Hirdetés
-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
Croft-21
őstag
válasz sfdrakex #102317 üzenetére
De eddig nem volt vele ilyen gond, időnként levált a wifiről, aztán újra csatlakozott. De most hiába vagyok wifin, minden honlap kiírja, hogy hosszú ideje nem válaszol, vagy nem találja az oldal DNS címét. Az ONT újraindítása eddig megoldotta a problémát, ha nem volt nem, de most úgy tűnik ez sem segít.
-
Croft-21
őstag
Ez a wifi hálózat nem ad internet hozzáférést - ez mitől van? Újra indítottam a routert, de nem jó a wifi, akadozik a net. A weblap túl hosszú ideje nem válaszol hibaüzenet.
-
Croft-21
őstag
Itthon mobilon wifin szoktam netezni, tegnap óta viszont nem töltenek be az oldalak, kiírja hogy az oldal túl hosszú ideje nem válaszol. Viszont érdekes, mert például a prohardver betölt. Próbáltam már a lecsatlakozàst, újra csatlakozást wifire, de ugyanaz. Mobilneten minden oldal betölt gond nélkül.
-
Croft-21
őstag
Mostanában ha otthon a mobilon rá vagyok csatlakozva wifire, 10 percenként kiírja hogy ez a wifi hálózat nem ad internetet, átváltás mobil internetre. Aztán ez magától eltűnik, majd újból kiírja 10-20 perc múlva. Eddig ez nem volt.
-
Croft-21
őstag
Kaptam ma egy emailt a digitől az alábbi szöveggel:
"Tájékoztató hálózatbiztonságra veszélyes tevékenységről
Intézetünk bejelentést kapott, miszerint az önök felügyelete alá tartozó IP címekről káros tevékenységet folytatnak. A kapcsolódó adatokat mellékletben csatoljuk. (Nem csatoltak semmit)
Kérjük az eset kivizsgálását és visszatàjékoztatàst (érdekes szó) a megtett intézkedésekkel kapcsolatban."Eléggé spamnek tűnik. A feladó: hibabejelento@digikabel.hu
Valós lehet? -
Croft-21
őstag
Olyan problémám van, hogy amikor mobilon játszok multis játékkal, akkor időnket lecsatlakozik a wifiről mobil internetre, majd 2 perc múlva felcsatlakozik vissza wifire. Ez elég kellemetlen egy multis játék közben, mert ilyenkor úgy érzékeli, hogy megszakadt a net. Mit lehet tenni annak érdekében, hogy ne dobáljon le wifiről?
-
Croft-21
őstag
válasz szaboi6512 #95083 üzenetére
Miért mi baj van azzal, hogy eladtam a routeremet, amit már nem használok? Vagy most nem értem mire gondolsz.
-
Croft-21
őstag
Lehet nem pont ide való, de ha eladom a routeremet, akkor elég hacsak szét szedem, aki megveszi, az megcsak összerakja és kész? Vagy resetelni kell a gyári beállításokra, különben nem fogja tudni használni?
-
Croft-21
őstag
válasz Dragon3000 #94732 üzenetére
Oké, de én nem kértem, hogy hozzanak új modemet/ONT-t, mindegy minek nevezzük. Eddig az én routeremmel ment a net. Miért nem volt úgy jó, ahogy eddig?
-
Croft-21
őstag
Hoztak a napokban egy Fiberhome HG6544C típusú modemet/routert. Pont nem voltam itthon, de àllítólag azért mert az a csomag amiben most vagyok, az meg fog szűnni. (Diginet 1000 FTTB)
Na amióta ezt az új modemet betették, azóta ledobàl a wifiről, ha pl kimegyek a szobámból a fürdőbe, ledob és átvált 4G-re. Vissza megyek a szobámba, akkor újra felcsatlakozik. Mitől lehet ez? Nincs jól beállítva? -
Croft-21
őstag
válasz Gézengúz #92201 üzenetére
Azt nem én írtam, hogy nincs jól beállítva.
De egyébként meg azért nem akarok új routert venni, mert lehet, hogy nemsokára költözök másik albérletbe. Ha ott lesz router és nem lesz gond a nettel/wifivel, akkor nem lenne szükségem új routerre sem. Különben ugyanarra a sorsra jutna mint a mostani, hogy megvettem 10 éve, de nem volt rá szükségem, így a szekrényben állt évekig. -
Croft-21
őstag
Miért van az, hogy amikor hazajövök akkor a mobilom kiírja, hogy ez a wifi hálózat nem ad internet hozzáférést, átváltás mobil internetre vagy megtartás?
Miért játsza el ezt minden nap a router? Ezen csak a router újraindítás segít. De miért kell ezt csinálni minden egyes nap? -
Croft-21
őstag
Sziasztok
Látszólag van internet, gyakorlatilag meg nincs. Újraindítottam a routert, az asztali gépen a tálca jobb alsó sarkában látszólag van internet, de egy oldalt sem tölt be, azt írja minden oldalra, hogy túl hosszú ideig nem válaszolt.
A mobilon is kiírja, hogy ez a wifi hálózat nem ad internet hozzáférést. Át szeretne váltani mobil-adatkapcsolatra?
Felhívtam a digit, azt mondja a srác nem lát semmi problémát, ő lát adat forgalmat is. Esetleg próbáljam meg a net kábelt közvetlenül a gépbe dugni. Amit jelenleg nem tudok megtenni, mert el van vezetve a szekrények mögött a bejövő kábel. Esetleg valami más ötlet? -
Croft-21
őstag
válasz MasterMark #91461 üzenetére
Akkor ha jól értem a szavaidból, a gépem IP címét kell megadni a forwarding menüpontban, nem pedig a routerét.
-
Croft-21
őstag
Én PC-n játszok. Nem kötelező portokat nyitni a játékhoz, nekem csak javasolták, mint megoldást. Amúgy itt a link
Ha kicsit lejjebb görgetsz, ott vannak a portok is felsorolva.
Lehet az lesz amit Laccoss írt, hogy a gépem és a játék szerver között nem jó a kapcsolat, ezért laggol. Viszont ha ezen nem segít a nat mögül való kikerülés és a port nyitás sem, akkor már nem tudom mi lehetne a megoldás. -
Croft-21
őstag
Van egy multiplayer játék amivel szoktam játszani, de sokan írták hogy laggos vagyok a játékban, ami nem tudom pontosan mitől van, de javasolták hogy nyissam meg a routerben a játékhoz szükséges portokat, hátha jobb lesz. Na ezt próbáltam volna megtenni, de mint kiderült nat mögé vagyok téve, vagyis nincs publikus IP címem, így nem tudok portokat sem nyitni a routerben. (A router beállításaiban a WAN résznél 100-al kezdődik az IP cím)
Azt, hogy előtte milyen router volt nem tudom, mert évekig a lakótársam routerén keresztül használtuk a netet, de hétvégén elköltözött. Azóta az én routeremet kötöttem be, nekem egy régi TP Link WR340GD 54M-es van, ami már elavultnak számít de elvileg elég a netezéshez és a multizáshoz is. A laggolás már a lakótársam idejében is megvolt, kértem hogy nyissa meg a portokat, azt mondta megtette, de lehet hogy neki sem sikerült, csak azt mondta.[ Szerkesztve ]
-
Croft-21
őstag
A játék megy, csak van 1-2 dolog ami nem klappol.
Kép: menü
Itt látni a menüben, hogy a nat állapota a legrosszabb, elvileg full zöldnek kéne lennie.
Kép: hiba
Multizás közben a játék hirtelen megáll és ez a hibaüzenet fogad.
Ezért szeretném a routerben a multihoz szükséges portokat megnyitni, hátha megoldódik a probléma. -
Croft-21
őstag
Nem tudom mi volt előtte, mert eddig évekig a lakótársam routerén keresztül ment a net, nem foglalkoztam vele. Most elköltözött, ezért az én routeremet kötöttem be. Szóval nem tudom, hogy eddig is natolva voltunk vagy sem. Kb fél éve egy multis játék miatt megkértem, hogy engedélyezze a portokat a routerben, azt mondta megtette. Igaz semmilyen változást/gyorsulást nem tapasztaltam játékban. Szóval nem tudom, hogy egyáltalán neki sikerült e portokat megnyitni vagy sem. Itt tartok most Írnom kéne a diginek, hogy vegyenek ki a natból?
[ Szerkesztve ]
-
Croft-21
őstag
Ennyi idő alatt? Eddig azt se tudtam mit jelent a nat
Évekig a lakótársam routerén keresztül volt megoldva a net, most elköltözött pár napja és ezért az én routeremet kötöttem be. Azóta próbálok rájönni 1-2 dologra.
Egyébként az hogy natol engem a digi, akkor ezért van az, hogy ha a LAN-os kábelt bedugom a gépbe, akkor pirosan világít? Ettől mondjuk még van net, de elvileg zölden kéne világítania nem? -
Croft-21
őstag
válasz MasterMark #91205 üzenetére
Akkor ez pontosan mit jelent, hogy natol engem a digi? Nincs publikus IP címem? Nem fogok tudni portokat megnyitni a routerben?
-
Croft-21
őstag
válasz MasterMark #91205 üzenetére
Igen ott 100-al kezdődik a WAN IP cím, ezek szerint az nem jó.
-
Croft-21
őstag
válasz MasterMark #91203 üzenetére
De hogy ha az a routerem publikus WAN IP címe, akkor miért nem látom sehol a router netes felületén?
Illetve ha portot akarok megnyitni a routerben, akkor a router IP címét kell megadni vagy a gépemét? -
Croft-21
őstag
válasz Bubaaa #91194 üzenetére
Érdekes, hogy ezen az oldalon az Ip címem és a futtatás/cmd/ipconfig parancsot beütve az IP címem nem egyezik. Ha jól tudom az utóbbinál az IPv4 Adress sorban van az én IP címem. Na már most ha ez így van, akkor nem tudom, hogy az általad linkelt oldalon miért ír egy teljesen különbözőt?
-
Croft-21
őstag
-
Croft-21
őstag
Sziasztok!
Egy multis játék miatt szeretnék a routerben portokat megnyitni. A leírás szerint miután beállítottuk a portokat és elmentettük, újra kell indítani a routert, hogy életbe lépjenek a módosítások. Viszont egy újraindítás során a router minden beállítást elfelejt és alaphelyzetbe kerül. Nem értem ezt a lépést, hogyan fog mégis emlékezni a router a beállított portokra?
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest