Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Mikrotik routerek
- Milyen routert?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- ASUS routerek
- Windows 10
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- OpenMediaVault
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
-
IT café
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bul07
nagyúr
Ha már sok jó lámpáról volt szó akkor egy gagyi is hagy jöjjön
(Vertigo18 ne is fájdítsd a szívemet Solarstorm T4-el , előbb utóbb magamnak is rendelek egyet )Gearbest oldalról SK98 CREE XML - T6 1200LM
Hol is kezdjem
Mikkor kibontva kezembe vettem észrevettem hogy valami csörög benne, hát nem a lencse volt beesve
Megnézve azt tapasztaltam hogy semmi se tartja a helyén a lencsét, ha visszanyomom a helyére akkor megáll a helyén de ha véletlen egy kisebb nyomás éri akkor egyből be is esik, gondoltam rá hogy egy kis pillanatragasztóval beragasztom, egy kicsit egy ponton hogy azért azonnal ne essen beKülseje is gagyi képekkel ellentétbe a bekapcsoló gombja se neon zöld hanem az a gagyi fekete, kapcsoló is gagyi, az oldalán semmilyen írás sincs
drivere is egy gagyi ahogy mértem max 1.6A tud , bár lehet hogy még ez is sok neki mert a csillag alatt semmilyen anyag nincs egy vékony peremre fekszik fel a led csillagja , de tényleg vékony jó ha van 1mm, így erősebb driverrel simán le is olvadna a led
Driver csere így szóba se jöhetA zoom rész kihúzva oldalra billeg, nem kicsit nagyon, az ebay-es gagyim nem billeg ennyire
A termék lapján vannak olyanok akik nem ilyet kaptak szerintem kifogytak a minőségiből és berendeltek egy adag gagyit
Képek(gondolva a mobil nettesekre linkelve a többsége)
[link] , [link] , [link] , [link]( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
holderes
tag
-
veterán
válasz Ciccuka #22690 üzenetére
(#22689) erik365
Nincs azzal gond, csak azt nem értem igazából hogy miért fontos hogy a Li-ion akksi is bliszterbe legyen, meg rá legyen írva minden.
Amikor itthon vettem az Olight M3XS-UT lámpám, gyártó "saját" akkujából is vettem hozzá pár darabot.
Nem értem hogy még milyen csomagolásba kellene benne lennie az akksinak?[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
Ciccuka
veterán
válasz jozsi252 #22688 üzenetére
Miért ne lenne? Itthon is lehet kapni ilyen Li-ion akksikat
Linket tudsz (eredeti csomagolással együtt és akksin minden fontosabb adat is rajta legyen - ami jelzi, hogy kereskedelmi forgalomba szánt hétköznapi embereknek)[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
veterán
válasz Ciccuka #22679 üzenetére
"Olyan, hogy eredeti olyan nemigen van"
Miért ne lenne? Itthon is lehet kapni ilyen Li-ion akksikat. Semmivel sem másabb mint egy eneloop akksi, vagy bármilyen más.
Olight, Fenix, stb.. nem saját celláit rakja bele, hanem úgy veszi őket pl. Panasonic-ot, felmatricázzák és úgy adják tovább. Ezeknek a nagy gyártóknak nem is nagyon van saját gyártósoruk akksira, sőt igazából fölösleges is lenne.
iPhone 16 Pro Max
-
DrDante666
tag
Sziasztok! A Roche F12-nek milyen kapcsolója van? A nagyobb, könnyen kapcsolható, mint a Convoy S2 féle vagy a kisebb, kicsit nehezebben, szinte ujjheggyel nyomható Convoy S2+ féle.
Azért kérdezném, mert egy olyan lámpát keresek éppen ebben a kategóriában, amelyiknek rövid reflektora (mint az S2+ féle) és kesztyűben is könnyen kapcsolatható gombja (mint az S2 féle) van. -
csucsotke
aktív tag
válasz jodzsy #22652 üzenetére
Köszönöm a tippet, elgondolkodtam a dolgon, de úgy érzem nem tudok szintet ugrani egy C8 megléte nélkül Végülis megrendeltem egy Convoy C8-at, de 2100mA-es driverrel, és op refiset végülis. Az S2-m 1400mA-es, 50percig ment legmagasabb fokozatban(az asszony azzal világította a falat festéskor) és bírta, nem volt forró de meleg volt az tény. Úgy kalkulálok, hogy ekkora lámpafej jobban tud hűteni, mint az S2, aztán majd meglátjuk.
-
Ciccuka
veterán
válasz macmelon #22667 üzenetére
Olyan, hogy eredeti olyan nemigen van, mert ezek a Sanyo, LG, Sony, Panasonic, Samsung cellák ilyen formában biztosan nem kerülnek kereskedelmi forgalomba. Ezek gyártók számára megvásárolható cellák.
Itt nézz körül azért (akad például gyári is Olight, de lehet ez is a nagyoktól veszi a cellát és csak felmatricázza azt):
[link] [link]Gearbest olcsó, de gyakran koszos akkut küldenek.
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
Ádyka
őstag
válasz Cseri81 #22674 üzenetére
Nem rossz lámpa, csak közel sem tudja azt amit az eladó állít róla. 90 wattot nem etetnek meg a ledekkel, hanem csak olyan 25 watt körül. Azaz a ledek kb 1/3 -át sem világítják, mint amennyit tudnának. Ennek fizikai korlátai vannak, ugyanis nem tudják meghűteni a 9 db ledet. Ez kb annyit tud, mint 3 db ilyen led normálisan kihajtva... vagy kevesebbet.
Az akksik, amiket meg árul hozzá, gyakorlatilag nagyobb kapacitású kondenzátoroknak felelnek meg, rövid üzemidővel.[ Szerkesztve ]
-
WestBam
Topikgazda
válasz macmelon #22673 üzenetére
BG-on nem olvastam még semmiről, hogy kamu lett volna. GB-en volt néha probléma ezzel-azzal de pl. az s2+-oknál volt is visszatérítés ha jól olvastam még a blf fórumon is írtak ilyeneket, hogy aki nem eredetit kapott annak volt refund e miatt. Nekem személy szerint nem volt gondom azzal amit onnan vettem de még csak ez az egy rendelésem volt tőlük és minden rendben ment, szállítási idő is teljesen átlagos volt. Sokaknak nem, hónapokig húzódott. Ha olcsóbban szeretnéd akkor GB ha biztosan és gyorsan akkor BG. Szerintem. A nagy árkülönbség miatt én szimpatizálok velük, a tatár meg nem hajt ha rendelek valamit tisztában vagyok a buktatókkal is.
⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
Cseri81
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsotokat kérném...
Szeretnék egy kicsi, de valóban erős zseblámpát, amit a ház körül tudok használni, esetleg ha elmegyünk az erdőbe akkor ott is megállja a helyét! Sokszor őzek, egyéb vadállatok is megkörnyékezik a házat, ezeket is megnézném a sötétben, tehát az sem baj, ha 500-600m-re jól látok vele! Árban 10-15ezer ft-ig gondolkozom!
Láttam egy ilyet, de mielőtt választok, megkérdezem a profikat...http://utazas-szabadido.vatera.hu/utazas_kempingezes_kellekei/lampa_vilagitoeszkoz/zseblampa_kezilampa/legerosebb_lampa_skyray_king_90w_9x_cree_xm_lr8_2163751376.html
Köszi!
-
cbrfireblade
aktív tag
Üdv!
Van valakinek információja a Convoy L2 lámpáról?Érdemes megvenni a C8 mellé vagy nem tudhat sokkal többet?
-
G@ben
addikt
Pár nap türelmet kérnék, hogy megtaláljam a linket, ami meg lett rendelve és ne kelljen találgatni, csak most iszonyúan el vagyok havazva! Igyekszem pontos képet adni, hogy mi is lett rendelve!
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
veterán
válasz macmelon #22667 üzenetére
Elég sok forrás van, csak hogy párat említsek. Banggood - Gearbest - Fasttech
Itt a lényeg nem is igazából a webshopon van, hanem hogy milyen márkát rendelsz. Amúgy EU-s forrásnak az nkon is nagyon jó. Árak terén is és kínálat terén is.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
macmelon
csendes tag
Szerintetek, ha a lámpáimhoz védett 18650-eseket szeretnék rendelni, és tuti biztos szeretnék lenni benne, hogy nem hamis, a védelem főleg biztosan frankó, és az árban nem a legolcsóbb a cél, akkor mi a jó rendelési forrás?
-
csaby9
tag
válasz WestBam #22664 üzenetére
Természetesen nem magát az eladót akartam minősíteni hanem magát az aliexpresszt.
(#22665) alex89 Igen valóban én a képeket nem néztem. Érdekes mert az összesnél 2/5 módot írnak a csillagossal pedig ez nem igaz. Fasttechben még nem csalódtam pedig több $100 elköltöttem már ott.
Én amit rendeltem eddig egy s2+ és kettő db c8 mindhárom lámpa módváltós,nem csillagos driverrel.
Majd légyszi írd meg neked milyen lámpa jött, egyre jobban érdekel ez a téma.[ Szerkesztve ]
Oneplus 6t / LG Nexus 5
-
alex89
senior tag
válasz csaby9 #22663 üzenetére
Ha megnézed a fasttech-es képeket kicsit közelebbről mindegyik S2-ben és S2+ ban ott virít a csillagos driver
[link]Én Aliexpressen vettem a Shenzhen Convoy Electronics Co., Ltd.-től, remélem a héten megérkezik, majd beszámolok esetleg képeket is csinálok, hogy milyen.
''A bolygó működése során kritikus hiba lépett fel. Az ember.exe file súlyosan sérült. A rendszer leáll. Próbáljon meg egy újabb evolúciót.''
-
WestBam
Topikgazda
válasz csaby9 #22663 üzenetére
"fasttech sokkal megbizhatóbb mint aliexpress"
Aliexpressen a Shenzhen Convoy Electronics Co., Ltd.-től vagyis közvetlenül a gyártótól szokás rendelni, ő lenne Simon így ha valahonnan nem kapsz hamisítványt akkor az az aliexpresses bolt
-
csaby9
tag
válasz alex89 #22662 üzenetére
Én azért kételkedem benne, hogy eredeti mert fasttech-en az összes convoy módváltós fasttech sokkal megbizhatóbb mint aliexpress és nem hinném hogy itt csak régebbi lámpák lennének. Amugy ha tényleg ez a csillagos driver lenne a legújabb convoyokban akkor elég nagy vissza lépés lenne.
Csak egy példa, hogy más is gondolja úgy mint én.Oneplus 6t / LG Nexus 5
-
alex89
senior tag
válasz csaby9 #22661 üzenetére
Ha Simon-tól vette nem hiszem, hogy hamis. Szerintem egész egyszerűen a régi módváltós Nanjg 105D-ről valami miatt kezdenek átállni erre a csillagos Nanjg 105C-re és gondolom néhol még van a régiből. Nekem is a napokban fog érkezni egy S2+, kíváncsi vagyok abban mi lesz.
''A bolygó működése során kritikus hiba lépett fel. Az ember.exe file súlyosan sérült. A rendszer leáll. Próbáljon meg egy újabb evolúciót.''
-
WestBam
Topikgazda
Szerintem alap problémák vannak itt az S2-vel kapcsolatban.
Amit mi szoktunk ajánlani az a legerősebb kiépítés: 8*7135 Nanjg 105D driverrel, ebben a verzióban lehet váltani a 3 és 5 mód között a legkisebb fokozaton.
Ami G@ben lámpájában van driver az másik fajta 7135 a sok közül.
Itt két dolgot tudok feltételezni:
1: nem erős hanem valamelyik gyengébb driverrel lett a lámpa rendelve
2: nem a 2 csoportos hanem a 4 csoportos 8*7135 lett hozzá rendelve
Eddig még nem volt szerintem senkinek gondja ezzel, így biztosan valami félre lett nyomva vagy írva a rendelésnél.⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
Vertigo18
addikt
válasz erik365 #22658 üzenetére
Valami ilyesmi. Volt itt korábban egy kis "ismeretterjesztés", ugyanis Simontól a bal oldali, csillagos driverrel jött az S2+. És ugye nem lehetett módot váltani a 3-5 között. Aztán jött itt egy ötlet, hogy talán a négy csillag mindegyike egy-egy mód (ha jól értettem), és úgy lehet őket aktiválni, hogy a kiválasztott csillagot egy vékony csíkkal a mellette lévő "kerethez" forrasztjuk...
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
erik365
senior tag
Erre gondoltok?
1.4 T-jet M32
-
-
Vertigo18
addikt
De nem úgy hirdette?
Tisztán emlékszem, hogy a hirdetésben, amit linkeltél, le volt írva, hogy hogyan kell a KÉTFÉLE mód között váltani!
Alatta pedig az volt, hogy 4 féle módot tud, ha inkább azokból "kéred" a kétfélét.
[ Szerkesztve ]
-
G@ben
addikt
Megjött a válasz Simontól: ezzel a driverrel nem lehet váltani a módok között.
-
jodzsy
csendes tag
válasz csucsotke #22651 üzenetére
Ha huzamosabb ideig akarod használni és nem akarod,hogy elfüstöljön, egy Courui D01 egy nagyon jó thrower, smo refis és nem melegszik.Hosszú üzemidő mellett a nagy refi miatt jóval határozottabb a hotspot is így messzebre is visz mint a C8, button top akksi kell bele 3 db,ajánlott lámpa,de nem edc kategória,súlya üresen kb 0,5 kg.
Hpsafl írt is egy jó kis tesztet róla a fórumba,nehézsúlyú darab , de nekem így is bejön,kell hozzá egy övtáska,vagy egy hátizsák,mint a régi mobilokhoz.
Ha pedig C8 akkor a helyedben számításba venném a Eagle eye X6 XP-L HI lámpát is,de akár ez,akár C8 a választás, nyáron High módban 3A-en percek alatt fórósodik a lámpatest.[ Szerkesztve ]
"Kifogásolni, fölényeskedni bárki tud; tanulj meg mindenkitől tanulni.”(Weöres S.)
-
csucsotke
aktív tag
Gondolkodok még Convoy C8-n, magamnak a fa alá. A 2800mA-s verziót lehet maxon járatni hoszabb ideig is? Bírja a hűtése? illetve melyik refis a jobb a smooth vagy az op? Közelre már van S2-m ezt inkább távolra tervezem.
[ Szerkesztve ]
-
csucsotke
aktív tag
válasz Pukkancs #22645 üzenetére
Szerintem meg simán ideérhet, szóval kell egy adag pech, hogy ne sikerüljön, de akkoris ünnepek között is befuthat.
Tavaly Karácsony előtt pár nappal rendeltem az ebayről, és szilveszterkor kézbesítették, 10 naptári nap körül volt. Fasttechről szokok még az max 3 naptári hét. a többit mondjuk nem ismerem. -
WestBam
Topikgazda
válasz Pukkancs #22645 üzenetére
Szia!
Karácsonyra idén már nem adsz hacsak nem valahonnan itthonról be nem szerzed a kis pakkodat. Már nem fog ideérni szinte biztos
Árakat a webshopokban tudod megnézni
grabberKellemes pakk, rendeld meg bátran!
Hogy honnan? Ahol jók a tapasztalataid és esetleg kapsz utána pontokat amiket később felhasználsz, vagy ahonnan a legolcsóbb beszerezni. (pl.:banggood, gearbest, fasttech)
erik365
Kéne már ide a fórumra egy facepalm emoji is
Predator2Én gearbestről rendeltem 4-es pakk icr samsung akkukat, eredeti és ide is ért vállalható idő alatt. Ha onnan nem akarod akkor banggood-ot tudom ajánlani, velük még sosem volt bajom, posta is gyors általában 2-3 hét mondjuk most erre sem vennék mérget az ünnepek és akciók miatt. Akkuk általában jelentősen drágábbak onnan mint a gearbestről.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Sziasztok!
Szeretnék most karácsonyra újra rendelni magamnak lámpát
C8,502b,S2 Trustfire 2500 és Nitcore I2 van.S2+,Opus BT-C3100 és Panasonic NCR18650B Protected Rechargeable 3400mAh 3.7V 18650 néztem ki.
Az S2 nagyon bevált,emiatt szeretnék egy újabbat.
Opus ha jól tudom elég sokat tud
Panasonic jókat olvastamKaphatnék erről véleményt és hogy így rendelhetem-e és ha igen honnan?
-
erik365
senior tag
Front van mostanában? Vagy mi? Vagy mindenki ennyire lusta?
1.4 T-jet M32
-
Pukkancs
aktív tag
Sziasztok, karira ajándékba elemlámpát szeretnék adni, valószínüleg Convoy S2+ lesz, ehhez szeretnék egy töltőt és egy pótakksit is adni, kb 5-10k közötti a keret, mit ajánlanátok? Belefér egyáltalán a keretbe ez így mind együtt?
-
Predator2
addikt
Helló
Melyen akkut ajánlotok most S2+-ba? Amit rendelni akartam [link] nem tudják beszerezni, így másik kellene helyette, ami jó árban van/akciós!
Lehetőleg ne gearbest-ről mert simlis cég (szerintem).THX
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
alex89
senior tag
válasz salytmasztor #22642 üzenetére
Ezt azért nem mondanám, egy eredeti ultrafire lámpa valószínűleg jobban meg van hajtva mint ez, tehát akár tudhatja a 250 lument is, erről pedig nem tudni mit tud, jó eséllyel kevesebbet.
ui.: pl az én egyik lámpám leírás szerint 2000lm a valóságban 300körül
[ Szerkesztve ]
-
alex89
senior tag
válasz salytmasztor #22640 üzenetére
Szerintem ne foglalkozz ezekkel az adatokkal mert mind kamu, egy Q5 led 1000mAh-val hajtva is max 250lument tud gyári adat szerint.
-
salytmasztor
aktív tag
Most akcióban 2$-ért van (fekete) SK68 GearBest-en, viszont ennél 250Lm-et ír, a többinél 350-400-at.
Most akkor ebből nem érdemes rendelni, mert ez nem a "klasszikus" SK68?[ Szerkesztve ]
-
Auratech
őstag
Fasttechről rendeltem mindent. A tartóból is vagy 6 db-ot. (Nem tartozék, külön van a bike light kategóriánál..) Ahogy néztem a Fasttechen, az sh98-as most Cree XM-L T6 névn fut.
Cree lámpa
A led fényforrást általában nem szokták kamuzni. Az XM-L T6 a kulcsszó, vagy valami változata. Az akku meg 16850-es legyen, akkor biztosan világítani fog. Az én lámpámnál a szerencsés az volt, hogy a legnagyobb, leghosszabb pana védett akku épp belefért még.
Javaslom, hogy a konkrét termék, webbolt ajánlatával tölts el egy kevés időt. Érdemes a lámpákra rákeresni, esetleg a youtube-n bemutatóra... A valótlanságok általában kiderülnek. Más céggel tapasztalatom nincs de az olcsó árak miatt irgalmatlan kockázat sincs.
Tartót egyébként kínai mindenes boltban is lehet venni potom pénzért. Ha jól emlékszem van kicsi, meg nagy. Az én lámpámhoz a kicsi passzol.Auratech Field Recording
-
Winne
nagyúr
válasz Auratech #22622 üzenetére
Köszi szépen!
Jó megoldásnak tűnik ez a kettő, az ára sem veszélyes a nálunk biciklis boltban kapható akármilyen biciklis lámpához képest. Lehet venni amúgy hozzá való tartót is, vagy akkor már érdemes olyan csomagot venni, ami tartalmazza azt alapból?
Ami még felmerült bennem, hogy hogyan tudom egy hirdetésből kiszűrni, hogy az vajon gagyi, jóval a névleges alatt teljesítő darab lesz, vagy valós értékek vannak rajta? Alit és társait el is kell felejteni?
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
korn
aktív tag
válasz Szirtimorc #22629 üzenetére
2-3 Amperes elég lehet
-
yohnsee
tag
válasz Vertigo18 #22632 üzenetére
Egy dolgon gondolkodtam el, de lehet, hogy csak mohó vagyok. Ezekből az okos töltőkből nem létezik olyan, ami már automatikusan támogatja a magasabb feszültségű (4.2V) cellákat? Mert ehhez az van odaírva, hogy "maybe". Nos ez nekem nem sokat mond.
Szerk.: Tudsz olyan honlapot, amin csak EU-s eladók termékei vannak?
[ Szerkesztve ]
AVR
-
yohnsee
tag
Hali!
Még egy töltőre kérnék ajánlást tőletek. Ezt néztem ki, nagyon megtetszett a tudása (Li, NiCd, NiMh) szóval majdnem mindent tud tölteni, kijelzős. Ebben a kategóriában van esetleg ajánlottabb? Hosszú távra gondolkodom, szeretném egyszer megvenni, de az nagyon jó legyen. Nem baj, ha egy kicsit többe kerül.AVR
-
Szirtimorc
aktív tag
Sziasztok!
Tönkrement a fejlámpám
Kiderült, hogy az elemtartóban levő kis alkatrész - valószínűleg biztosíték - a hibás, jó eséllyel kábelzárlat miatt (típushiba). Mivel lítiumos akksival használom, így nem kéne, hogy zárlat miatt kigyulladjon a fejem. Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek milyen értéke lehetett a kis biztinek? Petzl Myo RXP a lámpa.Itt jól látszik, miről van szó (a piros kábel végén levő kis valami):
http://brightbit.blogspot.hu/2012/10/another-petzl-myo-xp-repair.html
Az ördög nem alszik, azért vörös a szeme.
-
WestBam
Topikgazda
-
WestBam
Topikgazda
válasz 5-ös kezelő #22624 üzenetére
Ok, így már világos.
Amit linkeltem van akinek bejött. Kínai, valszeg ebben is nagy a szórás
SK68 két fajta van nekem még azok is különböznek pedig méretre ugyan az a két gyártó terméke.
Igen pontosan ebay-es rendelés volt, ha ez segít akkor leírom:arany színű t6 leddel szerelve. Igazából nem jártam utána mi volt a baj de vagy a hajszál vékony kábelezés vagy a hibás összeszerelés. Szerintem csak a kábel olvadt szét de lehet, hogy a driver is oda lett[ Szerkesztve ]
-
Auratech
őstag
válasz WestBam #22623 üzenetére
Köszi. Esetleg összerakok egy átgondoltabb, helyesírási hibák nélküli bejegyzést több képpel a két fókuszálható lámpa lehetőségeivel. A fényrajz egy mozdulattal állíthatósága nálam bevált. Az akár erősebb de nem változtatható fókuszú lámpákat, köztük 50e Ft árral is a bicajboltban, próbáltam de nem voltam megelégedve a lehetőségekkel, a kötött fókusszal és a zacskóban lötyögő akkuval, dróttal.
A pana3400-as akku fullon kibír bő egy órát, takarékon három-négyet, amivel gyakorlatilag egész héten elmászkálok. Mondjuk azért kétnaponta töltöm őket, hogy ne érjen meglepetés (Nitecorei4)
Az egyetlen veszély, hogy a bolt előtt a bicajt letéve a véletlenül bennhagyott lámpát kilopják.
Mikor lekapcsolom, kiveszem.Auratech Field Recording
-
salytmasztor
aktív tag
Direkt kivártam Black Friday-t, de sajnos nem igazán voltak komolyabb akciók.
Ha a következőkre látok valami normálisabb leértékelést, akkor most már berendelem őket:Lámpák:
- SK68 (több darab, több helyre, családtagoknak, talán 1-2 barátnak is ajándékba)
- BLF-A6 (ha lesz akcióban, kb 6000-8000Ft környékén)
- Q5 (kerékpárra...nem mintha sokat bicikliznék este, de nem drága, így megéri)Töltő:
- Xtar MC1 Plus
- később talán XTAR VC2 Plus - Itt a kijelző nagyon tetszik, bár jóval drágább, mint a kijelző nélküli.Akku:
Ezt még nem tudtam eldönteni.
- LG/Samsung/Panasonic 3000-3500mAh, 3.7V vagy nagyobb, védett vagy nem?Ha bármi észrevételetek vagy tippetek van, ne tartsátok vissza, mivel még nem rendeltem meg ezeket.
[ Szerkesztve ]
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz WestBam #22623 üzenetére
Nem, én az általad ajánlott toldósat cikiztem, ahhoz képest az sk68 is jobb. Kollégám használ bicajra 14500 akkuval, fél órát bír ultrferi-szerűséggel. SK98 persze h jobb, de piacról eltűnt teljesen. Te kitől rendelted, ami elégett? Nehogy belefussak / ebayen láttam 10-es csomagban, azzal szemezek /.
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
WestBam
Topikgazda
válasz Auratech #22622 üzenetére
Király vagy, köszönjük a képes beszámolót!!!
Engedelmeddel betettem gyorsan a téma összefoglalóba a bringás kérdéshez
5-ös kezelő
Winne SK68-as lámpáról írt, amit te is ajánlanál neki az az SK98/SH98 abba fér a 18650 bele, az égett szét nekem pár másodperc alatt, mint látható többen is használjátok megelégedéssel, ez jó hír[ Szerkesztve ]
-
Auratech
őstag
Csak a bringázás miatt írok.
Két éve használok naponta a bringámon két SH98-as lámpát(ultrafire) 16850-es védett pana akkuval. 10$ a lámpa, 9$ az akku/db. összesen tizen pár ezer forint, töltővel együtt. A kapható bicajos lámpák ekkora fényerő mellett drágábbak és nem konfigurálhatók szabadon.
Gyakorlatilag 7-900lm /db a tényleges becsült fényáram. A lámpák fókuszálhatóak, időjárásállóak.
Tartóként egyszerű, filléres, bepattintós megoldást használok, amit nem csavarral, hanem erős, fekete kábelkötegelővel szorítottam úgy, hogy mozgatható(dönthető) maradjon.
A két lámpa részben biztonság miatt, részben a nagyon jól, rugalmasan kialakítható fényrajzolat miatt van fenn.
Fókuszált állapotban az vetített fényerő csökken, de adott területre több jut. Hátrahúzva teljesebb a kényerő, ekkor terít kb 60 fokos szögben, ami bőséges.
Bicajúton közlekedve az egyik lámpa közelre terít, a másik előre fókuszál. Az éles rajzolat miatt szemből egyáltalán nem zavaróbb, mint egy olcsó 100lm-bicajlámpa.
Erdőben, vagy forgalom nélkül viszont büntet a két lámpa.
Az egyik félig húzva bevilágítja a közeli környezetet, a másik távolabbra néz. Minden prímán látszik.
Ami még lényeges, hogy a keresztutcába távolról bevilágítva a takarásból óvatlanul érkezőket az éles fényrajz megállítja, fékezésre figyelmezteti.[ Szerkesztve ]
Auratech Field Recording
-
veterán
válasz BullZeye #22618 üzenetére
Én a BLF lámpába az LG INR18650MJ1 3500mAh 10A-es akksit használnám. Én még mindig tartom azt hogy 1 akksis lámpába a lehető legnagyobb kapacitású akksit válasszuk.
Én ezt használtam az X60-ba akkor most az S2+-ba, illetve a Xtar H3-ba is ezt használom és hibátlanok.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
Vertigo18
addikt
válasz WestBam #22614 üzenetére
Tényleg nem lesz túl egészséges az S2+ bicajra, már nem Winnienek, hanem a szembejövőnek! De nem lehet mondjuk középső fokozaton, kicsit lejjebb állítva? Elvégre nagyon sokoldalú, majdnem tökéletes lámpa...
Srácok, akkor most mi lett a vége a "kamu!fail/original" S2-es párbeszédnek? Elküldik a csillagos drivert Simonék, aztán amolyan "csináld magad" módon a külső gyűrűhöz az új gazdi forrasztja hozzá a számára szimpatikus mod csillagját?
[ Szerkesztve ]
-
5-ös kezelő
senior tag
Az előbb linkeltet ne vegyél sztem, én is vettem hármat a hosszabbító miatt. Gyatra a fénye és kidolgozása, mélyen ár alatt tudtam továbbadni rajtuk. Amit te linkeltél /sk68/ jobb fénnyel bír, piacos akksival fél órát tud kb.
[ Szerkesztve ]
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
Winne
nagyúr
Köszi szépen, átnézem őket.
@(#22614) -westbam-: ennél valami erősebb azért, ami szórja inkább a fényt a bicajon?
[ Szerkesztve ]
-
WestBam
Topikgazda
Szia!
Amiket linkeltél azokat is megtalálod az összefoglalóban, SK68 a nevük általában. Kiváló és olcsó mindenes lámpák, egy sima ceruza elemmel (AA LR6) mennek, esetleg 14500-as li-ion akkuval ami kisebb mint ami neked van.
Bicajra szerintem is gyenge lesz hacsak nem szeretsz lassan menni. Felettem íróval ellentétben ha nem akarod a szembe jövőt megvakítani akkor nem ajánlott az S2, akkor inkább valami olyan lencsés lámpát nézz, amibe belefér a 18650-es akku. ITT van ez a legolcsóbb lencsés és még bicajos tartó is van hozzá. Igaz nem lesz egy fénykard de ez talán jobban megteszi mivel ezt tudod akkuról üzemeltetni. Ha megmakkanna akkor tudsz ugyan ilyet venni T6 leddel is, na az már sokkal erősebb lesz és az sem sokkal több, mint 5$.⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
veterán
Az általad linkelt 2 lámpa, jó hogyha a 2-300 lument tudja, nem hogy 1-2000-et. Sajnos szeretnek Kínaiak nagyot mondani..
Bicajra meg amolyan mindenesre Convoy S2+ -t szoktuk ajánlani. Ár érték arány terén verhetetlen. Az valójában tud 1000 lument, igaz csak egy kis ideig, de tudja.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
Winne
nagyúr
válasz Vertigo18 #22611 üzenetére
Igazából nem is kell annyi, már az is sok, ha a felét tudja, főleg ennyiért.
Mit ajánlasz akkor ami kis méretű és cserébe olcsó és jól világít?
Az se hátrány, ha bicajra fel lehet tenni és a már említett akksival elmegy.
-
Winne
nagyúr
Urak!
Ezek a lámpák mennyire lehetnek jók? [link] és [link]
Tetszik, hogy ilyen pici és mellette bika.
Van itthon két másik lámpám, amikhez vettem anno akksit is töltővel, azt hiszem 18650, vagy valami ilyesmi a neve. Annak a töltőjével nem lehet ezt tölteni, ugye?
-
yohnsee
tag
válasz Avicularia #22573 üzenetére
Köszönöm neked is a hasznos infót! Remélem jó meglepetés lesz a fa alatt!
AVR
-
csaby9
tag
A csillagos drivernél nem fog villanni, a villanás csak az autómata módváltósnál van, a csillagos pedig nem autómata. A drivernél a szélén lévő körben réz csík a test ahhoz kell hozzá forrasztani a megfelelő csillagot.
Mode groups:
Selected by connecting one of the four stars to ground (the golden rim of the PCB)
Rotate the four stars to the bottom of the PCB:
Connect the 2nd star from the left to ground: 3-mode: Lo (5%) > Hi (100%) > Strobe
Connect the 3rd star from the left to ground: 3-mode: Lo (5%) > Mid (30%) > Hi (100%)
Connect the 4th star from the left to ground: 2-mode: Lo (10%) > Hi (100%)
Default (shorting no star): 5-mode: Lo (5%) > Mid (30%) > Hi (100%) > Strobe > SOSOneplus 6t / LG Nexus 5
-
G@ben
addikt
válasz Kozy10 #22602 üzenetére
Kinézetre ez az. De nem villan. Két darabom van, az egyiknél majdnem összeér a forrasztás a group 1-es csillaggal, a másiknál majdnem összeér a group 3-assal, pedig ugyanazt az elosztást kértem mindkettőnél. Bár mivel egyiknél sem ér össze, ugyanaz az elosztás.
Egyre inkább azt gondolom én is, hogy eredeti, de ez a módváltás még izgat.Vertigo: rendelésnél ki kellett választani, hogy melyik módot kérem a négyből, én az egyest kértem. Az itteni leírások alapján gondoltam, hogy ki lehet iktatni a villogást, illetve vissza is lehet hozni szükség esetén. De lehet, hogy az új verzióban ez már nem így van. Mindenképpen kiderítem Simonnál és beszámolok róla!
Ha véletlen nem kapcsolható ki a villogás, nem baj, kibírom! Az előbb viszont kipróbáltam a középső fényerőt (elvileg 400 lumen környéke, mivel ez már nem 40, hanem 30%-os megy) kivilágítva az utcára és elégedett vagyok az eredménnyel, elsőre azt mondanám, hogy bicajra elég lesz ez a fényerő is. És érdekes módon tényleg fehérnek tűnt a fénye nagyobb távon.[ Szerkesztve ]
-
Vertigo18
addikt
válasz Kozy10 #22602 üzenetére
Hát, ezt már baromira nem értem. A belinkelt S2-nél a leírásban tényleg szerepel a módváltás menete. 2 módra!!!
A második, linkelt drivernél meg tényleg ott van az a csillagos driver.. Amiben leírja, hogy 4 mode-os!!! Akkor most hogy van ez?
Van egy lámpája, ami 4 módot kellene tudjon, a leírásában le van körmölve, hogyan lehet 2 mód (!!!) között váltani, gyakorlatilag meg nem tud egyet sem???Ráadásul ezek a csillagok csak úgy ott "vannak"? Mert azt olvasom, hogy választható a 4 mód közül kettő, ízlés szerint, viszont gondolom, ha nem választ, akkor az alap 2 mode (3-5) lesz "bekötve...
[ Szerkesztve ]
-
Kozy10
tag
Ennek a verziónak kellene lennie amit linkeltél az előbb? fekete S2+
Ott van a leírásában, hogyan kell a módok között váltani:
How to change the mode group:
choose the low mode ,wait about 5 seconds ,when you see flashing ,close your flashlight.then open it , you can switch to 3mode group or 5mode group.amúgy a csillagos driver kapható Simonnál: [link]
eszerint eredeti driver van a tiédben -
csaby9
tag
Én nem rendeltem Simon-tól, csak a képed alapján mondom hogy nem eredeti. Én itt vettem és a képeken látható dísz dobozban belül szivacsos kaptam. A drivere módváltós és nem csillagos. Persze ettől még lehet, hogy a tied is eredeti csak nem mód váltós nem tudom létezik e mindkét fajta eredetiben, ennek utána kell nézni.
Oneplus 6t / LG Nexus 5
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- MIUI / HyperOS topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád