-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz Zsolesz1885 #93850 üzenetére
Szia!
Visszatérő kérdés, szokásos válasz.
-
szaboi6512
őstag
válasz Zsolesz1885 #93850 üzenetére
Holnapig várj, ha restart már volt.
Másnap szokott meglenni a full sebesség.ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"
-
Zsolesz1885
tag
válasz Intruder2k5 #93851 üzenetére
Na erre se jöttem volna rá egyedül a srác nem is mondta ezt, pedig illene ennyit megemlíteni. Ránéztem online és még FTTB vagyok. Köszi az infót!
"Tudják mi a jó a fájdalomban? Abból érzik hogy még élnek!" G.I Jane
-
Sinu
senior tag
válasz 4Grider #93833 üzenetére
Nem tudom ezt az egyeztetést hogyan kell ellenőrizni.
Addig jutottam, hogy nagy nehezen elértem a Digit, megkértek rá, hogy a Routert kihagyva, a bejövő kábelt egyből PC-re dugva csináljak egy speed tesztet. Ez meg is volt, és szintén ezt a sebességet hozta.
Bekérték emailben a képernyő mentést, megnézik mi a gond.
Azért kíváncsi vagyok mit kapok a panaszra, miszerint az elmúlt 1-1,5 évben 500-as netet fizettem de csak 100-ast kaptamNo Future
-
ElektrikusDE
senior tag
Erre én is kíváncsi vagyok, hogy egy speed test képernyőmentésből hogy állapítják meg pl. a hálózati kártyád sebességét...
Mert ha az pl. csak 10/100 Mbits sebességű akkor meg is van az ok.
Erről viszont nem a DIGI tehet.
Viszont a vezetékes telefon bekötésénél már lehet olyan hibát elkövetni, ami 100 Mbits sebességre korlátoz.
[ Szerkesztve ]
“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
Sinu
senior tag
válasz ElektrikusDE #93855 üzenetére
Most jött az SMS, hogy javították a hibát. Nyilván semmi nem változott. Routert restartoltam, de kipróbáltam közvetlen a PC-re dugva is.
#93856 4Grider azt nehezen állapítja meg. Lehet nem értek a hálózatokhoz, de azért azt tudom milyen hw követelménye van egy 500-as netnek.
No Future
-
4Grider
nagyúr
Akkor már csak azt kellene megnézned, hogy a routered és az alaplapi hálókártyád mindenütt gigabitet egyeztet-e a túlsó oldali aktív eszközzel (saját routereddel és a lépcsőházi switchel).
Utóbbiról tehet ui. a Digi (pl. ha ugyanazon a kábelen hozzák be a telefont és a netet is a lakásodba). -
Sinu
senior tag
válasz 4Grider #93858 üzenetére
Tudsz ebben segíteni, hogy ezt hogyan tudom megnézni?
Telefon nincs bekötve, nem is kértünk. Egy cat5e utp kábel jön be a lakásba, egy toldó van utána majd még 1 cat5e. Most hogy ezt írom megnéztem azt a toldót és nem látok rajta semmi jelölést. Lehet az a ludas ? Neten azt látom, hogy ebből is van cat5e verzió.
Nehezen tesztelem, mert nincs itthon másik toldó, a komplett PC-t meg necces oda pakolni...
#93859 Laccoss Ezek közül egyik sem, csak egy Realtek Ethernet Controller DriverNo Future
-
ElektrikusDE
senior tag
Az ONT-tot is indítsd újra!
Egyébként a toldó is okozhatja.
A hálózati kapcsolatod tulajdonságainál megtudod nézni a kapcsolat sebességégét, ami nálam 1000/1000 (Mbps)
Windows 10
[ Szerkesztve ]
“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
Sinu
senior tag
-
ElektrikusDE
senior tag
"Hozzánk is megérkezett FTTH"
Sajnos FTTB esetén az is lehet, hogy nem Gigabites portba dugta a kábel másik végét a Digi.
[ Szerkesztve ]
-
Sinu
senior tag
válasz ElektrikusDE #93866 üzenetére
Annyira azt állítod, hogy FTTH-t írtam, hogy már kezdem elhinni, pedig nem
Az idézett mondatod nem tőlem származik: #93850 Zsolesz1885 021-04-15 12:30:53
No Future
-
Calogero
addikt
válasz ElektrikusDE #93866 üzenetére
Azt Zsolesz1885 írta ( [link] )
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz Calogero #93868 üzenetére
Igaz!
"Van egy Digi 500 FTTB előfizetésem"
Keresztbe írtam elnézést. (de az ONT kivételével, revelánsok a válaszaim szerencsére)
-
4Grider
nagyúr
válasz Dragon3000 #93870 üzenetére
Blue Cave csodája van.
-
dchard
veterán
válasz 4Grider #93874 üzenetére
"A toldók használata nem szabványos"
Tudok neked mutatni minősített, időjárás álló CAT6 toldót, amihez adnak cert-et is. Mi több, ha közé dugom az analizátort (nem a led villogtatós bohózatot), minden létező mérhető elektromos jellemzője is bőven a szabványban lefektetett értékeken belül van. Persze ez nem a 3 eurós műanyag vacak lesz. Bár ebben az esetben elég egyértelmű, hogy a toldóknak nincs köze a problémához.
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
Dragon3000
veterán
válasz 4Grider #93874 üzenetére
Az a helyzet, hogy azt sem tudhatod, hogy a lépcsőházban hány toldó került be, amikor engem kötöttek át ftth-ra, először azon agyaltak, hogy a teli kábelcsatornában vajon mennyi toldás lesz, mondtam nekik, hogy teljesen új kábelt húztak hozzám be 10 éve és egy sem volt, de mondták, hogy volt olyan hely, ahol 2 is volt, plusz a lakásban az ügyfélnél is. A lakásban nálam is volt, de semmi gond nem volt vele, pedig fttb gigabites netem volt, amikor a routert kiköltöztettem az előszobába, jelenleg a nas kábele van vele toldva, mert amivel be volt kötve annak a csatlakozója szarakodott, aztán minden zárva volt, így ideiglenesen bekötöttem két rövidebb kábellel.
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz dchard #93875 üzenetére
A 300 forintos is jól működött
Albérletben FTTB esetén a 3. emeleti dobozban volt ONT LAN port, abból fél méteres bél szálai kötő sínbe mentek, onnan a lakás ajtóig másik kötéssel ment tovább LAN kábel tehát már 1 dugó 1 kötésnél járunk, kint az ajtónál UTP dugó rajta egy toldó majd 2méter kábel be a lakásba, azon dugó majd toltó majd 10méter UTP kábel a szobába amin dugó megint
Gond nélkül ment a gigás net rajtaMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
MasterMark
titán
-
bolic
őstag
Ma hajnalkor akartam használni a facebookot, erre hiányosan vagy be nem töltődik az oldal! Gratulálok ocsmány Digi!
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
koby11h
őstag
Sziasztok!
Tegnap hívtak, hogy az utcánkban lehetne Digi-t kötni, FTTH, net+tv lenne.
Azt mondta a hölgy, hogy a házba az első konnektorig kötik be.
Ez mit jelent a való életben? Én úgy gondoltam, hogy hozzák már be a nappaliig a TV-hez, ott van a mostani router is (Vodafeone mobilnet egy TP-Linkbe dugva, tehát nincs vezetéke) de amit elmondott az alapján ez nem fog megtörténni...
Mennyire rugalmasak akik szerelik? Tényleg csak a tetőtérben lévő fürdőszoba legközelebbi konnektoráig húzzák be az optikát vagy azért meg lehet velük beszélni?"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
mpo
veterán
-
koby11h
őstag
Köszi!
Nekem családi ház, kb. 20 éves. Amit csinálnék ha magam csinálnám:
Padlásra be, 15 cm fa födém (fölül OSB lap, alul giszkarton, közte közetgyapot), majd át egy Leier 38-as téglán és egy Leier 10-es tégla válaszfalon és a TV / számítógép / router mellett vagyunk.
Remélem ennyi belefér."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
mpo
veterán
válasz jack982 #93886 üzenetére
Amikor a fiatal üzletkötő hölgy (hivatalosan tanácsadó) eljött szerződést kötni, azt mondta 10 perc alatt végeznek (FTTB-ről FTTH).
Elmondtam a két szerelőnek, azt mondták, a hölgy még soha nem volt helyszínen szerelést nézni, hülyeségeket beszél.
Ketten 45 perc alatt végeztek, amiben a 3 szolgáltatás ellenőrzése is benne volt.Ha érted, akkor már elavult.
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
Mai napon jönnek a Digisek, az optikai kábelt húzzák be, és lerakják a kis eszközüket.
Jelenleg egy UTP és egy koax kábel jön be, bejáratnál egyből ott van a saját routerem, onnan megy tovább 2 UTP kábel. Sajnos pont nem vagyok otthon, a hétvégén sem, van otthon egy gép, ami non-stop fut, és el kell, hogy érjem. Anydesk-et felraktam rá, de vajon ők fognak vele foglalkozni, hogy legyen azon az adott kábelen net, vagy csak kitépik a routerem, aztán onnan oldjam meg? -
4Grider
nagyúr
válasz RAiN91 #93888 üzenetére
Alapból router módba kapcsolva hozzák az ont-ot, mögötte a routered így nem tudja majd a netet felépíteni (a te routeredhez elvileg nekik semmi közük). Kérd meg azt, aki a helyszínen lesz, hogy azonnal kéresse át bridge módba az ont-ot, így a régi routered rádugva ugyanúgy fog működni mint eddig.
-
RAiN91
őstag
válasz 4Grider #93889 üzenetére
Nem feltétlen fontos, hogy megmaradjon a routerem, ha azt a két UTP kábelt az ő eszközükbe is be lehet dugni. Van benne 2 port, ami csak plug n play, ők beállítják az eszközt, és az utp kábelem másik végén, ami közvetlen a számítógépbe megy, már nem kell állítani semmit?
-
RAiN91
őstag
Rendben, telefonon keresztül megpróbálom elmondani nekik, csak tudják mit akarok. Annyit mondok, hogy a routerem maradjon meg, és azon legyen beállítva a PPPoE kapcsolat, gondolom így érteni fogják, ennyit még én is értek
szerk: Új jelszó felhasználó páros is lesz, vagy elvileg átkapcsolják Bridge módba, és a routeremet nem kell állítgatni?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest