Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ANT
addikt
-
ANT
addikt
Nincs mit. Amúgy ennél a típusnál biztosan hardverhiba van, mert a kollégám írója az én laptopomban is sz@r. Netes fórumokon is elég sokan panaszkodnak erre a hibára, de ott a többség egy újabb fw-től várja a megoldást - ami ráadásul még a mai napig sem jelent meg.
Szerk: ja, és a drive mindig rétegváltásnál száll el hibával, Verba MKM-001 lemezekkel (is).[ Szerkesztve ]
''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
ANT
addikt
Általában mindegyiknek illene írnia DL lemezt, de sajnos van kivétel: pl. Matshita uj-860h meghajtónál szinte szériahiba a DL lemezek rontása (ilyen drive van pl. az én HP Compaq 6715b laptopomban is, de az még jó - kopp-kopp. Viszont egyik kollégám ugyanilyen laptopjában lévő ugyanilyen író meg rontja a DL-eket.
-
ANT
addikt
válasz fekeandras #2847 üzenetére
És milyen kiszerelésben kapható ez a Memorex? Mert ha nem kell rögtön egy talicskányit venni belőle, néhány darabot próbaképpen bevállalhatsz.
Ez a Miata valami baromi titkos fegyver lehet, még ez a kereső se tud róla. Hol vettél ilyet?
-
ANT
addikt
válasz fekeandras #2845 üzenetére
A minősége nem a ráírt márkanévtől függ, hanem a médiakódtól. Ha nem ismered pontosan a kódját, zsákbamacska.
Amúgy miatúró az a Miata?''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
ANT
addikt
-
ANT
addikt
-
ANT
addikt
A Sony DVD-R 4,7GB-os lemez SONY16D1... MID-es? Ha igen, írt valaki ilyet NEC-7xxx szériás íróval? Ha igen, mi a konklúzió?
Csak mert itt a vonatkozó kommentek szinte kivétel nélkül lehúzzák a Sony lemez-NEC író párosításokat.
Lassan kifogyok a TY Verbából, és nem t'om mit kéne venni?''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
ANT
addikt
válasz capafog23 #2290 üzenetére
Ja, akkor félreértettem a dolgot. Szóval akkor a ritek, amit előbb beírtál, nem a jó széria MID-je! Azér' lestem, hogy megírtál 20 ritek DL-t, és mind jó lett?! Ezzel talán a világon egyedül lettél volna!
-
ANT
addikt
válasz capafog23 #2286 üzenetére
Gondolom, a jó széria Ricoh MID-es lehetett. De semmi esetre se ritek
-
ANT
addikt
válasz warrior28 #2196 üzenetére
Vigyázat, most Dual Layer lemezről van szó! Lehet, hogy minőségben nincs különbség itt se (mínuszost nem írtam, csak pluszost), kompatibilitásban annál inkább. Pl. az asztali lejátszók inkább a pluszos DL lemezt szeretik. Tehát asztali lejátszón nézett filmhez (DVD-video) inkább ilyet célszerű használni. Adatlemezhez, gondolom jó a mínuszos is.
-
ANT
addikt
válasz warrior28 #2192 üzenetére
A csomagolásról nem fogod megállapítani a MID-et. Az már csak akkor derül ki, ha megvetted, beraktad az íróba, és a Nero CD-Speed megmondja neked a "Lemez info" fülön. Vagy ha olyan helyen veszed, ahol az eladó ad erről megbízható infót. Ami megint kérdéses. De sztem ez a Philips jó eséllyel nem MKM001-es lesz. Esetleg keress még Ricoh DL-t, ha a Philipsben nem vagy biztos.
-
ANT
addikt
válasz warrior28 #2190 üzenetére
Az a helyzet ezzel a Philips-szel, hogy többféle médiakódos létezik. Ha tudnál MKM001-et szerezni, az lenne a jó. Csak az sajnos elég ritka.
-
ANT
addikt
válasz WindyJoe #2188 üzenetére
Mi a túrót kell karbantartani egy DL (vagy akármilyen) lemezen?
Amúgy több éve kiírt filmet (is) nézek lemezről, semmik bajuk a mai napig. Se PC-n, se asztali lejátszón. Szóval ez nekem elég jó minőség, akárhogy pörgeted itt magad. Tőlem aztán vegyél kétévente új írót. Másrészt túlléphetnél a 150Ft-os aritádon, elég érthetően leírtam, hogy nem használok ilyesmit. Akkor ki és mit nem olvas el?''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
ANT
addikt
válasz WindyJoe #2186 üzenetére
Szóval ha egy darabot írok, akkor lehet régi az író, ha 50-et akkor már nem? Bocs, de ilyen limitálásról eddig nem hallottam.
Igen, végzek minőségellenőrzést. Megnézem a lemezre kiírt filmet. A NEC íróval végzett ellenőrzésnek ugyanis nem sok értelme van, ha arra gondoltál.
Ritekaritát meg egyrétegű lemezből se veszek.''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
ANT
addikt
válasz WindyJoe #2184 üzenetére
"A 3500-as meg vagy megírja az éppen vásárolt lemezt, vagy nem..."
Nekem egyetlen DL lemezt sem rontott. Sőt, semmilyen lemezt nem rontott az évek során. (Egy kivételével, az is áramszünet miatt volt.)"hacsak nem valami buzgómócsing saját gyártású FW ével nem kísérletezgetsz.."
Hivatalos, gyári fw van az írón (v.2.1b)"Ha minőségibb lemezre írsz, és többet is akarsz, nem csak 1×-2×.."
Az említett fw-rel 4x sebességgel lehet írni a DL lemezt. Ez nekem bőven elég, nem vagyok sebességmániás.Szerk: talán még az hozzátartozik az összképhez, hogy csak Verbatim MKM001-et írok.
[ Szerkesztve ]
-
ANT
addikt
válasz WindyJoe #2180 üzenetére
"2 évnél régebbi íróba ne tedd be, hacsak nincs fölösleges, kidobásra szánt lemezed."
Inkább a fw támogatottságtól függ a DL lemez írási képesség, nem a drive életkorától. Pl. négy éves NEC-3500-m simán ír DL lemezt.''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
ANT
addikt
És ez a "jóval drágább" forintosítva mennyi lenne?
Mert pl. a #2171-be linkelt listáról gondolom lehetne csak egy darab 40-es pakkot is rendelni, nem kéne egész taligányit megvenni. Vagy ilyen helyről rendelni nagyon göröngyös? Mert ott megbízhatóság szerint is "osztályoznak". Nem vágom az ilyen típusú vásárlásokat.
Egyébként erről a lemeztípusról az a véleményem, hogy ugyanakkora kapacitás mellett a 2 db mezei egyrétegű lemezzel ugyanott vagyunk. Egyiknél fordítjuk a lemezt, másiknál cseréljük. Árban meg ég és föld.''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
ANT
addikt
Sztem nemcsak Bp-en, de egész Mo-on problémás ezt beszerezni. A kereső alapján a németek az egész közép-kelet-európai régió dílerei. Ezenkívül olaszoknál, franciáknál esélyes még a dolog.
Bár túl intenzíven nem kerestem utána, mivel a termék annyira nem érdekel.''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
ANT
addikt
válasz #54715584 #2120 üzenetére
Bp. és környéke viszonylatban hirtelen kettőt is tudok neked mondani. 1 2 Ezeken a helyeken már vásároltam sokszor, eddig nem volt gondom a lemezeikkel.
Persze azt nem tudom, neked mi számít drágának-olcsónak.''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
ANT
addikt
válasz kenyiiir #2054 üzenetére
Ha nem elírás, és valóban mínuszos DL-t akarsz írni, akkor azt inkább hanyagold. Maradj a +R DL lemeznél.
Szerk: ti is észrevettétek, hogy (talán csak ideiglenesen) eltűntek a Panasonic TY lemezek? Viszont helyette felbukkant a Maxell.
[ Szerkesztve ]
-
ANT
addikt
válasz Beowulf_78 #1942 üzenetére
"Ha megkérdezném kint mi az az Artisjus matrica azt se tudnák eszik vagy isszák..."
"Dehonnem tuggyuk fiatalúr! Nálunk van is! Eggy ív háromszáz, kettő öccáz!"
-
ANT
addikt
válasz Levin01 #1851 üzenetére
DVD lemezeknél sajna el kell felejteni a "hagyományos márkákat". Azok csak nevek, amit a lemezre pingálnak. A média azonosító (MID) a lényeg.
A Philips DL nekem talány. Itt pl. nem találom.Szerk: talán majd jön valaki, akinél megfordult már ilyen lemez, és megmondja a frankót!
[ Szerkesztve ]
-
ANT
addikt
válasz Dr. Romano #1815 üzenetére
A három véleményből kettő pozitív. Írd max. 6x-an, és nem lesz azzal gond. Nekem van ilyen MID-es Datawrite is, és mai napig olvasható. (Azt még 4x írtam.)
-
ANT
addikt
válasz Dr. Romano #1813 üzenetére
-
-
ANT
addikt
válasz tobias40 #1346 üzenetére
Igen, NEC 7170S íróm van. Pioneer íróm soha nem volt, de sztem azok is DVD-ROM beállítással pörkölik a szóban forgó lemezeket.
Egyébként visszatérve az eredeti problémádra (ti. a rontott lemezek), sztem nem bitsetting beállítás miatt van, hanem egyszerűen a sz@r ritek MID-es lemez miatt.Szerk: Current media alatt az íróban lévő lemezt kell érteni. Ha lemez van benne és még az írás is folyamatban van, akkor tutira semmilyen beállítást nem fog engedélyezni. Ja és a fülek az író típusokra vonatkoznak.
[ Szerkesztve ]
-
-
ANT
addikt
Ezek sajna csak száraz adatok a lemezről, nem tapasztalatok. Viszont a gugli találatok is elég vegyes képet alkotnak. Írnak róla hideget-meleget. (De azér' az a "junk disc materials" mond valamit. )
Szerk: aztán ha nem észveszejtő sebességgel írja az ember, még akármi is lehet belőle!
[ Szerkesztve ]
-
ANT
addikt
válasz Dr. Romano #1107 üzenetére
Sasold meg a MID-jét Nero CD Speed-del, akkor te is többet fogsz tudni.
-
ANT
addikt
Sajna nem t'om, hol lehet ilyen TDK-t szerválni. Ez valami új széria?
Amúgy én régebben TTH01, TTH02-es TDK-ra pörköltem (4x-esen). Mostanában viszont már csak TY lemezt használok (6x v. 8x sebességgel). CD-re meg már jó ideje nem írok semmit!''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
ANT
addikt
Csak annyit tudok mondani a szóban forgó lemezekről, hogy a csomagolásuk több évesnek tűnő, kopott, mocskos celofán volt. Ezért aztán nem vettem belőlük. Bár lehet, hogy belül aranyat rejtett a henger, de inkább nem kockáztattam! Főleg nem rögtön 25-öt vagy 50-et! Ezek a lemezek amúgy nem Plextorok voltak, hanem TDK, Verbatim, Fuji, Ridata - legalábbis a feliratok alapján. Egyébként meg van jól bevált helyem, ahol állandóan vásárolok, úgyhogy ilyen kínai kalandra nincs szükségem. De ha neked bevált....
-
ANT
addikt
Kb. milyen időközönként célszerű az RW lemezeknél teljes törlést csinálni? Vagy nem is kell, elég a gyorstörlés?
-
ANT
addikt
válasz Maistrodomai #961 üzenetére
Gab boltjáról van szó, ha nem tévedek. Tapasztalataim alapján ott nyugodtan vásárolhatsz.
-
ANT
addikt
Hogy kérdezzek is: ezt a Panasonic 16x TY-es lemezt lehet valahol 100-nál kisebb kiszerelésben megvenni?
-
ANT
addikt
válasz remington2 #836 üzenetére
Az a TDK sem olyan rossz. Nekem NEC-3500 íróval, 6x sebességgel pörkölve bevált. Bár egy áron a TY lemezzel már nem versenyképes.
-
ANT
addikt
válasz remington2 #834 üzenetére
Nem tévedtél, a TY valóban jó. (Sőt, a legjobb!) Csak az a furcsa, hogy TYG02-es. Én azt hittem, olyat manapság már nem gyártanak. De lehet, tévedtem.
-
ANT
addikt
válasz remington2 #832 üzenetére
Sztem 8x írható lemez 100-ért kicsit drága. Amúgy honnan származik ez a portéka? Csak azér' mer' a gugli ennyit talál róla[link]
-
ANT
addikt
5-ből 5 jó? Akkor gratula! Nálam ugyanez az arány 3/0 volt. Igaz, ez még a legelső próbálkozásom volt DL műfajban, és jó régen volt. Vmi Tuffdisc vagy mi a bánat volt a lemezre szitázva. Az volt a tanulópénzem.
-
ANT
addikt
válasz Blackdeath #821 üzenetére
Az biztos, hogy a TYG02 8x írható volt. Hogy mit szitáztak rá, az egy másik kérdés. De akár Imation is lehetett. Nem t'om.
Szerk: múlt idő! Gondolom, ilyet már újan nem lehet találni.
[Szerkesztve]''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
ANT
addikt
válasz Blackdeath #819 üzenetére
Ebben nem fogsz csalódni. Én már régóta csak TYG03 lemezeket pörkölök (Plextor, Verbatim).
-
ANT
addikt
válasz Blackdeath #817 üzenetére
''asszem ez az a taiyo yuden-es pana''
Asszed? Tessék csekkolni CDSpeed-del! Ebből a lemezből is van Ricoh, TTH02 meg TY.''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
ANT
addikt
A Ritek D01 emlékeim szerint DL lemez MID-je. Elég gyatra minőség, úgyhogy szvsz mindegy, melyik íróval pörkölöd, sajna jó eséllyel hulladék lesz. Ha mégsem, akkor az csak véletlen lesz. Bocs a pánikkeltésért, egyszerűen tapasztalatból beszélek.)
-
ANT
addikt
Pedig éppen a MID-ből lehetne valamire következtetni. Pl. a közelmúltban vett TDK lemezeim mind MBI-sek voltak. Márpedig az a lemez egy nagyon korrekt termék! Persze nem azt mondom, hogy manapság minden TDK lemez MBI-s, de azt a típust nyugodtan meg lehet venni.
-
ANT
addikt
válasz szállitó #557 üzenetére
És nem olyan típusú, heti akcióról van szó, mint pl. Gab-nál szokott lenni? Mert ha ilyesmiről van szó, és a lemez ugyanaz, akkor semmi gáz.
icons: ha haver gariztatja a lemezeket, az más kategória, szerencsés vagy! Viszont egy kissé drága a portékája!
[Szerkesztve]''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
ANT
addikt
A ''nagy boltot'' gyűjtőfogalomként értettem, ebbe nem csak a hiper-giga-gagyi marketeket sorolom, hanem a szám.tech boltokat is abból a szempontból, amiről szó volt. Vagyis hogy a legtöbbször még ott sem tudod meg, h tul.képpen milyen lemezt is készülsz megvenni. (Jó, név szerint tudod, csak nem az a lényeg!) Az általad korábban említett lemez-gariztatás meg szerintem ''nagyobb boltban'' is reménytelen. (Hirtelen az ''áldott'' misztrál jut eszembe példaként, akik feketén-fehéren leírták, h semmilyen adathordozóra nem vállalnak garanciát! És nem hinném, h a tendencia ettől eltérő lenne. ) Egy szó mint száz: ha pl. a linkelt boltban körültekintően vásárolsz, nem érhet meglepetés!
Új hozzászólás Aktív témák
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
- kiváló állapotú 500GB USB3.0 külső 2,5" hordozható merevlemezek .
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Sandisk Extreme Pro Portable külső SSD 2TB
- ROG HYPER M.2 Card + 2x1 TB Samsung SSD
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest