Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Vivaldi (böngésző)
- Netflix
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Amazon
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- TP-Link WR1043ND router
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
-
IT café
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
válasz Zsolt1 #74399 üzenetére
Augusztus 15-től csak ilyet kaptam, ORDER UPDATE: ami logikus is, mert a vásárlás adatainak bejegyzése változott a szállítással. Volt nyomkövetési számos és volt anélküli is.
A Gmail felületen a kettő közt annyi a különbség, hogy ahol van nyomkövetési adat ott egy Track order link látható a View Item helyett.
Gondolom azt észrevetted hogy a vásárlási értesítő formailag is változott júniustól, ez is változik.
De néha előkerülhet régi értesítő is.
De ugye teljesen mindegy hogy mi egy e-mail tárgy mezője A vásárlásnál lehet látni mindent.[ Szerkesztve ]
-
Zsolt1
tag
Sziasztok!
Miután rendeltem egy terméket ebay-ről, a szokásos 🚚 Order dispatched ... email helyett 🚚 Order update: ... email jött. Ha purchase history-ben nézem a rendelést, akkor elvileg minden rendben van, mert a fizetés + shipping + eladótól feedback ikon besötétedett.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ez normális és csak annyi az egész, hogy mostantól ilyen update emailt küld az ebay dispatch helyett, vagy ez valami kavarás az eladó részéről? (🚚 Order dispatched email azóta sem jött.)
Előre is köszi!Update: kicsit nyomkodtam a purchase history-t és rákattintottam a tracking numberre és már CLOSE BAG
HongKong Hong Kong állapotban van a cucc. Ez csak azért meglepő, mert az eladó nem írta, hogy tracking numbert is biztosít, csak a szokásos sima posta volt kiírva a termék oldalán + tegnap néztem, és még nem írt ki semmit a tracking.
Ez igazából megoldja a kérdést, mert az update emailben pont a tracking number volt nagy betűkkel benne, csak nem foglalkoztam vele, mert máskor is volt már, hogy hiába nem volt nyomon követés, a tracking numbernél volt valamilyen szám. Ezek szerint ha van tracking number akkor a dispatch helyett update jön.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Botigta #74397 üzenetére
Sajnos igen. Nem kérték ki a felhasználók véleményét, illetve nem igazán írták, hogy ez megszűnik amikor még volt régi-új felület választás ehhez a részhez.
A hirdetés feladási részt is módosították, mondjuk ott írták hogy mi várható és így a régi-új felület nézegetéssel nem lett nagyobb gond, de az újabb nem igazán lett jobb.
Az év vége felé az új fizetési szolgáltatójuk miatt belenyúlnak a fizetési részbe is, a PayPal és a Adyen együtt futása szerintem nem lesz "harmonikus".[ Szerkesztve ]
-
Botigta
aktív tag
Hogy dögölnének meg, egy csomó cucc volt kategorizálva elmentve a Collections-ben, most kezdhetem újból keresgélni őket...
A Watchlist-tel tisztában vagyok, sőt, régebben csináltam már jópár kategóriát, csak sajnos tudomásul kell vennem, hogy abban a böngészőben, amit én használok, egyszerúen nem jelenik meg a termékoldalakon a legördülőmenü. Ezek szerint ha valamit kategorizálva akarok elmenteni, kénytelen vagyok egy ismertebb böngészőben belépni az Ebay-be...
-
Topikgazda
válasz Botigta #74395 üzenetére
Igen, a com oldalon szerintem sokat változtattak.
Az adott terméknél Watch list és azután a Watch list-et téve aktuálissá ott lehet új listákat létrehozni (Create a new list) és azokon belül átpakolgatni.Ha már vannak listák akkor meg már a terméknél is lehet oda tenni vagy újat létrehozni:
A keresésési listákat elmentve lesz érdeklődési kör és az eladókat is lehet még elmentegetni.
Valójában már 2017 júliustól kiszedték a fenti átszervezéssel.Pár hónappal ezelőtt még az osztrák oldalon lehetett Collections-t létrehozni most már ott sem.
[ Szerkesztve ]
-
Botigta
aktív tag
Kedves V/
Jól látom, hogy teljesen megszűnt a Colections?
Meg a létrehozott Watch listák is? -
Topikgazda
válasz internetezoo #74393 üzenetére
Az Item location: meghatározás számít. Néhányat megnézve nem találtam ilyen szöveget: Dispatches from: UK, United Kingdom Ha azon a helyen is ez van írva akkor lehet jelenteni, hogy átveréses a hirdetés, ha egyértelműen nem Angliából érkezik.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz internetezoo #74390 üzenetére
Holnaptól indul a 30 napos vásárlói védelmed, adj rá meg úgy 10 napot, ugyanis nagyon lassú a feldolgozás a Magyar Posta Nemzetközi Kicserélő Központjában is.
Van úgy hogy a megérkezés után eltelik 5-7 nap mire "kibontják" a postai konténert és még onnan számolva is akár 1 hétnél is több lehet a kézbesítési idő.
Az Item location problémát jelezheted az eBay-nek, ha anyagi károd lenne belőle azt lehet követelni az eladón. (Elmaradt hasznot azt nem)
De Németországból kaptam már 21 napra is eBay-en vásárolt dolgot.[ Szerkesztve ]
-
vegyszer
addikt
válasz internetezoo #74390 üzenetére
Attól, hogy co.uk, még nem magától érthetődő, hogy EU címről jön.
Hisz a tartalom bármely domain alól előjöhet.
De én pl csak az angol oldalon szoktam úgy szűrni, hogy eleve EU only legyen a találati oldal... (ha van a com véggel bíró oldalon is ilyen kapcsoló, akkor azt még nem leltem meg)"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
internetezoo
senior tag
Régen rendeltem ebayen, amit várok csomagot július 12-én lett feladva. eBay szerint ma az utolsó nap az érkezésnek és volt már a postás, nem jött meg. Várjak vagy refund? Amúgy becsapott az eladó mert nem UK mint location hanem Kína... eBay.co.uk oldalon keresztül.
-
vegyszer
addikt
-
Topikgazda
válasz tomszli11 #74387 üzenetére
Ha kamu lenne akkor nem látnál nyomkövetési információt.
A jelek csalókák is lehetnek.
Ha berakják egy postai légi konténerbe változás csak az lesz amikor megérkezik ide, felbontják és ezt fogod látni: Import (Megérkezett a célországba)
08.10-től számolva 10-20 nap is lehet.
Pl egy mostani:
08.08.2018 21:51 Átadta Légitársaságnak/Szállítmányozónak
20.08.2018 15:37 Import (Megérkezett a célországba) -
tomszli11
tag
Sziasztok!
Előző hónapban leadtam egy rendelést az ebayen amihez az eladó adott is egy tracking numbert...(RM975318327CN). Viszont 08.10. óta nem változott semmi a szállítási helyszínen. Elég sok jel mutat arra hogy a hírdető kamu volt és a termék is az.
A kérdésem az lenne, hogy ez lehet még attól egy valós tracking vagy elképzelhető hogy kamu számot adott meg.
Köszi. -
vegyszer
addikt
Attól tartok, hogy régóta most sikerült bebukni egy ebay rendelés.
07.18-án fizettem, 20-án kaptam csomagkövetési számot, de azóta se éledt fel...Szám: RM973566051CN
Csomag állapota: Nem található
Célállomás: Ismeretlen
Származás: Kína
======================================
Powered by www.17track.netÍrtam neki többször, először mentegetőzött, de másodszorra már ajánlott full refundot. Most szerintetek várjak még? Vagy fogadjam el, hogy gyakorlatilag a postai feladás is kérdés, hogy megtörtént-e egyáltalán?
Pedig jól érzékelt előadóról van szó...Szerintetek? Ha nem direkt követett motyó lenne, még nem érdekelne, csak két hét múlva...
[ Szerkesztve ]
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
Topikgazda
válasz wody21 #74383 üzenetére
Ha ezt választottad akkor Ask us to step in and help az jó, folyamatban van a dolog. Ilyenkor nyilatkoztatják az eladót, annak válaszolni kellene X időn belül, vagy válaszol vagy nem, azután folytatódik az ügy vizsgálata, de munkanapokkal számolj.
Jobb lett volna a német eBay-en indítani, mert külön cégrész, nincsenek mindenben összedrótozva a com oldallal. Valahogy majd összehozzák. Remélhetőleg. -
wody21
tag
Így is történt - augusztus 15-én meg is jelöltem az ebay ügy továbbvitelét, szépen leírtam minden tudnivalót az esetről. Azóta eltelt (jó) pár nap, és a case továbbra is open, a státusz alatt ez szerepel:
You contacted Customer Support. Awaiting response.Elképzelhető, hogy amiatt tart tovább az oldalon szereplő "within 48 hours"-nál, mert alapvetően eBay.de-n történt az eladás/vásárlás (német eladó, német leírás, német pénzintézet, német posta, stb.), de én az ügyet eBay.com-on indítottam, angolul (+nagyjából leforditva németre, de az ügy továbbvitelekor már csak angolul szövegeltem)? Ne aggódjak, vagy igen, és készüljek a leghosszabbra...? Mit kell ilyenkor tennem? Hívjam fel eBay Customer Service-t?
A csomag természetesen továbbra sem jött meg. 614 EUR nem vicc, nagyon nem szeretnék kifutni a refund-olas idejéből...
-
Topikgazda
válasz Vertigo18 #74380 üzenetére
Esetleg a bankjánál érdeklődjön, mert előfordul hogy köze nincs az AliExpress vásárláshoz.
Gondolom azt már megnézte hogy a vásárlási listában mi van, ha ez az egy tétel szerepel, akkor valami másról van szó. Két könyvelési tételnek kell lenni az esetben,ha az is oda ment.
De ugye nem volt neki egy másik tétele az AliExpress kosárban, mert még az előfordulhat hogy azt is kifizette.[ Szerkesztve ]
-
Vertigo18
addikt
Hát EZ AZ!
Mint tudod, én sem ma kezdtem a vásárlást, ráadásul rengetegszer segítettél, mire belerázódtam, akár itt, akár privátba. De most én is meg vagyok lőve...
Akkor konkretizálom, most, hogy minden adatot összegyűjtöttem a kérdezőtől: konkrétan erről a termékről van szó, amiről én azt sem tudom, hogy micsoda. Kiválasztotta a kolléga felül a Germany-t (Ships from), de előtte a tanácsomra le is beszélte, hogy TÉNYLEG onnan jöjjön ám, ne Kínából az Ő közvetítésével. Az eladó biztosította, hogy tényleg Germany stock a cuccos.
Aztán "megtörtént" az adás-vétel, le is vonta a bank az általad is említett 115 ezer valamennyi magyar Forintot ÉS még vagy 30 ezret... A 115ezer teljesen beazonosítható, hiszen kottára annyi, mint amennyi a termék (plusz postaköltség) ára volt, de a fennmaradó, másik tranzakcióról fogalmam sincs, hogy mi lehetett nála...
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
Topikgazda
Nincs ilyen lehetőség, az adott terméknél látod az elfogadott fizetési módokat, bár én csak eddig fizetéskor láttam.
De ezek szerint neked van paypal credit-ed? Magyarországi lakosként tudomásom szerint nincs.
PayPal Credit is subject to credit approval as determined by the Lender, Synchrony Bank, and is available to US customers who are of legal age in their state of residence.
Itt a tájékoztató oldal.[ Szerkesztve ]
-
mufi
senior tag
Sziasztok, hogyan tudok rákeresni ebayen "paypal credit" fizetési lehetőségre?
https://www.instagram.com/the_parfumeour/profilecard/?igsh=MXVibW0wb29vb2x6ZQ==
-
Topikgazda
válasz Vertigo18 #74375 üzenetére
Most már végképp nem értem. Ha Aliexpress akkor ott bankkártyával fizet a magyar vásárló, a fizetendő összeg az egy tétel szokott lenni, még akkor is ha futár céggel küldik és ezek úgymond bruttó árak amelyek nem tartalmaznak a mi fogalmaink szerint Áfá-t.
De ha 409$ volt az össz ár, akkor nem értem a 115 és 145 dolgot mi alapján kalkulált? Az én bankomnál ha kártyával fizetek akkor 409.00 United States Dollar = 115,775.47 Hungarian Forint.
A forint összeget a bankja vonta lle, de ez akkor nem egy tétel és nincs nekik valami költségük?Ehhez nem értem a két tételt, több éve vásárolok az ALiExpressen, de ilyennel nem találkoztam.
Ott nincs olyan mint az eBay-en hogy GSP szállítás amikor két levonás torténik egyrészt a Pitney Bowes logisztikai cégnek és az eladó felé mennek az összegek.
Visszatérve az AliExpressre ott az esetleges vám, áfa fizetés függ attól is hogy ki fogja szállítani, de ezt ugye ki kell választani, tehát tudható, hogy mire számoljon.
Bár gépjármű alkatrész és kínai eladótól érdekes lesz[ Szerkesztve ]
-
Vertigo18
addikt
Az sajnos most jutott a tudomásomra, hogy "kategóriaidegen" a kérdésem, ugyanis Aliexpress volt a vásárlás felülete, bár gondolom ez eme szempontból nem releváns.
Tehát a kérdéseidre válaszolva: Magyarországból lett vásárolva a termék, 409$ volt feltüntetve össz-árnak postával együtt. Akkor ezek szerint, ha az eladó azt írta, hogy Némethonból jön, akkor ezen nincs rajta az OTTANI 19%-os áfa, hanem a vásárláskor levonnak egyszer 409$-t, majd külön a 27%-os áfát? Mert két terhelés történt a bankszámlán.
-
Topikgazda
válasz Vertigo18 #74373 üzenetére
Ha €-ot látok akkor EU-ban gondolkodom. Így a 19% német áfa az nincs.
A vásárlás az megtörtént, mert akkor mire vonták volna le a pénzt?
Oké akkor tudni kellene hogy mely országban vette. Itt is lehet több variáció.
Minden tételhez oda van írva hogy micsoda.
Vételár, szállítási költség, import költség és itt már akár vám is előfordulhat, ha USA-ból ide viszonylat. Előrébb jutnánk valami konkrétabb dologgal.
Ha Németországból küldik akkor is van ez az Áfa dolog.
ha kifizetted kapnia kelett valamit az eladótól, nekem a cégesek rövid időn belül küldik a számkát az eBay és a PayPal értesítőtől függtelenül.[ Szerkesztve ]
-
Vertigo18
addikt
Az az igazság, hogy a konkrét vásárlás még nem történt meg, pénteken vette, levonták a 409$-t (bocsi, ha eddig €-t írtam...), meg mellette van még egy 30k-s terhelés, amiről nem tudja micsoda...
Tehát még Magyarországra nem érkezett be, sőt, szerintem még fel sem adták.
Ilyenkor is megvan ez az "áfa-mizéria"? Ráadásul kicsit soknak tűnik, hiszen a 409$ az kb. 115k Forintban, ha ebben már benne volt a 19%-os német áfa és csak a 27%-os magyar áfa különbözete jött volna pluszként, akkor az erősen nem 30k...
-
Topikgazda
válasz Vertigo18 #74370 üzenetére
2017 júliusa óta a vevő országában előírt áfát kell felszámolni az EU-s üzleti eladóknak, amelyeknek az éves áfás forgalma meghalad egy bizonyos értéket. Így a 19 %-os német áfa helyett a 27%-ot kell felszámolni.
Ezt az összeget a magyar NAV meg is kapta (meg fogja kapni), így ezzel nincs semmi probléma.
Német raktárból jött, mert ha nem onnan, akkor még vámot és eljárási költséget is kellett volna fizetni a 27% mellé. A gépjármű alkatrészek nagyobbb része nem 0%-os vám költségű.
Gondolom számlát kapott, az igazolja ezt a szituációt.
Ez a HÉA néven ismert Áfá-s téma.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz b12gege #74369 üzenetére
Ha nincs import charges akkor itt történik a vámolás. Az Összefoglaló vámolási résznél leírva kontrétan hogy mit és hogyan számolnak.
A vételár és a szállítási költség a vámérték alap. Ha van vám, akkor annak értéke is hozzáadódik. Erre az összesre számolandó a 27% Áfa. Ha a Posta végzi a vámeljárást akkor az ő költségük bruttó 3500 Ft, ha valamelyik futár cég akkor nettó 6000 Ft körüli az eljárási költség. A devizát az MNB árfolyammal számold. -
Vertigo18
addikt
V/, segíts kicsit!
Egyik ismerősöm rendelt egy alkatrészt a gépkocsijába 409€ értékben. Sajnos nekem ekkora összegnél nincsen tapasztalatom a rendelésekkel kapcsolatban, a többezer kisebb értékű rendelésem pedig ez esetben nem releváns.
Tehát a kolléga ki is fizette a 409€-t, amiért nem 115k-t vontak le tőle, hanem 145k-t. Előtte direkt le lett zsírozva az eladóval, hogy NÉMET raktárból jön a cucc.
Elméletileg azt mondták neki, hogy valami 27% áfát rátettek, emiatt a 30k többletköltség.
Nos, hogy is van ez igazából?
Előre is köszi!
-
b12gege
csendes tag
Köszönöm! Olvastam is, meg értelmeztem is, csak vágytam egy kis megerősítésre.
És mi van akkor, ha az eladó nem GSP-s és nincs import charges kalkulálva? Valahogy lehet utólag kalkuláltatni egy összeget? Mert az ebay-en körülnézve azért egyértelműen látszik, hogy kellemesebb összeg jön ki ott, mintha idehaza indítanának vámeljárást. Főleg, hogy még a díját is ki kell fizetni...
Amúgy 143 dollár az egész szállítással együtt, tehát, ha jól értelmezem, akkor csak 27% áfát + vámeljárási díjat kellene fizetnem. -
Topikgazda
válasz b12gege #74367 üzenetére
Mivel sokan kérdezik, ezért az Összefoglalóba is be lett írva:
11. Import charges fogalma
Vásárlás során találkozhatunk ezzel a tétellel, amit szintén ki kell fizetni a termék vételárával (és postaköltségével) együtt.
Ha az eladó részt vesz az ún. eBay Global Shipping Program-ban, akkor a GSP-s logisztikai céghez kerül a termék és ő továbbítja szállítja és intézi a vámkezelését ha EU-n kívülről lett vásárolva.
Az adott érkezési EU-s országban (jelenleg Egyesült Királyság) léptetik be vámjogilag az EU-ba, ott történik a költségek kifizetés a cég által és azután fogják Magyarországra szállítani és kézbesíteni. Átvételkor már nincs fizetnivaló.
Az Import charges összege ezeket tartalmazza: az Áfá-t és ha van a termékre meghatározva, akkor a vámot és a cég vámeljárási költségét.[ Szerkesztve ]
-
b12gege
csendes tag
Sziasztok!
Az utóbbi időben kizárólag EU-ból vettem cuccokat, de most egy amerikai eladótól vásárolnék. Az ebay-en kalkulált "import charges" kifizetése után már nem kell aggódnom, hogy itthon is megfogják a csomagot, igaz? Vagy lehúznak ott is és aztán még idehaza is kezdeményezik a vámeljárást?
Köszi!
-
vegyszer
addikt
válasz donmackó #74362 üzenetére
Nekem volt hasonló. Két műanyag fülbevaló jött egy Androidos tv okosító helyett. Le is filmeztem a nyitást. Ment is a refund (addig ki lett tiltva az eladó hasonló véletlenek tömkelege miatt)
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
Topikgazda
válasz donmackó #74364 üzenetére
Attól függ hogy mit töröltek, az is lehet, hogy a törlés előtt már írt be valamit és tudta módosítani vagy hibás volt a rendszer.
Néha csak valamiért törölnek, de ott a szöveg az értesítőben, hogy ha már fizettél akkor nincs gond. de vedd fel a kapcsolatot az eladóval a szállítás végett. -
-
donmackó
addikt
Érdeklődnék hogy mi olyankor a teendő, ha rendeltem egy terméket, majd nem sokra rá törölték azt és az eladót is. A pénzt természetesen vissza igényeltem (meg is kaptam), de ma jött egy mail az ebay-től hogy fel van adva a termék és van hozzá nyomkövetési szám is (követhető is a 17track-en és a posta oldalán is). Várjam meg hátha jön valami és vegyem fel az eladóval a kapcsolatot (a paypal tranzakcióban ott a mail címe), és fizessem ki privát úton?
Ezt csak így itt hagyom ;)
-
Topikgazda
válasz marquuard #74358 üzenetére
Ha nem Paypal fiókba belépve vásárolsz, hanem kártyadatok megadásával akkor miután elküldöd a beírt adatokat történik egy $-al egy adatellenőrző próbaterhelés (jók-e az adatok) ha igen, ezt rögtön sztornózza a rendszer és leemeli a tényleges vételárat.
A banki sms rendszer ezzel a sztituációval nem tud mit kezdeni, mert egymás után gyorsan történik a terhelés-sztornó-terhelés.
A zárolás az akártyásvásárlás technológiája, amikor fizetsz akkor a számládon zárolják a várható vételárat amit majd pár nap múlva a kereskedő bankjához utal a bankod és akkor lesz lekönyvelve a bankszámlaforgalomban.
Ha az eBay-en fizetsz és kártyaadat megadással akkor mindig ez a kettős dolog lesz.
Annyi gond van, hogy így probléma esetén csak az eBay vásárlói védelme biztosított, míg ha lett volna PayPal fiókod és azon keresztül fizetsz akkor az ottani védelem is működne, meg ha valamiért vissza kellene küldeni a megvett terméket a 9300 Ft-ig terjedő postaköltség visszatérítés is és nincs minden fizetésnél két terhelés a bankkártyán. -
marquuard
veterán
válasz marquuard #74358 üzenetére
Közben felhívtam az ügyfélszolgálatot, elvileg valami 284Ft-os ellenőrző tranzakció volt sikertelen, a 70e Ft meg sikeres, bár netbank szerint meg caklipakli a 70k van zárolva, mindegy. Üfsz.-os azt mondja, hogy oké minden, várjam a cuccost. Reméljük.
PSN ID: marquuard
-
marquuard
veterán
Sziasztok. Remélem illetékes helyen járok a problémával. Tegnap vásároltam 70e Ft-os tételben britektől Erste kártyával. Megtörtént a tranzakció, jött az SMS értesítés. Ma délelőtt jött a következő SMS, hogy a kártyával végzett tranzakció sikertelen, egyenlegváltozás nem történt. Ebayen persze "Paid but not shipped", netbankban pedig zárolt tranzakcióként jelenik meg. Aggodalomra csak az ad okot, hogy ebay szerint fizettem és feladásra vár, az értesítésben meg sikertelen tranzakció szerepel.
Máskor is vásároltam hétvégén, igaz nem ekkora tételben. Ha jól értem a zárolás majd munkanapon rendeződik, vagy egészen más a probléma?
PSN ID: marquuard
-
tomszli11
tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni, hogy ezek a jelölések közül melyik mit jelent pontosan?
1. El lett utalva a pénz..(Tudom)
2. Fel lett adva a csomag.(Tudom)
Viszont a 3.-4. jelölésről valaki tudna mondani valamit?
Előre is köszönöm -
tbalint3
tag
Nyomkövetős volt egyébként az angol csomagod vagy csak "bedobós"?
Másik: írtam a parcelforce customer supportnak email-en mert reggelre sem módosult a csomag útja, még mindig itt tart:
Ehhez képest ezt írják róla: "Delivery from 3 working days to Europe and major destinations worldwide." Hát ez kicsit elmúlt már.
A válaszon viszont ledöbbentem: azt írták vissza most délután, hogy írjak a feladónak és indítson kerestetést, mert nem tudják mi van vele. WTF?? Több mint 60 GBP volt csak a postaköltség, és nem tudják hol van?? Ez milyen dolog, agyamat eldobom...
Felhívtam a magyar postát is, ők is csak azt látják, hogy feladásra került a csomag, és állítólag ez egy EMS küldemény amit ők fognak hozni. (Már ha a kedves angol posta nem hagyta el....)[ Szerkesztve ]
-
tbalint3
tag
Érdekes, na majd megírom, hogy végül is ki hozta. Egyébként, ha jól látom ez egy EMS küldeménynek felel meg. Viszont a felvételen kívül nem látszik semmi, a parcelforce.com-on sem. Ráadásul szombaton lett feladva, de csak hétfőn került be a nyomkövetőbe, ez is érdekes... Ez normális, hogy ilyen lassú? Legutóbb június végén jött egy PF csomagom szintén Angliából, de az akkor 3 naptári! nap alatt itt volt és valóban a gls hozta. (előtte 2015-ben szintén gyors volt)
Egyébként pedig valóban szombaton adta fel, mert elküldte az ottani postai feladóvevényt szkennelve, és 08.11 a dátum. Érdekes ez az angol posta, csak nem vesztették el még belföldön... -
Topikgazda
válasz tbalint3 #74346 üzenetére
Még mindig a GLS. Ha van változás akkor ezt módosítom az Öf-ban:
A küldemények kézbesítési szolgáltatói Magyarországon:Spring Global Mail küldemények: a Magyar Posta.
U.S.P.S. F.C. PACK INT (Lx999999999US forma): a Magyar Posta.
Francia Posta (Colissimo, Cx999999999FR forma): DPD Hungária
UPAAB kezdetű GSP-s küldemény USA-ból, Nagy-Britanniából: GLS Hungary
DHL Paket International küldemény: Magyar Posta MPL.
Hermes: Express One (régebben Trans-O-Flex, név változás)Nálad van ugyan postai formátumú csomag azonosító ezért lehet látni a nyomkövetőben, de van egy másik szám is, ami meg a GLS-nél nézegethető.
De majd kiderül hogy kifogja kivinni.
Ps: Kevés postai küldeményt kapsz, ha még pozítivabb a véleményed róluk. Én az ellenkezőjét tapasztalom.[ Szerkesztve ]
-
rednifegnar
senior tag
válasz tbalint3 #74346 üzenetére
nem tudom ez min mulik, nekem iden eleg sok csomagomat a gls hozta, de legutobb a posta, tavaly szinten a posta. en mondjuk a gls-nek jobban orultem, mert nalunk egy targedia a posta.
most mondjuk van egy parcelshop csomagom angliabol (de nem tudom valojaban ez mi, mert hermes networkot is ir) es csak remenykedem hogy nem a posta hozza..
A camera does not make art, the artist makes art.
-
tbalint3
tag
A parcelforce / royal mail csomagokat mostanában ki hozza belföldön?
Még 3 éve a GLS volt, de most érdekességképpen beírtam a csomag azonosítóját a posta trackingbe, és meglepő módon működik! Cserébe viszont a gls viszont nem lát semmit. Ami nem lenne baj mert a gls-t kimondhatatlanul utálom, a postánál sokkal-sokkal jobban. -
Topikgazda
-
evko
aktív tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni.
Adott egy termék, ami egy bitmain kupon. Nagy összegű, azt nem tudom, mennyiért megy majd el, most 60$ körül van az értéke....
Na most, az eladó kiírta, hogy only BTC fizetési mód...
Kérdem az eladót, hogy akkor most mi véd meg engem a csalástól, esetleg?
Ő erre azt mondja, ne aggódjak, mert ő régóta tag, 100% pozitív és az ebay rögzíti a tranzakciót.. Azaz az aukciót..Mit gondoltok erről?
Esetleg milyen módot tudnék felajánlani neki, hogy ki is tudjam fizetni a cuccot, vagy valami letétet, majd végül is, ha van cucc, akkor átutalom neki a BTC-t és kész.
Vagy mit gondoltok? Van róla kép, hogy létező a cucc... De ki tudja...
Köszönöm
--- 2013...Ha valaki valami jó bizniszt tud, írjon rám mindenképp!!! ---
-
Topikgazda
válasz cicaslany86 #74339 üzenetére
Összefoglaló, 4. c) Az eBay case továbbvitele eBay döntéséig, ha nem tudtunk megegyezni az eladóval.
Lehet hogy még nem telt le a továbbviteli idő.[ Szerkesztve ]
-
cicaslany86
aktív tag
Sziasztok! Barátnőmnek próbálok segíteni egy reklamációval kapcsolatban, de nem jutok dűlőre. Nem érkezett meg a termék, irt az eladónak, azt igerte ujra feladja, persze nem erkezett meg. Caset nyitottunk, nem valaszolt az eladó, de ugyanúgy nincs olyan opció most sem, hogy claim vagy eszkalacio,mint mikor nyitottuk. Irni tudok az eladonak vagy zárni az ügyet. Nem paypal fizetés volt,hanem vmi otp virtuális kártya, szval csak ebay-en tudunk reklamálni. Az van már a statusznal,hogy augusztus 15 automatikusan zárják. Mit tudunk ilyenkor csinálni?
-
Topikgazda
válasz Blue Eagle #74337 üzenetére
Igen, úgy is jó, én a szállítási információt és azután a contact sellernél írom, így a témakör szállítás lesz.
-
Topikgazda
válasz Blue Eagle #74335 üzenetére
A szállításnál írja a feladási határidőt domestic time, de én rászoktam kérdezni ha az ott megadott időt túllépi, vagy ha nem írja akkor 3 nap után.
-
Blue Eagle
őstag
Sziasztok!
Az eladónak mennyi ideje van arra, hogy a vásárolt (fizetett) árút útnak indítsa? Ugyanis általában már aznap vagy másnap shipped szokott lenni, de most egynél nem akar történni semmi csütörtök óta. Ráadásul nem volt olcsó tétel. -
Topikgazda
válasz anorche1 #74333 üzenetére
Hogy érted hogy vámon megfogták?
Annyit tudjon, ha valaki azzal a szöveggel jön hogy hamis terméket importált és ezért felelősséggel tartozik bárkinek is az baromság. Jóhiszeműen járt el, egy legális oldalon vásároltr, az ár nem mérvadó, mivel nálunk is lehet akciós árakon, akár 70%-al olcsóbban beszerezni.
Szóval nemigazán kell hangoztatni hogy kamu lenne, te tudod hogy mennyi a nagyker ára ezek a cipőknek?
Ha bekérték tőle a bvételár igazolásokat, azonkon nem szoktak szerepelni a képek, nincs szükség képre a vámeljáráshoz, a PayPal fizetési igazolás (azon rajta van hogy mit fizetett ki) és banki fizetés igazolás amit be kell küldeni és kész.
Az hogy "hamisítvány" a vámhatóságnak kell bizonyítania, kérjen adatszolgáltatást a kereskedőtől, hogy legális a beszerzése, nem a magyar vásárlót kell a vámszervnek megzsarolnia.
A 2 pár meg személyes használatra beszerzett, nem kereskedelmi mennyiség ahol vizsgálni kell az erdetiséget. Sajnos ezt a Magyar Posta dolgozói nem fogják fel agyilag és ezért sz...kodnak, zsaroltatják a címzettet.[ Szerkesztve ]
-
anorche1
őstag
Sziasztok!
Imseros rendelt kinabol cipot, 2 part, amit vamon megfotak. A problema, hogy ezek kamu converse cipok. Marka nev, logo eajta van a cipon, olyan mint az eredeti, de a kifizetett aron is latszik, hogy nem eredtiek.
Tolem ker javaslatot, hogy most mit csinaljon, lehet e belole baja.
En sajnos ezt nem tudom. Lehet belole baja? Mit csinaljon? Egyszeruen toltse ki a papirt, es a fizetesi igazolassal egyutt kudlje el?"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
Topikgazda
válasz rednifegnar #74331 üzenetére
Szeretnének inkább maradni . Lehet, hogy nem fog változni semmi.
-
rednifegnar
senior tag
válasz Corleone33 #74330 üzenetére
most meg eu tagok, nincs vamafa. elvileg jovo marcius korul szunik meg a tagsag. de hogy az utan mikent lesz a vam az meg nem lefutott, tart meg az egyezkedes.
A camera does not make art, the artist makes art.
-
Corleone33
senior tag
Olyan egyszerű kérdésem van csak hogy jelenlegi állapotokat nézve ha mostanság rendelek UK ból, az jogilag már EU n kívüli területnek számít vámügyileg?
Értelemszerűen nem minden vágyam az hogy pluszban fizethessek érte ha nem muszáj, de szeretném tudni hogy ilyen téren mire számíthatok.
[ Szerkesztve ]
"Might be a tragedy / Devastation right in front of me /Am I a future disaster that's waiting to happen? /That's waiting to happen /Like blood on white
-
wody21
tag
Köszönöm szépen a gyors válaszokat!
@ V/
"Lehetőséged van az eBay-en rendezni..."
Ebben tudnál még segíteni, hogyan is kezdjek bele? Jelenleg a Resolution Center alatt megjelenik ez a nyílt, aktív eBay case, melynek státusza: Your action is required. Tudok kattintani a Take action-re, amire a következő üzenet jelenik meg:
"If you can't work something out with the seller, you can ask us to step in beginning Aug. 14."
és két opció:
- Üzenetküldés az eladónak
- Lezárni a case-t.Nyilván utóbbit nem akarom. Ilyenkor az a teendő, hogy így hagyom az egészet, és augusztus 14-ig várok, akkor megnyílik egy harmadik opció, és azt kiválasztva fog közbelépni az eBay? Ez hogy működik pontosan? Vagy küldjek további üzeneteket az eladónak?
Kiscreenshot-oltam a teljes levelezésünket (illetve a DHL csomagkövetést, amin az jelenik csak meg, hogy július 31-én lett feladva a csomag, de azóta sincs átvéve) - fog az érdekelni valakit? Miként kerül majd elbírálásra ez a case?
Köszönöm szépen további segítségeteket.
-
Topikgazda
válasz flegga92 #74324 üzenetére
Nem értem a kérdést, de mindegy.
A felszámított jutalék törléséhez kell indítani a nem fizetett a vevő case-t, az mindegy hogy miért nem fizette ki.
A kódok árusítása ezzel az átveréssel jár, hogy felhasználja aki megveszi és azután azt mondja nem ő fizetett, feltörték a fiókját.
Ha indít az illető refund kérést akkor az eBay felé jelezni kell, hogy nem tartod jogosnak a követelést, a kód fel lett használva, miért nem védte a fiókját a két lépcsős belépési védelemmel, ugyanis ilyen is van az eBay-en. -
Topikgazda
válasz wody21 #74322 üzenetére
Amíg át nem veszed addig az eladó tulajdona, akor telejesíti a vásárlási szerződés ráeső részét amikor te átvetted. Ez nem történt meg, jogos a refund kérésed. Lehetőséged van az eBay-en rendezni és a bankodnál kezdeményezni a pénz visszatérítését. Erről is van leírás az Összefoglalóban, 21. A kifizetések védelme Internetes vásárlás esetében „chargeback” eljárással
[ Szerkesztve ]
-
flegga92
senior tag
Sziasztok!
Kollégám hozzám fordul az eBay-el kapcsolatban, de mivel én csak vásárolni szoktam hátha ti tudtok segíteni.
Árult egy Steam kódot, pár óra múlva megvette valaki, nem fizetett majd 3-4 nap múlva írt egy levelet, hogy feltörték az accountját.
Eddig oké, nincs semmi gond, feltette újra a terméket, pár óra múlva elvitte valaki más (420 adásvétel jó értékelés) ki is fizette egyből, paypalon látszik a pénz. Elküldte a kódot üzenetben, majd később írt, hogy feltörték az accountját nem ő vette.
Mivel kollégám elküldte a kódot így azt vagy a vevő, vagy az állítólagos hacker felhasználhatta, így újra nem szeretné feltenni.
A terméket úgy tette fel, hogy nincs visszatérítés, meg ha jól tudom kódra nem is ad az eBay védelmet. Lehet valami baja?
Illetve az első vásárlónál aki nem fizetett, van valami teendő azon kívül, hogy nyitott egy case-t azzal hogy a vevő nem fizetett? Erre kapta megint a választ, hogy feltörték az accountot. Nem szeretné itt is kifizetni az eBay jutalékát. -
pulutodurumo
addikt
válasz wody21 #74322 üzenetére
A vita keretében neki bizonyítania kéne, hogy te átvetted a csomagot. Erre is jó a tracking number. A posta esetén biztos, gondolom a DHL-nél is a feladó tulajdona a csomag amíg át nem veszi a címzett. Ezért ha kiderül hogy elveszett, fog kapni kártérítést. Ha meg szarrágó volt, és nincs biztosítva a küldemény, csak saját magával tolt ki. De neked jár vissza a pénz, ha nem kapsz semmit.
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
wody21
tag
Kedves eBay guruk!
Gyorsan megpróbálom összefoglalni az ügyemet, amiben a segítségeteket kérném.
eBay.de - július 23-án megnyertem egy aukciót, felvettem aznap a kapcsolatot az eladóval (mindketten privát felhasználók, ő 1999-óta aktív, 1500+ pozitív visszajelzés (nulla negatív - nekem sincs negatív természetesen)), és még aznap átutaltam az összeget (610 eur). Nyilván nem fogadott el semmi mást, csak átutalást - ezzel nekem különösebb gondom nem volt; miért is lett volna?! Mielőtt azonban átutaltam volna a végső összeget, megkérdezem; jelent-e plusz terhet (=jár-e plusz kiadással), hogy DHL Packstation-re kérném, hogy postázza a terméket. Nem gond, írt, hogy utaljam át a nyertes licitnek megfelelő összeget. Örültem is ennek, gondoltam-, ekkora értékű termék esetén átvállalja a postaköltséget. Küldött még egy üzenetet, hogy a párja számlájára menjen a pénz, ne arra, amit az ebay-en láttam (ugyanaz a bank Btw). Elutaltam. Utána kapok pár perccel később egy másik üzenetet, hogy nem ok, 620 EUR a a végső összeg. Még egy üzenet: 610 EUR posta nélkül. Még egy üzenet: Packstation-re Németországban: 614 EUR. Teljesen összezavart engem is, végül átutaltam még 4 EUR-t.
Eltelt három nap. Érdeklődök, sikerült-e postázni a csomagot: - ma jött meg az összeg legkésőbb 28-án (szombaton) postázza. Újabb email-ben emlékeztettem szombaton, hogy ne felejtse el postára adni a csomagot. Nincs válasz. Július 30-án, Hétfőn, egy héttel a nyertes licitem, és a megkezdett átutalásomat követően megint érdeklődök, sikerült-e postázni, mi a tracking number. Kedden válaszol, megküldi a számot. Látom, hogy aznap, 31-én került feladásra.
Pár nap múlva DHL Customer Support: érdeklődtem, hogy mi a helyzet a megadott csomaggal: - ez a szállítmány "Päckchen"-ként lett feladva - nem követhető, nincs biztosítva. Kiderült, hogy képes volt feladni a legócskább módon, és erről engem nem informált (eddig nem tudtam, hogy a 3.99 EUR-os csomag az nem biztosított, nem követhető). Erre az érvelése, hogy ezidáig nem adódott gondja, nem tűnt el csomagja.Augusztus 6-án, két héttel a nyertes licitem követően elméletileg jelezte DHL-nél (mint feladónak, neki van lehetősége a Nachforschungsantrag kezdeményezésére), hogy baj van ezzel a csomaggal, járjanak utána. Üzeneteimre nem reagált, így végül augusztus 8-án indítottam el az eBay case-t ("I didn't get the item - I want refund"). Erre azt az üzenetet kaptam, hogy ő a saját részéről letudta a kötelességét, postázta a terméket, mégpedig oly módon, ami a kifizetett összeg takart, illetve ez privát személyek közötti üzlet, ilyen esetben a postázásból eredő kockázat a vevőt terheli. Valamint informál a DHL elveszett csomag miatt kezdeményezett kivizsgálás eredményéről.
A kérdésem: mit tegyek ebben az esetben? Valójában letudta azzal mindennemű kötelezettségét, hogy elpostázta (akármilyen módon) a terméket? Érdemes tovább vinni az ügyet eBay-nél? Nekem nagyon úgy tűnik, hogy engem ebben az esetben megilletne az eBay buyer's protection...
Köszönöm szépen előre a tanácsokat!
[ Szerkesztve ]
-
Grillo
őstag
Ha jönnek sorban az Smsek, akkor valaki a telefonszámmal akar regisztrálni?
Ihre einmalig verwendbare eBay-PIN lautet 7101
Több számról jön.Köszi
-
Topikgazda
válasz germinator66 #74318 üzenetére
De tudok segíteni, akkor váltsál ki angol adószámot.
Kérd meg őket hogy segítsenek, akkor esetleg rájönnek hogy valami nem jó. -
-
Topikgazda
válasz germinator66 #74315 üzenetére
Nem szerencse, nincs közöm az angol szabályokhoz, nem angol és nem üzleti a fiók.
Olvasd már végig amit linkeltél. Nincs miért felülvizsgálni folyamatosan használom, adok-veszek fizetem a számláikat és nem kértek ilyet.[ Szerkesztve ]
-
germinator66
aktív tag
Nem általános az eset, csak ha felülvizsgálták a fiókot.
-
germinator66
aktív tag
-
Topikgazda
válasz germinator66 #74313 üzenetére
Nézd nekem is UK a regisztrációm és magyar, de nem írtak ilyet. MIndjárt ránézek. most adtam fel hirdetést, nem üzleti fiók és szó nélkül ment. Nincs angol címem se és aképen egyértlműen azza l indul hogy If you are running a business selling on ebay.co.uk....
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz germinator66 #74311 üzenetére
Nem egészen. Ha üzleti fiók akkor kell neked EU-s adószám, jó a magyar NAV-nál kért.Hivatalosan 2017 júliustól él az a szabály.
[ Szerkesztve ]
-
germinator66
aktív tag
válasz germinator66 #74309 üzenetére
Egyenesen azt állítják, hogy UK-ban kell regisztrálnom VAT-ra, ha UK-n kívülről el akarok adni. Mivan???
-
ontheground
tag
Köszönöm szépen a gyors választ.
A return eljárást elindítottam, egyelőre ebay-en, várom a fejleményeket. A paypal-en is aktiváltam a visszatérítési garit a leírásodnak megfelelően, de azt majd küldés után, számlával, stb...
Nagy hála ezekért a jó leírásokért, mert sokminden még az angolul folyékonyan tudóknak is elég mélyen el van ásva az ebay, az aliexpress és a paypal bugyraiban
Korábban is volt valami hasonló akciója Paypal-nek, kinn is van a neten az oldal, de belépve paypal-ra, "oops, nothing here üzenetet dob", ez a [link], lehet nem magyaroknak találták ki, a te görög linked viszont furcsamód működik. Már csak az a kérdés, hogy az aktiválás előtt vásárol termékekre érvényes-e ez?
A közepes méretű postakész nemzetközi elsőbbségi borítékra nincs súlykorlátozás elvileg, a posta hivatalos hirdetményeiből ezt tudtam kivenni: Ha az adott ország megengedi, elvileg 2 kilóig bármi mehet benne, ami belefér, ellenkező dolgot nem találtam.
Amit küldenék, az beleférne, dobozostól kb 3 centi vastag, oldalirányú kiterjedésre kisebb is, mint a kisméretű boríték.
A csomag sajnos drága, nem szeretném igénybe venni, a fenti kérdés miatt sem(érvényes-e erre a vásárlásra egyáltalán a postaköltség visszatérítés...a nemzetközi ajánlott tértivevényes elsőbbségit még valahogybenyelem, bár ez is több, mint a temék értékének harmada).
Az eladó 14 napos visszatérítési időt írt, de nem nagyon akar válaszolni a return addressel kapcsolatban, Lettországból kaptam az alkatrészt, Litvániába kéne elvileg küldeni, így kicsit bizonytalan, hova is, de jó lenne ráírni a mail címét/telefonszámát is a küldeményre. Nem tudom, az ebay return eljárás elbírálása, vagy a küldemény megérkezése-e a 14 nap kezdő időpontja, előbbi lenne a logikus, utóbbi visszaélésekre adhat okot.[ Szerkesztve ]
-
germinator66
aktív tag
Sziasztok!
Van itt tapasztalt ebay-es eladó? Azt állítja nekem az ebay.co.uk, hogy csak akkor lehet náluk hirdetni bármit, ha regisztrálok VAT-ra. Erre hivatkoznak, de én itt nem látok ilyet. Nyilván ha meghaladok bizonyos limiteket, akkor kell, nade azzal erősködnek, hogy mostmár MINDENKÉPP kell. Mi az igazság?
-
Topikgazda
válasz ontheground #74307 üzenetére
Szerintem a postakészbe már nem. Normál levélküldemény, ajánlott és én a tértivevényt is ráadnám, vagy MPL Europe standard csomag. Követhető mindkettő, az ajánlott is.
Ha az eladó által megadott visszaküldési időben benne vagy a PayPal 9300 Ft-ig visszatéríti a posta költséget. Leírás az Összefoglalóba és a szállításról is. -
ontheground
tag
Sziasztok. Lesz Ebay-en egy return-öm, uniós országba, telefonalkatrész(mostanában már a második, amit netről vettem és gubanc van vele).
Kérdésem az lenne, hogy a [linken] található pdf második oldalán levő "Európa elsőbbségi közepes méretű postakész borítékba" tehetek telefon méretű kartondobozt kívül belül bubis fóliázva?
Vámáru nyilatkozatot kell-e kitöltenem? Gondolom nem, mivel uniós országról van szó.
Ajánlva szeretném feladni,ez elegendő-e, vagy érdemes a tértivevény többletköltségét is kifizetni?
Nemzetközi ajánlott levél neten követhető-e, vagy csak a postahivatalokban lehet érdeklődni?
Valahol olvastam, hogy az értéknyílvánított követhető volt régen, ez érvényes-e még manapság? Esetleg változott-e pozitív irányba a dolog? -
Xarina
aktív tag
Nemrégiben rendeltem egy usb 3-as hdd tokot Kínából. 2 hét alatt meg is érkezett de usb 2-t küldtek. Reklamáltam az eladónak, aki azt mondta, hogy én azt is rendeltem. Ekkor néztem meg újra a hirdetését, ahol időközben átcserélte az egész hirdetést usb2-re. Bizonyítani nem tudom, mert az eredetit nem mentettem el. Mit tudok ilyenkor tenni?
-
tbalint3
tag
Ez: eBay have been notified of my concern. Szépen körülírja, de érezhető, hogy scammernek tart.
Illetve általánosít: mert valahol azt olvasta, hogy valamilyen eladót átvert valamikor egy magyar vásárló == minden magyar scammer.
Nem tudom jártál-e a '90-es évek elején Barcelonában. Én igen és tele volt "magyar ne lopj" feliratokkal. Az is pont ugyanígy zavart. Tipikus szemellenzős általánosítás. Akiknek szól, azokat pedig úgysem érdekli.Egyszerűen csak ennyit kellett volna írnia: Sorry, I don't want to send it abroad. Nem elegánsabb sokkal?
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz tbalint3 #74301 üzenetére
Mi ezzel a gond?
Azt olvasta hogy egy eladónak negatív tapasztalata volt magyar vevővel, előfordul ilyen.
Igaz az is hogy nincs garancia arra, hogy épségben érkezik meg amit megvennél. Ha nem bizosítással adja fel, ami drágíthatja a szállítást akkor bukta a dolog. Az is lehet hogy nem is fizetnél annyi érte.
Ez egy normális válasz amiben megmagyarázza hogy miért nem szállít Mo-ra.
Lényeg ez lenne: nem kockáztat.
A körítés meg lényegtelen.[ Szerkesztve ]
-
tbalint3
tag
válasz cbmfan #74300 üzenetére
Ez semmi, de ezt figyeld, ma kaptam:
"I am suspicious of your message to me. I have read about a seller who lost money dealing with someone in Hungary and the story sounds very similar to your approach to me. eBay have been notified of my concern. I have written to you earlier today but cannot now find any record of this letter.
I hope you are legitimate but no way will I trust any parcel company to handle such a fragile item, imagine if the parcel was turned upside down .."
Idióta angoltól ezt kaptam mert voltam olyan bátor, hogy megkérdeztem a volna-e olyan kedves és a sz-rját elpostázná-e hozzám... Nem is értem!? Lehet az ottani lipótmezőről szabadult?
Ja igen, egyébként teljesen udvarias hangnemben kérdeztem meg, eddig kb. 90%-ban igen választ kaptam, 10%-ban pedign nemlegest vagy nem is válaszoltak... De ezt? (Egyébként ezen kívül nem küldött més üzenetet szóval nem is értem mire gondol..)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- BestBuy topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- MSI RX 6600 MECH 2X 8G eladó
- Új MSI 14 Cyborg FHD+ IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Új Lenovo 15 LOQ FHD IPS 144Hz G-Sync Ryzen7 7435HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Új Lenovo 15 LOQ FHD IPS 144Hz G-Sync i7-13650HX 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB W11 Garancia
- Hotwav Cyber 13 és Blackview Shark 9 Mobiltelefon
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest