Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Windows 11
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Gmail
- Mikrotik routerek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mozilla Thunderbird
- ASUS routerek
- Milyen routert?
-
IT café
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sang33
csendes tag
válasz Sang33 #14384 üzenetére
esetleg a fentiekre valakinek van ötlete..?
Rendeltem egy napszemcsit USA-ból. Posta kihozta délelőtt, persze nem voltam otthon, másnap mentem kiváltani az értesítővel.
Mint kiderült, a posta visszaküldte a csomagot a feladónak... (!) kb. 3-4 nappal a határidő lejárta előtt. Kérdezem miért tették ezt: nem tudtak értelmes választ adni, hiba történt.
Ilyenkor mi a teendő? Még egyszer tuti nem akarom kifizetni a postaköltséget, nem is tudom hogy kéne. Most akarok írni a csákónak hogy mindjárt vissza fogja kapni a csomagját, de nem tudom mi legyen. Lehet ilyenkor cancel-elni az egészet és visszakérni a pénzt? (annyira már nem érdekel a cucc), vagy újra küldessem el, ad egy paypal accot, amire másodszor kifizetem, majd lerendezem a postával? (azt mondták le tudjuk rendezni, bár a kezemben nincs semmi konkrétum, annyit tettem hogy elkértem az ügyintéző nevét és telefonszámát)
-
slippy
tag
válasz Sang33 #14053 üzenetére
ha nagyon küffődrő' (ámériká, kína) akarok rendelni, akkor simán az ebay.com
ha európából, akkor ebay.co.uk, vagy ebay.de, és akkor ott kiválasztom, hogy az európai országokat mutogassa csak.
a global.ebay.com, és ebay.hu inkább csak körülnézni jó szerintem(#14056) battlefield - ha kételkedni kezdenek, akkor valamivel igazolnod kell, hogy tényleg abba a 200-400 dollár közötti tartományba tartozik. ha ezt nem tudod (pl blokk, stb), akkor ők állapítanak meg egy lehetséges árat.
d[oO]b - Eladó dolgaim: http://href.hu/x/gq2h
-
slippy
tag
válasz Sang33 #12936 üzenetére
ha paypal bele van vonva, onnantól nagy gond nem lehet
amúgy talán még azt is meg tudja csinálni, hogy ebayen keresztül küld paypal-os számlát. magyarul anélkül, hogy leütnéd.
a paypal jó, a paypal-t szeretjüka lényeg, hogy a paypal számlán is az a termék legyen, azon az áron(bár az ár az eladónak lényeges), mert a rosszul kitöltött számlából lehetnek problémák.
szóval ha csak ezen múlik, akkor szerintem nyugodtan belevághatsz (viszont az itthoni háttérre is nézzél rá, hogy mi merre hogyan )d[oO]b - Eladó dolgaim: http://href.hu/x/gq2h
-
slippy
tag
válasz Sang33 #12889 üzenetére
a global szvsz had ne mondjam mire való. keresgélésre még csak-csak, de vásárolni. néha én is használom a global-t, mert ugye akkor az összes ebay oldal összes elérhető termékét listázza, amit én keresek...elvileg.
ha európából szeretnél, akkor co.uk, vagy .de, vagy .at és akkor ott tudod választani a szűkítésnél, hogy europe.
legtöbben a .com-ra vannak felregisztrálva, ezért ott is jelenik meg a termék, attól függetlenül, hogy mondjuk az illető igazából londoni, vagy ilyenek.
pl én anno még a co.uk-ra regisztráltam, ennek megfelelően minden hivatalos dolog onnan érkezik.és megint szófosásom van bocsánat
tömören röviden a lényeg. a global arra jó, hogy megnézd, hogy kb milyen áron számíthatsz az adott dologra, de ha lehet inkább a kontinensnek megfelelő oldalt válaszd.
a felhasználóneved és jelszavad természetesen mindenhol él, semmi hátrányod nem származik belőled[oO]b - Eladó dolgaim: http://href.hu/x/gq2h
-
Sang33
csendes tag
válasz Sang33 #12886 üzenetére
Hát nemtom, ti melyik oldalt szoktátok használni..? Mert amikor állítgatok például akkor a http://global.ebay.com/ - ról mindig átdob a http://www.ebay.co.uk/ - ra és itt tudok csak érdemben csinálni valamit. Az is érdekes hogy míg egy eladóval leveleztem, ledumáltam mindent, a fent említett hibaüzenet miatt nem tudom megvenni a cuccot. Amikor a uk-n próbáltam ott meg sem jeleníti a cucc adatlapját, merthogy pirossal:
"Unfortunately, access to this particular item has been blocked due to legal restrictions in some countries... "
és így tovább. Gondolom akkor ezért nem tudom megvásárolni..
Node akkor azért ez elég fun hogy az egyik oldalon látom a dolgot, a másikon meg már le van tiltva (mondjuk így most legalább kiderült hogy mi a baj, mert a "váratlan hiba, próbálkozz pár perc múlva" nem volt valami informatív...).
Ez a helyzet vagy félreértem? Ti hol működtök? (mielőtt valami végzetes hibát követnék el )
-
mhorvat
senior tag
válasz Sang33 #12840 üzenetére
Nem tudom ilyen téren lesz-e valakinek tapasztalata. Mellesleg ha itthon 3x annyi, akkor még ÁFA/VÁM-mal is messze jobban jössz ki, ha külföldről rendeled. Ilyen "első vásárlása, húzzuk le" történet pedig nincs, ezt felejtsd el. Aki csaló, az ott csal, ahol tud, ez nem értékelésfüggő. Ráadásul neked, mint vevőnek szinte nem is számít hány és milyen értékelésed van.
A fegyvernek minősülő tárggyal kapcsolatban szerintem érdeklődj a Vám és Pénzügyőrség elérhetőségén, például: 06/1-4776570, 477-6580
-
slippy
tag
válasz Sang33 #12838 üzenetére
első ebay vásárlás: máshol egyszerűen nem találtam. hát akkor legyen. fizetés után erős gyomorgörcs, és f*sás, hogy megjön e a cucc. megjött. sőt talán véletlenül duplát küldött az eladó azóta már több mint 300vásárlásom volt, és nagyon kis töredékével volt csak probléma (eltűnt útközben a csomag, hibás volt), de azt többnyire az eladóval sikerült letárgyalni, ahol meg nem (két esetben), paypal intézkedett helyettem
a szamurájkard mint fegyver ötlet azért pattant csak ki, mert lehet, hogy dísztárgynak veszik, de elég méretes egy darab, plusz még elég éles is, lenyomozhatatlan, stb.
na meg az is kérdéses, hogy ha be lehet hozatni, akkor mennyit tesz még rá a vám/áfa[ Szerkesztve ]
d[oO]b - Eladó dolgaim: http://href.hu/x/gq2h
-
mhorvat
senior tag
válasz Sang33 #12829 üzenetére
"vannak olyan típusú csomagok, amiket nagyobb eséllyel vámolnak meg (itt most konkrétan kardra, festményre gondolok, amiknél lehet következtetni a méretből/formából) vagy ez nem ilyen alapon megy?"
Változó, néha nagyobb csomagot is simán továbbengednek, de alapvetően jobban ugranak a méretesebb/súlyosabb cuccokra, de egyértelmű válasz nem adható. ÁFA 25 eurós összérték határtól kerülhet rá, VÁM pedig 150 euró felett. Amennyiben meghaladja ezen összeget, az ÁFA-val terhelt értékre megy rá a VÁM. Előbbi 25%, utóbbi 3%.
"ahol szállítási költségnek ingyenes-t ír ki az oldal, ott érdemes megkérdezni az eladót hogy valójában mennyi?"
Ha azt írja, hogy ingyenes és nem említ további csomagolási és más költséget a termékleírásban, vagy nem hívja fel külön a figyelmedet arra, hogy kérdezz rá vásárlás előtt a postaköltségre, akkor nem szükséges, valóban ingyenes. Csak arra figyelj, hogy MO legyen beállítva, oda vonatkozzon a Free shipping.
"ahol számol összeget, ott valóban mindig annyi lenne a költség?"
Ha itt arra gondolsz, hogy a magyar nyelvű eBay oldal átszámolja neked a külföldi valutákat forintra, akkor azt kell tudnod, hogy ez egy belső, aktuális árfolyamon átszámított becsült összeg. Fizetésnél vagy a PayPal, vagy a kártyádhoz tartozó bank vált, ez beállítható (de általában a PayPal rosszabbul vált).
"ahol fehér alapon fehér betűkkel van írva egy csomó adat és csak akkor látom őket ha kijelölöm a szöveget az egérrel, az miért van?"
Ez a mátrix hibája.
Szerk.: most látom megelőztek, sebaj, mindkettő hasznos lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Taru
tag
válasz Sang33 #12829 üzenetére
-Úgy tudom érték függő a vám, a mérete elméletileg nem változtat rajta semmit. Ha jól tudom akkor electronikai cuccokra illetve informatikaira nincs vám, másra van, ez tárgy függően eltérhet.
-Ahol ingyenes a szállítás ott nem fognak plusz költséget kérni (feltéve, hogy Mo rajta volt a listán és az is ingyenes volt), kivéve ha más szállítást kérsz (pl elsőbbségit). Ha valamiért nem vagy biztos a posta költségben akkor érdemes megkérdezni, bár ilyen gondom még nem volt.
-Amit odaírnak annyit számláznak, hogy ez tényleg a posta költség vagy csak így éri meg nekik annyiért adni a terméket amennyiért adják az már más kérdés.
-Az vmi hiba.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest