Hirdetés
-
IT café
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bocsek
aktív tag
válasz Winner_hun #9748 üzenetére
Na, most megnéztem:
- fizetéstől számított 45 nap áll rendelkezésre hogy dispute-ot nyiss (de fizetéstől számítva legalább 10 napnak kell eltelnie)
- az eladónak 10 napja van hogy reagáljon
- 90 nappal a fizetés után automatikusan lezáródik a dispute (a paypal oldalán meg az van hogy a dispute nyitásától számítva 20 nap áll rendelkezésre a vita kezelésére, a dispute automatikus lezárásának végéig bármikor paypal claim-mé emelhető az ügy)
- dispute ha lezáródott és nem oldódott meg a problémád, akkor szívás, mert többet nem lehet jelenteni sem az ebay sem a paypal felé
- a claim-mé emelt dispute-ot már a paypal figyeli (pl ha nem kaptad meg a csomagot, akkor bekérik a tracking code-ot az eladótól, ha ezt nem tud adni, akkor nyert ügyed van, ha pedig nem azt kaptad amit rendeltél, akkor megadja a paypal az eladó címét, oda kell visszaküldd a terméket, és miután feladtad, tőled kérik be a tracking code-ot - ragszámot)
- a claim-et általában 30 nap alatt zárja le a paypal[ Szerkesztve ]
-
Bocsek
aktív tag
Nah, kaptam választ a levelemre:
Levelem:
Tisztelt VPOP!Érdeklődnék hogy internetes rendelés (pl ebay-ről) esetén milyen értékhatár felett kell ÁFA-t, illetve vámot fizessek - EU-n kívülről illetve EU-n belülről érkező csomagok esetén. (abban az esetben ha az áru nem kerül itthon kereskedelmi forgalomba, tehát azt saját használatra rendelem)
Többen is 45EUR-t emlegetnek, és a www.vam.hu-n is ez szerepel, viszont év elején az egyik csomagom vámkezelni kellett, akkor a telefonon egyik kolléganőjük azt mondta hogy 2010 január 1-től megváltozott a jogszabály, és 25EUR érték felett ÁFA-t, 150EUR érték felett pluszba vámot is kell fizetni amennyiben a csomagban levő termék vámkötelesnek minősül.
Ezt az utóbbi információt meg tudnák nekem erősíteni? (a legjobb lenne egy interneten is elérhető jogszabállyal, vagy rendelettel)Üdvözlettel:
Bocskay GáborVálasz:
Tisztelt Bocskay Gábor Úr!Vám- és Pénzügyőrséghez írt, fenti azonosítóval nyilvántartásba vett elektronikus levelével kapcsolatban az alábbi tájékoztatást adom:
Harmadik országból való rendelés esetén:
- A Tanács 2008. március 17-i 274/2008/EK Rendeletének 1. cikke alapján a postaforgalomban rendelt áruk vámmentes kerete 150 euró, ezen felüli áru érték esetén vámtétel fizetési kötelezettsége van. A 2008. évi LXVIII. törvény 14.§. (1) bekezdése értelmében a rendelt áruk általános forgalmi adó mentes kerete 22 euró, ezen felüli áruérték esetén általános forgalmi adó fizetési kötelezettsége van. Az ÁFA mértéke 25%, azonban a vámtétel nagyságáról és az esetleges korlátozásokról csupán akkor tudunk Önnek információval szolgálni, amennyiben megadja az áru pontos vámtarifaszámát.
A vámtarifaszámot megtudhatja a gyártótól, az eladótól, valamint kedves figyelmébe ajánlom Önnek az Európai Unió hivatalos TARIC honlapját.TARIC honlap elérhetősége:
http://ec.europa.eu/taxation_customs/dds/tarhome_hu.htm- A vámteher az áru vámértéke alapján kerül kiszabásra. Vámérték /számla érték/ növelő tényező a szállítási költség és a biztosítás amennyiben azokat a vevő fizeti. A vámteher kiszámítása a következő: vámérték és szállítási költség összegéből számítjuk a vámtétel összegét. A vámérték /számla érték/, a szállítási költség, valamint a vámérték összegéből számítjuk az Áfa összegét.
- Amikor a termék megérkezik Magyarországra, vámvizsgálaton esik át. A vámvizsgálat során eldöntik, hogy kell-e a terméket vámkezeltetni. A postaküldemény tekintetében a vám elé állítást a Magyar Posta, vagy a szállítmányozást végző postavállalat végzi. Amennyiben vámkezelésre kerül sor, akkor egy CN23 nevezetű okmányt kap az ügyfél a Magyar Postától. Ezzel kell felkeresnie Budapesten a Magánforgalmi Fővámhivatal Postaforgalmi Kirendeltségét, vidéken pedig az ügyfél lakhelye szerint illetékes fővámhivatalt.
1000 euró összeghatárig a Magyar Posta elvégzi a vámkezelést, és a csomag átvételekor kell kifizetnie a postaköltséggel együtt a fizetendő vám és ÁFA összegét.- Amennyiben egy vámügynökséget, spedíciót bíz meg az áru vámkezeltetésével, a vámügynökség elvégzi a vámkezeltetést, megadja a fizetendő összeg mértékét, Ön kifizeti a vámterhet és megkapja az árut. A Vám- és Pénzügyőrség részére Ön csupán a vámterhet fizeti be. Amennyiben a vámkezeléssel megbíz egy vámügynökséget, felmerülhet további költségként ezen szolgáltatás igénybevétele, ezen összegről azonban nem tudunk Önnek információval szolgálni, mert ezen ügynökségek magáncégek, nem a Vám- és Pénzügyőrséghez tartozó szolgáltatók.
Európai Uniós tagországból való rendelés esetén:
- Amennyiben az Európai Unió tagországából rendel, nincs vámteher fizetési kötelezettsége.
Kicsit elbeszéltünk egymás mellett, illetve két dolgot külön kell venni.
1. Nem említi a magánszemélytől magánszemélynek küldött csomag vámkezelését, de gondolom a vam.hu-n fentlévő ár, az a 45EUR vonatkozik rá. De az is ottvan hogy csak akkor ha nem fizettél érte."az ajándékozó pénzbeli ellenszolgáltatástól mentesen küldi, (Ebből következően a manapság igen elterjedt interneten keresztül történő árumegrendelés esetében, a vámot az általános szabályok szerint meg kell fizetni.)" (lásd 2. pont) Vagyis ha amerikai nagynénid küld karácsonyra egy 50EUR értékű valamit, amiért nem fizettél ,akkor azt is megvámol(hat)ják.
2. A másik eset pedig ha fizetsz a rendelt áruért (mint általában az ebay-en ), akkor minden esetben 22EUR fölött kell fizetni ÁFA-t (akkor lehet félreértettem a 25EUR-t, de szerintem akkor ezt a 22EUR-t vitték fel 25-re)Tehát a GIFT-ként küldött csomagot az 1. eset szerint kezelik, és akkor kérnek számlát ha szerintük a csomag értéke meghaladja a 45EUR-t. Azonban itt jön a csavar, mert számlát te csak olyat tudsz bemutatni, melyen az szerepel hogy te fizetted, ekkor már a 2. pont szerint fogják vámkezelni. Szerintem!
[ Szerkesztve ]
-
Bocsek
aktív tag
válasz ludsimon #9737 üzenetére
A kombinált nómenklatúrát is valamikor szeptemberben vagy októberben tették közzé, de ha beleolvasol, ottvan hogy Érvényes: 2010. január 1-től. Szóval lehet hogy ezt is valamikor még az ősszel tették közzé, vagy még korábban. Bár így sem találom.
Ha ennyire friss minden a vam.hu-n, akkor miért mondanak nekem mást a telefonba?
Szerk: Ment a levél a VPOP-nek. Kértem őket hogy lehetőleg egy interneten is elérhető jogszabállyal vagy rendelettel támasszák alá kolléganőjük állítását.
[ Szerkesztve ]
-
Bocsek
aktív tag
Ha 3 hét után nem kapod meg, akkor fel kell venni a kapcsolatot az eladóval, ha nem juttok dűlőre, akkor nyiss dispute-ot, ha azzal sem, akkor a lejárata előtt pár nappal emeld fel claim-mé. De vigyázz az eladókkal, ne hallgass rájuk hogy várj még, várj még... 30 nap után simán megnyithatod a dispute-ot paypal-on.
-
Bocsek
aktív tag
válasz ludsimon #9731 üzenetére
"Én meg a netben nem hiszek."
Rosszul fogalmaztam. Arra céloztam ezzel, hogy nem túl frissek az információk a hivatalos oldalakon (vam.hu, posta.hu és társai)
Szerk: Abban hiszek, amit a vámosok telefonon mondanak. Egyébként mondta a nő hogy melyik jogszabály, melyik paragrafusa változott, de nem tudtam feljegyezni.[ Szerkesztve ]
-
Bocsek
aktív tag
"Létrehozva: 2004-09-20 10:02 :: Utoljára módosítva: 2004-09-20 10:02 " - Köszi
Szerk: "az ajándékozó pénzbeli ellenszolgáltatástól mentesen küldi, (Ebből következően a manapság igen elterjedt interneten keresztül történő árumegrendelés esetében, a vámot az általános szabályok szerint meg kell fizetni.)"
[ Szerkesztve ]
-
Bocsek
aktív tag
válasz ludsimon #9713 üzenetére
Én írom a rendeléseim egy szép kis excel táblába
Statisztikával, mindennel
10 hónap alatt ~454ezer Ft értékben rendeltem eddig összesen, 7 esetben magasabb áron a tavalyi vámértékhatár fölött (ha ideivel számolok, akkor 20 esetben), ezekből csak egyre kellett vámot fizessekMegjegyzés: január 1-től már nincs az a 45EUR! 25EUR-150EUR között ÁFA-t, 150EUR fölött pluszba vámot (3-8%) kell fizetni
-
Bocsek
aktív tag
válasz Tommi000001 #9710 üzenetére
Egyszer nem figyeltem és nem lehetett az eladónál paypallal fizetni. Német bankszámlaszámra kellett utaljak. OTP-nél 2200Ft az alapdíja, plusz az utalandó összeg 0,2%-a. Így került egy termék amit rendeltem, 2500Ft helyett ~4700-ba
Ezzel ellentétben ha Paypallal fizetsz, akkor az bankkártyás vásárlásnak minősül, ami ingyenes tranzakciónak számít.
A másik előnyét már lírták, miszerint ha nem kapod meg a cuccot, vagy nem azt kapod, akkor jelentheted a paypal felé. Én kb 10 esetből egyszer nem kaptam vissza a pénzem, akkor is csak azért mert naiv voltam és az eladóra hallgattam (így kicsúsztam a határidőből, és nem tudtam jelenteni hogy nem kaptam meg). -
Bocsek
aktív tag
válasz Tommi000001 #9705 üzenetére
Arra itt van ez az oldal: http://www.alibaba.com/
De általában csak nagy mennyiségben lehet rendelni. -
Bocsek
aktív tag
válasz Tommi000001 #9700 üzenetére
Szerintem nincs olyan ebay-es aki ne rendelt volna már a távolkeletről
-
Bocsek
aktív tag
Figyelem, aki hasonló levelet kap, nehogy megnyissa a levélben szereplő linket!
Már tárgyalt paypal, ebay átverősdi. (ma kaptam, freemail a spam mappába tette alapból) Most olvasom a paypal oldalán, ha gyanús levelet kapunk a paypal nevében, akkor csak egyszerűen továbbítsuk azt a spoof@paypal.com-ra és megpróbálnak valamit tenni. Így tettem én is.Feladó: PayPal - Service PayPal - Please confirm your information Personal
Tárgy: Service PayPal - Please confirm your information Personal
Tartalom:
Service PayPal - Please confirm your information PersonalHello
As part of our security measures, we regularly check activity of the PayPal screen.
We request the information you have to the following reason:Our system detected unusual charges to a credit card linked to your PayPal account.
is the final reminder to log in to PayPal as soon possible. Once you connect
PayPal will provide measures to restore access to your account.once connected, follow the steps to activate your account
We appreciate your understanding as we work has ensure the security account.The procedure is very simple:
1. Click on the link below to open a browser window secure.
2. Confirm that you are the owner of the account and follow the Instructions.Go To Your Account
-
Bocsek
aktív tag
-
Bocsek
aktív tag
Én mondtam!
Mákos...
Meg szabad tudni mi volt az? Gyanítom nem túl nagy és nem is túl nehéz.
Az én 100$-osnak feltüntetett 235$-os kipufogódobom ugyebár nagy is, meg nehéz is (2,5kg). Bár még mindig nem értem, hogy a másik dob miért nem akadt fent, az csak kicsit volt olcsóbb -
Bocsek
aktív tag
h2testw a legjobb!
Hamis memóriakártyákról és pendrive-okról megosztom veletek a tapasztalatom:
Én csak abban az esetben indítottam claim-et, ha közben az eladó törölte magát az ebay-ről. A többi esetben megpróbáltam megegyezni az eladóval, illetve kicsit fenyegető hangnemű leveleket írtam. Claim-mel , negatív feedback-kel és a fakeflash oldalakra küldött jelentéssel "fenyegettem" őket, az eladók nagy része (főleg a frissen regisztráltak, illetve a kevés feedback-kel bírók) a teljes összeget szó nélkül visszafizették, még sírtak is hogy pozitív feedbacket hagyjak. A régebbi árusok mind azt kérték hogy küldd vissza, és akkor visszafizetik a teljes árát. Ezt azért nem tettem egyetlen esetben sem, mert annyiba került volna visszaküldeni ajánlottan (hogy tudd bizonyítani hogy tényleg feladtad) mint amennyiért a memóriakártyákat/pendriveokat vettem. Ezesetben részleges visszafizetésben (partial refund) sikerült megegyeznem az eladókkal. Persze ekkor is kellett alkudozni. Így volt pár ingyen kártyám, valamint pár nagyon olcsó.
Azért nem nyitottam claim-et (illetve még amikor rutintalan voltam, persze azzal kezdtem én is), mert ha azért nyitsz claim-et mert az eladó nem azt küldte amit vártál, akkor az lesz az első lépés, hogy a paypal szépen megkér téged hogy küldd vissza az eladónak. És ha nem ajánlottan teszed, vagyis nincs ragszámod, akkor cseszheted, hiába adtad fel. Hongkongba meg nem olcsó visszaküldeni semmit, főleg ajánlottan. Éppen ezért nem szerettem claim-et nyitni, mert ott alapból "hátrányból" indulsz, valamint nem te diktálsz, hanem a paypal. Az eladó pedig addig mossa a kezét míg a claim-be be nem írod a ragszámot. És épp ezért vigyázni kell, mert ha a claim ideje lejár, és nem történt semmi, akkor soha többé nem látod vissza a pénzed.
Én is 16GB-osnak árult termékekbe futottam bele, melyek 2GB-osak voltak eredetileg, jobb esetben 4GB. Az a rossz ezekben hogy felírni fel tudsz rájuk 16GB-ot, de visszaolvasni már nem. Ha valaki nem teszteli le ezeket a h2testw progival, és mondjuk kipróbálás nélkül elviszi a nyaralásra, vagy céges dolgokat másol a pendrivera, akkor nagyot nézhet mikor vissza akarja nézni a képeket, vagy a bizalmas infókat visszaolvasni.Az ilyen memkártyák/pendriveok használhatóvá tétele:
1.) h2testw-vel Write+verify és All available space beállításokkal le kell ellenőrizni
2.) kiírja hogy hány MB-ot tudott visszaolvasni, ezt a számot megjegyezzük
3.) kell egy linuxos! rendszer
- ha nincs akkor töltsd le például az ubuntu-t innen: http://ubuntu.hu/letoltes
- kiírod egy újraírható lemezre (vagy írhatóra, ahogy jólesik)
- no para, nem kell installálni, anélkül lehet cd-ről indítani hogy fel kellene telepíteni
(aki eltántorodik a linux szó hallatán, annak megjegyezném hogy az ubuntu grafikus felületét az is tudja kezelni, aki xp-ben elboldogul egy kicsit is)
4.) keressünk egy partícionáló progit, mondjuk a GParted-et, ez teljesen úgy néz ki mint a beépített windows-os partícionáló
5.) töröljünk minden partíciót
6.) hozzunk létre egy elsődleges partíciót akkora mérettel amit a 2. pontban feljegyeztünk
7.) még itt, linux alatt formázzuk le ezt a partyciót fat32-re
8.) vissza windows-ba, és futtassuk le a h2testw-t az 1. pontban leírtak szerint
És voilá! Van egy használható, igaz nem 16GB-os memkártyánk, pendrive-unk!
Eddig nem járt nálam olyan fake pendrive/memkari amit ezzel a módszerrel ne tudtam volna használhatóvá tenni!(ez csak 1 példa volt, természetesen más linux disztribúciókkal és más linuxos partícionálókkal is megoldható, a lényeg hogy ne windows alól próbáljuk megpartícionálni)
Én egyébként már annyira paranoiás vagyok a memóriakártyákkal és pendriveokkal kapcsolatban, hogy még amit itthon biztos forrásból, boltból veszek márkásat, arra is lefuttatom a h2testw-t.
-
Bocsek
aktív tag
Tudtommal a vámra nem is kerül, csak a kicserélőbe vesztegel, a posta el is intézi a vámolást. Ha letelik a 30 nap megőrzési idő, és a feladó nem kérte hogy küldjék vissza ha nem veszem át a csomagot, akkor küldik át a vámhivatalnak a pakkot. Legalábbis amit kaptam levél, ez áll benne.
Ez a státusz amit írtál az hogy elhagyta a kicserélőt, tehát ha nem kaptál levelet, akkor megúsztad. Vagy még egy eshetőség lehet, az új jogszabály szerint ugye ha benne van a számla a csomagban, akkor nem is szólnak, vámkezelik, majd úgy viszi hozzád a postás hogy kéri a sok pénzt még.[ Szerkesztve ]
-
Bocsek
aktív tag
Fogunk mi még pislogni azon a 20EUR-s változtatáson...
"Out of Foreign Customs" elvileg azt jelenti hogy elhagyta a vámot
Ilyen sorrendben halad a csomag:
- Acceptance
- Electronic Shipping Info Received
- Arrival
- International Dispatch
- Arrived Abroad
- Into Foreign Customs - ha fennakad a vámon, akkor ennél a státusznál áll egészen a vámügyintézés végéig a tracking info
- Out of Foreign Customs
- At Foreign Delivery Unit
- Delivered AbroadSzerk: ha kértek számlát és te elküldted, utána is out of foreign customs státuszba kerül a tracking info, de így van, ne örülj, az még nem jelenti azt hogy nem kell rá fizess vámot
[ Szerkesztve ]
-
Bocsek
aktív tag
Bocs, de ebbe a blogteres post-ba bele kell kössek:
"most például rendeltem egy órát, ami 40 dollár volt és a csomagra 14 dollár volt ráírva és nem volt számla a csomagban! Sőt az órának a ráragasztott árát is letépték, így ha kinyitották volna a vámon akkor sem tudtak volna mit kezdeni vele, mert semmi "nyom" nem volt, hogy az óra nem 14 dollárba került."
Dehogyisnem tudnak vele mit kezdeni. Ilyenkor kapod a levelet hogy kérik a számlát. (vagy számla híján a paypalos fizetést faxon)"Tehát akkor összefoglalva a következőket:
1. Giftként van feladva, nincs vám
2. Kevesebb van ráírva, nincs vám
3. 50 dollár alatti, nincs vám"
Azért én erre nem vennék mérget. Tény hogy amire nem gift van írva és alapból vámköteles ár van feltüntetve, az előbb szemet szúr mint amin 25EUR alatti ár van és teszem azt gift. -
Bocsek
aktív tag
Számla nincs, én is a paypalost faxolom, a nő azt mondta bőven elég.
Azt nem tudom hogy gift-ként küldték-e, ha megjön akkor kiderül. Az tuti hogy 100$ van ráírva. Szerintem egyébként nem nagyon foglalkoznak azzal hogy gift van-e ráírva vagy sem. Szerintem inkább azt nézik hogy tartalomnak mi van ráírva, és hogy mekkora összeg, valamint ezt viszonyíthatják a csomag méretéhez és súlyához.
Nekem erre "used motorcycle parts" került.
Egyébként ezzel egyidőben egy ugyanilyen motoralkatrészt is megrendeltem, az 150$ volt, nem 235, de ugye az is bőven vámolható lett volna, de az érdekes mód simán átment a rostán. Azt mondjuk az eladó úgy adta fel hogy 48$-t írt értéknek, GIFT-ként, és ráírta hogy mi van benne: "Slip On Muffler".
Sajnos amelyik fennakadt a vámon, arra az eladó nem volt hajlandó 100$-nál kisebb árat írni, pedig lehet az megmentett volna.Már írtam a műszeres sztorim, de muszáj megemlíteni, hogy arra is valami nevetséges összeget írt az eladó, meg persze gift, és tartalomnak ráírta, hogy "electronic instruments" és 3db. Gondolom ebből a vámosok azt hitték hogy a 3db műszer bőven meghaladja a vámértéket, de nem így volt. (egyébként a műszerek itthoni értéke bőven, többszörösen átlépte a vámértéket)
Volt már hogy egy 4000Ft-os objektív előtétszűrőt "commercial sample"-ként kaptam (vagyis termékminta), tartalomnak "photo parts", valamint a rendes ár volt írva, bár ekkora összegnél ugye nem para.
Ebből csak azt akartam kihozni hogy a GIFT helyett lehet jobban járunk ha Commercial Sample-ként küldik.
Ja, meg tapasztalat, de gondolom ti is tudjátok hogy a hong-kongiak és a kínaiak szó nélkül giftként jóval alacsonyabb ár feltüntetésével küldik az árukat, még akkor is ha egy-két ezer ft-os dologról van szó -
Bocsek
aktív tag
Az ideivel jobban járok, mert ha jól jártam utána, akkor a tavalyi szabályok szerint nem 3,5% hanem 8% vámot kéne fizessek rá. Semmiképp sem úsznám meg a fizetést, mert a csomagon is 100$ szerepel, ami több mint 45EUR (a tavalyi határ). A konkrét ára meg mint írtam, még a 150EUR-t is meghaladja.
-
Bocsek
aktív tag
Mint korábban írtam, nekem fennakadt a vámon egy motoralkatrész ami az usa-ból jött. 100$-t írt rá az eladó, valódi értéke postával együtt 235$.
Megkaptam a posta nemzetközi kicserélőből az értesítést. Ma sikerült őket telefonon elérnem, a következőket mondták:
Január 1-től változott pár szabály! 25EUR érték felett már áfát kell fizetni (25%), míg 150EUR (vámos azt mondta hogy most 150EUR=214$) érték fölött pluszba vámot is (nem mondta a nő, de gondolom csak az EU-n kívülről érkező dolgokra). A vám mértéke pedig nem fix, hanem több (termék)kategória van, motoralkatrészre 3,5% a vám mértéke. Mindig a vámügyintézéskor érvényes árfolyamon számolnak, nem azzal amikor kifizetted az árut. Az áru értékébe beleszámít a postaköltség is! (ez mondjuk eddig is így volt). A megállapított költséget a postásnak kell majd kifizetni. Ha az értesítésben az állt hogy számlát kérnek, akkor elég nekik elfaxolni a paypal-os fizetést, de még az iktatószámot pluszba rá kell írni.
Öröm az ürömben, hogy január 1-től a posta automatikusan vámügyintéz abban az esetben ha az árut vámkötelesnek minősíti, és a feladó a csomagba belerakta a számlát. Így egy-pár kört megspórolunk, de a postás amikor hozza a pakkot, akkor kérni fogja a vámköltséget, ami mértékét persze előre csak egy vámos tudja megmondani. Úgyhogy ha meg akarjuk spórolni ezeket a köröket, és számolni lehet azzal hogy fennakad a vámon a rendelt áru, akkor előre kérjük meg az eladót hogy nyomtasson egy számlát és rakja bele a csomagba.Ha jól számoltam, akkor a 43000Ft-os árura még kb 12600Ft-ot kell fizessek. Természetesen megírom majd hogy mennyi lett a végleges összeg.
-
Bocsek
aktív tag
válasz ludsimon #9448 üzenetére
Nekem már volt hasonló. Még talán októberben. A magyar posta átcsomagolta, meg hasonlóképp átragasztgatta, és volt benne egy levél, hogy ne haragudjak, de már ők is olyan állapotban kapták a csomagot hogy szét volt dőlve, meg mintha a Yeti megmarcangolta volna, és ezért újracsomagolták. Pontosabban ezzel a széles ragasztószalaggal 50-szer körbetekerték - öröm volt kibontani. De legalább benne volt mind az 5db termék amit rendeltem.
-
Bocsek
aktív tag
Üdv!
Ma kaptam levelet hogy az egyik cucc amit rendeltem fennakadt, és menjek ügyintézni. Egyszer már volt ilyen, akkor megúsztam (3 műszer, 15ezerFt értékben Kínából).
Most egy motoralkatrész, nevezetesen egy kipufogódob akadt fenn a vámon, ami az USA-ból jött, és 43ezer Ft-ot fizettem érte.
Szerintetek mennyit akarnak még pluszba leakasztani rólam? Legrosszabb esetben? -
Bocsek
aktív tag
Üdv!
Amcsiból rendeltem cipőt, USPS hozza Priority Mail-ként (cipősdoboz levélben? ), 17500Ft értékben (80$) , szerintetek mennyi az esélye, hogy fennakad a vámon?
-
Bocsek
aktív tag
válasz Eastman #7752 üzenetére
Ha őhozzá rendeled és utána hazaküldeted valamelyik logisztikai céggel, akkor kb ugyanott vagy mintha egyből hozzád rendeled (kivéve persze ha az eladó nem küldi külföldre). Meg talán még annyiból jobb hogy unokatesód ki tudja próbálni, és ha nem jó a cucc akkor ő jóval olcsóbban vissza tudja juttatni, hogy cserét vagy pénzed kérjed vissza. Vámot 15$-ra nem kell szerintem fizetni. Nem tudom pontosan mennyi a vámérték-határ. Nekem 3db műszer akadt fenn vámon a múltkor, kb 42Font értékben, küldtem nekik a paypal-os tranzakciót és végül nem kellett vámot fizetnem. Egy biztos, a csomagra vagy levélre (mert ekkora dolgot levélként is fel lehet adni) mindenképp írasd rá hogy: GIFT.
-
Bocsek
aktív tag
válasz pentium4 #7749 üzenetére
Az a poén hogy mindenki ennyiért árul, legalábbis ha nem villámáron hanem licitálva viszed el, akkor 10-12 Fontért megnyerheted a pent. Ugyanezek az árusok pedig villámáron ugyanannyiért árulják mint a többiek, szóval most döntsd el hogy melyiktől vedd meg... Ahogy google-n utánaolvastam még a márkás drágán árult pendriveok is mind kamuk, és ráadásul nem is csak HK-i vagy Kínai, hanem nagyon sok európai is árulja.
Azt aláírom hogy az én naivságom miatt hittem azt hogy majd ennyiért (3500-4000Ft) lesz nekem egynéhány 16GB-os pendriveom. De mindegy, így legalább van 5db pendriveom ingyen, amiket majd csak vissza kell állítanom valahogy az eredeti méretükre. Meg van egy ipod nano klónom ami nem 16 hanem csak 2GB-os 2300Ft-értSzerk: úgy kell mérlegelni hogy az adott típust amit kinézel, valamint az árusok nevét akik olyat árulnak, be kell írni google-be, és ha ilyen fake pendriveokkal foglalkozó oldalakon szerepelnek, akkor el lehet őket felejteni
[ Szerkesztve ]
-
Bocsek
aktív tag
Figyelem mindenkinek!
Sajna előbb cselekedtem és utána olvastam csak gúúgülön, megrendeltem HK-ból és kínából 6db 16GB-os noname pendriveot, egy kamu Sony Memory Stick Pro Duo 16GB-os kártyát, valamint egy 16GB-os ipod mini klónt. Befürödtem rendesen, ugyanis mindegyik akkora kamu, mint amit itthon a politikusaink összehordanak! Megérkeztek, és azt vettem észre hogy x GB adat rámásolása után nem olvashatók vissza az adatok, ezután jött a google, és ott találtam hogy most nagy divatja van, hogy 1,2,4 esetleg 8GB-os pendriveokat árulnak 16GB-osként. Mindezt úgy érik el hogy átfleshelik a pendriveokat, így a rendszer 16GB-osnak látja, de amint az eredeti méretnél több adatot írsz rá, az gyakorlatilag felülírja a régi adatot, pontosabban tönkreteszi. Kicsit bepipultam és mindegyiknek visszaírtam a következőt: Ez egy kamu pendrive, használhatatlan, kérem fizesse vissza a pénzem, különben jelentem az ebay-nek hogy hamis termékeket árul, valamint a paypalnak és az ügyvédemen keresztül nemzetközi feljelentést teszek!
Most úgy áll a mérleg hogy mindegyik árát visszakapom, összesen 1db pendriveot és a Sony memkártyát kellett visszaküldenem, azokból is a pendrivenak a visszaküldési árának a felét kifizeti az eladó, de persze nem voltam hülye és a postaköltség felének neki a teljes árat írtam meg. Ha ő szórakozik velem, akkor én is vele. 5 pendrive árát úgy visszakaptam hogy nem is kell őket visszaküldenem, az MP3 lejátszó árának pedig a felét visszakaptam, az végülis használható ha nem másolok rá 2GB-nál több zenét. Ha a két visszaküldött termék árát visszakapom akkor szerencsésnek mondhatom magam. Most valahogy a pendriveokat próbálom úgy megcsinálni hogy legalább az eredeti méretükben lehessen használni eddig egyet sikerült is megoldanom.
Mindenesetre mindenki legyen óvatos! És ha ilyen kamu sz*rt kap, akkor írjon vissza az eladónak, de csak keményen. Volt amelyik nem válaszolt az emailemre, majd adtam neki egy elég frankó negatív feedback-et, utána válaszolt, és mégegyszer felvilágosítottam hogy ha nem fizeti vissza az árát akkor feljelentem. Már vissza is utalta a pénzem. Ja, és majd mindegyiket más árustól vettem, volt köztük nem egy powerseller több ezres pozitív feedback-kel, és elég meglepő hogy az utalta vissza elsőként a pénzem akinek a legkevesebb (23) feedbackje volt. Majd írok egy logoutos blogot is erről az egész kalamajkáról, illetve egy segédletet hogy hogyan lehet visszaállítani egy pendrive-ot eredeti kapacitására, de addig nem írom meg míg nem sikerült mindet megcsinálnom.
Szóval szemetek nyitva legyen!
(google-ben: "fake flash drive")
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Suzuki topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Apple iPhone SE 2022 64GB, Akku: 100%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Akku: 100%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- OLVASS! Csere-Beszámítás! Playstation 5 Lemezes 825GB Konzol! 2 Joystick
- Gamer PC RTX3080 AMD Ryzen 7 5700X
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Akku: 87%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest