- Az NVIDIA miatt kerültek lejtőre a kvantumszámítógépet fejlesztő cégek
- Linux kezdőknek
- Windows 10
- Facebook és Messenger
- Zuckerberg Trumppal együtt szorítja vissza a cenzúrát, válaszolt az EU
- Vakarja a fejét a félvezetőipar: az egekben az antimon ára
- Rendszergazda topic
- Windows 11
- Milyen routert?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
errerr
tag
Köszönöm.
Ami még érdekesebb.....
Kb. 20 perc különbséggel nyertem meg a két aukciót, mindkettőt azonnal ki is fizettem.
Másnap várt egy email, hogy az egyiket refundolta. Mikor megkérdeztem, hogy miért, azt írta, hogy véletlen volt, fizessem ki még egyszer és küldi.
Megvártam, amíg megjelent a számlámon a pénz és kifizettem még egyszer, viszont ezt a tranzakciót nem találom sehol a paypal history-ban....az emaileket sem találom a refundról sem, pedig nem töröltem ki, ez biztos...
Nah ezt nagyon nem értem...Így nem tudok dispute-ot sem nyitni, csak az egyikről. -
errerr
tag
Sziasztok!
Sajnos most nincs sok időm visszaolvasgatni, hogy történt-e már valakivel ilyen eset, mert elég gyorsan lépnem kéne valamit, ezért leírom, hogy miről van szó.
Nyertem egy eladótól két licitet is (telefonokat) akitől egyébként már vásároltam ugyanilyen terméket nem is egyszer és sosem volt vele gond.
De ez a legutóbbi két termék használtan érkezett, annak ellenére, hogy újként hirdette, ráadásul nem működik hibátlanul, mindkettőnek ugyanaz a kínja...szerintem egyszer már eladta őket, majd visszaküldték neki, hogy hibás, csak előtte azért használták egy kicsit, ez látszik az apró karcokból.
Miután ezt megírtam az eladónak, mindenféle lehetőséget fölajánlott, nagy részük elég nevetséges..például, hogy visszautal 5 dollárt a karcokért...stb...
Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek érdemes-e PayPal-on dispute-ot nyitni, mit tudnak tenni, van esélyem rá, hogy visszakapjam a pénzem, ha visszaküldöm, vagy küld másikat?
Köszönöm a válaszokat előre is. -
errerr
tag
Igen, ezt én is tudom, hogy le van írva a termék nevében, csak akkor miért ír műszaki adatokat, mintha egy külső vinyó lenne...azért ez már félrevezető.
Nekem átküldte a linket a sógorom, hogy akkor ezt kéri, én meg csak a termékleírást néztem át, azt is felületesen és meg is vettem neki kettőt belőle....utána meg már hiába akartam megnézni, de az emailek tárgyában a termék nevéből már tudtam, hogy ez egy tok....csak elég gáz, hogy így besz...pta szerencsétlen....
Egyébként ma megjött az egyik, nem is olyan lett rendelve. Ez fekvő, amiért fizettünk, az meg álló...erre sem lehet hivatkozni? -
errerr
tag
Sziasztok!
Történt valami elég durva...részben az én figyelmetlenségemnek is köszönhető...
Most leírom úgy, hogy velem történt (valójában szerencsétlen sógorom szívta meg) mert ha azt írnám, hogy mással, az olyan lenne, mintha hárítani akarnék, hogy nem én vagyok ekkora madár...
Szóval volt fent egy hirdetés, idézem a címét: eBay item #390107073660 3.5'' USB SATA HDD External Hard Drive Enclosure 500GB
Az az apróság, mint "enclosure" elkerülte a figyelmemet, de egyébként műszaki adatok is le voltak írva a termékről (mármint az 500GB-os külső vinyóról)
A legnagyobb baj az, hogy miután megvettem, rá két napra nézem a megnyert termékeket és nem volt köztük...egyébként kettőt is vettem belőle.
Szóval, azt már nem tudom megnézni, hogy mi volt pontosan a termékleírásban, mert el lett távolítva, ezen kívül kaptam két e-mailt is a kedves eladótól, de mivel az angol nyelvtudásom nem 100%-os, ezért ide is idézném:
1.
Thank you for buying from us. We are sorry to tell you that the item you ordered is out of stock now. We don’t know when and if it will be back to stock, so ended all the listings of the similar item. We will cancel the order for you and fully refunded your money, because we shouldn’t let you waiting anymore. The refund will be available as soon as we received your confirmation. Sorry again for all the inconvenience we may cause. Your understanding will be highly appreciated. We are looking forward to your reply.
Thanks for your time.Sincerely,
Ellen
Customer Service of Dinodirector.
Erre a válasz az volt, hogy ha nem tudja küldeni pár napon belül, akkor kérem vissza a pénzt. Miután nem válaszolt, küldtem mégegy e-mailt, hogy akkor most elküldte, vagy mi van? Erre a válasz:
2.
We are very sorry to hear that you haven’t received your package. We checked our shipping records, and it showed your item was shipped on 16th November by Air Mail to
XXXXXXX YYYYYYY
XXXXX utca YY fsz.3
Budapest
H-1032
HungaryUsually, packages will take 3-5 weeks to arrive to the destination. Would you please check if the shipping address is correct? If it is correct, would you please wait for 3 days more, if you have not received it by then, just contct us. We will give you a satisfactory answer. Sorry for the inconvenience.
Have a great day
Jennifer
Customer Service Representative
Viszont, azóta rájöttem, hogy ez nem egy külső HDD, hanem egy külső HDD TOK!!!!
De az ára ehhez képest irreálisan magas, HDD-nek olcsó, de toknak nagyon durva....Egyébként azóta találtam az eladó negatív értékelései között olyat, aki pontosan ugyanezt sérelmezi, azt írja, hogy ő HDD-nek vette, mert az eladó úgy hirdette...de ezt már képtelenség megnézni, mert le van szedve a termék....
Szóval várnék mindenféle jellegű hozzászólást a dologhoz, lehet-e valahogy visszaszerezni a pénzt, esetleg írjam meg a paypalnak a dolgot, vagy írjam nekik azt, hogy nem kaptam meg(egyébként még tényleg nem kapam meg)....
Köszönöm előre is, bármilyen ötletet szívesen fogadok. -
errerr
tag
válasz Winner_hun #9055 üzenetére
Hoppá....nem lehet vele kapcsolatba lépni.
Azt írja a paypal, hogy utánanéz és próbálja 30 napon belül kideríteni mi történt.
Most nem vágom mi van.... -
errerr
tag
válasz Winner_hun #9055 üzenetére
Rendben. Akkor csak érdeklődöm a termék után. Bár gyanús, hogy már nem ebay tag...mondjuk a termék is gyanúsan olcsó volt.
És hogyan tudom ezt claimmé alakítani? Mennyit várjak a válaszra? -
errerr
tag
válasz Winner_hun #9053 üzenetére
Köszönöm.
Már elkezdtem, mit is kell pontosan írnom neki?
Érdeklődjek, hogy hol a termék? Vagy kérjem a pénzem? -
errerr
tag
Sziasztok!
Egy újabb probléma.....Rendeltem egy eladótól valamit kb 3 hete és nem érkezett még meg..
Nézem a won résznél, már nincs fönt a termék, sőt, !!az eladó sem!!! Mi a teendőm ilyenkor?
Lehúzós volt? Visszakapom a pénzemet vajon? És ha igen, mit kell tennem? -
errerr
tag
Nekem úgy van beállítva, hogy még egy 100ft-os kezelési költségről is külön kapok sms-t és azóta sokszor használtam a kártyámat, látom az egyenlegem, nincs még rajta az összeg.
Arra gondolok, hogy mivel ez pénteken volt, majd csak hétfőn, vagy kedden fog megjelenni rajta.. -
errerr
tag
válasz Winner_hun #9031 üzenetére
Remélem...még nem jártam így, pedig már rengeteg dolgot vettem ebay-en...
Köszönöm a választ! -
errerr
tag
Sziasztok!
Abban tud nekem segíteni valaki, hogy tegnap nyertem egy aukciót, fizettem is rögtön 54 dollárt, majd reggel nézem, hogy refund lett belőle...
Nem nagyon értek ehez a részéhez, annyit láttam, hogy a pénzt visszatöltötték a bankszámlámra, vagy a paypalomra.
Na most a paypal egyenlegem nulla, sms-t pedig még nem kaptam, hogy történt volna jóváírás a bankszámlámon.
Kérdeztem az eladót, hogy ilyenkor mi van, azt írta, hogy ez a paypal hibája, de ha akarom, fizethetek újból. Kéne is annyiért a cucc, csak nem merem kifizetni mégegyszer, amíg nem tudom, hogy most hol is lehet a pénzem, amit már egyszer kifizettem..
Ha valaki járt már így, vagy átlátja ezt az egészet és tudja, hogy mi történt, hálás lennék, ha megírná nekem, hogy mi is a helyzet...
Előre is köszönöm! -
errerr
tag
Akkor milyen módon tudom még biztosítani a csomagomat, hogy meg is kapjam?
Félek már ezektől, mert nekem valamiért 3 hétnél előbb még semmi sem jött meg.
Nem tudom, hogy csinálja, aki 1-2 hét alatt megkapja -
-
errerr
tag
Sziasztok!
Még mindig nem sikerült rájönnöm, hogy hol a túróban lehet azt a biztosítást kipipálni?
Ma vettem ps2 memo kártyát és sehol nem volt semmilyen lehetőség.
De itt is egy konkrét példa:
Szeretnék egy ilyet venni
Valaki legyen olyan jó és írja le nekem, hogy hol találom azt a lehetőséget...
Köszönöm előre is! -
errerr
tag
válasz PoLizei #8663 üzenetére
Jézusom...
Bár komolyan mondom, azzal is jobban járnék, minthogy gyakorlatilag majdhogynem a járdára teszi a csomagomat az a paraszt....
Apropó....most szeretnék rendelni valamit, tudja valaki, hogy akkor most hol is kell pontosan azt a biztosítást kötni?
Miután leütöttem? -
errerr
tag
Sziasztok!
Még 1 kérdésem lenne, nem biztos, hogy 100%-ig ide tartozik, de a problémát az ebay-es csomagokkal kapcsolatban tapasztaltam.
Ezeket ajánlva küldik? Illetve, ha nem, megteheti a postás, hogy ha nem fér bele a csomag teljesen a postaládába, félig beletuszkolja és otthagyja? Mert állandóan így járok, volt is már példa rá, hogy kilopták amit kaptam(leszakadt egy darab ahogy kitépték a postaládából pont a feladó része, innen tudom)
Nem kéne ilyenkor egy értesítőt hagynia, amivel átvehetem a postán? Feljelenthetem ezért, illetve van a postán vásárlók könyve, vagy hasonló, amiben maradhatna nyoma?
Köszönöm a válaszokat előre is! -
errerr
tag
válasz Yahhher #8639 üzenetére
Akkor megpróbálom így
Köszönöm.
Még annyit kérdeznék, hogy az nem gáz, ha naponta jön küldeményem?
Úgy értem, lehet bármennyit venni eu-n kívül bármiből, ami a vámköteles határ alatt van?
Nem adódik össze, vagy nincs egy limit, vagy ilyesmi?..
Hülye kérdés lehet, de inkább megkérdezem, mint hogy egyszer csak kapjak egy csekket vagy hasonlót... -
-
-
errerr
tag
Tehát akkor az eladóval beszéljem meg, hogy fedexxel küldje, ennek a plusz költségét pedig majd személyesen kell nekik kifizetnem, ha jól értem.
A naponta egy telefont pedig úgy gondoltam, hogy fedex nélkül, mert free shippinges.
Tehát elvileg így megúszhatnám a vámot. Csak kérdés, hogyha simán adja föl, megkapom-e az összeset... -
errerr
tag
Értem. Köszönöm a választ.
És ezt akkor az eladóval kell lebeszélnem, hogy tudja-e így küldeni?
Valamint ezt a közreműködési díjat az eladónak kell fizetnem a szállítási költséggel?
Illetve még 1 kérdés:
1db telefon ára elméletileg még nem vámköteles.
Ha naponta rendelek egyet, úgy esetleg nem kivitelezhető vám nélkül?[ Szerkesztve ]
-
errerr
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy ha én Hong-Kongból szeretnék rendelni 60 dolláros kínai telót mondjuk 5 db-ot, hogyan járok a legjobban? Milyen összeget irassak rá az eladóval? Ha nincs időm bemenni az Orczy térre, hogyan küldessem, hogy elintézzék helyettem a vámot?
Olvastam, hogy futárcégek elintézik helyettem. Ezek mennyibe kerülnek? Ezt gondolom már az eladóval kéne megbeszélnem?...
Köszönöm a választ előre is(kicsit tudatlan vagyok még ebben a témában)
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nők, nőügyek (18+)
- Interactive Brokers társalgó
- SSD kibeszélő
- PlayStation 5
- Suzuki topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Asus Vivobook Go14/15 E1404G notebook 2 év garanciával!
- T14 Gen4 14" FHD+ IPS Ryzen 7 PRO 7840U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 12400F / RTX 3070 ROG 8GB / 32GB DDR4 / 1TB Nvme SSD
- Dell Precision 5520 Gamer és Tervezői LAPTOP I7-7820HQ/ 16GB RAM / NVIDIA 4GB GDDR5
- Yaber Buffalo Pro U6 projektor Új ( bontott csomagolású)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest