Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Proxmox VE
- Windows 10
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Facebook és Messenger
- Synology NAS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Tárhely szolgáltató választás
- Mikrotik routerek
-
IT café
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyaaa26
senior tag
Ilyen sem volt velem, írtam még előtted az ebay ügyfélszolgálatnak, 10 perc és ez jött
"Örömmel értesítem, hogy a tranzakcióhoz szükséges összeget felszabadítottuk a nyomkövetési számon keresztüli kézbesítési visszaigazolás alapján. A pénzeszközök készen állnak az átutalásra a meghatározott kifizetési ütemterv szerint. Bizonyítékként megosztom az „Eladói központ”-ra mutató közvetlen linket is:"
Elég drága dolgokról van szó, nem akármi becsomagolni ezeket, törékenyek, nem olcsó elküldeni, azért várom ez ha már megérkezik akkor könyörgöm próbálja ki, főleg hogy előtte meg teljesen odáig volt érte.
-
Sanyaaa26
senior tag
Értem, akkor a pozitív értékelés csak felgyorsítja, akkor ez a dátum amit a megrendelés mellett van érvényes?
"Köszönjük a megrendelés kiszállítását és a nyomonkövetési részletek feltöltését. Az eladásból származó forrásokat visszatartjuk, amíg meg nem bizonyosodtunk a kézbesítésről. Forrásai felszabadításának várható dátuma: jún. 10."
-
Sanyaaa26
senior tag
Sziasztok!
Ebay-en van bármilyen határidő arra hogy meddig kell leadni az értékelést egy vásárlásról? Mert ugye az eladó, jelen esetben én addig semmit nem lát a pénzből, az illető múlt héten kirándult, most migrénes rohamai voltak, kezdem úgy érezni hogy itt valami nincs rendben.
Lassan két hete ez megy, ilyenkor a visszatartott pénzt nem kapom meg addig egyáltalán? Eddig jó tapasztalataim voltak nagyon, de kezd elmenni a kedvem az ebay-től -
Sanyaaa26
senior tag
Üdv!
Az lenne a kérdésem hogy ebay valamiért egy ideje nem írja rendesen a nyomkövetést, ha a követési számra kattintok be jön a magyar oldal ahol már kézbesítve van.
Az illető szeret ülni az árún, majd letesztelni hogy jó e, oké, de mi van ha kifutok a szállítási időből ez végett? -
Sanyaaa26
senior tag
Köszönöm, nem kommunikatív az ürge, a három kínai betű amit kaptam eddig nem túl biztató. Elküldtem neki képben a csomagkövetést, kínai nyelven, az biztos hogy ez volt az első és utolsó hogy ide ment valami.
Ha ő nem veszi át, akkor mi történik a csomaggal? Gondolom senki nem fizeti a visszaküldést, egyáltalán az ebay, mit lép arra ha valaki szándékosan nem veszi át. Én megkaptam már a vételárat előre.... -
Sanyaaa26
senior tag
Sziasztok!
Ilyenkor mi a helyzet?
Van egy bizonyos ideje átvenni a postán? Mert igen messze van, írtam neki kaptam vissza három kínai karaktert....
-
Sanyaaa26
senior tag
Üdv, egy kérdés, feladtam ismét két ajánlott elsőbbségit Hong Kong, Finnország, ismét egy nem túl sok tapasztalattal rendelkező idős hölgy volt a postánál, megint nem tudom követni a számokat.
Mpl nem látja, ebay nem látja, 17track nem látja kivétel ez az oldalEz normális?
RR002883533HU
RR002883547HU -
Sanyaaa26
senior tag
Csak mint érdekesség írom le, ebay furán működik, volt egy úriember aki vásárolt de refundolni kellett, volt egy kis félreértés. Most újra vásárolt, és mivel visszatérő vásárló nem tartják vissza a pénzt... Érdekes..
-
Sanyaaa26
senior tag
Üdv! Saját magam megnyugtatására, ha ebay-es vásárlás után Finnországba kell postáznom, mivel eu ország semmi kisérő okmány nem kell ugye? Köszi
-
Sanyaaa26
senior tag
Sziasztok Hongkong ha jól olvastam vámmentes, legalábbis elektronikai cikkeket tekintve, ide kellene levelet küldenem, a biztonság kedvéért töltsek ki vámárú-nyilatkozatot?
-
Sanyaaa26
senior tag
válasz Sanyaaa26 #87222 üzenetére
Válaszolva magamnak, ma felhívtam a postát, lévén hogy 8 napja nem megy a csomag sehová. Három nap alatt odaért az államokba, azt mondta az illető hogy nem lehet nyomon követni az usába menő csomagokat, ez valami 2015-ös határozat vagy mi, ez érdekes más hallott erről?
-
Sanyaaa26
senior tag
Sziasztok!
Küldtem már máskor is Amerikába csomagot, vagyis ajánlott elsőbbségit de az normális hogy 8 napja Budaörs-ön van? Ill elvileg ha kiér kap új számot elvileg? Valami ilyesmit mondtak a postán
-
Sanyaaa26
senior tag
Sziasztok!
Ezer éve nem adtam el ebay-en semmit így kicsit koptak az emlékek, az Egyesült államokba adtam el valamit amit nemzetközi levélként szeretnék küldeni. Ebay ilyenkor levon mindent, adót, vámot, ami létezik, cn22 vagy cn23-as vámárú-nyilatkozat kell nekem?
-
Sanyaaa26
senior tag
Sziasztok!
Amerikából akarnak nekem ajándékként küldeni valamit, nem sok talán 5eft ha van az egész. Próbáltam utánajárni hogy meddig költségmentes a dolog, de ezek a magyar jogszabályok az őrületbe kergetnek, valaki tudja itt hogy van ez pontosan?
Köszi
-
Sanyaaa26
senior tag
Sziasztok!
A következő lenne a kérdésem, ha paypal-on nekem van euróban pénzem, amikor azt átvezetem a bankszámlámra akkor a bankom fogja átváltani forintra, az épp aktuális napi vételi árfolyamon?
Csak mert kaptam egy nagyobb összeget, először paypal átváltotta forintra, rettentő rossz árfolyamon, nyomtam egy refundot, és beállítottam hogy az elsődleges pénznemem euró legyen. Újra küldték, most rendesen euróban ott figyel, ezért kérdeztem hogy átvezetésnél már a paypal így nem szól bele elvileg az átváltásba?
-
-
Sanyaaa26
senior tag
Van 21 pozitív értékelésem és havi 20.000 dollár a limitem, maguktól emelték folyamatosan
-
Sanyaaa26
senior tag
Sziasztok!
Hol tudnék annak utána nézni hogy egy adott országnak mik a vámszabályai?
Most épp Brazíliából érdeklődnek, valamit magyaráz az illető hogy 4 egységnél nem mer többet venni mert akkor magas a vám. -
Sanyaaa26
senior tag
Üdv!
Mai érdekesség, szept 13.-án feladtam egy ajánlott levelet Romániába (Temesvár)
ami azóta ott kering. A vevő kint él Angliába azt kérte Román címre menjen a levél.
OKé, mikor már két hete keringett a csomagom Temesváror, írtam az ürgének hogy szerinte minden rendben?!
A válasz majd odaér, meg nem hagytak értesítőt stb, írtam hogy fel kellene a helyi postát hívni mégiscsak mi a helyzet.
A válasz nincs értesítő nem tudja kit kell hívni, meg itt a hangneme is változott hogy én miért vagyok agresszív stb amit nem is értek Hozzáteszem nagyon becsomagolt, de törékeny árú.....
Ma meguntam a dolgot pátyolgassuk a vevőt, én felhívtam a Magyar postát azt mondta a hölgy hogy 27.-én volt sikertelen kézbesítés, a Román postán át lehet venni a csomagot.Írtam az ürgének hogy nyugi majd én innen intézkedem, megírtam mi van, megint agresszív voltam persze Megírtam neki ha vissza jön a csomag és újra kell küldeni nem fogom saját költségen az biztos, a vásárlás másnapján feladtam, szerinte az az én kötelességem lenne hogy odaérjen a csomag időben. No de ha nem veszik át? Az az én bajom? Ha ez a majom refundot kérne, vagy bármit reklamálna ebay-nek gondolom látják a levelezéseinket mi lenne? Kb egy hete tépem a szám hogy csináljon valamit mert követés szerint valami nem oké
-
Sanyaaa26
senior tag
-
Sanyaaa26
senior tag
válasz Sanyaaa26 #83163 üzenetére
Tényleg nem semmi egy brigád, levelezem velük hogy oké oké de miért van hogy van amikor azonnal megkapom a pénzemet?
Hivatkoztam ott egy Romániai eladásra, erre ír a hölgy hogy utánanézett és nincsenek megadva szállítási adatok(halkan jegyzem meg, csomagszám mellékelve) ezért nem tudja igazolni hogy megérkezett e a termékem.
De, írjak a vevőnek hogy jelezzen vissza, és akkor felszabadítja a pénzem (amit már megkaptam az elején).
Hát ez tényleg nem semmi társaság....."Tájékoztatni szeretném Önöket, hogy az új felügyelt fizetési rendszerrel együtt számos módosítás történt. Ha az eladó jelzi, hogy fizetést kapott a megrendelésért, akkor a tranzakciót befejezettnek tekintjük, és megállapítjuk az értékesítés végső értékét. Fizetettként megjelölve a végső értékdíjat csak a cikk költségeihez viszonyítjuk."
Ez is volt a mostani levélben, akkor ezek szerint valamit kevertek csak elfelejtettek tájékoztatni minket
[ Szerkesztve ]
-
Sanyaaa26
senior tag
Ezt csak úgy itt hagyom, ma írta a support, nyersfordítás:
"Javasoljuk, hogy várja meg a termék szállítását. Biztos lehet benne, hogy a tétel kézbesítése után az alapja a forrásszámlára kerül. Ha a terméket már kézbesítették, kérem a szállítási visszaigazolást. Tehát felszabadíthatjuk pénzeszközeit. Tájékoztatom Önöket, hogy az alapok visszatartási programjából való kilépéshez hitelkártyát kell hozzáadnia a tartalék fizetési módhoz. Addig az összeget csak a szállítás visszaigazolása után szabadítják fel. "
-
Sanyaaa26
senior tag
Jobban megnézve azt írják hogy a sikeres kézbesítéstől számított egy munkanap után szabadítják fel az összeget, no ez Kanadába nem most lesz.
Egyébként megvárná az ember, ezen nem múlik, de akkor a "kis" jutalékukkal addig ne zaklassanak miért előlegezzem meg azt ami még kétséges hogy sikeres?
Hiszem ők is így vannak, elvileg ezen az alapon tartják vissza...[ Szerkesztve ]
-
Sanyaaa26
senior tag
"Funds on hold - Estimated release on Oct 21"
A felület ezt írja, szuper, leszokhatnának róla azért egy bizonyos pozitív értékelés felett, fel is adtam a csomagot. Jó mert nem várják meg míg megkapom, a jutalékokat előre ki kell majd fizetni, a pénz addig sehol. Azt nem értem az előző eladásomat miért kaptam meg azonnal?
[ Szerkesztve ]
-
Sanyaaa26
senior tag
Üdv!
Az új rendszerben most tartják először vissza a pénzem, megint vásároltak, mailban ezt kaptam:
"2. Funds will be available after we can confirm delivery
Although the buyer has paid, the funds will be on hold until 1 day after we can confirm delivery. Keep in mind it may take longer to get paid if the buyer reports a problem or we detect an issue with the transaction. Learn more about payment holds."Magyarul postázzam, mellékeljem a csomagszámot, és utána változik a státusz?
-
Sanyaaa26
senior tag
Szia, egy kérdés még a múltkorira vissza kanyarodva. Szép és jó hogy valamiért én megkapom azonnal a levonásokkal terhelt összeget.
De mi van olyankor ha valaki refunodot kér? Ebay levonta a maga részét, stb olyankor hogy van?Nem áll fent ez a helyzet, csak érdekes kérdés, ma megint meg találtak Kanadából... Vámárú nyilatkozat stb... Egy álom lesz
-
Sanyaaa26
senior tag
Üdv!
Itt az "új" rendszernél ebay ha eladás történik le is von mindent ugye? Jutalék, esetleges díjak stb.
-
Sanyaaa26
senior tag
Kb a harmincadik levélnél tartok a supporttal, legutóbb az ékezetek nem tetszettek a nevemen nekik, tegnap az jó lett visszaigazolták hogy minden oké.
Ma megint elő jött az ablak, írtam nekik, minden rendben volt a válasz majd küldtem egy képernyőfotót erre megint jönnek azzal hogy a rendszer valamit talált..... Türelmes vagyok de kezdek kifogyni, ilyen egy szerencsétlen bandát én még életemben nem láttam -
Sanyaaa26
senior tag
Kinek hogy ment az újfajta azonosítás ebay-en? Én rászántam magam, de nem semmi töketlen társaság van ott, már minden létező okmányomat beküldtem.
Tegnap már elfogadták, nagy nehezen a bank azonosítva, most megint a személyazonosságommal van a bajuk. Személyi igazolvánnyal igazoltam magam, úgy látszik ez sem jó, előtte jogosítvány volt. Azzal az volt a bajuk hogy a nevem nem jó sorrendben van, ma írtam nekik hogy dns mintát ne küldjek? Kezd fogyni a türelmem bevallom -
Sanyaaa26
senior tag
válasz germinator66 #82409 üzenetére
Én sem emlékszem, nincs bajom vele, csak oldalakat törnek fel, és lopnak mindenfélét....
Ki számít kezdő eladónak? Vagy meddig? -
Sanyaaa26
senior tag
Csak hogy jól értem e, eladó vagyok, ugye most piszkálnak a regisztrálással amit megcsináltam.
Ami annyira nem tetszik az önmagam igazolása, hivatalos dokumentumról készült fénykép.....
Most ha vesznek valamit, nincs 21 napig visszatartva? Nincs negatív értékelésem, de már elegem volt hogy komolyabb árú esetén is meg kellett előlegezzem a postaköltséget, és egy csomót várni a vételárra. -
Sanyaaa26
senior tag
Sziasztok!
Ebay-ről rendelnék használt műszaki cikket, a termék Japánban van, DHL express-el küldenék, milyen vámra számíthatok? 110.000 ft az értéke, meg az eladó ezt kérdezte "Would you tell me the value of the invoice you require." Mire gondolt hogy mondjam meg a szükséges számla értékét? Kevesebbet írna rá?
-
Sanyaaa26
senior tag
Szia, igen minden rendben volt, bár hozzáteszem ott sem olvasta el, ugyanígy ott volt, csak megegyeztünk hogy megnézem mennyibe fog kerülni. De az egy 20 dekás cucc volt, ez meg 14 kiló, és kb 60k lenne csak feladni. Azért is írtam hogy előtte írjanak, nem is értem ha megvan az illető, már leveleztünk is miért nem ott keres? Na mindegy, a lényeg hogy így ezzel jogosan kérhetem a törlést ha arra kerül a sor, megírtam neki mailba, ha előre utalja nekem számlára a szállítási költséget feladom, és majd rendezem ha felszabadult a pénzem. Kölcsönös bizalom kell ehhez, ha nem tetszik neki akkor kérem a törlést, nekem ennyi pénzt elővenni csak egy feladáshoz kicsit sok.
-
Sanyaaa26
senior tag
A másik kérdés ami lemaradt, ha nyomok egy refundot paypal-on, van egy ilyen opció akkor minden plusz költség nélkül ő vissza kapja a pénzét, és minden rendezve? Gondolok itt arra az esetre ha nem tetszene neki hogy kevés a postaköltség amit küldött, de ha már nem tud olvasni arról én nem tehetek.
"1 db angol nyelvű CN23 vámárúnyilatkozat " Ezt mellékeljem attól függetlenül hogy ki lesz a szállító cég? Most a legjobb ajánlatot egyelőre a UPS nél láttam, de ez hosszabb nyomozás lesz -
Sanyaaa26
senior tag
Üdv!
Kicsit terjedelmesebb kérdésem lenne, ebay-en újfent leütötték egy termékemet 600 dollárért+posta (igaz hatalmas betűkkel ott volt hogy kérdezzen vásárlás előtt a postaköltség miatt) 150dollár volt alapból beállítva, újfent az usába kellene küldeni egy illető vette meg akivel már üzleteltem. Mit ajánlotok csomagküldő szolgálatnak? Kb 15 kg, és 55x40x40 a csomag mérete, elektronikai eszköz. Ez az első fele a kérdésnek, a másik hogy a pénzt visszatartják levonják az adót egyből, illetve az ebay-nek most szép kis összeg a jutalék azt sikeres teljesítés esetén kell kifizetni? Mert előre elég érdekes lenne, ők is visszatartják a pénzt, és még egy, kell e bármilyen papírt kitöltenem hogy ott a vámon könnyebb legyen?
-
Sanyaaa26
senior tag
Üdv!
Egy gyors kérdés, egyre több eladó van ebay-en aki pl telefon alkatrészt árul, lejjebb görgetve látod hogy kínai, de az item az uk-ban van. Most rendeltem egy ilyentől mert levél váltásunk után állította hogy uk raktárban van a cucc, de egy hónapos határidő van a csomagnak megadva Anglia azért nincs ennyire messze, vagy most ennyire lassú onnan is? Csomagkövetési számot egyelőre nem adott,
Shipping service Royal Mail International Standard -
Sanyaaa26
senior tag
Üdv, egy olyan kérdésem lenne ha az usában a usps átvesz egy magyar küldeményt, azt a 17track már nem jelzi, de az ebay honnan tudja tovább követni? Mert kiírja szépen merre tart, de hogy esetleg milyen új számot kaphatott azt nem tudom.
-
Sanyaaa26
senior tag
Értem köszönöm, bár ha 21 nap után megkapom, kérhet refundot? Pl ha összetörve érkezik az árú? Bar mint írtam vannak képeim csomagolasról stb, szóval ha 21 nap múlva a pénzemnél lennék de nyom egy negatívat az sem segít a 9 pozitívom mellé. Pedig nem fogok lenyelni egy 150 dodós csövet, ha útközben kinyitják, eltörik.
-
Sanyaaa26
senior tag
Sziasztok!
Életemben először az usába adtam fel törékeny árút, egy elektron csövet. Piszok mód be van csomagolva, az illető ebay-en ütötte le, igaz oda volt írva hogy csak EU-ba szállítok de mondom egye fene. Május 26 óra áll a csomag, ebay szerint itt:
Delivery message ARRIVED AT INTERNATIONAL SERVICE CENTER
Package location ISC NEW YORK NY(USPS)Levélként ment, pont belefért, kérdésem az usába ez megszokott dolog, ez a lassúság? Illetve a másik, teszem azt kibontják, összetörik, akkor köteles vagyok refund-ot nyomni? Lassan letelik a 21 nap miután elvileg a pénzemnél leszek.
Minden lépését lefotóztam a csomagolásnak ha esetleg reklamáció lenne.17track csak ennyit ír: 2020-05-26 00:37
International airport, Received by destination PostA fenti az az ebay-es felületről van, nekik is megadtam a csomagkövetési számot, usps lesz a kiszállító? Csak mert próbáltam a keresőjüket, semmi.
[ Szerkesztve ]
-
Sanyaaa26
senior tag
Kellemes pár vevő az ebay-en, egy hónapja érdeklődtek hogy új zélandra küldenék e csomagot, hosszas huzavona után Anglia lett a célpont, mert az illetőnek ott él valami barátja ok. Csomag elküldve, ma érdeklődtem már nyolcadikán megkapta, írtam a srácnak hogy kellene valami értékelés mert az meggyorsítja a folyamatot amíg a pénzemhez jutok. Most derül ki, hogy holnap kapja meg, a haverja küldi neki onnan új zélandra. Aminek nem örülök, meg is írtam neki hogy én Angliáig vállalok garanciát a csomagra, onnan ha ők elküldik a világ másik felére és közben sérül ahhoz nekem semmi közöm.
-
Sanyaaa26
senior tag
Sziasztok!
Ebay-en mennyire megszokott az, hogy olyan után számláz fel adót, amit leütöttek állítólag tévedésből, nem lett kifizetve, töröltem az egészet a vevő kérésére. Most meg kijön a végén hogy adózzak utána?
-
Sanyaaa26
senior tag
Sziasztok!
2019-07-03 09:29
Available for collection, The shipment is at local post office available for collection
2019-07-02 12:31Delivery has been attempted, Absent recipient. The shipment will be available for collection the next working day after the date of the notice in the relevant Post Office
2019-07-02 10:29In delivery, The shipment is on its way to be delivered
A legfelső mit jelent? Elküldtem a világ végére, igazán felvehetné az illető, addig értékelést sem kapok.
-
Sanyaaa26
senior tag
Üdv! Megint eladtam valamit, most egy ilyen szöveg van "Waiting for payment" ez miért van? Eddig egyből jött a pénz stb.
-
Sanyaaa26
senior tag
A posta központi ügyfélszolgálatát hívtam, más ügyben, csak megjegyeztem hogy Tenerifére küldtem csomagot aminek a csomagkövetése 24.-e óta áll. Akkor mondta hogy van pár eu-s ország amire nem vonatkozik a vámmentesség, ezért is furcsálltam a vevő kérését hogy csináljak értéknyilatkozatot a vám miatt. Azt mondta a posta oldalán, országlapok néven keressek ott minden fent van
-
Sanyaaa26
senior tag
Sziasztok! Nem régen kérdeztem Tenerifével kapcsolatban, oda kellett postáznom, kérdeztem itt hogy vámmentes e.
Nem vámmentes, hiába eu tag, a posta ügyfélszolgálatán világosítottak fel.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest