2x18350 cellával el is intézheted bármikor a lápád driverét, és még cdak toldócsövet sem kell venned hozzá /ami nincs is/.
Gyári vonalon már említették az alternatívákat, mint az astrolux c8, ami a fetes driver miatt több áramot ad a lednek, így több lument is vesz ki, vagyis a hatótáv nő.
Ott van még az emisar d1s, ami kisebb, brutálabb, okosabb, de oldalkapcsolós. Itt persze az ergonómia nagy kérdés, Zozznak kényelmes, nekem nagyon nem az, ezért nem is lesz olyan lámpám.
A convoy l2-t és l4-et ne keverjük össze, mert bár a nevükben van "l", a duppla akksin kívül maximum a használt ledtípusban azonosak.
Az alább említett imalent dt 70 pedig egy flood lámpa, ami nem kicsi, és könnyű sem. Ha az a méret játszik, de throwert akarsz, akkor a dt 35-öt nézd meg, ami fényerőre kevesebb, de hatótávra több, mert nem xhp70 van benne hanem xhp35.
Ha megvan hogy mire vágysz, aokkal könnyebben tudunk segíteni neked.
Ezek a dolgok a következők:
-flooder legyen vagy thrower
-nagyjából mennyi legyen a hatótáv
-mekkora a rászánható összeg
-egy akkus legyen vagy több
-ha több, akkor milyen elrendezésben
-egy ledes legyen vagy többLehet, hogy van még fontos azempont, de elaőre ezek jutottak eszembe.
Ja, meg hogy picit nagyobb, de ott a manker u21. 1300lm (900) de 500+ hatótáv, bár az picit nagyobb mint egy c8.
[ Szerkesztve ]
-
Gargouille
őstag
válasz Masooo #45103 üzenetére
Ne haragudj, nem sértésnek szánom, de összevissza beszélsz. Két akkus C8-at kerestél, erre írtam, hogy L4, mivel ugyanolyan átmérőjű, ugyanolyan refivel, leddel, akkuval megy csak 2 akkus, tehát az gyakorlatilag egy C8-as két akkuval. Ha azt írod, hogy valami rohadt messze hordó fénykard kell, akkor nyilván mást ajánlottam volna.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
Vertigo18
addikt
válasz Masooo #45109 üzenetére
Miért kuka az L2? Nagyon jó kis thrower! Vagy feltétel a 18650-es akku? Mert nem nagyon látoma feltételeket, amiknek meg kellene feleljen az új lámpád!
Esetleg még megnézheted az M1-M2 vonalat, hasonlóak a C8-hoz, 18650-es akkukkal mennek, ráadásul sokunk kedvenc blogjában is van egy jó kis bemutató róluk...
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
Vertigo18
addikt
-
Gargouille
őstag
válasz Masooo #45101 üzenetére
A C8 két akkus változatát úgy hívják, hogy Convoy L4
A különbség a C8-hoz képest, hogy van oldalkapcsolója és 2 akkus (de eggyel is tud működni). Zozz régebben mintha azt mondta volna, hogy még a refi is pont ugyanaz benne mint a C8-ban.
-
ZozzV6
senior tag
-
gyapo11
őstag
válasz Masooo #44887 üzenetére
Ezek gyári adatlapról (unprotected):
LG HG2 3000 mAh <= 20 mΩ
Sony US18650VTC5 2600 mAh 13 mΩ
Samsung INR18650-30Q 3000 mAh 19.94+-2 mΩ
Az első kettőt csak AC 1 kHz-re adták meg, az utolsó DC 1 és 10 A közötti terheléssel.
A lámpákban fene tudja milyen a terhelés, de full fényerőn közel DC-nek vehető.CPF fórumról:
Sony US18650V1 - 35 mOhms
AW IMR 18650 - 44 mOhms
Panasonic 3400 NCR18650B - 56mOhms
Panasonic 2900 NCR18650 - 85mOhms
Solarforce 18650 2400 (unprot.) - 92mOhms
Samsung 18650 2800 - 95mOhmsrcgroups fórumról:
Panasonic NCR18650B 3400 mAh protected 40 mΩ[ Szerkesztve ]
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
ZozzV6
senior tag
válasz Masooo #44864 üzenetére
Abba szinte bármi jó csak márkás legyen. A gyengébb panasonicok is 5A körül tudnak. A legerősebb gyári Convoy C8 is 2.8A-t vesz fel szóval marad tartalék.
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
csibe1
addikt
válasz Masooo #44848 üzenetére
Az szerintem valami noname csoda, nekem ilyesmit adtak a "Police 100W"-os lámpámhoz.
(#44849) Pumma
Köszi!A Varicore fajtára páran panaszkodtak a visszajelzéseknél, maradt a Liitokala; remélem jó lesz.
A töltőjükkel elégedett vagyok.[ Szerkesztve ]
" Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
kelna91
senior tag
válasz Masooo #44745 üzenetére
Hol lehet annyiért kapni? Hát akkor biztos, hogy már most megvenném, ha 50-60 dollárért árulják.
Köszönöm a tanácsokat egyébként minden hozzászólónak, mert tényleg sikerült tájékozódnom, és jó irányba elindulni.
Kérdeznék akkutöltőről is. Egy Nitecore Digicharger D2-m van. Kell ennél jobb?
(Annak idején direkt a lámpán spóroltam, az akksin és a töltőn nem.)
-
ZozzV6
senior tag
válasz Masooo #44712 üzenetére
Az M1 nem sós vízben volt hanem sima vízben de gondolom az akku segített még az oxidációnak.
Convoyt ezért szeretjük. Olcsón van driver hozzá. Bár BD06-hoz pont nem lehet külön kapni de C8, M széria, S széria kivéve az S9-hez kapható külön driver. Nitecore-hoz esélytelen új drivert venni ha az is ilyen állapotban van. Valószínű javíthatatlan akkor.Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
ZozzV6
senior tag
válasz Masooo #44684 üzenetére
A dobozán. De ha csak lámpéd van akkor kinézetből. De abból színhőmérsékletet csak akkor tudsz ha láttál már sokfélét. Halvány citromsárgás a led közepe az hideg fehér. Ha kicsit narancsosabb akkor melegebb fehér. Összefoglalóban megkereset az írásom a led típusokról és tudni fogod mi van benne.
-
Janusz001
őstag
válasz Masooo #44692 üzenetére
Még a tárolásán gondolkodom ezeknek, horgász pecóban használom őket és csak hétvégenként tudok kimenni, addig meg szeretném biztonságban,elzártan elhelyezni. Valami ötlet?
Én valami 50X50 zárszelvényben gondolodom 20cm hosszan, kiszigetelve hőálló szilikonnal, ebbe kényelmesen elférne 4db, ha beüt a xar, akkor nem tudna felgyújtani semmit. -
bwoay
nagyúr
válasz Masooo #44664 üzenetére
én is azt vettem, de meglepett, mennyire melegszik, főleg az Eagle Eye X2R-hez képest legmagasabb fokozaton, miközben utóbbi lámpa fényerejét (a kategóriájához mérten) abszolút nem keveslem. szóval ha valakinek javasolnom kellene, akkor inkább a 4x driveres S2+, csak az meg nincs Gearbesten
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
spileraaa
senior tag
válasz Masooo #44595 üzenetére
én annyiban vagyok a hibás hogy már első perctől éreztem hogy a mode gomb nem kattog úgy mint a current gomb vagy mint az 1-4 gombok
így egyből kellet volna jelezem ezt a hibát feléjük de a fene se gondolta hogy ez ennyire komoly hiba előjele ez a kattogás hiánya
a töltés működik de akkor a plusz funkcióknak lőttek
egyúttal ajánljatok valami megbízhatóbb töltőt ezt akkor eladom negyed áron
vagy csak kifogtam egy hibás terméket és ez is elég megbízható hosszútávon is?
vagyis 2-3 év után se mennek meg a gombjai?
[ Szerkesztve ]
Erdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660
-
WestBam
Topikgazda
válasz Masooo #44569 üzenetére
Nanjg 105C és XM-L2 verzióm is van, magamnak csináltam, az ugye az S2+-al egyezik műszakilag.
Refi SMO alu, lencse sima üveg (gyárilag). Így sem lett sokkal jobb. Próbáltam belőni a LED fókuszpontját, jobb lett, de nem lett sokkal jobb. A hotspot elvisz távolra, de a szórt fénye kevesebb mint egy C8-nak, és távolságra sem tudja azt. Nekem csak a formavilág tetszik, a látottak alapján nem javasolnám megvásárlását senkinek!⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
may15
csendes tag
válasz Masooo #44569 üzenetére
Mókolt driver, plusz a beépítés ára /ha magadnak csinálod akkor persze ez nem/ kitesz több s2+-t, szóval értelme nem sok van. Annyi, hogy azokon a menet gyenge minőség lesz, a lencse benne műanyag, ami nem enged dannyi fényt át, de cserébe karcolódik. Illetve a led nem eredeti valószínüleg, ami a színvisszaadásban, vetített képben, fényerőben jelentkezni fog. Persze a reflektor is lehet csak bevonatos műanyag lesz, ami ki idő elteltével elkezd lehámlani.
A legjobb az lenne, ha mindenki megjegyezné, az a legolcsóbb alternatíva, ha elsőre convoyt vesz, nem ezeket az aljakínai bazári játékokat. -
ZozzV6
senior tag
válasz Masooo #44550 üzenetére
Nem tudom. Ennek nem néztem utána, de általában 0,5A-en töltök mindent 18650 és felette mivel van sok akkum és legtöbbször nem égetően sürgős a töltés, meg így kímélem őket. 14500, 18350 és AAA NIMH akkukat 0,3A-en.
-
ZozzV6
senior tag
válasz Masooo #44528 üzenetére
Igen, jó lenne ha bele lehetne tenni mindkét lámpába ugyanazt a 18650 akkut. De akár veszek eg olcsó ....fire akkut is és azzal tesztelem az olcsó lámpát mert úgy igazságos. Ha olcsó lámpa akkor az akku is legyen ahhoz mérhető árú.
-
gyapo11
őstag
válasz Masooo #44521 üzenetére
Jól mondod.
Charge egyből tölt, és közben méri a betöltött mAh-át.
Fast test először kisüt, de nem méri, majd tölt és méri hogy mennyi megy bele.
Nor test először feltölt, majd kisüt és méri a mAh-át, majd feltölt.
Ha valaki nagyon tudni akarja, hogy mennyi van az akkuban, akkor fast testet kell indítani, és nézni az időt, ami a kisütés kezdetétől a töltésre váltásig eltelik. Az idő szorozva a kisütő árammal megmondja, hogy mennyi volt benne.
Ez a Lii500-ra és a C4-re is igaz.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
spileraaa
senior tag
válasz Masooo #44521 üzenetére
roszul irtam az aksi nevet ez az
trustfire [link]akkor kihúztam a töltés alól
és ha jönnek akik értenek hozza megmondjak mi is a teendőmielőtt kivettem volna őket készíttetem meg 2 képet
ui. meg most is káprázik a szemem a fene gondolta hogy ilyen erős fénye van a convoy s2 -nek
többet tuti nem nézek bele
[ Szerkesztve ]
Erdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660
-
bwoay
nagyúr
válasz Masooo #44500 üzenetére
nem azért kell a kapacitás 1/10-ével tölteni, mert különben elfüstöl. jó minőségű akkut ilyen szempontból nem zavarja az 500 mA árammal való töltés. van egy csomó olyan (neves, minőségi) töltő, amiben biztonságosan lehet AAA akkut tölteni, de 500 mA-nél kisebb töltőáramot nem tudsz beállítani rajta.
az akku élettartamának viszont jót tesz az alacsony áramú töltés. tehát az az optimális ilyen szempontból. elfüstölni akkor fog, ha szar az akkumulátor. és a Varták, amikhez nekem volt eddig szerencsém... hát nem szerepeltek túl fényesen. ha Ni-MH-ben gondolkodik az ember, szerintem jelenleg a Laddán kívül mással nem igazán érdemes foglalkozni. nyilván LEHET, de őszintén mondom, hogy szerintem nem érdemes (Varta, Uniross, Ansmann, GP, Sanyo Eneloop, Panasonic Eneloop Pro, Tronic, Ladda akksik vannak nálam használatban)[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest