Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
maestro87
őstag
Hogy lehet neked ingyen?
A hirdetmény szerint a Maestro kártyának 2828 Ft az éves díja (Visa Electronnak is). Nekem még trambulin van, így kérvényeznem kell majd a cserét különben már Master-t fognak adni aminek meg az éves díja 6406 Ft és ahogy én láttam semmi különbség a Visa Electron és a Master között.
Tudtommal minden kártyának van éves díja.
PayPal-ra meg másra is (pl. Google Play) a Visa Electron szerintem jobb lenne. De nem nagyon értek hozzá. -
fardem
aktív tag
válasz illes.bence #41697 üzenetére
szerintem kamu, semmi céginfo. paypallal sem lehet fizetni.
-
illes.bence
tag
Sziasztok! Nem hiszem, hogy ide illő, de ti ebayesek talán tájékozottak lehettek ilyen téren, hogy ez az oldal scammer oldal-e? Érdemes e tőlük rendelni?
-
krikka
csendes tag
Sziasztok.
Bicskát rendelt mostanában valaki? Már kettőt is vettem, de egyik se jött meg. A harmadik elvileg útban van, de nem siet.. -
üszök
őstag
válasz maestro87 #41687 üzenetére
Bóklásztam egyszer a K&H honlapján,és ott láttam meg véletlenül,hogy a nem dombor nyomott kártyákhoz is jár virtuális CVC kód. Felhívtam a bankot,azonosítottam magam,és a hölgy mondott egy számot. Kipróbáltam a PayPalon és ment. Sajnos a Google Play nem fogadja el.
"Semmi szükségem rá,és pénzem sincs"
-
kaliber
aktív tag
válasz Dr. Romano #41678 üzenetére
Aliexpress-ről rendelj nekem onnan megérkezett több küldemény Lithium-ion akku (18650) Sweden Post engedi azzal szokták küldeni.
Miért jársz futni? Mert az élet rövid, a futástól kicsit hosszabbnak tűnik :)
-
kaktuszok
csendes tag
válasz S e t h #41685 üzenetére
EZ a feedbackselector egy nagyon hasznos honlap, köszönöm, hogy megosztottad!
Esetleg valaki tud egy meta keresőt, ami több webshopból keres? (mint nálunk az argep.hu)
-
Teko001
őstag
-
szatyi1
tag
Sziasztok ,
Az a kerdesem, hogy hogy emelhetem meg a mostani limitet ( 100db ) eladasnal?
Szeretnek kitenni tobb dolgot a jovoben ( 1,000 felett ) .
Eddig meg eladasom nem volt, csak vasarlas ( van 53pozitiv feedback-em).Mit kell tennem? Mik a feltetelek?
Koszonom a valaszokat elore !
-
maestro87
őstag
válasz Peter789 #41655 üzenetére
Nem vont le sokat, 166 Ft-ot/per utalás. De én úgy látom, hogy magyar bankhoz tartozik a számlaszám:
"Unicredit Bank Hungary Zrt., Budapest" (PayPal Top Up menü)
Biztos a bank meg továbbítja vagy nem tudom.Egyébként nekem is K&H Maestro van és tegnap beállítottam a kártyámat de nem vont le semmilyen összeget a kártyámról. Ha jól értelmeztem a leírást akkor 400Ft-ot le kellene vonnia és az e-bankban a számlatörténetnél a -400Ft-os összegnél szerepelnie kellene egy 4 jegyű kódnak amit a PayPal-ba be kell írni.
Jól gondolom? CVC nélkül is letudná vonni?(#41662) üszök:
Hogy adott virtuális CVC kódot?(#41671) V/:
Miért kell ehhez unlinkelni a paypalt az ebay-el? Mert erre gondolsz nem? Az ebay-en a "Your PayPal Account Information"-nál a "Remove link", nem?[ Szerkesztve ]
-
S e t h
nagyúr
Egy két hónapja feltettem egy kérdést, amire nem érkezett válasz, ezért most bátorkodom megosztani amit találtam, nekem időnként segített.
A lényege, ha egy eladónál kíváncsi vagyok arra, hogy meghatározott termék esetében milyen feedbackeket adtak, akkor így az eladó neve és a termék kulcsszavai alapján szűrni tudok, adott esetben megerősíti, vagy gyengíti a vásárlási szándékomat.
Ha volt már akkor sorry, viszont én nem kaptam rá választ, ezért osztom meg.
feedbackselector[ Szerkesztve ]
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
raziel01
veterán
Ma jött meg 2 karkötő február 17.-ei feladással. Ez korrekt eladó volt, rögtön feladta.
Én már abszolút örülnék ha minden csomag fixen tartaná a max 4 hetet de volt sajnos ami 6 hét volt. :\ -
Degeczi
nagyúr
akku != akku
a sok eszközben használt NiMh-el nincsen gond, azt továbbra is bárhonnan szállítják légi útona lithium alapúak (legyen az Li-ion akku, vagy lithium gombelem, mint a CR2032) viszont tűzveszélyesek (volt is belőle katasztrófa), ezért köti ki a legtöbb társaság, h légipostával olyat nem szállítanak
meg kell próbálni másik eladónál, mert azért nem mindenhol veszik 100% komolyan a dolgot (különben telefonok is csak hajóval jöhetnének)
-
randras
veterán
-
Dr. Romano
veterán
Vettem volna 5db CR2032-őt. Erre meg nyom egy refundot erre hivatkozva:
"Thanks for your order and sorry to bother you here.
We were just informed lately that our local customs has strengthened the inspection for many items, especial the items which include liquid, powder, paster, knifes, and also batteries, devices with batteries (like tablets and mobile phones), thus the order was cancelled to avoid possible problem with customs. Any inconvenience caused, please accept our sincere apology.
For your order, we are on the process of refunding you with our deepest apology and concerns. You could check your PayPal account within next 48hours to confirm it.
It's our great honor to have the chance doing business with you, hope you could kindly understand that under such situation, it's better for us to close the transaction, which is both safer and convenient for us.
Hope our next cooperation in the near future.
Sincerely
Caroline"Ez mi?
Eddig is az ebayről rendeltem elemeket, akkukat és nem volt gond...Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
t420s
aktív tag
Üdv!
Csak röviden: vettem mobilt Kínából. Meghibásodott.
A webáruház azt kéri adjam fel a hibás mobilt postán akku töltő és minden egyéb tartozék nélkül, csak magát a készüléket.
Na most kérdésem: ha én ezt feladom postán (ajánlott könyvelt külföldi levélpostai küldemény), és a cég ESETLEG nem küld vissza semmit, akkor én innen Magyarországról mit tudok majd tenni?
A paypal protection 45 nap, régesrég túl leszünk rajta.Köszönöm
-
Topikgazda
válasz Peter789 #41672 üzenetére
"CIB valami dombor visa-ra asszem és kérdéses hogy annak milyen a használhatósága"
Semmi gond vele, a régit törlöd és az új kártyát regisztrálod a szokásos módon.
Én is váltottam, mert a lejárat előtti kártya cserét és a vásárlások utáni +levonást nem igazán díjaztam.
De!
Az új bankomnál nem fizetek a vásárlások után, de itt a kártya 975 Ft a Cib-nél meg 0 Ft. 97,5 vásárlás után már jó. De valójában ezzel a bankal sem vagyok megelégedve, a normál kártyát 4900 Ft adja, amit túlságosan túlárazottnak gondolok, főleg úgy hogy a listájuk szerint 3070 Ft. Na megyek a bankba reklamálni.[ Szerkesztve ]
-
Peter789
senior tag
válasz madarasz92 #41670 üzenetére
Ismerősnek, persze... Én is letagadnám
A rendeléstörténetben ahol minősítést adhatnál válaszd a "resolve a problem"-et, ott picit dumál arról hogy kommunikálj az eladóval meg ilyenek, alul lesz valahol hogy továbbmehetsz a problemtikit megnyitására. Abban válaszd ki hogy megjött de nem felel meg a leírásának, illetve képet is tölthetsz fel róla amin próbáld meg érzékeltetni a telefon mellett hogy ez tényleg nem rávaló. Választhatsz hogy újraküldést vagy pénzvisszafizetést kérsz e az eladótól - az utóbbi szerencsés, mert az újraküldéssel mire megjön le fogod csúszni a lehetőségét hogy negatívot adhass az eladónak probléma esetén, ha viszont visszakapod a pénzt akkor csak az árfolyamkülönbözetnél adódó különbséget bukod, ez a biznisz lezárul minősítés nélkül és újra megveheted tőle vagy mástól és újra ketyeg az óra. Elméletben kérheti azt az eladó hogy küldjed vissza és akkor cseréli - ez szívás, lévén hogy ez abszolút az ő hibája és miért fizetnéd a postát ilyenkor. Ezt elkerülendő, ha nem volt tracking nr. akkor akár le is tagadhatod hogy megjött - bár ilyenkor azt kérik általában az eladók hogy várjátok ki a ~45 napot - ilyen esetben ha nem jött meg akkor bő 40 nap felé szoktam megnyitni a tikitet... Azt hogy panasz esetén hogyan kezeli a másik fél az ügyet, az is befolyásolhatja hogy Neked milyen a minősítésed - nekem éppen most érte el a 300-at 100% pozitívval, így tudják hogy nem vagyok inkorrekt vásárló, ha panaszkodok az nem trükközés. Ha van már 1-2 tucat full pozitívod akkor valószínűleg már nálad sem fog kötekedni, új felhasználónál sajnos néha be kell nyelni egy kis bukót ha a másik fél nagyon köti az ebet a karóhoz...
A tikit nyitással szemben a mezei üzenetküldés azért nem szerencsés, mert egyrészt annak nem marad direktben nyoma, másrészt a tikitből tudhatja már az eladó hogy nem az a tudatlan egyszeri vásárló vagy akit lepattint valami kamuszöveggel, vagy privátban beígér egy újraküldést amit nem tesz meg, de mire erre rájössz már rég nem adhatsz neki negatívot. Nyomatékosítja hogy ismered a jogaidat a rendszerben és kezeljen is úgy...
(#41667) üszök
Sajnos ebben nincsen tapasztalatom hogy egyéb kártyafajtákkal hogyan viselkedik... Bár pont most jön a para, az eddigi dombor mastercard-ot erőszakkal lecseréli a CIB valami dombor visa-ra asszem és kérdéses hogy annak milyen a használhatósága, lehet ezért bankot váltok...
[ Szerkesztve ]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AquAgorA ...Pál apostol nyomában: http://fleettracker.eu/index.php/component/aquagora
-
Topikgazda
és maestro87-nak
Még amikor az eBay fizetési felületén vagy ott bontani kell az eBay és PayPal kapcsolatot,ha össze volt kapcsolva, felül-középen, ha nem akkor ezt hagyd ki, utána ha tovább lépsz a Paypal-re a bejelentkezés után kell a Other Conversion Options-ban menni és ott a második opciót kell választani, nem a PayPal konverziót. A submit-el elküldeni és onnantól az fog élni. Ezután a kártyát kiadó bank fogja váltani át a pénzt.
[ Szerkesztve ]
-
madarasz92
őstag
Sziasztok!
Olyan gondom lenne hogy rendeltem egy ismerősnek tokot viszont nem Galaxy S4-hez valót kaptam hanem S4-hez valót.
Mit hova irjak ilyenkor ?
(Nem vagyok angolból túl perfekt) -
randras
veterán
válasz GumisPeter #41668 üzenetére
Február elején feladottak nekem is lassan jöttek, van még remény. Április elejéig még van ideje.
-
GumisPeter
senior tag
üdv
febr 26 óta semmi változás...
Szerintetek mi lehet ilyenkor?
02,12-03,05 volt a várhato érkezés.. jan 29.-ém feladta állitólag a tag ...singapurban
.Destination Country - Hungary:Tracking Consuming:3245 Millisecond
2014-02-07 23:55, Item information : Célországba elküldve / Item sent abroad
2014-02-07 07:37, Item information : Célországba elküldve / Item sent abroad
Origin Country - Sweden:Tracking Consuming:3978 Millisecond
2014-02-26 19:55, Local mail tracking
2014-02-07 07:37, Sweden Post, Direct Link, Singapore, The item has been dispatched from Sweden Post, Direct Link's international terminal for onward transport abroad
2014-02-07 07:37, Order departed from sorting hub
2014-02-05 09:06, Order departed on flight from origin
2014-02-03 05:00, Order dispatched[ Szerkesztve ]
Gumik Felnik Adás-Vétel ***0630-326-3600 *** SmartCar 1025 Bp Kapy út 33.
-
üszök
őstag
válasz Peter789 #41663 üzenetére
Ott nekem nincs olyan lehetőség. A fiókomban is próbáltam átállítani már egyszer,volt egy leírás lépésről lépésre,de az utolsó előtti lépésnél nem volt olyan opció ami kellett volna. Írta is itt valaki,hogy nem minden kártyával lehet.
Vettem egyet,de ha nem jön meg a szállítási idő végéig reklamálni fogok természetesen.Nem az én pénzem volt,de nem fogom hagyni veszni.
Még a postázás sincs bejelölve,pedig 3 napja vettem."Semmi szükségem rá,és pénzem sincs"
-
Peter789
senior tag
válasz Degeczi #41664 üzenetére
ilyen mélységig tényleg nem mentem bele, csak kisebb howto-kat olvastam kezdő eladóknak, azok ilyen szabályokat nem emlegettek persze eladás végül nem nagyon lett a kedves posta díjszabása miatt...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AquAgorA ...Pál apostol nyomában: http://fleettracker.eu/index.php/component/aquagora
-
Degeczi
nagyúr
válasz Peter789 #41663 üzenetére
Ez nem "téves", hanem eladó-státusztól függ!
Több feltétele is van: kisebb, vagyis még nem garantáltan megbízható eladóknál tartja vissza az érkezett összeget a Paypal egy adott ideig, vagy pozitív visszacsatolás érkezéséig, és azt hiszem az összeg nagysága is szerepet kap.
De régi, megbízható, nagy forgalmú eladókat nem hátráltatnak így. -
Peter789
senior tag
ne a PP profilod oldalán keresd, hanem a fizetés pillanatában az Other Conversion Options-ban
(#41531) randras válasza üszök (#41530) üzenetére
azóta szépen alakult a minősítése:
Seller : taojdkfrd456 (35 ) 85.7% Positive feedback
ékes példája annak hogy ami túl szép hogy igaz legyen az nem is igaz... tipikus kamu account, elad néhány olcsó bizbaszt amíg lesz pár tucat pozitívja majd meghirdet csábító drágább termékeket és várja azokat a birkákat akik csak negatívot adnak neki de nem nyitnak case-t amivel visszakapnák a pénzüket a paypal-tól. Ha pedig letelik a 45-60 nap akkor megkapja azt a pénzt és kész...
Én ökölszabályként alkalmazom hogy kínaitól 1000 pozitív és min 98% alatt nem veszek semmit... És persze ha valami nem stimmel akkor időben megnyitom rá a panasz tikitet! Ilyen magas százaléknál az a 100-ból 1-2 az már nagy valószínűséggel csak naív bolond aki azt hitte csodát kap 1$ free shippingért, vagy kötekedős idióta, de a többivel már korrektül lekommunikálta ha gond volt, visszaadta az árát vagy újraküldte... Bár szerencsésebb árat visszakérni, az újraküldés miatt letelik a 45 nap és akkor ismét kérdéses hogy megjön e, negatívot már nem oszthatsz miatta... Ez persze más nemzetiségű, magáneladóra nem vonatkozik, ott előbb bizalmat szavazok egy 1-2 tucat eladásos, de 100% pozitív németnek pl, bár természetesen az se mindegy hogy mennyi pénzt kockáztatok vele...
Egyébként itt jut eszembe hogy előbbre itt valaki tévesen írta hogy az eladó azonnal megkapja a pénzt amikor levonják tőlünk! Közvetlenül nem kapja meg, nem veheti még fel csak zároltan látja hogy beérkezett a nevére - de felvenni csak 45-60 nap után tudja ha nem érkezik panasz...
[ Szerkesztve ]
-
-
Peter789
senior tag
válasz kaliber #41660 üzenetére
persze előfordul nagy ingadozás is nagyritkán, de ha az ingadozás okozná akkor azt tapasztaltam volna hogy hol pár Ft-al felette hol meg alatta van a deviza eladásinak az amit vonnak tőlem, de nem, mindig a deviza közép vagy az alatt kicsivel az utóbbi 20-30 esetben... de inkább nem megyek be egy CIB fiókba, nem kérdezek rá hogy ez miért is van így mert hátha rájönnek hogy valami pipa rossz helyen van a számlámnál és kijavítják
[ Szerkesztve ]
-
kaliber
aktív tag
válasz Peter789 #41655 üzenetére
Van ám ott olyan is ha észre vetted hogy "napon belül", ma pl: 15-18 óráig 3ft mozgás volt, de volt 5forintos mozgás pár óra alatt az elmúlt hetekben.
Ezek pontos tőzsdei infók, ne a benzinkutakat meg a pénzváltókat nézd, a bankok is csak naponta kétszer változtatják az árfolyamokat.Miért jársz futni? Mert az élet rövid, a futástól kicsit hosszabbnak tűnik :)
-
kaktuszok
csendes tag
Létezik olyan kereső, amely több webshop kínálatában keres és rendezi a találatokat? Úgy mind a arukereso.hu, argep.hu és társai.
Én nem találtam ilyet egyelőre.
-
Peter789
senior tag
válasz maestro87 #41635 üzenetére
nagy valószínűséggel igen, hiszen ahogy mondod attól hogy 2-3-at tesz 1 csomagba nem lesz 2-3-szorosa a postaköltség, tehát az az ő nyeresége amire nem fizet az ebay felé jutalékot. ez mondjuk még kis játék csak, de vannak akik igazán pofátlanul nyomják és 1$-os termékár mellett 20-30-40$-ért szállítják a műszaki cuccot... az ilyeneket jobb elkerülni, mert nagy valószínűséggel problémás esetben sem fognak korrektül eljárni, bár ehhez érdemes a negatívok arányát és a panaszok típusát is átfutni: 98.5-99%+-nál nem aggódnék, és a általában arra panaszkodnak hogy az 1$ free shipping-es bizbasz gyenge minőségű akkor azok csak a normál kötekedő bolondok akik azt hitték hogy 1$-ért valódi bőrtokot vagy minőségű teló akkut kapnak, stb ha a drágább műszaki cikkekre van panasz jellemzően, meg a kommunikáció visszautasítására akkor az aggasztóbb, de sok idióta meg se próbál kommunikálni csak beböki a negatívot azzal hogy nem jött meg, vagy "nem ért ide x nap alatt", stb...
ha beállítod a kártyádat akkor onnantól az nem utalásnak minősül, hanem kártyás vásárlásnak, ezáltal gyors, olcsó... az utalás nem volt nagyon drága? a legtöbb banknál külföldi számlára utalásra 15-20$ egyszeri + ezrelékes büntetést kell fizetni, már itt bazisokat bukhatsz!
(#41642) V/
nem, ugyanannyi az átfutása, a különbség csak annyi hogy magyarisztáni buznyákot kér a PP a bankodtól és ő váltja nagy lehúzással devizára, vagy devizát kér > a bankod váltja és így jobb az árfolyam... ez egy szimpla kártyás fizetés, így feltehetően azok az adóterhek érintik ezt is, mint bármelyik hazai kártyás vásárlásodat - ez bankfüggő hogy közvetlenül mit hárítanak az ügyfélre ebből...
(#41644) kaliber
napok alatt pár forint, nem órák alatt 5! ha ekkorát mozdulna akkor azt másnap látnánk is a különbségen, és 1-2 hét múlva a kutakon is... és nekem sokszorosan ez a tapasztalatom, hónapok óta 20-30 vásárlás során mindig a középárfolyam alatt vontak egy hajszállal!
(#41647) V/
"Csak ingyen adja a vásárlói védelmet?"
nem, a PP bevétele több ponton adódik össze: egyrészt ha ő vált akkor rólad is lehúz pár %-ot, majd mikor felvenné a másik fél a kapott pénzt, őt is lehúzza - az utóbbiért jár a védelem, az előbbi az csak rajtad múlik hogy melyik opciót használod - "természetesen" az alapértelmezett az az amivel rosszabbul jársz...
(#41651) hidroponi
nekem közvetlenül a karácsony előtti időszakban jött 20+ csomagom és az átlag 10-15 munkanap, vagyis szerencsétől függően 2-3 hét volt, de mint írtam volt ami kevesebb mint 2 hét alatt ideért, de volt amire meg közel 2 hónapot vártam és már rég visszakaptam az árát és újrarendeltem - úgyhogy most van 2db msata>sata adapterem sőt már arra is volt példa a múltban hogy 3-4 hónap múlva dobott be valamit a postás, már rég megjött az újraküldött is, de a postai pecséteken látszott hogy ez még bizony a legelsőként feladott volt
[ Szerkesztve ]
-
-
Degeczi
nagyúr
Akkor lehet, h félreértettelek: arra gondoltam, h Paypallal fizetsz - csak banki konvertálással a Paypalé helyett. Az nem okoz további késedelmet.
Természetesen ilyenkor is jár a védelem, és a Paypal valójában nincsen ingyen, csak a vevő számára: az eladótól már vonnak jutalékot. -
Topikgazda
válasz raziel01 #41646 üzenetére
Egy dolgot nem értek. Tehát azt adom meg, hogy ne a PayPal konvertálja a forintot mondjuk $-ra, akkor kevesebbe jön ki a forintban fizetendő összeg? Ha továbbítja az átváltást az én bankomhoz, akkor semmit sem számol fel? Csak ingyen adja a vásárlói védelmet? A magyar bank sem számol semmi költséget?
[ Szerkesztve ]
-
kaliber
aktív tag
válasz Peter789 #41620 üzenetére
"Ekkorát pedig nem mozdul pár óra alatt az árfolyam mostanában"
[De hogy nem] mozog az rendesen főleg "mostanában"Miért jársz futni? Mert az élet rövid, a futástól kicsit hosszabbnak tűnik :)
-
Degeczi
nagyúr
Az eladó számára éppúgy azonnali fizetés az is!
Ezért történik azonnali zárolás. Az neki már mindegy, hogy az ügyfél aztán pár nap múlva pontosan mennyit fizet saját devizanemében, az ő dollárban (vagy akármiben) benyújtott igényét visszaigazolja a kártyatársaság, és a Paypal számára fizetett tranzakcióként szerepel. -
Topikgazda
Ha nem a Paypal azonnali fizetést, hanem egyéb banki konvertálást alkalmazok, akkor nem fog csúszni a szállítás? Az eladó ebben az esetben meg fogja várni a jóváírást és csak azután csomagol. Én legalábbis úgy tenném. A tranzakciós és egyéb saját banki költségek nem emelik az árfolyamot?
-
-
Peter789
senior tag
válasz Degeczi #41630 üzenetére
ez mostmár engem is egyre jobban érdekel, pont most reggel fizettem ki egy bő 100$-os telefont, oda fogok figyelni a netes és a főszámla esetleges mozgásaira...
-
Peter789
senior tag
válasz maestro87 #41628 üzenetére
Valamilyen módon előre ráutalod a PayPal számládra a pénzt és onnan költöd el? Akkor persze hogy nincsen ilyen... De sokkal kedvezőbb ha a PP-ban rögzítesz egy kártyaszámot, és utána állítod be ezt hogy devizában kérjék le a pénzt a bankodtól... Ilyenkor nincsen pénz a PP számlán, mindig csak lehúzza a kártyádról ha engedélyezed a tranzakciót - igazából pont erre találták ki, hogy legyen egy olyan láncszem amiben ha megbízol akkor a másik fél már csak a PP email címedet tudja, tud küldeni bekérő számlát neked vagy tudsz neki fizetni, de a kártyaszámod csak a PP tudja és amit nem erősítesz meg a PP felhasználóddal az nem lesz soha kifizetve! Én mondjuk biztos ami biztos alapon ott is csak egy olyan netkártyát adtam meg amiről soha nem tudnának többet lehúzni mint amit rátettem, de még nem hallottam olyanról hogy a PP bárkit is meglopott volna - természetesen a meghirdetett lehúzós kondíciós feltételeken túl...
-
Degeczi
nagyúr
válasz Peter789 #41625 üzenetére
Pedig perceken belül egyszerűen nem lehet meg a végső érték, mert azt a külföldi kártyaelfogadó cég (amin keresztül a Paypal terhel) tényleg csak napokkal később nyújtja be a hazai bankhoz, tehát a zárolás idején még ismeretlen a végső összeg (hiszen a pár nappal későbbi, még nem ismert árfolyamon fog történni)... talán máshol, másik számládon terhelik a különbséget, fene tudja, érdemes utánanézni.
-
Peter789
senior tag
Nézd meg hogy a "Shipping and payments" fülön van e olyan hogy "Each additional item" - ha van akkor értelemszerűen az elsőre a teljes összeg, a továbbiakra a csökkentett érvényes, ha pedig ott free van akkor minden továbbira 0
Ha nincsen additional akkor az eladó valószínűleg trükközik és a szállítás díján is sokat nyer az eladásból - sok az 1$-os eladási árú de 20-30-50$-ért szállított termék - ő nyilván nem szállítja a másodikat "ingyen" hiszen azzal igyen adná a terméket is - ezek mind arra játszanak hogy jutalékot csak az eladási ár után kell fizetni, illetve a listázási díj is 0 vagy kedvezőbb ha alacsony árról indítja. Sajnos az ilyet hagyja az ebay rendszere, bár a saját érdekük lenne hogy letitsák az ilyen trükköző, jellemzően távolkeleti eladókat...
-
randras
veterán
-
Peter789
senior tag
válasz havri1 #41621 üzenetére
Ahogy (#41612) maestro87 hsz-ében a képen van, az Other Conversion Options-be kell bemenni a fizetés előtt - de elképzelhető hogy nem minden kártyatípusnál lehet állítani, nézd meg nálad miket ajánl fel ott... Ha sikerült átállítani akkor utána már nem Ft-ban hanem devizában írja hogy mit fog lekérni a bankodtól!
(#41624) Degeczi
Nem SMS, azonnal perceken belül látom a zárolást a netbankomban! És egy fillérrel se lehet több, lévén hogy a MC dombor netkártya számlájára kizárólag csak akkor teszek pénzt amikor fizetek és annyit amennyit kell - ha utólag akarnának vonni egy kis plusszt, nem lenne miből, és azt persze a számlatörténeten is látnám ha ilyen lenne, de nincsen!
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz Peter789 #41620 üzenetére
Nem pár óráról, hanem pár napról van szó!
Ez alapján már sejtem, mivel kevered: valszeg a fizetés utáni igazoló SMS-t nézed, de az csak előkalkuláció (az lehet, h még középárfolyamon), foglalás, nem egyezik a végső terheléssel, ami napokkal később történik - és mindig magasabb összegről szól, mert azt már a deviza-eladásin végzik.
Nézd meg a havi kivonaton, vagy netbankon a már lekönyvelt tételt mondjuk egy héttel a vásárlás után (addigra biztosan megvan)
-
parkr
őstag
megtudja mondani valaki hogy ha rendelek egy termékből kettőt, akkor a shippinget is kétszer kell fizetnem, vagy az csak egyszeri?
-
Peter789
senior tag
válasz Degeczi #41619 üzenetére
Ekkorát pedig nem mozdul pár óra alatt az árfolyam mostanában (majdnem 5Ft, 2%), de ez az általános tapasztalatom több tucat fizetés után! Sajnos sokáig nem tudtam erről a beállításról és többszáz kisebb nagyobb tranzakcióra fizettem a PayPal lehúzását, de már hónapok óta átállítva használom és így sokkal kedvezőbb... Ismerős is hasonlót mondott amikor nemrégiben több mint 300e-et fizetett az OTP számlájáról - neki valamivel a középárfolyam felettit vonták, de bőven a deviza eladási alatt...
szerk: az Ő esetében tuti nem a bankra bízza a váltást jelen beállításaival, mert akkor devizában írná hogy mennyit von le, nem Ft-ban! A konkrét Ft összeget meg csak a netbankjában fogja látni...
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz Peter789 #41618 üzenetére
Tőlük kellene megkérdezni, mert lehet eltérés (OTP biztosan deviza-eladásit használ a gyakorlatban is) de a legtöbb bank a deviza-eladásival számol, és a saját kondíciós listája (11. oldal) szerint a CIB is, akár Visa, akár MC, akár USD akár egyéb devizanem...
maestro87: kártyától függően nem mindig lehet állítani a Paypal oldalán a pénznem konvertálását, pl. AMEX kártya esetén fixen USD-ben terhelnek, tehát lehet, h szintén egy fixen USD alapú kártyával nézed, azért nem kínálja föl. De ebből adódóan ez a jobb helyzet, mert a bankra bízza: olyan szerintem nincsen, h csak a Paypallal lehessen váltani
[ Szerkesztve ]
-
Peter789
senior tag
válasz Degeczi #41617 üzenetére
Elméletben igen, a deviza eladási lenne logikus, de a tapsztalatom az mint az előző hsz-emben is írtam, hogy még a deviza középnél is egy hajszállal jobb árfolyamon szokott váltani! Ez lehet csak a CIB sajátossága? Ti más bankokkal milyen árfolyamokat kaptok?
-
Degeczi
nagyúr
válasz maestro87 #41615 üzenetére
Persze, valuta = KP...
A bankod deviza eladási árfolyammal számol amikor kártyával fizetsz, hiszen nem történik KP mozgás. Napi mozgásoknak ugyan ki van téve, mert a tényleges terhelés csak a vásárlás után pár nappal történik, de szinte teljesen biztos, bármelyik banknál vagy is, h kedvezőbb ott váltatni, mint a Paypallal, ami azt hiszem 2.5%-ot számol rá az összegre átváltási jutalékként! -
Peter789
senior tag
válasz CoolBoy323 #41565 üzenetére
Köszi, ez persze nekem is megvolt, de erősen szűkíti a találatokat és nézve az eredetit rengeteg olyan is kiesik amiben csak az eredeti 5" kifejezés szerepelt... Én valami olyan megoldásra gondoltam, ami fixálni lehet a kifejezést, mintha azt írnám hogy "5"" - de ez persze nem működik mivel a col jelet is idézőjelnek értelmezi... De Ti hátha tudtok rá valami kapcsolót amitől az 5" kifejezést úgy veszi ahogy le van írva, nem idézőjelként...
(#41579) Teko001
gusztustalan amit itt ebben az országban megtehet a posta - angliából idejött egy kézi rádió ~30+7 font postáért (kint royal post, itthon DHL kocsi hozta ki), a kereskedő elbaxta és vissza kéne küldenünk de vissza már annyiért menne a doboz mérete miatt ami már gyakorlatilag a termék vételára
(#41612) maestro87
Ez nagyon rossz árfolyam, a PayPal rondán lehúz ha velük váltatsz - és persze az a default opció! Ott az opcióban állítsd át hogy ne a PayPal váltsa hanem már devizában kérjék le a bankodtól, az sokkal jobb árfolyamot ad! Most fizettem éppen CIB-es kártyával és bár a napi hirdetmény szerint 225 a közép és 229.5 deviza eladási árfolyam USD-re náluk, a gyakorlatban 224.705-ös árfolyamon vonták le a számlámról! A szépséghiba hogy akkor a $ vagy egyéb deviza pénznemben írja ki az árat, de szorozd fel mondjuk a bankod deviza eladási árfolyamával és annál biztosan kevesebb lesz a végére...
------------------------
szállítási idő kínából: ha valamelyik normál posta, akkor totál random, abszolút semmit nem számít hogy prio, tracked vagy bármi opció van e még rá! Legutóbb nagyobb rendelési rohamom Novemberben volt, kb Nov. 1 és 25 között szétszórva bő 20 csomagot rendeltem, ebből tracking csak 3-4-en volt. Mindenféle elektronikai alkatrészek, modulok, kisebb kütyük. Volt több is amit Nov 24-25-én rendeltem és Dec. első hetében vettem át, talán 10 munkanap se volt, de volt amit meg Nov elején rendeltem és már vissza is kaptam az árát és újra is rendeltem másik eladótól mire Dec vége felé beesett a csomag
Szóval abszolút kiszámíthatatlan, hatalmas a szórás - arra tudok csak tippelni hogy van ami éppen még befér még egy repülőn küldött gyorsposta leveles zsákjába és hamar ideér, van ami meg vonatozik vagy hajózik és minden az éppen aktuális terheltségeken múlik hogy mit melyik úton küldenek...
Éppen most rendeltem egy telefont, kíváncsi leszek hogy mennyi idő alatt ér ide, illetve hogy kell e rá lehúzást fizetnem itthon...
-
Teko001
őstag
válasz maestro87 #41612 üzenetére
Menj fel ide, Deviza árfolyam váltó-nál: 1 usd-->huf, és megkapod mennyiért váltanák a bankok épp (habár lehet a fordítottat kéne használni? hmm. ezt sose tudom. talán igen). Persze ha most vásárolsz, nem ezzel lesz váltva, mert az akkori árfolyammal váltják, amikor lekönyvelik, de...
[ Szerkesztve ]
-
maestro87
őstag
Amúgy ez már nem érvényes? Nekem nincs ilyen link feltüntetve. A PayPal jelenleg 233,74Ft-tal vált 1 dollárt. Ez szerintem korrekt. Vagy lehet még ennél is korrektebb?
-
maestro87
őstag
válasz randras #41607 üzenetére
És az a Save for later az micsoda?
Ezt írja a kosárnál:
"Just click "Save for later", and it'll be moved here."
Hova mozgatja a már kosárban lévő terméket, talán a kosárba?Most nézem, hogy akkor két kosár lenne? Ha az Add to Cart-ra kattintottam volna nem pedig a Buy it Now-ra, akkor annak mennyiségét tudtam volna módosítani magam is?
A Buy it Now-val gondolom meg már lefoglaltam, nem? Nem teljesen értem. -
maestro87
őstag
válasz randras #41607 üzenetére
Fizetni nem fizettem még csak a Buy-ra mentem utána meg a Committed to buy-ra (vagy valami hasonlóra). Ekkor jutott eszembe, hogy kettőt szeretnék. De az is eszembe juthatna hogy mégsem szeretném megvenni.
Szóval a kosárban csücsül, de már módosult az elérhető termékek száma is 11-ről 9-re. Gondolom miattam.szerk.: Akkor ez így elég sz@r. Miért van így megcsinálva?
[ Szerkesztve ]
-
maestro87
őstag
Hogy kell törölni egy tételt amit már megvettem de még nem fizettem ki? Vagy módosítani a rendelési mennyiséget?
Kettőt akartam venni, de most kétszer 1 van a kosárban. Gondolom nem így kellene lennie. -
pelenka35
őstag
Sziasztok
Rendeltem egy telefont Hong-kong-ból vámot kell rá fizetnem és a vámosok számlát követelik rajtam ,de az nincs , mit kell tenni ilyenkor ?
93$ készülék .Köszönöm
[ Szerkesztve ]
Gamertag:Rob3rt75
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Opel topik
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mikrotik routerek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PlayStation 5
- Steam topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok