Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Bitcoin topic
- Microsoft Excel topic
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Windows 11
- ASUS routerek
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
erhas01
tag
válasz Findzs #11290 üzenetére
1.A kézi láncfűrészt 6-8cm-es bambusznád, 15cm-es faágakhoz,tiszta terepre használtam. Sokkal gyorsabb és kényelmesebb talajszintig. Azt írták 10cm-es faágat 4 másodperc alatt vág át,- amit a tulajdonos kérésére - le is ellenőriztem nyers diófán.
A fűrészlánc, ha kerítésdróttal, szeggel, stb. találkozik azon az oldalt életlen lesz, oldalra húz.
A gép nem áll le azonnal, ütőeret még simán átvágja.
2.Az orrfűrészt pl.: 35cm-es pengével pl.: lilaakáccal sűrűn benőtt talajban, a földben, az adott növény gyökerének körbevágásához,kiszedéséhez; vagy
a járda körül, a falra futó 15cm-es borostyán kiirtásához használtam.
Egyszer véletlenül megfogtam, menet közben kezemre tettem a fogas pengét,dupla vágásbiztos kesztyűben. A gép nem állt le azonnal, de a sűrű fogú penge csak bőrfelületi sérülést okozott.
Az orrfűrészlapokat:
Sarokköszörűn 40-50-szer is élezem, hajtogatom kézzel; ezért széles és vastagabbakat választok. 15- 20 perc alatt kész. 1700Ft / 2db. = 34-42Ft/lap
Mindkettő gépnek 10000Ft volt az ára.
3.Láncfűrésszel a vízszintes magam felé, befelé vágás az 5-6 m-es bambuszszerű erdőben életveszélyes. ... sajnos így is kellett dolgoznom.
Az orrfűrészt bármely irányban használható megfelelő távolsággal, fára, fémre, kőre.
A láncfűrészt fel, le, és oldalra testközepedtől kifele, önmagadtól távolra ajánlom mindkettőt mindenkinek. -
ph_5.5
aktív tag
válasz Findzs #11290 üzenetére
Veled egyetértve, orrfűrészből (minőségiből) létezik kompakt méret. Amikor tavaly megvettem szándékosan az volt a cél hogy a feleségem is tudja használni. Rengeteg féle lap kapható hozzá, az orrfűrészek befogatása egységes így mindegy hogy épp Makita, Bosch vagy Milwaukee lapot teszek bele. Remekül viszi az ágakat, a vasat, a vastagabb gerendákat is. 2.0h-s akkuval simán ágazható volt egy nagyobb orgonabokor. Maga a géptest nem vészes árban van, bár a kérdező által linkelt terméknél drágább. De sokoldalúbb.
(rákerestem az akkus láncfűrészre, 1.1 kg-t írnak. Ez a Dewalt 1.4 kg akku nélkül- a másik esetén is gondolom akku nélküli tömeget adtak meg)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Path of Exile 2
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Építő/felújító topik