Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Asustor NAS
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 10
- Milyen routert?
-
IT café
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
H-Zol
senior tag
-
H-Zol
senior tag
válasz ZozzV6 #79668 üzenetére
Ezzel már akkor ketten vagyunk , régebben én is ugrottam mindenre ( volt olyan , hogy hajnalig bütyköltem , és utánna meló ) most meg a kifogásokat keresem , és megis találom , ez már a korosodás ( öregség ) jele , elég a mindennapi munkahely , és ithon csak a muszály kategória marad a többi meg szaporodik !! Három lámpámat szétszedtem de még a télen és másik három amin alakítani akarok , de ahogy vége lessz a melonak a földeken , azokra is szákítok időt !!
-
H-Zol
senior tag
válasz ZozzV6 #79654 üzenetére
Rég beszéltünk , hu ez is nagyon jó lett , és ezzel a vetítési képpel nagyon használható , ( valahol nekem is van egy ilyen régi laposellemes lámpám , még a nagyszüleimé volt) Te is és "hugi0" nagy mesterek vagytok , hozzátok képest én csak bele kontárkodik egy kicsit !!
-
vince
őstag
-
-
H-Zol
senior tag
válasz ZozzV6 #79340 üzenetére
Nállunk még nincs gond a gázzal , az elektródás az egy kis tudást ( ráérzést ) igényel , azt én is nagy nehéz mezőgépeknél használom , az én mostani gépem [kép] tud ezt is , azt is !! Teljesen jó a porbeles , két ismerősömnek is van , és próbáltam őket , de teljesen vállalható ( egy kicsit jobban fröcsköl és füstöl , de valamit valamiért ) !!
-
H-Zol
senior tag
válasz ZozzV6 #79337 üzenetére
Helló!
Hát azért marad még itt lámpa , még így is több mint az én kis gyűjteményem , pedig nállam is szaporodik !!
Gratulálok a tervezéshez és főleg a hegesztéshez ( vedőgázas , vagy elektródás hegesztővel hegesztetted ) , jöhettél volna hegesztős topikban , legalább pörgött volna egy kicsit , mert eléggé haldoklik ! Én sokat hegesztek ezzel is azzal is , nem laikus szemmel tudom ( látom ) , hogy nem mutatja , de sok meló volt vele , kíváncsi leszek a videóra -
FBLLMAG
senior tag
válasz ZozzV6 #79167 üzenetére
Isten hozott!
Nagyon érdekesek a hibrid (auto - lámpa) YT videóid. Is.
Múlt éven tervben volt, hogy Veled együtt összejön lámpás találkozó. (Régen találkoztunk. Ha érdekel, a következőn összehozható.) Amolyan retro találkozó. Régi, új lámpásokkal találkozhatnál, pár lámpáddal is összefuthatsz. Remélem lesz még jobb idő.
-
-
gyapo11
őstag
válasz ZozzV6 #67277 üzenetére
grafikonok gyártása a legunalmasabb legalább is nekem. Meg időigényes mert órákat ott kell lenni mellette és figyelni
Azt hittem, hogy csak beteszed a lámpát meg a telefont és nincs vele több dolog míg el nem alszik.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
vince
őstag
válasz ZozzV6 #67272 üzenetére
Örülök, hogy rendben vagytok
RC téren mi leragadtunk a Wltoys 12428-nál, de azt látom, hogy kb. nincs az a pénz, amit ne lehetne elkölteni erre a mókára"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
csibe1
addikt
A covid érdekes nyavalya; valaki épp csak megérzi más meg két hétig fel se tud kelni; mint az influenzánál.
Jók a tesztjeid, de ha már nem szereted csinálni akkor inkább ritkábban csináld vagy hagyd a fenébe; a muszáj az sosem jó.
Jobbulást nektek, gyógyuljatok meg minél előbb." Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
-
-szabi-
addikt
Jó újra hallani felőled, noha nem épp a legjobbak a hírek de legalább túl vagytok rajta.
Korábban épp téma volt, hogy többünknél szintén alábbhagyott a lámpa mizéria ennek legfőbb okát az egyre kevesebb akciós árral magyaráztuk.
Gyapo11 jól mondja, olyat csinálj amiben kedved leled. Meg persze lámpateszteket.
Viccet félretéve jobbulást. -
FBLLMAG
senior tag
Szia!
Már hiányoltunk.
Gondoltam, hogy ilyesmi a helyzet. És gondolom a modell RC is elvitt valamennyi időt.
Remélem a Covid nyavalyának nincsenek utóhatásai. A tüdő tiszta maradt. Elmaradt a tüdő gyulladás.
Nem felejtettem el, hogy mit ígértem, csak engem is elkapott ez a nyavalya, aztán meg jöttek a lezárások. Majd összefutunk előbb - utóbb.
Neked is áldott Husvéti ünnepeket.
-
gyapo11
őstag
Ha belefáradtál, akkor ne csináld, az olyan mintha munka lenne. Keress valami mást, pl. lámpák összehasonlítása párban. Ha egy fotón van két lámpa fénye, az jól láthatóvá teszi a különbségeket, szín, foltméret, fényerő. Vagy csinálj fényerő grafikonokat akku merülésig, vagy akku merülési görbéket, ezek is hasznosak és nem kell vele sokat dolgozni.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
bb.bocs
őstag
válasz ZozzV6 #65662 üzenetére
hmm . akkor jól értem: a 6800as akksival erősebben világít, de mégsem melegíti fel annyira , a samsung pedig hamar felmelegíti, ezért letilt, és alacsonyabb a max fényerő mint a 6800ason ami kevésbé melegíti fel de nagyobb fényt ad le vele ? (vagy csak tölteni kéne a samsungot de még nincsen öltőm hozzá)
más: látom vannak ilyen világítós gombok,vannak üvegek színesek. Gondolom a színes üvegekkel színt kap a fény... kérdésem az lenne hogy fw21pro hoz nem láttam csak fw21hez és más típusokhoz. hol tudnék ilyen gomb kupakot venni hátha ti jobban tudjátok? -
bb.bocs
őstag
válasz ZozzV6 #65621 üzenetére
nincs több kérdésem egy r.hadt lámpa és mit nem lehet vele stroboszkóp nagyon beteg kolléga szokott szivatni néha hogy villog remélem nem epilepsziás igazából az alapok tényleg elegek. azt vettem észre hogy nekem kb 18 fokosnak érzékelte a hőmérsékletet, rámértem külsővel, oylan 26 volt az átállítottam. egy dolgot nem ejtettél meg, hány fokra állítanád mikor kezdjen el visszavenni a fényerőből? nem tudtam miért ennyi ez a lámpa most már kezdem érteni, persze a dolgok 80%ának semmi értelme, de jó játék min maxot is fölösnek tartok állítani... nem ugrálósban használom majd ha valaha használom ,innentől fogva mind1 hány lépcsőben ugrik a hömérséklet hasznos, a gomb hasznos hogy hova gurik, az akksi szint is hasznos lehet... aztán kb ennyi a többivel max másokat szivatsz ja és a bekapcsolás is okos hogy milyen mósokon lehet bekapcsolni próbáltam telefonnal lekamerázni a strobót, konktrétan a videón nem látszik semmi befagyott, csak a gombnyomsát hallod, telefon korrigálta gondolom led szempontból mire számíthatok hány évig fog működni? ritkán fogom használni,jó ha van kategória köszönöm a segítséget és a hasznos videót ,megspóroltál egy rakás időt nekem.
-
zaskar
senior tag
válasz ZozzV6 #65532 üzenetére
Várom a tesztet! Nekem ugyan csak rövid ideje van meg, egyszer futottam vele, és nagyon tetszett. A fokozatok eloszlása pont jó, városban, helyzetjelzőnek elég az 1 lm, nem kivilágított, aszfaltos úton a 38 lm megfelelő volt, terepen pedig felkapcsoltam a 210-es fokozatba. Tehát ilyen célra is jól használható, bár a dobozán ott virít a felirat, hogy "Working headlamp". Ez biztató, amit a mechanikáról írsz, bár én itthoni tároláshoz nem szoktam behajtani, hagyom abban az állásban, ahogy használat közben van.
-
-
zaskar
senior tag
válasz ZozzV6 #64571 üzenetére
Szia! A NU35- nél hogy működik ez az akkus és elemes mód? Egyszerre benne lehet a beépített akku és a 3 db AAA elem is? Ha az akku lemerült, csak átkapcsolok elemes üzemmódra, esetleg magától is képes rá?
Többnyire futáshoz használom a fejlámpákat, arra megfelelne? Most egy Fenix HM65R-et használok, de jobb lenne egy kisebb súlyú és méretű lámpa.
Előre is köszönöm a választ. -
FBLLMAG
senior tag
válasz ZozzV6 #63941 üzenetére
Lenne más alternatívám is a Ledlenser palettájáról a GT MINI meg a Nitecore P30 -cal szemben. Hasonló méretben, de ez is "Nyúlra atommal..." lenne. Egyenlőre nem árulom el mi az, mert megígértem valakinek, hogy nem írok róla. De az adatlapja már a gépemen van.
A gyengébbik modell azt a "kell nekem" érzést váltotta ki, de őrült az ára.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz ZozzV6 #63799 üzenetére
Hát azért pl. ebben a tesztben én személy szerint a vetítési képektől sem vagyok elájulva... Oké, az első két lámpánál tök jó a vetítés meg a fényerő, de a 60-70 ezres ár nevetséges. A többinél meg általában siralmas a fényerő, és a vetítés is olyasmi vagy rosszabb mint sok zseblámpa.
Én ha több pénzt költenék lámpára szerintem inkább akkor is vennék egy combosabb zseblámpát, egy fejlámpát, normális akkukat, meg egy jó töltőt.Amúgy bicós lámpákból is van olyan ami inkább egy zseblámpa.
https://exposurelights.com/products/bike/mtb-lights/six-pack-mk10[ Szerkesztve ]
-
WestBam
Topikgazda
válasz ZozzV6 #63661 üzenetére
Simán, mint tudjuk a köznyelvben a sarokcsiszoló (ami már alapból hibás elnevezés, hiszen pont a belső sarkokhoz nem férsz oda vele) az egyenlő a márkanévvel, ami a flex.
#63662 peestike
Jaj, de régen hallottam én ezt, még valami Markos-Nádasból rémlik. Amúgy ha van lámád akkor ugye szereted az állatokat, mondhatjuk⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
WestBam
Topikgazda
válasz ZozzV6 #63344 üzenetére
Melóhelyemen felfelé íveltek a görbék, ment a business és mégis egyszer csak bejelentették, hogy gáz van, nincs pénz. Ha akkor nem injektálnak be "néhány" dolcsit akkor már máshol lenne a melóhelyem. Egyébként azóta is felfelé ível (szerencsére) az eladásunk, még sincs "ereszd el a hajam", pl. tavaly soha nem látott jó évet zártunk, de a bónuszt mégis megvonták. Szóval egy név, egy távolra visszanyúló stabil múlt és a pörgő eladás sem jelent semmi olyat, amire azt lehetne mondani, hogy 100% a biztonság. Törékeny gépezetek ezek a gazdasági társaságok.
⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
WestBam
Topikgazda
válasz ZozzV6 #63270 üzenetére
Idén a harmadik? Azt hogy? Én idén is vettem mér vagy sokat
A két Ledlensert is január-február körül vettem, most is vettem egy Nitcore-t, de van itt még Maglite, Olight...
Mentségemre szóljon az utóbbi 2-3 hónapban egy elemlámpát vettem csak.⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
-
istika
tag
válasz ZozzV6 #63207 üzenetére
nemtudom vetted e az adast h a blf lampam rossz volt es par masodperc utan villodO fennyel kikapcsolt, ebbol kifolyolag nemis nagyon tudtam kiprobalni...masreszt ne mond nekem h egy gagyi gyereklampa meretu 30 dollaros kis lampa ugyanazt tudja mint wgy 100 dollaros aminek a fenye allithato.mer akkor ilywn alapon jo lesz a twlefonom fenye is...ha ennyire jo a 30 dollaros blf akkor minek vesz valaki 100 dollaros nitecore fenix vagy barmilyen mas markat?bar valszeg annyira nem ertek hozza mint pl te de akkor aruld mar el h miert van x mas marka, aokkal dragabbak x mas paramwtwrrel es miert nem wleg mindenkinek a blf a6 tipusu lampa ami olyan mint egy gyerekjatek?
[ Szerkesztve ]
-
Vertigo18
addikt
válasz ZozzV6 #63094 üzenetére
Ugye, hogy ugye?
No, van olyan fejlámpa, ami külön kapcsolós a mód és a ki/be kapcs. szempontjából, 18650-essel vágtat, Usb-s tölthetőséggel rendelkezik és a fejtartó része nem csak körbe megy a fejen, hanem felül is?Mert akkor gyorsan megrendelem Westbam címére, nehogy megtudja a nejem az újabb lámpát!
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
-
-
törölt tag
-
FBLLMAG
senior tag
-
Lacerta
aktív tag
válasz ZozzV6 #62942 üzenetére
Ennek technológiai okai vannak amiket már nem tudok megmagyarázni.
Mert a kék komponenst a mag adja ( a fehér led voltaképpen igazából kék ), ennek jobb a hatásfoka, a többi színt pedig a fénypor, amit gerjeszt, annak pedig nem annyira, mivel magasabb energiájú ( kék ) fotonnal gerjesztem, és alacsonyabb energiájú ( kéktől hosszabb hullámhosszú ) jön vissza cserébe ( nagyon leegyszerűsítve ).
[ Szerkesztve ]
-
MittuDomain_
őstag
válasz ZozzV6 #62909 üzenetére
Jó, ez meggyőző érv ha megint leteremtenek a lámpák miatt.A Q8-al hatalmas mákom volt: egyrészt én vettem át, így nem vették észre, másrészt valamiért a BG visszatérítette az extra akciós 30$ ár harmadát. Leigazolt átvétel után pár nappal. Írtam nekik, hogy miért, de nem reagáltak, nem is értem.
Ez nem az első eset, korábban is volt valami extra akciós BG cucc, amiből még visszaadtak némi pénzt, valami 20% körül.Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz ZozzV6 #62891 üzenetére
Ilyenkor jön jól a műanyag üveg, tükör. Nálam több mint 1 m magasságból kapta el a csempe élét, és semmi repedés. A fej eleje kicsit behorpadt, ennyi. A MINI Maglite -ok robosztusabbak, ahogy a Fenix, Nitecore lámpáim is, a Led Lenser -ről nem is beszélve. A Maglite tükre nagyon mély. Volt (van) Nitecore MT20C lámpád, ehhez képest 2x méllyebb a tükre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest