Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
yohnsee
tag
Sziasztok!
Lámpa téma, de mégse.
Gearbest-től rendeltem, expedited shipping-el, December 4. óta az áll a DHL honlapján, hogy "küldeményinformáció megérkezett". A GB saját bevallása szerint átadta a csomagot a DHL-nek, ez ügyben nyitottam is egy ticket-et a GB-n, de nem igazán sietik el a válaszadást. A DHL nem tud semmit. Volt valakinek hasonló esete?AVR
-
Kolty
aktív tag
Van valaki elvileg a prohardveren aki megrendeli magamfajta topáknak a külföldi dolgokat.
Őt hogy lehet megtalálni? -
Ciccuka
veterán
Érdekes lámpa:
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
macmelon
csendes tag
Na, egyből megcsináltam a kapcsolójavítást. Mivel pont ilyen kapcsolót nem olyan rég sikerült elbarmolnom, így végül úgy döntöttem, hogy nem szedem ki őket, hanem picit megemelve sűrített levegővel aláfújtam, majd egy kis kontaktsprayt jutattam alá. Működik, mint az álom, pedig már nagyon megutáltam. Sőt egyébként már szét is szedtem korábban, csak nem voltam elég okos, hogy ezeket megcsináljam. Nagyon köszönöm!
-
veterán
válasz krisztianAMG #22886 üzenetére
Köszi!
Rendeltem is EU raktárból 1db-ot. Nyilván minőségre nem egy Cottonpickers, de nem is az a lényeg, hanem hogy pontosan jelezze ki a feszt. Majd ha megjön akkor jelzek hogy mennyire pontos.
iPhone 16 Pro Max
-
Kameleon5
csendes tag
válasz alex89 #22884 üzenetére
Sziasztok! Nekem nem rég jött meg convoy M1, T6 3B leddel. Általam eddig látott ledes lámpákhoz képest ennek már meleg fénye van, U2 1B színe jobban bejön, 3B nekem már izzó hatású. A lámpa csillagos driverrel jött aliexpressről. Aki nem szereti a villogó üzemmódokat, annak szerintem jobb ez a csillagos megoldás. Leforrasztva a megfelelő csillagot ki lehet iktatni őket. Nekem így jobban tetszik, mintha gyenge módban villanna egyet.
A convoy M1 fénye(szórása) valahol a C8 és az S2 közt van, de picivel talán C8-hoz jobban hasonlít. (Mindegyiket OP refivel próbáltam)[ Szerkesztve ]
-
csucsotke
aktív tag
Lötyög az üvege ennek a kis lámpának(hogy szakadjon meg). Nincs nagy kedvem ezért levelezgetni, meg unboxing videót se csináltam. Piszok is van belülről a lencsén. Utálom ezeket a lámpákat, se szétszedni nem lehet, se semmi, de minden nőnek ez kell. Érdemes lenne megragasztani, vagy elolvasztja a ragasztót? Végülis csak ceruzaakkuval lenne használva.
-
jarre
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni abban hogy hol tudnék beszerezni Convoy S2 lámpámhoz övcsipeszt és/vagy fejpántot?
Vagy ha lenne valakinek felesleges,üzenhetne.
Köszönöm! -
veterán
válasz alex89 #22884 üzenetére
Ha jól tudom akkor 5.5A maxon.
Közbe böngésztem kicsit Banggoodon, és találtam egy ilyen Voltmeter cuccost. Szerintetek ezt lehet használni Li-ion akksi fesz mérésére is? Jó lenne ha nem kellene mindig a multimétert elővenni, hanem csak ezt pl.
0.28 Inch 2.5V-30V Mini Digital Voltmeter Voltage Tester Meter
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
alex89
senior tag
Sziasztok!
Ígértem, hogy jelzek ez ügyben... szóval megjött az S2+-om Simon-tól (U2-1A 2.8A). Biztos voltam benne, hogy a "csillagos" nem módváltós driver lesz benne, de érdekes módon ebben még a "klasszikus" Nanjg 105D van és természetesen a módváltás is megy a megszokott módon. LG HE4-es akksival hajtom, egyelőre nagyon tetszik, a fémkapcsolós verzió még inkább tetszett volna, de ahogy láttam az csak a piros/kék/zöld verziók sajátossága, nekem pedig a grafit kellett. Utólag belegondolva biztos meg lehetett volna beszélni vele, de most már ez van... Elsőnek T6-3B-vel kértem, majd módosítottam U2-1A-ra, a fénye elég sárgás így végül nem tudom biztosan melyik is lett, mert ránézésre meg 4C(#22883) jozsi252
Az lehet tudni, hogy "mennyit vesz fel" egy ilyen A6-os?[ Szerkesztve ]
''A bolygó működése során kritikus hiba lépett fel. Az ember.exe file súlyosan sérült. A rendszer leáll. Próbáljon meg egy újabb evolúciót.''
-
veterán
válasz Shrimplandhu #22875 üzenetére
Ehhez a lámpához ne sajnálj egy nagy terhelhetőségű akksit. Laptop aksik nem ilyenek, így mindenképp ajánlom hogy vegyél legalább egy 10A-es aksit.
Szintén ma jött meg[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
HUNgaroczel
tag
Sziasztok!
Hogy lehet szétszedni az új fajta Convoy C8 kapcsolós kupakját? Kapcsolót akarok benne cserélni, de sehogy sem sikerül a belső gyűrűt kicsavarnom, bár kezd kimaródni a lyuk is ami rajta van, van valami célszerszám hozzá? -
Kernel
nagyúr
válasz macmelon #22877 üzenetére
Van egyrészt a levehető membrán, meg az aranyozott felület, karcoló anyaggal nem szabad tisztítani, hanem textillel, vattapálcikával polírozni. Szárazon is lehet, vagy például alkohollal zsírtalanítani (ujjlenyomat természetesen nem kell rá).
Szereléskor a kijelzőre kell vigyázni, aki nem járatos ilyesmiben.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
alex89
senior tag
válasz salytmasztor #22876 üzenetére
Van több hazai forrás is, kicsit lentebb (kb 2 napja) volt róla szó éppen.
''A bolygó működése során kritikus hiba lépett fel. Az ember.exe file súlyosan sérült. A rendszer leáll. Próbáljon meg egy újabb evolúciót.''
-
macmelon
csendes tag
válasz Kernel #22874 üzenetére
Az IPC1 / BC xxx szériáknál is hasonlóan egyben van a két gombsor, van közös mozgása is, mégsem ez a fő gond vele (nem olyan zavaró, szerintem azt is rosszabb volt videón látni, mint tapasztalni), hanem a mikrokapcsolók kissé elcseszett konstrukciója, amikor nem érintkezik rendesen. Lehet rajta javítani egyébként, csak sajnos cserélni nem.
Ezzel én is szenvedek. Hogy lehet picit javítani? -
salytmasztor
aktív tag
1 (vagy 2) db normálisabb (LG, Samsung, stb) 18650-es akkut (3000-3500 mAh körül) hol tudnék beszerezni, ami kb egy hét (vagy max 2) alatt biztosan megékezne és az ára sincs elszállva?
Gearbest-ről úgy néz ki sosem fognak megérkezni az akksik, hiába rendeltem több mint egy hónapja, még fel sem adták azokat.
Ha jól látom EU-s Banggood raktárban sem tartanak akksikat.[ Szerkesztve ]
-
Shrimplandhu
tag
Megérkezett a snap up-os BLF A6. Még sose volt zseblámpám így nincs összehasonlítási alapom, de gyönyörű, igényes külseje van. Volt egy kis gondom a beüzemeléssel, de egy topiktárs segített Nem volt csontig rácsavarva ez egyik rész így nem érintkezett. Elsőre elég brutális fényereje van. Laptopból "mentett" akksijaim vannak a töltőm meg szerintem 4,2V-ig tölt. A jobb, erősebb akkumulátort meghálálná?
http://shrimpland.hu/
-
Kernel
nagyúr
válasz BullZeye #22870 üzenetére
Nem hiszem, hogy egyhamar át fogják tervezni, vagy eleve másképp csinálták volna, ha úgy gazdaságos lett volna. A felső sor is egyben mozog, a ház és két gombsor fröccsöntését át kellene tervezni.
Ha a gombokat külön-külön kellene berakosgatni, az összeszerelés idejét és költségét, gépesíthetőségét is befolyásolná.
Az IPC1 / BC xxx szériáknál is hasonlóan egyben van a két gombsor, van közös mozgása is, mégsem ez a fő gond vele (nem olyan zavaró, szerintem azt is rosszabb volt videón látni, mint tapasztalni), hanem a mikrokapcsolók kissé elcseszett konstrukciója, amikor nem érintkezik rendesen. Lehet rajta javítani egyébként, csak sajnos cserélni nem. De más töltőknél olyan kapcsolót nem használnak, így legalább érintkezési gondoktól nem kell tartani, vagy cserélhető is általában.
Ha a gombsor egymást összekötő, vékony műanyag szálait elvágnám, utána a gombok egymástól függetlenül, össze-vissza borulnának, lötyögnének, ami még gagyibb lenne. Ha szűkebbre veszik a réseket, attól pedig szorulhat, befeszülhet. Úgy lehetne kivédeni, ha egyes TV-k tasztatúrájához hasonlóan, a hajlékony szálak nem egymáshoz, hanem a házhoz rögzítenék a gombsort, csak ahhoz kicsit szűk a hely, illetve szintén az alkatrészek újratervezését igényelné.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
szbalogh
addikt
Ilyenje van itt valakinek? Funkcióit tekintve megfelelne de az akku kapacitását tekintve kétségeim vannak.
Nick: HE_Storm
-
BullZeye
veterán
válasz Flashback #22869 üzenetére
Ezért bosszant, mert végre egy tökéletes töltő, erre ilyen filléres szarral cseszik el az amúgy tökéletes szerkezetet. Írtam nekik egy mailt, hogy ezzel csinálnak e valamit, aztán várok, nem sürgős a dolog, viszont gagyit nem akarok venni, hiába qrwa jó, bosszantana, inkább adnák 5k-val drágábban, de legyen tip-top kívül belül. Spammelni kell őket, hátha észbe kapnak.
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
BullZeye
veterán
válasz Flashback #22858 üzenetére
Akkor ezek szerint tényleg ez az abszolút maximum amit kívánhatok töltésre?
Amúgy Gearbest-et néztem
szerk.
Viszont ahogy nézem hiába kerül 30k-ba majdnem, elég gagyi az alsó gomb, konkrétan ahogy megnyomsz egyet, mozog az egész sor.
[ Szerkesztve ]
-
szbalogh
addikt
Ledes asztali lámpát szeretnék venni, olyat, amibe 18650 akku megy, hogy hordozható legyen. Terítse a fényt, tehát inkább sok kis led legyen benne, természetes fehér árnyalattal. Óraszereléshez kell, tehát jó hosszú karja legyen, hogy messziről tudjam a terület fölé hajtani, ne legyen útban az alsó része.
Van valakinek ilyesmi kütyüje amit jó szívvel ajánlana?Nick: HE_Storm
-
WestBam
Topikgazda
Egyébként ezekről a pana akksikról hogy derül ki a kapacitásuk? Nekem is van, és csak onnan tudom mekkorák, hogy még emlékszem a vásárlásukra.
Ha veszel egy jobbfajta töltőt akkor meg tudod azt is, hogy pontosan mekkora az akkud kapacitása mivel kiírja azt is a töltés végén, hogy mennyit tudott beletuszkolni. Nyilván teljesen merített akkunál lesz ez az érték a leginkább mérvadó. Én pl. sosem merítem teljesen őket, jobb a békesség, szintén modellezős időkből megmaradt berögződés .
⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
hpsafl
tag
válasz Kozy10 #22862 üzenetére
Bocs, eredetileg Myers-nek ment volna
Szerintem azért nincs rajta, mert ezeket nem nekünk gyártják, hanem ipari célokra, pl a Tesla-nak, vagy a laptopokba, ott meg a kutya se nézegeti, hogy mi van ráírva.
Ha érdekelnek egy akkunak a tulajdonságai akkor a kódját és mögé a datasheet szótkell beírni gugliba. Itt nem csaka kapacitás látható, hanem a legnagyobb töltőáram, folyamatos,és esetleg pillanatnyi (10s) terhelhetőség, és különféle grafikonok is, ja és persze a fizikai méretek, sőt még a minimum kapacitást is meg szokták adni, mert a sima kapacitás az csak egy névleges érték.
[ Szerkesztve ]
Blogom: http://gearbest.blog.hu/ Egyedi kupon: gbkupon@gearbest.com
-
Myers
senior tag
válasz Kozy10 #22852 üzenetére
Nem sok ez ennyiért? A Gearbesten 4 db kerül 18-ba, érdekes, hogy 2 meg 11-be, 1 pedig 4,5-be. Ok, elvileg a GB-vel a tapasztalatok alapján sok a baj.
De pl fasttechen 10-ért van ilyenből kettes pack.
Egyébként ezekről a pana akksikról hogy derül ki a kapacitásuk? Nekem is van, és csak onnan tudom mekkorák, hogy még emlékszem a vásárlásukra.
http://www.muszaj.hu/
-
veterán
válasz Ciccuka #22857 üzenetére
Persze értem én. Bangiról pár napja jött meg 2db NCR18650B akksi, becsomagolva külön zacsiba, 3.62V-al. Ha többe is kerül Banggoodon mint GB-n, inkább onnan rendelek mert eddig nem csalódtam bennük soha. Gyorsan is megjönnek a csomagok.. Viszont GB meg sokat ül a csomagon amíg Postázzák.
(#22855) BullZeye
Skyrc termékek nagyon jók! Én amikor modelleztem (repülő, drón) akkor SKYRC-s töltőket használtam, és meg voltam velük elégedve teljes mértékben! Szóval biztosan nem fogsz mellé. Honnan akarod amúgy rendelni, és mennyiért?
iPhone 16 Pro Max
-
BullZeye
veterán
Ennél van jobb töltő a piacon hasonló áron +/-10k huf?
-
Kozy10
tag
Brand : Panasonic
2PCS NCR 18650B protected 3400mAh
2PCS NCR 18650B protected 3400mAh
Code: BGF182 Price: $ 13,00[ Szerkesztve ]
-
N3gro
aktív tag
Köszönöm mindenkinek, megnyugodtam. Csak már frusztált, hogy megjött az életem 1. hiperszuper lámpája, és nem tudom kipróbálni.
-
WestBam
Topikgazda
-
veterán
Semmi gond, nem vagy vele egyedül. Nekem 11.25.-én került Célországba Elküldve státuszba a BLF lámpám, de még mindig nem változott az állapota. Nemsokára Karácsony, így ezért itthon is megnő a beérkező csomagok száma, így akár több munkanap is lehet ameddig vám elé kerül a csomag.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
N3gro
aktív tag
Sziasztok!
11.26-án rendeltem a banggood-ról a következőket:
- XTAR H3 WARBOY
- Xtar-MC1-Plus
- Sanyo UR18650FM 2600mAhMivel a lámpához és az elemhez volt kupon, és egy vásárlásnál csak egy kupont lehet felhasználni, így 2 csomagban rendeltem meg. A lámpát már 8-án kézhez kaptam, azon volt is tracking nm., de a másik csomagot még nem. Kicsit már ideges vagyok, hogy majdnem egyszerre írta ki, hogy "shipped", mégsincs még itt a 2. csomag. Szerintetek?
-
jeriba
csendes tag
válasz Dongatto01 #22831 üzenetére
Megnéztem az Alin a gyárnál, érdekes módon ott nincs S7. Írhatnál Simonnak, hogy alkatrészt tudnak-e küldeni. Ezek a Convoy-osok:
http://www.aliexpress.com/store/330416?spm=2114.10010108.0.609.JXFTwCA Fasttech-en van S7 DIY, de gondolom nem akarod az egész hóbelevancot megvenni.
Én szétszedném a kapcsolót, lehet, hogy a mikrokapcsolóval van a gond, olyat meg sztem egy elektronikai boltban, itthon is kapsz.
Itt a Fasttech-es DIY, látni szétbontva a lámpát:
https://www.fasttech.com/products/0/10002463/1319903-convoy-s7-diy-edc-led-flashlight-host -
Kozy10
tag
ha minden igaz akkor ez való hozzá: 1288 flashlight switch with 17MM PCB board and spring soldered
-
macmelon
csendes tag
Köszönöm mindkettőtöknek!
-
Dongatto01
tag
válasz macmelon #22824 üzenetére
Én már rendeltem [innen] cellákat,gyorsan postázzák,megbízható bolt.
Más:
Tudna esetleg valaki tanácsot adni,hogy honnan tudnék [Concoy S7] -hez kapcsolót rendelni,mert két év intenzív használat után tönkrement sajnos.
Ha kicserélem az [S3]-as kapcsolójára azzal simán megy tovább,de a sajátjával nem lehet használni sajnos -
graviti
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy ilyent[link] bringázáshoz, a töltő ami hozzá való a leggyorsabb is csak max 1A tud. Létezik 8.4V 1A-nál erősebb töltő, 5.5 x 2.1 csatlakozóval?
-
alex89
senior tag
válasz macmelon #22824 üzenetére
Én pl ITT nézelődtem a múltkor de nem ismerem (vélemények alapján jónak tűnik..), konkrétan az ilyen samu akksikat nem vettem sokkal olcsóbban banggoodon sem. Aztán végül jófogáson vettem szerszámgépes emberkétől új LG akkukat, nem mintha kihasználnám de 20A-t tudnak folyamatosan és akár több mint 35A-t rövid ideig
[ Szerkesztve ]
-
macmelon
csendes tag
Ha viszonylag sürgősen (1-2-3 nap) szükségetek lenne egy 18650-es Li-ion cellára, akkor honnan vannétek? (Külföldi rendelés nagyjából így kizáródik, magyar webshop vagy magyar "offline" bolt játszik - nyilván árban elég szívás, de talán van nem olyan lehúzós hely...)
-
cool13
őstag
Megérkezett a Nitecore HC50 fejlámpám. Nagyon rendben van a cucc. Nem bántam meg hogy hallgattam rátok.
-
bul07
nagyúr
válasz Vertigo18 #22820 üzenetére
Igen azóta is vágyok rá , de most meglesz , már megrendelve várom hogy fel legyen adva
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
-
veterán
-
bul07
nagyúr
válasz Kozy10 #22812 üzenetére
Csinálnak ilyen akciókat mostanában
Most is fut pár náluk ilyen fix darabszámos [link], [link]
De nyomon követés nélkül semmit ne rendeljetek tőlük, mert lutri anélkülMeg is rendelem a Solarstorm T4-et
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Kozy10
tag
-
bul07
nagyúr
válasz erik365 #22808 üzenetére
Gearbest nem játszik (Néz bele a fórumába és megtudod miért)
(#22809) Kozy10
Nem hinném hogy dupla árat megérné, meg ahogy fentebb is említettem Gearbest nem játszik
Videókat elnézve a Solarstorm T4 mintha nagyobb fényerővel operálna( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Kozy10
tag
ennyiért nagyon jó vétel a Solarstorm, tegnap nem tudom mi lőtte őket hogy ilyen alacsony árat szabtak, de pillanatok alatt elkapkodták...
Ma a Cold white verzió "akciós" $59.55 [link]
de nem annyira mint a tegnapi(az eredeti ár $78.60)
ebből 15 db van még...[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
Helyzet az hogy lenne vagy 30$-rom lámpára
Olyan kellene ami 150-200m elvinne és elég nagy átmérőbe menne a fénysugár
Egy pontra messzire ott a Small Sun ZY-T08, most olyan kellene ami nagyobb területet is megvilágítÉn a Solarstorm T4 4*CREE XM-L U2 néztem ki(ST4 kuponnal 29$), mivel volt már nálam ilyen nagyon megvoltam vele elégedve
Tudtok valami más ajánlani, ami még jó lehet?
-
Myers
senior tag
Olyan lámpába, amibe több akksi kell, milyen szempontok szerint érdemes akksit választani?
Gondolom sok mindentől függ.
Pl, hogy sorban, vagy párhuzamosan vannak-e benne.Ha párhuzamosan vannak benne, akkor gondolom ide kell a nagyobb áramú akksi. Mert a feszültség az csak 1 cellányi lesz, míg sorban összeadódik a feszültség.
Viszont minél több van párhuzamosan, annál kevésbé lesznek terhelve az egyes cellák.
Igényli-e bármilyen lámpa ezeket a 20-30A-es áramú akksikat? Vagy elég az 5-10A-esek körül nézelődni.
Meg ugye bejön a védett, nem védett kérdés is.
http://www.muszaj.hu/
-
Ciccuka
veterán
Ez milyen lehet?
LiitoKala lii - 100 töltő
olcsó és tud 4.35V-t elvilegCicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
jodzsy
csendes tag
Na S2+ funok a kék után tovább bővült a választék ,immár zöld színben is rendelhető Simonnál a kedvenc lámpátok.
"Kifogásolni, fölényeskedni bárki tud; tanulj meg mindenkitől tanulni.”(Weöres S.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest