Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Nem a TimeShift-tel van a bajom, hanem ahogy pl a ProgDVB-ben meg van valósítva. Vagy megy folyamatosan, vagy sehogy sem. Nincs érdemi kontroll felette, feleslegesen zabálja az erőforrásokat. Gondoltam lehet azért nem bírja tartani a stabil megjelenítést HD csatornákon, mert TimeShift-el. Kikapcsoltam, és még rosszabb lett a helyzet. Szóval arra használja a TS-et, hogy a dekóderek és az egész feldolgozási lánc hibáit pufereléssel fedje el. Winfast PVR/DTV/PVR2, AverTV, Terratec HomeCinema, Compro DTV4 alatt rendszeresen használtam a TS-et. Mert azokban úgy működött, ahogy kell.
MediaPortal is frontend, szóval azért esett ki.
-
Nyílt forráskódú meghajtó (driver) nem lesz. A nagy dobás pesze a szolgáltatók szempontjából az lenne, ha az USB-s CI+ kártyaolvasó működne androidos okostelefonokkal, de valamilyen titkosítást tartalmazó driveren keresztül csak az ő zárt forráskódú alkalmazásukkal (applikáció, milyen szép szó).és csak a megfelelő telefon és SIM azonosító párosításnál működne.
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
Bozek
nagyúr
Én is használtam ilyent, azért ezt linkeltem. Csak szegény elhalálozott, így azóta egy Hauppauge WinTV-dualHD teszi a dolgát. Kettőnél több tunerre úgyse nagyon van szükségem, ha meg mégis, akkor van egy PCIe-s DVB-T tunerem a MindigTV-hez.
Mondjuk HTPC-be ez se lenne rossz: [link]. Leosztva 4 tunerre nem olyan drága, de annyi már nekem nem kell.
-
Bozek
nagyúr
Nekem 2,5 évig volt MindigTV, de bőven elég volt belőle. A Tarr-nál normálisan jön digitálisan minden, amire szükségem van. A 9 sportadó közül 6 HD-ben, csak a két Eurosport és a SportM van SD-ben. Hozzáteszem, hogy amíg a Sport1-2 SD volt, addig se volt gondom a képminőséggel.
-
Bozek
nagyúr
Azért ott a minőség nem a legtökéletesebb, lévén kevés hely van az adóknak. Most meg, hogy VajnaTV lesz belőle lassan, nem egy főnyeremény.
(#17431) hati: Hidd el, hogy idővel lesz majd megoldás a CI+-ra is. Elvileg ott az Unicam, vagy a Maxcam, de nem mondom biztosra, mert csak olvastam róla.
-
khron78
őstag
Persze, hogy kábeles, azért DVB-C.
Van erről lista, hogy mik vannak C+ -al kódolva?
A nem kódolt csatornákhoz mire van szükségem?
Nem igazán értem, hogy akkor mire vannak kitalálva ezek a tunerek.
Diginél CI modul nélkül használtam a Technisat kártyámat, mert ott nincs kódolva semmi, a pár prémium csatornán kívül (HBO és társai) -
wwenigma
Jómunkásember
Jah, tegnap raktam fel, mukodik, semmi extra.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
beldeczki
aktív tag
Ugye a Mediaportal 1-et telepítetted nem a kettőt?
2 volt fent elsőnek, de miután írtad feltettem az 1-et. Adás megy, műsorújság sehol ugyanúgy (kivannak jelölve listában).
Viszont simán DVBViewer behozza szóval nem tudom mi nem jó.
Itt a log fájl (töröltem, majd két csatornát kliensen néztem, így a logban is csak ez szerepel, bár az epg stop-on kívül mást nem tudtam kivenni belőle): link
-
Bozek
nagyúr
Arra a legegyszerűbb a Recording Service használata, ami a DVBViewer mellé letölthető. Ez még át is kódolja Neked a videót, ha szeretnéd (de van Direct Stream is). És nem is kell igazán kliens hozzá, mivel web-en keresztül elérhető és az általa kreált link megnyitható bármely lejátszóval.
Én múltkor mobilnettel néztem rá a focimeccsre a Digisport-on.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
A már említett lehetőségeken kívül úgy is megoldható, hogy tetszőleges olvasó nélküli dvb-t tuner + kártyaolvasó + homesys program.
Persze így két eszköz is "lóg" a gépből, de ha például van a notinak beépített smartkártya olvasója, akkor nem kell mellé még egy. Nem memóriakártya olvasó, hanem "bankkártya" olvasóról van szól.
A kártyaolvasós tunerek általában csak a saját programjukkal képesek a kódolt adásokat mutatni.
A gép a már kikódolt adást rögzíti.
[ Szerkesztve ]
-
gulyasa
őstag
Pl. az Alcor-nak is van saját kártyaolvasós USB stick-je (a nagy kártyából ki kell törni a SIM méretű kártyát):
http://alcordigital.com/termek/alcor_dtv_conax_digitalis_vevo[ Szerkesztve ]
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
gulyasa
őstag
Olyan kell, amely képes kezelni a Conax kártyát (CAS7), vagy lehet belerakni CA modult (amibe a kártyát rakod).
Az szokták mondani, hogy rögzített kódolt adásokat csak az azt rögzítő készülékkel és kártyával lehet megnézni, de ez nem teljesen igaz. Léteznek olyan set-top-box-ok (mint pl. a Golden Media 9060-as és a 9080-as is), amelyekkel lehet kódolatlan felvételeket is készíteni, amit bármilyen más eszközön is meg lehet nézni (feltéve, hogy támogatják a .TS videofájlokat).[ Szerkesztve ]
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
laca500
aktív tag
Köszönöm a válaszaitokat.
Azt hiszem inkább maradok valamelyik STB-nél.
Még egy kicsit utána olvasgatok, hogy melyiket lenne érdemes megvenni és, hogy miben tud egyik a másiktól többet.Alaplap: MSI X470 GAMING PRO CARBON + VGA: EVGA RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X FTW3 Ultra + CPU: Ryzen 7 5800X + RAM: G Skill Aegis F4-3000C16-8GISB 16GB kit + SSD: Samsung NVMe 970 EVO + Táp: Cooler Master V750 Gold V2 + CPU hűtő: Be Quiet DARK ROCK PRO C1 + Ház: Be Quiet Silent Base 802
-
azbest
félisten
Lehet, hogy az a progi tényleg a bios időzített felébresztését támogatja, viszont a Leadtek pvr2 felhasználói dokumentációban konkrétan a pci /pci-e weakup event bekapcsolását írják és valóban csak akkor működik az ő programjukkal. Gondolom azért választották ezt a megoldást, mert könnyebb volt a kártya segítségével megvalósítaniuk az ébresztést, mint a sokféle bios-sal kompatibilis bios óra általi ébresztést.
Valószínűleg a mediaportal nyilt forrása miatt több szem többet lát alapon tudték kompatibilissé tenni a sokféle bios-sal
-
laca500
aktív tag
Tényleg nem láttam még ilyet és tényleg pont ez a problémám, hogy ez miatt nem tudom hogyan is működnek a TV tunerek. Ezért próbálok infókat szerezni. A legjobban egy olyan DVB-C-s STB-nak örülnék amiben van, vagy betehető egy winchester. De, mivel eddig csak olyat sikerült találnom amihez usb-n lehet külső HDD-t csatlakoztatni, ami nekem nem tetszik, ezért kezdtem el érdeklődni a PC-hez csatlakoztatható tunerek után. Ha viszont úgy működik az ilyen tunerek többsége mint ez, amit egy pár perce találtam, akkor már értem a dolgot. Legalább is azt hiszem.
Ennél a tunernál ezt írják:
akár az interneten keresztül is programozható az otthoni gépünkben működő tuner, de a kikapcsolt gépet időben el is indítja, ha majd fel kell vennie a tévéből.
Már csak az ára zavar.
Tudnátok valami hasonlót ajánlani ami olcsóbb, de ilyesmi a tudása?Alaplap: MSI X470 GAMING PRO CARBON + VGA: EVGA RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X FTW3 Ultra + CPU: Ryzen 7 5800X + RAM: G Skill Aegis F4-3000C16-8GISB 16GB kit + SSD: Samsung NVMe 970 EVO + Táp: Cooler Master V750 Gold V2 + CPU hűtő: Be Quiet DARK ROCK PRO C1 + Ház: Be Quiet Silent Base 802
-
Killerlaca
senior tag
Sziasztok
Pl azért mer nincs elég helyem így mindig megáll, hogy nincs hely.
Meg különben is had döntsem már el én.....
Na mindegy sajnos kénytelen leszek ezt használni mivel ez nem használja annyira a processzort mint a gyári szoft.Asus Z170 pro Gaming, i7-6700K, GTX 1060 6GB, OCZ 60GB, Corsair 8GB, Sharkoon 500W
-
-
-
egykettő
aktív tag
megnézem köszi, minden olyan lejátszó érdekel ami kényelmesebb mint a vlc és nem kell hozzá codec(régi beidegződés).
Egyébként an még olyan gondom, hogy ha a bot antenna előtt mozgolódok, akadozik a kép, pislákol a led, tehát ha jól gondolom romlik a jel, mert árnyékolhatom, vagy mittomén. Erre ötlet? új antenna kéne vagy valahogy ki kéne lógassam az ablakon, hogy ne menjek el előtte?
[ Szerkesztve ]
-
Ciripke
tag
Látom kisebb vihart kavart a kérdésem
Már csak arra vagyok kiváncsi, hogy a gépigényt mennyiben befolyásolja az egyidejű két felvétel, vagy egy felvétel és egy TimeShift lehetősége.
Ha ITX-es megoldásban gondolkodom, akkor milyen gép kellhet ide? (És tényleg digitális adásra gondoltam) -
aag
őstag
Nem, ez nemigaz. Linux alatt a Kaffeine akárhány adást képes rögzíteni. (Csak a winyód bírja el) Ettől függetlenül egyet még nézhetsz is vele. Ráadásul egy VLC-vel bármelyiket nézheted éppen felvétel közben is. Illetve mindezt egyszerre is megteheted, csak bírja el a processzorod, legyen elég memóriád hozzá.
-
törölt tag
Zirc, Kabhegy felé már próbáltam állítani, de ott is ugyanaz van. Csak a MUX B jön be. Lehet hogy ennek a régi YAGI UHF antennának nincs nyeresége a 60-as csatornák magasságában? Nem tom. Amúgy ezt az antennát nézegettem, 18 decibeles: katt Ehhez meg mér erősítő is van, 40 decibelt hoz, a teljes UHF sávban, 2 méteres: katt, olcsóbb is vmivel.
-
törölt tag
Nem igazán működik. A Dorcel TV-s MUX B bejön, persze kódolt, de az ingyenes MUX A és MUX C nem. Talán mert az a 61 és 64-es csatinál van? Lehet hogy nem jó a Balun hurok mérete és a 29-es csatis MUX B-t erősíti rendesen? Nem tudom Ebből nem lesz Full HD Forma1 nézés délben
Próbáltam egy erősítős szoba antennával, az digitálist egyáltalán nem talál.
[ Szerkesztve ]
-
Oldmobil
aktív tag
Köszönöm a választ, így már jobban átlátom!
Nálam egy gépen lenne a szerver és a kliens is, NAS-om már van, és egyetlen tévékészüléket használunk. A NAS-ra kellene rögzíteni is, de gondolom ezzel sincs gond. Szerinted elbírja a terhelést (egy tunert nézek, egy másikat meg rögzítek) egy kétmagos atom+ion-os lap? Jelenleg ezt használom XBMC alá és nagyon bevált, ha lehet nem vennék másikat.
Köszi! -
Oldmobil
aktív tag
Köszi a választ, igazából első körben a megvalósíthatóság érdekel, de ezek szerint nincs vele gond. Láma vagyok a témában, és eléggé kiábrándultam a gyári boxokból. Mit értesz kliens alatt? Egy ilyen feladatot elbír egy atom+ion gép? Milyen programot ajánlasz rá, ami filmnézésre is jól használható (mondjuk mint az XBMC)?
Köszi! -
Capella
senior tag
-
-
premete
veterán
"A video dinamikus nyújtása a képernyő közepéhez igazítva" nagyítást használom, így tényleg full, mivel 13.3"-os a kijelző, így is csak akkora a látható kép, mint egy 36 cm-es tv-n; ez elegendő is, de ha ebből még egyharmada fekete keret, az már nem jön be.
Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
azbest
félisten
(hopp most látom, hogy az elsőnél a multicast streamelős változatot sikerült bemásolnom, de végülis mindegy... a második alapján is átírható)
például a házban többen is néznétek a vb hd adását számítógépekkel
mi csináltunk olyat a vb alatt, hogy az emeleten jó vételt adó dvb-t adást stremen átküldtük a földszintre, ahol a projektor van... vagy éppen be melóhelyre ahol a tárgyalóban kivetítettük és a haverokkal együtt szurkoltunk -
lorenzen
aktív tag
Érdekes.
Nekem xp alatt voltak csak gondjaim. A Windows 7 kezesbárányként viselkedik.
A HD Servus TV néhány műsorát szoktam nézni (A csatorna érdekessége hogy 1080i helyett 1088i), illetve ritkán az m2HD-t szoktam műholdról. Ezeknél az adásoknál nincs megjelenítési hiba.
Viszont más forrásból származó, nagyobb sávszélességű felvételnél lehetnek gondok a lejátszással.
Egy biztos, az EVR Custom Video Renderer mellett a shadereket nem lehet használni HD felbontásnál további látványjavításra. Ehhez már tényleg kevés az ION.(#5905) Mr. Teddy:
Ha N270 + Intel IGP a felállás, akkor az SD adások éppen nézhetők. A HD adások nem nézhetők (rendesen).[ Szerkesztve ]
Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)
-
lorenzen
aktív tag
Én Zotac itx alaplapot használok, N330 (duplamagos) processzorral.
Nálam DVB forrásból érkező HD csatornák lejátszásával nincs gond, a processzor terhelése átlagban 10% köröl mozog.
Ha lejátszási probléma van, nem a processzoron múlik. A megjelenítési feladatot nagyrészt az ION végzi el önállóan, tehát itt a szűk keresztmetszet. (RAM sebesség, órajelek, esetleg rossz program vagy directshow filter beállítás. XP esetében az EVR sem tökéletes.)Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)
-
Gabbana
aktív tag
(ekkor a tv nézéshez kell majd mindig tv is) Ezt nem értem. Az előfizetésre gondolsz?
Az nem baj, ha mennie kell a pc-nek is a tv nézéshez, mert valaki mindig netel, vagy letölt a családban.
STB-ből melyik a bestbuy?
USB-s cuccosból? Tetőantenna nem kell? A link alapján lenne nálunk adás, ki tudja valójában lesz-e. Ezzel tényleg fogok tudni olyan képet fogni mint. pl. a gépről tv-re küldött The.Shawshank.Redemption.1994.1080p.BD25.TrueHD.5.1.VC1.HuN?
Megdöbbennék!Az életben nincs felesleges tapasztalat...
-
atesss
addikt
-
vegyszer
addikt
nekem is megtalálta őket a tv-m
bíztató helyzet: havi számla is jöhet, meg előre kinyomhatsz egy évet is, kedvezményesencsak az fránya conax modul ne kellene, mert az teszi veszteségessé számomra
(12500 alatt lát valaki valahol?)Két gondolat a gyíkból:
Milyen csatornákat lehet nézni az új szolgáltatás keretén belül?
ATV, AXN, Hír Tv, National Geographic, Film+, Cool, Sport Klub, Disney, Private Spice, FEM3Várható, hogy később lesz még több csatorna?
Egyelőre nem tervezzük csatornakínálatunk bővítését.kár, hogy egyik sem HD, de a szándék a fontos...
remélem, némely legalább 16:9-ben jön majd.[ Szerkesztve ]
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
lorenzen
aktív tag
hw-es analog mpeg2-es + dvb-t -s usb-s-t nem ismersz véletlenül? Vagy ami usb-s, abba senki nem rak encodert?
Az összes hibrid megfelel az igényeidnek.
Analóg jelet nem lehet átpréselni USB csatlakozón, ezért mindben kell legyen encoder.
A DVB-T jelen meg nincs mit digitalizálni, A jel digitális. Közvetlenül DVD-t lehet készíteni belőle átkódolás nélkül, ha mpeg2. A h.264-ből akár BD-t is lehetne írni.Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)
-
Core2duo6600
veterán
Ezt meg álítsa be az ember, elég kesze kusza nekem, ilyen server olyan szerver.
Nem tudtam rábirni, hogy képet is adjon.
Analóg adásokat nem találta meg.
Digit igen, de képet csalni már nem tudtam.
Hol ez nem fut, hol az nem fut.Ezekután is azt mondom, hogy a Windows MCE vel megy a legjobban, csak az a rohadék meg a saját file formátumával szivat ami a digitálist illeti, analógot megoldja a power director.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Fryskitt
addikt
Szia, ez bíztató. De erre egyelőre nem ruháznék be, az Antenna Hungaria szerint is tetőantenna kell. Talán a decemberi bővítés. De jellemző, hogy korlátozták az adóteljesítményt, hogy fizessük a kábelt jó drágán. Gondolom, ha nem lenne EU, még 2500 környékén is analóg tv-zés lenne, a minél nagyobb extraprofit reményében....
Ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Az ilyenkor vett kisnyuszik 90%-a nem éri meg az egyéves kort!
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ProDesk 400 G4 DM
- Egyedi Gamer PC eladó! Ryzen 5 3600/GTX 1080/16GB RAM 3200MHZ/MSI B450/256GB SSD+500GB HDD
- MSI Cyborg - i5-13420H - RTX 4050 6GB - 512GB SSD - 16GB RAM - 15,6" FHD 144Hz, ÚJ! 3 év gar
- AMD RADEON RX 6700 XT PowerColor Red Devil
- Új Lenovo ThinkPad P16s Workstation Érintős LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6850U 32/1TB 680M 4GB FHD+
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest