- Hálózati / IP kamera
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A Magyar Telekom sem ad már ki telefonkönyvet
- Windows 11
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Media Player Classic és Home Cinema (MPC-HC)
- Már nem álom: 100 ezer dolláros magasságban a bitcoin
- Video konvertálás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
xDiESEL92
tag
Nálam 500/200-as net van, napközben 200 körül mérek, estére 300-450 körül. kora reggel 540Mbit. Elég instabil még mindig.
Ti milyen DNS szervert használtok? Hagytátok az alap DIGI-n? Érdekes módon, most a Secondary szerver IP-jét kapja meg a router elsődlegesként és az elsődlegest másodlagosként. -
xDiESEL92
tag
válasz MasterMark #87908 üzenetére
Régen igazából mindig full stabil volt, azóta látom ezeket az több 100 mbit-es különbségeket, amióta lezsibbadt a hálózat 1-2 hete.
Gyors kérdés még, mert régóta keresem a legjobb DNS-t. A DIGI mellett a Hurricane Electic DNS szerverét használtam, irgalmaltan gyors, még rá is merném mondani, hogy a Cloudflare-t is kenterbe veri.
Nem tapasztaltál Cloudflare-nél olyat, hogy néha random félig vagy nem töltődik be egy oldal, vagy hogy nagyon sokat gondolkodik, amire megnyitja az adott oldalt? Ez nálam előjött 20 alkalomból legalább 2-3 alkalommal. Azóta nem használtam huzamosabb ideig.szerk: Valamint Te gyorsabbnak találod a DIGI-s szervereknél a Cloudflare-t? DNS Benchmark érdekesen mindig a DIGI-t hozza ki leggyorsabnak.
[ Szerkesztve ]
-
xDiESEL92
tag
Valaki el tudná nekem mondani, hogy a BIX statisztikáknál mit jelent, amikor visszaesés van?
- "fűrészfogas" és melyik az optimális görbe? -
xDiESEL92
tag
válasz Loup.dante #87960 üzenetére
500-ast nettel megint alig mérek 100-160 között.
-
xDiESEL92
tag
Ha a szerverplex-re vagy ZNET-re mértek nálatok is 100 körül van csak az eredmény?
-
xDiESEL92
tag
válasz BullKoxa #88037 üzenetére
Nálam az előző 15 évben csak akkor volt probléma, amig koax kábelen jött a lakásba. Azóta soha semmi baj nem volt velük, most 2 hete igen, szar. De előtte 14 évig nem volt vele baj. Átmész egy UPC-hez vagy Telekomhoz, soha az életben nem fogod látni a kínált sávszél fölött a mérőt és ott nem 1-2 évente fogsz betelefonálni, azon kívűl, hogy drágább is
Valószínűleg tudnak a problémáról és dolgoznak rajta. 1 hete még az Antenna Hungáriára vagy a Telenorra is 30-40et mértem. most már 500-520 (FTTB 500), valamint bixen is már normális a görbe. -
xDiESEL92
tag
Végre normális sebesség van az Opticon, ZNET és a Szerverplex irányába is.
FTTB 500BIX-es képen is látni, hogy valami volt.
[ Szerkesztve ]
-
xDiESEL92
tag
válasz MasterMark #88954 üzenetére
Én nekem TP-Link routerem van. Az internet fülön hagytam a DIGI-s címeket. DHCP beállításoknál meg az az első 192.168.0.1 (ami az internet fülön lévő DIGI szervereket használt), a második meg 1.1.1.1.
Nem tudom ez mennyire jó megoldás, de úgy gondolom, hogy ezzel a beállítással 3 szerver is a sorban van.Nem értettem nagyon az új TP-link routereket, hogy DHCP-nél alaból egyetlen címet oszt a kliens felé: 192.168.0.1-es címet kapja meg, mint DNS szerver.
A Google DNS szervereinél a DIGI vagy a Cloudflare lényegesen jobb. Használtam sokáig a Hurricane Electric DNS szerverét (74.82.42.42), ami irgalmatlan gyors és mindent földbetipor, csak mostanában instabilabbnak jelezte a DNSBench progi.
-
xDiESEL92
tag
válasz turulbird #89272 üzenetére
Nem lehordani akarom, de ez a gép édeskevés már a DIGI 1000-hez.
DDR2, Windows Vistaig volt a lapnak támogatása (arra az illesztőprogramra is kíváncsi lennék, ami 2020-as és támogatja az alaplapon lévő hardvert).
Ezzel a géppel sosem fogsz normális sebességet mérni és itt nem csak a proci, hanem a DDR2 miatt. -
xDiESEL92
tag
Tudom, hogy már sokszor volt róla szó, viszont kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Google, Cloudflare vagy DIGI DNS? - Ki melyiket javasolja és miért? -
xDiESEL92
tag
válasz MasterMark #89605 üzenetére
És ha a privacy harmadlagos? - a sebesség az elsődleges
-
xDiESEL92
tag
válasz MasterMark #89607 üzenetére
Próbáltam, de annyira változó.
pl.: a namebench rendszeresen a google-t hozza a DIGI után közvetlenűl a legjobbnak, a DNSbench meg a DIGI után a Cloudflare-t kb. fej-fej mellett, úgy, hogy a Google bőven a Cloudflare után kullog -
xDiESEL92
tag
válasz CartmanLand0 #89615 üzenetére
Persze, hogy meg lehet oldani.
Fontos, hogy olyan routert vegyél, aminél a LAN portok gigabitesek. (Sajnos még azért sok router van, aminél csak 100-as).
WiFinél őszíntén én még sosem mértem többet 300-nál Vettem egy AX10-es TP-Linket az 500as netemhez, WiFi6 támogatással és se Iphone 11-el (Ami amúgy támogatja az AX szabványt), se a laptoppal (sima ac) nem tudtam többet mérni 300-nál az 5GHz-n.[ Szerkesztve ]
-
xDiESEL92
tag
válasz CartmanLand0 #89618 üzenetére
Én őt használom és lassan 1 éve problémamentes, sose dobta el magától a netet, könnyű beállítani meg nálam a TP-Linkkel, mint márkával még nem volt rossz tapasztalatom. [link]
-
xDiESEL92
tag
Nálam jó, VI. kerület FTTB 500.
És ami izgalmasnak tűnik, hogy a november-decembertől kezdődő zsibbadás óta nem láttam olyan bix görbét, mint a mai, hogy ne legyen óránként egy mélyrepülés.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest